فهرست مطالب

علم سنجی کاسپین - سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1393)

نشریه علم سنجی کاسپین
سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریده عصاره، عبدالحسین فرج پهلو، صبا سیامکی* صفحات 7-13
    هدف و
    سابقه
    تحلیل محتوای مجلات علمی شیوه مناسبی برای آگاهی از سیر تکاملی راهبردهای پژوهش و ابزار گردآوری داده ها به کار رفته در پژوهش های حوزه های علمی مختلف است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل مقالات فارسی منتشر شده در حوزه ی علم اطلاعات و دانش شناسی کشور از نظر روش پژوهش و ابزار گردآوری داده ها انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش تحلیل محتوا انجام شده است. روش گردآوری داده ها سیاهه ی وارسی و مشاهده ی اسنادی بوده است. جامعه ی پژوهش شامل 942 مقاله ی فارسی منتشر شده در مجلات علمی-پژوهشی و علمی – ترویجی حوزه ی علم اطلاعات و دانش شناسی در بازه زمانی 1388-1384 است. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS با استفاده از آمارهای توصیفی و آزمون Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    مطالعه ی مقالات منتشر شده نشان داد که روش های پژوهش «سندی» (71/42 درصد) و «پیمایشی» (63/37 درصد) پر استفاده ترین روش های پژوهش به کار رفته توسط پژوهشگران حوزه ی علم اطلاعات و دانش شناسی است. مشاهده اسنادی (44/50 درصد) و پرسشنامه (63/25 درصد) رایج ترین ابزار گردآوری داده ها در میان پژوهشگران این حوزه بوده اند. هم چنین، نتایج آزمون Chi-square نشان داد که میان مجلات علمی-پژوهشی و علم ترویجی از نظر روش های پژوهش و ابزار گردآوری داده ها به کار رفته در آن ها تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی مقالات منتشر شده حاکی از پراکندگی نامتوازن روش های پژوهش و ابزار گردآوری داده ها به کار رفته در حوزه ی علم اطلاعات و دانش شناسی کشور است.
    کلیدواژگان: علم اطلاعات و دانش شناسی، مجلات، روش شناسی، ابزار گردآوری داده ها، تحلیل محتوا
  • محمد محمدی*، احمد یوسفی صفحات 14-21
    سابقه و هدف
    میزان تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر نظیر Web of Science (WoS) از معیارهای مهم رتبه بندی کشورها است. لذا، در این پژوهش مقالات نویسندگان ایرانی در حوزه ی میکروبشناسی، از نظر شاخصهای کمی و کیفی و میزان خوداستنادی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
    مواد و روش ها
    از روش تحلیل استنادی برای انجام این پژوهش استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پایگاه اطلاعاتی WoS انتخاب گردید و برای تجزیه و تحلیل داده ها ضمن استفاده از برونداد گزارش استنادی پایگاه مذکور از نرم افزار Excel استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که در سالهای مورد بررسی 763 مقاله در حوزه ی میکروب شناسی از نویسندگان ایرانی در پایگاه WoS نمایه شده است. میانگین رشد سالانه تعداد مقالات نیز 25/57 درصد بوده است. میانگین میزان رشد سالانه استنادها بدون احتساب خوداستنادی به 54/23 درصد رسید. میانگین میزان رشد سالانه ضریب تاثیر نشریات با احتساب خوداستنادی 51/8- درصد بود که بدون احتساب خوداستنادی به 93/8- درصد رسید. همچنین میانگین رشد شاخص فوریت 1/10- بدست آمد.
    نتیجه گیری
    ایران در حوزه ی میکروب شناسی در سال های اخیر از نظر شاخصهای کمی رشد داشته، و بالعکس، از نظر شاخص های کیفی علم سنجی با افت مواجه شده است.
    کلیدواژگان: میکروب شناسی، علم سنجی، خود استنادی، مقالات، ایران، WoS
  • محسن نظرزاده زارع*، احسان جمالی، محمدعلی آرئین، رامتین اسکروچی، علیرضا نصیری فیروز صفحات 22-31
    سابقه و هدف
    هدف اصلی این پژوهش، مقایسه تولیدات علمی ایران در حوزه ی تعلیم و تربیت با کشورهای رقیب خاورمیانه (ترکیه، عربستان، پاکستان، مصر، رژیم صهیونیستی) با توجه به مقالات منتشرشده در پایگاه وب علوم (Web of Science) طی سال های 2003 تا 2012 است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از روش علم سنجی استفاده شده است و داده های مورد نیاز این پژوهش از پایگاه WoS استخراج گردید. بدین صورت که، با نوشتن فرمول جستجو در بخش جستجوی پیشرفته ی پایگاه و همچنین انتخاب هر سه نمایه ی استنادی علوم، علوم اجتماعی، هنر و علوم انسانی، درمجموع 4716 مقاله بازیابی شد. جامعه ی آماری مورد نظر شامل تمامی تولیدات علمی حوزه ی تعلیم و تربیت در شش کشور ایران، ترکیه، عربستان، مصر، پاکستان و رژیم صهیونیستی بود. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو نرم افزار Excel و SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که میزان کل تولیدات علمی ایران در حوزه ی تعلیم و تربیت بین سال های 2003 تا 2012 شامل 1046 مقاله است که در این بین، گرایش آموزش عالی با 529 مقاله، بیشترین سهم و گرایش تکنولوژی آموزشی با 28 مقاله، کمترین سهم را در این تولیدات به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    تولیدات علمی ایران در زمینه ی تعلیم و تربیت طی 10 سال گذشته در هر یک از گرایش های آن روند روبه رشدی داشته، به طوری که ایران با رشد 6/31 درصد بعد از کشور ترکیه قرارگرفته است.
    کلیدواژگان: تعلیم و تربیت، تولیدات علمی، علم سنجی، ایران، کشورهای خاورمیانه
  • امیررضا اصنافی* صفحات 32-38
    سابقه و هدف
    ارائه ی خدمات الکترونیک از طریق وب سایت های ناجا، صرفه جویی قابل توجهی در وقت و هزینه کاربران خواهد داشت. هدف این پژوهش، تعیین میزان رویت پذیری وب سایت های ناجا، رتبه بندی و ارتباط این وب سایت ها براساس میزان تبادل پیوند با یکدیگر و شناسایی وب سایت های هسته این سازمان ها است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر با روش تحلیل پیوندها به عنوان یکی از شیوه های وب سنجی، پیوندهای میان وب سایت تحت پوشش ناجا را مورد ارزیابی قرار داده است. برای شناسایی و معرفی وب سایت های هسته از فرمول Au=t/n استفاده گردید.
    یافته ها
    پژوهش حاضر نشان داد که وب سایت های ناجا در زمینه تبادل پیوند و همکاری با یکدیگر از وضعیت متوسطی برخوردار هستند. در این پژوهش مشخص شد که 2 وب سایت پلیس راهور و نیروی انتظامی، به عنوان وب سایت های هسته ی ناجا هستند.
    نتیجه گیری
    چون وب سایت های ناجا دارای اشتراکات محتوایی هستند، اگر با هم تبادل پیوند داشته باشند امکان رویت پذیری آنها بیشتر خواهد شد.
    کلیدواژگان: تحلیل پیوند، هم پیوندی، وب سنجی، ناجا، رویت پذیری، وب سایت های هسته
  • الهه امتی، امیر رضا اصنافی* صفحات 39-48
    سابقه و هدف
    بررسی روند تولیدات علمی حوزه پزشکی مبتنی بر شواهد به منظور برنامه ریزی جهت ارتقای جایگاه و اولویت های پژوهشی کشور، امری ضروری است. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت تولیدات علمی در حوزه پزشکی مبتنی بر شواهد است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کاربردی است که با استفاده از روش علم سنجی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه را کلیه تولیدات علمی نمایه شده با موضوع پزشکی مبتنی بر شواهد در پایگاه اسکوپوس طی سال های 1939 تا 2014 تشکیل داده است. ابزار گردآوری داده ها، پایگاه اسکوپوس بود. داده های به دست آمده بعد از ورود به نرم افزار آماری Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد وضعیت تولیدات علمی جهان در زمینه پزشکی مبتنی بر شواهد در سال های اخیر سیر نزولی داشته است. به طوری که در فاصله سال های 1939 تا 1992 تعداد مدارک تولیده شده بسیار کم بود، در فاصله سال-های 1992 تا 2007 سیر صعودی، در فاصله سال های 2007 تا 2011 سیر نزولی، در فاصله سال های 2011 تا 2012 سیر صعودی و در فاصله سال های 2012 تا 2014 سیر نزولی داشته است. در سال های 1363، 1964، 1965، 1966، 1968 و در فاصله سال های 1940 تا 1961 هیچ اثری در زمینه پزشکی مبتنی بر شواهد منتشر نشده است.
    نتیجه گیری
    کشور ایران در میان 160 کشور شرکت کننده، با تولید 258 سند، در رتبه 37 قرار گرفت که این رقم در مقایسه با کشورهای رقیب بسیار پایین است.
    کلیدواژگان: پایگاه اسکوپوس، پزشکی مبتنی بر شواهد، تولیدات علمی، علم سنجی
  • فاطمه دهقانی، محمد محمدی* صفحات 49-56
    سابقه و هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین وضعیت هم نویسندگی پژوهشگران حوزه ی شیمی دانشگاه یزد در پایگاه اطلاعاتی Web of Science (WoS) است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش علم سنجی انجام شده است و برای مصور سازی شبکه های هم نویسندگی از روش تحلیل شبکه استفاده شده است. برای توصیف داده ها از نرم افزارهای Spss و Ravar- matrix استفاده شده و برای تحلیل داده ها از نرم افزار Ucinet و بسته مکمل آن یعنی Net drawاستفاده گردید.
    یافته ها
    چگالی شبکه هم نویسندگی معادل 0288/0 بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد، در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه یزد نویسندگانی که فراوانی بالایی دارند پیوندهای بالایی هم دارند.
    نتیجه گیری
    بطورکلی می توان نتیجه گرفت میان گره های تشکیل دهنده شبکه هم نویسندگی اعضای هیئت علمی بخش شیمی دانشگاه یزد ارتباط های زیادی وجود ندارد و شبکه هم نویسندگی آنها از انسجام بالایی برخوردار نیست.
    کلیدواژگان: علم سنجی، دانشگاه یزد، هم نویسندگی، شیمی، پایگاه اطلاعاتی WoS
  • سکینه جعفری*، عبدالرضا نوروزی چاکلی صفحات 57-65
    سابقه و هدف
    خود استنادی یکی از چالش های مهم در ارزیابی بروندادهای علمی پژوهشگران است. هدف این پژوهش ارزیابی تحلیلی رابطه ی کیفیت و خود استنادی در نشریات حوزه ی علوم انسانی بر اساس گزارش های استنادی نشریات فارسی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش با روش تحلیل استنادی انجام شده و جامعه ی پژوهش را 67 مجله ی حوزه علوم انسانی تشکیل می دهند که دارای ضریب تاثیر بوده و در پایگاه اطلاعاتی ISC نمایه شده اند.
    یافته ها
    میانگین نرخ خود استنادی در سال های 1389-1380 برای مجلات دارای ضریب تاثیر منتخب در سال 1389 حوزه ی علوم انسانی، 45/24 درصد است. از 67 عنوان مجله مورد بررسی، 23 عنوان نرخ خود استنادی 20 و کمتر از 20 درصد، 20 عنوان مجله نرخ خود استنادی بیشتر از 20 درصد را شامل شدند. یافته ها نشان داد با حذف خود استنادی های موثر در شاخص های چهارگانه و ترکیبی ضریب تاثیر، شاخص آنی، ارزش متیو و نسبت استناد به مقاله های آنها 91/65 درصد از مجلات کاهش رتبه، 35/19 درصد افزایش رتبه و 72/14 درصد نیز بدون تغییر بودند. همچنین با حذف خود استنادی ها، 51/56 درصد از مجلات با کاهش مقدار خوداستنادی، 78/32 درصد بدون تغییر در مقدار خوداستنادی و 94/3 درصد از مجلات با مقدار صفر خوداستنادی روبرو شدند.
    نتیجه گیری
    بین میزان خود استنادی مجلات و کیفیت مجلات، ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین تدوین خط مشی معین در مورد میزان خود استنادی مجله ها از سوی هیات تحریریه و تلاش در جهت کاهش نرخ خود استنادی و جذب استناد از سایر مجله ها در این راستا لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، خود استنادی، مجلات فارسی، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
  • سمیرا دانیالی*، نادر نقشینه صفحات 66-73
    سابقه و هدف
    هدف اصلی پژوهش حاضر، ترسیم نقشه هم استنادی نویسندگان برجسته حوزه ی بازیابی تصویر بر اساس مقالات علمی نمایه شده در ISI طی سال های2001 تا 2012 می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های علم سنجی است، و از فنون کتاب سنجی مانند تحلیل هم استنادی بهره گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، تمامی مقالات نمایه شده در ISI طی سال های 2001 تا 2012 میلادی در ارتباط با بازیابی تصویر است. از این روی تعداد 2537 مقاله در حوزه ی بازیابی تصویر بازیابی شد. از نرم افزارCitespace و Webometric Analyst برای تحلیل هم استنادی نویسندگان استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد در شبکه هم استنادی نویسندگان بطور کل 84 پیوند هم استنادی بین 58 نویسنده پراستناد در شبکه موجود می باشد. همچنین Zhang HJ و Tao DC با نوشتن 26 مقاله، مقام نخست را در تولید مقاله کسب نموده اند. پراستنادترین نویسنده Rui Y با 627 استناد می باشد، بالاترین مرکزیت مربوط به Rui Y با عدد 55/0، بالاترین سیگما مربوط به Smith JR با عدد 63/20 و بالاترین شکوفایی با عدد 71/42 به Dattar R تعلق دارد.
    نتیجه گیری
    ایجاد پیوند هم استنادی میان نویسندگان حوزه ی بازیابی تصویر، نشان دهنده ارتباط فکری میان نویسندگان این حوزه می باشد و همه نویسندگان پرتولید حوزه ی بازیابی تصویر، لزوما جزء نویسندگان تاثیرگذار، پراستناد و دارای بالاترین مرکزیت، سیگما، و شکوفایی محسوب نمی شوند.
    کلیدواژگان: نقشه هم استنادی، بازیابی تصویر، نقشه علم، سیگما، شکوفایی، مرکزیت
|
  • Farideh Osareh, Abdolhosein Farajpahlou, Saba Siamaki * Pages 7-13
    Background And Aim
    Content analysis of scientific journals is a good way for becoming aware about the evolutionary flow of research strategies and data collection techniques used researchers in different fields. The purpose of this study is to investigate the content analysis of research strategies and data collection techniques used in Iranian Knowledge and information science Journals.
    Materials And Methods
    This study was conducted by content analysis method. The data collection tool was checklist and document observation. The study population included 943 articles published in Iranian Knowledge and Information Science journals. Data import to SPSS software and analysis by descriptive statistics and Chi-square formula.
    Findings
    Literature review method was the most popular، used by 42. 71% of Iranian researchers. The second most popular Iranian research method was survey method at 37. 63%. Iranian articles were used a few number of other methods such as Field Research (0. 20%)، Information systems design (0. 20%)، or experimental research (1/20%). The leading technique was document observation، with about a half of the total (50. 44%). The other prominent technique with 25. 36% was questionnaire-distributing. Chi-square shows the meaningful difference between scientific journals based on research methods and data collections techniques.
    Conclusion
    Study of published articles showed that asymmetric distribution of research methods and data collection techniques used in knowledge and information science field.
    Keywords: Knowledge, Information Science, Journals, Research methods, Data collections techniques, Content analysis
  • Mohammad Mohammadi * Pages 14-21
    Background And Aim
    Number of scientific products indexed in the major databases such as Web of Science is one of the important criteria for ranking countries. This research aimed to review the Iranian articles in the field of microbiology in terms of quantitative and qualitative indicators of the growth rates of self-citations.
    Material And Methods
    In this research، citation analysis method was used. WoS database was selected for data collection and citation report of this database and Excel software were applied for data analysis.
    Findings
    Based on the findings، 763 microbial articles of Iranians researchers were indexed in Web of Science database. The average of annual growth rate was 57. 25%. Average of citations annual growth rate without considering self-citation was 23. 54. Average of annual growth rate of journal impact factors with self-citation and without self-citation was -8. 51 and -8. 93، respectively. Moreover، the average of annual growth rate of immediacy index was -10. 1.
    Conclusion
    The results showed that Iran has had increasing and decreasing trends in the field of microbiology in terms of quantitative and scientometric qualitative indicators in recent years.
    Keywords: Microbiology, Scientometrics, Self, citations, Articles, Iran, Web of Science Database
  • Pages 22-31
    Background And Aim
    The aims of this study was to compare the scientific productions of Iran in the field of education with competitor countries in the Middle East (Turkey، Saudi Arabia، Pakistan، Egypt and Israel) based on published articles in the Web of Science database from 2003 to 2012.
    Material And Methods
    Research method was scientometrics. Data was extracted from the WoS database. Totally، 4716 articles were retrieved With writing the research formula in advanced research، selecting three indexes of scientific citation، social sciences، art and humanities. The statistical population consisted of all of the scientific productions of 6 countries; Iran، Turkey، Saudi Arabia، Pakistan، Egypt، Israel in the field of education sciences. Excel and SPSS software were used to analyze the data.
    Findings
    The results showed that the amount of the scientific productions of Iran in the field of education was 1046 articles from 2003 to 2012، and the highest one was belonged to Education with 529 articles and Educational Technology with 28 articles was the lowest amount in these productions.
    Conclusion
    The scientific productions of Iran in the field of education have increasingly grown during 10 years so that Iran is located after Turkey with 31. 6 percent growth.
    Keywords: Education, Scientific Productions, Scientometrics, Iran, Middle East
  • Pages 32-38
    Background And Aim
    Presenting e-services via NAJA websites will significantly save time and cost for users. The aim of this study was to survey on visibility of NAJA websites، rank and relate these websites based on link interaction together and identifying core websites of these organizations.
    Material And Methods
    Current research as a webometrics method evaluated the links among I. R Iran police websites by using links analysis. In order to identify and introduce the core websites، Au=t/n formula was used.
    Findings
    Findings reveal that NAJA websites are weak in terms of links and collaboration. Current study indicates that 2 websites of Rahvar Police and NAJA Police are core websites of I. R Iran police.
    Conclusion
    Since NAJA websites have common contents، if they exchange the links with together، their visibility will be increased.
    Keywords: Link analysis, Co, link, Webometrics, NAJA, Visibility, Core websites
  • Elaheh Omatii, Amir Reza Asnafi * Pages 39-48
    Background And Aim
    Reviewing the trend of scientific products in the field of Evidence-Based Medicine is essential in order to plan for improving the status and research priorities of the state. The purpose of this study was to determine the research trend in Evidence-Based Medicine filed (EBM) based on Scopus database.
    Material And Methods
    This applied study was conducted using a scientometric method. The samples were all scientific productions indexed by ''EBM'' in Scopus database from 1939 to 2014. Data collection tool was Scopus database. The obtained data was analyzed using ‘Excel’ software.
    Findings
    Findings showed that the status of scientific products of the world in the field of Evidence-Based Medicine has descended in recent years so that the number of produced documents has been very small from 1939 to 1992. It has been increased from 1992 to 2007 and from 2011 to 2012 and decreased from 2007 to 2011 and from 2012 to 2014. No work has been published in the field of ''EBM'' in 1963، 1964، 1965، 1966، 1968، and from 1940 to 1961.
    Conclusion
    With a production of 258 documents، Iran is ranked 37 among the 160 participating nations. This rank is very low compared to the competing states.
    Keywords: Scopus Database, Evidence, Based Medicine, Scientific Productions, Scientometric
  • Fatemeh Dehghani, Mohammad Mohammadi * Pages 49-56
    Background And Aim
    The aim of this study was to determine the co-authorship condition of chemistry researchers in University of Yazd in Web of Science database.
    Material And Methods
    This scientometric study was performed to visualize the co-authorship networks. For data description، Spss and Ravar- matrix software were used and Ucinet and Net draw software were applied to analyze the data.
    Findings
    The density of co-authorship network was 0. 0288 and the results showed that researchers who had high frequency had strong correlations among the faculty members of Yazd University، too.
    Conclusion
    In general، It can be concluded that there are no many connections between relationships that constitute co-authorship network among faculty members of Yazd University and there is not a high coherence among their co-authorship networks.
    Keywords: Scientometric, Yazd University, co, authorship, Chemistry, Web of Science Database
  • Sakine Jafari *, Abdolreza Noroozi Chakoli Pages 57-65
    Background And Aim
    Self-citation is an important challenging issue in evaluating the scientific outputs. The aim of this study was to assess analytically the relationship between the quality and self-citation in Persian Humanities Journals based on Persian Journal Citation Reports (PJCR) in the Islamic World Science Citation Center (ISC).
    Material And Methods
    Citation analysis method was used in the present study and 67 Persian Humanities Journals indexed in the ISC database with impact factor.
    Findings
    The results showed that the average self-citation rate for humanities sciences journals with selected impact factors in 2010 was 24. 45% in 2001- 2010. After analytical assessment of 67 reviewed journals، 23 of them had self-citation rate of 20% and less than 20%، and 20 of them had self-citation rate of more than 20%. Furthermore، results showed that the Impact Factor، Immediate Index، Matthew Value and the Proportion of Citing to their Articles with eliminating the effective self- citation in the four and combined indicators had decrease، increase and no changes in 65. 91%، 19. 35% and 14. 72% of journals، respectively. In addition، with eliminating the self- citations، the citation value of 56. 51% of the journals decreased، of 32. 78% had no changes and of 3. 94% of the journals reached to zero.
    Conclusion
    There was positive and significant relationship between the self-citation and the quality of journals. Therefore، it is needed to determine a policy for the rate of self-citation on the behalf of editorial board to reduce it and to cite by the other journals.
    Keywords: Assessment, Self, citation, Persian Journals, ISC
  • Samira Danialy *, Nader Naghineh Pages 66-73
    Background And Aim
    The aim of this study was to draw co-citation map of outstanding authors in the field of image retrieval based on articles indexed in ISI from 2001 to 2012.
    Material And Methods
    This scientometric study was performed using bibliometric techniques such as co-citation analysis. Samples of the current study were all articles indexed in ISI in the field of image retrieval from 2001 to 2012. Therefore، 2537 papers were retrieved in this field. Citespace and Webometric Analyst software were used to analyze the co-citation of authors.
    Findings
    Results indicated that there were 84 co-citation links among 58 most cited authors in the network of co-citation authors. Tao DC and Zhang HJ reached the first rank with writing 26 articles. Rui Y was the most cited author with 627citations. Highest centrality، sigma and burst were related to RuiY with 0. 55، Smith JR with 20. 63 and Dattar R with 42. 71، respectively.
    Conclusion
    Creating co-citation links among the authors of image retrieval shows the intellectual relevance among the authors of this field. It is obvious that none of the authors with high papers is an effective and most cited author and has the highest centrality، sigma and burst in the field of image retrieval.
    Keywords: Co, citation map, image retrieval, science map, sigma, burst, centrality