فهرست مطالب

سلول و بافت - سال پنجم شماره 4 (زمستان 1393)

مجله سلول و بافت
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدحسین آبنوسی، بنت الهدی موحدی صفحات 351-360
    هدف
    در این پژوهش تاثیر دوزهای مختلف اسید بوریک بر توانایی زیستی، مورفولوژی و خصوصیات بیوشیمیایی سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت (MSCs) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    MSCs تا سه پاساژ کشت و سپس با غلظت های 6/0، 3 و 6 نانوگرم، میکروگرم و میلی گرم بر میلی لیتر اسید بوریک در زمان های 12، 24 و 36 ساعت تیمار شد. توانایی زیستی با تست متیل تیازول تترازولیوم بررسی و دوزهای 6 نانوگرم، میکروگرم و میلی گرم بر میلی لیتر و زمان 36 ساعت برای ادامه مطالعه انتخاب گردید. تکثیر سلولی بر اساس توانایی تشکیل کلونی و دو برابر شدگی جمعیتی (PDN) ارزیابی و مورفولوژی سلول ها توسط رنگ آمیزی فلوروسنت بررسی شد. همچنین میزان کلسیم تام و فعالیت آنزیم های آلکالین فسفاتاز، لاکتات دهیدروژناز، آسپارتات ترانس آمیناز و آلانین ترانس آمیناز مورد مطالعه قرار گرفت. داده ها با روش ANOVA آنالیز شد.
    نتایج
    توانایی زیستی در زمان 36 ساعت توسط همه غلظت ها کاهش معنی دار داشت. دوز های تیماری باعث تغییر در مورفولوژی هسته و سیتوپلاسم و همچنین کاهش معنی دار تعداد و قطر کلونی به صورت وابسته به دوز شد. تیمار با دوز 6 میلی گرم بر میلی لیتر باعث کاهش معنی دار PDN در روزهای 1، 3 و 6 روز و کاهش فعالیت آنزیمهای لاکتات دهیدروژناز، آسپارتات ترانس آمیناز و آلانین ترانس آمیناز نیز توسط همه دوزها مشاهده شد. افزایش فعالیت آلکالین فسفاتاز و میزان کلسیم تام در اثر تیمار با دوزهای 6 نانوگرم و میکروگرم مشاهده شد. در حالی که دوز 6 میلی گرم بر میلی لیتر هیچ گونه اثری بر میزان کلسیم تام و آلکالین فسفاتاز نداشت.
    نتیجه گیری
    غلظت های میلی گرم اسید بوریک اثر سمی بر MSCs دارد ولی در مورد غلظت های نانو و میکرو گرم با توجه به تاثیر مثبت بر برخی فاکتورها تحقیقات بیشتر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان، اسید بوریک، قابلیت حیات، آلکالین فسفاتاز، ترانس آمیناز
  • سراج حیدری، مهران عربی، امین بیغم صادق، ایرج کریمی*، امین نعمت اللهی صفحات 361-368
    هدف
    در این تحقیق عصاره بدن کرم خاکی (Eisenia foetida)(در حلال شامل روغن زیتون و وازلین) به عنوان یک محرک جدید در ترمیم زخم بخیه ماهی طلایی (Carassius auratus) مورد استفاده قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    تقسیم بندی گروه ها عبارت بودند از: کنترل منفی (پوست سالم)، کنترل مثبت (زخم بخیه با فنی تویین)، کنترل کاذب (شم: زخم بخیه با تیمار حلال) و تجربی (زخم بخیه با تیمار 10 میلی گرم از عصاره بدن کرم خاکی(. در هر ماهی در امتداد سر به دم یک زخم طولی دو سانتی متری ایجاد و پس از بخیه تیمار روزانه شد. پس از گذشت 14روز، خون گیری به عمل آمد. مشاهدات ماکروسکوپی و میکروسکوپی نیز به انجام رسید. همچنین محتوی پراکسیداسیون لیپیدها (LPO/MDA) در سرم خون ماهیان طلایی سنجیده شد.
    نتایج
    بررسی سطح بیرونی زخم ها و مشاهدات میکروسکوپی تاثیر بهتر تیمار با عصاره کرم خاکی در مقایسه با فنی تویین را نشان داد. در تیمار با عصاره بدن کرم خاکی مشخص گردید که میزان کمتری از MDA نسبت به سایر گروه ها در سرم خون ماهیان طلایی تولید شده است.
    نتیجه گیری
    عصاره بدن کرم خاکی به عنوان کاندید جدید در ترمیم زخم آبزیان بوده که اجزایی از آن با ورود به خون و فعال سازی سیستم های آنتی اکسیدانتی بدن موجب کاهش میزان LPO در سرم خون ماهیان می شود.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم بخیه، ماهی طلایی، عصاره بدن کرم خاکی، فنی تویین، LPO
  • گلناز تجدد، راحله رنجبر، احمد مجد صفحات 369-378
    هدف
    گیاه آویشن تفلیسی با نام علمی Thymus transcaucasicusبه تیره نعناعیان (Lamiaceae) تعلق دارد. با توجه به اهمیت شناخت مراحل تکوینی گیاهان در گسترش دانش زیست شناسی، برای این تحقیق آویشن تفلیسی که دارای ارزش غذایی، دارویی و اقتصادی زیادی است، انتخاب شد.
    مواد و روش ها
    گل ها و غنچه ها در مراحل مختلف نمو از گیاهان رویش یافته در دو زیستگاه طبیعی در مناطق آبعلی و رودبار جمع آوری شده در فیکساتور F.A.Aتثبیت ودر الکل 70 درصد نگه داری شدند. نمونه ها پس از قالب گیری در پارافین با میکروتوم برش گیری گردید. رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین انجام گرفت. برای مشاهده میکروسکوپی دانه گرده از روش استولیز، به منظور مشاهده تزئینات سطح دانه گرده از میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) و جهت مقایسه میزان پروتئین های دانه گرده ی منطقه آبعلی و رودبار از دو روش الکتروفورز و برادفورد استفاده شد.
    نتایج
    بساک از نوع چهار کیسه ای و دیواره بساک چهار لایه ای شامل: اپیدرم، لایه مکانیکی، لایه میانی و لایه تغذیه کننده (تاپی) است. تاپی به صورت ترشحی است. دانه گرده در زمان انتشار دارای سه هسته و شش شکاف رویشی و تزئینات سطح دانه گرده از نوع مشبک منفذدار است. میزان کل پروتئین های دانه گرده آویشن تفلیسی جمع آوری شده از منطقه آبعلی به میزان قابل توجهی بیشتر از پروتئین های دانه گرده گیاه جمع آوری شده از منطقه رودبار بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، بساک با دیواره چهار لایه و تاپی ترشحی در آویشن تفلیسی مشاهده شد. پژوهش حاضر اولین مطالعه تکوینی و بررسی میزان پروتئین های دانه گرده، Thymus transcaucasicus می باشد.
    کلیدواژگان: Thymus transcaucasicus، دانه گرده، پروتئین، میکروسپورزایی
  • زهرا هوشمند، مهدی جلالی، ناصر مهدوی شهری، مریم عامریون *، محمدرضا نیکروش صفحات 379-384
    هدف
    در این مطالعه سعی شده است با استفاده از مطالعات ایمونوهیستوشیمی، بررسی اثر هیپوتیروئیدی مادری بر تغییرات بیان لامینین در آلوئول های ریه نوزادان رت نژاد ویستار مورد بررسی قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی از رت های ماده باکره نژاد ویستار استفاده شد. رت های مادر در دو گروه تجربی (هیپوتیروئید و هیپوتیروئید تیمار شده با تیروکسین) و یک گروه کنترل (هر گروه شامل 12 رت) قرار گرفتند. در گروه های تجربی، رت ها 14 روز قبل از جفت گیری به ترتیب در معرض داروهای ضدتیروئیدی پروپیل تیواوراسیل، با دوز 50 میلی گرم و به طور هم زمان داروهای پروپیل تیواوراسیل و لووتیروکسین، به ترتیب با دوزهای50 و 1میلی گرم در هر لیتر آب آشامیدنی قرار گرفتند. پس از 14 روز جهت اطمینان از تغییرات سطح هورمون ها، از رت های مادر تست خون گرفته و به آن ها اجازه جفت گیری داده شد. سپس از ریه نوزادان 10 روزه جهت انجام مطالعات ایمنوهیستوشیمیایی نمونه برداری به عمل آمد.
    نتایج
    در آلوئول های ریه، در گروه هیپوتیروئید کاهش معنی داری در بیان لامینین (001/0p=) مشاهده شد، درحالی که گروه هیپوتیروئید تیمار شده با تیروکسین تفاوت معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان نداد.
    نتیجه گیری
    هورمون های تیروئیدی اثرات بسیار مهمی بر بیان لامینین و تکوین ریه دارند، به طوری که هیپوتیروئیدی مادری باعث کاهش قابل توجهی در بیان لامینین در آلوئول ها می شود. بنابراین تغییر در میزان طبیعی هورمون های تیروئیدی مادری می تواند باعث تغییرات گسترده ای در تکوین آلوئول های ریه جنین و نوزاد شود.
    کلیدواژگان: هیپوتیروئیدی، مطالعات ایمنوهیستوشیمیایی، لامینین، آلوئول
  • علیرضا عبدانی پور، فرشید سلیمی ننه کران، محسن سقا، سیده مهسا خاتمی، داوود نقی زاده، رضا بنابی صفحات 385-391
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی گل قاصدک (Cirsium vulgare) بر روی تکثیر و رشد سلول های بنیادی عصبی موش صحرایی در شرایط آزمایشگاهی (In vitro) می باشد.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی عصبی از هیپوکمپ مغز نوزاد موش صحرایی استخراج شد. به منظور تعیین بهترین غلظت، سلول ها به مدت 48 ساعت با غلظت های 200، 400، 600، 800 و 1000 میکروگرم به ازای هر میلی لیتر محیط کشت تیمار شدند و میزان تکثیر سلولی با روش MTT بررسی گردید. همچنین میزان بیان ژن Sox2 در سلول های بنیادی عصبی تیمار شده با روش Real-time PCR بررسی گردید.
    نتایج
    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که در حضور عصاره گل قاصدک تکثیر سلول های بنیادی عصبی و بیان ژن Sox2 به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر عصاره گل قاصدک بر روی روند تکثیر سلول های بنیادی عصبی، استفاده از این عصاره گیاهی می تواند جهت مقاصد کلینیکی به منظور درمان برخی از بیماری های سیستم عصبی از جمله ایسکمی مغزی و ضایعات نخاعی مفید باشد.
    کلیدواژگان: تکثیر سلولی، گل قاصدک، سلول های بنیادی عصبی
  • عاطفه رضی، سعید رضایی زارچی*، فاطمه پوررجب، علیرضا طالبی، سید علیرضا رضوی ششده، حمیدرضا شاه مرادی رضی صفحات 393-400
    هدف
    با توجه به نقش نانوذرات نقره در افزایش رادیکال های آزاد اکسیژن و حساسیت بیش از حد سلول های اسپرم نسبت به آن ها، احتمال می رود که نانو ذرات نقره سبب کاهش کیفیت و توانایی بارورسازی اسپرم گردند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سمی نانو ذرات نقره بر پارامترهای اسپرم و غلظت رادیکال های آزاد سرم ومایع سمینال موش نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش نر بالغ به صورت تصادفی به سه گروه تجربی ویک گروه کنترل تقسیم گردیدند. نانو ذره نقره به ابعاد 40 نانومتر با مقادیر 50، 100 و 200 میکرولیتر به ترتیب به گروه اول تا سوم مورد مطالعه به صورت دهانی به مدت پنج هفته داده شد. پس از خون گیری از قلب، سرم حاصل برای بررسی غلظت مالون دی آلدئید (MDA)، با دستگاه اسپکتروفتومتر مورد آماده سازی قرار گرفت. برای آنالیز پارامترهای اسپرمی، پس از جداسازی دم اپی دیدیم، اسپرم های به دست آمده مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    گروه سوم تجربی (دوز بالا) دارای کمترین میانگین تعداد اسپرم (6/2 ± 00/16)، کمترین درصد اسپرم های با حرکت پیش رونده سریع (45/5 ± 16/18)، بیشترین درصد اسپرم های غیرطبیعی (40/4 ± 83/35) و بیشترین میزان غلظت MDA در سرم و مایع سمینال در مقایسه با سایر گروه ها بودند.
    نتیجه گیری
    نانوذرات نقره به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده اثرات رادیکال های آزاد و گونه های فعال اکسیژن در سرم و مایع سمینال، سبب کاهش پارامترهای اسپرم همراه می گردند.
    کلیدواژگان: نانو ذرات، نقره، اسپرم، گونه های فعال اکسیژن، مایع سمینال، موش
  • محسن شرفی، مهدی ژندی، عبدالحسین شاهوردی، ملک شاکری، الهه نجاتی امیری، اردشیر نجاتی جورامی صفحات 401-408
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات زمان تنش القایی اکسیداتیو ملایم با استفاده از نیتریک اکساید پیش از انجماد بر کیفیت اسپرم گاو پس از فرآیند انجماد- ذوب بود.
    مواد و روش ها
    در این آزمایش، زمان تعادل پیش از انجماد 120 دقیقه در نظر گرفته شد. مقدار یک میکرومول نیتریک اکساید در زمان صفر (T0)، 45 دقیقه (T45)، 90 دقیقه (T90) و 120 دقیقه (T120) دوره سرد سازی پیش از انجماد به رقیق کننده اضافه شد. فراسنجه های جنبایی، یکپارچگی غشا پلاسمایی، زنده مانی، سلامت آکروزوم، وضعیت آپوپتوزیس و فعالیت میتوکندری اندازه گیری شدند.
    نتایج
    ایجاد تنش اکسیداتیو با نیتریک اکساید در گروه های T0 و T45 باعث بهبود معنی دار جنبایی کل (8/2± 4/88 و 8/2±7/84) و پیش رونده (5/2±4/50 و 5/2±5/49) در مقایسه با سایر گروه ها شد (05/0p<). درصد یکپارچگی غشا و زنده مانی در گروه های T0 (9/2±4/74 و 3/2±6/85) و T45 (9/2±6/75و 3/2±6/84) اختلاف معنی داری با هم نداشتند (05/0
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که با القای تنش های اکسیداتیو ملایم با استفاده از غلظت یک میکرومول نیتریک اکساید در زمان های صفر و 45 دقیقه سردسازی، باعث بهبود کیفیت اسپرم گاو پس از فرآیند انجماد-ذوب شد.
    کلیدواژگان: تنش، اسپرم، جنبایی، آپوپتوزیس، میتوکندری
  • روح الله ابراهیم پور ملکشاه، مجید ملک زاده شفارودی، هاتف قاسمی حمید آبادی، امیر اسماعیل نژاد مقدم، نور الله رضایی صفحات 409-416
    هدف
    هدف این مطالعه بررسی تاثیر لپتین بر میزان بلوغ، لقاح و تکوین رویانی تخمک های نابالغ موش در شرایط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    تخمک های نا بالغ موش (GV) از موش های ماده NMRI جدا شده و به طور تصادفی درگروه های: کنترل (لپتین 0 نانوگرم بر میلی لیتر)، اول (لپتین 10 نانوگرم بر میلی لیتر)، دوم (لپتین50 نانوگرم بر میلی لیتر) و سوم (لپتین100 نانوگرم بر میلی لیتر (قرارداده شدند. 24 ساعت بعد تخمک های بالغ شده (MII) شناسایی و با اسپرم انکوبه شده لقاح داده شدند. تکوین رویانی هر 24 ساعت با استفاده از میکروسکوپ معکوس مورد بررسی قرارگرفت.
    نتایج
    از مجموع تخمک های GV جدا شده 1/53 درصد در گروه کنترل 2/56 درصد در گروه اول، 4/42 درصددر گروه دوم و3/38 درصد در گروه سوم به مرحله متافاز II رسیدند. میزان GVBD، 27/31 درصد در گروه اول، 63/40 درصددر گروه دوم و39/36 درصد در گروه سوم بود که در مقایسه با گروه کنترل 05/22 درصد تفاوت معنی داری داشت (05/0P<). غلظت فیزیولوژیک لپتین (10 نانوگرم بر میلی لیتر) میزان MII را در مقایسه با غلظت های بالاتر لپتین به صورت معنی داری افزایش داد. درحالی که میزان وقوع GVBD در غلظت های بالای لپتین بیشتر از غلظت فیزیولوژیک لپتین بود.
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی داری در میزان تاثیر غلظت های مختلف لپتین بر مراحل مختلف تکوین رویانی بعد از IVF در بین گروه های تیمار در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: لپتین، اووسیت های نابالغ، بلوغ، لقاح، تکوین رویانی
  • فیصل رشیدی، صدیقه مهرابیان، احمد مجد، پریسا جنوبی صفحات 417-427
    هدف
    انبه (Mangifera indica L.) درختی همیشه سبز و متعلق به تیره پسته ایان (Anacardiaceae) که در ایران در استان های هرمزگان و بلوچستان کشت می شود و تا کنون پژوهشی پیرامون ویژگی های ساختاری و تکوینی آن صورت نگرفته است. در پژوهش حاضر بررسی ساختار تشریحی اندام های رویشی و مراحل تکوینی اندام های زایشی این گیاه مد نظر قرار گرفتند.
    مواد و روش ها
    از اندام های رویشی نمونه برداری شد و در فیکساتور گلسیرین و اتانل تثبیت صورت گرفت. از اندام های زایشی گیاه در مراحل مختلف نموی از غنچه باز نشده تا گل رسیده نمونه برداری انجام شد. نمونه ها در فیکساتور FAA تثبیت شدند با میکروتوم برش گیری شده و با رنگ های هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی صورت گرفت.
    نتایج
    بررسی ساختار نخستین و پسین ریشه، ساقه، دمبرگ، برگ، محور گل آذین و مریستم راس ساقه مشابهت این اندام ها با سایر دو لپه ای ها را نشان داد. نافه این گیاه دارای 5 پرچم است که تنها یکی از این پرچم ها بارور بوده مابقی عقیم هستند. بساک ها دارای دو خانه و چهار کیسه گرده می باشند. لایه تاپتوم ترشحی بوده و دانه های گرده با سه منفذ می باشند. مادگی دارای یک برچه، تمکن پایه ای، یک تخمک واژگون و تخمک تک پوسته ای می باشد. بافت های ترشحی، در اندام های زایشی آن دیده شدند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تشریحی مشابهت این گیاه با دیگر دولپه ای ها مشاهده گردید. با توجه به بررسی مراحل نمو زایشی اطلاعات جدیدی برای شناسایی این گیاه به دست آمد.
    کلیدواژگان: اندام های رویشی، تاپتوم ترشحی، تخمک واژگون، میکروسپور
  • ملک سلیمانی مهرنجانی، محمدحسین شکوهنده صفحات 429-437
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر ارزیابی استریولوژیک از اثر حفاظتی عصاره چای سبز بر تغییرات مورفولوژیک ایجاد شده در لوله های منی ساز بیضه رت به دنبال تیمار با سدیم ارسنیت می باشد.
    مواد و روش ها
    24 عدد موش نر بالغ از نژاد NMRI به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: کنترل، سدیم ارسنیت (mg/kg/day 5)، عصاره چای سبز (mg/kg/day 100) و سدیم ارسنیت + عصاره چای سبز. موش ها برای 34 روز تحت تیمار دهانی قرار گرفتند. در پایان موش ها کشته شده، بیضه راست آن ها بیرون آورده، فیکس، پردازش و با روش هایدن هاین آزان رنگ آمیزی شد. تغییرات مورفولوژیک بافت بیضه با روش های استریولوژی بررسی شد. داده ها با کمک آزمون واریانس یک طرفه آنالیز و تفاوت میانگین ها در سطح 05/0>P معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تیمار با سدیم ارسنیت موجب کاهش معنی داری در میانگین قطر لوله های منی ساز (008/0>P)، ارتفاع اپی تلیوم زایشی (001/0>P) و ضخامت غشای پایه (011/0>P) و همچنین در تعداد سلول های اسپرماتوسیت (003/0>P)، اسپرماتید گرد (028/0>P)، اسپرماتید دراز (011/0>P) و سرتولی (03/0>p) نسبت به گروه کنترل شد. میانگین این تغییرات در گروه چای سبز+ سدیم ارسنیت در حد گروه کنترل افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که عصاره چای سبز می تواند در کاهش اثرات سمی القا شده توسط سدیم ارسنیت سودمند باشد.
    کلیدواژگان: استریولوژی، بیضه، چای سبز، سدیم ارسنیت، موش
|
  • Pages 351-360
    Aim
    In the present study، the effect of different dose of boric acid (B) on viability، morphology and some biochemical characteristic of rat bone marrow mesenchymal stem cells (MSCs) were investigated.
    Material And Methods
    MSCs after 3rd passage was treated with 0. 6،3 and 6 nano،micro and milligram/ml of B for 12،24 and 36hrs. The viability was estimated using 3- (4، 5-dimethylthiazol-2-yl) -2، 5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) assay and the dose of 6 Nano، micro and milligram/ml and 36hrs was chosen to continue the investigation. The cell proliferation base on colony forming assay and population doubling number (PDN) was studied; also the morphology of the cells was investigated using florescent dye. The concentration of total calcium and the activity of the enzymes Alanine aminotransferase، aspartate aminotransferase، lactate dehydrogenase and alkaline phosphatase was estimated. Data was analyzed using ANOVA.
    Results
    Treatment of the cells with all the doses caused the viability to decrease significantly after 36hrs. Morphology of the nuclei and cytoplasm as well as number and diameter of the colonies showed significant reduction due to the treatments. Whereas treatment with 6mg/ml caused significant decrease of the PDN after 1، 3 and 6days. In addition significant decrease of the activity of Alanine aminotransferase، aspartate aminotransferase and lactate dehydrogenase were observed in response to treatment with all the doses. Treatment with 6ng and µg/ml caused significant increase in the alkaline phosphatase activity and total calcium concentration، whereas 6mg/ml left no effect on total calcium level and alkaline phosphatase activity.
    Conclusion
    Treatment of MSCs with mg dosage of B showed toxicity، but regarding some factors we observed positive results with respect to nano and microgram dosage، therefore more research is recommended.
    Keywords: Alkaline phosphatase, Bone marrow mesenchymal stem cells, Boric acid, Viability, Transaminase
  • Pages 361-368
    Aim
    In this study، the extract of earthworm (Eisenia foetida) (in solvent: olive oil and vaselline) was applied as a novel healing stimulator on suture wound in goldfish (Carassius auratus).
    Material And Methods
    Groups were: negative control (Intact skin)، positive control (suture wound with phenytoin)، pseudo-control (sham: suture wound with solvent)، and experimental (suture wound with 10 mg earthworm extract). A 2 cm longitudinal cut was made from head to tail، and then suture was applied followed by daily treatments. After 14 days، blood samples were collected. Macroscopic and microscopic observations were also done. Meanwhile، the content of lipid peroxidation (LPO/MDA) was measured in fish blood sera.
    Results
    surface and microscopic observations of wounds revealed a better result for earthworm extract treatment in suture wound healing when compared with phenytoin. MDA level in goldfish blood sera was lesser in earthworm extract-treated groups compared to other groups.
    Conclusion
    Earthworm extract is a new candidate in aquatic wound healing. Some factors of the extract may enter the blood and ultimately activate the antioxidant systems leading to decrease the content of LPO in fish blood sera.
    Keywords: Healing of Suture wound, Goldfish, Earthworm body extract, Phenytoin, LPO
  • Pages 369-378
    Aim
    Thymus transcaucasicus blongs to the family Lamiaceae. With respect to the importance of plant developmental stages in the expanding knowledge of biology، for this research Thymus transcaucasicus which has nutritional، medicinal and economical value was chosen.
    Material And Method
    The flowers and buds in different developmental stages were collected from their natural habitats in Abali and Roodbar، fixed in FAA، stored in ethanol 70، embedded in paraffin wax and sliced with a microtom. Staining was carried out with Hematoxylin and Eosine. Microscopic study of pollens was carried out using asetolys، in order to investigate the pollen surface ornamentation we used scanning electronic microscope (SEM)، and to compare the pollen proteins from Abali and Roodbar، electrophoresis and Bradford techniques were applied.
    Results
    Anther was having four sacs and its wall was made of four layers including: epidermis، endothecium، middle layer and tapetum layer. Tapetum was in secretive form. The pollen at the time of pollination had three nucleus and six colpus with reticulate Exin ornaments. The total amount of protein in Thymus transcaucasicus pollen collected from the Abali area was much more than protein extracted from pollen collected from Roodbar area.
    Conclusion
    Due to the results of this study، in the Thymus transcaucasicus anther wall with four layers and secretive tapetum was observed. The present research is the first study on development and protein content of Thymus transcaucasicu pollen.
    Keywords: Thymus transcaucasicus, Pollen, proteins, Microsporogenesis
  • Pages 379-384
    Aim
    In this study، we have used immunohistochemical studies to examine the effects of maternal hypothyroidism on the expression of laminin in the lung alveoli newborn Wistar rats examined.
    Material And Methods
    in this study we have used female virgin rat، wistar strain. Rats were divided in two experimental groups (hypothyroid and hyperthyroid treated with thyroxin) and one control group (n=12). 14 days before mating in the experimental groups، the rats respectively were exposed to Propylthiouracil (50 mg/L) as well as thyroxin (1 mg/L) and Propylthiouracil (50 mg/L) simultaneously. After 14 days، blood test was taken from mothers and in case of desired changes in hormone levels، rats were allowed to mate. After delivery، the lung of the 10 days old newborns were used for immunohistochemical studies.
    Results
    There was a significant reduction in laminin expression in hypothyroid group (p= 0. 001) where as no significant difference was observed in hypothyroid group treated with thyroxin compared to control group.
    Conclusion
    Thyroid hormones have important role on laminin expression and development of lung، since maternal hypothyroidism causes large reduction in alveiolar laminin expression. Therefore changes in maternal thyroid hormone can cause large changes in alveolar development in newborns.
    Keywords: Maternal hypothyroidism, Immonuhistochemistry studies, Laminin, Alveoli
  • Pages 385-391
    Aim
    In vitro investigation of hydroethanolic extraction of Cirsium vulgare on growth rates of neonate rat neural stem cells.
    Material And Methods
    Neural stem cells were isolated from hippocampus of neonatal rat brain. To determine optimal concentration of Cirsium vulgare extraction، isolated neural stem cells were treated with 200، 400، 600، 800 and 1000 µg/ml for 48 h and then cells proliferation rate were evaluated by MTT assay. In addition Sox2 mRNA expression in neural stem cells was evaluated using quantitative real-time PCR.
    Results
    The results of this study showed that the Cirsium vulgare extract caused significant increase in cell proliferative activity and Sox2 mRNA expression when compared with the control group.
    Conclusion
    with respect to the effect of Cirsium vulgare extract on the proliferation rate of neural stem cells، the use of hydroethanolic extraction of Cirsium vulgare can be used for clinical purposes to treat some of the neurodegenerative disorders such as ischemic stroke and spinal cord injury.
    Keywords: Cell proliferation, Cirsium vulgare, Neural stem cells
  • Pages 393-400
    Aim
    Due to the role of silver nanoparticles on elevation of reactive oxygen species، and high sensitivity of spermatozoa to these agents، it is possible that silver nanoparticles reduce the fertility potential of spermatozoa. The aim of present study was to evaluate the effects of silver nanoparticles on sperm parameters and the concentration of reactive oxygen species in mouse serum and seminal fluid.
    Material And Methods
    In this experimental study، 24 adult male Syrian mice were divided into a control and three experimental groups. The experimental groups received silver nanoparticles orally at different doses (0. 05، 0. 1 and 0. 2 ml orally) for 5 weeks. Then blood samples were taken from hearts to examine the Malondialdehyde (MDA) concentration by spectrophotometry. In addition، to analyze the sperm parameter cauda epididymis was dissected and swim-out spermatozoa were analyzed.
    Results
    The 3rd experimental group (highest dose) significantly showed the lowest mean of sperm count (16±2. 6)، the lowest percentage of rapid progressive motile spermatozoa (18. 16±5. 45)، the highest rates of abnormal spermatozoa (35. 83±4. 4) and the highest concentrations of MDA in serum and seminal plasma compared to the control and other experimental groups.
    Conclusion
    The silver nanoparticles as a factor which increase the effects of free radicals and reactive oxygen species in serum and seminal fluid caused reduction of sperm parameters.
    Keywords: Silver nanoparticles, Sperm, Reactive Oxygen Species, Seminal fluid, Mouse
  • Pages 401-408
    Aim
    The purpose of this study was to consider the effect of mild oxidative stress period on the frozen-thawed bull semen performance.
    Material And Methods
    In this study، 120 minutes was considered for equilibration of sperm before freezing. One µm of Nitric Oxide (NO) at the 0، 45، 90 and 120 cooling period was added to the diluant before cryopreservation. Sperm motion parameters، plasma membrane integrity، acrosome integrity، viability، apoptosis and mitochondria activity were assessed.
    Results
    Induction of oxidative stress with nitric oxide in the T0 and T45 groups led to significant improvement of total (88. 4 ± 2. 8، 84. 7 ± 2. 7) and progressive motility (50. 4 ± 2. 5، 49. 5 ± 2. 5) when compared to other groups. Percentage of plasma membrane integrity and viability were not different in T0 (74. 4 ± 2. 9 and 85. 6 ± 2. 9) and T45 (75. 6 ± 2. 9 and 84. 6 ± 2. 3) groups، where as it was significantly higher when compared with T90 (63. 6 ± 2. 9 and 69. 6 ± 2. 3) and T120 (61. 5 ± 2. 9 and 54 ± 2. 3). Moreover، the highest significant percentage of spermatozoa with active mitochondria was observed in the T0 (82. 5 ± 3. 1) when compared with T45 (65. 7 ± 3. 1)، T90 (42 ± 3. 1) and T120 (43 ± 3. 1). Acrosome integrity and linearity of sperm were not affected by the oxidative stress treatment time.
    Conclusion
    It seems that applying oxidative stress using 1 µM NO would improve post-thawed bull sperm quality at the T0 and T45 time of cooling.
    Keywords: stress, Sperm, Motility, Apoptosis, Mitochondria
  • Pages 409-416
    Aim
    The purpose of this study was to investigate the effects of leptin on in vitro maturation، fertilization and embryonic development of immature mouse oocytes.
    Material And Methods
    Immature oocytes were isolated from NMRI female mice and divided randomly into 4 groups: leptin 0 ng/ml (control)، 10 ng/ml، 50 ng/ml، 100 ng/ml. 24 h later matured (MII) oocytes were identified and fertilized with incubated sperm. Embryonic development was investigated every 24 h using inverted microscope.
    Results
    From isolated oocytes 53/1% in control group، 56/2% in first group،42/4% in second group and 38/3% in third group developed to MII. The rate of GVBD was 22/05% in control group، 31/27% in first group، 40/63% in second group and 36/39% in third group. The physiologic concentration of leptin (10 ng/ml) considerably increased the rate of MII when compared to other groups (p<0. 05)، whereas the GVBD rate was higher in group treated with concentrations more than physiologic dose.
    Conclusion
    When different concentration of leptin was applied after IVF، no significant effects were observed between four treatment groups in different stages of embryonic development.
    Keywords: Leptin, immature oocytes, maturation, fertilization, Embryonic development
  • Pages 417-427
    Aim
    Mangifera indica is an evergreen tree belongs to the Anacardiaceae family، in Iran it is found in the Hormozgan and Baluchistan provinces. Till now، no research has been carried out regarding the structural characteristic and development of this species; therefore in the present study structure of vegetative organs and developmental characteristics of reproductive stages was investigated.
    Material And Methods
    The vegetative organs were cut and fixed in glycerin and ethanol. The young flowers and buds were sampled at different developmental stages. Samples were fixed in FAA and sliced using a microtome. Staining was carried out with Eosin and Haematoxylin.
    Results
    The primary and secondary structures of root، shoot، petiole، leaf، inflorescence axil and shoot apical meristem showed similarity to dicotyledons. Generative organs contained androecium with 5 stamens which one was reproductive while others were sterile. The anther had 2 parts and 4 pollen sacs. The tapetum layer was secretary type and pollens were three porated. The gynocecium had a carpel with one cameotropous ovule and one tegument. The placentation was of a basal type. The secretary tissues were seen in vegetative organs of the plant.
    Conclusion
    Base on the anatomical findings، we observed a characteristics similarity between this plants and other Angiosperms. With respect to the results of the developmental stages of reproductive organs new information for recognition of this plant was obtained.
    Keywords: Reproductive organs, Secretary tapetum, Microspore, Cameotropous ovule
  • Pages 429-437
    Aim
    The aim of the present study was to stereological evaluate the protective effect of green tea extract on the morphological changes of seminiferous tubules following sodium arsenite exposure in mice.
    Material And Methods
    24 adult male NMRI mice were randomly divided into four groups including control، sodium arsenite (5mg/kg/day)، green tea extract (100 mg/kg/day) and finally sodium arsenite+green tea extract. Mice were (orally) treated for 34 days. At the end، mice were sacrificed and their right testis were taken out، fixed، processed and stained with heidenhain'' azan method. The morphological and changes of testicular tissue was examined using stereological methods. Data were analyzed using one way ANOVA and means difference was considered significant at P<0. 05.
    Results
    Sodium arsenite treatment caused a significant decrease in the mean seminiferous tubules diameter (p<0. 008)، germinal epithelium height (p<0. 001) and the basement membrane thickness (p<0. 011) as well as in the number of spermatocyte (p<0. 003)، round spematid (p<0. 028)، long spermatid (p<0. 011) and sertoli (p<0. 03) cells compared to the control group. The above changes increased to the control level in sodium arsenite+green tea exteract group.
    Conclusions
    The results indicate that green tea extract may be useful in reducing the toxic effects induced by sodium arsenite.
    Keywords: Green tea, Mice, Sodium arsenite, Stereology, Testes