فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 93 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هوشنگ گرامی*، عبدالرحیم کوشا، سید محمد آقاجانپور، احسان کاظم نژاد صفحات 1-9
    مقدمه
    تومورهای سر وگردن، مجموعه ای از انواع هیستوپاتولوژیی تومورها است که منشا آن ها راه هوایی-گوارشی فوقانی، غدد بزاقی، تیروئید و پاراتیروئید و پوست این نواحی می باشد. عوامل خطر مختلف به ویژه عوامل محیطی مانند الکل، سیگار و برخی عفونت های ویروسی (HPV6 و HPV11) شیوع این گونه تومورها را افزایش می دهند.
    هدف
    بررسی توزیع انواع تومورهای سر و گردن و عوامل خطر همراه آنها در استان گیلان
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی گذشته نگر در طی سال های 1381 تا 1391 بوده و با مراجعه به بایگانی بیمارستان امیر المومنین رشت، اطلاعات مربوط به بیماران دارای نمونه هیستولوژی با تشخیص انواع تومورهای سر وگردن، استخراج و ثبت گردید. اطلاعات، با نرم افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    558 بیمار با میانگین سنی (37/ 16)±34/ 54 سال شامل 372 نفر (7/ 66%) مرد و 186 نفر زن (3/ 33%) با تشخیص تومورهای سر وگردن در این مرکز بستری گردیده بودند. از این میان 7/ 74٪ تومورها، بدخیم بوده اند. فراوان ترین تومور از نظر هیستوپاتولوژی سرطان سلول سنگفرشی(Scc) با 279 مورد (50%) واز لحاظ مکان تومور، حنجره با 195 مورد (9/ 34%) بیشترین شیوع را داشت. در بررسی عادات بیماران 4/ 51% از آنها سیگار، 5/ 21% مواد مخدر،7/ 9% الکل و 6/ 8% قلیان استفاده میکردند. در 6/ 1% موارد سابقه خانوادگی ودر 6/ 1% افراد سابقه تومورقبلی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اطلاعات موجود در این تحقیق با برخی مطالعات مشابه بوده ولی برخی تفاوت ها را نیز نشان می داد. گرچه این تفاوت ها تا حدودی می تواند ناشی از تعاریف متفاوت و دیگر تورش ها در انجام مطالعات باشد، ولی شیوه زندگی و عوامل مختلف نیز می تواند این تغییر را سبب شده باشد. بنا بر این مطالعات بیشتر در سایر نواحی جغرافیایی کشور برای مقایسه، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان های سر و گردن، عوامل خطر، نشانه ها و علائم بیماری
  • عباسعلی زمینی، محمد نعیمی جوبنی، مسعود فرخ روز، عطاالله اللهیاری* صفحات 10-16
    مقدمه
    ماهی یکی از منابع پروتئین در تغذیه انسان به شمار می رود که به لحاظ بهداشتی از نظر عاری بودن از آلاینده ها مورد توجه قرار گرفته است. فلزهای سنگین از آلاینده هائی هستند که در اکوسیستم های آبی مشکلات بسیاری را برای آبزیان و در نهایت برای انسان ایجاد می کنند.
    هدف
    تعیین غلظت فلزهای سنگین سرب و نیکل در عضله ماهی قزل آلای پرورشی(Oncorhynchus mykiss) مزارع استان گیلان و همچنین آب مصرفی مزارع پرورشی.
    مواد و روش ها
    30 قطعه ماهی قزل آلای پرورشی و آب مزارع از سه کارگاه بخش غربی (تالش)، شرقی (سیاهکل) و مرکزی (فومن) به طور تصادفی نمونه برداری و به آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان منتقل و میزان فلزهای سنگین به روش نشر شعله ای (ICP-OES) اندازه گیری شد. نتایج با نرم افزار آماری SPSS16 و آزمون چند دامنه توکی و ضریب اطمینان مطالعه 95% تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میزان نیکل در عضله ماهیان کارگاه فومن بیش از کارگاه تالش و سیاهکل بود و میزان سرب نیز در عضله ماهیان کارگاه سیاهکل بیشتر از کارگاه تالش و فومن بود به طوری که میانگین داده های نیکل در عضله ماهی در فومن، تالش و سیاهکل به ترتیب 0491/ 2 ±29/ 1، 457/ 0±445/ 0، 086/ 0±217/ 0و فلز سرب 221/ 0±252/ 0، 95/ 0±294/ 0، 485/ 0±444/ 0میلی گرم در کیلوگرم بود اما اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد(p>0.05). میزان سرب در آب پرورشی کارگاه ها صفر ولی میزان نیکل در آب مصرفی کارگاه سیاهکل و فومن و تالش به ترتیب 0.032 ± 0.002، 0.027 ± 0.002، 0.026 ± 0.005 میلی گرم در لیتر بود.
    نتیجه گیری
    میزاان سرب عضله ماهی در مقایسه با آستانه استانداردهای جهانی  کمتر بود در حالی که میزان نیکل در عضله ماهیان کارگاه های تالش و فومن بی از این مقدار به دست آمد اما اختلاف معنی دار آماری دیده نشد(p>0.05).
    کلیدواژگان: سرب، قزل آلای رنگین کمان، گیلان، نیکل
  • مرتضی فلاح کرکان، مرتضی رهبر طارمسری *، فرناز محسنی، علیرضا بادسار، فریبرز آیتی، مریم فلاح صفحات 17-23
    مقدمه
    تخمین سن قانونی، تخصصی در پزشکی قانونی است که با استفاده از درست ترین شیوه برای افرادی با سن نامشخص که درگیر عملکردهای قانونی یا قضایی هستند تعریف می شود. چون علل تعیین سن اهمیت ویژه ای دارد و سازمان های گوناکونی همانند سازمان پزشکی قانونی، ثبت احوال و غیره را درگیر می کند و ممکن است در این مسیر اشکال هایی را سبب شود بنابراین مطالعه بر این علل لازم است.
    هدف
    بررسی علل تعیین سن درخواست شده از پزشکی قانونی استان گیلان.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی مقطعی گذشته نگر است که در آن با استفاده از فهرست بازبینیی به بررسی همه درخواست های تعیین سن ارجاع شده به سازمان پزشکی قانونی استان گیلان در طی سال های 1391-1387 پرداخته شده است. اطلاعات ثبت شده در فهرست بازبینی وارد نرم افزار SPSS ver 18 شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    این پژوهش نشان داد که بیشترین مراجعه برای تعیین سن توسط پزشکی قانونی در سال 1390 (8/ 35%) بوده و بیشتر مراجعان زن(4/ 62%) و بی سواد(3/ 28%) بودند. در6/ 51% از درخواست کنندگان همخوانی سنی وجود نداشت. برای بیشتر مراجعان(2/ 61%) از رادیوگرافی برای تخمین سن استفاده شده است.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود با پژوهش بیشتر در داخل کشور روش های استاندارد شده تشخیصی برای تخمین سن مشخص و برای کشورمان بومی سازی شود.
    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، سن
  • زینب پورقاسم، فریبرز منصور قناعی*، محمد فائزی، خسرو عیسی زاده صفحات 24-30
    مقدمه
    هلیکوباکتر پیلوری عامل اصلی بیماری های گوناگون گوارشی است. برپایه دلایل تنوع پیامد عفونت هلیکوباکتر پیلوری ممکن است با اختلاف در ژنوتیپ یا بیان عوامل بیماری زایی وابسته به باکتری و همچنین عوامل محیطی و میزبان در سویه های هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از بیماران vacA و cagA مرتبط باشند.
    هدف
    بررسی فراوانی ژن cagA درسویه های هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از بیماران دچار مشکلات گوارشی فوقانی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی– توصیفی بر 127 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه گوارش مرکزتحقیقات گوارش وکبد استان گیلان انجام شد که فراوانی ژنcagA در50 مورد هلیکوباکترپیلوری جداشده با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمر از (PCR) بررسی شد. آزمون آماری مورد استفاده مجذور کای بود.
    نتایج
    از نمونه های بررسی شده در 50 مورد باکتری به روش کشت جداشد. پس از PCR فراوانی ژن cagA در سویه های مرتبط با بیماران گاستریت آنترال خفیف، گاستریت اروزیو، زخم دئودنوم و زخم معده به ترتیب 7/ 85%، 3/ 64%، 100% و 100% بود و تفاوت معنی داری در همراهی این ژن با سویه های جدا شده از بیماران گاستریت اروزیو وجود داشت (p<0.05) اما این تفاوت در مورد سویه های جدا شده از بیماران گاستریت آنترال خفیف، زخم دئودنوم و زخم معده معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    هلیکوباکتر پیلوری با ژنcagA در بیماران دچار زخم معده و زخم دئودنوم بیشتر است.
    کلیدواژگان: آنتی بادی ها، زخم پپتیک، هلیکوباکتر پیلوری
  • سید موسی کافی ماسوله*، مهدیه نصیری، مریم داوران، شیوا داوران صفحات 31-38
    مقدمه
    در اختلال بدریختی بدنی (BDD)، کارگماری ذهنی همیشگی درباره برخی جنبه های ظاهر وجود دارد بیشتر انسان ها از جمله افراد دچار اختلال بدریختی بدنی در رویارویی با افکار و رفتارهای مربوط به ظاهر از سبک های دفاعی گوناگونی استفاده می کنند.
    هدف
    بررسی رابطه اختلال بدریختی بدنی با سبک های دفاعی.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است که بر 259 دانشجوی دانشگاه گیلان انجام شد. در این پژوهش از پرسشنامه ارزیابی فراشناخت بدریختی بدنی (BDMQ) و پرسشنامه سبک های دفاعی(DSQ-40) استفاده شد. برای بررسی رابطه اختلال بدریختی بدنی و سبک های دفاعی آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری بکار رفت.
    نتایج
    در این مطالعه بین بدریختی بدنی و سبک های دفاعی رشد یافته (p<0/05، r= -0/14) و رشد نایافته (p<0/01، r= 0/27) رابطه وجود داشت.
    نتیجه گیری
    شناخت الگوهای دفاعی نامناسب پیوسته با BDD، می تواند افزون بر پافشاری بر نقش عوامل روان شناختی در پدید آیی اختلال، منجر به مداخله درمانی ویژه در کاستن شیوه های دفاعی باشد.
    کلیدواژگان: اختلال بدریختی بدنی، دانشجویان، مکانیسم های دفاعی
  • معصومه فغانی، شبنم موثقی، حسن مولادوست، فرهنگ اجلالی* صفحات 39-46
    مقدمه
    یکی از حساس ترین بخش های مغز در برابر ایسکمی و هیپوکسی، ناحیه CA1 هیپوکامپ می باشد. آتورواستاتین با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی با حذف رادیکال های آزاد و ترکیب های ناشی از آسیب سلولی از وارد شدن آسیب به سلول های سالم و مرگ سلولی پیش گیری می کند.
    هدف
    بررسی اثر نوروپروتکتی و آتورواستاتین بر سلول های ناحیه CA1 هیپوکامپ رت نر.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 24 سر رت نر بالغ نژاد ویستار به وزن 300-250 گرم انجام شد. جانوران به چهار گروه شاهد، ایسکیمی، حامل(vehicle) و درمان تقسیم شدند. برای ایجاد الگوی ایسکمی- ریپرفیوژن، شریان کاروتید مشترک دو سمت به مدت 20 دقیقه بسته شد. اولین دوز تزریق داروی آتورواستاتین (mg/kg10) در گروه درمان، 6 ساعت پس از ایسکمی- ریپرفیوژن و سپس 24، 48 و 72 ساعت بعد داخل صفاقی انجام شد. چهار روز بعد از ایسکمی، از مغز موش ها مقاطع بافتی تهیه شد و سپس این مقاطع به روش نیسل رنگ آمیزی شد. پس از رنگ آمیزی تعداد سلول های سالم در ناحیه CA1 هیپوکامپ شمرده و نتایج با آزمون One way ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل شد(سطح معنی داری کمتر از 05/ 0 در نظر گرفته شد).
    نتایج
    در این مطالعه تعداد سلول های هرمی ناحیه CA1هیپوکامپ در گروه درمان(دریافت کننده mg/kg10 داروی آتورواستاتین) نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی دار نداشت در حالی که تعداد سلول های هرمی سالم در گروه های ایسکمی و حامل در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی دار کاهش یافته بود. و تفاوت معنی دار آماری با گروه شاهد دیده شد(P<0.05).
    نتیجه گیری
    آتورواستاتین mg/kg10 به دنبال ایسکمی- ریپرفیوژن فراگیر گذرا، شدت ضایعه و مرگ و میر سلولی در ناحیه CA1 هیپوکامپ رت های نر بالغ را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، آتورواستاتین، ایسکمی، ریپرفیوژن، هیپوکامپ
  • سید محمد محسنی مهران، محمدرضا نورس فرد*، محمود عابدین زاده، کورش خانکی صفحات 47-53
    مقدمه
    شایع ترین اختلال اندوکرینبا تغییر متابولیسم سلولی دیابت ملیتوس است. گزنه تند آثار شناخته شده ای بر قند خون دارد، گزنه سفید یا گزنه مرده (White dead nettle)، اثر آنتی پرولیفراتیو، آنتی اکسیدان، ضد التهاب، بدام اندازنده رادیکال های آزاد و بهبود دهنده متابولیسم بافت چربی دارد.
    هدف
    مقایسه اثر افشره هیدرو الکلی گزنه سفید و گزنه تند بر سطح سرمی قند خون و پروفایل لیپیدی در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ای تجربی،32 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 4 گروه تقسیم شدند: کنترل طبیعی، کنترل دیابتی، گروه دیابتی دریافت کننده عصاره گزنه تند (100 میلی گرم/کیلوگرم/روزانه به مدت 28 روز) و گروه دریافت کننده عصاره گزنه سفید (100 میلی گرم/کیلوگرم/روزانه به مدت 28 روز).برای دیابتی کردن موش ها از استرپتوزوتوسین با دوز 60 میلی گرم/کیلوگرم/داخل صفاق استفاده شد. قند خون، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی پائین (low-density lipoprotein)، لیپوپروتئین با چگالی بالا(high-density lipoprotein) و نسبت این دو اندازه گیری شدند. داده ها با نرم افزار16 SPSS و روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند. p<0.05 از لحاظ آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    عصاره هیدروالکلی گزنه تند و گزنه سفید سبب کاهش معنی دار میزان سرمی قند در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین شدند (p<0.05). در مقایسه با گروه کنترل، هر دو عصاره به طور چشمگیر سطح سرمی کلسترول،LDL و نسبت LDL/HDL را کاهش و سطح سرمیHDL را افزایش دادند(p<0.05) با این حال مقدار تری گلیسرید سرم در گروه تیمار شده با گزنه تند پائین تر از گروه دیابتی و گروه تحت تیمار با گزنه سفید بود (p<0.05)
    نتیجه گیری
    تجویز عصاره گزنه سفید و گزنه تند در موش های صحرایی نر دیابتی می تواند در پیشگیری یا درمان دیابت موثر باشد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، گلوکز، لامیاسه، لیپید، موش صحرایی، گزنه تند
  • هاجر یزدانی، بهرام سلطانی، پروین بابایی* صفحات 54-62
    مقدمه
    الگوسازی آلزایمر انسان برای دست یابی به راهبردهای درمانی اهمیت زیادی دارد. بررسی های پیشین نشان داده که کیس پپتین(kiss peptin)، نوروپپتید جدید توان کاهش پلاک های آمیلوئیدی را دارد. تاکنون مطالعه بر روی کارایی این نوروپپتید بر حافظه و یادگیری وابسته به هیپوکمپ انجام نشده است.
    هدف
    بررسی اثر احتمالی نوروپپتید کیس پپتین-13(kp13) بر تخریب حافظه ناشی از استرپتوزوسین (STZ) بود.
    مواد و روش ها
    32 سرموش صحرایی نر نژاد ویستار به وزن 20±200 گرم که به صورت تصادفی به 4 گروه شامل: کنترل، استرپتوزوتوسین(STZ)، کیس پپتین+ STZ و سالین+ STZ تقسیم شدند. برای القای آلزایمر، STZبا دوزmg/kg 3، دو بار و به فاصله 24 ساعت به صورت انفوزیون داخل بطن های جانبی مغز(ICV) در مدت 3 دقیقه تزریق شد و پس از 14 روز برای اطمینان از ویرانی حافظه جانداران مورد یادگیری و سنجش حافظه فضایی در ماز آبی موریس قرار گرفتند. پس از اطمینان از القای مدل آلزایمر آزمایش درمان با کیس پپتین بر گروه های جدید پیش از تزریق استرپتوزوسین صورت گرفت. بدین منظور، kp13 با دوزμg2 قبل از STZ، به صورت ICV تزریق و بعد از 14 روز در حیوانات با ماز آبی موریس آزمون سنجش حافظه و یادگیری انجام شد.
    نتایج
    STZ دو هفته پس از تزریق موجب تاخیر معنی دار در زمان یافتن سکوی پنهان در روند اکتساب و یادگیری و نیز کاهش مدت سپری شده در منطقه دلخواه شد (p<0.05). از طرفی تزریق kp13قبل از STZسبب کاهش معنی دار در زمان یافتن سکوی پنهان و نیز افزایش مدت سپری شده در منطقه هدف می شد(p<3).
    نتیجه گیری
    اختلال در روند یادگیری و حافظه ایجاد شده با تزریق داخل بطنی STZرا می توان با پیش درمانیKP13 پیشگیری کرد. KP13 می تواند با سازوکارهای ناشناخته از روند تخریب حافظه ناشی از استرپتوزوسین پیشگیری کند.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، حافظه مکانی، کیس پتپتین 13، موش صحرایی، یادگیری
  • رویا فرجی، کتایون هریالچی*، فائضه فشخامی، داوود پورمرزی صفحات 63-69
    مقدمه
    یکی از داروهای غیر مخدری که برای مهار درد پس از هیسترکتومی استفاده می شود دیکلوفناک سدیم است. با توجه به محدودیت استفاده از دیکلوفناک در برخی بیماران پیدا کردن روش جایگزین موثر و ایمن برای درمان درد پس از هیسترکتومی اهمیت بسیار دارد. گاباپنتین یکی از داروهای ارزان، در دسترس و با عوارض جانبی محدود است که استفاده از آن به عنوان داروی مکمل برای آرامش درد پس از جراحی مورد توجه است.
    هدف
    مقایسه تاثیر دوزهای کم گاباپنتین و دیکلوفناک در کاهش درد پس از جراحی در هیسترکتومی شکمی.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور بر 100 بیمار هیسترکتومی شکمی در بیمارستان الزهرا رشت در سال های 92-1391 انجام شد. بیماران به دو گروه مساوی دریافت کننده کپسول mg 300 گاباپنتین به صورت خوراکی و شیاف پلاسبو و دریافت کننده کپسول پلاسبو به صورت خوراکی و شیاف mg 100 دیکلوفناک در 8 و 16 ساعت پس از جراحی تقسیم شدند. میزان درد در ساعات 12 و 24 پس از جراحی با استفاده از مقیاس عددی درد (NRS) سنجیده شد. همچنین، مصرف پتیدین و بروز عوارض در 24 ساعت پس از جراحی بررسی شد.
    نتایج
    میانگین نمره درد در ساعت 12 پس از جراحی در گروه گاباپنتین 84/ 0±10/ 4 و در گروه دیکلوفناک 68/ 0±94/ 3 بود که بین دو گروه از نظر آماری تفاوتی وجود نداشت (228/ 0=P). میانگین نمره درد در ساعت 24 بعد از جراحی در گروه گاباپنتین 86/ 0±50/ 3 و در گروه دیکلوفناک 79/ 0±44/ 3 بود که بین دو گروه تفاوتی دیده نشد (593/ 0=P). بعد از مداخله تنها یک نفر از بیماران گروه دیکلوفناک نیاز به دریافت پتدین پیدا کرد (0/ 1=P). در 24 ساعت بعد از جراحی، تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه در میزان بروز تهوع (241/0=P)، استفراغ (0/1=P) و سرگیجه (487/ 0=P) وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    اثر گاباپنتین بر کاهش درد پس از هیسترکتومی به اندازه دیکلوفناک است و در بازداری مصرف دیکلوفناک می تواند جایگزینی مناسب برای آن باشد. کد ثبت در مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران: IRCT2012111710089N2
    کلیدواژگان: برداشتن رحم، بیهوشی عمومی، درد پس از عمل جراحی، دیکلوفناک، گابانپتین
  • معصومه فغانی، روح الله گازر، مهرداد عسگری* صفحات 70-74
    مقدمه
    تنوع در شاخه های شریان ایلیاک داخلی به شکل های متفاوتی بروز می کند. اطلاعات کافی در این مورد برای جراحان و رادیولوژیست ها بسیار مفید است. در این مقاله یک نمونه نادر از شاخه شدن تنه قدامی شریان ایلیاک داخلی معرفی می شود.
    گزارش مورد: در تشریح کالبد یک مرد در سالن تشریح دانشکده پزشکی به روش معمول تنوع نادری در شاخه های شریان ایلیاک داخلی دیده شد. شریان ایلیاک داخلی به دو تنه قدامی و خلفی تقسیم شده. اما در ادامه مسیر از تنه قدامی تنها شریان های نافی، اوبوتراتور و مثانه ای تحتانی منشعب شده و سرآغاز بقیه شاخه های تنه قدامی از تنه خلفی بود.
    نتیجه گیری
    تنوع همزمان در شاخه های تنه قدامی و خلفی ایلیاک داخلی نادر است و با در نظر گرفتن این احتمال از بروز خونروی های حین جراحی می توان پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: سرخرگ خاصره ای، سرخرگ ها
|
  • Dr H. Gerami H. *, Dr Ar Kousha, Dr Sm Aghajanpour, Dr E. Kazem Nejad Pages 1-9
    Introduction
    Head and neck tumors are a collection of tumors with different histopathology that originate from upper aero-digestive tract، skin، salivary glands، thyroid and parathyroid glands. It has been proven that various risk factors such as tobacco، alcohol and some viruses (HPV6 & HPV11) increase the prevalence and incidence of such tumors; and that’s why the frequency and prevalence of head and neck tumors vary in different areas، throughout the world.
    Objective
    study was determining the relative frequency of these kinds of tumors and the respective risk factors.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional retrospective and descriptive study، data of patients with histologically confirmed diagnosis of head and neck tumors، were extracted from their recorded files in Amir-Al-Momenin hospital and entered into SPSS V. 16 software; and using frequency tables and graphs the data were analyzed.
    Results
    In total، 558 patients with mean age of 54. 34±16. 37 years including 372 males (66. 7%) and 186females (33. 3%) were admitted with diagnosis of head and neck tumors، from 2001 to 2012 in this hospital. (74/7%) of the tumors were malignant. The most frequent tumor was Squamous Cell Carcinoma with 279 (50%) cases. The most frequent site of tumors was larynx with 195 (34/9%) cases. Having reviewed social habits of the patients; we found that (51/4%) were smoker; (21/5%) opium addict; (9. 7%) alcoholic; and (8. 6%) of them used hubble bubble. As revealed، (1. 6%) of patients had positive family history and (1. 6%) of them had history of another tumor in the past medical history. The most frequent chief complaint of all the patients referred to this center with head and neck tumor was hoarseness.
    Conclusion
    Data of our samples were similar to those in some studies but different in some cases. Reason of such variations may be definition of samples and other biases in different studies، but the life style and different risk factors also may be responsible for these differences. So further comparative studies in other geographical regions are recommended.
    Keywords: Head, Neck Neoplasms, Risk Factors, Signs, symptom
  • Dr A. Zamini, M. Naimi Joubani, Dr M. Farrokhrouz, Aa Allahyari * Pages 10-16
    Introduction
    Fish is one of the most significant protein resources for human nutrition which is highly appreciated because of having no pollutants. Heavy metals are among the pollutants causing many health problems for aquatics, and consequently humans.
    Objective
    This study was done to determine lead and nickel concentrations in the muscle tissue of the trout (Oncorhynchus mykiss) and consumed water in Guilan farms.
    Materials And Methods
    Totally, 30 pieces of farmed Rainbow Trout and water samples from three farms in western part (Talesh), eastern part (Siahkal), and central part (Fouman) of Guilan were sampled randomly and transported to the laboratory of Health Faculty of Guilan University of Medical Sciences. The levels of the heavy metals were measured by ICP-OES Spectro-Amitec and the results were analyzed by statistical software SPSS16 and Tuki Test. Safety Factor of this study was determined %95 (p=0.05) and T Test was used in order to compare with the standards.
    Results
    The level of Nickel in fish muscle tissue of Fouman farm was more than that in Talesh and Siahkal farms. The amount of Lead in fish muscle tissue of Siahkal farm was more than that in Talesh and Fouman farms. The average of Nickel level in fish muscle in Fouman, Talesh, and Siahkel was measured 1.29 ± 2.0491, 0. 445 ± 0.457, and 0.217± 0.086 (mg/kg), respectively. The average of Lead levels was measured 0.252 ± 0.221, 0.294 ± 0.095, and 0.485 ± 0.444 (mg/kg), respectively. No significant differences were observed (p>0.05). The amount of lead in farm water was reported zero; but the amount of nickel in farm water of Siahkal, Fouman, and Talesh was measured 0.032 ± 0.002, 0.027 ± 0.002, and 0.026 ± 0.005 (mg/l), respectively.
    Conclusion
    The amount of Lead in fish muscle tissue was less than the world standard threshold of WHO, while the amount of Nickel in Talesh and Fouman farms was more than the established world standards; but no significant differences were observed (p>0.05).
    Keywords: Guilan, Lead, Nickel, Oncorhynchus Mykiss
  • Dr M. Fallah Karkan, Dr M. Rahbar Taromsari *, Dr F. Mohseni, Dr Ar Badsar, Dr F. Ayati, M. Fallah Pages 17-23
    Introduction
    Forensic age estimation is a specialty in forensic medicine that uses the most correct ways to estimate the unknown age and is involved with legislative or judicial functions.
    Objective
    Because of special importance of age estimation, and involvement of various organs, we aim to investigate the causes of age estimation cases referred to forensic medicine organization of Guilan province, northern Iran
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional descriptive study in which all of the causes of requests for age estimation were evaluated by a checklist, during last five years (1378-1391). Data were statistically analyzed using SPSS software Ver 18.
    Results
    In this survey, 279 records were evaluated. The most referred cases for age estimation were in 2011 and the majority of clients were female (%62/4) and illiterate (%28/3). As revealed, %51/6 of cases were with no age estimation match. The method of age estimation used in the majority of them, was radiography (61.2%).
    Conclusion
    Given the present findings, it seems better to perform further research into the best way for age estimation to be used as the standard across the nation.
    Keywords: Age, Forensic Medicine
  • Z. Pourghasem, Dr F. Mansour, Ghanaei *, Dr M. Faezi, Dr Kh Isazadeh Pages 24-30
    Introduction
    Helicobacter pylori is the main reason of different gastrointestinal diseases. Studies have shown that the diversity of infection outcomes resulted from H. pylori may be associated with differences in genotypes or bacterial pathogenesis factors expression and also environmental and host factors in isolated H. pylori strains in patients with CagA and VacA.
    Objective
    Thepurpose of this study is to determine the frequency of cagA gene in helicobacter pylori levels separated from patients suffering from lower gastrointestinal disorders.
    Materials And Methods
    This study is a cross- sectional descriptive one, carried out on 127 patients referred to gasterointestinal clinic of Guilan Province, Gastrointestinal and Liver Research Center, in which the frequency of cagA gene in 50 separated helicobacter pylori cases was investigated using polymeras chain reaction (PCR). The used statistical test was Chai Square.
    Results
    Among the studied samples, in 50 cases bacteria were isolated by culture method. After performing PCR, the frequencies of cagA gene in strains from patients with mild antral gastritis, erosive gastritis, duodenal ulcer, gastric ulcer were equivalent to 85.7% 64.3%, 100% and 100%, respectively. There were significant differences in the association of this gene with isolated strains from patients with erosive gastritis (p<0.05), but the difference was not significant for the isolated strains from patients with mild antral gastritis, duodenal ulcer, and gastric ulcer.
    Conclusions
    This study has shown that H. pylori cagA gene level was higher among patients with gastric ulcer and duodenal ulcers.
    Keywords: Antibodies, Helicobacter pylori, Peptic ulcers
  • Dr Sm Kafie Masule *, M. Nasiri, M. Davaran, Sh Davaran Pages 31-38
    Introduction
    Patients with Body Dysmorphic Disorder (BDD) have a constant preoccupation about some aspects of their appearance. Most people, including those with Body Dysmorphic Disorder cope with appearance -related thoughts and behaviors in a variety of defensive style use.
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the relationship between Body Dysmorphic Disorder and defensive style.
    Materials And Methods
    This descriptive correlational study was conducted on 259 students of Guilan University. Body Dysmorphic Metacognitive Questionnaire (BDMQ) and the defensive style Questionnaire (DSQ-40) were used for data collection. To examine the relationship between Body Dysmorphic Disorder and defensive style, we used Pearson's correlation and multiple regression.
    Result
    The correlation between Body Dysmorphic Disorder and developed defensive styles (p<0/05, r= -0/14) and non developed defensive styles (p<0/01, r= 0/27) was significant.
    Conclusion
    Identification of patterns of poor defense styles related to BDD, can clarify the role of psychological factors in the emergence of BDD, and be helpful for specific interventions aimed at modifying and moderating the defensive styles.
    Keywords: Body Dysmorphic Disorders, Defense Mechanisms, Student
  • Dr M. Faghani, Dr Sh Movaseghi, Dr H. Molladost, F. Ejlali* Pages 39-46
    Introduction
    Ischemic stroke is a major cause of death in the world after cancer and heart attack. CA1 hippocampus is one of the most sensitive parts of the brain to ischemia and hypoxia. Antioxidants prevent cell damage consequent cell death by omitting free radicals and component resulted from cell damage.
    Objective
    Evaluating the protective effect of atorvastatin on hippocampal CA1 cells following transient global ischemia in male rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on a total of 24 male adult NMRI rats weighing 250-300 g with average age of 8-10 weeks. They were randomly divided into four groups: control, sham, vehicle and treatment. To produce ischemia reperfusion model, common carotid artery in both sides were blocked for 20 minutes. First dose atorvastatin (10 mg/kg) in the treatment group was administrated after 6 hours following ischemia reperfusion, then 24, 48 and 72 hours intraperitoneal. After four days, all rats were killed, and the brain were dissected and processed for nissl histological staining. The results were analyzed by analysis of variance (ANOVA) and Tukey’s tests.
    Results
    In the present study, there was no significant difference in the number of pyramidal cell in CA1hippocampus between the treatment group and control group. But the number of healthy pyramidal cells in ischemia and vehicle groups decreased, and there was a statistically significant difference between them and control group (P<0.05).
    Conclusion
    Present findings suggest that using atorvastatin 10mg/kg after transient ischemia reperfusion, can decrease severity of damage and cell death in CA1hippocampus cells.
    Keywords: Apoptosis, Atorvastatin, Hippocampus, Ischemia, Reperfusion
  • Dr Sm Mohseni Mehran_M. R Norasfard *_Dr M. Abedinzade_Dr K. Khanaki Pages 47-53
    Introduction
    The most common endocrine disorder associated with altered cellular metabolism is Diabetes mellitus (DM). Lamium album, also called white dead nettle, is shown to have antiproliferative, anti-inflammatory, antioxidant, and free radical scavenging properties as well as improving fat metabolism.
    Objectives
    The purpose of this study was to compare the effects of hydroalcoholic extract of lamium album on serum level of glucose and lipid profile in sterptozotocin induced diabetic rats with known anti diabetic effects of utricadioica.
    Materials And Methods
    In this experimental study, thirty two male wistar rats were randomly assigned into four groups; normal control, diabetic control, diabetic receiving Urtica (100 mg/kg/daily), diabetic receiving dlamium(100 mg/kg/daily) for 28 days. Serum glucose, cholesterol, triglyceride (TG), low-density lipoprotein (LDL), high-density lipoprotein (HDL) and LDL/HDL ratio were measured. Data were analyzed by SPSS-16 and one way ANOVA followed by Tukey multiple comparison test. p<0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    Hydroalchoholic extracts of Urticadioica and Lamium album caused significant decrease (p<0.05) in serum level of glucose in streptozotocin-induced diabetic rats. Compared to diabetic control group, both plant extracts significantly decreased serum cholesterol, LDL and LDL/HDL ratio and on the opposite direction remarkably increased serum HDL (p<0.05). However, serum TG in the diabetic rats treated with Urticadioica was lower than diabetic rats exposed to Lamium album extract (p<0.05).
    Conclusion
    Administration of Urticadioica and Lamium album extracts to diabetic rats by their antihyperglycemic and antilipidemic properties might be effective in the prevention or management of diabetes.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Glucose, Lamiaceae, lipids, Rats, Urtica dioica
  • H. Yazdani, Dr B. Soltani Tehrani, Dr P. Babaei * Pages 54-62
    Introduction
    Experimental models mimicking the Alzheimer’s disease (AD) in humans are important for testing the novel therapeutic approaches in its treatment. Previous studies have shown that kisspeptin, a new neuropeptide can reduce the secretion of Aβ from the cultured cells. However, the involvement of kisspeptin13 in hippocampal dependent learning and memory processes has not been studied yet.
    Objectives
    The aim of this study was to investigate the effects of kisspeptin13 on cognitive functions in Streptozotocin -induced AD in male rats.
    Materials And Methods
    Thirty two male Wistar rats weighing (20±200) gr were divided into 4 groups: control, STZ (3mg/kg, ICV), saline+ STZ, kp(2µg, ICV)+ STZ. For induction of AD, STZ(3mg/kg) was administered bilaterally into the lateral ventricles. All rats were tested for spatial learning and memory in the morris water maze task.
    Results
    The results showed that STZ significantly impaired both acquisition and retrieval of spatial memory (p<0.05). On the other hand, animals receiving pretreatment of Kp demonstrated significant decrease in time and distance to find the platform in the training and probe test (p=0.034).
    Conclusion
    An icv injection of STZ resulted in a significant decline in spatial learning and memory and pre-treatment with kp can enhance spatial learning and memory. The results show that kpmight be a neuroprotective factor against AD in STZ- induced rat model.
    Keywords: Alzheimer Disease, kisspeptin13, Rat, learning, spatial memory
  • Dr R. Faraji, Dr K. Haryalchi *, Dr F. Fashkhami, D. Pourmarzi Pages 63-69
    Introduction
    Diclofenac is one of common non-steroidal anti-inflammatory drug that is used for postoperative pain relief. There are some limitations to diclofenac usage. Finding alternative methods that are safe and effective is very important. Gabapantin is one of cheap, available, and low side effects in low dose drug that is considered as postoperative pain relief supplement.
    Objective
    This study aimed to comparison of effect of low dose gabapentin and diclofenac for postoperative pain reduction after abdominal hysterectomy.
    Materials And Methods
    A double blinded randomized trial conducted on 100 undergoing hysterectomy patients in Al-zahra hospital from 2013 to 2014. Patients were randomly assigned in two equal number groups. Patients in one of group received 300 mg gabapentin orally and placebo rectally patients in other group received placebo orally and 100 mg diclofenac rectally in 8 and 16 hours after hysterectomy. Pain was assessed using numeric rating scale (NRS) in 12 and 24 hours after surgery. Pethedine consumption and adverse effects over 24 hours after surgery were recorded.
    Results
    Mean of pain score in 12 hours after surgery were 4.10 ± 0.84 in gabapentin group and 3.94 ± 0.68 in declofenac group that this difference between two group was not significant (P = 0.228). Mean of pain score in 24 hours after surgery were 3.50 ± 0.86 and 3.44 ± 0.79 in gabapentin and declofenac groups, respectively, that this difference was not significant (P = 0.593). Only one patient in diclofenac group requested pethedine after intervention (P = 1.0). Over 24 hours after surgery there were no significant difference between two groups in term of incidence of nausea (P=0.241), vomiting (P = 1.0) and dizziness (P = 0.487).
    Conclusion
    Based on result of this study gabapentin is as effective as declofenac on pain reduction after hysterectomy that can be a suitable replacement for diclofenac. Trial registration Number: IRCT2012111710089N2 Conflict of interest: non declared
    Keywords: Anethesia, General, Diclofenac, Gabapentin, Hysterectomy, pain
  • Dr M. Faghani, Dr R. Ghazor, M. Asgari * Pages 70-74
    Introduction
    There are possible variations in the form of internal iliac artery branches. Sufficient information about such variation is likely to be very useful for surgeons and radiologists. Case Report: A rare variation was observed in a routine dissection of a male cadaver in dissection room of the medical faculty. Internal Iliac artery was divided into anterior and posterior trunk. But lateral anterior trunk was divided into only umbilical, inferior vesical and obturator arteries. The other branches of anterior trunk were originated from posterior trunk.
    Conclusion
    Synchronous variety in anterior and posterior trunk of internal iliac artery is rare and by considering this possibility, bleeding during surgery can be avoided.
    Keywords: Arteries, Iliac Artery