فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 67، اردیبهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ساناز رشیدی، مسعود بهرامی* صفحات 90-98
    پیش زمینه و هدف
    سالم پیر شدن حق همه افراد بشر است. فعالیت های ارتقاء دهنده سلامت و شیوه زندگی بهداشتی، استراتژی های اصلی تسهیل و حفاظت از سلامتی هستند. این پژوهش به منظور شناسایی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و عوامل مرتبط با آن در سالمندان بستری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی همبستگی می باشد که بر روی 300 سالمند بستری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (الزهرا، سیدالشهدا، نور و شهید چمران) در سال1391 انجام گردید. 300 سالمند بستری به صورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه استاندارد سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت نسخه 2 جهت تعیین وضعیت رفتارهای بهداشتی به روش مصاحبه توسط پژوهشگر برای آن ها تکمیل گردید.
    یافته ها
    سالمندان موردبررسی در حیطه های مسئولیت پذیری در قبال سلامتی(04/21 ± 75/39)، فعالیت فیزیکی(01/17 ± 79/14)، تغذیه(97/16 ± 93/47) و مدیریت استرس(44/18 ± 26/40) نمره های پائین تر از میانگین را کسب کردند اما ازنظر رشد معنوی (74/24 ± 59/54) و روابط بین فردی(7/19 ± 20/56) نمره بالاتر از میانگین را به دست آوردند. به طورکلی سالمندان موردبررسی نمره سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت پائین تر از میانگین را دارا بودند (2/13 ± 8/42). بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و تعدادی از ویژگی های واحدهای موردپژوهش ازجمله وضعیت تاهل، سطح تحصیلات و شغل ارتباط معناداری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که به طورکلی سالمندان موردبررسی سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت مطلوبی را دارا نبودند. بنابراین پیشنهاد می شود برنامه های آموزش سبک زندگی سالم با همکاری تیم ارتقای سلامت در راستای دستیابی به ارتقای سلامت سالمندان و کاهش بیماری های مزمن، بستری های متعدد و عوارض متعدد ناشی از نداشتن سبک زندگی سالم در سطح وسیع به اجرا درآید.
    کلیدواژگان: سالمندی، ارتقاء سلامت، شیوه زندگی، پرستاری
  • لیلا ولی زاده، وحید زمان زاده، سیما لک دیزجی، خدیجه نصیری، سمیه محمدیان روشن*، سادات باقر مداح، مژگان بهشید، تینا پلمه صفحات 99-107
    پیش زمینه و هدف
    توجه به روش های تولید، انتقال و به کارگیری دانش حیاتی است. تولید دانش حاصل از پژوهش در پرستاری در حال افزایش می باشد ولی استفاده از آن در عمل روند کندی را می پیماید. ازاین رو پژوهش حاضر باهدف بررسی عوامل اثرگذار بر فعالیت های فردی جهت انتقال تحقیق از دیدگاه اعضای هیئت علمی و آموزشی پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی در ایران انجام شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه توصیفی همبستگی به روش نمونه گیری خوشه ایبا شرکت 279 نفر از اعضای هیئت علمی پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام پذیرفت. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه نات و ویلداوسکی1980 و لاندری و همکاران 2001 و 2003 استفاده شد. داده ها با استفاده از SPSS ver13 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد در سطح فردی، بیشترین فعالیت مربوط به سخنرانی در همایش ها و ارسال نتایج تحقیقات به ذی نفعان و کمترین آن «شرکت در فعالیت های تجاری» می باشد. عواملی از قبیل «پژوهش مبتنی بر نیاز مصرف کنندگان» و «سابقه خدمت به عنوان مدرس پرستاری» ارتباط آماری معنی داری با فعالیت های انتقال تحقیق در سطح فردی نشان دادند (P< 0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که فعالیت های فردی برای انتقال تحقیق با برخی عوامل ارتباط آماری معنی دار دارد. لذا بایستی علاوه بر اتخاذ تدابیر لازم جهت ترویج و تشویق فعالیت های فردی انتقال تحقیق به عوامل اثرگذار و تعیین کننده قابل مداخله توجه گردد.
    کلیدواژگان: انتقال دانش، پرستاری، پژوهش پرستاری، مدرس پرستاری
  • بهزاد ریگی کوته*، سید حبیب الله احمدی فروشانی، حامد سارانی، سجاد همتی، زهرا آقاشاهی صفحات 108-115
    پیش زمینه و هدف
    تاکنون پژوهش های مختلفی به بررسی اثربخشی خودمراقبتی بر کیفیت زندگی بیماران مزمن پرداخته اند ولی میزان اندازه اثر این مداخلات، موضوعی است که به نظر می رسد اهمیت بررسی دارد. ازاین رو این فراتحلیل باهدف بررسی میزان اثربخشی مداخلات مبتنی بر خود مراقبتی، بر کیفیت زندگی بیماران مزمن در ایران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    ابزار پژوهش، چک لیست فراتحلیل بود که دربردارنده 11 پژوهش انجام شده در ایران، بین سال های 1384 تا 1391 بودند که دارای اطلاعات آماری مناسب جهت استفاده در فراتحلیل بودند.
    یافته ها
    نتایج این فراتحلیل، نشان داد که میزان اندازه اثر مداخلات بر مبتنی بر الگوی خودمراقبتی بر کیفیت زندگی، 89/0 است) 00001/0 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این فراتحلیل، میزان اندازه اثر مداخلات مبتنی بر خودمراقبتی بر کیفیت زندگی بیماران مزمن، بر اساس تفسیر کوهن در حد بالایی است.
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، کیفیت زندگی، فراتحلیل، بیماران مزمن
  • طاهره وفایی نژاد، علی فخرموحدی، طاهره سلیمی*، شمس الله نوری پور صفحات 116-123
    پیش زمینه و هدف
    اساس درمان در سندرم دیسترس تنفسی حاد نوزادان تنظیم تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بوده است که توسط سبک های درمانی مختلفی ازجمله پروتکل INSURE انجام می شود. لذا این مطالعه باهدف مقایسه وضعیت های بدنی طاق باز و دمر بر وضعیت تنفسی نوزادان نارس مبتلا به سندرم دیسترس تنفسی حاد تحت درمان با پروتکل INSURE انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی با طرح متقاطع بوده است که بر روی 30 نوزاد نارس دارای مشکل تنفسی تحت مد NCPAP بعد از اعمال پروتکل INSURE، انجام گردید. واحدهای پژوهش به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول در سه ساعت اول در وضعیت دمر و در سه ساعت دوم در وضعیت طاق باز قرار می گرفتند و گروه دوم نیز به صورت برعکس با گروه اول تحت وضعیت های مذکور قرار می گرفت. در دو گروه هر 15 دقیقه مقادیر درصد اشباع اکسیژن، تعداد تنفس و نبض در هر وضعیت اندازه گیری می گردید. درنهایت داده های حاصل از مطالعه توسط آمار توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج افزایش میزان اکسیژن و کاهش تعداد تنفس و نبض را به طور معنی داری در وضعیت دمر نسبت به طاق باز نشان دادند (001/0 > p)؛ اما ازنظر میزان بروز برادیکاردی، افت اشباع اکسیژن و تغییرات کسر اکسیژن دمی در دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان دادند که وضعیت دمر نسبت به طاق باز دارای اثرات سودمندتری بر تبادل گازی در نوزاد می باشد که شاید بتوان در کنار درمان های اصلی به عنوان یک مراقبت کم هزینه و موثر در تثبیت وضعیت تنفسی نوزادان مبتلا به دیسترس تنفسی حاد مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: وضعیت طاق باز، وضعیت دمر، سندرم دیسترس تنفسی، فشار مثبت مداوم راه هوایی از طریق بینی
  • وحید زمان زاده، لیلا ولیزاده، مژگان لطفی*، فریدون صالحی صفحات 124-135
    پیش زمینه و هدف
    به دلیل چندبعدی بودن و وسعت دامنه اثرات مخرب سوختگی بر زندگی مبتلایان، تجربه زندگی پس از سوختگی عموما انفرادی و ارتباط نزدیکی با بافت فرهنگی و مذهبی آن ها دارد. لذا این مطالعه باهدف بررسی تجارب بیماران سوختگی در گذر از حادثه تا بازگشت به جامعه؛ جهت برنامه ریزی های مراقبتی -توان بخشی منطبق با بستر موجود و نیاز جامعه ایران صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک تحقیق کیفی است که با استفاده از تحلیل محتوای کیفی و مصاحبه های عمیق و بدون ساختار انجام شده با 15 فرد نجات یافته از سوختگی انجام گرفت.
    یافته ها
    بر اساس عناصر موجود در مفاهیم متن، تشکیل کدها، دسته ها و زیر طبقات؛ سه طبقه الف) تهدید، ب) آشفتگی و ج) عوامل بیرونی، درونی و بین فردی موثر به عنوان عصاره تجربه مشارکت کنندگان تشکیل یافتند. خطر مرگ، اختلال در روند زندگی، تعارض معنوی، مشغله روحی - روانی، تنهایی و جدایی و تغییر در تصور از خود زیر طبقات «تهدید» بود. طبقه «آشفتگی» نیز بر اساس زیر طبقات درد و عذاب، رنج و ناراحتی، رفتار تهاجمی و تغییر در باورهای خود از خویش شکل گرفت. طبقه عوامل بیرونی، درونی و بین فردی موثر نیز شامل زیر طبقات: اعتقادات و باورها، آرزوها و تمایلات، انگیزه ها، نگرش، ویژگی های دموگرافیک، ویژگی های شخصیتی، تصور از خود، عواطف و هیجانات، تعامل، آگاهی، فرهنگ و بالاخره بعد زمان و مکان بود. تجربه مبتلایان به سوختگی از تهدید و آشفتگی در گذر از حادثه تا بازگشت به جامعه ازنظر زمانی و مکانی روندی خطی داشت که با تهدید جسمی و آشفتگی حسی و درد در مدت بستری آغازمی شد؛ با تهدید روحی، روانی، معنوی و آشفتگی در تصور از خود در جریان زندگی تداوم می یافت و به تهدید اجتماعی و آشفتگی های رفتاری و تغییر در باورهای خود از خویش در بازگشت به جامعه ختم می گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    درک عمیق این دو مفهوم به ارائه کنندگان خدمات سلامتی کمک خواهد کرد علاوه بر مشکلات جسمی، مشکلات ذهنی و اجتماعی که هر فرد تجربه می کند را در برنامه ریزی های مراقبتی و توان بخشی مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: سوختگی، نجات یافتگان، تجارب زنده، تحقیق کیفی
  • حسین ابراهیمی، عیسی محمدی، محمود شمشیری، محمدعلی محمدی*، بهروز دادخواه صفحات 136-146
    پیش زمینه و هدف
    تولد کودک ناشنوا، واقعه ای تنش زا و غیرمنتظره برای والدین محسوب می شود. مادران کودکان ناشنوا جهت ارائه مراقبت موثر از کودک خود، نیازمند حمایت های روحی و روانی می باشند. این مطالعه باهدف تبیین نگرانی های مادران با کودک ناشنوای مادرزادی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی با مشارکت 12 نفر از مادران دارای کودک ناشنوا انجام شد. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار جمع آوری شد و به روش تحلیل محتوای کیفی ارائه شده توسط گرانهیم و همکاران آنالیز گردید.
    یافته ها
    نگرانی های مادران دارای کودک ناشنوا در 3 طبقه اصلی خلاصه گردید که شامل نگرانی های مربوط به ماهیت ناشنوائی، نگرانی های مربوط به مشکلات اجتماعی و نگرانی های مربوط به آینده کودک بود. در میان نگرانی های مربوط به آینده، احتمال تولد فرزند ناشنوای دیگر و ترس از ناشنوا شدن فرزندان کودک ناشنوای خود مهم ترین دغدغه و نگرانی های مادران بود.
    بحث و نتیجه گیری
    مادران دارای کودک ناشنوا نگرانی های متعددی را تجربه می کنند. برای کاهش این نگرانی های خود نیاز به دریافت حمایت ویژه توسط کارکنان خدمات بهداشتی و درمانی دارند. تعدیل این نگرانی ها می تواند موجب کاهش استرس مرتبط با کودک ناشنوا و مشارکت موثر آن ها در امر توان بخشی کودک باشد.
    کلیدواژگان: نگرانی، مادران دارای کودک ناشنوا، تحلیل محتوای کیفی
  • بهنام غلامی*، بهنام قاسمی، محمدرضا مرادی صفحات 147-153
    پیش زمینه و هدف
    عقب ماندگی ذهنی یکی از رایج ترین معلولیت های ذهنی است که حدود 3 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهد. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر برنامه تمرینی ثبات مرکزی بر تعادل ایستا و پویای دانش آموزان کم توان ذهنی بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مورد- شاهدی 30 دانش آموز پسر کم توان ذهنی را در دو گروه (کنترل، 15 کم توان ذهنی با میانگین سنی 11/3 ± 23/11 سال، قد 51/7 ± 148 سانتی متر، وزن 13/5 ± 26/35 کیلوگرم) و (تجربی، 15 کم توان ذهنی با میانگین سنی 25/2 ± 53/11 سال، قد 02/7 ±150 سانتی متر، وزن 08/7 ± 12/42 کیلوگرم)، 8 هفته و هفته ای سه بار تمرین ثبات مرکزی توسط گروه تجربی انجام داده شد. در پیش آزمون و پس آزمون تست شارپ اند رومبرگ برای اندازه گیری تعادل ایستا و تست برخاستن و راه رفتن برای اندازه گیری تعادل پویای دو گروه موردبررسی قرار گرفت. از آزمون t مستقل برای تجزیه وتحلیل داده ها (05/0 p≤) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت های معنی داری در میانگین تعادل ایستا (چشم باز (000/ 0 (p≤، چشم بسته (000/0 p≤)) و همچنین تعادل پویا (000/0 p ≤) در بین دو گروه وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    برنامه تمرینی ثبات مرکزی، تعادل ایستا و پویای دانش آموزان کم توان ذهنی را بهبود می بخشد و می تواند همراه با دیگر برنامه های تمرینی برای بهبود تعادل دانش آموزان کم توان استفاده شود.
    کلیدواژگان: کم توان ذهنی، ثبات مرکزی، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • اصغر توفیقی، سولماز بابایی* صفحات 154-162
    پیش زمینه و هدف
    شیوع چاقی و عوارض همراه آن به سرعت در سراسر جهان در حال افزایش است. بنابراین لازم است راه ها و روش های نوینی برای پیشگیری و درمان این معضل اجتماعی ارائه گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی شیوع افسردگی و پروفایل چربی در زنان چاق به دنبال تمرینات هوازی است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 24 زن چاق با دامنه سنی 35-30 سال، با شاخص توده بدنی (BMI) مساوی یا بزرگ تر از 30 کیلوگرم بر مترمربع، از بین افراد داوطلب انتخاب شدند. پس از شناسایی افراد افسرده توسط پرسشنامه استاندارد بک، به طور تصادفی در دو گروه 12 نفری (6 افسرده و 6 غیر افسرده) تجربی و شاهد قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 12 هفته (3 جلسه در هفته) تمرینات هوازی را با شدت 75-65 درصد ضربان قلب بیشینه انجام داد. مقادیر نیمرخ های لیپیدی در حالت ناشتا قبل و بعد از تمرین برای هر دو گروه به دست آمد. تحلیل داده ها در سطح خطای آلفای 5 درصد و توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بعد از 12 هفته تمرین هوازی، اختلاف معنی داری در مقادیر TG، TC، LDL، HDL-c، LDL/HDL و TC/HDL بین گروه تجربی و شاهد مشاهده شد. همچنین، بین سطح افسردگی زنان چاق در دو گروه شاهد و تجربی بعد از تمرینات ورزشی، اختلاف معنی داری مشاهده گردید (05/0 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که الگوی تمرین هوازی می تواند به عنوان روش درمانی موثر در سلامت روانی و جسمانی زنان چاق موردتوجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: زنان چاق، تمرینات هوازی، نیمرخ چربی، شاخص افسردگی
|
  • Sanaz Rashedi, Dr Masoud Bahrami * Pages 90-98
    Background and Aim
    Having a healthy aging is one of the main individual's rights. Activities leading to a better health status and having a healthy life style are the main strategies in order to maintain and improve individual's lives. The aim of this study was therefore to identify the health promoting life style, and its affecting factors between geriatric patients hospitalized in Isfahan University of Medical Sciences affiliated hospitals.
    Materials and Methods
    This was a descriptive correlational study which was conducted in four major hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences in 2012. 300 geriatric patients were randomly selected and invited to complete the Health Promoting Lifestyle Profile – II (HPLP-II) that measures the health promoting life style.
    Results
    In several domains including Responsibility regarding the health domain (39.75 ± 21.04), Physical activity (14.79 ± 17.01), Nutrition (49.93 ± 16.97), and Stress management (40.26 ± 18.44), the mean scores were below the acceptable level (50). However, in the domains such as Spirituality growth (54. 59 ± 24.74), and Interpersonal relationship (56.2 ± 19.7) the mean score was above the acceptable level. In general, patients did not have a promoting healthy life style (42.8 ± 13.2). Significant correlations were found between promoting life style behaviors and marital status, educational level and occupation.
    Conclusion
    The study findings indicated that geriatric patients may not have a promoting healthy life style. In order to facilitate the geriatric health thereby decreasing chronic illnesses, frequent hospitalization and related morbidities, it is suggested to implement the health education programs in a wide range.
    Keywords: Geriatrics, Health promotion, Life style, Nursing
  • Dr Leila Valizadeh, Dr Vahid Zamanzadeh, Sima Lakdizaji, Khadijeh Nasiri, Somaye Mohammadiyan *, Dr Sadat Bagher Maddah, Mojgan Behshid, Tina Palmeh Pages 99-107
    Background and Aim
    Transferring and applying the knowledge is a critical and complex method. Production of research-based knowledge in nursing is increasing but the trend of its practical usage is slow. This study tries to determine the factors affecting the individual research transfer among educators and faculty members in medical science universities, Iran.
    Materials and Methods
    This descriptive correlation study was conducted using a clustered sampling of 279 nurses working in Medical Sciences Universities, Iran. The data were gathered using tools developed by Knott & Wildavsky (1980), and Landry et al (2003), and they were analyzed using SPSS, v13.
    Results
    The results showed that at the individual level, the highest activity was presenting and participating at the conference, the lowest participation was in " commercial activities". Factors as "the research based on consumer needs" and "the years served as nursing instructor" had statistically significant relationship with personal research transfer performance) P< 0/05. (
    Conclusion
    Findings indicate that the instructor’s individual performance in research transfer was statistically significant correlation with some factors. So it is necessary to promote and encourage the performances but also considering determinants and intervening factors.
    Keywords: Knowledge transfer, Knowledge, Nursing, Nursing research, Nurse Educator
  • Behzad Rigikouteh *, Sayed Hababiallah Ahmadi Forooshany, Hammed Sarani, Sajjad Hemmati, Zahra Aghashahi Pages 108-115
    Background and Aims
    So far several studies have been administrated to investigate the effectiveness of self-care on the quality of life of chronic patients, but it seems that the rate and effective size of these interventions are the issues deserving more attention and investigation. Thus the purpose of this meta-analysis was to investigate the effectiveness of the interventions based on self-care on the quality of life of chronic patients in Iran.
    Materials and Methods
    Instrument of the research was a checklist of meta-analysis including 11 studies performed in Iran between 2005-2011. Each of these studies had underlying appropriate statistic data to be included in this meta-analysis.
    Results
    The results showed that the amount of effect size of interventions based on self-care on the quality of life, was 0/89 (P< 0/00001).
    Conclusion
    Based on the results of this meta-analysis, and according to Cohen's interpretation, the effect size of interventions based on self-care was high in the quality of life of chronic patients.
    Keywords: self, care, quality of life, meta, analysis, chronic patients
  • Tahere Vafaienejad, Dr Ali Fakhr, Movahedi, Tahere Salimi *, Dr Shamsollah Nooripur Pages 116-123
    Background and Aims
    The basis of treatment in acute respiratory syndrome in neonatal has been the exchange of oxygen and carbon dioxide which was performed by various therapeutic modes such as INSURE protocol. Therefore, this study was performed to compare the prone and supine positions on respiratory status of acute respiratory distress syndrome newborns treated by INSURE protocol.
    Materials and Methods
    This was an experimental study with crossover design that was performed on 30 newborn with respiratory problems undergoing NCPAP mode after application of INSURE protocol. Research samples were assigned randomly into two groups. Newborns in first group were placed in prone-supine position for three hours in each position. Second groups contrary to first group placed in supine-prone position for three hours in each position as well. In every position, oxygen saturation percentage, respiratory and pulse rate were measured every 15 minutes. Finally, the data were analyzed by descriptive and inferential statistics.
    Results
    Results showed an increasing of oxygen saturation, and decreasing of respiratory and pulse rate in prone to supine position significantly (p< 0.001). But there were no significant difference between two groups for bradycardia, desaturation and Fio2 alteration.
    Conclusion
    The finding showed that prone to supine position has useful effects in gas exchange in newborn, which may be considered as an effective and affordable care to establish respiratory status of acute respiratory distress syndrome.
    Keywords: Prone Position, Supine Position, Respiratory Distress Syndrome, Nasal Continuous Positive Airway Pressure (N.CPAP)
  • Vahid Zamanzadeh, Lila Valizadeh, Mojgan Lotfi *, Feridoon Salehi Pages 124-135
    Background and Aim
    Due to multifunctional and wide range of burning diverse effects on burned patients, life experience after burn is considered as an individual experience, and it has a close relationship with their cultural and religious context. This study was done to assess burn patient’s experiences during accident till returning back to the society in order to improve rehabilitation-caring plan to match with the existing context and Iranian social needs.
    Materials and Methods
    This is a qualitative study which is done using qualitative content analysis and unstructured deep interviews with 15 participants who had burn experience.
    Results
    Based on the existing elements in the context, three categories is extracted: (A) Threat. (B) Disturbance. (C) External, internal and interpersonal factors as the essence of participants’ experiences. ‘Threat’ was formed based on the risk of death, life procedures disorder, spiritual conflict, mental disorder, feeling loneliness and isolation, and changing of the self-image. ‘Disturbance’ was formed based on pain, suffering and enduring; violent behaviors and changes in self-confidence. ‘External, internal and inter personal factors’ was formed based on beliefs and values, wishes and tendencies, motivation, attitudes, demographic characteristics, personal properties, personal beliefs, affection and emotion, interactions, awareness, culture and finally being in a time and place frame.
    Conclusion
    Deep conception of these two concepts will help to health care providers to undertake mental and social problems beside physical problems in considering rehabilitation and caring plans.
    Keywords: Burn, survivors, live experience, qualitative research
  • Dr Hossein Ebrahimi, Dr Eissa Mohammadi, Dr Mahmood Shamshiri, Mohammad Ali Mohammadi *, Dr Behrouz Dadkhah Pages 136-146
    Background and Aim
    Havig a hearing loss children is a stressful and unanticipated experience for their parents. Their mothers need a specific social and spiritual support to provide care for their children. This study aimed to understand the concerns of mothers who have a congenitally hearing loss child.
    Materials and Methods
    In this qualitative content analysis, by using purposeful sampling method, 12 mothers with hearing loss children were participated in the semi-structural and deep interviews. Gathered data were analyzed by using qualitative content analysis provided by Graneheim et al.
    Results
    The concerns of mothers of hearing loss children were categorized in three main themes: ‘the concerns related to the nature of hearing losses, ‘the social concerns’ and ‘concerns about future’. Among the future concerns, possibility of having another deaf child birth and the occurrence of it in the grand-children were the most important ones.
    Conclusion
    M others of deaf children are experiencing the varieties of concerns. To cope with these concerns, they need a special consideration by social and health professionals. Modification of the concerns can decrease the child-related stress, and consequently encourage them to be involved in child care.
    Keywords: concerns, mothers of hearing loss children, qualitative content analysis
  • Behnam Gholami *, Dr Behnam Ghasemi, Dr Mohammadreza Moradi Pages 147-153
    Background and Aims
    Mental retardation is one of the most common mental disabilities that are allocated about 3% of the world's population. The purpose of this study was to survey the effect of core stabilization training program on the static and dynamic balance of mentally retarded students.
    Materials and Methods
    In a case-control study, 30 male mentally retarded students divided into two groups (CTL, 15 mentally retarded with a mean age of 11.23 ± 3.11 years, height 148 ± 7.51cm, weight 35.26 ± 5.13kg) and (TRN, 15 mentally retarded with a mean age 11.53 ± 2.25 years, height 150 ± 7.02 cm, weight 42.12 ± 7.08 kg), TRN group was performed a core stabilization program for 8 weeks and three times per week. The pre-test and post-test of Sharpened Romberg test was done to measure static balance, while 'Get Up' and 'Go test' was done to measur e dynamic balance of two groups. Independent T-test was used to analyze the data (p≤0.05).
    Result
    Results showed significant differences in the mean of static balance (open eye (p 14≤'> 0.000), closed eye (p≤0.000)), and for dynamic balance (P≤0.000) in both groups.
    Conclusion
    Core stabilization training program improve the static and dynamic balance of mentally retarded students, and it can be used with other training programs for improving the balance of mentally retarded students.
    Keywords: Mental Retardation, Core Stability, Static balance, Dynamic balance
  • Dr Asghar Tofighi, Solmaz Babaei * Pages 154-162
    Background and Aim
    The prevalence of obesity and its associated complications is increasing rapidly in the world. Therefore, applying new approaches are necessary to prevent and treat this social problem. The aim of this study is to evaluate the prevalence of depression and lipid profiles in obese women after aerobic exercise.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study, 24 obese women with an age range of 30-35 years old with a body mass index (BMI) equal to or greater than 30 kg/m2, were selected from among volunteers. After identification of depressed people by Beck standard questionnaire, they were randomly assigned into two groups of 12 subjects as the following: 6 depressed as experimental, and 6 non-depressed as control groups. Experimental group had received 12 weeks (3 sessions per week) of aerobic exercise intensity in 75-65% of maximum heart rate. Depression indices and fasting lipid profiles were measured before and after training for both groups. Data were analyzed by SPSS version 18 at P<0.05.
    Results
    Results showed that after 12 weeks of aerobic exercise, there were significant differences in the levels of TG, TC, LDL, HDL-c, LDL / HDL and TC / HDL between experimental and control groups. Also, the level of depression in obese women after exercise in experimental and control groups was significant.
    Conclusion
    The findings of this study showed that aerobic exercise as an effective treatment approach can be taken into consideration in psychological and physical health in obese women.
    Keywords: obese women, aerobic exercise, lipid profile, depression index