فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 97، اردیبهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر امامی، رامین یعقوبی*، آفاق معطری، مجید باصری صالحی، جمشید روزبه صفحات 89-102
    زمینه و هدف
    پولیوماویروس BK یک عفونت فراگیر باشیوع بیش از 80%در دنیا میباشد. یکی از دلائل اهمیت پولیوماویروس BK، بروز آسیبهای کلیوی و رد پیوند در بیماران گیرنده پیوند کلیه می باشد. ناحیه غیرکدشونده کنترلی ژنوم پولیوماویروس نقش تنظیمی در بیان ژنها و تکثیر این ویروس دارد، این مطالعه با هدف راه اندازی روشی مولکولی حساس و دقیق به منظور بررسی الگوی ژنتیکی این ناحیه در بیماران انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه، تعداد 129 نمونه ادرار از بیماران گیرنده پیوند کلیه جمع آوری گردید. سپس باطراحی و راه اندازی روش ترکیبی PCR آشیانه ای و ترادف یابی (Nested-PCR sequencing) برای اولین بار تغییرات احتمالی ایجاد شده در ناحیه غیر کد کننده کنترلی ژنوم پولیوماویروس BK در نمونه های فوق بررسی گردید.
    یافته ها
    نمونه های مورد مطالعه از (9/ 58%) 76 بیمار مرد و (1/ 41%) 53 بیمار زن جمع آوری گردیدند. میانگین سنین افراد 89/ 0±0/ 38 بود. به طور کلی (6/ 56%) 73 نمونه از نظر حضور پولیوماویروس BK مثبت ارزیابی گردیدند. با بررسی توالی ژنومی، تغییرات ایجاد شده در ناحیه غیر کد کننده کنترلی ژنوم پولیوماویروس BK در نمونه های مثبت تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    بررسی ناحیه غیر کد شونده کنترلی ژنوم پولیوما ویروس BK در نمونه های ادرار بیماران گیرنده پیوند کلیه نشان داد که ژنوتیپ های بازآرایی شده شایع ترین ژنوتیپها در این بیماران می باشند. بررسی این توالی نشان داد که این بازآرایی ها دارای الگوی مشخص و متفاوت از سویه استاندارد آرکی تایپ می باشند.
    کلیدواژگان: پولیوماویروس BK، پیوند کلیه، نفروپاتی، ناحیه غیر کد شونده
  • فرین ملکی فرد، نوروز دلیرژ*، رحیم حب نقی، حسن ملکی نژاد، علی سلیمان زاده صفحات 103-113
    زمینه و هدف
    پنتوکسی فیلین تعدیل گر ایمنی و ضد التهاب می باشد. پنتوکسی فیلین تولید سایتوکاین های پیش التهابی را مهار می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات پنتوکسی فیلین در درمان دیابت تیپ 1 در موش و تاثیر آن در بیان ژن (peroxisome proliferator- activated receptor gamma (PPARγ بود.
    روش بررسی
    بعد از القائ دیابت در در موش های نرنژاد خالص C57BL/6، موش ها تحت درمان با پنتوکسی فیلین به مدت 21 روز (روزانه 100میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) قرار گرفتند.سطح قند خون در روزهای 0، 7، 14 و 21 پس از ابتلا به دیابت اندازه گیری شد. سلول های طحالی از نظر میزان تولید سایتوکاین ها به وسیله تست الایزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحقیقات بیشتر در تغییرات سیستم ایمنی در طحال به وسیله semi-quantitative RT-PCR ژن PPARγ مورد آزمایش قرار گرفت. داده های آماری با استفاده آزمون های تی دانشجویی و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    درمان به وسیله پنتوکسی فیلین مانع از افزایش قند خون در موش های دیابتی شد. درمان با پنتوکسی فیلین به طور قابل توجهی باعث مهار تولید سایتوکاین های پیش التهابی IL-17 و IFN-γگردید، در حالی که باعث افزایش سطح سایتوکاین ضد التهابی IL- 10 و افزایش بیان ژن PPARγ در طحال در مقایسه با گروه کنترل دیابتی شد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    پنتوکسی فیلین ممکن است اثر درمانی در برابر تخریب خودایمن سلول های بتا پانکراس در طی دیابت نوع 1 ناشی از القا به وسیله STZ در موش داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 1، پنتوکسی فیلین، سایتوکاین، PPAR γ
  • ناصر میرازی*، شیما نصرتی، عبدالکریم حسینی صفحات 114-126
    زمینه و هدف
    داروی ایرینوتکان هیدروکلراید یکی از داروهای انتخابی در درمان گروهی از نئوپلاسم های بدخیم می باشد. از جمله عوارض مهم آن تاثیر در روند خون سازی و کاهش هموگلوبین خون می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اریتروپوئتیک عصاره میوه انار در موش های سوری نر درمان شده با داروی ایرینوتکان هیدروکلراید بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 49 سر موش سوری نر بالغ به طور تصادفی هفت گروه شامل؛ گروه کنترل، شم، دریافت کننده داروی ایرینوتکان (100 میلی گرم بر کیلوگرم)، دریافت کننده عصاره انار (100 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم)، دریافت کننده ی داروی ایرینوتکان به علاوه عصاره انار (100 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم) روزانه به مدت یک هفته تقسیم شدند. برای القای کم خونی در گروه های مورد مطالعه از داروی ایرینوتکان استفاده شد. در پایان آزمایش نمونه های خون به روش مستقیم داخل بطنی جمع آوری و پارامترهای خونی اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    داروی ایرینوتکان بر فاکتورهای خونی اثر گذاشته و باعث کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل شد (001/0p<). هم چنین گروه های دریافت کننده عصاره انار توانستند به طور معنی داری از اثرات تخریبی داروی ایرینوتکان جلوگیری کرده و باعث افزایش فاکتورهای خونی شوند(p<0.001). گروه دریافت کننده داروی ایرینوتکان (100 میلی گرم بر کیلوگرم) با اثر بر روی تعداد WBC باعث کاهش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل شد (p<0.001). داروی ایرینوتکان بر سطح Hb خون تاثیر گذاشته است و موجب کاهش معنی دار آن گردید. گروه های دریافت کننده عصاره انار (100 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم) با اثر مثبت بر روی سطح Hb خون باعث افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل شدند(p<0.001).
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره میوه انار به صورت وابسته به دوز دارای اثر محافظت کنندگی بر روی پارامترهای خونی در موش های درمان شده با داروی ایرینوتکان می باشد.
    کلیدواژگان: کم خونی، ایرینوتکان هیدروکلراید، موش سوری، عصاره پوست انار
  • علیرضا دشت پیما *، عبدالعلی مشفع، لیلا منظوری، نصیر عارف خواه، سعیده شهریاری، مبین محسنی، مجتبی عباسی، جلال نوشادیان صفحات 127-137
    زمینه و هدف
    درمان لیشمانیوز جلدی(سالک) هنوز بر پایه استفاده از ترکیب های 5 ظرفیتی آنتی موان که دارویی تزریقی و پرعارضه می باشد صورت می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی اثر جوشانده بابونه به صورت موضعی بر زخم لیشمانیوز جلدی ناشی از لیشمانیا ماژور در موش های بالب سی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 22 سر موش نژاد بالب سی پس از تلقیح پروماستیگوت لیشمانیا ماژور، در قاعده دم آنها، و ایجاد زخم لیشمانیوز، در سه گروه شامل؛: گروه تحت درمان با جوشانده بابونه (12 سر)، گروه تحت درمان با گلوکانتیم(5 سر) و گروه بدون درمان(5 سر) وارد شدند. به مدت دو هفته، روزانه موش های گروه اول به مدت 5 دقیقه در معرض جوشانده بابونه و گروه دوم با تزریق درون صفاقی داروی گلوکانتیم مورد درمان قرار گرفتند. قطر و وضعیت بهبودی زخم ها در ابتدا و پایان مطالعه بررسی و ثبت شدند. داده های با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی، آنالیز واریانس و تست تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقایسه وضعیت بهبودی زخم در سه گروه نشان داد که زخم در3/ 58 درصد گروه دریافت کننده جوشانده بابونه و 80 درصد گروه دریافت کننده گلوکانتیم بهبود یافت، اما در گروه شاهد بهبودی زخم حاصل نشد و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود(028/ 0=p). میزان بهبودی زخم در دو گروه دریافت کنننده جوشانده بابونه و گلوکانتیم از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت(6/ 0=p). میانگین مساحت زخم در سه گروه بعد از درمان از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت(0001/ 0=p)، اما میانگین مساحت زخم در دو گروه دریافت کننده گلوکانتیم و جوشانده بابونه از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    اثر جوشانده بابونه بر بهبودی زخم سالک نزدیک به اثر گلوکانتیم در درمان این بیماری می باشد. با توجه به این موضوع و وجود عوارض جانبی و روش استفاده از ترکیب های 5 ظرفیتی آنتی موان، می توان جوشانده بابونه را به عنوان داروی جایگزین در درمان بیماران مبتلا به سالک پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، بابونه، موش بالب سی، درمان
  • راحیل حق جو*، مینا تجلی صفحات 138-148
    زمینه و هدف
    ایسکمی مغز قدامی، قطع کامل جریان خون به بافت مغز و آسیب نورون ها را القا می کند. در این مطالعه اثر عصاره مریم گلی لاله زاری بر تعداد سلول های قشر مخ و نواحی مختلف هیپوکامپ به دنبال ایسکمی ریپرفیوژن ارزیابی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 35 سر موش صحرایی نر بالغ به 7 گروه مساوی 5 تایی تقسیم شدند. گروه یک کنترل و گروه 3 گروه شم و بدون ایسکمی بود، گروه 2، 4، 5، 6 و 7 گروه های ایسکمی بودند. سرخرگهای کاروتید مشترک چپ و مهره ای چپ آنها، 10 دقیقه با تورنیکت مسدود شدند. گروه دو دریافت نکرد و گروه شم، فقط سرم فیزیولوژی دریافت کرد. گروه 4، مریم گلی (2/ 3 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه 5، سیلیمارین (50 مبلی گرم بر کیلوگرم)، 2 ساعت بعد از ایسکمی، گروه 6، همان دوز مریم گلی و گروه 7، سیلیمارین، 72، 48، 24 و 0 ساعت قبل از ایسکمی دریافت کردند. پس از 24 ساعت ریپرفیوژن، مغز موش ها برای مطالعات بافت شناسی آماده و مقاطع بافتی مخ و هیپوکامپ به روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی و شمارش سلولی شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی دانکن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد سلول های عصبی قشر مخ و لایه هرمی نواحی شاخ عامون (CA1 و CA2) هیپوکامپ در گروه های 2، 4 و 5 در مقایسه با کنترل کاهش معنی داری یافت (05/ 0> p). کاهش آشکاری در تعداد سلول های عصبی قشر مخ و تمام نواحی هیپوکامپ در گروه های 3، 6، 7، لایه هرمی ناحیه CA3و لایه گرانولار ناحیه برجستگی دندانه ای هیپوکامپ در گروه های 2، 4 و 5 در مقایسه با کنترل مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    عصاره مریم گلی با اثر آنتی اکسیدانی مشابه سیلیمارین، مغز قدامی را از آسیب های ایسکمی ریپرفیوژن محافظت می کند.
    کلیدواژگان: مریم گلی لاله زاری، قشر مخ، هیپوکامپ، ایسکمی، ریپرفیوژن، موش صحرایی
  • سعیده شهریاری، محمد امین قطعی*، علی اکبر حقدوست، زهرا تعبدی، راضیه خواجه کاظمی، ظفر پریسایی، عبدالعلی مشفع، سید محمدرضا ربانی، لیلا منظوری، زهرا کنعان نژاد صفحات 149-160
    زمینه و هدف
    بروسلوز یا تب مالت از شایع ترین بیماری عفونی مشترک بین انسان و حیوان است که علاوه بر اینکه عوارض بالینی متعددی را در پی دارد، عامل زیان های اقتصادی بسیاری نیز می باشد و با وجود پیشرفت های عظیم در زمینه کنترل بیماری ها هنوز در مناطقی از جهان به صورت اندمیک وجود دارد. بررسی هدف از این مطالعه بررسی وضعیت اپیدمیولوژیک و دموگرافیک بیماری بروسلوز در استان کهگیلویه و بویر احمد در بین سال های 1388 تا 1392 بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی انجام شده و جامعه مورد مطالعه، تمام بیماران مبتلا به بروسلوز(374 نفر) در یک دوره پنج ساله در استان بودند. اطلاعات مکانی و دموگرافیک بیماران شامل جنس و سن، و همچنین سابقه تماس با دام، با مراجعه به مراکز بهداشت استان جمع آوری و مورد آنالیز آماری قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با آزمون های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بررسی توزیع بیماران در سطح استان نشان داد که بیشترین بیماران به ترتیب در شهرستان های کهگیلویه، بویراحمد و گچساران و کمترین آنها به ترتیب در شهرستان های باشت و بهمئی قرار داشتند. از بین 374 بیمار گزارش شده، 5/ 8 درصد از عشایر، 5/ 23 درصد شهر نشین و 68 درصد روستایی بوده اند. در سطح استانی 84 درصد بیماران سابقه تماس با دام داشتند و 5/ 31 درصد دامدار و کارگر کشتارگاه بودند. 5/ 50 درصد بیماران را زنان و 5/ 49 درصد را مردان تشکیل می دادند و میانگین سنی بیماران 39 سال برآورد شد.
    نتیجه گیری
    تماس با دام و ترشحات دامی نقش مهمی را در شیوع بروسلوز در استان بازی می کند. البته در شهرها که درصد قابل توجهی از بیماران را در بر می گیرد مصرف مواد لبنی آلوده احتمالا نقش برجسته تری را بر عهده دارد. نتایج این مطالعه به مدیران بهداشتی استان کمک می کند که با تعیین شهرستان ها و دهستان های پر خطر و تمرکز اقدامات بهداشتی و درمانی در این مناطق، به طور کاملا موثرتری و با صرف بودجه های کمتری به کنترل بیماری در سطح استان بپردازند.
    کلیدواژگان: بروسلوز، کهگیلویه و بویراحمد، اپیدمیولوژی، تماس با دام، توزیع بیماران
  • مریم ایزدی قهفرخی، مهدی مقرنسی*، محمد فرامرزی صفحات 161-171
    زمینه و هدف
    استفاده از تمرینات ورزشی به همراه مکمل های گیاهی یکی از شیوه های پیشنهادی برای کنترل چاقی و عوارض ناشی از آن مانند دیابت و مقاومت به انسولین و التهاب کبدی می باشد، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر 10 هفته تمرینات هوازی موزون و مصرف مکمل چای سبز بر نیمرخ لیپیدی، مقاومت به انسولین و آنزیم های کبدی زنان چاق دیابتی نوع دو بود.
    روش بررسی
    تعداد 46 زن چاق دیابتی با دامنه سنی 60 45 سال انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه؛ چای سبز (12 نفر)، تمرین های هوازی با چای سبز(12 نفر)، تمرینات هوازی (12 نفر) و دارونما (10 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های مکمل به مدت 10 هفته روزانه 1500 میلی گرم کپسول عصاره چای سبز دریافت نمودند. تمرین ها نیز 10 هفته و هر هفته 3 جلسه دنبال گردید.
    یافته ها
    به دنبال 10 هفته، در گروه های مکمل، تمرین بعلاوه مکمل و تمرین مقادیر سطوح گلوکز ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین کم چگال کاهش محسوسی داشت، اما این کاهش معنی دار نبود(p>0.05).چای سبز و تمرین موجب افزایش معنی دار لیپوپروتئین پر چگال شد) 05/ 0≥p). لیپوپروتئین کم چگال، HOMA، انسولین و وزن نیز کاهش معنی دار نشان دادند (05/ 0≥p). تمرین و مصرف مکمل موجب کاهش معنی دار، سطح سرمی آنزیم های کبدی در گروه های تجربی گردید(05/ 0≥p).
    نتیجه گیری
    مصرف مکمل چای سبز به همراه تمرین هوازی در کنترل چاقی بیماران دیابتی نوع2 موثرمی باشد. شاید بتوان با افزایش مدت تمرین و مصرف مکمل در مورد کلسترول تام و تری گلیسیرید نیز به یافته های مطلوب دست یافت.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، نیمرخ لیپیدی، آنزیم های کبدی، چای سبز، دیابت
  • خسرو رمضانی*، منیجه شهنی ییلاق، غلامحسین مکتبی، ناصر بهروزی صفحات 172-183
    زمینه و هدف
    امروزه خوش بینی به سبب تاثیر بر بهداشت روانی و سلامت جسمانی از اهمیت زیادی برخوردار است. یافتن روش های علمی و کاربردی برای افزایش خوش بینی و کم کردن بدبینی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر بازآموزی اسنادی بر خوش بینی و بدبینی دانش آموزان دوره ابتدایی شهر اهواز انجام شد. بازآموزی اسنادی به عنوان متغیر مستقل و خوش بینی و بدبینی به عنوان متغیر وابسته بودند.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشی بر روی 54 نفر از دانش آموزان کلاس ششم ابتدایی شهر اهواز انجام گرفت که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و به دو گروه آزمایشی و گواه گمارده شدند. گروه آزمایشی در معرض بازآموزی اسنادی قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسشنامه سبک های اسنادی کودکان (CASQ) بود. از گروه های آزمایشی و گواه، پیش آزمون های سبک های اسنادی گرفته شد، سپس به گروه آزمایشی بازآموزی اسنادی آموزش داده شد، ولی به گروه گواه هیچ آموزشی ارایه نشد. پس از اتمام دوره آموزش از هر دو گروه آزمایشی و گواه پس آزمون خوش بینی و بدبینی گرفته شد. داده های جمع آوری شده با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل کواریانس انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بازآموزی اسنادی (به عنوان متغیر مستقل)، تاثیر بسزایی در متغیرهای وابسته داشته است. یعنی، باعث افزایش خوش بینی به گونه معنی داری(001/ 0 >p) و کاهش بدبینی به صورت معنی داری(001/ 0>p) شده است.
    نتیجه گیری
    از طریق بازآموزی اسنادی، خوش بینی افزایش می یابد و بدبینی کاهش پیدا می کند که می تواند منجر به پیشگیری از بعضی از بیماری ها مثل بیماری های افسردگی و پارانوئیا و بیماری های سایکوسوماتیک در افراد شود. واژه های کلیدی: بازآموزی اسنادی، خوش بینی، بدبینی، سلامت روانی، دانش آموزان ابتدایی
    کلیدواژگان: بازآموزی اسنادی، خوش بینی، بدبینی، سلامت روانی، دانش آموزان ابتدایی
|
  • A. Emami, R. Yaghobi *, A. Moattari, M. Baseri Salehi, J. Roozbeh Pages 89-102
    Background and Aim
    Polyomaviruses (BK) is a comprehensive infection with more than of 80% prevalence in the world. One of the most important reasons of BK virus nephropathy is in the renal transplant recipients and rejection of transplanted tissue between them. Non Coding region of this virus play a regulatory role in replication and amplification of the virus. The aim of this study was to evaluate the genetic patterns of this area in renal graft at Namazi Transplantation Center، Shiraz، Iran.
    Methods
    In the present experimental study، 380 renal allograft serums were collected. DNAs of 129 eligible samples were extracted and evaluated using a virus genome. The presence of the virus was determined by qualitative and sequencing. Of these، 129 samples were tested for the presence of virus according to the condition study، using quantitative، qualitative genomic amplification and sequencing.
    Results
    The study showed symptoms of nephropathy، 76 (58. 9%) of them were males and 46 (35. 7%) were females with the mean age 38. 0±. 089 years of age. In general، 46 patients (35. 7%) percent) were positive for BK Polyomaviruses. After comparing the genomic sequence with applications of molecular they were categorized in three groups and then recorded in gene bank.
    Conclusion
    About 35% of renal transplant recipients with high creatinine levels were positive for the presence of BK virus. Non-coding region of respondents in the sample survey revealed that among patients with the most common genotypes were rearranged the entire transplant patients were observed at this tranplant center. Examination of these sequences indicated that this rearrangments had a specific pattern، different from the standard strain of archaea type.
    Keywords: Polyomavirus BK, Renal graft, Nephropathy, Non Coding Control Region, Shiraz
  • F. Malekifar, N. Delirezh *, R. Habnagh, H. Malekinezhad Pages 103-113
    Background and Aim
    Pentoxifylline is an immunomodulatory and anti-inflammatory agent which inhibits the production of proinflammatory cytokines. The purpose of this study was to evaluate the effect of pentoxifylline in the treatment of type 1 diabetes in mice and its effect on the expression of peroxisome proliferator- activated receptor gamma (PPARγ).
    Methods
    After induction of diabetes in male C57BL/6 mice, they were treated with Pentoxifylline (100 mg/kg/day) for 21 days. Blood sugar levels were measured on days 0, 7, 14 and 21. Splenocytes were tested for cytokines production by ELISA. Further investigations on immune system changes in spleens were tested by semi-quantitative RT-PCR on PPARγ gene. Statistical data were analyzed using the Student t-test and ANOVA.
    Results
    Treatment with pentoxifylline prevented the level of blood sugar in diabetic rats. Pentoxifylline treatment also significantly inhibited the production of proinflammatory cytokines IL-17 and IFN-γ, while cause increasing the anti-inflammatory cytokine IL- 10 and the expression of PPARγ gene in the spleen compared to the diabetic control group (p< 0.05).
    Conclusion
    Due to STZ induction, Pentoxifylline may have therapeutic effects against autoimmune destruction of pancreatic beta cells on type 1 diabetes in mice.
    Keywords: Type 1 diabetes_Pentoxifylline_Cytokine_PPAR ?
  • N. Mirazi *, Sh Nosrati, A. Hosseini Pages 114-126
    Background and Aim
    Irinotecan Hcl is the first order drug for some neoplasm treatment in patients. Irinotecan Hcl has side effects on blood such as anemia and leukopeny. The aim of this study was to evaluate erythropoetic effects of the pomegranate hydroethanolic extract were examined on mice which treated by irinotecan Hcl.
    Methods
    In this experimental study, 49 male mice (25-30 g) were divided in 7 groups (control, sham, treated by irinotecan Hcl (100 mg/kg), treated by pomegranate extract (100 and 400 mg/kg, i.p, daily for one week) and treated by irinotecan Hcl plus pomegranate extract (100 and 400 mg/kg, i.p, daily for one week) randomly. Anemia induced by administration of irinotecan in the experimental animal. At the end of experiment the blood samples were collected by cardiac puncture method and analized for RBC, WBC, Hb, Hct parameters. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey’s test.
    Results
    The results of this study showed that irinotecan has affected on blood factors and cause to significance decrese compared with control group (p<0.001). Also groups which treated with pomegranate extract (100 and 400 mg/kg) significantly reduce the side effects of irinotecan and cause to increasing in blood factors (p<0.001). The number of WBC counts in the group which received Irinotecan (100 kg) significantly decreased as compared with the control group (p<0.001). Irinotecan affected on blood Hb level and cause to significant decrease compared with control group. Groups which received pomegranate extract (100 and 400 kg) had positive effect and significantly increased the blood Hb levels as compared to controls (p<0.001).
    Conclusion
    These results showed that consumption of pomegranate rind extract in a dose-dependent manner has protective effect on blood parameters in mice which treated with Irinotecan Hcl.
    Keywords: Anemia, Irinotecan Hcl, Mice, Pomegranate rind extrac
  • Ar Dashtpeima *, Aa Moshfe, L. Manzoori, N. Arefkhah, S. Shahryari, M. Mohseni, M. Abbasi, J. Noushadian Pages 127-137
    Background and Aim
    Treatment of cutaneous leishmaniasis (CL) is based on the use of pentavalent antimony compounds as injection drug with highly side effects. The purpose of this study was to evaluate the effect(s) of chamomile tea on cutaneous leishmaniasis caused by Leishmania major in Balb/C mice.
    Methods
    In the present experimental study, 22 male Balb C mice were inoculated with L. major promastigotes at the base of their tail to cause leishmaniasis ulcers. Then, the mice were divided into three groups of treated with chamomile tea, group treated with Glucantime, and an untreated group. In a period of two weeks, the first group was exposed to chamomile tea for 5 minutes every day, and the second group received glucantime intra-peritoneally. Finally, the size and the situation of wound healing at the beginning and at end of the study were evaluated. The collected data were analyzed using paired t-tests, ANOVA and Tukey tests.
    Results
    The comparison of these three groups revealed that wound healing in group one and group two were 58.3% and 80% respectively, which was significant whereas no healing was seen in the control group (p=0.028). The average area of lesions in the three groups after treatment showed statistically significant difference (p=0.0001), but no significant diffrence was observed in the average area of lesions in the two groups of Glucantime and chamomile tea.
    Conclusion
    According to the results, the effect of chamomile tea on cutaneous wound healing was similar to tomeglumine antimoniate (Glunantime). With regard to the side effects of pentavalent antimony compounds, the chamomile tea can be recommended as an alternative drug for treatment of leishmaniasis ulcer.
    Keywords: Leishmania major, Matricaria chamomilla, Treatment, Balb, c mice
  • R. Haghjoo *, M. Tadjalli Pages 138-148
    Backgrounds &
    Aim
    Forebrain ischemia induces complete interruption of brain blood flow and neuronal injury. In the present study the effect of Salvia rhytidia extract on cell numbers of the cerebral cortex and different hippocampal regions following ischemia-reperfusion (IR) was evaluated.
    Methods
    In the present experimental study, Thirty-five adult male rats were divided into 7 groups of 5 rats. Control group (1), sham group (3), and 2, 4, 5, 6, and 7 as ischemic groups. (2, 4, 5, 6, 7). Left common carotid and left vertebral arteries were occluded by tourniquet for 10 min. Group 2 received no drug. sham group (3) received normal saline without ischemia. Group 4 received Salvia (3.2mg/kg) and group 5 received silymarin (50 mg/kg), 2 h after ischemia. Group 6 received the same dose of Salvia and group 7 received the same dose of silymarin 0, 24, 48, and 72 hrs before ischemia. After 24 h reperfusion, the brains of rats were prepared for histological studies. The cells were counted and cerebral and hippocampal tissue sections stained by hematoxylin and eosin. The data were analyzed by One-way ANOVA and Duncan as posthoc test.
    Results
    Significant decrease was observed in the neural cell numbers of cerebral cortex and pyramidal layer of CA1 and CA2 regions of the hippocampus in groups 2, 4 and 5 compared to control group (p=00000). No significant decrease was observed in neural cell numbers of cerebral cortex and all hippocampal regions in groups 3, 6, 7. Pyramidal layer of CA3 and granular layer of dentate gyrus regions of the hippocampus in groups 2, 4 and 5 compared to control.
    Conclusion
    Saliva extract with aintoxidan effect similar to silymarin protects the forebrain from ischemia injuries and reperfusion.
    Keywords: Salvia rhytidia, cerebral cortex, hippocampus, Ischemia, reperfusion, rat
  • Shahriari S., Ghatee Ma *, Haghdoost Ak, Taabody Z., Khajeh Kazemi R., Parisae Z., Moshfe Aa, Rabbani Smr, Manzouri L., Kanannejad Z Pages 149-160
    Background and Aim
    Brucellosis or Malta fever is a highly contagious zoonosis disease. In addition to clinical complications, the disease leads to an important economic loss. The aim of this study was to determine the demographic and epidemiological prevalence of brucellosis in the Kohgilooye and Boyerahmad province (2009-2013).
    Methods
    The present cross-sectional study was conducted on 374 patients with brucellosis in a period of five-year (2009-2013). Demographic data and address of all patients were obtained from the health centers of Kohgilooye and Boyerahmad province and analyzed based on the statistical methods. For data analysis, descriptive and analytical tests were performed.
    Results
    Distribution of patients in this study showed that the majority of patients were in the Kohgilooye, Boyerahmad and Gachsaran districts, respectively, and the lowest were in Basht and Bahmaei districts. Among 374 patients, 8.5%, 23.5% and 68% of cases showed nomadic, urban and rural origin, respectvely. 84% of patients had a history of contact with animals and 31.5% were ranchers and slaughterhouse workers in the province. 50.5% and 49.5% of patients were female and male respectively.The mean age of patients was 39 years old.
    Conclusion
    Contact with livestock plays an important role in prevalence of brucellosis in this province. Refering to report of notable urban cases, consumption of contaminated diary may have priority in the urban regions. This study provides a guideline for health managers to determine hazard regions of brucellosis and so perform the more efficient and with lower budget control deals in this province.
    Keywords: Brucellosis, Epidemiology, Contact with livestock, Case distribution
  • M. Izadi Ghahfarokhi, M. Mogharnasi *, M. Faramarzi Pages 161-171
    Background and Aim
    Physical training accompanied with herbal supplement consumption is one of the proposed methods for controlling obesity and its complications, such as diabetes, insulin resistance and inflammation of the liver. The purpose of this study was to evaluate the effect of 10 weeks of aerobic exercise and supplementation of green tea on lipid profile, insulin resistance and liver enzymes (GGT, ALT, AST) in obese diabetic women (type 2).
    Materials And Methods
    A total of 46 diabetic obese women aged between 45 - 60 were randomly divided into four groups of green tea, aerobic exercises with green tea, aerobic training (12), and placebo group (10 people) respectively. Groups of participants supplement were given a capsule of 1500mg green tea extract daily for 10 weeks. The exercises were followed three sessions a week in a ten week period.
    Results
    At the end of week 10, in the supplements group, exercise plus supplementation and exercise the levels of fasting blood sugar, triglycerides, total cholesterol, low-density lipoprotein were reduced, but this reduction was not significant (p>0.05). However, green tea and exercise was significantly increased the low-density lipoprotein (P≤ 0.05). A significant reduction was seen on the Low-density lipoprotein, HOMA, insulin and weight (P≤ 0.05). Exercise and supplementation significantly decreased the serum levels of liver enzymes in the experimental group (P≤ 0.05).
    Conclusions
    Green tea supplements with aerobic training were effective in controlling obesity and type 2 diabetes. By increasing the duration of the exercise and supplementation, it may find desirable results on serum cholesterol and triglycerides.
    Keywords: aerobics, lipid semi facial, Liver Enzymes, green tea, Diabetes
  • Kh Ramezani *, M. Shehni Yaelagh, G. Maktabi, N. Behrozi Pages 172-183
    Background and Aim
    Optimism, due to its impact on mental and physical health, is of utmost importance. Finding practical and scientific methods to increase optimism and alleviate pessimism are essential. The purpose of the present study was to identify the effect of attribution retraining on optimism, and pessimism of female six-grade elementary students in Ahwaz primary schools, Iran. The attribution retraining was considered as independent variable and optimism and pessimism were considered as dependent variables.
    Methods
    In the present experimental study, 54 sixth-grade primary school students were randomly selected and then divided to two groups of experiment and control groups. The present study was a field experimental research, including pretest-posttest and control group. The research instrument was the Children's Attribution Styles Questionnaire (CASQ) and was presented by Seligman, translated by ShehniYailagh and Ramezani, and adapted to Iranian students’ Culture.. Before starting the retraining, two groups were tested in pre-tests of optimism, pessimism and then, the experiment group was taught attribution retraining, and the control group nothing. At the end of the training course, two groups were tested in post-tests of optimism and pessimism.
    Results
    Results showed that attribution retraining (as independent variables), had a great effect on the dependent variables. The results showed that attribution retraining had increased the meaningful (p= 0/001) amount of optimism and it had decreased pessimism (p = 0/001) significantly.
    Conclusion
    Attribution retraining with increased optimism and pessimism can prevent and reduce the mental and physical health.
    Keywords: attribution retraining, optimism, pessimism, mental health, elementary school students