فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال دهم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • کریم آزالی صفحات 1-10
    مقدمه
    به دلیل احتمال بروز پاسخ های نامتعارف در فشارخون برخی افراد در سازگاری با تمرین و بی تمرینی، ممکن است نسخه های ورزش توصیه شده توسط مراجع معتبر نیازمند بازنگری باشند. در این راستا، پیش بینی مقدار و نوع پاسخ دهی فشار خون افراد در سازگاری با تمرین و بی تمرینی ضروری است.
    مواد و روش ها
    تعداد 70 مرد میان سال غیرفعال داوطلب دارای فشارخون خفیف به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته در برنامه تمرین هوازی راه رفتن و دویدن (3 بار در هفته)، به مدت 40 دقیقه و با شدت 60 تا 70 درصد ضربان قلب بیشینه (MHR) شرکت کردند و در ادامه دو هفته بی تمرینی وجود داشت. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون خی دو، کاپا، تی همبسته و تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر تحلیل داده ها انجام گرفت.
    نتایج
    در هر دو مرحله تمرین و بی تمرینی، نوع پاسخ دهی فشار میانگین سرخرگی نسبت به تمرین یکسان نبود، به طوری که برخی پاسخ دهی مناسب (GR)، برخی پاسخ دهی نامناسب (BR) و برخی دیگر عدم پاسخ دهی (NR) را تجربه کردند. مقادیر تمام شاخص های خطر متابولیک در طول تحقیق تغییر معنی داری یافت، ولی تغییر امتیاز Z کلی خطر متابولیک (Zmets) فقط در آزمودنی های GR معنی دار بود. آزمودنی های دارای پاسخ دهی مناسب نسبت به تمرین و همچنین آزمودنی های دارای پاسخ دهی نامناسب نسبت به بی تمرینی، بیشترین تعداد شاخص های خطر متابولیک را در پیش آزمون دارا بودند. همچنین مقدار اولیه فشار میانگین سرخرگی، سن، شاخص توده بدن، LDL و HDL پلاسما به عنوان مهمترین پیش بینی کننده های تغییرات فشار میانگین سرخرگی در سازگاری با تمرین شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    در افراد دارای خطر متابولیک بالاتر، مشارکت در تمرین هوازی احتمالا به افزایش فشارخون استراحتی منجر نمی شود. با این حال، به دلیل کمبود شواهد تحقیقات بیشتری در این زمینه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فشار خون، تمرین ورزشی، نوع پاسخ، پیش بینی
  • محمدحسن حسین پور، علی یونسیان، احمد خسروی، یگانه صباغ، سکینه کلاهدوزان صفحات 11-17
    مقدمه
    بهداشت روان از مهمترین موضوعات حوزه روانشناسی می باشد. همچنین هوش معنوی و هیجانی با تقویت روابط فردی و معنویات می توانند باعث بهبود وضعیت سلامتی شوند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین هوش معنوی و هوش هیجانی با سلامت روان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی که بر روی 197 نفر از دانشجویان دانشگاه های استان سمنان در سال 1391 انجام شد. از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) و هوش معنوی (Spirituality intelligence) و پرسشنامه هوش هیجانی (Emotional intelligence) بار- اون استفاده شده است. بررسی روابط بین متغیرها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز معادلات ساختاری (Structural equation model) انجام شده است.
    نتایج
    بین نمره سلامت روان و نمره هوش معنوی همبستگی معکوس (32/0-r=) و بین نمره سلامت روان و نمره هوش هیجانی همبستگی منفی (26/0-r=) و همچنین بین نمره هوش معنوی و هوش هیجانی همبستگی مثبت (33/0=r) مشاهده شد. در پیش بینی سلامت عمومی از طریق هوش معنوی و هوش هیجانی مشاهده شد که هوش معنوی پیش بینی کننده معنی داری برای سلامت روان می باشد لیکن رابطه ی بین هوش هیجانی و سلامت روان معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    از آنجا که هوش معنوی بالاتر به سلامت روان بهتری می انجامد لذا می توان با برنامه ریزی و آموزش های لازم در جهت بهبود کیفیت هوش معنوی دانشجویان اقدام نمود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، هوش معنوی، هوش هیجانی، معادلات ساختاری
  • عباس رشیدی، حمید کلالیان مقدم*، پیراسته نوروزی صفحات 18-23
    مقدمه

    بیماری دیابت دارای عوارض مزمن جدی بوده و آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در پاتولوژی، عوارض و کنترل این بیماری ایفا می نمایند. ریشه ی کودزو با قدمت زیاد در درمان سردردها، سرفه و ادم و به کار می رفته است. همچنین غنی از ایزو فلاونوئیدها بوده و دارای خواص آنتی اکسیدان می باشد. لذا در این مطالعه تاثیر ریشه کودزو با عنایت به خواص آنتی اکسیدان آن، بر برخی عوامل بیوشیمیایی سرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین مورد آزمون قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    موش های نر نژاد ویستار به چهار گروه کنترل، دیابتی، دیابتی تیمار شده با mg/kg 100 عصاره ریشه کودزو و دیابتی تیمار شده با کودزو mg/kg50 عصاره ریشه کودزو تقسیم شدند. دیابت به وسیله تزریق درون صفاقی STZ با دوز mg/kg 50 ایجاد گردید. تیمار با ریشه کودزو نیز با دوز mg/kg50 و 100 به مدت پنج هفته به صورت عصاره آبی و طی گاواژ انجام شد. همزمان عوامل بیوشیمیایی و هورمونی نیز مورد سنجش قرار گرفتند.

    نتایج

    این مطالعه نشان داد، تزریق استرپتوزوتوسین موجب القای دیابت گردیده، متعاقب آن گلوکز، تری گلیسرید و کلسترول تام افزایش و میزان HDL و انسولین سرم (01/0P≤) کاهش یافت. همچنین در نمونه های تیمارشده با ریشه کودزو میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول تام و LDL سرم کاهش یافته (01/0P≤) همچنین میزان HDL (01/0P≤) و انسولین سرم در هر دو گروه درمانی افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که ریشه کودزو علاوه بر خواص آنتی اکسیدان که در سایر مطالعات گذشته ذکر گردیده است می تواند به عنوان مکمل دارویی در درمان عوارض ناشی از دیابت مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دیابت، کودزو، انسولین، موش، کلسترول
  • نبی شمسایی، حمید رجبی، ناهید ابوطالب صفحات 24-32
    مقدمه
    ایسکمی- جریان مجدد مغزی موجب از دست دادن سلول های عصبی آسیب دیده از طریق مرگ برنامه ریزی شده در مناطق خاصی از مغز به ویژه هیپوکمپ می شود. شواهد نشان می دهد که ورزش آثار حفاظتی بر نورون ها دارد و ممکن است آسیب نورونی ناشی از ایسکمی- جریان مجدد در موش ها را کاهش دهد. هدف از این مطالعه بررسی پیش آماده سازی فعالیت ورزشی بر بیان پروتئین های مرتبط با مرگ برنامه ریزی شده در نورون های ناحیه CA1 هیپوکامپ پس از القای ایسکمی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 21 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 300-260 گرم به طور تصادفی به سه گروه هفت تایی تقسیم شدند: گروه کنترل کاذب، گروه ایسکمی و گروه ورزش+ایسکمی. در گروه ایسکمی، حیوانات تحت ایسکمی تنها با استفاده از روش بستن دو شریان کاروتید مشترک قرار گرفتند. در گروه ورزش+ایسکمی، حیوانات قبل از القاء ایسکمی، به مدت 4 هفته روی تردمیل دویدند وگروه کنترل کاذب که به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند تحت عمل جراحی مشابه قرار گرفتند با این تفاوت که شریان کاروتید مشترک در آنها مسدود نمی شد. چهار روز بعد از ایسکمی سطوح بیان پروتئین های کاسپاز-3، Bax و Bcl-2 با تکنیک رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی تعیین شد.
    نتایج
    تعداد نورون های کاسپاز-3 مثبت در ناحیه CA1 گروه ایسکمی، در مقایسه با گروه شاهد، به طور معنی داری افزایش یافت (001/0P<)، ورزش به طور قابل توجهی تعداد نورون های کاسپاز-3 مثبت ناشی از ایسکمی- جریان مجدد را در مقایسه با گروه ایسکمی کاهش داد (05/0P<). همچنین، نتایج افزایش قابل توجهی را نسبت Bax/Bcl-2 در گروه ایسکمی در مقایسه با گروه شاهد نشان داد (01/0P<). به علاوه، ورزش قبل از ایسکمی به طور قابل توجهی افزایش نسبت Bax/Bcl-2 ناشی از ایسکمی- جریان مجدد را کاهش داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داده است ورزش، زمانی که به عنوان پیش آماده سازی استفاده می شود، موجب آثار حفاظتی در برابر ایسکمی خواهد شد و ممکن است ورزش پیش استقامتی، یک استراتژی مفید برای کاهش عوارض مغزی ناشی از آسیب ایسکمیک مغزی باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، پیش آماده سازی، هیپوکمپ، ایسکمی، جریان مجدد مغزی
  • حسین خواستار، لیلا حاتمی * صفحات 33-38
    مقدمه

    مطالعات اخیر نشان می دهد که آسیب ناشی از ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیوی موجب ایجاد ضایعه در برخی اندام های دور دست مانند کبد می گردد. از آنجایی که برخی مطالعات، استرس اکسیداتیو را در ایجاد این ضایعات دخیل می دانند، در این مطالعه اثر تجویز ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان بر استرس اکسیداتیو کبدی ناشی از ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیوی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    موش های سوری نر به سه گروه نه تایی شم، گروه ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیوی (45 دقیقه بستن دو طرفه شریان کلیوی) و گروه ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیوی + ویتامین E(mg/kg 150، از طریق لوله دهانی به مدت 28 روز) تقسیم شدند. بعد از 24 ساعت پرفیوژن مجدد، حیوانات بیهوش شده و نمونه خون از قلب حیوان و همچنین بافت کبد جهت بررسی آنزیم های بافتی جمع آوری گردید.

    نتایج

    ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیوی موجب افزایش غلظت پلاسمایی آلانین آمینوترانسفراز (AST) و آسپارت آمینو ترانسفراز (ALT) و کاهش فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) در بافت کبد گردید. مصرف ویتامین E موجب کاهش غلظت AST و ALT در پلاسما و افزایش غلظت SOD و CAT بافت کبدی نسبت به گروه ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیوی گردید.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که مصرف ویتامین E می تواند موجب کاهش آسیب بافت کبد و حفظ آنزیم های آنتی اکسیدان کبد به دنبال استرس اکسیداتیو ناشی از IR کلیوی می گردد.

    کلیدواژگان: ایسکمی پرفیوژن مجددکلیوی، آسیب کبدی، ویتامین E، استرس اکسیداتیو
  • سهیلا میرحسینی، مهروز دزفولیان*، ندا سلطانی صفحات 39-46
    مقدمه

    سیانوباکتری ها دارای تنوع و گستردگی فراوانی هستند و خواص ضد باکتریایی آنها به اثبات رسیده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت و خواص ضد ویروسی سیانوباکتری های جمع آوری شده از مناطق آلوده به نفت جنوب ایران بود.

    مواد و روش ها

    طی مطالعه حاضر عصاره آبی و متانولی پنج گونه از سیانوباکتری های جمع آوری شد، سپس تاثیرات سایتوتوکسیک آن بر روی رده های سلولی LCL و Hela، با استفاده از روش MTT در برابر کنترل منفی مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بررسی تاثیرات ضد ویروسی؛ سلول های LCL و Hela که به ترتیب آلوده به ویروس های ابشتن بار و پاپیلومای انسانی بودند با این عصاره ها مواجهه یافتند. سپس استخراج DNA از نمونه ها صورت گرفت و PCR علیه ناحیه ژنی مسئول کد کردن پوشش ویروس انجام شد. همچنین آزمون توانایی تولید کلنی برای ویروس ها انجام شد. در پایان نتایج با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس دوطرفه با یکدیگر و با کنترل مقایسه شدند.

    نتایج

    آثار سایتوتوکسیک بر روی سلول های LCL و Hela در گروه های تحت مواجهه با عصاره ها در مقایسه با یکدیگر و با گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت (01/0P<). همچنین نتایج بررسی ژنی به وسیله PCR کاهش معنی دار Load ژنوم ویروس در گروه های تحت مواجهه با عصاره ها در مقایسه با کنترل و با یکدیگر را نشان داد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به آثار ضد ویروسی عصاره های الکلی و آبی سیانوباکتری ها، به نظر می رسد که می توان از این عصاره ها به عنوان کاندیداهای درمانی سود برد.

    کلیدواژگان: سیانوباکتری، ضدویروسی، عصاره آبی، عصاره متانولی
  • علی باقریان، مطهره میرزایی، حامد میرزایی، مجید رحمتی صفحات 47-55
    مقدمه
    گیاه زعفران گیاهی دارویی حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان می باشد. مطالعه حاضر به علت استفاده از این خاصیت گیاه و همچنین نیاز جامعه به درمان و پیشگیری ضایعات شناختی که به دلیل افزایش استرس اکسیداتیو متعاقب ضایعات ایسکمیک مغز و بیماری های قلبی-عروقی رخ می دهد، انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موش های صحرایی نر سفید به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شده و در گروه آزمون تجویز روزانهی عصارهی زعفران به مدت هفت روز صورت گرفت. گروه دیگر در همین مدت زمان سالین نرمال دریافت کرد. سپس با انجام عمل جراحی دو رگ (بستن عروق کاروتید مشترک) بر روی نیمی از نمونه های هر گروه، ضایعهکاهش جریان خون مغزی (هایپوپرفیوژن) در آنها ایجاد شد. سپس مجددا به مدت 4 روزپیاپی بعد از عمل جراحی تمامی موش های گروه آزمون عصاره زعفران را دریافت نموده، در پایان همه موش ها با آزمون رفتاری ماز آبی موریس مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    آنالیز آزمون رفتاری ماز آبی موریس تفاوت معنی داری را میان گروه جراحی شده که دارو دریافت کرده بودند و گروه کنترل (جراحی شده بدون دریافت دارو) نشان داد. به عبارت دیگر عصاره زعفران موجب اختلالات یادگیری ناشی از هایپوپرفیوژن مغزی را به طور معنی داری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که عصاره زعفران می تواند اختلالات یادگیری ناشی از کاهش خون رسانی مغزی را که متعاقب ایجاد استرس اکسیداتیو و تخریب هیپوکمپ رخ می دهد را در موش های صحرایی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: عصاره زعفران، هایپوپرفیوژن، هیپوکمپ، یادگیری، رادیکال آزاد
  • حسین باقری، فریده یغمایی*، طاهره اشک تراب، فرید زایری صفحات 56-62
    مقدمه

    احترام به شان ذاتی انسان ها دارای نقش برجسته و اهمیت ویژه در پژوهش ها و بحث های مربوط به مراقبت و سلامت می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین شان ذاتی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه توصیفی- مقطعی بوده و جامعه مورد مطالعه آن بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بخش قلب بیمارستان های حضرت رسول (ص)، امام حسین (ع) و شریعتی تهران بودند. در این پژوهش، نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف انجام گرفته و تعداد 130 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی از میان جامعه پژوهش انتخاب گردیدند سپس پرسشنامه ویژ گی های فردی و پرسشنامه شان ذاتی (IDQ)، توسط آنان تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون های آماری پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و تی مستقل انجام شد.

    نتایج

    میانگین نمره شان ذاتی در واحدهای مورد پژوهش 8/0 ± 6/4 محاسبه گردید. بیشترین میانگین نمره مربوط به بعد شان ذاتی در خانواده و کمترین میانگین نمره مربوط به بعد شان ذاتی در جامعه مورد پژوهش به دست آمد همچنین آزمون آماری آنالیز واریانس، تفاوت معنی داری را بین میانگین نمره شان ذاتی در دو بعد ذکر شده نشان داد. آزمون آماری پیرسون، نیز ارتباط معنی دار آماری بین سن با نمره شان ذاتی و بین شدت بیماری (کسر تخلیه ای بطن چپ) با نمره شان ذاتی نشان داد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به اهمیت نقش یکایک افراد در خانواده، جامعه و سیستم های بهداشتی- درمانی و تعهد آنان در حفظ و ارتقاء شان بیماران، نتایج پژوهش حاضر می تواند در برنامه ریزی جهت حمایت و بهبود درمان و مراقبت از بیماران و هدایت پژوهش های بعدی مرتبط با شان ذاتی در بیماران مختلف سودمند باشد.

    کلیدواژگان: شان ذاتی، نارسایی قلبی، بیماران
  • مرور نظام مند
  • سیدمحمدمهدی هزاوه ای، فرشته بشارتی، معصومه ترابی صفحات 63-74
    مقدمه

    دیابت بارداری نوعی از دیابت است که اولین بار در طی حاملگی تشخیص داده می شود و شیوع آن در ایران بین 3/1% تا 9/8% گزارش شده است. این مطالعه با هدف مقایسه مداخلات تغذیه ای بدون آموزش، مبتنی بر روش های آموزشی و آموزش با استفاده از مدل های تغییر رفتار برای کنترل دیابت بارداری انجام شد.

    مواد و روش ها

    جستجوی الکترونیکی با استفاده از کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی از پایگاه های بانک اطلاعاتی مقالات علوم پزشکی ایران (Iran Medex)، پایگاه اطلاعات علمی (SID)، ScienceDirect، PubMed/MEDLINE انجام شد. مطالعات انتخاب شده به 3 دسته مقایسه رژیم های غذایی، آموزش رژیم غذایی مبتنی بر تئوری ها و مدل های تغییر رفتار آموزش رژیم عذایی بدون مدل تقسیم گردید.

    نتایج

    در مجموع رژیم پر فیبر در کنترل قند خون در همه مطالعات موثر بوده و حمایت اجتماعی، خودکارآمدی و دریافت بازخود در اتخاذ رفتارهای سالم نیز تاثیر به سزایی داشت، همچنین آموزش گروهی نسبت به آموزش های چهره به چهره موثرتر بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که سازمان دهی و برنامه ریزی آموزش های مناسب و متناسب با نیازهای مخاطبان با استفاده از مدل ها و تئوری های آموزش بهداشت به جای آموزش های رایج امری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: دیابت بارداری، رژیم غذایی، پیشگیری، مداخله، آموزش بهداشت
  • مقاله پژوهشی
  • مهدیه حسنی، مرجان صباغیان، آناهیتا محسنی میبدی، ویدا حجتی، ماریا صادقی صفحات 75-82
    مقدمه
    بتا دفنسین 126 (DEFB 126) انسانی یک گلیکوپروتئین کوچک کاتیونی است که به عنوان جزء مهمی از گلیکوکالیکس اسپرم پریمات ها و انسان مطرح می شود. این پروتئین از اسپرم در مقابل میکروب های عفونت زا و سیستم ایمنی زنان محافظت می کند. ژن DEFB126 در انسان روی انتهای تلومری بازوی کوتاه کروموزوم 20 قرار دارد. یک تغییر ژنتیکی در چارچوب خوانش این ژن که در اثر حذف دو سیتوزین به وجود می آید، عملکرد اسپرم را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط این جهش با میزان موفقیت در تزریق داخل رحمی اسپرم (IUI) انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه میزان جهش ژن DEFB126 در 76 مرد ایرانی با دلایل نامشخص ناباروری که زنان آنها نتایج مثبت یا منفی IUI داشتند مشخص گردید. پس از استخراج DNA از خون بیماران مورد مطالعه، کیفیت DNA استخراج شده توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر مورد ارزیابی قرار گرفت. روش های (PCR-SSCP) و Sequencing نیز برای تایید نتایج استفاده شدند. علاوه بر این از تکنیک ایمونوسیتوشیمی برای بررسی میزان بیان این پروتئین در سطح سلول های اسپرم استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج بررسی DNA نشان داد که 4/24 درصد از مردانی که نتایج باروری همسرانشان منفی شده بود دارای جهش می باشند، در حالی که افرادی که نتایج باروری آنها مثبت شده بود فاقد این جهش بودند. همچنین پروتئین کمتری بر سطح اسپرم مردان دارای آلل جهش دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که داشتن آلل هموزیگوت جهش دار در توالی بتا دفنسین 126 عامل موثری در عدم موفقیت درمان از طریق IUI می باشد.
    کلیدواژگان: بتا دفنسین 126، گلیکوکالیکس، تغییرات ژنتیکی، تزریق داخل رحمی اسپرم
|
  • Karim Azali Alamadari Pages 1-10
    Introduction
    Considering the likelihood of uncommon blood pressure adaptations with exercise training and detraining observed in some individual، it seems the standard exercise prescriptions needs to be reconsidered. Therefore، the prediction of the future blood pressure responses to exercise and detraining is warranted.
    Methods
    70 sedentary volunteer midlife men with mild hypertension randomized were divided into experimental (Ex) and control groups. The Ex subjects participated in aerobic training (walking/running) program (24 sessions (3/wk) at 60 to 70% of maximum heart rate،MHR) 40 min per session; followed by 2 weeks of detraining. The data were analyzed using pearson correlation and chi-square goodness of fit، kappa، paired samples t and ANOVA tests.
    Results
    The direction of mean atrial pressure (MAP) changes in adaptation with both training and detraining periods were not similar in the Ex subjects so that some have experienced good response (GR)، some have no response (NR) and some other even experienced bad response (BR). Although all of the metabolic risks values had significant differences during the study، however; only a significant change was observed in Zmets value (P<0. 05) in the GR subjects. Moreover، both GR and BR subjects had more metabolic risk counts and also upper Zmets at baseline. The baseline MAP، age، BMI، plasma HDL and LDL were recognized as the predictors of MAP changes in adaptation with training.
    Conclusion
    All metabolic risk factors are important in predicting the direction of MAP response to training، however; participation in aerobic exercise would not possibly leads to bad responding in those with high metabolic risk factors. However، more research remains to be done because of a little body of evidence is available.
    Keywords: Blood pressure, Exercise training, Responding direction, Prediction
  • Mohammad Hassan Hosseinpour, Ali Younesian, Ahmad Khosravi, Yegane Sabbagh, Sakine Kolahdozan Pages 11-17
    Introduction
    Mental health is one of the most important as psychological topics. Spiritual and emotional intelligences can lead to improving of spirituality and social relations for more perfection. The aim of this study was to assess the relationship between emotional and spiritual intelligence with general health status.
    Methods
    In this cross-sectional study، 197 students in Semnan province، were selected to participate in this survey in 2013. They responded to GHQ-28، spirituality intelligence and Bar-On emotional intelligence questionnaires. The data were analyzed through using structural equation modeling (SEM) and Lisrel statistical software.
    Results
    Univariate analysis showed reverse significant correlation between health status scores and spiritual intelligence scores (r=-0. 32)، mental status scores and emotional intelligence scores (r=-0. 26) and direct correlation between spiritual and emotional intelligence scores (r=0. 33). Prediction of health status by emotional and spiritual intelligence using SEM showed a significant relation between health status and emotional intelligence.
    Conclusion
    Findings of this study shows that the higher emotional intelligence score is a predictor of better mental health status. It seems that planning and use of educational programs for increasing emotional intelligence status can play a leading role in improving the mental health states of students.
    Keywords: Emotional intelligence, Spiritual intelligence, General health, Structural equation modeling
  • Abas Rashidi, Hamid Kalalian Moghaddam, Pirasteh Norouzi Pages 18-23
    Introduction

    Diabetes، characterized by high blood glucose levels، is a serious chronic disease and antioxidants play an important role in the pathophysiology، complications، and management of the disease. Kudzu root، a traditional Chinese herbal medicine، has a long history of use for the treatment of headaches، cough، edema and extracts are a rich source of isoflavones and antioxidant property. The aim of this study was to evaluate the effect of the kudzu root on biochemical parameters in streptozotocin-induced diabetic rats.

    Methods

    Male wistar rats were divided into four groups (n=32) including: Control، diabetic، diabetic rats treated with 100 mg/kg kudzu root extract، and diabetic rats treated with 50mg/kg kudzu root extract. Diabetes was induced by STZ intraperitoneally administration (50 mg/kg) and kudzu root extract was gavaged at the dose of 50 and 100 mg/kg for five weeks. Blood biochemical factors and insulin serum levels were also assessed.

    Results

    The results show that in STZ induced diabetic rats، the serum levels of FBS، total cholesterol (TC) and triglyceride (TG) increased whiles the levels of HDL and Insulin were decreased. Moreover in diabetic kudzu treatment groups، the serum levels of of FBS، total cholesterol (TC) and triglyceride (TG) decreased (P≤0. 001) whiles the serum level of HDL and Insulin were increased.

    Conclusion

    In addition the antioxidant effects، Kudzu root extract produced a significant anti-hyperglycemic effect on STZ-induced diabetic rats.

    Keywords: Diabetic, Rats, Kudzu, Cholesterol, Glucose
  • Nabi Shamsaei, Hamid Rajabi, Nahid Aboutaleb, Farnaz Nikbakht, Pezhman Motamedi, Mehdi Khaksari, Sohaila Erfani Pages 24-32
    Introduction
    Cerebral ischemia/reperfusion leads to loss of vulnerable neurons by apoptosis in specific brain regions specially in the hippocampus. There is some evidence indicating that the neuroprotective effects of physical activity on the brain. Therefore،the main purpose of this study was to investigate the effect of exercise pre-conditioning on apoptosis-related proteins expression in hippocampal CA1 neurons after induction of ischemia.
    Methods
    21 Male rats weighing 260-300g were randomly allocated into three groups. Sham operated group، ischemia group and exercise+ischemia group. Ischemia was induced by the occlusion of both common carotid arteries (CCA) for 20 min، The rats in exercise group were trained to run on a treadmill for 4 weeks befor induction of ischemia and in sham operated group common carotid arteries do not occluded. The expression of caspase-3، Bax and Bcl-2 proteins levels were determined by immunohistochemical staining.
    Results
    The number of caspase-3-positive neurons in the CA1 area were significantly increased in the ischemia group، compared with the sham-operated group. Exercise pre-conditioning significantly reduced the ischemia/reperfusion-induced caspase-3 activation، compared to the ischemia group. Moreover Bax/Bcl-2 ratio in ischemia group، significantly increased in comparision with sham-operated group. However، exercise pre-conditioning significantly attenuated the ischemia/reperfusion-induced increase in Bax/Bcl-2 ratio، as compared with the ischemia group.
    Conclusion
    The results indicated that exercise pre-conditioning has a neuroprotective effects on the brain ischemia. Moreover، exercise pre-conditioning may provide a useful strategy for reducing brain complications caused by hypoxic ischemia brain injury.
    Keywords: Exercise, Preconditioning, Hippocampus, Ischemia, Reperfusion
  • Hossein Khastar, Leili Hatami Pages 33-38
    Introduction

    Recent studies have reported that remote organs، such as liver are affected by renal ischemia reperfusion. Oxidative stress has been proposed as one of the causative factors of these damages. This study was designed to evaluate the protective effects of vitamin E on the liver oxidative stress after renal ischemia reperfusion (IR).

    Methods

    Male mice were subjected to three groups (n=9): Sham operated، renal IR (45 min ischemia) and renal IR+Vitamin E (150 mg/kg trough feeding tube for 28 days) after 24 h of reperfusion. Animals were anesthetized and blood samples were obtained from the heart. Moreover، liver tissues were collected for tissue enzyme evaluation.

    Results

    IR increased plasma concentration of aspartate aminotransferase (AST) and alanine aminotransferase (ALT) and also decreased liver tissues superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT). Vitamin E consumption diminished plasma AST and ALT and increased SOD and CAT activity in liver tissues.

    Conclusion

    These findings showed that vitamin E consumption prevented the IR-induced liver damage and preserved liver tissues antioxidant enzyme after IR-induced oxidative stress.

    Keywords: Renal ischemia, Reperfusion, Liver damage, Vitamin E Oxidative stress
  • Soheila Sadat Mirhoseini Ardakani, Mehrouz Dezfulian, Neda Soltani Pages 39-46
    Introduction

    The antimicrobial properties of cyanobacteria was recently highlighted. The aim of this study was to evaluate the activity and antiviral properties of cyanobacteria collected from oil-polluted areas of southern Iran.

    Methods

    In the present study، aqueous and methanolic extracts of five species ofcyanobacteria were prepared. Cytotoxic effects ofcyanobacteria on (lymphoblast cell line) LCL and Hela cell lineswere evaluated. Using MTT assay and medium only served as a negative control group. Hela and LCL cells also infected by human papilloma virus (HPV) and Epstein-Barr virus (EBV) respectively and were exposed to the cyanobacteria extracts to examine the anti-viral effects of extracts. DNA was extracted and the viral gene encoding envelope was also carried out by PCR. The samples were assessed in order to examinethat viruses are capable of successfully infecting and lysing embedded colonies. The data were analyzed using Two-way ANOVA tests.

    Results

    The results indicated that cyanobacteria extract had cytotoxic effects on LCL and HeLa cell lines. In addition viral load gene was significantly decreased in treated cells.

    Conclusion

    According to the significant antiviral effects of alcoholic and aqueous extracts of cyanobacteria. These extracts may used for a variety of viral therapies.

    Keywords: Cyanobacteria, Antiviral, Methanol extract, Aqueous extract
  • Ali Bagherian, Motahareh Mirzaei, Hamed Mirzaei, Majid Rahmati Pages 47-55
    Introduction
    Current study was conducted because of a social demand to treat and prevent rising cognitive damages following oxidative stress occur due to several reasons including reduced blood supply to the brain following cerebral ischemic lesions and cardiovascular diseases.
    Methods
    In present study Male albino rats were divided into test and control groups. In the test group saffron extract was administered daily for seven days and the other group received normal saline at the same time. Then by performing surgery، in one half of rats in each group، two common carotid arteries were ligated. The ligation reduced blood flow and made lesion in the brain. After surgery، all rats in the test group، were retaken medication for 4 days followed by assessment using behavioral morris water maze task.
    Results
    Test analysis showed there was a significant difference between treated and control group. Moreover،saffron extract attenuated brain hypoperfusion induced learning disorder.
    Conclusion
    The results of this study showed that saffron extract treatments decreased rat cognitive defects caused by reduced brain blood flow following appearance of free oxygen radicals and oxidative damage in hippocampus area.
    Keywords: Saffron extract, Hypoperfusion, Hypocamp, Learning, Free radical
  • Hossein Bagheri, Faride Yaghmaei, Tahere Ashktorab, Farid Zayeri Pages 56-62
    Introduction

    Respect for inherent dignity of human beings means respect to their basic rights in different environments and have an importance role in the study of health care. This study was conducted to investigate the inherent dignity and its related factors in heart failure patients.

    Methods

    In this descriptive، cross-sectional study، 130 patients with class II to IV heart failure were selected upon to researcher characteristics and in purposive sampling from patients of Hazrate Rasoolakram، Imam Hossein and Shariati Hospital of Tehran. Demographic questionnaire and inherent dignity questionnaire (IDQ) completed by individuals. The data were analyzed by descriptive statistic methods، pearson correlation test، one-way ANOVA and independent-sample t tests.

    Results

    The mean score of social dignity was 4. 6±0. 8. The highest mean score were obtained for dimension of inherent dignity in the family and the lowest mean score were obtained for dimension of inherent dignity in community. These findings revealed a significant difference in the mean of inherent dignity score between dimension of inherent dignity in the family and dimension of inherent dignity in community. There were also significant correlation between age and inherent dignity and between disease severity and inherent dignity.

    Conclusion

    Respect to the importance of every one role in family، community and health care systems and their commitment to protect and promote dignity of patients، the results of present study can be useful in planning of patients support and also their care and treatment [m1].

    Keywords: [m1]This ststments is not the same as persian abst
  • Seyyed Mohammad Mahdi Hazavehei, Fereshteh Besharati, Masomeh Rostami Moez Pages 63-74
    Introduction

    Gestational diabetes is a type of diabetes that first diagnosed during pregnancy. Its prevalence has been reported between 1. 3% to 8. 9% in Iran. This study was performed to compare the effect of nutritional interventions with educational methods and without education، and also comparing the behavioral change models education based to control gestational diabetes.

    Methods

    Electronic search of databases was performed using the keywords in English and Persian from SID، Iran Medex، PubMed/MEDLINE، and ScienceDirect. Selected studies were divided into 3 categories including: Diets، diet education based on theories and behavioral change model and diet education without model. The comparison were made between groups.

    Results

    The results indicated that high-fiber diet on glycemic control was effective in all studies. Social support، self-efficacy and receive feedback influenced on adopting healthy behaviors and group training was more effective than face to face training.

    Conclusion

    Planning and organizing the appropriate and proper training are necessary to audience and using health education models and theories were more effective than conventional training.

    Keywords: Gestational diabetes, Diet, Prevention, Intervention, Health education
  • Mahdiyeh Hassani, Marjan Sabbaghian, Anahita Mohseni Meybodi, Vida Hojati, Mareya Sadeghi Pages 75-82
    Introduction
    Human β-defensin 126 (DEFB126) is a small cationic glycoprotein that is considered as an important component of the primates and human sperm glycocalix. It protects sperm from infection-causing microbes and against the female immune system antibodies. Human DEFB126 gene is located on the sub-telomeric region of 20p13. DEFB126 variations caused by a frame shift deletion of two cytosines was found to affect the sperms functionality. The aim of this study was to verify the correlation of this gene mutation with success rate of IUI.
    Methods
    In the present study، the rate of DEFB126 gene mutation was elucidated in 76 Iranian men with unexplained infertility whose wives had undergone IUI with either positive or negative results. DNA properties quantified with NanoDrop spectrophotometers. Standard PCR، Single-strand conformation polymorphism (SSCP) and sequencing were used to confirm the results. Moreover،immunocytochemistry was performed for the assessment of the protein expression on sperm cells.
    Results
    DNA quantification revealed that 24. 4% of men، whose wives showed a negative result for IUI، were homozygote for this mutation، whereas none of the couples with a positive IUI result carried the mutation for this gene (P≤0. 05). Moreover، the amount of this protein was decreased on the sperms of men who carried the mutant allele.
    Conclusion
    Results of the present study suggested that common alteration in DEFB126 gene could be considered as a critical factor in the success rate of IUI operation.
    Keywords: β defensin 126, Glycocalyx, Genetic variations, IUI (Intrauterin Insemination)