فهرست مطالب

Sport Sciences and Health Research - Volume:7 Issue: 14, 2015

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:7 Issue: 14, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صابر آریافر، آذر آقایاری، رضا رجبی صفحات 1-17
    هدف از تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر هشت هفته پروتکل های حرکات اصلاحی و بازآموزی پوسچرال به صورت مستقل و ترکیبی بر کاهش درد گردن کاربران کامپیوتر بود. به این منظور 84 نفر از زنان کاربر کامپیوتر مبتلا به درد گردن دانشگاه پیام نور تهران در دامنه سنی 45 – 22 سال به عنوان نمونه آماری به طور هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در چهار گروه 21 نفری حرکات اصلاحی، بازآموزی پوسچرال، ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. شدت درد در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از مقیاس عددی سنجش درد اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میزان درد گردن آزمودنی های گروه حرکات اصلاحی و ترکیبی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون کاهش معناداری یافت (05/0 P<). اما کاهش معناداری در میزان درد گردن گروه بازآموزی پوسچرال مشاهده نشد (105/0 = P). همچنین شدت درد گردن گروه کنترل در پس آزمون افزایش معناداری یافت (002/0 = P). در مورد تفاوت های بین گروهی نتایج بیانگر آن بود که تفاوت معناداری بین میزان درد گردن چهار گروه تحقیق در پیش آزمون وجود ندارد. اما در پس آزمون اختلاف معناداری بین آنها مشاهده شد. نتایج آزمون تعقیبی نشان داد بین گروه بازآموزی پوسچرال با گروه های ترکیبی و کنترل بین گروه های ترکیبی و کنترل اختلاف معناداری وجود دارد (05/0 P<). درحالی که بین گروه حرکات اصلاحی و ترکیبی تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 P>). براساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که اجرای هشت هفته پروتکل ترکیبی (حرکات اصلاحی توام با بازآموزی پوسچرال) تاثیر معناداری بر کاهش درد گردن زنان کاربر کامپیوتر 45 – 22 سال داشت. درحالی که در بقیه گروه ها از جمله گروه بازآموزی پوسچرال، تاثیر معناداری مشاهده نشد و در گروه اصلاحی نیز میزان تاثیرپذیری زیاد نبود.
    کلیدواژگان: بازآموزی پوسچرال، حرکات اصلاحی، درد گردن، کاربران کامپیوتر، مقایسه
  • شیرین عالی، حسن دانشمندی، علی اصغر نورسته صفحات 19-34
    هدف پژوهش حاضر مقایسه وضعیت ستون فقرات کودکان با اختلال های حسی و همتایان سالم بود. در این مطالعه موردی مشاهده ای 16 کودک نابینا و 30 کودک ناشنوای 12 – 6 ساله به صورت هدفمند و از جامعه در دسترس انتخاب شدند و 60 کودک سالم به عنوان گروه کنترل در پژوهش شرکت کردند. ارزیابی قوس های ستون فقرات توسط اسپینال موس با روایی 94/0=r صورت گرفت. برای مقایسه نتایج بین گروه ها نیز از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد. تحلیل داده ها نشان داد که اسکولیوز پشتی نابینایان و ناشنوایان مشابه یکدیگر ولی به طور معناداری بیشتر از گروه سالم بود (002/0=P). اما تفاوت معناداری بین کایفوز (345/0 = P)، لوردوز (204/0 = P) و اسکولیوز کمری (185/0 = P) گروه ها با یکدیگر مشاهده نشد. در مجموع با توجه به یافته های پژوهش حاضر احتمالا اختلال های بینایی و شنوایی با برخی ناهنجاری های پاسچرال ارتباط دارد، به ویژه آنکه نابینایی بیشتر از ناشنوایی با این اختلال ها ارتباط نشان می دهد. از این رو، غربالگری زودهنگام و به موقع برای شناسایی و پیشگیری از ناهنجاری های بدنی به ویژه ستون فقرات آنان، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اختلال های حسی، کودکان، نابینا، ناشنوا، ناهنجاری ها
  • شیوا نوری، حیدر صادقی صفحات 35-55
    تعادل، مهارت حرکتی پیچیده ای است که پویایی وضعیت بدن را در جلوگیری از افتادن توصیف می کند. هدف از این تحقیق، پایایی سنجی آزمون های عملکردی تعادل ایستا، نیمه پویا و پویا در زنان آکتومورف جوان (34 – 24 سال) بود. 25 زن آکتومورف با میانگین سنی 51/1 ± 00/26 سال، قد 14/1 ± 9/166 سانتی متر و وزن 27/3 ± 99/46 کیلوگرم به عنوان آزمودنی در این تحقیق شرکت کردند. تعادل آزمودنی ها با استفاده از آزمون های عملکردی تعادلی ایستا (بس، رومبرگ، شارپندرومبرگ، لک لک و فرشته)، نیمه پویا (ستاره) و پویا (زمان برخاستن و رفتن و راه رفتن تاندوم) و تیپ بدنی با استفاده از روش هیث – کارتر ارزیابی شد. هر آزمون برای هر فرد در سه نوبت با فاصله استراحت 72 ساعت انجام گرفت. از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها و همچنین از روش آماری ICC برای بررسی پایایی آزمون ها در سطح معناداری 05/0 P≤ استفاده شد. در زنان آکتومورف جوان، برای ارزیابی تعادل ایستا، آزمون های بس در سطح پایدار در وضعیت های یک پا بالا و تاندوم، بس در سطح ناپایدار در وضعیت یک پا بالا، لک لک، فرشته در سطح پایدار در پای برتر حالت چشم باز و پای غیربرتر حالت های چشم باز و بسته و فرشته در سطح ناپایدار در پای برتر در حالت های چشم باز و بسته، تعادل نیمه پویا، آزمون ستاره و تعادل پویا، آزمون زمان برخاستن و رفتن که از سطح پایایی خیلی خوب برخوردار شدند (80/0 ICC>)، توصیه می شوند. پایایی آزمون های تعادلی ایستای بس در سطح ناپایدار در وضعیت های پاجفت و تاندوم، رومبرگ، فرشته در سطح پایدار در پای برتر حالت چشم بسته، فرشته در سطح ناپایدار در پای غیربرتر حالت چشم بسته و آزمون تعادل پویای راه رفتن تاندوم مورد استفاده در این تحقیق با تیپ بدنی آکتومورف تایید نشد، ازاین رو می توان گفت که پایایی آزمون های مذکور متاثر از تیپ بدنی افراد است. براساس یافته های این تحقیق به پژوهشگران توصیه می شود در ارزیابی تعادل افراد با توجه به تیپ بدنی آنان، آزمون هایی معتبر و پایا به کار ببرند.
    کلیدواژگان: آزمودنی های آکتومورف، پایایی، تعادل ایستا، تعادل نیمه پویا، تعادل پویا
  • علی یلفانی، زهرا رئیسی صفحات 57-68
    سندروم درد پاتلوفمورال یکی از متداول ترین آسیب های زانو در سنین جوانی است. با توجه به انتخاب راهبرد های مختلف توسط افراد هنگام بروز درد، هدف از این مطالعه دستیابی به پاسخ این پرسش است که وجود درد یکطرفه پاتلوفمورال توزیع نیروی بین دو پا و نوسانات مرکز فشار را چگونه تحت تاثیر قرار می دهد؟ برای این منظور دوازده زن مبتلا به درد یکطرفه پاتلوفمورال و دوازده زن بدون سابقه هیچ گونه درد در اندام تحتانی، همگن شده با گروه مبتلا در این تحقیق شرکت کردند. شاخص های انحراف استاندارد نوسانات قدامی خلفی (SDAP)، انحراف استاندارد نوسانات داخلی خارجی (SDML)، میانگین سرعت نوسانات، طول مسیر جابه جایی مرکز فشار، محدوده نوسانات، طول محور مینور، طول محور ماژور، نیرو و شاخص تقارن (SI) ارزیابی شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سندروم درد پاتلوفمورال بر توزیع متقارن نیرو بر روی دو پا در حالت ایستاده ساکن در افراد مبتلا تاثیر گذاشت و متعاقب آن بیشترین تاثیر در نوسانات پاسچرال این افراد در جهت داخلی - خارجی (64/21±12/19) دیده شد. از کلیه شاخص های مورد بررسی تنها طول مسیر جابه جایی مرکز فشار در دو گروه تفاوت معناداری را نشان نداد (4/0P=). افزایش نیروی متحمل شده بر روی پای سالم در افراد مبتلا به درد یکطرفه زانو در درازمدت می تواند صدمات جبران ناپذیری را به پای سالم این افراد وارد کند، بنابراین در برنامه های توانبخشی علاوه بر ارائه راهکارهای تقویتی سازوکار های درگیر در تعادل، باید به صورت ویژه پای سالم در افراد مبتلا به درد یکطرفه پاتلوفمورال را در نظر داشت.
    کلیدواژگان: تعادل، توزیع نیرو، درد، سندروم پاتلوفمورال، مرکز فشار
  • سعید قایینی، فرانک امیرخانی صفحات 69-84
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر برنامه بازتوانی با شدت فزاینده بر پویایی رشد قدرت اندام تحتانی سالمندان مبتلا به آرتروز، پس از عمل تعویض زانو بود. بدین منظور، 30 سالمند که توسط پزشک معین با روشی مشابه تحت عمل آرتروپلاستی کامل زانو قرار گرفته بودند، در دو گروه تمرینی پانزده نفره قرار گرفتند. رژیم تمرینی یکی از گروه ها، اجرای تمرینات بدنی معمول برای بیماران بعد از عمل آرتروپلاستی بود. اما در پروتکل تمرینی گروه دیگر، شدت فشارها مرحله ای افزایش می یافت. نتایج آزمون تحلیل واریانس، بیانگر پیشرفت معنادار قدرت اندام تحتانی هر دو گروه بود. اما نتایج نهایی آزمون قدرت، بر برتری 25 درصدی گروه برخوردار از شدت فشار از گروه دیگر دلالت داشتند (016/0P=). این یافته ها بر احتمال ایجاد وقفه در پویایی رشد قدرت اندام تحتانی در صورت عدم رعایت اصل افزایش تدریجی شدت فشارهای تمرینی توسط سالمندان تحت عمل آرتروپلاستی زانو دلالت دارند.
    کلیدواژگان: آرتروپلاستی، بازتوانی، زانو، سالمندان، قدرت
  • علی اکبرنژاد، سمانه کنشلو، مصطفی بارانچی صفحات 85-98
    سالمندی موجب بروز تغییراتی در عملکرد سیستم های فیزیولوژیک درگیر در تعادل بدن می شود که با عدم تعادل همراه است. بنابراین استفاده از تمریناتی که به کسب و پایداری تعادل منجر شوند، اهمیت دارد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دوازده هفته تمرینات عملکردی و دوره های مختلف بی تمرینی بر عملکرد عصبی-عضلانی و تعادل پویای مردان سالمند سالم بود. 30 مرد سالمند (میانگین سنی 22/3±71 سال، قد 2/7±168 سانتی متر و توده بدنی 6/6±8/66 کیلوگرم) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و پس از تایید نمره مطلوب با تست تعادل برگ تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به انجام تمرینات عملکردی (12 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 75 دقیقه) پرداختند. گروه کنترل نیز به فعالیت های روزانه خود ادامه دادند. قبل و بعد از دوازده هفته تمرینات و پس از چهار، شش و هشت هفته بی تمرینی آزمون زمان برخاستن و رفتن (TUG) از آزمودنی ها به منظور سنجش تعادل پویا، به عمل آمد. آزمون های آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری و Anova یکطرفه نشان داد که پس از اجرای تمرینات، عملکرد عصبی-عضلانی آزمودنی ها در گروه تمرینات عملکردی به طور معنا داری بهبود یافت (05/0≥P). همچنین در گروه تمرین عملکردی بین پس آزمون و شش و هشت هفته بی تمرینی اختلاف معنا داری مشاهده شد (05/0≥P). نتایج این پژوهش نشان داد که تمرینات عملکردی با تاکید بر تقویت فاکتورهای قدرت، استقامت، انعطاف پذیری و تعادل تاثیر معنا داری بر عملکرد عصبی-عضلانی افراد سالمند دارد. همچنین سازگاری های به دست آمده تا چهار هفته پس از قطع تمرین حفظ شد. بنابراین انجام این الگوی جدید تمرینات که با هزینه اندک موجب بهبود و حفظ کارایی می شود، می تواند برای سالمندان مفید باشد.
    کلیدواژگان: بی تمرینی، تعادل، تمرینات عملکردی، سالمندی، عملکرد عصبی، عضلانی
  • مسعود گلپایگانی، رحمت الله حیدرپور، داریوش خواجوی صفحات 99-110
    هدف از این تحقیق، مقایسه ریتم اسکاپولوهومرال دانشجویان مبتلا به گردپشتی با دانشجویان سالم و مقایسه ریتم اسکاپولوهومرال در دست غالب و غیرغالب دانشجویان مبتلا به گردپشتی است. 25 دانشجوی سالم و 25 دانشجوی مبتلا به گردپشتی از دانشجویان پسر دانشگاه اراک به روش هدفمند انتخاب شدند. برای ارزیابی زاویه گردپشتی و اندازه گیری ریتم اسکاپولوهومرال به ترتیب از دستگاه اسپاینال موس و گونیامتر استفاده شد. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از آزمون t مستقل و در سطح معناداری 05/0 انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که اختلاف معناداری در لحظه شروع حرکت کتف، زاویه چرخش کتف، میزان درجه دور شدن بازو و همچنین نسبت ریتم اسکاپولوهومرال در دانشجویان مبتلا به گردپشتی و دانشجویان سالم وجود دارد (05/0P<). اختلاف معناداری بین ریتم اسکاپولوهومرال دست غالب و غیرغالب دانشجویان مبتلا به گردپشتی وجود نداشت (05/0P<). نتایج نشان داد که گردپشتی می تواند موجب بر هم خوردن ریتم اسکاپولوهومرال شود. همچنین گردپشتی به یک اندازه بر ریتم اسکاپولوهومرال در دست غالب و غیرغالب دانشجویان اثر دارد. بنابراین توصیه می شود دانشجویان ضمن حفظ ملاحظات اصلاحی درمانی در راستای درمان عارضه کایفوز و تقویت عضلات کمربند شانه ای براساس تمرینات پروتکل های اصلاحی اقدام کنند.
    کلیدواژگان: اسپاینال موس، اسکاپولوهومرال، ریتم، کتف، گردپشتی
  • محمدرضا سیدی، فواد صیدی، عباس رحیمی، هومن مینونژاد صفحات 111-127
    هدف از تحقیق حاضر بررسی میزان کارایی هریک از سیستم های حسی بینایی، دهلیزی و حس پیکری در کنترل پاسچر ناشنوایان ورزشکار و غیرورزشکار بود. به این منظور، 30 نفر از نوجوانان 15 تا 20 ساله ناشنوای مادرزادی عمیق و شدید در دو گروه ورزشکار و غیرورزشکار (17/1 ± 08/18 سال، 82/6 ± 04/173 سانتی متر، 47/7 ± 41/59 کیلوگرم) به صورت نمونه گیری هدفمند بررسی شدند. برای تفکیک سهم هریک از سیستم های حسی بینایی، دهلیزی و حس پیکری، وضعیت کنترل پاسچر نمونه ها با دستگاه تعادل سنج بایودکس در چهار حالت حسی مختلف اندازه گیری و کارایی هریک از سیستم های حسی به وسیله فرمول ناشنر محاسبه شد. اطلاعات خام به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS18 و بهره گیری از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل (05/0α≤) تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج نشان داد میزان کارایی همه سیستم های حسی درگیر در کنترل پاسچر گروه ناشنوای ورزشکار به طور معناداری بهتر از ناشنوایان غیرورزشکار است و کاراترین سیستم حسی درگیر در کنترل پاسچر هر دو گروه سیستم حس پیکری است و بعد از آن به ترتیب سیستم های بینایی و دهلیزی قرار داشتند. احتمالا بهتر بودن وضعیت قدرت اندام تحتانی و نیز کنترل عصبی عضلانی بهتر در ورزشکاران دلیل وضعیت تعادلی بهتر آنان است. اثر منفی ضعف داده های دهلیزی در فرایند خیره شدن نیز می تواند در کاهش کارایی سیستم بینایی در کنترل پاسچر ناشنوایان اثرگذار باشد. از نتایج این تحقیق می توان در طراحی برنامه های توانبخشی ناشنوایان استفاده کرد و نشان می دهد تمرینات عصبی عضلانی که حس پیکری را بهبود بخشند، احتمالا اثر بیشتری در بهبود وضعیت تعادلی ناشنوایان خواهند داشت، ازاین رو پیشنهاد می شود این گونه تمرینات در برنامه های ورزشی و توانبخشی ناشنوایان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حسی پیکری، سیستم بینایی، سیستم دهلیزی، کنترل پاسچر، ناشنوای ورزشکار
  • سید کاظم موسوی، محمدرضا اسلامی پور، سید صدرالدین شجاع الدین صفحات 129-142
    با توجه به نقش کلیدی تعادل در فعالیت های روزانه و ورزشی، هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر خستگی ناشی از فعالیت وامانده ساز بر تعادل پویا و زمان بازیافت تعادل مردان فعال دارای زانوی پرانتزی و طبیعی بود. 40 دانشجوی مرد فعال سالم، شامل 20 نفر دارای زانوی پرانتزی و 20 نفر دارای زانوی طبیعی در این تحقیق نیمه تجربی شرکت کردند. ناهنجاری زانوی پرانتزی با کولیس و گونیامتر اندازه گیری شد. از آزمون آستراند برای ایجاد خستگی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تحلیل واریانس مرکب درون- برون گروهی، t مستقل و t زوجی استفاده شد. نتایج حاصل از میانگین شاخص ثبات پویا از طریق آزمون t زوجی نشان داد که این شاخص در هر دو گروه در مقایسه پیش آزمون و پس آزمون افزایش معنا داری داشت (00/0= P). اما آزمون t مستقل نشان داد که میانگین این تغییرات در دو گروه تفاوت معنا داری نداشت (56/0= P). همچنین شاخص ثبات پویا در دو گروه 10 دقیقه پس از خستگی به طور کامل بازیافت شد. جابه جایی خط جاذبه به طرف داخل در افراد زانو پرانتزی می تواند موجب افزایش نوسانات پوسچر طرفی شود و از آنجا که ناهنجاری زانوی پرانتزی موجب چرخش داخلی ساق پا و تبدیل آن به پرونیشن مفصل ساب تالار در وضعیت تحمل وزن می شود، این تغییر در ساختارهای پا می تواند موجب تغییر عملکرد پا برای کنترل تعادل شود.
    کلیدواژگان: بازیافت تعادل، تعادل پویا، خستگی، زانوی پرانتزی، فعالیت وامانده ساز
  • علی یلفانی، الهام امینی سمیرمی، زهرا رئیسی صفحات 143-162
    اخیرا متخصصان علوم حرکتی برای تعیین کمیت حس عمقی استفاده از نتایج اندازه گیری های فرعی، شامل سنجش پایداری پاسچر و نوسانات پاسچر را پیشنهاد کرده اند. با توجه به اینکه ساختار پا عامل موثری بر عملکرد حرکتی انسان است، هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ناهنجاری های اسکلتی عضلانی کف پای صاف، گود و انگشت شست کج بر نوسانات پاسچر در وضعیت ایستاده است. 48 دانشجوی دختر با میانگین سن 64/2±11/24 سال، قد 92/5±53/158 سانتی متر و وزن 94/7±79/55 کیلوگرم در این پژوهش شرکت کردند. ناحیه و سرعت نوسانات پاسچر با دستگاه FDM-S Foot Pressing force اندازه گیری شد. برای تجزیه وتحلیل آماری از ANOVA یکطرفه در سطح 5 درصد استفاده شد. نتایج آماری نشان داد که بین پای گود و نرمال، انگشت شست کج و سالم و همچنین بین پای گود و انگشت شست کج با گروه دارای کف پای صاف اختلافات معنا داری وجود دارد (05/0>P). یافته ها نشان داد بین پای صاف و نرمال اختلافات معنا داری وجود ندارد (05/0
    کلیدواژگان: پای صاف، پای گود، سرعت نوسانات، شست کج، ناحیه نوسانات
|
  • Saber Aryafar, Azar Aghayari, Reza Rajabi Pages 1-17
    In this study 84 women aged between 22-45 participated as a sample. Subjects collected on purposive bases and used to have signs of neck pain and they were gathered from Tehran Payamenoor University. Subject divided in to 4 groups of corrective exercise، postural re-education، combined and control (each group 21). Pain severity was identified using VAS. Results indicated that neck pain was reduced significantly in post-test phase in both corrective exercise and combined groups (p<0/05). However there was no significant change in the scale of pain in re-education group alone (p=0/10). Hence the scale of pain in control group was increase significantly (p=0/002). There was no significant difference in the pain variable in pre-test phase among the 4 groups. However there was such a difference in post-test phase among them. Using the follow up test، it was revealed that there was a significant between corrective exercise group with postural re-education group and control group، and between postural re-education group with combined and control group; and between combined and control group (p<0/05). While، there was no significant difference between corrective exercise group and combined group (p>0/05). On the basis of this finding، it can be concluded that 8 weeks corrective exercise and combined protocol (corrective exercise along with postural re-education) could be effective in reducing the scale of pain among computer user women at the age of 22-45. This study emphasis in the effect of combined protocol (corrective exercise along with postural re-education).
    Keywords: Neck Pain, corrective exercise, postural re, education, Computer users
  • Shirin Aali, Hasan Daneshmandi, Ali Asghar Norasteh Pages 19-34
    The purpose of this study was the examination of the spinal deformities in children with sensory impairment. 16 blind children (9 girls، 7 boys) and 30 deaf children (14 girls، 16 boys) participated as the sample groups in Ardabil city. 60 healthy children (30 girls and 30 boys) also participated as the control group. Spinal mouse was used for the assessment of lordosis، scoliosis and kyphosis. One-Way ANOVA and LSD post hoc test was used to compare groups by using SPSS (16 version) software. Data analyze showed that there were no significant difference among groups in kyphosis rate (p=0/345)، lordosis (p=0/204) and lumbar scoliosis (p=0/185). The thoracic scoliosis (p=0/002) showed significant difference among the groups. According to the findings of the present study، sensory impairment (especially Blindness) has relationship with postural problems. Therefore، early screening and then exercise training programs appears to be essential to improve their physical condition.
    Keywords: sensory impairment, Blind, deaf, spinal abnormalities, children
  • Shiva Noori, Heydar Sadeghi Pages 35-55
    Balance is a complex motor skill that describes body posture dynamic in preventing to fall. The purpose of this study was to determine the reliability of functional balance tests (static، semi-dynamic and dynamic) in ectomorph women aged youth (24-34 years old). 25 female ectomorph with the average and standard deviation age of 26. 00±1. 51 yrs، height of 166. 9±1. 14 cm and weight of 46. 99±3. 27 kg، participated in this study. Functional balance tests were assessed while Heath-Carter approach applied to determine the participant somatotype. All the functional balance tests are used for each individual three times within 72 hours. Data distribution normalization are evaluated by means of Kolmogorov-Smirnov test، while ICC was used for assessing the reliability at a significance level of 0. 05. To assess static balance، BESS in stable level with a leg upward and tandem positions، BESS in unstable level with a leg upward position، Stork، Angle in stable level in dominant leg opened eyes، and undominant leg with opened and closed eyes; and semi-dynamic balance، Star excursion and dynamic balance tests، Timed to Get Up and Go tets that have attained a very good reliability level (ICC>0. 80)، are recommended. The reliability of the BESS static balance test in paired foot and tandem positions، Romberg، Angle in stable level with the dominant leg and opened eyes; Angle in unstable level with indominant leg and closed eyes; and Tandem walking dynamic balance test that are used in this study with ectomorph body type has not been confirmed، so we can say that the reliability of these tests is affected by individual’s body type.
    Keywords: Reliability, Static Balance, Semi, dynamic Balance, Dynamic Balance
  • Ali Yalfani, Zahra Raeisi Pages 57-68
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is one of the most common knee injuries among the youth. With regard to selecting different strategies during pain، the aim of present study was to answer this answer that how the unilateral patellofemoral pain affects the force distribution between the feet and center of pressure center sway. For this purpose، 12 women with unilateral PFPS and 12 women with no pain in their lower extremity participated in this study. Parameters such as SDAP، SDML mean sway velocity، COP path length، sway limits، length of minor axis، length of major axis، force and symmetry index (SI) were evaluated. The findings demonstrated that PFPS affected force symmetry distribution on both feet during quiet stance in those subjects with PFPS and consequently the most effect in postural sway of these participants were observed in medial-lateral direction (19. 12±21. 64). In COP Parameters، only COP path length indicated no significant difference between the two groups (P=0. 4). An increase in the imposed force on the healthy foot in participants with unilateral PFPS for a long time can cause uncompensated sever injuries to their healthy foot. Therefore، in addition to reinforcement plans of mechanisms involved in balance، special attention should be paid to healthy foot in those with unilateral PFPS in rehabilitation programs.
    Keywords: Balance, Center of Pressure, Force Distribution, Pain, Patellofemoral Syndrome
  • Saeed Ghaeeni, Faranak Amirkhani Pages 69-84
    The aim of this research was to evaluate the effect of a rehabilitation program with progressive intensity on the dynamic growth of lower extremity strength in the elderly with osteoarthritis after total knee arthroplasty. For this purpose، 30 elderly subjects who the same physician operated on their knees with a technique similar to total knee arthroplasty were studied in two training groups (each group 15 subjects). The training regimen of one group was typical physical training for knee arthroplasty. But in the other group، the intensity of training increased periodically. ANOVA results showed a significant progress of lower extremity strength in both groups. But the results of strength test showed that the group with intensity performed 25% better than the other group (P=0. 016). These results indicated that the dynamic growth of lower extremity strength may stop if gradual increase of training intensities is disregard in the elderly after knee arthroplasty.
    Keywords: Arthroplasty, Elderly, Knee, Rehabilitation, Strength
  • Ali Akbarnejad, Samane Koneshlou, Mostafa Baranchi Pages 85-98
    Aging causes changes in the function of those physiological systems involved in body balance which is accompanied by imbalance. Therefore، it is important to perform training which leads to maintenance and improvement of balance. The aim of this study was to determine the effect of 12 weeks of functional training and different periods of detraining on neuromuscular performance and dynamic balance in healthy elderly men. 30 elderly men (mean age: 71±3. 22 yr، height: 168±7. 2 cm and weight: 66. 8±6. 6 kg) voluntarily participated in this study and randomly divided into experimental and control groups after they achieved a proper score in Berg balance scale. Experimental group performed functional training (12 weeks، 3 sessions per week and 75 minutes per session) and control group continued their daily activities. Before and after 12 weeks of training and after four، six and eight weeks of detraining، time up and go (TUG) test was conducted to assess dynamic balance. Analysis of variance with repeated measures and one-way ANOVA showed that neuromuscular performance significantly improved in functional training group after the training (P≤0. 05). Also، there was a significant difference between the posttest and six and eight weeks of detraining in this group (P≤0. 05). The results showed that functional training had a significant effect on neuromuscular performance in elderly men through focusing on reinforcement of strength، endurance، flexibility and balance. Also، the obtained adaptabilities persisted after four weeks of detraining. Therefore، this new low-cost model of training which improves and maintains efficiency can be useful for the elderlies.
    Keywords: Aging, Balance, Detraining, Functional Training, Neuromuscular Performance
  • Masoud Golpayegani, Rahmatollah Heydarpour, Dariush Khajavi Pages 99-110
    The aim of this study was to compare scapulohumeral rhythm between students with kyphosis and healthy students and between dominant and non-dominant hands in kyphosis students. 25 male healthy students and 25 male students of Arak University with kyphosis were selected by purposive sampling method. The angle of kyphosis and scapulohumeral rhythm were measured by spinal mouse and goniometry respectively. Independent t test was used to analyze the data (P<0. 05). The results showed a significant difference in motion of scapula، scapula rotation angle، range of humeral abduction and scapulohumeral rhythm between the two groups (P<0. 05). No Significant difference was observed in scapulohumeral rhythm between dominant and non-dominant hands in students with kyphosis (P<0. 05). The results showed that kyphosis can disturb scapulahumeral rhythm. In addition، kyphosis has the same effect on scapulahumeral rhythm in dominant and non-dominant hands. Therefore، it is recommended that students should correct kyphosis and strengthen shoulder girdle muscles based on corrective training protocols.
    Keywords: Kyphosis, Rhythm, Scapula, Scapulohumeral, Spinal Mouse
  • Mohammadreza Seyedi, Foad Seidi, Hooman Minoonejad Pages 111-127
    The current study aimed at investigating the efficiency of visual، vestibular and somatic sensory systems in postural control of deaf athletes and non-athletes. For this purpose، 30 adolescents aged between 15 and 20 with congenital severe deafness were assigned to athlete and non-athlete groups (mean age 18. 08+1. 17 yr، height 173. 04+6. 82 cm and weight 59. 41+7. 47 kg) by purposive sampling method. A Biodex stabilometer was used to measure the postural control of the subjects in four different sensory conditions to find out the shares of visual، vestibular and somatic systems and the efficiency of each sensory system was calculated by Nashner formula. The SPSS version 18، descriptive statistics and independent t test were used to analyze data (α≤0. 05). The results revealed that the efficiency of all sensory systems involved in postural control of deaf athletes was significantly better than deaf non-athletes. The most efficient sensory system involved in postural control was the somatic system in both groups and visual and vestibular systems occupied the next places respectively. It seems that better lower extremity strength and musculoskeletal control in athletes may result in their better balance. Furthermore، the negative effect of the lack of vestibular data in staring process can influence the reduced efficiency of visual system in postural control of deaf subjects. The results of this study can be used to design rehabilitation plans for deaf subjects which show that those musculoskeletal training which improves somatic sensory system may have a greater effect on the balance improvement in the deaf so it is suggested that such training should receive more attention in sport and rehabilitation plans of the deaf.
    Keywords: Deaf Athletes, Postural Control, Somatic System, Vestibular System, Visual System
  • Seyedkazem Mosavi, Mohammad Reza Eslamipour, Seyed Sadraddin Shojaeddin Pages 129-142
    Balance plays a key role in daily and sports activities. The aim of this study was to investigate the effect of fatigue induced by exhaustive exercises on dynamic balance and balance recovery time in active men with genu varum and normal knee. 40 active healthy male students including 20 subjects with genu varum deformity and 20 normal subjects participated in this semi-experimental study. Genu varum deformity was assessed with a caliper and a goniometer. Strand test was used to create fatigue. SPSS software and statistical tests of analysis of combined variance within-between groups، t test and paired t test were used to analyze data. The results of the mean dynamic balance index by paired t test showed that this index increased significantly in the posttest and pretest comparison in both groups (P=0. 00). However، independent t test showed that the mean of these changes was not significantly different between the groups (P=0. 56). The dynamic balance index in both groups was fully recovered 10 minutes after fatigue. Medial displacement of the gravity line could increase the lateral posture sways in subjects with genu varum and since this deformity causes internal rotation of the leg and pronation of the subtalar joint in weight-bearing condition، leg structure changes can change leg function to control balance.
    Keywords: Balance Recovery, Dynamic Balance, Exhaustive Exercises, Fatigue, Genu Varum
  • Ali Yalfani, Elham Amini Semiromi, Zahra Raeisi Pages 143-162
    Recent efforts have been made to specify the proprioceptive quantity using the results of subordinate measurements including measuring postural stability and sway. As the structure of the human foot is a factor affecting motor performance، the aim of this study was to investigate the effect of musculoskeletal abnormalities of pes planus، pes cavus and hallux valgus on postural sways during quiet stance. 48 female students (mean age of 24. 11±2. 64 yr، height 158. 53±5. 92 cm and weight 55. 79±7. 94 kg) took part in this study. The area and velocity of postural sways were measured using FDM-S Foot pressing force device. One-way ANOVA was used for statistical analysis at significance level of 0. 05. Statistical results showed a significant difference between pes cavus and normal foot (control) groups، between hallux valgus and normal foot (control) groups، between pes cavus and pes planus groups and between hallux valgus and pes planus groups (P<0. 05). The findings showed no significant differences between pes planus and normal foot (P>0. 05). The results of this study showed that the various foot structures influence postural sway factors. Classification of foot types and rate of deformity in both clinical and research areas is very important and should receive attention. Also، sport coaches and clinical experts should be aware of these findings in order to design and apply sport and rehabilitation programs.
    Keywords: Hallux Valgus, Pes Cavus, Pes Planus, Sway Area, Sway Velocity Hallux Valgus, Sway Velocity