فهرست مطالب

پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی - سال ششم شماره 30 (پاییز 1393)

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال ششم شماره 30 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • خوشقدم خالدی*، حسین آگهی، فرزاد اسکندری صفحات 3-15
    مهارت ها و دانشی که توسط آموزش رسمی کشاورزی عرضه می شود برای عملکرد موفقیت آمیز در بازارکار ناکافی به نظر می رسد. یکی از تغییرات اساسی در برنامه آموزشی دانشکده های کشاورزی، گنجاندن برنامه آموزش کارآفرینی در بین واحد های درسی می باشد. به منظور آموزش کارآفرینی، بایستی تلاش نمود تا نیازهای آموزشی دانشجویان در زمینه کارآفرینی شناسایی شود. نیازسنجی باعث می شود برنامه های آموزشی متناسب با نیازهای دانشجویان باشد. هدف از این پژوهش، تعیین نیاز های آموزشی دانشجویان در زمینه مدیریت کارآفرینی با استفاده از مدل نیازسنجی بوریچ و مدل تجزیه وتحلیل کوادرانت بود. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشکده های کشاورزی غرب کشور بود. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه دانشجویان200 نفر و حجم نمونه استادان 50 نفر برآورد شد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، اقدام به نمونه گیری شد. این پژوهش در دو مرحله انجام شد، نخست نیاز های آموزشی دانشجویان از دیدگاه خود آنان با استفاده ازپرسشنامه تعیین شد. نتایج نشان داد 56 موضوع آموزشی با بالاترین اولویت نیازهای آموزشی را تشکیل دادند. سه اولویت اول به ترتیب شامل ایجاد تولید و خدمات جدید، تدوین طرح تجاری و تعیین بخش های مختلف بازار بود. در مرحله دوم با استفاده از مدل کوادرانت به تعیین نیاز های مشترک از هر دو دیدگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان پرداخته شد و نتایج نشان دادند که بیشتر نیازهای آموزشی ازدیدگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان با یکدیگر همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی کشاورزی، آموزش کارآفرینی، نیازهای آموزشی، دانشجویان کشاورزی
  • منصور شاه ولی، احمد عابدی سروستانی* صفحات 16-30
    علاقمندی و استعداد تحصیلی لازمه ی موفقیت تحصیلات دانشگاهی است، ولی هر سال شمار زیادی از داوطلبان وارد برخی رشته های دانشگاهی می شوند که با علاقه و استعداد آنان تناسب چندانی ندارد. از این رو، تحقیق حاضر با هدف بررسی علاقه و استعداد تحصیلی دانشجویان رشته های کشاورزی و عامل های موثر بر آن انجام شد. این تحقیق پیمایشی، با نمونه گیری نظام یافته (سیستماتیک)، 1720 دانشجوی کشاورزی در مقطع تحصیلی کارشناسی دانشگاه های دولتی را مورد بررسی قرار داد. یافته ها نشان دادند که حدود 12 درصد از دانشجویان کشاورزی در آزمون ورودی دانشگاه ها، رشته های کشاورزی را به عنوان اولویت اول تا پنجم گزینش کرده اند. هم چنین، علاقه ی آنان به رشته ی انتخابی پس از ورود به دانشگاه رشد معنی داری پیدا کرده است. عامل های موثر بر این ارتقاء، نخست ناشی از محیط درونی دانشگاه، دوم، بازار کار و سوم، خانواده بوده است. علاوه بر این، یافته ها نشان داد که دانشجویان کشاورزی استعداد تحصیلی نسبی بالایی دارند و دختران نسبت به پسران از این نظر برتری دارند. مهم ترین پیش بینی کننده استعداد تحصیلی دانشجویان در آغاز، نوع دیپلم متوسطه و پس از آن سطح تحصیلات مادر آنان بوده است. بر پایه یافته های پژوهش و به منظور هدایت درست دانشجویان به گزینش رشته های کشاورزی، پیشنهادهایی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: آموزش عالی کشاورزی، استعداد و علاقه تحصیلی، دانشجویان ورودی کشاورزی
  • مسعود گلدوست، محمد صادق اللهیاری*، محمد عابدی صفحات 31-43
    هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل بازدارنده های آموزشی توسعه کارآفرینی روستایی در استان گیلان است. داده های این پژوهش با استفاده از روش دلفی در دو مرحله، به بررسی بازدارنده های آموزشی موجود در مسیر توسعه کارآفرینی روستایی در استان گیلان پرداخته است. در دور نخست از پرسشنامه با پرسش های بازپاسخ استفاده شد. در دور دوم برپایه نتایج مرحله نخست، از پرسشنامه ی بسته پاسخ در قالب طیف لیکرت هفت سطحی استفاده شد. نمونه آماری این پژوهش 33 تن از کارشناسان خبره کارآفرینی و هیات علمی دانشگاهی استان گیلان بودند. محاسبه ضریب هماهنگی کندال در پایان مرحله دوم مبنای توافق سنجی و اجماع نظر بین کارشناسان برای معرفی بازدارنده های آموزشی توسعه کارآفرینی روستایی در استان گیلان بود. رتبه بندی بازدارنده ها برپایه اهمیت و با استفاده از روش غربالگری فازی انجام پذیرفت.نتایج نشان دادند که نداشتن شناخت مسئولان اجرایی استان از مفهوم کارآفرینی، نبود نظام آموزش کارآفرینی و ناآشنایی مردم روستایی با اصول طراحی و راه اندازی کسب و کارهای جدید و کارآفرینانه بیشترین نقش را در توسعه نیافتن کارآفرینی روستایی در استان گیلان به عهده دارند. با تحلیل بازدارنده های آموزشی موثر بر توسعه نیافتن کارآفرینی روستایی در استان گیلان، امکان دست یابی به نقشه ی راه کارآفرینی و برخورداری از فرصت های کارآفرینانه فراهم خواهد شد.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، بازدارنده های کارآفرینی، توسعه روستایی، غربال گری فازی
  • حامد چهارسوقی امین*، سمیه الیاسی، علی اشرف حامدی اغولبیک صفحات 44-54
    هدف این تحقیق پیمایشی بررسی عامل های موثر بر اثربخشی دوره های آموزشی مرتع داری در حفاظت از مراتع شهرستان مهران بود. جامعه آماری این پژوهش را مرتع داران شهرستان مهران (N =187) تشکیل دادند که به روش سرشماری بررسی شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که روایی آن توسط گروهی از کارشناسان تخصصی بررسی و تامین شد. برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه، از ضریب آلفا کرونباخ استفاده شد (α= 0.94). به منظور تحلیل داده های به دست آمده از پژوهش از آمار توصیفی و آمار تحلیلی بهره گرفته شد. یافته های پژوهش نشان دادند که بین متغیرهای مستقل گستره مرتع زیر پوشش طرح مرتع داری، پیشینه مرتع داری، میزان درآمد سالیانه، گستره مرتع واگذار شده، شمار دام، بارهای شرکت در دوره های آموزشی مرتع داری و میزان استفاده از راه های ارتباطی، با اثربخشی دوره های آموزشی مرتع داری رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. هم چنین، بر پایه تحلیل رگرسیون ترتیبی، سهم متغیر مستقل میزان استفاده از راه های ارتباطی در تبیین متغیر وابسته اثربخشی آموزشی بیش از سایر متغیرها است.
    کلیدواژگان: اثربخشی آموزشی، دوره های آموزشی ترویج، مرتع داری، آموزش مرتع داری
  • مرضیه موسوی*، سعید محمدزاده، کبری شبانی صفحات 55-66
    محیط یادگیری شامل همه ی امکان های فیزیکی، روانی، عاطفی و عامل های فرهنگی – اجتماعی ای است که بر رشد و تعالی یادگیرنده دریک موسسه آموزشی تاثیر می گذارند. این پژوهش با هدف شناسایی عامل های موثر بر کیفیت محیط یادگیریدوره های کارآموزی از دیدگاه دانشجویان کارشناسی در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شد. روش تحقیق توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش دانشجویان سال چهارم مقطع کارشناسی دانشگاه یاد شده به شمار 235 تن بود. حجم نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان 145 نفر تعیین و به شیوه نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم طبقه گزینش شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته بودکه روایی آن توسط گروهی از اعضاء هیئت علمی ترویج و آموزش کشاورزی تایید شد و پایایی آن نیز با استفاده از آلفا کرونباخ (96/ 0=α) مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان دادند که از دیدگاه پاسخگویان مولفه ی فرآیند دوره های کارآموزی کشاورزی درحد مطلوب، مولفه ی درونداد درحد نامطلوب و به طور کلی محیط یادگیری دوره کارآموزی به نسبت نامطلوب می باشد. با استفاده از تحلیل عاملی، متغیرهای موثر بر کیفیت محیط یادگیری دوره های کارآموزی در پنج عامل: شرایط و امکانات مرکز کارآموزی، عملکرد مربی دوره کارآموزی، تعامل دوسویه دانشگاه و مراکز دوره کارآموزی، محتوای آموزشی، و برنامه ریزی آموزشی دسته بندی شدند که از این میان، عامل شرایط و امکانات مرکز کارآموزی بیشترین واریانس را تبیین کرده و این پنج متغیر/ عامل 17/ 57 درصد از واریانس کل متغیرها را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: کارآموزی کشاورزی، کیفیت محیط یادگیری، امکانات کارآموزی
  • فرحناز رستمی *، وحید علی آبادی صفحات 67-76
    هدف این پژوهش، ارزیابی نقش و تاثیر راهبرد های یادگیری شناختی و فراشناختی در پیش بینی انگیزه پیشرفت تحصیلی در بین دانشجویان کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال تحصیلی 92-91 است. روش تحقیق علی - ارتباطی و جامعه آماری پژوهش شامل همه دانشجویان مقطع کارشناسی کشاورزی (970=N) بود. حجم نمونه بنا بر جدول مورگان و کرجسی (1970)، تعیین شد (254=n) و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای (بر حسب رشته تحصیلی)، از جامعه آماری انتخاب شد. ابزار گرد آوری داده ها برای سنجش انگیزه پیشرفت تحصیلی پرسشنامه انگیزه پیشرفت تحصیلی هرمنس (1990) و برای راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی پرسشنامه پنتریچ و دی گروت (1992)، بوده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی از نرم افزار SPSSWin15 استفاده شد. نتایج گویای آن بود که، انگیزه پیشرفت تحصیلی بیشتر دانشجویان کشاورزی مورد نظر پایین تر از حد متوسط بود. هم چنین تحلیل مسیر نشان داد که از بین راهبردهای شناختی و فراشناختی تاثیرگذار بر انگیزه ی پیشرفت تحصیلی؛ راهبردهای برنامه ریزی، سازماندهی و تکرار و تمرین در یادگیری بیشترین تاثیر و راهبرد کنترل و نظارت کمترین تاثیر را بر انگیزه پیشرفت تحصیلی دانشجویان داشته اند. دستاوردهای این تحقیق می توانند در راستای تقویت راهبردهای شناختی و فراشناختی دانشجویان کشاورزی تاثیر به سزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: یادگیری شناختی، یادگیری فراشناختی، انگیزه پیشرفت تحصیلی، دانشجویان کشاورزی
  • طاهره ملکی *، خدیجه مرادی، نسترن حیدری، مریم متقی، نادر نادری صفحات 77-88
    دستیابی به کشاورزی پایدار، نیازمند توجه روزافزون به آموزش های فنی و حرفه ای کشاورزی و تلاش برای ارتقای کیفی آن ها است. از جمله راه های افزایش کیفیت این دوره ها، توجه به انگیزه های مهارت آموزان از شرکت در دوره های یادشده می باشد که در ادبیات موضوع، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش، با هدف بررسی انگیزه های فردی و حرفه ای مهارت آموزان دوره های فنی و حرفه ای کشاورزی به اجرا درآمده است(300=N). نمونه آماری تحقیق، شامل 115 نفر از شرکت کنندگان در هفت دوره آموزشی کشاورزی سازمان فنی و حرفه ای شهرستان کرمانشاه در سال 1391 بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970) و به روش نمونه گیری تصادفی نظام یافته گزینش شدند. برابر نتایج به دست آمده، بالاترین انگیزه فردی مهارت آموزان، افزایش حضور در اجتماع به جهت ارتقاء تجارب فردی و اثبات خود به دیگران پس از کسب مهارت بوده است. مواردی مانند: دستیابی به مهارت به منظور بدست آوردن شغل مناسب در آینده، پیشرفت و بهبود آینده ی شغلی و کاربرد مهارت های به روز درمحیط کار، بالاترین رتبه را در میان انگیزه های حرفه ای مهارت آموزان به خود اختصاص دادند. طبقه بندی انگیزه های فردی و حرفه ای مهارت آموزان با بهره گیری از معیار ISDM صورت گرفت.
    کلیدواژگان: آموزش های فنی و حرفه ای کشاورزی، مهارت آموزان کشاورزی، انگیزه ی فردی، انگیزه ی حرفه ای
  • فاطمه اسکوهی*، سید حمید موحدمحمدی، احمد رضوانفر صفحات 89-100
    نظام آموزش عالی کشاورزی برای بقای خود، به ارتباطات نیاز دارد و درک و شناخت بهتر از مهارت های ارتباطات انسانی، موجب ارتقای سازمانی می شود. این تحقیق از نوع علی- معلولی است و با هدف تعیین رابطه ی مهارت های ارتباطی با عملکرد آموزشی- پژوهشی اعضای هیات علمی انجام شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق، 120تن اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بود(N=120) که با استفاده از روش نمونه گیری عمدی ساده، 98 تن از اعضای هیات علمی برای بررسی گزینش شدند(n=98). ابزار تحقیق از لحاظ روایی محتوایی برابر نظر شماری از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران در این زمینه تایید شد و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (بین 87/ 0 - 77/ 0) تایید شد. پردازش داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. نتایج تحقیق نشان دادندکه میزان ضریب همبستگی بین مهارت های ارتباطی (مهارت گوش دادن موثر، مهارت نوشتاری، مهارت ارتباط شفاهی و مهارت کار با همکاران)، با عملکرد آموزشی- پژوهشی نمونه آماری مورد بررسی، (rs=0/511) می باشد که گویای ارتباط مثبت و معنادار بالا(01/ 0= P)، بین مهارت های ارتباطی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مورد بررسی با عملکرد علمی آنان است. بنابراین، مشخص شد که با افزایش مهارت های ارتباطی اعضای هیات علمی، عملکرد علمی آنان نیز افزایش می یابد. در نهایت، به منظورارتقای عملکرد علمی اعضای هیات علمی کشاورزی و منابع طبیعی بر مبنای یافته های به دست آمده از پژوهش، پیشنهادها و راهکارهایی در جهت کمک به سیاستگزاران، مدیران و برنامه ریزان نظام آموزش عالی کشاورزی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: عملکرد آموزشی، پژوهشی، مهارت های ارتباطی، اعضای هیات علمی، آموزش عالی کشاورزی
  • صالح حقی*، محمدصادق ابراهیمی صفحات 101-110
    کشت های گل خانه ای به دلیل تولید محصول های با کیفیت و خارج از فصل مصرف، دارای اهمیت بالایی است. بنابراین، آموزش هدف دار و منظم برای تولیدکنندگان این بخش ضروری می باشد. هدف این تحقیق تحلیل و طبقه بندی عامل های آموزشی موثر در بهبود عمل کرد گل خانه داران شهرستان اصفهان می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی است که به صورت توصیفی و به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه ی آماری آن را 180 تن از گل خانه داران دهستان براآن جنوبی به عنوان یکی از قطب های تولیدات گل خانه ای در شهرستان اصفهان تشکیل می دهند. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران به شمار 72 گل خانه دار برآورد شد. نمونه گیری نیز به شیوه نظام مند و به شکل تصادفی صورت گرفت. ابزار تحقیق، پرسشنامه ای بود که روایی آن براساس پایه نظر هیات علمی تایید شد و برای تعیین پایایی آن نیز از ضریب آلفای کرونباخ (88/ 0 =α) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS صورت گرفت. بنا بر نتایج به دست آمده از تحلیل عاملی، عامل های آموزشی تاثیرگذار در عمل کرد گل خانه داران در پنج عامل آموزش های: ارتباطی، فنی هنگام داشت، فنی پیش و حین کاشت، فنی پس از برداشت و اقتصادی دسته بندی شده اند که این عامل ها در مجموع 7/68 درصد از تغییرات واریانس کل متغیرها را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: عامل های آموزشی، آموزش های فنی، آموزش های اقتصادی، آموزش های ارتباطی، آموزش گل خانه داران
|
  • Kh. Khaledi*, H. Agahi, F. Eskandari Pages 3-15
    Skills and information presented by formal agricultural education for successful performance of agricultural graduates at work are insufficient; therefore one of the basic changes in educational programs of agricultural universities is entrepreneurship education program to be included in the curriculum. Entrepreneurship education should be designed based on the educational needs of students. Need assessment causes proportion of educational needs and educational programs. Accordingly، the purpose of this study was to determine educational needs of agricultural students in relation to entrepreneurship management as perceived by agricultural faculty members، as well as، by students of agricultural faculties in the West of Iran using Borich Need Assessment model and Quadrant Analysis. The statistical population consisted of agricultural faculty members and students of agricultural faculties in the West of Iran. Using ranking random sampling، 200 students and 50 faculty members were selected using krejcie and morgan table. This study is conducted in 2 phases، in the first phase of the study، educational needs of the students identified as perceived by them using questionnaire. Result revealed 56 educational topics with high priority were the educational needs. The top three needs were new idea creation of production and services، development of business plan and determination of several market sectors. In the second phase of the study، Quadrant Analysis was conducted in order to identify common needs as perceived by faculty members and students. Quadrant analysis revealed that most educational needs prioritized by students were also ranked high by faculty members.
    Keywords: Agricultural entrepreneurship, entrepreneurship education, educational needs, agricultural
  • M. Shahvali, A. Abedi, Sarvestani* Pages 16-30
    While interest and educational aptitude are the main factors for academic achievement, every year many students are entering agricultural higher education system and different majors that do not fit their interest and talent. This paper aimed to assess the interest and educational aptitude of agricultural students and related influencing factors. The survey method was used and 1720 agricultural students in different agricultural colleges were selected and investigated based on systematic random sampling. Descriptive statistics, t-test, analysis of variance and regression were used for data analysis. Findings revealed that about 12 percent of the students have selected agricultural majors as their first to fifth priority, while, they were selecting majors at the universities entrance examination. Also, their interest to chosen major has been improved significantly after being educated at the university. Factors affecting the promotion of students’ interest are due to the internal environment of the university at the first, labor market at the second and family at the third level. Results, also, indicated that agricultural students have relatively good educational aptitude while female students have more educational aptitude than male students. The main determinants of the students’ educational aptitude are type of high school diploma and students’ mother educational level respectively.
    Keywords: Higher agricultural education, academic interest, aptitude, agricultural students
  • M. Goldoost Allahyari*, M. Abedi Pages 31-43
    The main purpose of this study was to determine and analyze educational detterents of rural entrepreneurship development in Guilan Province, using screening Fuzzy method. To accomplish this objective, Delphi technique to obtain group consensus was employed. The study used two mailed questionnaires. The first round of the study used a questionnaire with an open-ended question. In the second questionnaire, respondents were asked to rate the items identified in first round on a seven-point Likert type scale. The population for this study consisted of the rural entrepreneurship experts and universities’ faculty members (n=33). Kendall’s coefficient of concordance (W) was used to measure consensus among the experts at the end of the research rounds. Proiarity setting, in terms of thier importance was taken by screening Fuzzy method. The results revealed that variables: “lack of entrepreneurship knowledge among provincial authorities” and “lack of rural awareness about principals of designing and complementing variety of profitable businesses” were factors causing sudden development of rural entrepreneurship devalopment alliviation in Guilan Province. Aanalyzing the educational detterents influencing entrepreneur development in rural area of Guilan makes it possible to gain the road map of entrepreneurship, and creating a better and more appropriate entrepreneurial opportunities.
    Keywords: Entrepreneurship education, entrepreneurship, development, screening Fuzzy method, entrepreneurship detterents
  • H. Chaharsoughi Amin*, S. Elyasi, A. A. Hamedi Pages 44-54
    The purpose of this study was to investigate affecting factors on the effectiveness of pasture management training courses in the protection of Mehran pastures. The statistical population of this study was pasture managers of Mehran (N =187) whom all were participated in the study census method. Validity of questionnaire was investigated and provided by a group of experts and to determine reliability of different parts of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was calculated (α= 0.94). In order to achieve the objectives of the study, descriptive and analytical statistics were used. Findings of the study showed that there was a significant and positive relationship between variables of the sise of pasture land covered by pasture management plan, pasture manager background, annual income, the number of livestock, the number of participants in pasture management training courses with the variable the effectiveness of training courses. Based on ordinal regression analysis, the variable portion of the communication pathways in explaining the probability of effecting the variable effectiveness of pasture training courses is greater than the other variables.
    Keywords: Educational effectiveness, extension, educational courses, pasture management, education of pastures
  • M. Mousawi*, S. Mohammadzadeh, K. Shabani Pages 55-66
    Learning environment includes physical, psychological, emotional conditions and equipment, as well as social and cultural factors that affect the growth and development of a learner in an educational institution. This study aimed at identifying factors affecting the quality of students’ internship learning environment at Ramin University of Agriculture and Natural Resources. A survey method was used. The statistical population consisted of all senior students who passed internship course (N 235). Sample size was determined (n=145).applying Morgan Table and stratified random sampling technique was used to select samples. Data was collected using questionnaire. That its validity was confirmed by a panel of agricultural extension and education experts. Reliability of the questionnaire was conducted and confirmed using Cronbachs alpha 0.96. The findings showed that from the view point of the students, the process of agricultural apprenticeship was relatively favorable, at the Input factors were relatively unfavorable and the overall learning environment was relatively unfavorable. Using factor analysis technique, variables affecting the quality of apprenticeships learning environment summarized in five factors namely: conditions and facilities apprenticeships centers, coach performance apprenticeships, mutual interaction between universities and internship course centers, educational content, and educational planning. conditions and facilities apprenticeships centers explained the highest variance of the variables. These five factors totally explained 57.17 percent of variables affecting internship courses learning environment.
    Keywords: internship courses, quality of learning environment, internship facility
  • F. Rostami*, V. Aliabadi Pages 67-76
    The main purpose of this study was to predict academic motivation achievement based on cognitive and meta cognitive strategies. Among agricultural students Kermanshah Razi University in 2012-2013. Research method was cause – correlational and Bachelor (BA) agricultural students at the college of agriculture (N= 970) were assigned as research population, from that the research sample was selected on the basis of stratified random sampling (n= 254) the applying Morgan and Krejcie 1970) table. The research tool used in this research consisted of two standard questionnaires: academic motivation achievement questionnaire (AMAQ), Hermans (1990), Cognitive and Meta cognitive Strategies Learning (CMCSL), Pintrich and Degrooth, (1992). Descriptive statistics and inferential statistics were used to process the data by application of SPSSwin15. Findings revealed that most of the agricultural students had lower than medium level academic motivation achievement. Path analysis showed that planning, organization and repeat- practice were the strongest predictors in academic motivation achievement in comparison to other cognitive and meta cognitive strategies. Also, results showed that control and monitoring were the weakest predictors in academic motivation achievement. Since, results from this study may have implications to policy-makers and agricultural faculty members in order to improve cognitive and meta cognitive learning strategies among agricultural students.
    Keywords: Cognitive learning, meta, cognitive learning, academic motivation achievement, agricultural students motivation
  • T. Maleki*, K. Moradi, N. Heidari, M. Motaghi, N. Naderi Pages 77-88
    While the path way to sustain agriculture goes through agricultural vocational education, but, less attention has been paid to motivation of vocational learner. In order to enhance the effectiveness of vocational training, more attention is needed to motivate agricultural vocational participant. The purpose of this descriptive study was to determine the individual and professional motivation of agricultural vocational education trainees. Using the sampling table of Krejcie and Morgan,115 participants in agricultural vocational training courses(out of 300 trainees) in Kermanshah Technical and Vocational Training Organization, were selected the rough systematic random sampling technique. Results showed that motivational factors indicated by respondents were social engagement, as well as, self approval.Also. professional motivations were indicated as; vocational skill to attain suitable job in the future, improve in current job situation and up dating skills. Individuals and professional motives of agricultural vocational learners were categorized using ISDM index. Results revealed that there was significant relation between learner s’ job and their professional motivation.
    Keywords: Agricultural vocational training, learner, individual motivation, vocational motivation
  • F. Oskouhi*, S. H. Movahed Mohammadi, A. Rezvanfar Pages 89-100
    Agricultural higher education system needs communication skills. These skills can lead to survival of the organization and understanding and better recognition. This study is descriptive- correlation and the main objective is study of communicational skills role on Educational- Research performance of faculty members. The study instrument was a questionnaire. The statistical population of this research was consist of faculty members in the Sari university (N=120) that they were evaluated by using census method and 98 members of faculty responded to questionnaire. In terms of the validity of content, the research tool was confirmed by faculty members of agricultural extension and education in University of Tehran. Its reliability was confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient (α = 0.77- 0.87). Data analysis has been performed by SPSSwin18. There is a significant positive correlation, between the communication skills (effective listening skills, writing skills, oral communication skills and collaboration skills to work with colleagues), with educational- research performance of faculty members. communication skills and educational- research performance respondents have a significant relationship with academic rank, educational group and don’t have significant relationship with age, educational background, gender, use study opportunities and educational degree. finally, in order to improve of academic performance of faculty members, has been presented a number of recommendations and guidelines for higher education systems, planners and policy makers.
    Keywords: educational, research performance, communicational skills, agriculture faculty members, agricultural higher education
  • S. Haghi* Ebrahimi Pages 101-110
    The main purpose of this study was to classify educational factors affecting performance of the greenhouse owners in Isfahan. This study used a descriptive survey method and statistical population of the study consisted of 180 South-Baraan Distract greenhouse owners in Isfahan Township (N= 180). According to Cochran's formula, the sample size was calculated as 72 greenhouse owners. Face validityof the questionnaire is obtained by applying corrections made by an expert panel. Reliability of the questionnaire is calculated using Cronbach’s alpha coefficient α= 0.88. Data were analyzed using SPSS. Results of factor analysis revealed that, five factor of communication, planting and maintenance, before and during planting and postharvest and economical training explained 68.7% of the variance performance variables of greenhouse owners.
    Keywords: Educational factors, technical factors, economic factors, communicational factors, greenhouse owners planting