فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال نهم شماره 3 (پیاپی 38، خرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه خان محمدی قانع*، رسول شهروز، عباس احمدی، مزدک رازی صفحه 1
    زمینه و هدف
    عوارض جانبی حاصل از سیکلوفسفامید باعث کاهش باروری و حتی ناباروری در افراد تحت درمان با این دارو می شود. در این پژوهش، نقش محافظتی اتیل پیروات بر تغییرات بافت تخمدان، متعاقب شیمی درمانی با سیکلوفسفامید مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 15 سر موش سوری ماده 8-6 هفته ایی به 3 گروه تقسیم شدند. به گروه کنترل، روزانه سرم فیزیولوژی (IP، 0/1 میلی لیتر)، به گروه کنترل شم، سیکلوفسفامید یک بار در هفته (IP، 15 میلی گرم بر کیلوگرم) و به گروه تجربی، سیکلوفسفامید به همان روش به همراه تزریق روزانه اتیل پیروات (IP، 40 میلی گرم بر کیلوگرم) تجویز شد. در روز بیست و یکم پس از پایان دوره درمان، میزان (Superoxide Dismutase (SOD)، Total Antioxidant (TAOC و استروژن سرم و میزان (Malondialdehyde (MDA در تخمدان چپ اندازه گیری شد. از تخمدان راست جهت مطالعات بافت شناسی و ریخت سنجی استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی انجام گرفت. سطح معنی داری، 05/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه کنترل شم، کاهش معنی داری در تعداد انواع فولیکول های تخمدان طبیعی، تعداد جسم زرد، میزان TAOC، SOD و استروژن، همچنین افزایش معنی داری در تعداد فولیکول های آترتیک پیش آنترال، تعداد ماست سل ها و میزان MDA در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید (05/0p<). تجویز اتیل پیروات به طور معنی دار دارای اثر محافظتی در پارامترهای یادشده در مقایسه با گروه کنترل شم بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، تجویز اتیل پیروات می تواند به میزان قابل توجهی از عوارض سوء ناشی از تجویز سیکلوفسفامید بر بافت تخمدان جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: ریخت سنجی، تخمدان، فولیکول تخمدان، آترزی، سیکلوفسفامید، اتیل پیروات، موش
  • حمیده آفرین*، محمد دخیلی، محمدرضا ذوالفقاری صفحه 12
    زمینه و هدف
    از قرن ها پیش، گیاه پنج انگشت (Vitex agnus - castus) به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است. پنج انگشت یک گیاه فیتواستروژن بومی خاورمیانه و جنوب اروپا بوده که در بسیاری از کشورها مصرف پزشکی دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد میکروبی اسانس پنج انگشت روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا، قارچ کاندیدا آلبیکنس و مقایسه با آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، جنتامایسین و نیستاتین انجام شد.
    روش بررسی
    اسانس این گیاه به روش تقطیر با آب به وسیله دستگاه کلونجر تهیه شد، سپس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی/طیف سنج جرمی (GC/MS) آنالیز گردید. برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی نیز از روش های ماکرودایلوشن و دیسک دیفیوژن استفاده شد. مقایسه داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و آزمون تی انجام گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، اسانس پنج انگشت به ترتیب در غلظت های 25/ 56 میکروگرم بر میلی لیتر و 5/ 112 میکروگرم بر میلی لیتر از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس جلوگیری کرد. در روش دیسک دیفیوژن قطر هاله عدم رشد استافیلوکوکوس اورئوس 3/ 9 میلی متر و کاندیدا آلبیکنس 3 /10 میلی متر بود. اسانس پنج انگشت در غلظت 450 میکروگرم بر میلی لیتر مانع رشد سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی شد، ولی با روش دیسک دیفیوژن، هاله عدم رشد برای این دو باکتری مشاهده نشد. 36 ترکیب در این اسانس شناسایی گردید که ایزوترپینولن (4/ 19%)، کاریوفیلن (53/ 18%) و آلفا - پینن (1/ 14%) به ترتیب اجزای اصلی بودند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، اسانس پنج انگشت دارای اثر ضد باکتریایی بوده که در مقایسه با اثر ضد باکتریایی آنتی بیوتیک های آمپی سیلین و جنتامایسین، تاثیر کمتری دارد (p<0.001). اثر ضد قارچی این اسانس در مقایسه با نیستاتین دارای اختلاف معنی داری نیست.
    کلیدواژگان: گیاه پنج انگشت، روغن فرار، عوامل ضدعفونی کننده
  • مهوش جعفری*، حسینعلی مهرانی، علی زارعی، رضا رضایی، جواد رسولی صفحه 20
    زمینه و هدف
    خردل گوگردی از عوامل لیپوفیل تاول زا است که با آلکیله کردن ماکرومولکول های سلولی مانند DNA، RNA و پروتئین ها باعث مرگ سلولی در بافت های مختلف می شود. باوجود مطالعات بسیار، مکانیسم عمل خردل به صورت کامل شناخته نشده است. در این مطالعه اثر خردل گوگردی بر آنزیم های سیستم آنتی اکسیدان بافت های مختلف موش صحرایی بررسی شد.
    روش بررسی
    موش های صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی در هفت گروه قرار گرفتند. گروه کنترل (دریافت کننده دی متیل سولفوکسید، به عنوان حلال) و گروه های 7-2 به عنوان گروه تجربی، خردل گوگردی (دوزهای 80-1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) را یک بار به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت بعد از تزریق، حیوانات بیهوش و بافت های کلیه، ریه و قلب آنها جدا شد. سپس خونگیری از قلب حیوانات به عمل آمد و پلاسما و اریتروسیت ها تهیه گردید. فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، گلوتاتیون ردوکتاز (GR) و گلوتاتیون S- ترانسفراز (GST) در بافت های مختلف به وسیله روش های بیوشیمیایی تعیین گردید. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/ 0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، افزایش فعالیت آنزیم های SOD و GST در ریه و GST در قلب با دوزهای کمتر از 20 میلی گرم بر کیلوگرم خردل مشاهده گردید، درحالی که فعالیت همه آنزیم های آنتی اکسیدان در بافت های مختلف در دوزهای بالاتر خردل کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    خردل گوگردی بر سیستم دفاعی آنتی اکسیدان در همه بافت ها در یک طرح وابسته به دوز تاثیر می گذارد. افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در غلظت های کمتر از 20 میلی گرم بر کیلوگرم خردل ناشی از پاسخ جبرانی برای پاک سازی رادیکال های آزاد و کاهش فعالیت این آنزیم ها در غلظت های بالاتر، نشان دهنده استرس اکسیداتیو و مرگ سلولی در بافت ها می باشد.
    کلیدواژگان: خردل، گوگرد، آنتی اکسیدان، موش، بافت ها
  • حامد صمدی، رحیم پیرحاجاتی مهابادی*، اباذر پورنجف، سجاد امیدی، سمیه مقیمیان، ندا آل یاسین صفحه 32
    زمینه و هدف
    یکی از نگرانی های عمومی، پیدایش انتروکوک های مقاوم در برابر ونکوماسین است. ژن های vanA و vanB مسئول پیدایش مقاومت به غلظت بالایی از ونکومایسین هستند. در این مطالعه، وجود ژن های مقاوم به vanA و vanB در سویه های انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم جداشده از بیماران بستری در بیمارستان دکتر شریعتی و تعیین حساسیت دارویی آنها بررسی شد.
    روش بررسی
    تعداد 228 نمونه شامل ادرار، خون، زخم و مدفوع از بیماران بستری در بیمارستان دکتر شریعتی به دست آمد. کلنی های مشکوک به انتروکوک با استفاده از تست های استاندارد شناسایی شدند، سپس حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار از دیسک و برطبق استانداردهای موسسه آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) به دست آمد. برای تعیین کمترین غلظت مهارکنندگی سویه های مقاوم به ونکومایسین، E.Test انجام شد. توزیع ژن های vanA و vanB با استفاده از روش PCRتعیین گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه از 113 انتروکوکوس به دست آمده، بیشترین و کمترین تعداد (درصد) مربوط به انتروکوکوس فکالیس، 103 سویه (1/ 91%) بود و کمترین تعداد به انتروکوکوس فاسیوم، 10 سویه (9/ 8%) تعلق داشت. در روش انتشار از دیسک، تعداد 11 سویه (7/ 9%)، مقاومت به ونکومایسین از خود نشان دادند. تمامی ایزوله های مقاوم به ونکومایسین حاوی ژن vanA بوده و هیچ موردی از ژن vanB مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش سویه های مقاوم به ونکومایسین، یک تهدید جدی در دنیا و کشور محسوب می شود. به علاوه، افزایش این سویه ها، موجب محدودیت در گزینه های درمانی برای بیماران مبتلا به عفونت های انتروکوکی، افزایش هزینه و انتشار ژن های مقاومتی به سایر باکتری ها شده است.
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، انتروکوک فکالیس، انتروکوک فاسیوم، ژن vanA و vanB، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • روناک صحتی، فرح فرخی، مرتضی دلیری، مجتبی دشتی زاد* صفحه 39
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده است هرچند نرخ لانه گزینی بلاستوسیست در مقایسه با مراحل قبل، بالاتر است، اما در مقابل، نرخ بقای رویان های ذوب شده در این مرحله نسبت به مراحل دیگر پایین تر بوده که می تواند ناشی از وجود حفره پر از مایع بلاستوسل و افزایش احتمال تشکیل کریستال های یخ باشد. همچنین وجود این مایع می تواند به عنوان مانعی در مقابل نفوذ مواد محافظ سرما به داخل جنین عمل کند. در این مطالعه با سوراخ کردن مصنوعی (Artificial Collapse، AC)، تاثیر کاهش حجم مایع حفره بلاستوسل، قبل از انجماد شیشه ای بر کیفیت رویان های ذوب شده برون تنی موش با بررسی نرخ بقا، خروج بلاستوسیست از زونا پلوسیدا و نیز میزان بیان ژن Fgf4 بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، بلاستوسیست های برون تنی موش در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول پس از کاهش حجم حفره بلاستوسل و گروه دوم بدون کاهش حجم حفره بلاستوسل، منجمد و ذوب شدند و بلاستوسیست های گروه سوم، بدون انجماد و هیچ تیمار دیگری به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. میزان بیان ژن Fgf4 توسط تکنیک Real-time PCRارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون های واریانس یک طرفه و تست تعقیبی Duncanتجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، p<0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    AC قبل از انجماد شیشه ای، نرخ خروج بلاستوسیست از زونا پلوسیدا و نیز میزان بیان ژن Fgf4 را در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی داری افزایش داد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه می توان AC قبل از انجماد شیشه ای را به عنوان یک روش کارآمد برای بهبود نرخ لانه گزینی درنظر گرفت.
    کلیدواژگان: سوراخ کردن مصنوعی، بلاستوسیست، ژن Fgf4، انجماد شیشه ای
  • سلبی حیدری*، ابوالفضل سعیدی فر صفحه 49
    زمینه و هدف
    با توجه به جمع آوری حجم بالای داده ها در مراکز درمانی و استفاده مناسب از آنها جهت کشف و تشخیص بیماری، نیاز به علم و ابزاری که روی این داده ها تحلیل انجام دهد، لازم و ضروری است. در این مطالعه تشخیص ناباروری به کمک تکنیک های داده کاوی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه اطلاعات از میان پرونده های مراجعه کنندگان مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم استخراج و 700 نمونه از میان 14242 پرونده موجود در 15 سال انتخاب شد و از متغیرهای سن، مدت ناباروری، نسبت خانوادگی، سابقه ناباروری خانوادگی، شغل مرد، نوع سیکل قاعدگی زن، هیرسوتیسم، گالاکتوره، آمنوره، نوع ناباروری، شاخص توده بدنی زن، مصرف دخانیات و آزمایشهای اسپرم مرد استفاده شد. جهت پیش بینی از الگوریتم های C5.0، C&R tree، CHAID و خوشه بندی از الگوریتم K-means و برای تعیین تعداد خوشه بهینه از شاخص دیویس - بولدین استفاده گردید.
    یافته ها
    با توجه به مدل مورد قبول الگوریتم CHAID که خطای کمتری دارد، مهم ترین عوامل تاثیرگذار در ناباروری به ترتیب شاخص توده بدنی زن، سن زن، بیماری هیرسوتیسم، ناباروری خانوادگی، بیماری گالاکتوره، مقدار اسپرم مرد در هر میلی لیتر، مدت ناباروری، سن مرد و نسبت فامیلی زوجین بود. طبق این مدل، عوامل زنانه مهم تر از عوامل مردانه شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    در نتایج این پژوهش، تاثیر بیشتر عوامل زنانه در ناباروری پیش بینی شده است.
    کلیدواژگان: ناباروری، داده کاوی، الگوریتم K، means، درخت تصمیم
  • معصومه حبیبیان*، پروین فرزانگی، مریم خاکپور صفحه 60
    زمینه و هدف
    امروزه نه تنها چاقی؛ بلکه شاخص توده بدنی پایین نیز ممکن است یک عامل خطرزا برای بیماری های قلبی - عروقی محسوب شود. در این مطالعه تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای و مکمل یونجه بر سطوح اینترلوکین-18 و 10 در دختران جوان غیرفعال با شاخص توده بدنی پایین بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 دختر جوان به طور تصادفی و مساوی به گروه های تمرین + مکمل (ترکیبی)، مکمل و کنترل تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل: 10 حرکت با شدت 80-60% یک تکرار بیشینه در 12-8 تکرار (3 دایره)، 60 دقیقه در جلسه و 3 جلسه در هفته بود. مکمل یونجه 1 سی سی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و 3 بار در روز مصرف شد. خونگیری قبل و 48 ساعت پس از آخرین مداخله ها انجام گرفت. سطوح اینترلوکین-18 و 10 با روش Elisa سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/ 0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پس از 4 هفته، سطوح اینترلوکین-10 در گروه های مکمل و ترکیبی نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری نشان داد (05/ 0>p)، درحالی که سطوح اینترلوکین - 18 در گروه ترکیبی کاهش یافت (05/ 0>p). به علاوه، درصد تغییرات اینترلوکین های 10 و 18 در گروه ترکیبی در مقایسه با گروه مکمل بیشتر بود (05/ 0>p).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، مداخله تمرین مقاومتی همراه با مکمل یونجه ممکن است به عنوان یک استراتژی مهم غیردارویی، وضعیت ضد التهابی را در افرادی با شاخص توده بدنی پایین بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، اینترلوکین، 18، اینترلوکین، 10، یونجه
  • جواد خدادادی، نجمه نمازی* صفحه 69
    زمینه و هدف
    بیماری استیل بزرگسالان (Adult Onset Still''s Disease، AOSD)، یک اختلال التهابی سیستمیک نادر با علت ناشناخته است. این اختلال با تب های نیزه ای، راش های محوشونده و درگیری مفاصل مشخص می شود. افزایش سطح سرمی پروتئین واکنش دهنده فاز حاد، فریتین، تعداد گلبول های سفید خون و تعداد پلاکت ها نیز از دیگر مشخصه های آزمایشگاهی این اختلال می باشد. هیپرفریتینمی ممکن است نقش مفیدی در تشخیص و مانیتورینگ بیماری برعهده داشته باشد.
    معرفی مورد: در این مقاله به معرفی یک آقای 27 ساله با علائم تب و گلودرد، میالژی، اسپلنومگالی و هیپرفریتینمی به عنوان یک مورد مبتلا به بیماری استیل بالغین تحت درمان پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: آرتریت جوانان، بیماری استیل بزرگسالان، تب با کانون ناشناخته، هیپرفریتینمی، آرتریت روماتوئید
|
  • Fahimeh Khanmohammadi Ghane, Rasoul Shahrooz, Abass Ahmadi, Mazdak Razi Page 1
    Background And Objectives
    The oxidative stress caused by side effects of cyclophosphamide reduce fertility، and even cause infertility in people that treated with this drug. In this project، the protective role of ethyl pyruvate on ovarian follicles after chemotherapy with cyclophosphamide evaluated.
    Methods
    In this experimental study، 15 female mice in age 8-9 weeks، divided into 3 groups. The control group، received normal saline (0. 1ml، IP/day)، Sham control group، received cyclophosphamide (15mg/kg،IP/week)، and the experimental group، along with cyclophosphamide treated with ethyl pyruvate (40mg/kg،IP/day). After the end of treatment in day 21، levels of the hormone of estradiol، and serum antioxidant enzymes، Superoxide dismutase (SOD) and Total antioxidant (TAOC) and Malondialdehyde (MDA) levels in the left ovarian tissue was measured، and the right ovaries were used for histological and histomorphometrical studies. The obtained data were analyzed by SPSS statistical software، and ANOVA and TUKEY test at the level of (p<0. 05) performed.
    Results
    Results in sham control group showed a significant reduction in mean distribution of growing ovarian follicles، corpus lutem، and amount of sex hormone and serum TAOC and SOD، and a notable increase of preantral atretic follicles، mast cells and level of MDA in comparison to control group (p<0. 05). The treatment with ethyl pyruvate possess a significant protective effect on aforementioned parameters in comparison to sham control group (p<0. 05).
    Conclusion
    According to results of present study administration of ethyl pyruvate، along with chemotherapy was able to significantly prevent the adverse side effects of cyclophosphamide on ovarian tissue.
    Keywords: Histomorphometry, Ovary, Ovarian Follicle, Atresia, Cyclophosphamide, Ethyl Pyruvate, Mice
  • Hamid Afarin, Mohammad Dakhili, Mohammad Reza Zolfaghari Page 12
    Background And Objectives
    From centuries ago, Vitex agnus-castus (VAC) has been known as a medicinal plant. VAC is a native phytoestrogen plant in Middle East and south Europe with has a clinical usage in many countries. In this research, antimicrobial effect of essential oil of VAC was investigated on Staphyloccocus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans and was compared with Ampicilin, Gentamicin and Nystatin.
    Methods
    Essential oil of VAC was extracted by hydrodistillation technique using Clevenger apparatus. Chemical constituents was analyzed by gas chromatography-mass spectrometry (GC/MS) for evaluation of antimicrobial effect Disk diffusion and Macrodilution methods were used.
    Results
    Essentical oil of VAC inhibited the growth of Staphylococcus aureus and Candida albicans at ¬Concentrations 56. 25µg/ml and 112. 5µg/ml respectively. The zones of inhibition for Staphylococcus aureus and Candida albicans by Disk diffusion method were 9. 3mm and 10. 3mm respectively. This essential oil inhibited the growth of Pseudomonas aeruginosa and Escherichia coli at concentration 450µg/ml, but by using Disk diffusion method, no zone of inhibition has been seen for these two bacteries, by GC/MS analysis of essential oil identified 36 compounds, the major constituents were Isoterpinolene (19. 4٪), Caryophylene (18. 53٪), -Pinene (14. 1٪).
    Conclusion
    According to the results of this research, the essential oil of VAC has antimicrobial effect, in comparison with antibacterial effect of Ampicilin and Gentamicin has significant difference (p<0. 001). Antifungal effect of this essential oil in comparsion with Nystatin doesn’t have significant difference (p>0. 05).
    Keywords: Vitex Agnus, Castus, Volatile Oil, Anti, Infective Agents
  • Mahvash Jafary*, Hossein Ali Mehrani, Ali Zarei, Reza Rezaie, Javad Rasouli Page 20
    Background And Objectives
    Sulfur mustard (SM) is a lipophilic blistering agent that alkylates a wide range of cellular macromolecules including DNA, RNA and protein, leading to cell death in different tissues. In spite of numerous studies, the mechanism of action of SM is still unknown. The aim of this study was to investigate the effect of SM on antioxidant system enzymes in different tissues of rats.
    Methods
    Male Wistar rats were randomly divided into seven groups as followed: Group 1 control that received DMSO (dimethyl sulfoxide used as solvent), group 2-7 as experimental groups that received SM (1-80mg/kg) by intraperitoneal injection only once. 24 hours after injection, animals were anesthetized and kidney, lung and heart tissues were quickly removed. Blood was also collected by cardiac puncture, plasma and erythrocytes were obtained. Then, the enzyme activities of superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione peroxidase (GPx), glutathione reductase (GR) and glutathione S-transferase (GST) in different tissues were determined by biochemical methods. The data were analyzed using one way variance analysis followed by post hoc analysis using Tukey test. The significance level was considered as p<0.05.
    Results
    At doses lower than 20mg/kg SM, the increased SOD and GST activities in lung and GST activity in heart were observed, while antioxidant enzymes activities in different tissues were decreased at higher doses of SM.
    Conclusion
    SM affects the antioxidant defense system in a dose-dependent manner. At lower doses than 20mg/kg, the enhanced activity of antioxidant enzymes may be a compensatory response to scavenge reactive oxygen species and the decreased activity of antioxidant enzymes at higher doses of SM is indicative the induction of oxidative stress and cell death in tissues.
    Keywords: Mustard, Sulfur, Antioxidant, Rat, Tissues
  • Hamed Samadi, Rahim Pirhajati Mahabadi*, Abazar Pournajaf, Sajad Omidi, Somayeh Moghimyan, Neda Alyasin Page 32
    Background And Objectives
    One of the public concerns is emergence of Vancomycin-resistant Enterococci. VanA and vanB genes is responsible for resistance to high concentrations of Vancomycin. The purpose of this study is detection of the vanA and vanB genes in the Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium isolated from hospitalized patients in Shariati hospital and their antibiotic susceptibility profile.
    Methods
    A total of 228 samples, including urine, blood, wound and stool were collected from patients referred to the Shariati hospital. Suspected grown colonies were identified by standard methods and then antibiotic susceptibility testing by disk diffusion assay performed according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). E. test was used to determination of MIC levels on the samples with resistance to Vancomycin. Distribution of vanA and vanB genes was determined by using of PCR method.
    Results
    In this study, out of 113 achieved Enterococcus, the highest and lowest prevalence of E. faecalis and E. faecium were 103 (91.1%) and 10 (8.9%), respectively. In the disk diffusion method, 11 (7/9%) strains were resistant to Vancomycin. All Vancomycin resistance isolates revealed vanA, but not vanB.
    Conclusion
    The increase of Vancomycin resistance strains is a serious threat in the world and our country. Furthermore, the limited treatment options for patients with Enterococcus infections caused increasing cost and transfer resistance genes to other bacteria.
    Keywords: Drug Resistance, Enterococcus faecalis, vanA, VanB Protein, Enterococcus faecium, Polymerase Chain Reaction
  • Ronak Sehati, Farah Farokhi, Morteza Daliri, Mojtaba Dashtizad Page 39
    Background And Objectives
    Although studies have shown that viability rate of transferred blastocysts in comparison to embryos in previous stages is higher, the viability rate of warmed blastocysts was lower than embryos in other stages. This can be attributed to the present of fluid filled blastocoel cavity and potential risk of ice crystal formation. Moreover, the fluid can serve as an isolator against penetration of cryoprotectant agents (CPAs) to the embryos. In the present study by applying artificial collapse (AC) on blastocysts, we aimed to evaluate the effect of reduced volume of blastocoele fluid prior to vitrification on the quality of warmed in vitro mice embryos. In this regards, quantity of Fgf4 gene expression, viability and hatching rates were considered.
    Methods
    Mouse blastocysts divided into 3 groups including: A) Vitrified-thawed blastocysts after artificial collapse, B) Vitrified-thawed blastocysts, C) Fresh blastocysts as a control group. The survival and hatching rate of embryos were evaluated by SPSS and one way ANOVA with post hoc Duncan test and the expression of Fgf4 gene was assessed by Real Time PCR technique in comparison to control group.
    Results
    Artificial collapse improved the rate of zona pellucida hatching showed a significant increase (p<0.05). Moreover, the level of Fgf4 gene expression in the AC group increased significantly (p<0.05) in comparison to the control group.
    Conclusion
    It can be concluded that artificial collapse of blastocyst could be effective way to improve the implantation rate.
    Keywords: Artificial Collapse, Blastocyst, Fgf4 gene, Vitrification
  • Salbi Heydari*, Abolfazl Saeidifar Page 49
    Background And Objectives
    According to wide mass data collection at medical centers and proper use of it in order to diagnosis of a malady needs to relevant tools and medical science for data analyzing. Infertility diagnosis studied by data mining techniques.
    Methods
    All information had been extract from patient's documents of ACECR Center for Infertility Treatment, Qom Branch; 700 sample were selected among 14,242 cases in 15 years of age, duration of infertility, family connections, infertility, family, job, male, female menstrual cycle type, hirsutism, galactorrhea, amenorrhea, cause of infertility, female body mass index, smoking and semen tests were used. The prediction algorithms C5.0, C & R tree, CHAID and K-means clustering algorithm to determine the optimal number of clusters Davis - Buldian used.
    Results
    According to the accepted model, the error is less CHAID algorithm, the most important factor in infertility in the female body mass index, age, disease, hirsutism, infertility, family, illness, galactorrhea, the amount of sperm per milliliter, duration of infertility, old man, were consanguineous couples. According to this model, most of the men's wear agents were identified.
    Conclusion
    In this study, the effect of female infertility factors predicted.
    Keywords: Infertility, Data Mining, Algorithms K, means, Decision Trees
  • Masoumeh Habibian*, Parvin Farzanegi, Maryam Khakpour Page 60
    Background and Objectives
    Nowadays, not only obesity but also a low body mass index (BMI) may be a risk factor for cardiovascular disease. The purpose of this study was to evaluate the effect of 4 weeks of circuit resistance training with and Medicago sativa supplement on interlukin-18 (IL-18) and interlukin-10 (IL-10) in young girls with low BMI.
    Methods
    In Quasi-experimental study, 30 sedentary young girls with low BMI were randomly divided in three groups: Exercise+supplement, supplement and control (n=10). Circuit resistance training consisted of 10 exercise movements at 60-80% of one repeated maximal in 8-12 repetition (in 3 circuits), 60 min per day and 3 sessions per week for 4 weeks. Medicago sativa supplement was consumed 3 ml kg-1 body weight for 3 times a day. Blood samples were taken before and 48 hours after 4 weeks. IL-18 and IL-10 levels were measured by ELISA method and data were analyzed by paired t and one-way analysis variance (ANOVA) tests.
    Results
    After 4 weeks, IL-10 levels was significantly increased in supplement and exercise+supplement groups in compared to the control group (p<0.05) whereas, IL-18 levels decreased in exercise+supplement group (p<0.05). In addition percent changes of the IL-10 and IL-18 levels of exercise+supplement group were higher compared to the supplement group (p<0.05).
    Conclusion
    These findings suggest that resistance training associated with Medicago Sativa supplement intervention as an important non-pharmacological strategy may improve anti-inflammatory statute in individuals with low body mass index.
    Keywords: Resistance Training, Interleukin, 18, Interleukin, 10, Medicago Sativa
  • Javad Khodadady, Najmeh Namazee Page 69
    Background And Objectives
    Adult onset Still’s disease (AOSD) is a rare systemic, inflammatory disorder with unknown etiology.This disorder is characterized by spiking fever, evanescent rash and joint involvement. Elevated CRP, ferritin levels, white blood cells and platelet counts are some laboratory features of this disorder. hyperferritinemia may play a useful role in diagnosis and monitoring the disease.Case Report: In this article a 27 year old male with fever, sore throat, myalgia, splenomegaly and hyperferritinemia is described, who was diagnosed and treated as a case of adult onset Still's disease.
    Keywords: Arthritis, Juvenile, Still's Disease, Adult, Onset, Fever of Unknown Origin, Hyperferritinemia, Arthritis, Rheumatoid