فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 27 (تابستان 1394)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 27 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کامبیز حیدرزاده، آرزو جوان بخت صفحات 1-16
    این مطالعه به دنبال بررسی رابطه میان ادراکات محیطی، هیجانات مصرفی و ارزش های درک شده مشتریان در صنعت گردشگری می باشد تا از این طریق بتواند راه کارهایی را در جهت ایجاد رضایت مندی بیشتر در گردشگران و جذب آن ها به مناطق تفریحی ارائه نماید. داده های مورد استفاده در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایاز میان 410 گردشگر شهر توریستی سرعین به دست آمده است. برای آزمون روابط فرضیه سازی شده میان سازه های مورد استفاده در این مطالعه، مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل به کار گرفته شده است. نتایج پژوهش رابطه معنی داری از تاثیر ادراکات محیطی گردشگران بر تمایلات رفتاری نشان نداد ولی تاثیر مثبت و معنی دار ادراکات محیط خرید بر روی لذت و انگیختگی تایید شد و همان گونه که پیش بینی شده بود تاثیر لذت و انگیختگی بر روی ارزش های درک شده گردشگران (لذتی و سودگرایانه) مثبت و معنی دار بود. همچنین نتایج تحقیق آشکار ساخت که ارزش های درک شده گردشگران بر روی رضایت مندی آن ها تاثیر مثبتی دارد. در نهایت رابطه مثبت و معنی دار رضایت با تمایلات رفتاری تایید شد. بنابراین پیشنهاد می شود که مدیران و ارائه کنندگان خدمات بایستی با تمرکز بر روی عناصر محیطی، هیجانات مثبت مشتریان را تحریک کرده تا از این طریق بتوانند ارزش درک شده و تمایلات رفتاری مثبت را در آن ها تقویت نمایند.
    کلیدواژگان: محیط خرید گردشگری، لذت، انگیختگی، ارزش خرید لذت جویانه - سودگرایانه، رضایت مشتری، تمایلات رفتاری
  • حامد کرمیان، احمدرضا شکرچی زاده، ریحانه ریسمانکارزاده صفحات 17-34
    تحقیق حاضر، با هدف بررسی عوامل موثر در انتخاب برند مواد شوینده ایرانی(گلرنگ) و خارجی(پریل) از دیدگاه بانوان شهر اصفهان می باشد. تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش جزء تحقیقات توصیفی _ پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق، خریداران مواد شوینده مارک های پریل و گلرنگ در بین بانوان شهر اصفهان می باشند. برای بدست آوردن حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که نهایتا 320 پرسشنامه جمع آوری شد. یافته های تحقیق نشان می دهد، 29 مولفه ی اصلی تاثیرگذار بر انتخاب برند در 8 عامل قرار گرفتند که این 8 عامل به طور کلی توانستند برای مارک گلرنگ بیش از 66 درصد و برای مارک پریل بیش از 71 درصد از علل انتخاب برند را تبیین کنند. از میان این 29 مولفه، 5 مولفه تمایز در محصول در مقایسه با سایر رقبا، قدرت شویندگی، خوشبویی، متناسب با انواع پوست، قدرت کف کنندگی برای برند گلرنگ و 7 مولفه تفاوت برند نسبت به سایر برندهای رقیب، جدید بودن نام برند، ایجاد تمایز در محصول در مقایسه با سایر رقبا، قدرت شویندگی، خوشبویی، متناسب با انواع پوست و قدرت کف کنندگی برای برند پریل در مهمترین عامل قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: برند، برند ایرانی، برند خارجی، انتخاب برند، تحلیل عاملی
  • محبوبه زارع زاده مهریزی، محمد میرمحمدی صدرآبادی صفحات 35-57
    موضوع موفقیت در ارائه محصول جدید، موضوعی پر اهمیت برای مدیران و مالکان شرکت ها می باشد. از موارد پر اهمیت این مقوله تاثیرگذاری بازارگرایی، سرمایه فکری و قابلیت یادگیری سازمانی بر موفقیت محصول جدید است. مدل تحقیق با استفاده از متغیرهای سرمایه فکری، قابلیت یادگیری سازمانی، بازارگرایی و موفقیت محصول جدید شکل گرفته است. روش تحقیق حاضر، از نظر هدف کاربردی بوده و بر حسب روش تحقیق همبستگی است که با استفاده از ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی داده های مورد نیاز جمع آوری شده است. جامعه آماری در برگیرنده 320 شرکت فعال در صنعت نساجی شهرستان یزد می باشد که جهت نمونه گیری از روش طبقه ای متناسب با حجم و برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شده که تعداد 175 نمونه قابل قبول جمع آوری گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار LISREL صورت گرفته که نتایج پژوهش نشان می دهد بازارگرایی بر سرمایه فکری تاثیر معناداری دارد و سرمایه فکری بر قابلیت یادگیری سازمانی و موفقیت محصول جدید تاثیرگذار است. همچنین یافته های تحقیق نشان می دهد که بازارگرایی از طریق سرمایه فکری بر قابلیت یادگیری سازمانی تاثیر معناداری دارد. این پژوهش می تواند در راستای نتایج حاصل از آن، به دلیل ارائه ی اطلاعات مفید در حوزه مدیریت، برای محققان و مدیران صنعت نساجی ارزشمند باشد، به علاوه، پیشنهاداتی را جهت بهبود و اثربخشی بیشتر نتایج حاصل از آن ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: بازارگرایی، سرمایه فکری، قابلیت یادگیری سازمانی، موفقیت محصول جدید
  • احمد راه چمنی، فرشته صادقی آذر هریس صفحات 59-77
    در سال های اخیر، محققان، مفهوم ارزش ویژه مشتری را به عنوان معیار کلی موفقیت در بازاریابی پیشنهاد کرده اند. صنعت لیزینگ نیز در این رابطه از این قاعده مستثنا نیست. مدل های مختلفی در زمینه ارزش ویژه مشتری وجود دارد که ارزش ویژه مطلوبیت، ارزش ویژه رابطه و ارزش ویژه برند سه محرک اصلی آن می باشند که هدف این پژوهش بررسی تاثیر مدل ارزش ویژه مشتری بر قصد خرید مشتریان شرکت های لیزینگ – مورد مطالعه: شرکت لیزینگ خودرو غدیر می باشد. روش این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پیمایشی و از نظر نوع ارتباط همبستگی می باشد. ابزار پژوهش، پرسشنامه ای با 52 سوال استفاده گردید که پایایی آن از طریق آزمون ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. روایی این ابزار نیز از طریق روش (CVR)، مورد بررسی و تایید قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه مشتریان شرکت لیزینگ خودروی غدیر تشکیل می دهند. همچنین 400 مشتری به عنوان نمونه آماری انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. در این تحقیق به منظورآزمون فرضیات از نرم افزار (AMOS) استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که از میان 21 فرضیه مورد بررسی تنها 2 فرضیه مورد پذیرش قرار نگرفتند که عبارتند از: 1- ارزش ویژه رابطه با قصد خرید مشتریان رابطه معناداری دارد. 2- ارزش ویژه مطلوبیت با قصد خرید مشتریان رابطه معناداری دارد. در بررسی وضعیت جنسیت افراد از بین افراد انتخاب شده برای بررسی 130 نفر زن (85/ 33%) و 254 نفر مرد (15/ 66%) هستند. در بخش سن افراد نیز مشخص گردید که 40 درصد افراد در گروه سنی بین 36 الی 45 سال، 39/ 28 درصد در گروه سنی زیر 25 سال، 79/ 1 9 درصد در گروه سنی بین 26 الی 35 سال، 33 /8 درصد در گروه سنی بین 46 الی 55 سال و 6/ 2 درصد نیز در گروه سنی بالای 56 سال قرار داشته اند. در بررسی تحصیلات نیز مشخص گردید که، 29 /57 درصد افراد دارای مدرک کارشناسی، 44/ 23 درصد دارای مدرک فوق دیپلم، 36 / 15 درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر، 3/ 1 درصد دارای مدرک دیپلم و 6 / 2 درصد دارای مدرک زیر دیپلم می باشند. از نظر شغلی نیز می توان بیان نمود که 30/ 26 درصد افراد پاسخی به این سوال نداده اند، همچنین، 65/ 28 درصد دارای شغل آزاد، 44/ 23 درصد دانشجو، 16/ 10 درصد کارگر، 25 /6 درصد بیکار، 21/ 5 درصد کارمند بوده اند. در بحث درآمدی افراد، می توان بیان نمود که 15/ 41 درصد افراد دارای درآمدی بالاتر از 750 هزارتومان می باشند. همچنین 54/ 38 درصد دارای درامد بین 500 الی 750، 1/ 15 درصد دارای درآمد بین 250 الی 500 و 21/ 5 درصد نیز دارای درآمد کمتر از 250 هزار تومان می باشد.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه مشتری، ارزش ویژه مطلوبیت، ارزش ویژه رابطه، ارزش ویژه برند، قصد خرید مشتریان، شرکت های لیزینگ، چارچوب ارزش ویژه مشتری
  • عادله سمیعی زفرقندی، شهناز نایب زاده، حسن دهقان دهنوی صفحات 79-99
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ارزش، اثربخشی و ریسک درک شده از سوی مصرف کننده بر قصد خرید محصولات سبز در بین مصرف کنندگان جوان می باشد. با استفاده از متغیرهای رفتار آگاهانه ی مصرف کننده در خرید، اثربخشی درک شده از سوی مصرف کننده، نگرانی زیست محیطی، ارزش درک شده ی سبز، ریسک درک شده ی سبز، به عنوان متغیر مستقل، و قصد خرید سبز به عنوان متغیرهای وابسته، مدل تحقیق شکل گرفته است. روش تحقیق حاضر، از نظر هدف کاربردی بوده و برحسب روش تحقیق، توصیفی است که با به کارگیری ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی داده های مورد نیاز جمع آوری شده است. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران می باشد و از روش نمونه گیری به روش تصادفی استفاده گردیده و تعداد 400 نمونه قابل قبول جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و LISREL انجام شده و نتایج پژوهش نشان می دهد که تاثیر متغیرهای رفتار آگاهانه، ارزش درک شده و همچنین اثربخشی درک شده از سوی مصرف کننده بر روی قصد خرید سبز مورد تایید قرار گرفت و نیز ریسک درک شده و نگرانی زیست محیطی متغیرهایی هستند که تاثیرشان بر قصد خرید سبز در نمونه مورد تبیین به تایید نرسید.
    کلیدواژگان: بازاریابی سبز، رفتار آگاهانه مصرف کننده در خرید، اثربخشی ادراک شده توسط مصرف کننده نگرانی زیست محیطی، ارزش درک شده سبز، ریسک درک شده سبز، قصد خرید
  • منیژه حقیقی نسب، سمیرا قاسمی، مهدی ترکمان، علی قاسمی صفحات 101-121
    در این تحقیق به شناسایی عوامل تاثیرگذار بر پذیرش خدمات دولت الکترونیک از دیدگاه شهروندان در دفاتر پیشخوان دولت در شهر تهران پرداخته شده است. مدل مورد مطالعه در این تحقیق الگوی روابط بین متغیرهای مستقل (ادراک از سودمندی، ادراک در راحتی استفاده، ادراک از کیفیت خدمات، خودکارآمدی رایانه ای و دسترسی) متغیرهای واسط (نگرش، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده) و متغیر وابسته (قصد و نیت استفاده) را مورد آزمون قرار می دهد. جامعه آماری شامل شهروندان مراجعه کننده به دفاتر الکترونیک پیشخوان دولت در شهر تهران (زمستان 1392) می باشند که تعداد 352 نفر از آنان به صورت تصادفی با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده و در تحقیق مشارکت داشته اند. نتایج نشان دادند کلیت مدل ارائه شده قابل تایید است. کنترل رفتاری ادراکی، نگرش و هنجارهای ذهنی نسبت به خدمات دولت الکترونیک بر قصد استفاده از آن تاثیر مثبت دارد. همچنین خود کارآمدی رایانه ای رابطه معنی داری با کنترل رفتاری درک شده نشان می دهد. پیشنهاد اصلی منتج از این پژوهش به سیاستگزاران دولت الکترونیک (با توجه به معناداری خود کارآمدی رایانه ای شهروندان تهرانی) فراهم نمودن امکان استفاده از سامانه فراگیر دولت الکترونیک (One stop portal) با دسترسی مستقیم شهروندان به این خدمات از طریق گسترش اینترنت پرسرعت است. برای بهبود شیوه خدمت رسانی در دفاتر خدمات پیشخوان دولت نیز پیشنهادهایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: رفتار پذیرش، ادراک از سودمندی، ادراک در راحتی استفاده، ادراک از کیفیت خدمات، خودکارآمدی رایانه ای، هنجارهای ذهنی، کنترل رفتاری درک شده، قصد و نیت استفاده از خدمات، دولت الکترونیک، دفاتر پیشخوان دولت
  • حسین رحیمی کلور صفحات 123-148
    در محیط فرا رقابتی جهان امروز، مشتریان هسته و شاکله اصلی فعالیت های بازار قلمداد شده و موفقیت و بقای هر صنعتی، تهیه و تدارک خدماتی با کیفیت عالی برای مشتریان عنوان می شود تا با افزایش وفاداری، امکان جذب مشتریان جدید و رشد سودآوری فراهم باشد. این مقاله با هدف طراحی مدل معادلات ساختاری سعی دارد مدلی را از طریق تحلیل متغیرهای میانجی در بین مشتریان بانک تجارت ارائه نماید. برای دستیابی به این مهم، از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه بعد از تحلیل عاملی تاییدی جهت تعیین اعتبار سازه ای و ضریب آلفای کرونباخ جهت تعیین پایایی در سطح شعب بانک تجارت شهر اردبیل به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده روی 400 نفر از مشتریان در سال 1393 اطلاعات لازم گردآوری و نتایج با نرم افزارهای LISREL 9.2، Minitab 18 و SPSS 22 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج تحلیل فرضیه های تحقیق در مدل معادلات ساختاری نشان می دهد که، ارتباط معنی داری بین متغیرهای تحقیق وجود دارد. در این مطالعه، کیفیت خدمات بانکی و دانش بانک از مشتریان مستقیما و همچنین از طریق متغیرهای میانجی تصویر ذهنی، کیفیت ارتباط با مشتریان و رضایتمندی روی وفاداری مشتریان تاثیر مثبت معنی داری داشته است.
    کلیدواژگان: وفاداری، مشتری، مدلسازی معادلات ساختاری، بانک تجارت
|
  • K. Heidarzadeh, A. Javanbakht Pages 1-16
    The main objective of this study is develop and test a comprehensive model that investigate effect of shopping environment on consumption emotion، perceived value and behavioral intentions in tourism setting. In fact، the proposed model specifies the effect of environment perceptions on consumption emotions (pleasure and arousal)، hedonic and utilitarian value، which in turn emotions and values affect tourist’s satisfaction and behavioral intentions. Data were collected through tourists that visit from tourist city by using cluster random sampling method. A total of 410 questionnaires were used for data analysis. Structural equations modeling (SEM) by using LISREL was performed to empirically test the relationships between the constructs of this research. Results show that environment has a positive and significant influence on pleasure and arousal. However، effect of environment perceptions on behavioral intentions was not significant. Also، results indicate that pleasure and arousal have a positive and significant effect on tourist’s values. Findings revealed that hedonic and utilitarian values had direct effect on customer satisfaction and also، effect of satisfaction on behavioral intention was positive and significant. Finally، it suggests that service providers should focus on components of environment in a way that contributes positively in creating positive emotions in customers، which in turn consumption emotions enhance perceived value and positive behavioral intentions.
    Keywords: Environment, Consumption emotions, Perceived value, Satisfaction, Behavioral intentions, Tourist
  • H. Karamian, A. Shekarchizadeh, R. Rismankarzadeh Pages 17-34
    The present study is an investigation of the influential factors in how Isfahani women select detergent brands: Iranian (Golrang) or other (Peril)? This study is functional in purpose and descriptive-survey in methodology. The research population consists of female users of Peril and Golrang in Isfahan. Cochran formula was used to determine the population which finally amounted to 320 questionnaires. The findings reveal some 29 chief influential components which were sorted into 8 factors. These factors determine the motive of purchase for more than 66% of Golrang product and more than 71% of Peril product. Out of these 29 components, 5 were found to be the most important in selecting Golrang: distinction of product, Washing quality, aroma, compatibility with skin, the power of lathering. The most important components for Peril were: newness of name, distinction between this product and the others, washing quality, aroma, compatibility with skin, and power of lathering.
    Keywords: Brand, Iranian brand, Foreign brand, Brand selection, Factor analysis
  • M. Zarezadeh Mehrizi, M. Mir Mohammadi Sadrabadi Pages 35-57
    The success of this new product, an important issue for managers and owners of firms. Importance of these issues to influence market orientation, organizational learning capability and intellectual capital on new product success. The research model has been formed considering intellectual capital, organizational learning capability, intellectual capital, market orientation and successfulness of the new product. The present study according to the aim, it is an application and correlation according to research method and using questionnaire and survey method to collect necessary data. The population includes 320 active incorporations in textile industry of Yazd Township. Stratified sampling method was used for sampling relative to the size of the sample, and in order to determine the size of the sample, Morgan Table was used. Finally, 175 acceptable samples were selected. Data was collected using questionnaires and measurements. Also data analysis was done by modeling the structural equations using LISREL software. Results show that market orientation has a significant effect on intellectual capital, and intellectual capital affects organizational learning capability and successfulness of the new product. Results also show that there is no meaningful relationship between organizational learning capability and successfulness of the new product. This study can be beneficial for researchers and managers in textile industry due to presenting useful information in domain of management. Furthermore, it presents some suggestions for optimization and effectiveness of the obtained results.
    Keywords: Intellectual capital_Market orientation_Organizational learning capability_Successfulness of a new product
  • A. Rahchamani, F. Sadeghi Azarharis Pages 59-77
    Brand Are among the most valuable assets of a firm is considered. Attention to concepts such as brand equity, brand management and customer will result in achieving good rankings in mind. The role of Brands in the growing recognition of the company's product in the market today, is undeniable. The purpose of this study was to evaluate the customer value and customer perspectives to examine whether this is a valid method for evaluating the subjectivity and objectivity customers to buy the company provides or not? Moreover, this framework provides a systematic way to better resource allocation will attract customers? Does this marketing strategy with the aim of identifying factors affecting brand equity and equity compliance, facilitate and develop? In this study a questionnaire was used to investigate these questions and hypotheses. The reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. Content validity was also reviewed and approved through CVR. The study population consisted of all the customers are chosen vehicle leasing company. 400 as well as the customer will be sampled and studied. In order to test the hypotheses of this study were used AMOS software. The results showed that only the relationship between willingness to buy and willingness to buy, and the relationship between brand equity and equity compliance was not confirmed.
    Keywords: Customer equity, Utility equity, Relation equity, Brand equity, Customer purchase intention, Leasing company, Customer equity framework
  • A. Samiei Zafarghandi, S. Nayebzadeh, H. Dehgan Dehnavi Pages 79-99
    The aim of this study was to examine the factors influencing consumer intention to buy green products (organic products) among young people. Using variables conscious consumer buying behavior, perceived effectiveness of consumer, environmental concerns, green perceived value, green perceived risk, as the independent variable and the dependent variable intention to buy green (organic), the research model is formed. The present research, the purpose, according to the methodology applied, descriptive survey using questionnaires and required data is collected. The population studyare student of Sciences and Research Islamic Azad University of Tehran and random sampling method was used and collected a total of 400 samples accepted. Data analysis was performed using software SPSS, LISREL and The results show that Variables, perceived value conscious behavior Perceived by the consumer as well as them effectiveness have a positive impact on the intention to buy green (organic) And perceived risk and environmental concerns are factors that have a negative impact on the intention to buy green.
    Keywords: Green Marketing, Conscious consumer buying behavior ECC, Efficacy, Perceived by the consumer PCE, Environmental concern EC green perceived value, Perceived risk green purchase intention
  • M. Haghighinasab, S. Ghasemi, M. Torkaman, A. Ghasemi Pages 101-121
    The thesis's abstract (includes, precise goals, methods of performance and gained conclusions): This inquiry has been paid on identification of the effective factors on adoption of electronic government services from the point of citizen's view with a survey on the government counter offices in the city of Tehran. The model of research in this inquiry examines the pattern of relation between independent variables (perception of usefulness, perception from ease of use, perception of quality of services, computer self-efficacy and accessibility) middle variables(Attitude, subjective norms and perceived behavioral control, and dependent variable (intention to use). Statistical population includes Citizens who apply for services to government counter offices. A random sample of 352 citizens have participated in research and completed the questionnaire. Perceived behavioral control, attitude and mental norms toward electronic government services has a positive effect on intention to use it. Computer self-efficacy represents the meaningful relationship with perceived behavioral control. An overall conclusion suggest that electronic government policymakers should provide direct access of citizens to these services via one stop portals with broadband internet access, meanwhile, improving the quality of services in government counter offices as well.
    Keywords: Adoption, Usefulness, Ease of use, Perception of quality of services, Computer self, efficacy, Accessibility, attitude, Subjective norms, Perceived behavioral control, Intention to use, The government counter offices
  • H. Rahimi Koloor Pages 123-148
    In the ultracompetitive environment of today world, customers are considered as the core and primary formation of market activities and success and survival of any industry is expressed as the preparation and provision of high quality services to customers so the opportunity to attract new customers and growth of profitability can be provided by increasing loyalty. This paper with the purpose of designing the structural equations model, attempts to provide a model by analyzing the intermediate variables in the statistical population of Tejarat bank branches. To achieve this, the required data were collected using a survey method and questionnaires after Confirmatory factor Analysis (CFA) for determining constructional validity and Cronbach alpha for reliability among Tejarat bank branches in Ardabil by the simple random sampling method on 400 customers in 2014 and the obtained results were analyzed by some soft wares such as LISLER 9.2, Minitab 18 and SPSS 22. The results from analyze of hypothesis in the structural equations model show that there is a significant relationship among the research variables. In this research, quality of banking services and Knowledge of bank about customers directly and also through the intermediate variables of mental image, quality of communication with customers and satisfaction has had a significant positive effect on loyalty.
    Keywords: Loyalty, Customer, Structural equation modeling, Tejarat bank