فهرست مطالب

آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران - سال سی و ششم شماره 4 (پیاپی 88، زمستان 1393)

فصلنامه آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران
سال سی و ششم شماره 4 (پیاپی 88، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحه 2
  • مهدی احمدی نژاد، علی برخوری، مینو قهرمان، حسین ستاری، الهام مهاجری* صفحه 3
    مقدمه

     پنومونی مرتبط با تهویه مکانیکی شایعترین عفونت در بخش مراقبتهای ویژه است که میتواند باعث افزایش مرگ و میر بیماران گردد.لژیونلا پنوموفیلا یکی از عوامل مهم ایجاد کننده پنومونی در جامعه است. ما در این مطالعه به بررسی ارتباط بین نوع مرطوب کننده راه هوایی با میزان بروز پنومونی ناشی از لژیونلا پنوموفیلا در بیماران تحت تهویه مکانیکی پرداختیم.

    مواد و روش ها

      در مجموع 152 بیمار بستری انتوبه و متصل به ونتیلاتور در بخش مراقبت های ویژه که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی تحت یک نوع از دو روش مرطوب کننده قرار دادیم. پس از تشخیص  پنومونی دیررس ناشی از تهویه مکانیکی بیماران از نظر آنتی ژن ادراری لژیونلا پنوموفیلا بررسی شدند و نتایج حاصله مورد مقایسه قرار گرفتند. 

    یافته ها

     میزان بروز پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی در دو گروه مرطوب ساز حرارتی ((HME  و مبادله کننده دما و رطوبت  (HH) تفاوت معنی داری از نظر آماری نداشت. همچنین میزان مرگ و میر در این دو گروه مشابه بود. میزان بروز لژیونلا پنوموفیلا در موارد پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی پایین بوده و ارتباط معنی داری در بروز بیماری و مرگ و میر ناشی از آن بواسطه این عامل پاتوژن دیده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

     این دو نوع سیستم مرطوب کننده راه هوایی در بیماران تحت تهویه مکانیکی برای پیشگیری از پنومونی ناشی از لژیونلا پنوموفیلا برتریی نسبت به یکدیگر ندارند .

    کلیدواژگان: پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی، مبادله کننده دما و رطوبت، مرطوب کننده حرارتی، لژیونلا پنوموفیلا
  • مهرداد نوروزی*، محمدرضا درودیان، جعفر صالحی صفحه 10
    مقدمه

     لوله گذاری فیبر اپتیک تراشه یک مهارت مهم در پروسه بیهوشی است که در موارد راه هوایی مشکل و بیحرکتی گردن استفاده میشود و در آن از تکنیکهای ترکیبی و تسهیل کننده کمک گرفته میشود. مطالعه اخیر به مقایسه  روش بالاکشیدن فک وتابش نور ازقدام گردن در تسهیل لوله گذاری فیبر اپتیک تراشه پرداخته است.

    روش کار

     91 بیمار کاندید عمل جراحی الکتیو  بدون مشکل در راه هوایی انتخاب شده در3 گروه بطور راندوم تقسیم شده ،با روش مشابه بیهوش شده و بوسیله برونکوسکوپ فیبراپتیک انعطاف پذیراینتوبه شدند. لوله گذاری در گروه اول باکمک مانور بالا کشیدن فک وکشیدن زبان ودر گروه دوم بااستفاده ازتابش نور از قدام گردن و مشاهده از داخل برونکوسکوپ و در گروه سوم با استفاده از تابش نور از قدام گردن و بدون مشاهده از داخل آن صورت گرفت. مدت لوله گذاری ،از زمان ورود برونکوسکوپ بداخل دهان تا اتمام لوله گذاری تراشه و تایید آن باکاپنوگراف محاسبه میشود.پارامترهای همودینامیک شامل فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و متوسط شریانی و ضربان قلب قبل و بعد از القا و 5 دقیقه بعد ازلوله گذاری با فواصل یک دقیقه ای ثبت شدند.

    نتایج

     میانگین زمانها  در گروه سوم بطور معنی داری از گروه اول و دوم کمتر بوده ولی بین گروه اول و دوم با هم اختلاف معنی داری ندارند. میانگین فشار خون سیستولیک ودیاستولیک و متوسط شریانی و ضربان قلب بعد از لوله گذاری در تمامی گروه ها با گذشت زمان کاهش یافته است واین تغییرات در سه گروه باهم قابل قیاس بوده وتفاوت معنی داری نداشتند.

    نتیجه گیری

     باتوجه به مدت زمان کمتر و پاسخ همودینامیک مشابه در تکنیک ترانس ایلومیناسیون میتوان نتیجه گرفت این تکنیک نیز یک روش ترکیبی و تسهیل کننده  مفید در لوله گذاری با برونکوسکوپ فیبر اپتیک قابل انعطاف میباشد.

    کلیدواژگان: لوله گذاری تراشه، لارنکوسکوپی، فیبراپتیک انعطاف پذیر_ پاسخ همودینامیک
  • بهرام نادری نبی، محمد حقیقی*، عباس صدیقی نژاد، سیروس امیر علوی، مهدی جعفری، کاوه میرمظفری، ابراهیم حداد، فریده مرادپسندی صفحه 19
    پس زمینه

    تهوع و استفراغ یکی از عوارض Electroconvulsive therapy می باشد. میزان بروز تهوع و استفراغ بدنبالECT در مطالعات مختلف از 1 تا 23 درصد متغیر است

    روش اجرا 

    این مطالعه در 621 بیمار 18 تا 60 ساله که در طی 3 ماه تحت جلسات یک تا شش الکترو شوک درمانی قرار گرفته بودند انجام شد. پس از القاء بیهوشی عمومی٬ ECT با الکترود دو طرفه که بصورت استاندارد در ناحیه bifrontotemporal جایگذاری شده انجام گرفت. طول مدت تشنج بر اساس EEG توسط روانپزشک ثبت گردید . فاکتور های دموگرافیک ، نوع بیماری و جلسه درمان ثبت شد. پس از انتقال به ریکاوری در مورد وضعیت تهوع و استفراغ درساعات 0 ٬ 2  و 6 بعد از درمان از بیمار سیوال شد.

    نتایج

       73/2٪ (621/17) از بیماران تحت ECT  دچار تهوع و استفراغ  شدند . 6/70٪ بیماران دارای تهوع و استفراغ (17/12) تهوع و استفراغ خفیف٬ 5/23٪ (17/4) تهوع و استفراغ شدید و 9/5٪ (17/1) تهوع و استفراغ متوسط داشتند . ارتباط آماری معنا داری بین بروز تهوع و استفراغ بعد از الکتروشوک درمانی با جنسیت بیماران (039/0= P) دیده شد . جنسیت (زن) نقش پیشگویی کننده ای در بروز تهوع و استفراغ پس از الکتروشوک درمانی داشت(002/0=P)

    نتیجه گیری

    تهوع و استفراغ عارضه ناشایعی برایECT محسوب میشودتنها متغیری که بطور معنادار با بروز تهوع و استفراغ بدنبال ECT مرتبط است جنسیت بیمار میباشد.

    کلیدواژگان: الکتروشوک درمانی، تهوع، استفراغ
  • مریم وثوقیان، مستانه داهی طالقانی*، مهشید قاسمی، حجت بهادری صفحه 26
    مقدمه

    مصرف داروی (Dexmedetomidine (Dex) به‏عنوان نوعی داروی آرام‌بخش و مسکن، کاربرد روز‌افزونی یافته است. چرا که علاوه بر خصوصیات آرام‌بخش و ضد درد، Cooperative sedation دارد و باعث دپرسیون تنفسی نمی‌شود. در این مطالعه قصد داریم تا اثربخشی درمانی و عوارض دارویی DEX را بر درد و آرامبخشی بعد از عمل بیمارانی که تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی نازایی قرارگرفته‌اند بسنجیم.

    مواد و روش ها

    57 بیمار به‏طورتصادفی در دو گروه (گروه D) 28 نفر، دریافت‌کننده‏ی Dex ، µg/kg1حین القا به مدت 10 دقیقه وسپسµg/kg/h 0.5،دگز مدوتومیدین تا انتهای جراحی و (گروه C) ، 29 نفر شاهد، دریافت کننده‏ی نرمال سالین به‏عنوان دارو نما تقسیم شدند. تمامی بیماران کاندید عمل جراحی لاپاراسکوپی نازایی بودند.

    نتایج

    خصوصیات دموگرافیک بیماران نظیر سن و وزن در دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری نداشت. ضربان قلب (HR) بیماران در گروه D بعد از القا و 15 دقیقه بعد از القا به‏طور معنی‌داری نسبت به گروه کمتر بود(p<0.008وp<0.04. MAP ، VAS)و آرامبخشی بیماران بعد از عمل دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند.میزان مصرف مورفین پس از عمل در گروه D، 0.3±0.9و در گروه C، 1.0±1/2بود که به‏طور معنی‌داری در گروه D کمتر از گروه C بود (.020<p) میزان رضایت‏مندی بیماران در گروه D به‏طور معنی‌داری بیشتر بود (007.0=p)

    بحث و نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد که Dex دارویی موثر در جهت کاهش درد پس از عمل جراحی ژنیکولوژی لاپا روسکپی بوده و موجب افزایش رضایتمندی بیماران می گردد.در عین حال همودینامیک بیماران نسبتا" ثبات داشته ، گرچه ضربان قلب در زمانهایی کاهش داشته ولی خطرناک نبوده وبه آتروپین به خوبی پاسخ می داده است.آرامبخشی بعد از عمل در گروه دریافت کننده دگزمدتومیدین نیز تفاوت معنا داری با گروه شاهد نشد ومنجر به ترخیص دیر تر بیماران سرپایی نگردید.

  • حکیمه حسین رضایی*، فریبا برهانی، عباس عباس زاده، علی صدری زاده، علی نجفی، فاطمه نجمی نوری، الهام احمدی صفحه 34
    زمینه وهدف

    هر ساله دردنیا بیماران زیادی تحت عمل جراحی قفسه سینه قرار می گیرند که بسیاری از آنها نیاز به چست تیوپ بعد از عمل و حذف آن خواهند داشت . فرایند خارج نمودن چست تیوپ می تواند باعث درد حاد شدید و گذرایی گردد که معمولا بعنوان یکی از بدترین تجارب بیماران عمل شده از آن یاد می گردد.هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست بر کنترل درد هنگام خارج نمودن چست تیوپ در بیماران بعد از عمل جراحی قفسه سینه بود.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی دو سوکورو تصادفی در 75 بیمار تحت جراحی توراکس در بیمارستان قایم (عج) شهر مشهد در سال 1391 که دارای حداقل یک چست تیوپ بودند، انجام گرفت. بیماران به 3 گروه TENS ، پلاسبو و کنترل تقسیم شدند.الکترودهای دستگاه TENS به مدت 15 دقیقه قبل از خارج کردن چست تیوپ در اطراف آن گذاشته شد. شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری سنجش درد قبل ، بلافاصله و 15 دقیقه بعد از خارج کردن چست تیوپ توسط پژوهشگر سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس، آزمون تی جفت شده انجام گرفت.

    یافته ها

    قبل از خارج کردن چست تیوپ تفاوت آماری معناداری در شدت درد در سه گروه وجود داشت.اختلاف واضح و معنادار آماری بین نمره شدت درد بلافاصله بعد از خارج کردن چست تیوپ در گروه تنس (2.8±4.1)، نسبت به پلاسبو (1.99±3.86) و کنترل (3.28±4.34) مشاهده نشد. شدت درد 15 دقیقه بعد از خارج کردن چست تیوپ در گروه تنس (1.91±1.18)نسبت به پلاسبو (0.88±1.58)و کنترل (1.52±1.24) پایینتر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که استفاده از تنس و پلاسبو تنس بر میزان شدت درد قبل ، بلافاصله و 15 دقیقه بعد از خروج چست تیوپ در مقایسه با گروه کنترل اختلاف واضح و معنی دار آماری نشان نمی دهد. بنابراین می توان نتیجه گرفت استفاده از تنس به تنهایی بر درد خارج کردن چست تیوپ نمی تواند موثر واقع شود و استفاده از این روش غیر دارویی و پرستاری تسکین درد ،به همراه روش های مکمل تسکین درد می تواند در این بیماران، در تسکین درد موثر تر واقع شود.

    کلیدواژگان: درد، تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست، خارج کردن لوله سینه ای، جراحی توراکس
  • سودابه حدادی، شیده مرزبان، آرمان پرویزی*، عباس صدیقی نژاد، آبتین حیدرزاده، سیامک ریماز، زهرا سیاح ورک صفحه 41
    زمینه

    طی سیکل قاعدگی در فازهای فولیکولر ولوتیال تغییرات هورمنی ، فیزیولوژیکی و پسیکولوژیکال متعددی رخ می دهد. که این تغییرات می توانند به تغییر نیاز به هوشبرها و آنالژیک ها گردند. مطلعات قبلی ارتباط بین افزایش پروژسترون و افزایش حساسیت به درد را نشان داده اند. در این مطالعه بر آن شدیم تا تاثیر فازهای مختلف سیکل قاعدگی بر پاسخ همودینامیک به لارنگوسکوپی و لوله گذاری تراشه را بررسی کنیم.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی به ارزیابی 68 بیمارکاندید جراحیهای الکتیو سرو گردن در بیماران امیرالمومنین (ع) رشت در سال 91-1390 که تحت بیهوشی عمومی و لوله گذاری تراشه قرار گرفتند، پرداختیم. بیماران بر حسب فاز سیکل قاعدگی بیماران به دو گروه فولیکولر (روز5 تا 15سیکل قاعدگی) و گروه لوتیال (روز15 تا 28) تقسیم شدندو بعد از القای بیهوشی با روش مشابه ، ضربان قلب و فشار خون سیستولیک ، دیاستولیک ، فشار خون متوسط شریانی ، RPP در دقایق 0(بدو ورود) ، بلافاصله بعد از لوله گذاری ، 2 دقیقه و 5 دقیقه بعد ثبت و ارزیابی شد.

    یافته ها

    در این مطالعه بیماران از نظر مشخصات سن ، کلاس BMI¸ASA تفاوت معنی داری نداشتند. تغییرات ضربان قلب ،فشار خون سیستولیک ،دیاستولیک ، فشار خون متوسط شریانی و RPP در مقاطع زمانی مختلف بررسی شد که در گروه فولیکولر و لوتیال تفاوت معنی داری نداشت (و برای بررسی این ارتباط از General Linear Model استفاده شد.)

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که تغییرات همودینامیک ایجاد شده در پاسخ به لارنگوسکوپی و لوله گذاری در فازهای لوتیال و فولیکولرتفاوت آماری معنی داری ندارد.

    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، پاسخهای همودینامیک، لارنگوسکوپی، لوله گذاری تراشه، سیکل قاعدگی
  • امیر سالاری، زهرا پورمهدی، سید محمد مهدی اصلانی، زهرا قاسم نژاد، فرشته امیری* صفحه 49
    هدف

    کاربرد مخدرها درچنددهه اخیرجهت کاهش دردهای جراحی و تروما رشدچشمگیری داشته است.ازطرفی اثرات دپرسیون تنفسی،خواب آوری ،تهوع استفراغ این گروه دارویی ازجدی ترین عوارض آنها میباشد.هدف ازاین مطالعه بررسی عوارض جانبی شیاف مورفین بکاررفته بعدازجراحی کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک می باشد.

    مواد وروش ها

    دراین مطالعه دوسوکور وآینده نگر ، 88بیمار 50-20ساله که کاندید عمل جراحی کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک بودند به دوگروه 44نفره تقسیم شدند.گروه (M) 10mg شیاف مورفین وگروه (D) شیاف دیکلوفناک 100mg پس از اتمام جراحی دریافت کردند.تهوع واستفراغ،دپرسیون تنفسی،خارش وخواب آوری در 6 ساعت اول پس از تجویزشیاف ثبت گردید.

    یافته ها

    تهوع واستفراغ گروه M شیوع بالاتری از گروه D داشته است ودارای اختلاف معنی دار بوده اند. (P<0.05) خارش ،دپرسیون تنفسی وخواب آوری دردوگروه اختلاف معنی داری نداشتند. (P>0.05)

    نتیجه

    کاربرد تک دوز شیاف مورفین جهت کنترل دردبعدازجراحی ایمن بوده وبا عوارض جانبی جدی همراه نبوده است.

    کلیدواژگان: کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، عوارض جانبی، شیاف، مورفین
  • حیدر درویشی، لعیا گلشنی*، لیلا گلشنی صفحه 54
    مقدمه

    در احیاء قلبی- ریوی هدف اولیه بازگرداندن خود به خودی گردش خون و جلوگیری از عوارض مغزی است که برای افزایش شانس زنده ماندن فرد از روش‌ها و داروهای مختلف از جمله آمیودارون استفاده می‌شود. این مطالعه مداخله ای به منظور تعیین اثر آمیودارون و لیدوکایین در کاهش مرگ و میر بیماران تحت احیاء قلبی – ریوی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه دوسوکور، بیماران از میان افراد تحت احیاء قلبی- ریوی که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند و دارای ریتم فیبریلاسیون بطنی/ تاکیکاردی (VT/VF) بدون پالس بودند، انتخاب شدند تا حجم نمونه به 100 نفر رسید. بیماران به صورت تصادفی بر اساس تجویز دارو (لیدوکایین یا آمیودارون) در دو گروه مساوی (هر گروه 50 نفر) قرار گرفتند و میزان افزایش حیات بیماران در دو گروه سنجیده شد.

    نتایج

    در این مطالعه آمیودارون بیشتر از لیدوکایین باعث افزایش حیات بیماران گردید ولی از نظر آماری اختلاف معنی دار نبود (137/0=P). در بیمارانی که بیماری زمینه‌ای قلبی- ریوی داشتند آمیودارون بیشتر از لیدوکایین باعث افزایش حیات شد که از نظر آماری هم اختلاف معنی دار بود (032/0= P).

    بحث و نتیجه‌گیری

    از مطالعه ما استنباط می شود که در بیمارانی که بیماری زمینه ای قلبی- ریوی دارند و دچار ایست قلبی با ریتم VT/VFمی شوند آمیودارون داروی موثری در کاهش مرگ و میر این بیماران است.

    کلیدواژگان: احیاء قلبی- ریوی، آمیودارون، لیدوکائین
  • سید محمدرضا گوشه، شعله نسیون پور، سید محمد مهدی اصلانی*، فرشته امیری صفحه 58

    هر چند که اداره بیهوشی فیوکروموسیتوما پیچیده و پر چالش بوده، اما استفاده از روش‌های بیهوشی مدرن، داروهای جدید و پایش پیشرفته، میزان پایداری حین عمل را بهبود بخشیده است. این گزارش به بررسی یک آقای 40 ساله می‌پردازد که با تاکی‌آریتمی و افزایش فشار خون، با تشخیص فیوکروموسیتوم بستری شده و علی‌رغم درمان دارویی کافی قبل از عمل نوسانات شدید فشار خون در حین جراحی داشته است. فشار خون بیمار به صورت تدریجی طی 6 ساعت پس از عمل به پایداری نسبی رسید.

  • محمدرضا درودیان* صفحه 63
  • صفحه 68
|
  • Mehdi Ahmadinejad, Ali Barkhori, Minoo Ghahreman, Hosein Sattari, Elham Mohajeri* Page 3
    Introduction

    Ventilator associated pneumonia is the most common cause of infection in the intensive care unit and has a high mortality rate. Legionella pneumophilia is one of the important causes of ventilator associated pneumonia. This study evaluate the role of two different humidifiers in the prevention of ventilator associated pneumonia related to Legionella pneumophilia in mechanically ventilated patients.

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial was performed on 152 intubated patients in ICU who were mechanically ventilated and had the inclusion criteria. Patients were randomly divided into two groups and each group used one of the humidification systems. After diagnosis of late onset ventilator associated pneumonia، urine sample was collected to assay Legionella pneumophilia antigen and results assessed.

    Results

    According to analysis of data statistically، the incidence of ventilator association pneumonia was not significantly different in the two groups of Heat and Moisture Exchanger and Heated Humidifier. Mortality also had no difference in the two groups. Discussion and

    Conclusion

    None of the humidification systems had priority over the othe in the prevention of ventilator assisted pneumonia and mortality.

    Keywords: Ventilator Associated Pneumonia, Humidification, Heat, Moisture Exchanger, Heated Humidifier, Legionella Pneumophilia
  • Mehrdad Nouroozi*, Mohammad Reza Douroodian, Jafar Salehi Page 10
    Introduction

    Fiberoptic endotracheal intubation is a professional procedure in anesthesiology and recommended for patients with unstable cervical spines or difficult airways، and could be done with the aid of facilitating maneuvers and combination of techniques. In this study، we compare jaw thrust maneuver and transillumination in oral intubation with flexible fiberoptic laryngoscope. Materials and methodes: 91 patients candidated for elective surgeries were divided in 3 groups. After induction in similar way، they were intubated with flexible fiberoptic laryngoscope. We used jaw thrust and tongue traction maneuver in group one، transillumunation with inspection through bronchoscope in group two and the last group was intubated using transillumunation without inspection. Intubation time was calculated from insertion of bronchoscope in the mouth until the end of intubation and connecting the capnograph to tracheal tube. Hemodynamic responses such as systolic pressures، diastolic pressures، the MAP and heart rate before and after induction and every minute for 5 minutes were recorded.

    Results

    Mean duration time in third group are smaller than the others، but is not different between group one and two. Mean of all hemodynamic parameters decreased during a period of time، similarly in the group.

    Conclusions

    According to shorter duration of time with similar hemodynamic responses in transillumination technique، this maneuver can be considered as an alternative technique in fiberoptic intubation.

    Keywords: Tracheal intubation, Laryngoscopy, Flexible fiberoptic laryngoscope, Hemodynamic responses
  • Bahram Naderi Nabi, Mohammad Haghighi*, Abbas Sedighinejad, Sirous Amiralavi, Mehdi Jafari, Kaveh Mirmoazfari, Ebrahim Haddad, Farideh Mouradpasandi Page 19
    Introduction

    Nausea and vomiting is one of the side effects of Electroconvulsive therapy. Nausea and vomiting following ECT varies from 1 to 23 percent in different studies. Materias and

    Methods

    621 patients 18 to 60 years old under 1 till 6 Electroconvulsive therapy sessions were enrolled in this study during 3 months. After induction of general anesthesia، ECT was performed with bilateral electrode placement at the bifrontotemporal area. Seizure duration based on EEG monitoring was recorded by supervision of a psychiatrist. Demographic data، type of psychiatric disorder and treatments session were recorded. The patient was questioned about nausea and vomiting in 0 – 2 – 6 hours after treatment.

    Results

    2. 73% (n=17) of patients receiving ECT had nausea. No vomiting was seen after ECT. In 70. 6% of patients with nausea (n=12)، it was mild، in 23. 5% (n=4) it was severe، and 5. 9% (n=1) had moderate nausea. There was a statistically significant relationship between the incidence of nausea and gender of the patients (p=0. 039). The female gender has a predictive role in the incidence of nausea after electroconvulsive therapy (p=0. 002)

    Conclusions

    Nausea and vomiting is an uncommon complication for ECT. The only variable significantly associated with nausea following ECT is the gender of the patient.

    Keywords: Electroconvulsive therapy, nausea, vomiting
  • Maryam Wousooghian, Mastaneh Dahi Taleghani*, Mahshid Ghasemi, Hojjat Bahadouri Page 26
    Introduction

    Dexmedetomidine provides postoperative analgesia without any effect on respiration. This prospective، randomized، double-blind study was designed to evaluate postoperative effects of dexmedetomidine on postoperative analgesia and sedation in outpatient gynecologic diagnostic laparoscopy under general anesthesia.

    Material And Methods

    57 infertile patients (ASA physical status I and II) scheduled for outpatient gynecologic diagnostic laparoscopy were randomly allocated into two groups، dexmedetomidine group (D group، n = 28)، or control group (C group، n = 29). In D groupe، dexmedetomidine 1μ g/Kg was used during induction time and then 0. 5μ/kg/hr until the end of surgery and in C group normal saline was infused.

    Results

    No significant diffrence were observed in MAP،VAS and sedation. Heart rate were lower in induction time and at 15 min after that (p<0. 008) & (p<0. 04). The D groupe needed lower doses of morphine in the postoperative period (0. 3±0. 9 vs 1. 0±1/2) (p<0. 02).

    Conclusion

    The present study demonstrates that intravenous infusion of 1μg/Kg of dexmedetomidine during induction and 0. 5μg/Kg/hr as maintenance provided better analgesia in the postoperative period without delayed discharge and provided perioperative hemodynamic stability during gynecologic diagnostic laparoscopy. Dexmedetomidine by decreasing pain may increase satisfaction of patients.

    Keywords: Laparoscopy, infertility, postoperative pain, dexmedetomidine
  • Hakimeh Hoseainrezaei, Abbas Abaszadeh, Friba Borhani, Ali Sadrizadeh, Ali Najafee, Fatemah Najmi Noori, Elham Ahmadi Page 34
    Introduction

    A grat number of patients all over theworld undergo thoracic surgery and need chest tube insertion and its removal later on. Removal of the chest tube leads to a sharp acute pain that is regarded as one of the worst experiences of the patients after the operation. The purpose of this study was to evaluate the effect of TENS controlling pain when removing the chest tube after thoracic surgery.

    Materials And Methods

    This double blind randomized clinical trial study was performed on 75 patients undergoing thoracic surgery at the Ghaem hospital of Mashhad- Iran who had at least one chest tube. Patients where divided into 3 groups: Tens، Placebo &control. TENS was applied to the area that surrounded the chest tube for 15 minutes before chest tube removal. Pain intensity was measured by visual analog scale before، immediately after and 15 minute after chest tube removal by the researcher. Data were analyzed with independent t-test، ANOVA and paired t-test.

    Results

    There were significant statistic difference in intensity of the pain in these three groups before chest tube removal، Immediately، there was not significant difference in pain intensity scores of TENS (4. 1±2. 8) versus placebo (3. 86±1. 99) and control (4. 3±3. 28) groups. After 15 minutes، pain intensity score in TENS groups (1. 18±1. 91) was less than placebo (1. 58±0. 88) and control group (1. 24±1. 52).

    Discussion

    The result of this study showed that the use of TENS and placebo، before، immediately and 15 minutes after chest tube removal does not have a clear and significant difference in comparison with the control group. So we can conclude that the single use of TENS. cannot be effective on the pain of chest tube removal and the usage of this pharmacologic and nursing method of pain relieving with complementary methods can be affective.

    Keywords: Pain, TENS, Chest Tube Removal, Thoracic Surgery
  • Soudabeh Haddadi, Shideh Marzban, Arman Parvizi*, Abbas Seddighinejad, Abtin Heidarzadeh, Siamak Rimaz, Zahra Sayyah Page 41
    Introduction

    During menstural cycle in the follicular and lutheal phases arise multiple hormonal physiological and psychological changes. These alterations could change analgesics and anesthetics requirements. Preceding studies have marked the correlation between increased proges-terone level and hypersensitivity to pain. This study aimed to evaluate the effect of various phases of the menstural cycle on the hemodynamic response to laryngoscopy and tracheal intubation

    Materials And Methods

    This cross sectional study was performed on 68 patients. They were candidated for an elective head and neck surgery under general anesthesia with endotracheal intubation in Amir – Al – Momenin academic hospital in Rasht during 1390- 91. On the basis of the phase of the menstural cycle patients were divided into two groups follicular (5to 15th days) and lutheal (15 to 28 th days). Anesthesia protocol was similar in all patients. Heart rate، Systolic، Diastolic، Mean Arterial BP and Rate Pressure Product were measured in the baseline، immediately after intubation، 2 and 5 minutes after orotracheal intubation and the results were compared.

    Results

    Age، ASA class and BMI were not significantly meaningful in two groups. The course of HR، SBP، DBP، MAP، RPP changes were considered which were not significantly statistically meaningfull.

    Conclusion

    This study defined that hemodynamic changes in response to laryngoscopy and intubations in follicular and lutheal phases were not significantly statistically meaningful.

    Keywords: General Anesthesia, Hemodynamic changes, laryngoscopy, Tracheal Intubation, Menstural cycle
  • Amir Salari, Zahra Pourmehdi, Seyed Mohammad Mehdi Aslani, Zahra Ghasemnejad, Fereshteh Amiri* Page 49
    Introduction

    The use of opioids has grown dramatically for reducing surgical and trauma pain in recent decades. Sedation، respiratory depression، nausea and vomiting are the worrisome opioid adverse effects. The purpose of this study was to evaluate the side effects of morphine suppositories are used after Laparoscopic Cholecystectomy.

    Materials And Methods

    Eighty-eight patients، aged 20-50 years،that scheduled for elective laparascopic cholecystectomy were enrolled to this double-blind randomized controlled-trial study. Patients were divided in to two groups of each 44. Group (M) recieved 10 mg suppository morphine and group (D) recieved 100mg suppository diclofenac، at the end of surgery. Nausea، vomiting، respiratory depression، pruritus and level of sedation were evaluated for initial 6 hours post surgery.

    Results

    Incidence of nausea and vomiting in group M were significantly upper than group D (p<0. 05). Incidence of pruritus، respiratory depression and level of sedation was not significantly different in two groups (p>0. 05).

    Conclusion

    The morphine suppository for postoperative analgesia is safe and without serious adverse effects.

    Keywords: Adverse effect, Laparascopic Cholecystectomy, Morphine, Suppository
  • Haydar Darvishi, Laya Golshani*, Layla Golshani Page 54
    Introduction

    In the cardiopulmonury resuscitation (CPR) the main objective is the return of spontaneous circulation and the prevention of brain complications. in order to increase the chance of one''s survivals،various drugs،including amiodarone are used. The purpose of this study was to determine the effect of using amiodarone and lidocaine in the prevention of the mortality of patients undergoing cardiopulmonary resuscitation.

    Materials And Methods

    In this study which was of interventional type، those patients undergoing cardioprlmonary resuscitation were chosen that had necessary criteria for being included in the study and had pulseless VF/VT rhythm. In this way a sample of 100 patients were chosen and these were divided in to two ecual groups of 50 patients. For one group amiodarone and for the other group lidocaine were used and the rate of survival was meatured for the two grouyps.

    Results

    In this study، amiodarone was more effective than lidocaine in the survival of the patients،but the difference was of no statistical siyificance (p=0/137). In those patients which had an underlying cardiopulmonary disease، amiodarone was more effective in saving patients life than lidocaine، and this was statistically significant (p=%32).

    Conclusion

    We conclude from our study that in those patients which have an underlying cardiopulmonary disease and confront cardiac arrest with VT/VF rhythm، amiodarone is affective in reducing the chance of mortality in these patients.

  • Seyed Mohammadreza Gousheh, Sholeh Nesioonpour, Seyed Mohammadmehdi Aslani*, Fereshteh Amiri Page 58

    Pheochromocytoma has Complicated and challenging anesthetic management. Modern anethstetic techniques، new drugs and advanced monitoring have Improved intra oprative stability. In this report a 40- years- old man was presented that admitted due to tachyarythmia and hypertension with diagnosis of Pheochromocytoma. Patient had excessive blood pressure fluctuations during surgery despite adequate preoperative medical treatment. Patient''s blood pressure gradually became stable within six hours after surgery.

    Keywords: Pheochromocytoma, Hypertension, Anesthesia