فهرست مطالب

آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران - سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1394)

مجله آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مطالعه پژوهشی
  • ناصر صبحی قراملکی، پرویز پرزور*، سیف الله آقاجانی، محمد نریمانی صفحات 5-13
    زمینه و هدف
    استرس، اضطراب و افسردگی به عنوان عوامل سلامت روانی، مشکلات متعددی برای دانشجویان که قشر آینده ساز کشور هستند، ایجاد می کند. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش متمرکز بر تنظیم هیجان بر کاهش نشانه های استرس، اضطراب و افسردگی دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. برای دست یابی به هدف مذکور، 186 دانشجوی پسر با روش خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و پرسشنامه استرس، اضطراب و افسردگی روی تمامی آن ها اجرا گردید. بعد از اجرای پرسشنامه از دانشجویانی که نمره 28 به بالا را در پرسشنامه کسب کرده بودند، تعداد 40 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش، آموزش تنظیم هیجان دریافت کردند ولی به گروه کنترل آموزشی داده نشد. آموزش به صورت گروهی در 8 جلسه (هفته ای دو جلسه 90 دقیقه ای) بر روی گروه آزمایش انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه اضطراب، استرس و افسردگی لویندا گردآوری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که نمرات استرس، اضطراب و افسردگی دانشجویان شرکت کننده در گروه آموزش تنظیم هیجان نسبت به گروه کنترل در پس آزمون کاهش یافته است (001/0p<).
    نتیجه گیری
    آموزش تنظیم هیجان نشانه های استرس، اضطراب و افسردگی را به طور معناداری کاهش میدهد. این نتایج تلویحات مهمی در زمینه ارتقاء سلامت روان دانشجویان دارد.
    نوع مقاله: مطالعه پژوهشی.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، استرس، اضطراب، افسردگی، دانشجویان، سلامت روانی، اردبیل
  • ناهید اسکندری، مرضیه عربان*، امل ساکی مالحی صفحات 14-22
    زمینه و هدف
    با وجود تمام مزایای فعالیت بدنی، بسیاری از مردم در اوقات فراغت خود هنوز مقدار کمی به آن می پردازند. در این راستا، مداخله ای نظریه-محور با هدف ارتقای سطح فعالیت بدنی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایذه انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای نیمه تجربی، یک نمونه تصادفی از 120 نفر از زنان نفر انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از یک پرسشنامه روا و پایا که شامل داده های مربوط به متغیرهای مراحل تغییر، منافع، موانع، خودکارآمدی و فرایندهای تغییر بود، استفاده شد. داده های اولیه جمع آوری، سپس مداخله آموزشی، به صورت سخنرانی و بحث گروهی، برای گروه آزمون انجام گردید. 3 ماه بعد از پیگیری، داده ها توسط SPSS16 با آزمون های تی و کای اسکوئر در سطح معناداری 05 /0 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    اگرچه قبل از مداخله ارتباط معناداری بین نمره های سازه ها در گروه آزمون و شاهد وجود نداشت، اما پس از مداخله، صعود طی مراحل تغییر (p<0.05) و ارتباط میان سایر سازه ها معنادار بود. میانگین نمره های سازه های خودکارآمدی، منافع و فرآیندهای تغییر، به ترتیب از 03/ 4±38/ 19 به 79/ 2±6/ 23، 18/ 5±95/ 11 به 03/ 6 ±95/ 19، 57 /5±33 به 01/ 5±23/ 47 افزایش یافت. این تفاوت در مورد موانع بین گروه ها معنادار نبود. (p>0.05)
    نتیجه گیری
    طراحی و اجرای برنامه های مداخله ای بر مبنای الگو های تغییر می تواند باعث ارتقای رفتار فعالیت بدنی گردد.
    کلیدواژگان: الگوی فرانظریه ای، فعالیت بدنی منظم، زنان، ایذه
  • رضا صادقی، نرگس خانجانی* صفحات 23-31
    زمینه و هدف
    شیوع بیماری ایدز در جهان در حال گسترش است و به یک مشکل اضطراری تبدیل شده است. این مطالعه با هدف بررسی کارایی مداخله آموزشی بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده در خصوص رفتارهای پیشگیری کننده از ایدز در داوطلبان سلامت شهرستان سیرجان در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی است. جمعیت موردمطالعه، تعداد 120 نفر از داوطلبان سلامت شهرستان سیرجان بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (60 نفر) و کنترل (60 نفر) تقسیم شدند. مداخله آموزشی طی سه جلسه 60 دقیقه ای انجام شد. داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه (حاوی 40 سوال) طی مصاحبه مستقیم قبل از مداخله آموزشی و سه ماه بعدازآن، جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از کای اسکوئر، آزمون دقیق فیشر، تی مستقل و تی زوجی تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات دو گروه ازلحاظ آگاهی، نگرش نسبت به رفتار، عملکرد، قصد رفتاری، هنجار ذهنی و کنترل رفتاری درک شده قبل از مطالعه تفاوت معناداری وجود نداشت. اما پس از اجرای برنامه آموزشی این متغیرها در گروه مداخله افزایش معناداری یافت (p<0.001). ولی در گروه شاهد اختلاف معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نظریه رفتار برنامه ریزی شده در آموزش داوطلبان سلامت موثر بود. بنابراین، پیشنهاد می گردد برای رفتارهای پیشگیری کننده از ایدز از نظریه رفتار برنامه ریزی شده استفاده گردد.
    کلیدواژگان: رفتارهای پیشگیری کننده از ایدز، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، آموزش بهداشت، داوطلبان سلامت، سیرجان
  • محمدحسین تقدیسی، مرضیه لطیفی*، محمداسحق افکاری، مریم دستورپور، فاطمه استبصاری، فیصل جمالزاده صفحات 32-38
    زمینه و هدف
    خشونت علیه زنان در سراسر جهان دیده می شود. مطالعات نشان داده است که خشونت ارتباط زیادی با خودکارآمدی دارد. بنابراین، تعیین تاثیر مداخله آموزشی بر افزایش خودکارآمدی و آگاهی زنان برای پیشگیری از خشونت خانگی علیه آن ها در شهر گرگان هدف این پژوهش بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آمون پس آزمون بر روی 91 زن همسردار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی شهر گرگان در زمستان و بهار 1390-1391 انجام شد. ابزار جمع آوریداده ها چک لیست اطلاعات جمعیت شناختی و دو پرسشنامه سنجش خودکارآمدی عمومی و آگاهی زنان درباره خشونت بود. بر اساس نتایج پیش آزمونمحتوای آموزشی تهیه شد. پس آزمون 40 روز بعد پس از 3 جلسه آموزش اجرا شد.داده ها از طریق SPSS16 و با به کارگیری آزمون تحلیلی مانند تی زوجی تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد 13/ 12±37/ 37سال بود. نمرات میانگین میزان خودکارآمدی(p<0.001) و آگاهی زنان درباره خشونت (p<0.001) قبل و بعد از مداخله از نظر آماری تفاوت معناداری وجود داشت؛ به عبارتی دیگر، به نظر می رسد برنامه آموزشی بر ارتقاء میانگین متغیرهای مذکور موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    برای کاهش خشونت خانگی علیه زنان، افزایش میزان آگاهی و خودکارآمدی آنان از طریق برگزاری کلاس های آموزشی و برنامه ریزی صحیح پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پیشگیری ازخشونت خانگی، خودکارآمدی، آگاهی، خشونت خانگی، زنان، گرگان
  • نسرین موسوی نژاد، شهره شاه محمدی، فرخنده امین شکروی* صفحات 39-48
    زمینه و هدف
    افسردگی در طی بارداری و پس از زایمان سلامت روحی روانی مادر و سلامت فیزیکی نوزاد را به خطر می اندازد و آموزش مهارت های شناختی روشی موثر در کاهش میزان اضطراب و افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان است. به همین منظور، جهت بررسی تاثیر آموزش مهارت های شناختی بر کاهش افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان بر روی مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان خرم آباد این مطالعه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی 120 زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی، که به صورت غیرتصادفی، در دسترس و داوطلب انتخاب شده بودند، انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه بک قبل و دو ماه بعد از مداخله آموزشی جمع آوری گردید. گروه آزمون با استفاده از روش سخنرانی در خصوص مهارت های شناختی موثر بر کاهش افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان آموزش دیدند. تحلیل آماری با به کارگیری SPSS16 و با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، رگرسیون خطی و تی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی آزمودنی ها 76/ 5 ±29/ 27 و دامنه حداقل 18 و حداکثر 39 سال بود. پس از آموزش در گروه آزمون میانگین نمره افسردگی از 45 /7± 13/ 38 به 12/ 5± 95/ 29 رسید که آزمون تی زوجی میزان کاهش را معنا دار نشان داد (001/ 0=p).
    نتیجه گیری
    آموزش های مهارت های شناختی در کاهش افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان تاثیر معناداری داشته است. پیشنهاد می شود این برنامه آموزشی بعد از تایید در چند پژوهش دیگر در برنامه مراقبت های دوران بارداری و پس زایمان ادغام گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی دوران بارداری، افسردگی پس از زایمان، مهارت های شناختی، آزمون افسردگی بک، خرم آباد
  • نگار عرب، فاطمه رضایی بادافشانی *، مجتبی رحیمی صفحات 49-58
    زمینه و هدف
    سرمایه روان شناختی سازه ای نوین در روان شناسی مثبت است که بین جنبه های مثبت و منفی در سازمان تعادل ایجاد می کند به گونه ای که نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف اصلاح شود. هدف پژوهش حاضر بررسی میانجی گری کیفیت زندگی کاری بین سرمایه روان شناختی و رضایت از زندگی است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. شرکت کنندگان پژوهش 244 نفر از کارکنان شرکت آب و فاضلاب اصفهان بودند که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. داده های به دست آمده از روش همبستگی و تحلیل میانجی ماکرو پریچر و هایز (2008) مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سرمایه روان شناختی، خودکارآمدی، امیدواری و خوش بینی (01/ 0>p) و تاب آوری (05/ 0>p) با کیفیت زندگی کاری رابطه معناداری دارند. هم چنین سرمایه روان شناختی و امیدواری (01/ 0>p) و خودکارآمدی، تاب آوری و خوش بینی (05/ 0>p) با رضایت از زندگی رابطه معناداری دارند. نتایج تحلیل میانجی نشان داد کیفیت زندگی کاری میانجی رابطه سرمایه روان شناختی و ابعاد آن (خودکارآمدی، امیدواری، تاب آوری و خوش بینی) با رضایت از زندگی می باشد.
    نتیجه گیری
    بنابراین، با تغییر سرمایه روان شناختی می توان بر کیفیت زندگی کاری و درنهایت بر رضایت از زندگی تاثیر مثبت گذاشت.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، کیفیت زندگی کاری، رضایت از زندگی، شرکت آب و فاضلاب، اصفهان
  • هاشم حشمتی، ناصر بهنام پور*، مرضیه میر، فاطمه کریمی، سمانه خواجوی صفحات 59-68
    زمینه و هدف
    سلامت زنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شیوع عفونت های مختلف ادراری- تناسلی در زنان بالا است. این پژوهش با هدف تعیین عوامل مرتبط با رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت ادراری تناسلی در زنان مراجعه کننده به واحدهای بهداشتی درمانی شهر گرگان بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی اجرا شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی، 420 نفر از زنان مراجعه کننده به واحدهای بهداشتی درمانی شهر گرگان به روش نمونه گیری دومرحله ای انتخاب شدند و داده ها از طریق پرسشنامه خودایفای روا و پایا، که مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی تنظیم شده بود، جمع آوری گردید. برای تفسیر داده ها از SPSS18 و روش های آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و تحلیلی (ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و تجزیه وتحلیل واریانس یک طرفه) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان موردمطالعه 16/ 9±80/ 31 بود. میانگین نمره آگاهی 68/ 16 ±93/ 71،. میانگین نمره حساسیت درک شده 51/ 8 ±45/ 92، میانگین نمره شدت درک شده 80/ 13 ±07/ 76 و میانگین نمره منافع درک شده 37/ 6 ±30/ 95 بود. میانگین نمره موانع درک شده 87/ 17 ±84/ 69و میانگین نمره عملکرد 14/ 9 ±71/ 86 بود. بین عملکرد با آگاهی و منافع درک شده همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت. پزشک، ماما و همسر مهم ترین راهنماها برای عمل بودند.
    نتیجه گیری
    وضعیت آگاهی، حساسیت، شدت، منافع و عملکرد در سطح مطلوب بود؛ اما موانع درک شده در سطح بالایی بودند. با توجه به همبستگی بین عملکرد با آگاهی و منافع درک شده پیشنهاد می شود مداخلات آموزشی توسط پزشکان و ماماها با تاکید بر افزایش آگاهی و درک زنان از منافع انجام رفتارهای بهداشتی صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد بهداشتی، عفونت ادراری تناسلی، زنان، رفتار پیشگیری کننده، گرگان
  • محمدرضا خدابخش*، فریبا کیانی صفحات 69-77
    زمینه و هدف
    پژوهش ها در حوزه کمال گرایی سعی کرده اند که رابطه منفی بین کمال گرایی و ابعادش را با زمینه های مختلف بهداشت و سلامت جسمی و روانی موردبررسی قرار دهند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش کمال گرایی و ابعاد آن در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته در میان دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 477 نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی که به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند، انجام گردید. شرکت کنندگان به پرسشنامه های خصوصیات جمعیت شناختی، کمال گرایی بشارت (1382) و رفتارهای خوردن آشفته گارنر و همکاران (1982) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین کمال گرایی و ابعاد آن (خویشتن مدار، دیگرمدار و جامعه مدار) با رفتارهای خوردن آشفتههمبستگی مثبت معناداری وجود دارد (p<0.01). یعنی، هرچه کمال گرایی افزایش یابد، میزان رفتارهایخوردن آشفته در میان دانشجویان نیز افزایش می یافت. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که در تعامل بین ابعاد کمال گرایی، ابعاد کمال گرایی جامعه مدار و دیگرمدار به ترتیب 11% و 9% از واریانس رفتارهای خوردن آشفته را به طور معناداری پیش بینی کردند (p<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت کمال گرایی و ابعاد آن در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته است و این عوامل می توانند میزان بالایی از تغییرپذیری این رفتارها را تبیین نمایند.
    کلیدواژگان: رفتارهای خوردن آشفته، کمال گرایی جامعه مدار، کمال گرایی دیگرمدار، کمال گرایی خویشتن مدار، دانشجویان، دانشگاه علامه طباطبائی
|
  • Naser Sobhi, Gharamaleki, Parviz Porzoor *, Seifollah Aghajani, Mohammad Narimani Pages 5-13
    Background And Objective
    Stress، anxiety and depression، as mental health factors، creates several problems for students – the country''s future generation. The purpose of this study was to determine the effectiveness of emotion regulation training on the reduction of Anxiety، Stress and Depression symptoms among university students.
    Methods
    In this semi-experimental research a pre-post test and a control group was used. For this purpose، 186 male students using multistage cluster were selected and stress، anxiety and depression questionnaire were performed on all of them. After filling out the questionnaire، from students with a score of 28 or more، 40 ones were randomly selected and were divided into two groups- under training and control. The experimental group received emotion regulation training and the control group did not receive the training. Training was performed in the experimental group for eight sessions (two sessions a week and each half an hour) on all subjects. Before the training and after that، the Depression، Anxiety and Stress Scale was completed. The descriptive statistics and MANCOVA were used to analyze the data.
    Results
    Analysis of covariance showed that the anxiety، stress and depression scores of student in the emotion regulation training group compared to the control group at posttest hadreduced (P<0. 001).
    Conclusion
    Therefore emotion regulation training significantly reduces the symptoms of anxiety، stress and depression. These results have important implications in the field of mental health of students.
    Keywords: Emotion Regulation, Anxiety, Stress, Depression, University Students, Mental health, Ardabil
  • Nahid Eskandari, Marzieh Araban *, Amal Saki Malehi Pages 14-22
    Background And Objective
    Despite all its advantages, many people still engage less physical activity in their leisure time. In this context, a theory-based intervention to promote physical activity in women referred to Izeh health centers was designed.
    Methods
    In a quasi-experimental study, a random sample of 120 women was selected and randomly assigned into experimental and control groups. A valid and reliable questionnaire including data on stages of change, benefits, barriers, self-efficacy and processes of change were used to collect the data. Data were gathered at baseline. educational intervention including lecture and group discussion was implemented for the experimental group. After 3-month follow-up, data were collected again and analyzed via SPSS16 using t test and Chi-square at the level of 0.05 significance.
    Results
    Although before the intervention, there was no significant association between experimental group and control, after the intervention, stage transition was significant between the two groups (p<0.05). The mean scores of the variables increased: self-efficacy (from 19.38±4.03 to 23.60±2.79), benefits (from 11.95±5.18 to 19.95±6.03), processes of change (from 33±7.57 to 47.23±5.01). This difference was not significant for barriers between two groups (p>0.05).
    Conclusion
    Implementing interventional programs based on Trans-theoretical Model could improve physical activity behavior.
    Keywords: Trans, theoretical Model (TTM), Regular physical activity, Women, Izeh
  • Reza Sadeghi, Narges Khanjani* Pages 23-31
    Background And Objective
    The AIDS epidemic is considerably widespread across the world, turning out to be an exigent problem. The aim of this study was to assess the impact of educational intervention based on the Theory of Planned Behavior (TPB) on the prevention of AIDS among health volunteers in Sirjan County.
    Methods
    This was a quasi-experimental study in which 120 health volunteers attending health centers in Sirjan city, were selected to participate in this study; 60 in the intervention group and 60 in the control group. The intervention was conducted over three sessions for 60 minutes. Data were collected by a valid and reliable 40-item questionnaire before intervention and three months after the intervention. Data was analyzed by chi-square, Fisher's exact, paired t-test and independent t-test.
    Results
    The average scores of both groups according to awareness level, attitude toward behavior, functioning, behavioral intention, mental norms and perceived behavioral control had no meaningful differences before the intervention. But after educational intervention, the average scores of all variables increased meaningfully in the intervention group (p<0.001). But, there was no increase or significant difference in the control group.
    Conclusion
    TPB was effective in educating health volunteers. Therefore, it is suggested that TPB can be used in training AIDs-prevention behaviors.
    Keywords: AIDS, preventive behavior, Theory of Planned Behavior (TPB), Health Education, Health volunteers, Sirjan
  • Mohammad Hossein Taghdisi, Marzieh Latifi *, Mohammad Eshagh Afkari, Maryam Dastoorpour, Fatemeh Estebsari, Fiesal Jamalzadeh Pages 32-38
    Background And Objective
    Violence against women are commonly seenthroughout the world. Studies showed that violence is related to self-efficacy. Therefore, this study was aimed to determine the effect of an educational intervention to increase self-efficacy and awareness for the prevention of domestic violence against women in the Gorgan city, Iran.
    Methods
    This quasi-experimental study was designed with pre-and post-test on 91 married women under the aegis ofthe Imam Khomeini Relief Foundation (IKRF) in Gorgan in winter and spring of 2012-2013. Tools for gathering data includeddemographic information, General self-Efficacy questionnaire and a questionnaire about awareness of violence. Based on the results of the pretest, the educational contentwas prepared. Post-test was conducted 40 days later, after 3 educational sessions. Using SPSS16and analytical test such as the paired t-test data were analyzed.
    Results
    The mean age of subjects were 37.37±12.13 years. The scores means of self-efficacy (p<0.001) and awareness (p<0.001) before and after the intervention were statistically had significant difference. Therefore, it seems thateducational program was effective in the promotion of the variables means.
    Conclusion
    To decrease thedomestic violence against women, increasing women’s self-efficacy and awareness through educational classes and proper planning is recommended.
    Keywords: Prevention of domestic violence, Self, efficacy, Awareness, Women, Gorgan
  • Nasrin Mousavinejad, Shohreh Shahmohammadi, Farkhondeh Amin Shokravi* Pages 39-48
    Background And Objective
    Depression during pregnancy and after childbirth endangers mental health of the mother and physical health of the baby. Cognitive skills training can reduce the depression and anxiety of these periods. Thus, this study was designed to investigate the impact of cognitive skills training intervention program on women during pregnancy and postpartum referred to health centers in Khorramabad.
    Methods
    This semi-experimental study was conducted on 120 pregnant women referred to the Health Centers. The participants were selected applying simple selection method. Data was gathered using Beck questionnaire before and two months after the educational intervention. Case group received the intervention program through lecturing. Data was analyzed applying SPSS16 and statistical tests (chi-square, t-test and regression) were applied.
    Results
    Participants mean age was 27.29±5.76. The age range was between 18 and 39. After intervention, depression mean score changed from 38.13±7.45 to 29.95±5.12; the reduction in the case group statistically was significant (p=0.001).
    Conclusion
    Training cognitive skills have a positive impact on reducing depression among pregnant women during and after pregnancy. Therefore, it is recommended that this intervention, after being valified by a few other researches, be combined in pre and postnatal care in health centers.
    Keywords: Cognitive skills training, Pregnancy Depression, Postpartum Depression, Beck Depression Inventory. Khoramabad
  • Negar Arab, Fatemeh Rezai, Badafshani *, Mojtaba Rahimi Pages 49-58
    Background And Objective
    Psychological capital is a new construct in positive psychology that balances between positive and negative aspects of organizations, by which reinforces strengths and adjusts weaknesses. The goal of this study was to investigate the mediating role of quality of work life between psychological capital and life satisfaction.
    Methods
    In this descriptive correlational study 244 employees of Water and Sewage Company of Isfahan, selected by simple random sampling, participated. The data were analyzed through bivariate correlation and mediation analysis in Macro program in Preacher and Hayes (2008).
    Results
    Psychological capital, self-efficacy, hope and optimism (p<0.01) and resiliency (p<0.05) had significant correlation with quality of work life. Also psychological capital, hope (p<0.01), self-efficacy, resiliency and optimism (p<0.05) had significant correlation with life satisfaction. Mediation analysis results showed that quality of work life mediate the relation between psychological capital and its dimensions and life satisfaction.
    Conclusion
    Therefore, developing psychological capital can positively influence the quality of work life and subsequently life satisfaction.
    Keywords: psychological capital, quality of work life, life satisfaction
  • Hashem Heshmati, Nasser Behnampour *, Marziyeh Mir, Fatemeh Karimi, Samane Khajavi Pages 59-68
    Background And Objective
    Women’s health is very important. Prevalence of Urine and genital Tract infection among women is high. This study was aimed to determine factors associated with urine and genital Tract infection preventive behaviors among women referred to Gorgan health centers based on health belief model.
    Methods
    In this cross-sectional study, 420 women referred to Gorgan health centers were selected by two stage sampling method. Data was collected by using a self-report, reliable and valid questionnaire. Data was analyzed by SPSS18 with descriptive (mean, standard deviation, frequency and percentage) and analytical statistics (Pearson correlation coefficient, independent t test and one way ANOVA).
    Results
    The mean age of the participants was 31.80±9.16. The mean score of knowledge was 71.93±16.68; perceived susceptibility 92.45±8.51, perceived severity 76.07±13.80, perceived benefits 95.30±6.37, perceived barriers 69.84±17.87 and the mean score of behavior were 86.71±9.14. There was a significant positive correlation between behavior with knowledge and perceived benefits. Physicians, midwives and husbands were the most important guides to action.
    Conclusion
    The status of Knowledge, perceived susceptibility, perceived severity, perceived benefits and behavior were in a desirable level, but perceived barriers were at high level. According to the positive correlation between behavior with knowledge and perceived benefits, it is recommended that educational intervention be implemented by physicians and midwives with emphasis on promoting knowledge and perceived benefits of women in regard to preventive behaviors.
    Keywords: Health Belief Model (HBM), Urine, genital Tract infection, Women, Preventive behavior, Gorgan
  • Mohammad Reza Khodabakhsh *, Fariba Kiani Pages 69-77
    Background And Objective
    Researches related to perfectionism have tried to investigate the negative relationship between this variable and its’ dimensions with the various fields of physical and psychological hygiene and health. The aim of this study was to investigate the role of perfectionism and its’ dimensionsin predicting disordered eating behaviors among students.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted among 477 students of AllamehTabataba’i University who was selected by multiple cluster sampling. Participants responded to the questionnaires of demographic characteristics, perfectionism of Besharat (1382), disordered eating behaviors of Garneret al. (1982). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression.
    Results
    There were significant positive correlations between perfectionism and its’ dimensions (self-centered, other-centered, and community-centered) with disordered eating behaviors (p<0.01). In other words,when perfectionism increases, the degree of disordered eating behaviors among students also increases. Stepwise regression analysis also indicated that in the interaction between the dimensions of perfectionism, the community-centered perfectionism and other-centered perfectionism significantly predicted, respectively, 11% and 9% of the variance of disordered eating behaviors among student (p<0.05).
    Conclusions
    The results of this study suggest the importance of perfectionism and its’ dimensions in predicting disordered eating behaviors.These factors can explain the high degree of variability of these behaviors.
    Keywords: Disordered eating behavior, Community, centeredperfectionism, Other, centered perfectionism, Self, centeredperfectionism, Students, AllamehTabatabai University