فهرست مطالب

Medical - Surgical Nursing - Volume:4 Issue: 1, 2015

Iranian Journal Of Medical - Surgical Nursing
Volume:4 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته مظهری آزاد *، حیدرعلی عابدی، سیدعلی ناجی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    لوپوس اریتماتوز سیستمیک یک بیماری خودایمنی مزمن بوده که علاوه بر تظاهرات بالینی متعدد، عوارض روحی، روانی، اجتماعی و اقتصادی نیز به دنبال دارد. پژوهش حاضر به منظور توصیف تجربه زندگی با لوپوس اریتماتوز سیستمیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه کیفی حاضر مبتنی بر رویکرد پدیدار شناسی است. 10 بیمار مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی شهر بندرعباس در سال 1391 به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و بدون ساختار جمع آوری و با استفاده از روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه 4 مضمون اصلی شامل پیامدهای عاطفی - روانی، رنج دوران عود بیماری، نیازهای فراموش شده اجتماعی - اقتصادی و ناتوانی در انجام وظایف را نشان داد.
    نتیجه گیری
    طبق یافته ها، بیماران طیف وسیعی از مشکلات را تجربه می کنند و در حیطه روانی نیازمند حمایت روانی و در بعد جسمانی نیازمند مراقبت از طرف خانواده و اجتماع هستند. از طرفی فشارهای اقتصادی به دلیل هزینه های درمانی و ناتوانی ناشی از کار، آنان را به سمت وابستگی و چالش در جهت تامین نیازهای مراقبت سلامتی سوق می دهد و برخی نیازهای آن ها بدون پاسخ می ماند.
    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوز سیستمیک، بیماری مزمن، خود ایمنی، پدیدار شناسی
  • منصور عرب، بتول تیرگری، فرخ اباذری، آسیه حدیدی * صفحات 10-15
    زمینه و هدف
    تزریق وریدی یکی از رایج ترین روش های تهاجمی دردناک در کودکان بستری می باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر بخشی اسپری بی حسی تبخیری بر شدت درد ناشی از تزریق وریدی در کودکان بستری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 60 کودک 12-6 ساله بستری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر سیرجان در سال 1392 وارد مطالعه شدند. کودکان به صورت در دسترس انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه 30 نفری قرار گرفتند. در گروه مداخله 40 -30 ثانیه قبل از تزریق وریدی از اسپری بی حسی تبخیری استفاده شد و در گروه کنترل، اسپری مشابه اما حاوی نرمال سالین مورد استفاده قرار گرفت. شدت درد حین مداخله با استفاده از مقیاس رفتاری و بلافاصله پس از مداخله با استفاده از مقیاس عددی سنجش درد ارزیابی شد. داده ها با استفاده از شاخص های مرکزی، پراکندگی و آزمون تی مستقل تحت نرم افزار آماری 19 spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    کودکان گروه مداخله در مقایسه با کودکان گروه کنترل در هر دو مقیاس، با توجه به میانگین نمره مقیاس رفتاری سنجش درد 1/85 ± 3/4 (0/002 = p) و میانگین مقیاس عددی سنجش درد 2/39 ± 3/96 (0.036 = p)، شدت درد کمتری را گزارش کردند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش استفاده از اسپری بی حسی تبخیری می تواند درد رویه های تزریقی را در کودکان کاهش دهد؛ لذا پیشنهاد می شود که اسپری تبخیری قبل از تزریق وریدی در کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسپری بی حسی تبخیری، کودکان، درد، تزریق وریدی
  • محسن تقدسی، لیلا قنبری افرا *، حمیدرضا گیلاسی، منیره قنبری افرا، زهرا طاهری خرامه صفحات 16-22
    زمینه و هدف
    سندرم حاد کرونری به عنوان یکی از علل اصلی مرگ در دنیا، دارای پیامدهای فیزیکی، روانی و اجتماعی متعددی است. از جمله این پیامدها تاثیر بر کیفیت زندگی و رضایت جنسی بیماران می باشد. با وجود مطالعات متعدد، یافته های متناقضی در خصوص ارتباط رضایت جنسی و کیفیت زندگی این بیماران گزارش شده است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط رضایت جنسی با کیفیت زندگی در مبتلایان به سندرم حاد کرونری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی - همبستگی بر روی بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری بستری در بخش آنژیوگرافی یکی از بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1393 انجام گردید. 300 بیمار به روش هدفمند انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات زمینه ای و بیماری، پرسشنامه رضایت جنسی لارسون و پرسشنامه کیفیت زندگی 36-SF جمع آوری شد. داده ها با استفاده از شاخص های مرکزی و آزمون های آماری تی مستقل، تحلیل واریانس، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحت نرم افزار 13 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    طبق نتایج، بیماران از رضایت جنسی بالا با میانگین نمره (15/02 ± 101/19) و کیفیت زندگی متوسط با میانگین نمره (17/15 ± 56/3) برخوردار بودند. رضایت جنسی بیماران با کیفیت زندگی (p=0/001)ابعاد جسمی (p=0/018)و روانی (p=0/001) آن همبستگی مثبت و معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    بین رضایت جنسی با کیفیت زندگی در مبتلایان به سندرم حاد کرونری ارتباط وجود دارد. پرستاران بایستی آموزش در مورد رابطه جنسی و حمایت های جسمی و روانی در بیماران با کسر تخلیه پایین را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: سندرم حاد کرونری، رضایت جنسی، کیفیت زندگی
  • ابراهیم ابراهیمی طبس، علی اکبر کیخا *، عباس عباس زاده، حسین رفیعی، حسن عنایتی، بی بی مهدیه خدادادی حسینی صفحات 23-30
    زمینه و هدف
    هدف نهایی درمان در بخش مراقبت های ویژه، افزایش سطح هوشیاری بیماران است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر پروتکل آرام سازی بر سطح هوشیاری بیماران ترومایی وابسته به ونتیلاتور بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش نیمه تجربی حاضر بر روی 80 بیمار تحت تهویه مکانیکی، بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های منتخب شهر زاهدان در سال 1391 انجام شد. بیماران به روش مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله تحت پروتکل آرام سازی انجمن مراقبت ویژه پزشکی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از مقیاس های آرامش و بی قراری ریچموند، بررسی رفتاری درد و کمای گلاسکو جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل تحت نرم افزار SPSS18. انجام شد.
    یافته ها
    سطح آرامش بیماران گروه مداخله در مقایسه با بیماران گروه کنترل به نمره ایده آل معیار ریچموند(1- تا 1+) نزدیک تر بود. میزان آرام سازی بیماران بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان داد(0/001 > p)، همچنین سطح هوشیاری بیماران در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (0/02 = p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از پروتکل آرام سازی می تواند منجر به افزایش سطح هوشیاری در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه گردد. لذا پیشنهاد می شود این پروتکل توسط پرستاران بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: آرام سازی، سطح هوشیاری، تروما، مراقبت های ویژه
  • محسن حجت، مهدی کریم یار جهرمی *، زهرا کرمی صفحات 31-38
    زمینه و هدف
    نارسایی مزمن کلیه می تواند منجر به ایجاد عوارض گوناگون ازجمله اختلال در کیفیت خواب بیمار شود؛ لذا کفایت دیالیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر کیفیت خواب و کفایت دیالیز بیماران همودیالیزی شهرستان جهرم انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر بر روی 40 بیمار بخش همودیالیز بیمارستان شهید مطهری جهرم به روش تصادفی ساده در سال 1392 انجام شد. جهت بررسی کیفیت خواب، از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ و جهت سنجش کفایت دیالیز از فرمول kt/v استفاده شد. برای اجرای مدل مراقبت پیگیر، بیماران به 5 گروه تقسیم و برای هر گروه 4 تا 6 جلسه آموزشی، طی مدت 4 هفته برگزار شد. کیفیت خواب وکفایت دیالیز بیماران طی چهار مرحله؛ یک ماه و بلافاصله قبل از مداخله، همچنین بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، اندازه های تکراری و ضریب همبستگی پیرسون تحت نرم افزار آماری 16SPSS. تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت خواب قبل از مداخله(1/87 ± 9/96) نسبت به بعد از مداخله (2/19 ± 9/07) به طورمعنی داری بیشتر بود(0/002 = p). همچنین میانگین نمره کفایت دیالیز بلافاصله بعد از مداخله(0/30±1/13) بهبود یافته بود، اما یک ماه بعد از مداخله(0/31 ± 0/97)،کفایت دیالیزمجددا کاهش یافت(0/034 = p).
    نتیجه گیری
    اجرای مدل مراقبت پیگیر، باعث بهبود کیفیت خواب بیماران دیالیزی گردید؛ اما برکفایت دیالیز آن ها موثر نبود. پیشنهاد می گردد با انجام مطالعات بیشتر در این زمینه، پرستاران نسبت به بکارگیری این مدل مراقبتی در سایر بیماران مبادرت ورزند.
    کلیدواژگان: مدل مراقبت پیگیر، کیفیت خواب، کفایت دیالیز، بیماران دیالیزی
  • زهرا موسی زاده ساری، مرضیه مالکی، فروزان آتش زاده شوریده *، یدالله محرابی صفحات 39-46
    زمینه و هدف
    تراکئوستومی از شایع ترین روش های جراحی در بخش مراقبت های ویژه است. هر چند اجرای مراقبت استاندارد منجر به کاهش عوارض بعد از عمل می گردد، اما عواملی منجر به ایجاد نگرش منفی در پرستاران و اجرای مراقبت های روتین و غیر استاندارد می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان رعایت مراقبت استاندارد از تراکئوستومی و برخی موانع موثر بر آن از دیدگاه پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در پژوهش توصیفی تحلیلی حاضر،42 پرستار شاغل در دو بیمارستان منتخب شهر تهران در سال 1392 با روش تمام شماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته ویژگی های فردی، فهرست وارسی مراقبت استاندارد از تراکئوستومی و موانع اجرای آن جمع آوری شد. چگونگی مراقبت هر پرستار از بیمار دارای تراکئوستومی 3 بار توسط پژوهشگر مورد مشاهده قرار گرفت و سپس پرستاران پرسشنامه های ویژگی های فردی و موانع مراقبت استاندارد را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مقایسه میانگین با یک عدد ثابت، آزمون تی مستقل، کای دو، آنالیز واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحت نرم افزار آماری 21 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    طبق نتایج، تنها 2 پرستار (4/8 درصد) مراقبت از بیمار دارای تراکئوستومی را به صورت استاندارد انجام می دادند. بیشترین موانع تاثیرگذار بر اجرای مراقبت استاندارد، موانع مدیریتی (54/76درصد) بود. همچنین همبستگی متوسطی بین مراقبت استاندارد با موانع مدیریتی (r=0.46 P=0.002)، موانع فردی (r= 0.38 P=0.012) و کلیه موانع (r= 0.46 P=0.002) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اغلب مراقبت ها از تراکئوستومی مطابق با دستورالعمل های استاندارد نیست و مهمترین موانع اجرای آن ها، موانع مدیریتی است. با توجه به اهمیت این مراقبت ها، لازم است تمهیدات لازم جهت رفع موانع به عمل آید.
    کلیدواژگان: موانع، مراقبت، تراکئوستومی، مراقبت استاندارد، مراقبت پرستاری
  • محسن شهریاری *، احسانه رضایی صفحات 47-53
    زمینه و هدف
    حمایت تغذیه ای مناسب یکی از مهمترین جنبه های مراقبت از بیماران بستری در بخش های ویژه می باشد. هر چند مطالعات متعددی در زمینه انتخاب روش مناسب تغذیه ای در این بیماران صورت گرفته است، اما در این خصوص توافق نظر وجود ندارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر تغذیه لوله ای به دو روش بولوس و انفوزیون مداوم بر میزان حجم باقیمانده معده و بروز اسهال در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه بود.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی حاضر در سال 1392 بر روی بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) شهر اصفهان انجام شد. 50 بیمار به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 25 نفری مداخله و کنترل قرار گرفتند. در گروه مداخله تغذیه از طریق پمپ انفوزیون و در گروه کنترل، تغذیه به روش معمول بولوس صورت گرفت. حجم باقیمانده معده و بروز اسهال هر 4 ساعت به مدت چهار روز مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از فهرست وارسی جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون تی مستقل، آزمون دقیق فیشر و آنالیز واریانس اندازه های مکرر تحت نرم افزار 18SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین حجم باقیمانده معده در روز سوم در گروه کنترل بیشتر از گروه مداخله بود(0/04=P). همچنین در گروه مداخله میانگین حجم باقیمانده معده در زمان های مختلف، تفاوت معنی داری نداشت، اما در گروه کنترل میانگین این حجم بین زمان های مختلف به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده بود(0/04=P). آزمون دقیق فیشر تفاوت معنی داری در دفعات بروز اسهال در دو گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در روش تغذیه حمایتی بصورت انفوزیون مداوم، حجم باقیمانده معده افزایش نیافته و سرعت تخلیه معده کم نشده بود. لذا از این روش می توان به عنوان یک روش تغذیه حمایتی مناسب در بخش های ویژه استفاد کرد.
    کلیدواژگان: حجم باقیمانده معده، تغذیه لوله ای، تغذیه بولوس، انفوزیون مداوم، بخش مراقبت ویژه
  • فرهاد کهرازئی *، طاهره میرشکار صفحات 54-59
    زمینه و هدف
    ضایعه نخاعی به عنوان یک اختلال ناتوان کننده، پیامدهای جسمی و روانی متعددی را بدنبال دارد و می تواند توانایی انجام فعالیت های روزانه و تمامی شاخص های کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش گروهی به همسران بر فعالیت های روزانه و کیفیت زندگی بیماران مرد مبتلا به ضایعه نخاعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی نیمه تجربی، 60 نفر از بیماران مرد مبتلا به ضایعه نخاعی و همسرانشان به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. اطلاعات، قبل و بعد از اجرای مداخله با استفاده از پرسشنامه های سنجش کیفیت زندگی Sf 36و بررسی فعالیت های روزمره بارتل جمع آوری شدند. همسران بیماران مرد درگروه مداخله، 6 جلسه به صورت گروهی در برنامه آموزشی شرکت کردند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوج و تحلیل کواریانس چند متغیره تحت نرم افزار spss 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آموزش به همسران موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران مرد مبتلا به ضایعه نخاعی در ابعاد جسمی (7/95 ± 43/0، 0/001 = P) و روانی (8/46 ± 41/08، 0/001 = P) و ارتقاء توانایی این بیماران در انجام فعالیت های روزانه گردید (15/60 ± 41/16، 0/01 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به ماهیت مزمن ضایعه نخاعی، مشارکت همسران در برنامه های آموزشی می تواند سبب بهبود کیفیت زندگی و انجام فعالیت های روزانه بیماران گردد. بنابراین آموزش آنان جهت مشارکت در برنامه های مراقبتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، همسران، کیفیت زندگی، فعالیت های روزانه زندگی، ضایعه نخاعی
|
  • Fereshte Mazhariazad *, Hidarali Abedi, Seyedali Naji Pages 1-9
    Background And Objective
    Systemic Lupus Erythematosus (SLE) is a chronic autoimmune disease. Addition to various clinical manifestations it has spiritual، psycho-social and economic consequences. The present research was conducted aimed to describe the lived experiences of patients living with systemic lupus erythematosus.
    Materials And Method
    A qualitative study، using phenomenology approach was used. Ten patients with SLE who referred to rheumatology clinic in Bandar Abbas were selected through purposive sampling in 2012. Data generation was done through in-depth unstructured interview. Colaizzi''s method of data analysis was used for analysis.
    Results
    The results of study demonstrated four main themes including Mental-emotional consequences، pain of recurrence of disease، forgotten socio-economic needs and inability to perform duties.
    Conclusion
    According to results، patients experience the wide range of problems and they need to take care of family and society concerning the physical aspects and receiving psychological support in psychological aspects. Because of the medical expenses and work-related disability، economic pressures propel them to dependence and challenge in meeting the needs of health care. Some of their needs remain unanswered
    Keywords: Systemic lupus erythematosus, chronic disease, autoimmune, phenomenology
  • Mansoor Arab, Batool Tirgari, Farrukh Abazari, Asiye Hadid * Pages 10-15
    Background And Objective
    Intravenous injection is one of the most common painful invasive procedures in hospitalized children. This study was conducted aimed to determine the effectiveness of using anesthesia evaporative spray on pain intensity associated with intravenous injection in hospitalized children.
    Materials And Method
    In this clinical trial study 60 children between 6-12 years old who were hospitalized in Imam Reza Hospital in Sirjan in 2014 were studied. They were selected through convenience sampling and then were randomly assigned into two groups of 30 people. In the intervention group، anesthetic spray evaporation was used 30-40 seconds before intravenous injection and in the control group، the similar spray but containing saline was used. Pain intensity was assessed during the intervention through using the behavioral scale and immediately after the intervention by the visual analog scale. Data analysis was done through SPSS 19 and using central and dispersion indexes and independent t-test.
    Results
    The children in intervention group reported less pain intensity than control group in both scales. The mean score of behavioral pain scale and VAS in intervention group was respectively 3. 4 ± 1. 85 (p = 0. 002) and 3. 96 ± 2. 39 (p = 0. 036).
    Conclusion
    According to results، using the anesthesia evaporative spray can reduce the pain associated with injection procedures in children. Therefore; it is recommended that the evaporative spray used before the intravenous injection in children.
    Keywords: Anesthesia evaporative spray, Children, Pain, Intravenous injection
  • Mohsen Taghadosi, Leila Ghanbari Afra *, Hamid Reza Gilasi, Monireh Ghanbari Afra, Zahra Taheri Kharame Pages 16-22
    Background And Objective
    Acute coronary syndrome as one of the leading causes of death in the world، have several physical، psychological and social consequences. These consequences have impact on quality of life and sexual satisfaction of patients. Despite numerous studies، contradictory findings have been reported concerning the relationship between sexual satisfaction and quality of life in these patients. The current study was conducted aimed to determine the relationship between sexual satisfaction and quality of life in patients with acute coronary syndrome.
    Materials And Method
    This Descriptive-correlational study was performed on patients with acute coronary syndrome hospitalized in the coronary angiography ward in a hospital in Kashan University of Medical Sciences in 2014. Three hundred patients were selected and entered into the study through purposive sampling. Data collection was done through using the demographic and clinical data questionnaire، SF-36 quality of life questionnaire and Larson''s sexual satisfaction questionnaire. Data were analyzed using SPSS 13 and central indexes، independent T-test، analysis of variance، Pearson correlation test and linear regression analysis.
    Results
    Patients had high sexual satisfaction (101. 19 ± 15. 02) and average quality of life (56. 3 ± 17. 15). There was significant positive correlation between sexual satisfaction of patients with quality of life (P = 0. 001)، it’s physical (P = 0. 018) and psychological (P = 0. 001) aspects.
    Conclusion
    There is relationship between sexual satisfaction with the quality of life in patients with acute coronary syndrome، therefore; it is recommended that nurses must pay attention to education concerning the sexual relationship and physical and psychological support in patients with low rejection fraction.
    Keywords: Acute coronary syndromes, sexual satisfaction, quality of life
  • Ebrahim Ebrahimi Tabas, Aliakbar Keykha *, Abas Abaszade, Hosin Rafei, Hasan Enaiati, Bibi Mahdie Khodadadi Hosini Pages 23-30
    Background and Objective
    The ultimate goal of treatment of patients in intensive care unit is increasing their level of consciousness. The present study was conducted aimed to determine the effect of sedation protocol on level of consciousness in ventilator-dependent trauma patients who hospitalized in intensive care unit.
    Material and Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 80 patients undergoing mechanical ventilation in intensive care units (ICU) of selected hospitals in Zahedan in 2013. At first، patients were selected through purposive sampling and then randomly allocated into intervention and control groups. Patients in intervention group received the sedation protocol proposed by Society of Critical Care Medicine. Data were gathered through Richmond-Agitation Sedation Scale، behavioral pain scale and Glasgow Coma Scale. Data were analyzed in SPSS 18 through using the independent t-tests.
    Results
    Level of patient’s sedation was near to ideal score for Richmond in intervention group in compare with the patients in control group (-1 to +1). There was significant difference between two groups regarding the relaxation of patients (p<0. 001). Also، the level of consciousness in patients has significant increase in intervention group in compare with control group (p=0. 02)
    Conclusion
    The results showed that the use of sedation protocol can increase the level of consciousness in the hospitalized patients in intensive care unit. Thus، it is recommended that this protocol was used by nurses.
    Keywords: Sedation protocol, Glasgow Coma Scale, trauma, Intensive Care Unit
  • Mihsen Hojat, Mehdi Karimyar Jahromi *, Zahra Karmi Pages 31-38
    Background And Objective
    Chronic renal failure can eventually lead to various complications such as impaired sleep quality of patient، so; the adequacy of dialysis in these patients is very important. This study was done aimed to determine the effect of continuous care model on sleep quality and dialysis adequacy of hemodialysis patients in Jahrom.
    Materials And Method
    In this clinical trial study، 40 patients in hemodialysis ward were selected through simple random sampling in Motahari Hospital in Jahrom in 2013. To survey the quality of sleep، the Pittsburg Sleep Quality Index and to measure the adequacy of dialysis، the formula kt/v was used. For applying the continuous care model، patients were divided into 5 groups and for each group، 4 to 6 training sessions were held during the 4 weeks. Sleep quality and dialysis adequacy were measured during four stages; 1 month and immediately before intervention، immediately and 1 month after intervention. Data analysis was done through SPSS16 and using the independent t-test، repeated measures analysis and Pearson’s correlation coefficient.
    Results
    The mean score of sleep quality was significantly higher before the intervention (9. 96±1. 87) in compare to after (9. 07±2. 19) the intervention (p=0. 002). Also; the mean score of dialysis adequacy was improved immediately after the intervention (1. 13± 0. 3)، but it decreased again one month (0. 97±0. 31) after the intervention (p=0. 034).
    Conclusion
    The implementing of continuous care model caused an improvement in sleep quality، but there was no positive effect on dialysis adequacy. It is recommended that the nurses implement this model in caring of other patients through doing further research in this area.
    Keywords: Continuous care model, sleep quality, dialysis adequacy, dialysis patients
  • Zahra Mosazade Sari, Marzie Maleki, Foroozan Atashzadeh Shoorideh *, Yadolah Mehrabi Pages 39-46
    Background and Objective
    Tracheostomy is one of the most common surgical procedures in intensive care unit. Although the implementation of standard care can lead to decrease the postoperative complications، but some factors causes the negative attitude in nurses and consequently lead to implementing the routine and non-standard care. The current study was conducted aimed to determine the level of observing standard tracheostomy care and some barriers from perspective of nurses.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study 42 nurses who were working in two selected hospitals in Tehran in 2013 were entered the study through census. Data were gathered through researcher made questionnaire for demographic data، observation checklist for standard tracheopstomy care and its barriers. The researcher observed 3 times concerning the how to care of tracheostomy by nurses and then nurses completed the demographic and barriers to standard care questionnaires. Data were analyzed by SPSS 21using one sample T-test، independent T-test، chi-square، ANOVA and Pearsons’ correlation coefficient.
    Results
    According to results، only 2 nurses (4. 8 percent) performed the standard tracheostomy care. The Most barriers affecting on the standard tracheostomy care were the administrative barriers (54. 76 percent). Also، there was a moderate positive correlation between standard care with administrative barriers (r=0. 46، p=0. 002)، personal barriers (r=0. 38، p=0. 012) and all of the barriers (r= 0. 46، p=0. 002).
    Conclusion
    Most tracheostomy care are not according to standard protocols and most important barriers of its implementation are administrative barriers. With attention to the importance of this care، some necessary measures must be taken to resolve the barriers.
    Keywords: Barriers, care, tracheostomy, standard of care, nursing care
  • Mohsen Shahriari *, Ehsaneh Rezaei Pages 47-53
    Background And Objective
    Proper nutritional support is one of the important caring aspects in patients who were hospitalized in Intensive Care Unit. Although the several studies have been done concerning the selection of proper nutrition method for patients، but there is no agreement on this issue. The aim of current study was the compare the effect of two ways of tube feeding including bolus and continuous infusion on gastric residual volume and diarrhea in patients hospitalized in Intensive Care Unit.
    Materials And Method
    The current clinical trial was conducted on patients who were hospitalized in intensive care unit in Alzahra hospital in Isfahan، 2013. Fifty patients were selected through convenient sampling and were randomly assigned into two groups of 25 people of intervention and control. Nutrition was done through infusion pump in intervention group and by bolus in control group. Gastric residual volume and diarrhea was assessed each four hours for four days. Data were gathered through checklist and were analyzed by SPSS18 using descriptive and inferential statistics including independent T-test، Fisher''s exact test and repeated measures ANOVA.
    Results
    The results showed that the mean of gastric residual volume in control group was more than the intervention group on the third day (p=0. 04). Also، the mean of gastric residual volume did not show significant difference at different times in intervention group، but the mean of gastric residual volume was significantly increased in control group at different times (p=0. 04). Fisher''s exact test showed no significant difference between two groups concerning the diarrhea frequency.
    Conclusion
    In nutritional support with continuous infusion method، gastric residual volume was not increased and gastric emptying rate was not diminished. Therefore، this method can be used as an appropriate nutritional support in intensive care unit.
    Keywords: Gastric residual volume, tube feeding, bolus feeding, continuous infusion, Intensive care unit
  • Farhad Kahrazei *, Taherh Mirshekar Pages 54-59
    Background And Objective
    Spinal cord injury as a debilitating disorder has multiple physical and psychological consequences and can affect on the ability to perform daily activities and all indexes of quality of life. The aim of present study was to determine the effect of wives group training on activities of daily living and quality of life in male patients with spinal cord injury.
    Materials And Method
    In this quasi-experimental study، 60 patients with spinal cord injury and their wives were purposively selected and then were randomly allocated into two intervention and control groups. Data collection tools including quality of life questionnaire (SF-36) and Barthel index of activities of daily living. Wives of male patients in intervention group participated in 6 group sessions of educational program. Data analysis was done through SPSS 21 and using paired T-test and multivariate analysis of covariance.
    Results
    Results showed that the wives training caused improvement in quality of life of patients with spinal cord injury in physical aspect (38. 085. 14، p=0. 001) and psychological aspect (60. 338. 38، p=0. 001). It also improved the ability of patients in daily activities (44. 1613. 92، p= 0. 01).
    Conclusion
    According to chronic nature of spinal cord injury، participation of patients’ wives in educational programs can cause improvement in their quality of life and daily activities. Therefore; it is recommended to participate them in care plan through training.
    Keywords: Group training, wives, quality of life, activities of daily living, spinal cord injury