فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 26، زمستان 1393)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 26، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدشریف شریف زاده، غلامحسین عبدالله زاده، ابوالقاسم عربیون صفحات 589-611
    این تحقیق کیفی با هدف آسیب شناسی اخلاقی فضای توسعه کسب وکار و کارآفرینی صورت گرفته است و به لحاظ هدف کاربردی است و با روش پدیدارشناسی توصیفی انجام گرفته است. برای گردآوری داده های تحقیق از مصاحبه نیمه ساختارمند استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل کارآفرینان و مدیران کسب وکارهای فعال در استان گلستان است. از روش نمونه گیری هدفمند، 41 نفر از کارآفرینان گزینش و بررسی شدند. فرایند گردآوری اطلاعات تا سطح اشباع نظری و آستانه سودمندی اطلاعات قابل دسترس ادامه یافت. پس از پالایش کدهای اولیه (تلفیق کدهای همپوشان و مصداقی)، کدهای استخراجی در قالب الگویی چهاربعدی گروه بندی شد: 1. رفتارهای غیر اخلاقی در کارآفرینی و کسب وکار به عنوان پدیده مطالعه شده؛ 2. شرایط علی یا رخدادها، وقایع و اتفاقات منجرشده به بروز پدیده رفتارهای غیر اخلاقی؛ 3. پیامدها شامل آثار و عوارض بروز پدیده رفتارهای غیر اخلاقی؛ 4. واکنش: راهکارهای پیشگیری یا کنترل پدیده رفتارهای غیر اخلاقی.
    کلیدواژگان: اخلاق کارآفرینی، پدیدارشناسی، توسعه کسب وکار، کارآفرینی، کسب وکار اخلاقی
  • علی حاجی زاده، محمدرضا زالی، عفت بیگ پور صفحات 613-633
    با توجه به پیشینه تحقیق، دو عامل موثر بر فرایند تشخیص فرصت یعنی دانش پیشین کارآفرین و ویژگی های شناختی شناسایی شدند. سپس برای بررسی تاثیر دانش پیشین بر تشخیص فرصت همراه با نقش میانجی گری ویژگی های شناختی در قالب دو مفهوم هوشیاری کارآفرینانه و یادگیری کارآفرینانه مدل مفهومی تحقیق تدوین و فرضیه های هفت گانه تعیین شدند. در این مطالعه که از نوع توصیفی- همبستگی است، نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام گرفته است و حجم نمونه براساس فرمول کوکران تعیین شد، که سرانجام 67 نفر مطالعه شدند. گردآوری داده های کمی پژوهش نیز از طریق توزیع پرسشنامه در میان کارآفرینان صنعت نانوتکنولوژی استان تهرانصورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی استفاده شد که به این منظور نرم افزار آماری Smart PLS به کار گرفته شد. درنهایت، یافته ها نشان از تایید تمام فرضیه های پژوهش داشت، به طوری که تاثیر مثبت دانش پیشین بر تشخیص فرصت، هوشیاری کارآفرینانه و یادگیری کارآفرینانه تایید شده است و همچنین تاثیر مثبت هوشیاری کارآفرینانه و یادگیری کارآفرینانه بر تشخیص فرصت نیز تایید شدند. در ضمن، نقش میانجی هوشیاری و یادگیری کارآفرینانه در رابطه دانش پیشین و تشخیص فرصت تایید شد.
    کلیدواژگان: تشخیص فرصت کارآفرینانه، دانش پیشین، هوشیاری کارآفرینانه، یادگیری کارآفرینانه
  • کامبیز طالبی، علی داوری، نگار سادات تقوی صفحات 635-651
    کارآفرینی استراتژیک، عاملی اثرگذار بر خروجی سازمان های کوچک، متوسط و بزرگ درنظر گرفته می شود که می تواند رشد و ثروت یک سازمان را بهبود بخشد. امروزه بسیاری از سازمان های بزرگ، از کارآفرینی استراتژیک به عنوان روشی برای کسب مزیت رقابتی در بلندمدت استفاده می کنند. با توجه به اهمیت این موضوع، هدف این تحقیق شناسایی تاثیر کارآفرینی استراتژیک بر عملکرد مالی و غیر مالی در قالب پژوهشی توصیفی- همبستگی در شرکت فناپ در تهران است و چارچوب مفهومی با دو بعد کارآفرینی استراتژیک و عملکرد طراحی شده است.اینتحقیق از نظر ماهیت و روش توصیفی– همبستگی و از نظر هدف از نوع کاربردی است.پرسشنامه محقق ساخته پژوهش به صورت تصادفی ساده، بین هفتاد نفر از مدیران ارشد، میانی و کارشناسان در شرکت فناپ توزیع و در نهایت شصتپرسشنامه جمع آوری شد.آزمون فرضیات تحقیق و مدل تحلیل مسیر آن براساس روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SmartPLS2انجام گرفت. نتایج نشان می دهد فرهنگ کارآفرینانه، رهبری کارآفرینانه، مدیریت استراتژیک منابع و به کارگیری خلاقیت و توسعه نوآوری بر عملکرد تاثیر می گذارد، اما ذهنیت کارآفرینانه بر عملکرد در شرکت فناپ تاثیری ندارد. هرچند در پایان مشخص شد به طور کلی کارآفرینی استراتژیک بر عملکردشرکت فناپ تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد شرکت فناپ، کارآفرینی، کارآفرینی استراتژیک، مدیریت استراتژیک
  • روح الله رضایی، فاطمه مغانلو صفحات 653-673
    نوآوری عاملی کلیدی برای بقای سازمان محسوب می شود، از این رو، مطالعه عوامل تاثیرگذار بر آن از جمله سرمایه فکری به عنوان یکی از مهم ترین دارایی های نامشهود جدید سازمانی، امری ضروری به نظر می رسد. با توجه به اهمیت موضوع، هدف این تحقیق بررسی میزان تاثیر سرمایه فکری بر نوآوری سازمانی در شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی است. این تحقیق بر حسب هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق را 280 نفر از کارشناسان شرکت های خدمات کشاورزی در استان زنجان تشکیل دادند که با توجه به جدول کریجسی- مورگان (1970)، 200 نفر از کارشناسان از طریق روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها با نظر پانلی از متخصصان تایید شد و روایی سازه و پایایی ترکیبی آن ها نیز از طریق برآورد مدل اندازه گیری و پس از انجام دادن اصلاحات لازم به دست آمد. نتایج نشان داد فرضیه های تحقیق تایید شده است و سه مولفه سرمایه فکری شامل انسانی، ساختاری و رابطه ای اثر مثبت و معنی داری بر متغیر وابسته داشتند و درمجموع 51 درصد از واریانس نوآوری سازمانی در شرکت های مطالعه شده را تبیین کردند.
    کلیدواژگان: استان زنجان، سرمایه فکری، شرکت خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی، نوآوری سازمانی
  • اسماعیل کلانتری، جهانشاه چرختاب مقدم صفحات 675-695
    بی شک یکی از راهبردهای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان، انتقال فناوری های پیشرفته و تبدیل آن به مزیت رقابتی پایدار شرکت هاست. در پژوهش های اخیر، به سطوح آمادگی فناوری به عنوان عاملی تعیین کننده در انتقال فناوری های پیشرفته کمتر توجه شده است. نگارنده در این پژوهش براساس مبانی نظری، پیشینه پژوهش و مدل لای و تی سای به دنبال شناسایی و اولویت بندی مولفه های انتقال فناوری های پیشرفته در سطوح گوناگون آمادگی فناوری است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش آمیخته اکتشافی است. جامعه آماری در بخش کیفی، خبرگان و در بخش کمی کارآفرینان شرکت های فناوری پیشرفته است. نمونه آماری در بخش کیفی ده نفر است که به روش گلوله برفی انتخاب شد و در بخش کمی صد نفر است که به روش تصادفی ساده انتخاب شد. در بخش کیفی، ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته است. تحلیل داده های کیفی به روش کدگذاری و تحلیل داده های کمی با آزمون آنووا و فریدمن انجام گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد در دو فاز شکل گیری مفهوم نظری و ساخت نمونه آزمایشی، عوامل انسانی بیشترین تاثیر را بر موفقیت انتقال فناوری های پیشرفته دارد. همچنین، در فاز تجاری سازی، عوامل صنعتی بیشترین تاثیر را بر موفقیت انتقال فناوری های پیشرفته دارد. توجه به این عوامل هنگام انتقال فناوری های پیشرفته به کارآفرینان و مدیران شرکت های فناوری های پیشرفته توصیه می شود.
    کلیدواژگان: انتقال فناوری، سطوح آمادگی فناوری، فناوری های پیشرفته
  • نازنین بهزادی، سید مصطفی رضوی، سید رسول حسینی صفحات 697-713
    دانشگاه کارآفرین، به عنوان نسل سوم دانشگاه ها، ماموریت توسعه اقتصادی و اجتماعی را بر عهده دارد. از این رو، شناخت این ماموریت و نحوه تحقق آن در دانشگاه های سنتی، اهمیت ویژه ای دارد. براساس چارچوب نظری، دانشگاه کارآفرین هویتی مستقل و ویژگی های مشخص دارد و از آنجا که سازمان است، ویژگی های سازمانی را نیز دارد؛ بنابراین سوق دادن ویژگی های سازمانی سنتی دانشگاه به سوی کارآفرینی سازمانی، می تواند دانشگاه سنتی را به دانشگاه کارآفرین بدل کند. در مطالعه حاضر، ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، ویژگی های دانشگاه کارآفرین شناسایی شد و همچنین نتایج فعالیت های کارآفرینی سازمانی در دانشگاه ها مشخص شد. پس از آن، با استفاده از روش تحقیق کیفی از نوع روایتی و از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته عمیق با پانزده نفر از خبرگان دانشگاهی- که حداقل ده سال در زمینه کارآفرینی سابقه اجرایی داشته و در این زمینه، تالیف علمی در قالب کتاب و مقاله دارند- الگوی نهایی از طریق تحلیل محتوای مصاحبه ها تدوین شد. نتایج نشان می دهد الگوی دانشگاه کارآفرین از منظر کارآفرینی سازمانی، شامل مولفه های کیفیت دانش آموختگان، انتشار یافته های علمی، جذب منابع مالی، قراردادهای پژوهشی، ثبت اختراع، ایجاد کسب وکارهای زایشی، ایجاد پارک علم وفناوری، فرهنگ سازمانی کارآفرینانه، ساختار سازمانی منعطف، رویکرد کارآفرینانه استادان، مدیریت کلان، محتوای دروس و ویژگی های دانشجویان می شود.
    کلیدواژگان: دانشگاه کارآفرین، کارآفرینی سازمانی، نوسازی، نوآوری، ورود به کسب وکارهای جدید
  • مریم حافظیان، محمد صالحی، ترانه عنایتی صفحات 715-732
    این پژوهش به شناسایی زیرساخت های انکوباتورهای دانشگاهی و نقش آن در تاسیس شرکت های زایشی دانشگاه می پردازد. روش پژوهش از نوع آمیخته است و جامعه آماری شامل خبرگان و متخصصان در حوزه مراکز رشد در دانشگاه های استان مازندران می شود. نمونه گیری در بخش مطالعه کیفی هدفمند و در بخش کمی تصادفی طبقه ای بود. در بخش کیفی، سیزده نفر در فرایند مصاحبه و در بخش کمی با حجم جامعه 304 نفر، 170 نفر به عنوان نمونه مشارکت داشتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود که بعد از تائید روایی، پایایی آن 82/0=α محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و در بخش استنباطی از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. نتایج پژوهش در بخش کیفی بیانگر آن بود که در ایجاد شرکت های زایشی دانشگاهی، چهارده مولفه در بعد زیرساخت شناسایی شد. در بخش کمی، یافته ها نشان داد مولفه خط مشی های سازمانی موجود با بالاترین بار عاملی (97/0) و مولفه جذب سرمایه با کمترین بار عاملی (59/0) از کل واریانس ها را تبیین و سایر مولفه ها نیز هرکدام به ترتیب در درجات بعدی اهمیت قرار گرفتند. همچنین، الگوی نهایی پژوهش، با شاخص های برازش، ضرایب استاندارد تایید شد. میزان ضریب تاثیر مولفه های موجود در زیرساخت های انکوباتورهای دانشگاهی در ایجاد شرکت های زایشی دانشگاه، به تنهایی بالاترین ضریب تاثیرگذاری در مولفه خط مشی های سازمانی موجود با 97/0 و کمترین در مولفه جذب سرمایه با 59/0 بود.
    کلیدواژگان: انکوباتورهای دانشگاهی، زیرساخت، شرکت های زایشی
  • امیر علم بیگی صفحات 733-753
    این پژوهش با هدف بررسی نقش ابعاد کارآفرینی دانش بنیان به منظور دستیابی به عملکرد نوآورانه موسسه های تحقیقات کشاورزی انجام گرفت که به روش تحلیل علی ارتباطی و از نوع تحلیل ماتریس کوواریانس و به روش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری دربرگیرنده 2768 نفر از اعضای هیئت علمی و پژوهشگران مراکز و ایستگاه های پژوهشی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی بود. برای نمونه گیری از شش منطقه جغرافیایی کشور- براساس تقسیم بندی وزارت جهاد کشاورزی- یک استان به تصادف انتخاب شد و از میان آن ها به روش تصادفی و با رعایت انتساب متناسب 320 نفر (بر حسب محاسبه فرمول کوکران) انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته در قالب طیف لیکرت بود. برای سنجش روایی آن از روش روایی تشخیصی با استفاده از شاخص میانگین واریانس استخراج شده و برای تعیین پایایی از روش پایایی ترکیبی استفاده شد. از بسته نرم افزاری Lisrel نسخه 8/8 بهره گرفته شد. یافته های پژوهش بیانگر آن است که کاربست دانش و جهت گیری کارآفرینانه در شکل گیری کارآفرینی دانش بنیان، اشتراک دانش بین سازمانی، نوآوری مدیریتی، فرایندی و فناوری نقش معنی داری دارند. همچنین، نتایج نشان داد عملکرد تحقیق و توسعه کارآفرینانه به سه بعد اشتراک دانش بین سازمانی، کاربست دانش و جهت گیری کارآفرینانه و کارآفرینی دانش بنیان وابسته است.
    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه کارآفرینانه، کارآفرینی دانش بنیان، مدل یابی معادلات ساختاری، مدیریت فناوری
  • محمد مهدی مردانشاهی، عزیزالله تاجیک اسماعیلی، محمدحسن مبارکی صفحات 755-771
    امروزه اهمیت کارآفرینی در رشد و توسعه جوامع آشکار و نقش دانشگاه ها در این زمینه مهم است. در این تحقیق کاربردی، از طریق پژوهش توصیفی- پیمایشی، استعداد کارآفرینی و عوامل موثر بر آن در میان دانشجویان کارشناسی در سال اول و آخر بررسی شد. با توجه به جامعه مورد نظر (3422 نفر) 370 نفر نمونه به روش تصادفی ساده با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. پس از بررسی و با استفاده از آزمونt، همبستگی و معادله ساختاری، داده ها نشان داد متغیر مشهود هشت گانه در سال اول 97 درصد و در سال آخر 96 درصد متغیر نامشهود استعداد کارآفرینی را شامل می شود. در دانشجویان سال اول بالاترین رتبه به صورت مشترک مربوط به متغیر عملگرایی و رویاپردازی و در دانشجویان سال آخر مربوط به چالش طلبی است. بین این دو گروه در ویژگی های ریسک پذیری، سلاست فکری، عملگرایی و تحمل ابهام اختلاف معنی داری وجود ندارد، اما در ویژگی های کانون کنترل، نیاز به موفقیت، رویاپردازی و چالش طلبی اختلاف معنی دار است که در دانشجویان سال اول بیشتر دیده می شود. درنهایت، استعداد کارآفرینی در دانشجویان سال آخر نسبت به سال اول کمتر بوده است و این کاهش، کم کارآمدی برنامه های آموزشی و ضرورت برنامه ریزی برای بهبود این ویژگی را بیش از پیش آشکار می کند.
    کلیدواژگان: استعداد کارآفرینی، برنامه های آموزشی، مازندران، ویژگی های کارآفرینی
  • ایمان چراتیان، سعید قربانی صفحات 773-793
    مولفه کارآفرینی یکی از شاخص های تاثیرگذار بر رشد اقتصادی کشورها و از جمله عواملی است که سیاستگذاران اقتصادی به آن توجه دارند. البته در بررسی مولفه کارآفرینی باید توجه داشت که این مفهوم به دو بخش کارآفرینی مردان و زنان تمایز داده می شود. به همین منظور هدف اصلی مقاله حاضر، بررسی رابطه بین کارآفرینی زنان با رشد اقتصادی و سیاست های پولی و مالی است و اینکه متغیرهای مذکور چه آثاری را بر کارآفرینی زنان به جای می گذارند؛ بنابراین با استفاده از مدل های رشد اقتصادی و رهیافت داده های تابلویی در بازه زمانی 2002 تا 2007، نحوه ارتباط بین متغیر کارآفرینی زنان با سایر متغیرهای کلان اقتصادی آزمون شد. نتایج محاسبه های تحقیق بیانگر رابطه مثبت و معنی دار بین متغیر کارآفرینی و سیاست های پولی و مالی است. نتایج نشان می دهد با اعمال سیاست مالی انبساطی (افزایش یک درصدی)، حدود 5234/1 درصد به شاخص کارآفرینی زنان افزوده می شود. همچنین، افزایش یک درصدی در متغیرهای حجم پول (سیاست پولی انبساطی) و تولید ناخالص داخلی (رشد اقتصادی) به ترتیب به اندازه 1947/0 و 1505/0 درصد شاخص کارآفرینی زنان را افزایش می دهند.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، رهیافت داده های تابلویی، سیاست پولی، سیاست مالی، کارآفرینی زنان
|
  • Mohammad Sharif Sharifzadeh, Gholamhossein Abdollahzadeh, Abolqasem Arabiun Pages 589-611
    This qualitative research was carried out with aim to diagnosis ethical milieu of entrepreneurship and enterprise development. This applied research was done through descriptive phenomenology method. Semi-structured interviews were implemented in order to collect data. Statistical population of this research consisted of all entrepreneurs and enterprise’s managers of in Golestan province. Through purposeful sampling، 41 entrepreneurs and enterprise’s managers were selected as sample or interviewee. The data collection process was continued until reaching theoretical saturation and usefulness threshold of available information. According to Colaizzi''s method، qualitative thematic content analysis was carried out to analyze the collected data. After refining the initial code (combining overlap and exemplifier codes)، extracted codes were grouped into a four-dimensional model: (1) Phenomenon or unethical behaviors in entrepreneurship and enterprise milieu; (2) Causal conditions or events، incidents، happenings that lead to the occurrence or development of unethical behaviors as a phenomenon; (3) Impacts included the consequences and effects of unethical behaviors in entrepreneurship and enterprise milieu; and (4) Response: strategies to prevent or control the phenomena of unethical behaviors.
    Keywords: Entrepreneurship, Enterprise Development, Business Ethics, Ethical Enterprise, Phenomenology
  • Ali Hajizadeh, Mohammadreza Zali, Effat Beigpour Pages 613-633
    Two main factors influencing the entrepreneurial opportunity recognition، i. e. prior knowledge and cognitive characteristics have been identified. In order to examine the effect of prior knowledge on opportunity recognition with mediating role of cognitive characteristics including entrepreneurial alertness and entrepreneurial learning، the conceptual model of research and the related hypotheses are developed. This study was conducted on a random sampling and the sample size was determined based on the Cochran formula، in which eventually 67 people were studied. The adequate data for the study were collected through questionnaires and analyzed through regression analysis and Structural Equation Modeling (SEM). The findings of this research show that prior knowledge has positive effects on opportunity recognition، entrepreneurial learning and entrepreneurial alertness. Also the positive impact of entrepreneurial alertness and entrepreneurial learning on opportunity recognition was confirmed. In addition، the mediating role of entrepreneurial alertness and learning in the relationship between prior knowledge and opportunity recognition was confirmed. The overall assessment of the conceptual model، moreover، indicates strong fit.
    Keywords: Opportunity Recognition, Prior Knowledge, Entrepreneurial Alertness, Entrepreneurial Learning
  • Kambiz Talebi, Ali Davari, Negar Sadat Taghavi Pages 635-651
    The strategic entrepreneurship was considered a factor which could affect the output of the small، medium and big organizations and improve the growth and wealth of an organization. Nowadays، large numbers of organizations exploit the strategic entrepreneurship as a procedure to achieve long-term competitive advantages. This research is aimed at investigating the effect of the strategic entrepreneurship on the performance in the Fanap Company in Tehran and design a conceptual model with the two elements of strategic entrepreneurship and performance. This is an applied research based on correlative-descriptive method. The research questionnaire was randomly distributed among 70 middle and senior managers and the experts in Fanapl Company of which 60 questionnaires were collected. The hypothesis testing and path analysis of research are carried out through the structural equation modeling method using the professional program، PLS2. The results showed that entrepreneurial culture، entrepreneurial leadership، managing resources strategically، and applying creativity and developing innovation all affect the performance positively but entrepreneurial mindset does not affect the performance in that Company.
    Keywords: Entrepreneurship, strategic management, strategic entrepreneurship, performance in Fanap company
  • Rohollah Rezaei, Fatemeh Moghanlo Pages 653-673
    Innovation is the key to organizational survival and therefore، it seems necessary to study and identify its affecting factors such as intellectual capital as one of the most important of new organizational intangible assets. Considering the importance of this issue، the main purpose of this research was to study the effect of intellectual capital on organizational innovation in the Agricultural Consulting، Technical and Engineering Services Ventures. The research was an applied research and a descriptive- correlational research in terms of goal and method of data collection، respectively. The population of the study consisted of 280 experts of the ventures in Zanjan province، Iran. A sample size of 200 was selected using a stratified sampling method. The standard questionnaires were used to collect the data. The content validity of the questionnaires was confirmed by a panel of experts. The construct validity and the reliability of the research instrument were assessed by estimating the measurement model. The results showed that the research hypotheses were confirmed and the components of intellectual capital including human، relational and structural had a positive and significant effect on the dependent variable. The components totally explained about 51 percent of the variances of organizational innovation in the ventures.
    Keywords: Organizational innovation, Intellectual capital, Agricultural consulting, technical, engineering services venture, Zanjan Province
  • Esmaeil Kalantari, Jahanshah Charkhtab Moghaddam Pages 675-695
    Without any doubt، one of the strategies to achieve knowledge-based economy is the transfer of high technologies and turning them into a competitive stable advantage for companies. Technology Readiness Levels، as a determining factor for high-tech transfer، has not been taken into consideration in recent studies. In this paper the author seeks to identify and prioritize factors affecting the transfer of high-tech at various TRLs، on the basis of theoretical and research background and according to the T Sai Lai model. This study is applicable from aim point of view and is exploratory-integrated from method point of view. The statistical population in the qualitative section is among experts and in quantitative section is among entrepreneurs in high-tech companies. The statistical sample in qualitative section is among 10 people who are chosen by Snowball method and in quantitative section is among 100 people who are chosen by simple Random method. Data collecting tools are semi-structured interviews and researcher-made questionnaire in qualitative and quantitative sections respectively. Analysis of qualitative and quantitative data is done using Coding method and ANOVA and Friedman Tests، respectively. The research findings show that human factors most influence on the success of the transfer of advanced technologies in both phases of the formation and development of theoretical concepts and also prototyping and testing. Also، the industry factors most influence on the success of high-tech transfer in both commercial phase and entry-to-market phase. It is highly recommended for entrepreneurs and managers to consider the mentioned factors.
    Keywords: Technology Transfer, High Technology, Technology Readiness Levels
  • Nazanin Behzadi, Seyed Mostafa Razavi, Seyed Rasul Hosseini Pages 697-713
    Entrepreneurial university, as the third-generation of universities, undertakes the mission of economic and social development in countries. Since entrepreneurial university is considered as a change factor in societies, the investigation of its mission and creation has gained increasing attention in recent studies. This study identifies the principles of entrepreneurial university through reviewing the literature; furthermore, the output of corporate entrepreneurial activities has been recognized in the universities. The research used narative qualitative method via deep semi-structured interviews. The 15 individuals for the interview were selected out of those authors from university experts who had 10 years of executive experience in the field of entrepreneurship. The final framework of the research was made through content analysis of the interviews. Findings demonstrate that an entrepreneurial university model from the viewpoint of corporate entrepreneurship includes the following elements: learners’ quality, release of scientific findings, absorbing financial resources, research contracts, patents, creating spin-offs, establishing technology parks, entrepreneurial organizational culture, flexible organizational structure, entrepreneurial approach of university professors, macro managing, course contents, and students’ characteristics.
    Keywords: Entrepreneurial University, Corporate Entrepreneurship, Renovation, Innovation, Entrance to New Businesses
  • Maryam Hafezian, Mohammad Salehi, Taraneh Enayati Pages 715-732
    The study focuses on identifying the university incubators existing infrastructure and their role in the university spin-offs establishment. The study adopts an integrated approach as its methodology. The statistical population includes all universities and colleges managers، experts in universities’ incubators in Mazandaran Province. To perform the sampling، the purposive sampling and stratified random sampling were used for qualitative and quantitative parts، respectively. 13 subjects were interviewed for the qualitative phase and 170 subjects out of 304 participated in the quantitative part using stratified random sampling. The data gathering tools were interviews and a researcher-made questionnaire after confirming the validity and the reliability with Chronbach’s Alpha coefficient which was equal to 0/82 To analyze the data، the descriptive and inferential statistics that exploratory and confirmatory factor analysis were applied. Based on the analysis of qualitative data from in-depth and exploratory interviews and interviews content analysis coding while matching the consistencies، the results of the qualitative study showed that 17 components were identified in the infrastructure aspect in the establishment of university spin-offs. Considering the quantitative aspect، the findings also emphasized that the existing organizational policy with the highest factorial load (0/97) and investment attraction with the lowest factorial load (0/59) explained the variances and other components had their prioritized relative contribution. Also، the final research model was approved considering the fit indexes and standard coefficients. Considering the impact factor of the existing components of the university incubators infrastructure in the establishment of university spin-offs، the greatest influencing amount was attributed to the organizational policy with 0/97 and lowest was given to investment attraction with 0/59.
    Keywords: university incubators, infrastructure, the spin, offs
  • Amir Alambeigi Pages 733-753
    The aim of this paper was to study knowledge intensive entrepreneurship role in innovative performance in agricultural technology management by entrepreneurial R&D definition implementing as a casual-effect research by using casual model. Statistical population of the study was consisted of 2768 agricultural research specialists in Iran، one out of each six regional groups of provinces (n= 25) was randomly selected and 320 researchers were randomly selected from theses six provinces based on Cochran’s sampling methodology. Research instrument consisted Likert scale for latent variables measurement. The results of research indicate that among knowledge intensive entrepreneurship antecedents in agricultural technology management process knowledge sharing among organizations، innovation، knowledge utilization and entrepreneurship orientation have a significant role. Along with entrepreneurial R&D dimensions as an innovative results criteria، are depended on knowledge sharing among organizations، knowledge utilization and entrepreneurship orientation and there is no significant role for management، process and technology innovation in this case.
    Keywords: Knowledge Intensive Entrepreneurship, Research, Development (R, D), Technology Management, Structural Equation Modeling (SEM)
  • Mohammad Mehdi Mardanshahi, Azizollah Tajik Esmaeili, Mohammad Hasan Mobaraki Pages 755-771
    Today، the importance of entrepreneurship and its influence on development of societies is inevitable and the role of universities in this regards is very specific. this study aimed to evaluate the entrepreneurship talent in junior and senior students through descriptive - survey research، are discussed. According to the target population (n = 3422)، by aid of krejcie and Morgan table and random، 370 individuals as samples were selected. The results of T-test and structural equation showed that: The eight variables evident can explain 97% in junior and 96% in senior of intangible variables entrepreneurial talent. The most effective in junior students is activism and visionary item. But in senior students is challenging. There was not significant difference between these two groups in terms of thought fluid، activism، risk-taking، tolerance for ambiguity item but there was significant difference in terms of need for achievement، Internal control، challenge and visionary item and in junior students is more. Finally، the entrepreneurship talent in senior students is less than junior students. This reduces the inefficiency of training programs shows the need for planning to improve these characteristics more and more.
    Keywords: Entrepreneurship talent – Characteristics of Entrepreneurship – Training Programs_mazandaran
  • Iman Cheratian, Saeed Ghorbani Pages 773-793
    Entrepreneurship، as one of the factors affecting economic growth، is also considered among the key factors by economic policymakers. However، in examining the issue of entrepreneurship، it should be noted that women’s and men’s entrepreneurship can be considered as two distinct and separate phenomena. Therefore، the main objective of this paper is to investigate the relationship between women''s entrepreneurship and economic growth، monetary and fiscal policies and how mentioned variables would affect women (female) entrepreneurs. For this purpose، the relationship between the variables of women''s entrepreneurship and other macroeconomic variables has been tested using panel data approach in the time period of 2002 to 2007. The results of this study indicated that there is a positive and meaningful correlation between the entrepreneurship variable and macroeconomic policies. The results show that the expansionary fiscal policy (increased 1 percent)، about the size of 1. 5234 percent، the index of women entrepreneurship (TEA) is added. The one percent increase in the monetary variable (expansionary monetary policy) and economic growth in order to increase the size of 0. 1947 and 0. 1505 percent of women entrepreneurship.
    Keywords: women's entrepreneurship, economic growth, monetary policy, fiscal Policy, panel data approach