فهرست مطالب

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 59، آذر و دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد اصغری جعفرآبادی، سیده مومنه محمدی، اکبر سلطانی صفحات 75-92
    در مطالعات علوم پزشکی، نیاز است شاخصهایی برای بررسی تاثیر مواجهه ها و مداخله ها و همچنین دقت اندازهگیری ها به کار رود. هدف از این مقاله ارائه شاخصهای تاثیر و توافق در اندازهگیری ها و انجام استنباط در مورد آن ها بود. مبانی و نحوه انجام محاسبات انواع معیارهای تاثیر و توافق در اندازهگیری ها و استنباط در مورد آنها برای مطالعات علوم پزشکی، با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط، ارائه گردید. برای بررسی تاثیر و تعیین سهم عامل خطر روی پیامدها در مطالعات مورد-شاهدی و هم گروهی، شاخص خطر و کسر قابل انتساب در گروه مواجهه و جامعه، به همراه فاصله اطمینان آن ها استفاده شد. همچنین شاخصهای نسبی و مطلق کاهش خطر و تعداد مورد نیاز برای درمان (NNT) در مطالعات مداخلهای و مخصوصا کارآزمایی ها به عنوان اندازه اثر کفایت تاثیر گذاری مداخله به کار رفت. در مطالعات تشخیصی و غربالگری، فاصله اطمینان حساسیت، ویژگی و شاخصهای مرتبط به همراه فاصله اطمینان آن ها محاسبه شد. به علاوه نیاز است میزان دقت اندازهگیری ها برای اندازهگیری های کمی با استفاده از شاخص های خطای معیار اندازهگیری، ICC، حدود توافق بلند و آلتمن و ضریب همبستگی توافق لین و برای متغیرهای اسمی و رتبهای به ترتیب توسط کاپا و کاپای وزنی محاسبه و در مورد آن ها استنباط انجام شود. در هر یک از موقعیتهای فوق نتایج حاصل از مثالهای مطالعاتی به همراه نحوه انجام محاسبات ارائه شد. برای بررسی تاثیر و توافق در اندازهگیری ها برای انواع مطالعات علوم پزشکی، تحلیلهای ارائه شده با توجه به موقعیت و هدف مطالعه توصیه میشود.
    کلیدواژگان: جداول توافقی، تاثیر، توافق، خطر قابل انتساب، ارزیابیهای تشخیصی، NNT، کاپا، حدود توافق
  • عباس بیات اصغری، سحر موسی نژاد، مینا عسگری، عباس رمضانی فرانی، جواد جواهری صفحات 93-98
    مقدمه
    افزایش دانش بیماران به تنهایی برای کنترل بیماری خود کافی نبوده و نیاز است که توانایی ها و مهارت هایی برای مقابله موثر با استرس های حاصل از دیابت کسب کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک های مقابله ای با تبعیت از درمان در بیماران دیابتی نوع دو انجام شد.
    روش ها
    در یک طرح پژوهشی مقطعی تعداد 100 بیمار دیابتی نوع دو با استفاده از روش در دسترس انتخاب شدند. این بیماران پرسشنامه های راه های مقابله ای لازاروس و فولکمن و پرسشنامه تبعیت از درمان را تکمیل کردند. در این مطالعه از آزمون همبستگی اسپیرمن و مدل رگرسیون خطی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Spss استفاده شد.
    یافته ها
    خرده مقیاسهای سبک مسئله مدار و هیجانمدار با تبعیت از درمان ارتباط معنی داری داشتند. بدین صورت که بین سبک مسئله مدار با تبعیت از درمان رابطه معنیدار مستقیم وجود دارد (05/0> P) و بر اساس تحلیل رگرسیونی خطی با افزایش مسئله مداری، تبعیت از درمان نیز افزایش مییافت. بین سبک هیجان مدار با تبعیت از درمان رابطه معنی دار معکوس وجود داشت (05/0> P) که بر اساس تحلیل رگرسیونی خطی با افزایش هیجان مداری، تبعیت از درمان کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش بر وجود ارتباط معنیدار بین سبک های مقابله ای مسئله مدار و هیجان مدار با پیروی و تبعیت از درمان در بیماران دیابتی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: دیابت، سبک های مقابله، تبعیت از درمان
  • زینب نظام دوست، مرضیه ثاقب جو، افسون برزگر صفحات 99-104
    مقدمه
    این پژوهش به منظور تعیین تاثیر 12 هفته تمرینات هوازی منظم برسطح سرمی واسپین و عوامل مرتبط با هومئوستاز گلوکز در بیماران دیابتی نوع دو انجام گرفت.
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 20 زن مبتلا به دیابت نوع دو (میانگین سن: 02/3±30/43 سال، نمایه توده بدنی: 23/3±089/27 کیلوگرم بر متر مربع و میزان چربی بدن: 71/2±46/29 درصد) انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (10=n) و کنترل (10=n) قرار گرفتند. گروه تجربی، دوازده هفته تمرین هوازی (3 جلسه در هفته با شدت 75 تا85 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره) انجام دادند. نمونه گیری خون 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون تی زوجی و مستقل تجزیه و تحلیل شد (05/0>P).
    یافته ها
    نتایج، کاهش معنی دار سطوح سرمی واسپین، گلوکز ناشتا و مقاومت به انسولین (مقادیر P به ترتیب 001/0، و01/0 و07/0) را در گروه تجربی نشان داد و مقادیر وزن، نمایه توده بدنی، درصد چربی و نسبت دور کمر به دور لگن آزمودنی های گروه تجربی نیز به طور معنی داری کاهش یافت (مقادیر P به ترتیب 002/0، 01/0، 04/0و03/0).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که انجام تمرینات هوازی همراه با کاهش وزن و درصد چربی بدن، منجر به کاهش سطح سرمی واسپین سرم، گلوکز ناشتا مقاومت به انسولین می شود، لذا می تواند به عنوان یک روش درمانی مکمل برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، واسپین، گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، دیابت نوع دو
  • محمد علی بشارت، فروغ شجاعی، علیرضا کیامنش، حمید امیری صفحات 105-116
    مقدمه
    نقش چاقی و اضافه وزن در پیدایش و تداوم بیماری های جدی پزشکی و اختلال های روان شناختی از یک سو، و تاثیر عوامل روانشناختی بر چاقی از سوی دیگر، اهمیت پژوهش در این حوزه را مضاعف کرده است. هدف پژوهش حاضر مقایسه سبک های دلبستگی و سبک های فرزند پروری در بزرگسالان مبتلا به چاقی و افراد غیرمبتلا بود.
    روش ها
    تعداد 144نفر، شامل 72 مبتلا به چاقی (48 زن و 24 مرد) و 72 غیر مبتلا (48 زن و 24 مرد) در این پژوهش شرکت کردند. شرکت کنندگان مقیاس دلبستگی بزرگسالان (Adult Attachment Inventory) و پرسشنامه اقتدار والدین (Parental Authority Questionnaire) را تکمیل کردند.
    یافته ها
    بین سبک دلبستگی ایمن و نمایه توده بدنی (Body Mass Index) در افراد مبتلا به چاقی، رابطه منفی معنی دار وجود داشت، اما بین سبک های دلبستگی ناایمن (اجتنابی و دوسوگرا) و نمایه توده بدنی رابطه معنی دار تایید نشد. همچنین نتایج بیانگر آن بود که بین میانگین سبک های دلبستگی ایمن و ناایمن- دوسوگرا با نمایه توده بدنی در دو گروه مبتلا به چاقی و گروه غیرمبتلا تفاوت معنی دار وجود دارد. در بررسی سبک های فرزندپروری و نمایه توده بدنی، بین سبک فرزند پروری مقتدرانه پدری و نمایه توده بدنی رابطه معنی دار به دست آمد، اما بین سبک های فرزند پروری آمرانه و سهل گیرانه والدین (پدر/ مادر) و نمایه توده بدنی رابطه معنی دار تایید نشد.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن نقش سبک های دلبستگی و سبک های فرزندپروری می توان زمینه مساعدی در مداخلات پیشگیری و برنامه های درمانی، به منظور ارتقاء سلامت جسمانی و روان شناختی افراد فراهم آورد.
    کلیدواژگان: چاقی، سبک دلبستگی، سبک فرزند پروری، نمایه توده بدنی
  • فهیمه رمضانی تهرانی، سونیا مینویی، معصومه سیمبر، فریدون عزیزی صفحات 117-128
    مقدمه
    با توجه به محدودیت مطالعات مبتنی بر جمعیت و نبود توافق کلی در مورد حساسترین و دقیقترین شاخص پیشگویی کننده مقاومت به انسولین و سندرم متابولیک در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اعتبار شاخص های متعدد موجود در مبتلایان به این سندرم صورت پذیرفت.
    روش ها
    در مطالعه کشوری مبتنی بر جمعیت بررسی شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک، 1772 زن و دختر 18-45 ساله از نظر ابتلا به این سندرم بر اساس معیارهای رتردام مورد مطالعه قرار گرفتند. دور کمر، نمایه توده بدنی، نسبت دور کمر به باسن، محصول تجمع لیپیدی(LAP) و شاخصچربی احشایی (VAI) تعیین و شاخص ارزیابی مدل هومئوستازبرای مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در بین زنان مبتلا محاسبه گردید. تعریف سندرم متابولیک با توجه به معیار Joint Interim Statement (JIS) و HOMA بزرگتر یا مساوی 3/2 به عنوان آستانه مقاومت در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از بین شاخصهای بررسی شده VAI معیار بهتری جهت پیشگویی مقاومت به انسولین (حساسیت 60% و ارزش اخباری مثبت 83%) و سندرم متابولیک (حساسیت 97% و ارزش اخباری مثبت 95%) بود. با ترسیم منحنی راک بهترین نقاط برش جهت پیشگویی مقاومت به انسولین معادل 8/1 و برای سندرم متابولیک 1/3 بود.
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد از میان تمام مارکرها، شاخص چربی احشایی شاخص قابل اطمینانی در جهت غربالگری اختلالات قلبی و متابولیک در میان زنان مبتلا به PCOS باشد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، شاخص چربی احشایی
  • مریم بهادری، لیلا کهن، نسیبه جعفری صفحات 127-132
    مقدمه
    چاقی در تمام جوامع به عنوان یک مشکل بهداشتی مطرح بوده که به سرعت در حال افزایش است. چاقی به عنوان یک عامل مرتبط با سبک زندگی، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد. امنتین یک آدیپوسیتوکین جدید است که در بافت چربی احشایی به فراوانی بیان می شود و سطح بیان آن ارتباط معکوس با چاقی دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین چند شکلی ژنتیکی Val109Asp ژن امنتین و چاقی در زنان ایرانی است.
    روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی260 زن شامل 186 زن با 30 >BMI به عنوان گروه کنترل و 74 زن با 30 ≤BMI مبتلا به عارضه چاقی انجام شد. تعیین ژنوتیپ های امنتین با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) و به دنبال آن چندشکلی طولی قطعات محدود شونده (RFLP) صورت گرفت. آنالیز داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 17 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های Asp/Asp، Asp/Val و Val/Val در گروه کنترل به ترتیب 6/65%، 7/31%، 7/2% و در افراد چاق 4/51%، 2/39%، 5/9% بود. مقایسه فراوانی ژنوتیپ ها در دو گروه نشان داد که افراد دارای ژنوتیپ Val/Val نسبت به افراد واجد ژنوتیپ Asp/Asp در خطر بیشتری برای ابتلا به عارضه چاقی می باشند (01/0 P:، 9/14-3/1=CI%95، 5/4=OR).
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری بین چند شکلی Val109Asp ژن امنتین و چاقی در زنان ایرانی وجود دارد.
    کلیدواژگان: چندشکلی، امنتین، چاقی، زنان
  • حامد رضایی نسب *، روح الله رنجبر، عبدالحمید حبیبی، سعید شاکریان صفحات 133-140
    مقدمه

    هدف از این تحقیق مقایسه شدت های مختلف فعالیت هوازی حاد بر غلظت ویسفاتین در مردان مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    روش ها

    تعداد 10 آزمودنی مبتلا به دیابت نوع دو (میانگین±انحراف معیار؛ سن، 6/3±6/52 سال؛ قد، 7/6± 3/171 سانتیمتر؛ وزن 7/4±58/87 کیلو گرم) در تحقیق حاضر شرکت کردند. در جلسه اول سنجش های آنتروپومتریکی، ترکیب بدنی و اوج اکسیژن مصرفی(VO2peak) آزمودنی ها اندازهگیری شد. در جلسات دوم تا چهارم آزمودنی ها پس از حداقل 10 ساعت ناشتایی در یک طرح متقاطع با سه شدت %40، %60 و %80 اوج اکسیژن مصرفی، طی سه جلسه به فاصله یک هفته روی تردمیل دویدند. هزینه انرژی هر جلسه فعالیت 300 کیلو کالری بود. نمونه خونی قبل از فعالیت، بلافاصله و 24 ساعت پس از هر شدت فعالیت برای اندازه گیری سطوح ویسفاتین، گلوکز و انسولین جمع آوری شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که هیچ یک از اثرات اصلی زمان نمونه گیری و فعالیت و اثر تعاملی زمان نمونه گیری × فعالیت بر سطوح ویسفاتین، گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) معنیدار نبود (05/0< p). همچنین نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین مقدار تغییرات ویسفاتین و انسولین در شدت های مختلف فعالیت ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0> p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاضر می توان نتیجه گیری کرد که در فعالیت های هوازی با هزینه انرژی برابر (300 کیلو کالری)، شدت فعالیت بر سطوح ویسفاتین بلافاصله بعد و 24 ساعت بعد از فعالیت اثرگذار نمی باشد.

    کلیدواژگان: دیابت، ویسفاتین، مقاومت به انسولین، فعالیت هوازی، هزینه انرژی
  • سید محمد کاظم نوربخش، الهام هاشمی دهکردی، کیاوش فکری، افسانه نکویی*، عاطفه عمادی صفحات 141-144

    گانگلیوزیدوزیسGM1 یک اختلال ذخیره سازی لیپید به دلیل کمبود آنزیم β- گالاکتوزیداز لیزوزوم است. این کمبود منجر به تجمع گانگلیوزیدوزGM1 در لیزوزوم ها می شود، که نهایتا منجر به تورم، آسیب سلولی و اختلال در عملکرد ارگان می شود. این بیماری یک اختلال نورودژنراتیو نادر می باشد. لکه های مغولی (ضایعات هیپرپیگمانته وسیع) وسیع یک نشانه بالینی در برخی از بیماری های متابولیک از جمله بیماری گانگلیوزیدوزیسGM1 نوع یک میباشد. هپاتومگالی، هیپوتونی، ادم، تشنج و ناهنجاری های اسکلتی و لکه ماکولای آلبالویی از جمله علائم دیگر این بیماری است. ما در این مقاله یک کودک 10 ماهه مبتلا به گانگلیوزیدوزیس GM1نوع یک که با لکه های مغولی وسیع به مرکز آموزشی درمانی هاجر(س) شهرکرد مراجعه کرده بود را گزارش میکنیم.

    کلیدواژگان: بتا گالاکتوزیداز، گانگلیوزیدوزیس نوع یکGM1، لکه های مغولی(mongolian spots)، اختلالات ذخیره
|
  • Mohammad Asghari Jafarabadi, Seyede Momene Mohammadi, Akba Soltani Pages 75-92
    In medical studies، measures are required to reveal the effect of exposures and interventions and also the precision of measurements. This paper aimed to introduce the measures of effect and agreement and inferences about them in these studies. Principles and method of calculating measures of effect and agreement and inference about them were presented for all types of medical studies taking into account the relevant considerations. To assess the effect of risk factors on outcomes in case-control and cohort studies، and to determine the relevant effect، the attributable risk and fraction in the exposed group and population were used along with their confidence intervals. Also the relative risk reduction، absolute risk reduction and number needed to treat were applied as the measures of effect of intervention in the interventional studies especially in trails. The sensitivity، specificity and related measures along with their confidence intervals were computed for diagnostic accuracy and screening studies. In addition it is needed to evaluate the precision of measurements using standard error of measurements، ICC، Altman and Bland’s limits of agreement and Lin’s concordance correlation coefficient for quantitative variables and using kappa and weighted kappa for nominal and ordinal variables. In each of these situations the results of research based examples were presented along with the methods of their calculations. To assess the measures of effect and agreement، the mentioned analyses are recommended considering the situation and purpose of the study.
    Keywords: Contingency Table, Effect, Agreement, Attributable Risk, Diagnostic evaluations, NNT, Kappa, Limits of Agreement
  • Abass Bayat Asgari, Sahar Mossanejad, Mina Asgari, Abass Ramazani Farani, Javad Javaheri Pages 93-98
    Background
    Having high knowledge in patients is not sufficient for disease control and it is necessary to get more skills and capabilities that could be helping in confronting with diabetes associated stresses. This study is aim to assess the relationship between coping styles approaches with adherence to treatment in type 2 diabetic patients.
    Methods
    In a cross sectional design 100 type 2 diabetic patients were selected by convenience route. Folkman and Lazaros as well as adherence to treatment questionnaires were filled by participants. Data was analyzed by SPSS software version 16، spearman correlation test and linear regression model were used for inferential statistics.
    Results
    Problem and excitement oriented subscales were significant correlation. The correlation between problem oriented subscale and adherence was positive and significant (P<0. 05) so that regression model showed as this subscale increase the adherence was increasing as well. The correlation between excitement oriented subscale and adherence was negative and significant (P<0. 05) so that regression model showed as this subscale increase the adherence was decreasing.
    Conclusion
    The results emphasized that there is significant correlation between copying styles and adherence to treatment in type 2 diabetic patients.
    Keywords: Diabetes mellitus, Coping styles, Adherence to treatment
  • Zeynab Nezamdoust, Marziyeh Saghebjoo, Afson Barzgar Pages 99-104
    Background
    This study was conducted to determine the effect of 12 weeks of aerobic training on serum levels of vaspin and glucose homeostasis variables in patients with type 2 diabetes.
    Methods
    In this quasi-experimental study، 20 women with type П diabetes (mean±SD: age 43. 30 ±3. 02 yr، body mass index 27. 089±3. 23 kg/m2 and body fat 29. 46 ±2. 71%) were randomized into experimental (n = 10) and control (n = 10) groups. Experimental group performed twelve weeks aerobic training (3 times per week at an intensity of 75-85 % of maximum heart rate reserve). Blood samples were collected 24h before and 48h after the training. Data was analyzed by paired and independent samples t-test (P <0. 05).
    Results
    Results showed a significant decrease in serum levels of vaspin، fasting blood sugar and insulin resistance index (P value 0. 001، 0. 01 and 0. 007; respectively)) in experimental group and body weight، body mass index، percent body fat and waist to hip ratio significantly decreased in experimental group (P value 0. 002، 0. 01، 0. 04 and 0. 03; respectively).
    Conclusion
    The results of this study showed that aerobic training along with decrease in body weight and percent body fat leads to significant decrease in serum levels of vaspin، fasting glucose and insulin resistance index، so can be considered as a complementary therapy method in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Aerobic training_Vaspin_Fasting blood sugar_Insulin resistant factor_Type 2 diabetes
  • Mohammad Ali Besharat, Forough Shojaei, Alireza Kiamanesh, Hamid Amiri Pages 105-116
    Background
    The role of obesity and overweightness in emerging and enduring of serious medical and psychological disorders on one hand and the effect of psychological factors in obesity on the other hand، has made the surveys about psychological role in obesity of great importance. The aim of the present study was to compare the attachment styles and parenting styles of obese and non-obese adults.
    Methods
    144 individuals (72 obese patients: 48 females and 24 males) and (72 non-obese: 48 females and 24 males) participated in this study. Participants were asked to complete the Adult Attachment Inventory (AAI) and the Parental Authority Questionnaire (PAQ).
    Results
    There was a negative relationship between secure attachment and Body Mass Index (BMI) of the obese patients، but no statistically significant relationship between insecure attachment styles (avoidant and ambivalent) was found. There was also a statistically significant relationship between the mean scores of secure and ambivalent attachment styles with BMI. Regarding the parenting styles and BMI، there was a statistically significant relationship between authoritative parenting style of the father and BMI، but no relation between authoritarian and permissive parenting styles was confirmed.
    Conclusion
    Regarding the role of attachment styles and parenting styles of obese and non-obese adults، we can improve the physical and psychological public health of patients by changing the prevention and treatment protocols for the patients.
    Keywords: Obesity, Attachment Style, Parenting Style, BMI
  • Fahimeh Ramezani Tehrani, Sonia Minooee, Masoumeh Simbar, Fereidoun Azizi Pages 117-128
    Background
    Considering the limited population-based studies and lack of a general consensus on the most sensitive and precise predictor of insulin resistance and metabolic syndrome in the women with polycystic ovary syndrome (PCOS)، the present study was performed with the aim of comparing the validity of various available adiposity markers in these patients.
    Methods
    In the national and population-based study of PCOS prevalence، 1772 girls and women، aged 18-45 years، were assessed for the diagnosis of PCOS based on Rotterdam criteria. Waist circumference، body mass index، waist to hip ratio، lipid accumulation product، visceral adiposity index (VAI) and homeostasis assessment model- insulin resistance (HOMA-IR) were calculated. The diagnosis of metabolic syndrome was based on Joint Interim Statement (JIS) criteria and HOMA-IR≥ 2. 3 was considered as the resistance cutoff point.
    Results
    In among different markers، VAI served as the best predictor of insulin resistance (sensitivity %60، positive predictive value %83) and metabolic syndrome (sensitivity %97، positive predictive value %95). ROC curve showed the cutoff points of 1. 8 and 3. 1 as the optimum values for insulin resistance and metabolic syndrome prediction، respectively.
    Conclusion
    It seems that visceral adiposity index is a reliable marker for the screening of cardiometabolic disorders in the women with PCOS.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Insulin resistance, Visceral adiposity index
  • Maryam Bahadori, Leila Kohan, Nosaybeh Jafari Pages 127-132
    Background
    obesity is the major health problems affecting communities worldwide and the prevalence is rapidly rising. Obesity as a lifestyle-related factor increases the risk of many diseases. Omentin is a new adipocytokine that is abundantly expressed in visceral fat tissue and its expression levels reversely correlated with obesity. The purpose of this study was to investigate the association between Val109Asp genetic polymorphism of Omentin gene and obesity risk in women.
    Methods
    This case - control study was done on 260 women، including 186 women with BMI<30 as a control group and 74 women with BMI≥30 with obesity. Omentin genotypes were determined by the use of polymerase chain reaction (PCR) followed by restriction fragment length polymorphism (RFLP). The data were analyzed using the computer software SPSS for windows version17.
    Results
    Genotype frequencies of the Asp/Asp، Asp/Val and Val/Val in the control group were 65. 6%، 31. 7%، 2. 7% and obese patients were 51. 4%، 39. 2%، 9. 5%، respectively. Comparison of genotype frequencies in the two groups showed that women with Val/Val genotype in compare to Asp/Asp had greater risk for complications of obesity (OR: 4. 5، 95%CI: 1. 3-14. 9، P: 0. 01).
    Conclusion
    There is significant association between Val109Asp polymorphism in omentin gene and obesity in Iranian women.
    Keywords: Polymorphism, Genetic, Omentin, 1 protein, Human, Obesity, Women
  • Hamed Rezaei Nasab, Roohollah Ranjbar, Abdol Hamid Habibi, Saeed Shakerian Pages 133-140
    Background

    The purpose of this study was to compare three intensities of acute aerobic exercise on plasma visfatin concentration in type 2 diabetic males.

    Methods

    Ten men with type 2 diabetes (mean ± SD; age 52. 6 ± 3. 6 years، height 171. 3 ± 6. 7 cm، Weight 87. 58 ± 4. 7 kg) participated in the study. In the first session، anthropometric measurements، body composition، and peak oxygen uptake (VO2peak) was measured in all subjects. In the next sessions، subjects completed three acute aerobic exercises on separate days in a crossover design. The three exercise trials performed at intensity of 40%، 60%، and 80% VO2peak after fasting for at least 10 hours. Energy expenditure was 300 kcal for each exercise trial. Blood samples before exercise، immediately after and 24 hours after exercise were collected for measuring visfatin، glucose and insulin.

    Results

    The results showed no significance interaction (p>0. 05) between exercise and sampling time. This analysis also revealed significance in the main effects (p>0. 05) of the two factors (exercise and sampling time). Pearson correlation showed that there was significant relationship between visfatin and insulin (p<0. 05).

    Conclusion

    According to the present results، we can conclude that acute aerobic exercise at different intensities with 300 kcal energy expenditure will not change visfatin levels in type 2 diabetes.

    Keywords: Diabetes, Visfatin, Insulin resistance, Aerobic exercise, Energy expenditure
  • Sayed Mohammad Kazem Nourbakhsh, Elham Hashemi Dehkordi, Kiyavash Fekri, Afsaneh Nekoee, Atefhe Emadi Pages 141-144

    Gangliosidosis GM1، is a lipid storage disorder due to deficiency of the lysosomal enzyme β-galactosidase. This deficiency leads to lysosomal accumulation of gangliosidosis GM1 to be، which contributes to swelling، cell damage and dysfunction of the organs. Gangliosidosis GM1a rare neurodegenerative disorder. Mongolian spots are significant clinical sign in some of the metabolic diseases، such as gangliosidosis GM1، but limited information is available. Hepatomegaly، hypotonia، edema، seizures، and skeletal malformations and Cherry red spot in the macula of the eye are of other symptoms of the disease. In this paper، we present a 10-month-old child with gangliosidosis GM1 type 1 with extensive mongolian spots who was referred the Hajar Medical Educational Therapeutic Center Shahrekord.

    Keywords: Mongolian spots, Gangliosidosis GM1, Lipid storage disorder, Metabolic diseases