فهرست مطالب

پژوهش پرستاری ایران - پیاپی 37 (تابستان 1394)

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 37 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • الهه دشتی، مریم رسولی، لیلا خانعلی مجن، اسماء پورحسین قلی، اعظم شیرین آبادی فراهانی، فاطمه سروی صفحات 1-10
    مقدمه
    امروزه پرستاران سطوح بالایی از خستگی را تجربه می کنند که اختلال قابل توجهی در عملکرد پرستار ایجاد کرده است. خستگی پرستار به طور جدی بر توانایی پرستاران برای مراقبت موثر از بیماران خود تاثیر گذاشته و از این طریق می تواند بر پیامدهایی مانند بستری مجدد نوزاد اثر گذار باشد. بر این اساس این مطالعه با هدف تعیین میزان خستگی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه نوزادان و ارتباط آن با بستری مجدد نوزادان نارس در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1392 انجام شده است.
    روش
    این مطالعه به روش توصیفی همبستگی در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. نمونه گیری در پرستاران به روش سرشماری و در نوزادان به روش در دسترس انجام شد. داده های مربوط به پرستاران با استفاده از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی پرستاران و«مقیاس خستگی پرستاران» گردآوری شدند. وضعیت بستری مجدد نوزادان نیز یک ماه بعد از ترخیص به وسیله تماس تلفنی با والدین پیگیری شد.
    یافته ها
    در آزمون تی مستقل، میانگین وزنی نمره خستگی پرستاران در مورد نوزادانی که مجددا بستری شده بودند (67/5 ± 71/61 نمره) به طور معناداری بیشتر از نوزادان بدون بستری مجدد (69/4 ± 44/59 نمره) بود (001/0=P). در مدل رگرسیون لجستیک نیز ارتباط آماری معناداری بین خستگی پرستاران و بستری مجدد نوزادان نارس وجود داشت به طوری که به ازای هر یک نمره افزایش در میانگین نمره خستگی پرستاران، شانس بستری مجدد نوزاد به اندازه 3/9% افزایش یافت (001/0=P، نسبت شانس: 093/1، فاصله اطمینان: 152/1-036/1).
    نتیجه گیری
    افزایش خستگی پرستارانی که در مدت بستری نوزادان نارس در بخش مراقبت ویژه نوزادان به مراقبت از آن ها پرداخته اند بر شانس بستری مجدد نوزاد پس از ترخیص می افزاید. توجه به خستگی پرستاران بخش های مراقبت ویژه نوزادان و مدیریت آن می تواند در کاهش بستری مجدد نوزادان نارس و عواقب مالی و عاطفی آن سهیم باشد.
    کلیدواژگان: بستری مجدد، نوزاد نارس، خستگی، پرستار
  • رحیم علیزاده، مجید پورشیخیان*، عبدالحسین امامی سیگارودی، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 11-21
    مقدمه

    بستری شدن در بخش های مراقبت ویژه به عنوان یک بحران برای بیمار و خانواده بوده و موضوع ملاقات در این بخش ها از اساسی ترین مفاهیم در پیشبرد مراقبت همه جانبه و یکی از نیازهای اساسی آنها می باشد. علیرغم وجود مدارک مبتنی بر شواهد مبنی بر فوائد ملاقات، همچنان ممنوعیت ملاقات در بخشهای مراقبت ویژه ایران اعمال می شود و این موضوع همواره به عنوان موضوعی چالش بر انگیز بین پرستاران می باشد که در برخورد با پدیده ملاقات رفتارهای مختلفی از خود نشان می دهند. جهت ایجاد تغییر در سیاست ملاقات در بخش های مراقبت ویژه آگاهی از باور پرستاران حائز اهمیت است. هدف مطالعه حاضر، بررسی باور پرستاران درباره ملاقات آزاد در بخش های مراقبت ویژه بود.

    روش

    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بر روی 127 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شهر رشت در سال1393 انجام شد. ابزار بررسی شامل فرم ثبت اطلاعات دموگرافیک جهت دستیابی به اطلاعات فردی اجتماعی پرستاران و پرسشنامه BAVIQ جهت بررسی باور پرستاران می باشد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار spss نسخه 21 و به کمک آزمون تی تک نمونه ای و آزمون دو جمله ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و (p<0/05) از نظر آماری، معنی دار تلقی شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که به ترتیب 30/80 و70/78% پرستاران به دلیل اختلال در برنامه ریزی و انجام مراقبتهای مستقیم پرستاری باور منفی تری نسبت به ملاقات آزاد دارند. اما 80/59% آنها معتقدند که ملاقات آزاد باعث کاهش اضطراب خانواده می شود (p<0/05).

    نتیجه گیری

    اغلب پرستاران معتقدند که ملاقات آزاد به دلیل تاثیرات سوء روی بیمار و افزایش بار کاری خودشان، مفید نمی باشد و بنابراین، باور منفی نسبت به آن دارند.

    کلیدواژگان: باور پرستار، بخش مراقبت ویژه، ملاقات آزاد، ملاقات در آی سی یو، BAVIQ
  • نسرین رضایی، مهوش صلصالی، نعیمه سیدفاطمی صفحات 22-31
    مقدمه
    زن ستون خانواده است و خانواده بر پایه سنت، باور و اخلاق استوار شده است. باورهای اخلاقی زنان از چیستی خوبی و بدی سخن می گوید که این باورها نمود خود را در سلامت اخلاقی فرد و جامعه نشان می دهند. بنابراین باید از منظر خود زنان باورهای اخلاقی که متضمن سلامت اخلاقی آنان است شناسایی شوند. لذا هدف این مطالعه، شناسایی درک زنان میانسال از مفهوم سلامت اخلاقی و چالش های پیش روی آن بود.
    روش
    مطالعه حاضر با رویکرد کیفی و به شیوه تحلیل محتوا انجام شد. مشارکت کنندگان شامل 15 زن میانسال بودند که به روش نمونه گیری هدفمند وارد مطالعه شدند و مورد مصاحبه های چهره به چهره و نیمه ساختارمند قرار گرفتند. بعد از گردآوری داده ها، تمام مصاحبه ها پیاده سازی شدند، مورد بازنگری قرار گرفتند و سپس طبقات استخراج گردید. در ابتدا شباهت های معنایی مورد بازنگری قرار گرفت و زیر طبقات مشخص شدند و سپس در بازنگری مجدد زیر طبقات مرتبط در یک طبقه قرار گرفتند.
    یافته ها
    طبقات اصلی حاصل از دیدگاه زنان در خصوص سلامت اخلاقی مشتمل بر ایثار، حفظ باورهای اخلاقی و چالش های اخلاقی بودند. طبقه ایثار در بردارنده زیر طبقات اولویت دادن به سلامت اعضای خانواده و تلاش برای حفظ زندگی، طبقه حفظ باورهای اخلاقی شامل زیر طبقات حرمت گذاشتن به ارزش ها و تحکیم باورها در گذر زمان و طبقه چالش های اخلاقی شامل زیر طبقات چالش های خانوادگی و فردی بودند.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه زنان میانسال، سلامت اخلاقی جایگاه ویژه ای دارد که بر جنبه های مختلف زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی آنها تاثیر گذار بوده است. یافته های حاصل از این مطالعه ابعاد جدیدی از سلامت زنان میانسال در زمینه سلامت اخلاقی را نشان داد که این ابعاد در نهایت می توانند پیامدهای گوناگونی بر سلامت اخلاقی خانواده و جامعه داشته باشند.
    کلیدواژگان: سلامت اخلاقی، زنان میانسال، چالش های اخلاقی
  • نسرین رسول زاده، عباس عباس زاده، فرشته امینی، رضا زعفریان صفحات 31-44
    مقدمه
    پرستاران در مقایسه با سایر اعضای تیم مراقبت سطوح بالاتری از استرس شغلی را تجربه می کنند. برخلاف اینکه مطالعات نشان می دهد فرسودگی و سلامت پرستاران هر دو تحت تاثیر محیط شغلی پر استرس بوده و منجر به کاهش سطح سلامت پرستاران می شوند، پیرامون ماهیت علی این عوامل و جهت دهی این ارتباطات اطلاعات کمی موجود است. هدف از این مطالعه مروری سیستماتیک، شناسایی تحقیقات منتشر شده رسمی است که ارتباط بین این متغیرها را بررسی نموده است.
    روش
    در این مطالعه مروری، مقالات منتشر شده بین سال های1992-2013 مورد بررسی قرار گرفت. به منظور دستیابی به مستندات علمی مرتبط، جستجوی الکترونیک به زبان انگلیسی با استفاده از کلید واژه های استرس شغلی، فرسودگی، سلامت عمومی، پرستاران و با ترکیبات مختلف و در بانک های اطلاعاتی: Proquest، MEDLINE COCRANE، CINAHL انجام شد. اعتبار کلیه مقالات که به طور الکترونیکی جمع آوری شده بود توسط یک نفر مرورگر دیگر بررسی و تایید شدند.
    یافته ها
    پس از بررسی پایگاه ها مجموعا 54 مقاله بدست آمد. 21 مقاله که واجد شرایط معیار ورود نبود از مطالعه خارج شدند. 33 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند. اکثریت مطالعات، جهت کشف ارتباط بین متغیرها در مقالات درکشورهای توسعه یافته انجام شده بود. اکثریت مطالعات مقطعی و دارای ارتباط دو جانبه در مقالات یافت شد. فقط دو مطالعه به صورت طولی انجام شده بود.
    نتیجه گیری
    ارتباطات شناسایی شده بین استرس شغلی، فرسودگی و سلامت عمومی پرستاران در این مطالعه مروری اکثرا دو جانبه بودند و تاکید کمی بر روی ماهیت علی و جهت ارتباطات داشتند. لذا تحقیقات بیشتر پیرامون فهم بهتر رابطه علیتی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: فرسودگی، سلامت عمومی، پرستاران
  • شیوا رفعتی، ناهید رژه، سید داوود تدریسی، مهرداد کریمی، ادیبه مولودی صفحات 45-53
    مقدمه
    نوزادان در حین مراقبت و درمان تحت پروسیجرهای دردناک قرار می گیرند. به علت اثرات زیان آور درد در نوزادان؛ تسکین آن از طریق روش های غیر دارویی؛ ساده و قابل اجرا مهم است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ بر پاسخ های فیزیولوژیک درد ناشی از خونگیری در نوزادان انجام گرفته است.
    روش
    این مطالعه کارآزمایی بالینی است که بر روی 136 نوزاد بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان مرکز آموزشی درمانی مصطفی خمینی دانشگاه شاهد در سال 1393 انجام یافته است. نوزادان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بطور تصادفی در یکی از دو گروه آزمون (68 نفر) و کنترل (68 نفر) قرار گرفتند. در گروه آزمون قبل از خونگیری جهت اندازه گیری روزانه بیلی روبین در محل آنته کوبیتال ماساژ با تکنیک افلوراژ به مدت یک دقیقه صورت گرفت. گروه کنترل فقط مراقبت معمول را دریافت می کردند. در هر دو گروه قبل از خونگیری؛ بلافاصله بعد از خونگیری و 5 دقیقه بعد از خونگیری پاسخ های رفتاری نوزاد به درد بر اساس مقیاس سنجش رفتاری درد نوزادان (Neonatal Infant Pain Scale (NIPS توسط مشاهده گر که نسبت به تخصیص نمونه های گروه های مورد مطالعه بی اطلاع بود؛ اندازه گیری و ثبت گردید. علائم فیزیولوژیک درد (تعداد ضربان قلب؛ تنفس و درصد اشباع اکسیژن خون) بررسی گردید. همچنین طول مدت زمان گریه نوزادان از شروع تا سکوتی با فاصله زمانی حداقل پنج ثانیه اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS و آزمون های تست دقیق فیشر؛ یومن ویتنی؛ آنالیز واریانس تکراری؛ تی تست مستقل و مجذورکای و معادله برآورد تعمیم یافته استفاده گردید.
    یافته ها
    شدت درد ناشی از خونگیری؛ بلافاصله بعد و 5 دقیقه بعد از خونگیری در گروه آزمون کمتر از گروه کنترل بود (p<0/001). در مقایسه دو گروه بین تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس بعد از خارج کردن سوزن و 5 دقیقه بعد از خارج کردن آن اختلاف آماری معناداری مشاهده شد. (p<0/05)؛ طول مدت زمان گریه نوزادانی در گروه ماساژ، با اختلاف معناداری از گروه کنترل کمتر بود (p<0/001).
    نتیجه گیری
    با توجه به آن که یافته های این مطالعه نشان داد ماساژ بر کاهش بعضی از پاسخ های فیزیولوژیک درد ناشی از خونگیری در نوزادان اثرات مثبت داشت و احتمالا بر کاهش درد تاثیرگذار است. بنابراین، به عنوان یک مداخله غیردارویی توصیه می شود در هنگام انجام اجرای رویه های دردناک مثل خونگیری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: نوزادان، درد، پاسخ های فیزیولوژیک، ماساژ
  • مهدی حیدرزاده، آرش قنواتی، امینه پاشایی مغوان، جعفر کلاهدوزی پور، امان محمد کرم، عزیزه رحیم زاده، ایلناز یوسفی صفحات 54-62
    مقدمه
    نارسایی احتقانی قلب یکی از مهمترین بیماری های مزمن در سراسر جهان می باشد که بیماران مبتلا به آن با عوامل تنش زای متعدد جسمی و روانی مواجه هستند که منجر به کاهش کیفیت زندگی آنها می شود. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی بیماران نارسایی احتقانی قلب و مقایسه آن با جمعیت سالم و سایر بیماران مزمن انجام شد. ضمن اینکه ارتباط کیفیت زندگی با شدت بیماری و سایر مشخصات فردی اجتماعی بررسی گردید.
    روش
    در این پژوهش توصیفی، کیفیت زندگی 125 بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلب بررسی گردید. نمونه گیری از مراکز درمانی شهرهای مراغه و بناب به روش در دسترس انجام شد. برای مقایسه داده ها از 140 جمعیت سالم، 115 بیمار تحت درمان با همودیالیز و 106 بیمار مبتلا به سکته مغزی استفاده شد. داده ها با «مقیاس کیفیت زندگی بیماران مزمن» مشتمل بر دو بخش جمعیت شناسی و کیفیت زندگی بیماران مزمن و با روش مصاحبه جمع آوری گردید. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تی مستقل، آزمون کای دو، تست دقیق فیشر، ضریب همبستگی پیرسون) با استفاده از نرم افزار (SPSS (15 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کیفیت زندگی در 6/49% بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب مطلوب می باشد و در زیر مقیاس کیفیت زندگی، بعد اجتماعی در 2/83% بیماران مطلوب بود در حالی که ابعاد روانی (2/63%) و جسمی (2/63%) در بیشتر بیماران نارسایی احتقانی قلب نامطلوب بودند. از میان مشخصات فردی متغیرهای جنس (p=0/017)، کسر تخلیه بطنی (شدت نارسایی قلبی) (p=0/001)، وضعیت تحصیلی (p=0/027) و وضعیت تاهل (p=0/009) دارای همبستگی معنی دار با کیفیت زندگی بودند. نمره کیفیت زندگی در بیماران نارسایی احتقانی قلبی (21± 9/134) مشابه بیماران همودیالیزی (21± 3/131)، ولی از دو گروه جمعیت سالم (2/28 ± 2/155) و سکته مغزی (6/33± 8/155) پایین تر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اختلال در کیفیت زندگی و ابعاد مختلف آن در بیماران نارسایی احتقانی قلب توصیه می شود خانواده ها و برنامه ریزان مراقبتی و مسئولین ترتیبی اتخاذ نمایند تا موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران گردند.
    کلیدواژگان: نارسایی احتقانی قلب، کیفیت زندگی، بیماری مزمن
  • سمیرا عباسی، زهره عسگری، طیبه مهرابی صفحات 63-71
    مقدمه
    خانواده بعنوان اولین و پایدارترین نهادی است که به عنوان سازنده زیربنای رفتار و شخصیت کودک است. با توجه به نقش مهم شیوه فرزندپروری و تاثیر شغل والدین در به کار بستن روش های تربیتی، بحث پیرامون اشتغال زنان مسئله ای بسیار مهم می باشد. در حرف مربوط به مراکز درمانی به علت ویژگی های خاص شغلی شامل شیفت های کاری متغیر و درگردش، زیاد بودن ساعات کاری، بروز تعارض کار-خانواده به هر دو شکل آن پدیده ای نادر نمی باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سبک فرزند پروری زنان شاغل در مراکز درمانی با اضطراب، گوشه گیری و پرخاشگری کودکان پیش دبستانی انجام گرفته است.
    روش
    این مطالعه پژوهشی توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه تحقیق حاضر از زنان شاغل در مراکز درمانی شهر اصفهان و دارای کودک پیش دبستانی تشکیل می دهند. از بین مراکز درمانی شهر اصفهان، 5 مرکز به طور تصادفی انتخاب شدند. 70 نفر از زنان شاغل در مراکز درمانی مذکور که دارای فرزند گروه سنی 3-6 سال بودند، به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سه قسمتی مشخصات دموگرافیک، فرزند پروری بامریند (1973) و پرسشنامه مشکلات رفتاری کودکان پیش دبستانی بود. روایی و پایایی ابزار گردآوری داده ها، در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است. داده ها به کمک آزمونهای آماری t-test و همبستگی پیرسون از طریق نرم افزارSPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران، 32 سال بوده که بیش از نیمی از آنها به عنوان پرستار و با سطح تحصیلات کارشناسی (66%) در مراکز درمانی شاغل بودند. 3/63% از کودکان را پسران و 7/36% را دختران تشکیل دادند. همچنین میانگین سنی فرزندان، 4 سال بود. طبق نتایج این مطالعه، روش فرزندپروری اقتدارمنطقی والدین با اضطراب، گوشه گیری و پرخاشگری کودکان پیش دبستانی به طور معکوس ارتباط معنادار داشته و شیوه فرزند پروری استبدادی با اضطراب، گوشه گیری و پرخاشگری کودکان پیش دبستانی به طور مستقیم ارتباط معنادار دارد (P<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش مهم مادران در رشد جنبه روانی و عاطفی کودکان و همچنین ویژگی های خاص اشتغال در سیستم بهداشتی درمانی، برگزاری کلاس ها و دوره های آموزش شیوه فرزند پروری و ارائه الگوهای صحیح در دوره های کوتاه مدت به مادران شاغل در مراکز درمانی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فرزندپروری، مشکلات رفتاری، کودکان پیش دبستانی، زنان شاغل، مراکز درمانی
  • شیوا گوهری، کیانوش زهراکار، علی محمد نظری صفحات 72-80
    مقدمه
    فرسودگی زناشویی نشان از بی روح و خسته بودن زوجین از زندگی مشترک است. زوجین با سطح تمایزیافتگی بالا با صمیمیت جنسی نسبتا خوب زندگی شادتری را تجربه می کنند. هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی فرسودگی زناشویی براساس تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی در پرستاران است.
    روش
    این پژوهش از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش متشکل از پرستاران متاهل زن شاغل چندین بیمارستان تهران در سال 1393 بود که 159 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه تمایزیافتگی، پرسشنامه صمیمیت جنسی و پرسشنامه فرسودگی زناشویی استفاده شد و داده ها از طریق روش آماری رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی با فرسودگی زناشویی رابطه معناداری وجود دارد (612/0 =r، 001/0>P). نتیجه رگرسیون چند متغیری بیانگر آن است که تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی 4/37% از واریانس فرسودگی زناشویی را تبیین می نمایند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج جداول رگرسیون، متغیرهای تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی توانایی پیش بینی کنندگی فرسودگی زناشویی را دارند.
    کلیدواژگان: فرسودگی زناشویی، تمایزیافتگی، صمیمیت جنسی
  • فریبا طالقانی، نصرالله علیمحمدی صفحات 81-94
    مقدمه
    مدل های مفهومی بایستی در صدد تبیین مفاهیم بنیادین پرستاری (متاپارادایمیک) نظیر انسان، پرستاری، سلامتی و محیط باشند و به عنوان چارچوب علمی و عملی کاملا انعطاف پذیر، با در نظر گرفتن فرهنگ و ارزش های جامعه، بگونه ای عمل نمایند که امکان استفاده موثرتر آن در جوامع مختلف باشد. زیرا از مشخصه های مهم علمی و حرفه ای بودن پرستاری، طراحی مدل های مفهومی است که موجب توسعه دانش و شکل گیری هویت حرفه ای پرستاری گردد. این مطالعه با هدف تدوین مدلی متکی بر دیدگاه اسلامی در صدد ارائه چارچوب بنیادی، جهت رفع مطالعات حرفه ای پرستاری در جوامع اسلامی بوده است.
    روش
    جهت دست یابی به مفاهیم مورد مطالعه، از روش جستار فلسفی و با رویکرد تحلیل مفاهیم (متد مورس و همکاران) و با استفاده از نظریه مشتق شده -کیفی مبتنی بر تلفیق مفهوم، جهت تدوین مدل بکار رفته است.
    یافته ها
    با بررسی مفاهیم چهارگانه متاپارادایم پرستاری و بر اساس دیدگاه اسلامی، یک مدل مفهومی پرستاری ارائه شده است.
    نتیجه گیری
    در تفکر اسلامی انسان با محیط خویش دارای ارتباطات دو جانبه و تعاملی می باشد. محیط، سهم بسیار عمده ای در ایجاد سلامتی و بیماری انسان دارد. از طرفی سلامتی انسان نه تنها عبارت است از تعادل درون هر کدام از ابعاد انسان (زیستی، شناختی، عاطفی، اجتماعی و معنوی) بلکه شامل بر تعادل ما بین آنها نیز می باشد، از این رو پرستار به عنوان عامل محیطی می تواند بر انسان (بیمار) تاثیر گذاشته و در ایجاد و حفظ سلامتی وی تلاش نماید. و از طرفی از این امر نیز بهره جسته و به رشد و تکامل برسد.
    کلیدواژگان: پرستاری، مفهوم، مدل مفهومی، متاپارادایم، تفکر اسلامی
|
  • E. Dashti, M. Rassouli, L. Khanali Mojen, A. Pour Hoseingholi, A. Shirinabady Farahani, F. Sarvi Pages 1-10
    Introduction
    Nowadays nurses experience high levels of fatigue that has created considerable impairment in their performance. Nurses fatigue seriously affects at nurses'' ability for caring their patients and can lead to outcomes such as hospital readmissions. This study aimed to determine the nurses'' fatigue in neonatal intensive care units and its association with premature infants'' readmissions In Hospitals affiliated shahid Beheshti University of Medical Sciences in 1392.
    Method
    This descriptive correlational study conducted in neonatal intensive care units in hospitals shahid Beheshti University of Medical Sciences. Sampling was conducted on nurses and neonates by census and convenience method respectively. Nurses` data were collected by using demographic characteristics questionnaire and nurses'' fatigue scale. Neonates` hospital readmission was followed up by a phone call to parents one month after discharge.
    Results
    In the independent t-test، Mean fatigue score of Nurses for babies who were hospitalized again (61. 71 ± 5. 67) was higher than babies without readmission (59. 44 ± 4. 69) significantly (P=0. 001). In logistic regression model there was a statistically significant association between nurses'' fatigue and preterm infants'' hospital readmission; so that for each point increase in the mean fatigue score of nurses، 9. 3 percent increased chance of infants'' hospital readmission (OR 1. 093، 95% CI 1. 036 to 1. 152، P=0. 001).
    Conclusion
    Increasing fatigue of nurses، who are caring for premature infants in the NICU، will increase chance of neonate''s readmission after discharge. Considering nurses` fatigue and its management in the NICU، can reduce the emotional and financial consequences of premature neonates` readmissions.
    Keywords: Readmission, premature infants, fatigue, nurse
  • R. Alizadeh, M. Pourshaikhian, A. Emami-Sigaroodi, E. Kazemnejad-Leili Pages 11-21
    Introduction

    Hospitalization in intensive care units is regarded as a critical problem for patients and their family. The issue of visiting in these units is one of the most basic issues in promoting holistic care to patients. Although evidences show the benefits of visiting، it is forbidden in intensive care units of Iran. Visiting is always a challenging matter for nurses; consequently، they show different reaction to it. For changing the policy of visiting in intensive care units، it is important to pay attention to nurses’ beliefs. The aim of the present study was to investigate the nurses’ beliefs toward the open visiting in intensive care units.

    Method

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 127 nurses working in intensive care units of educational hospitals affiliated to Guilan University of Medical Sciences in Rasht in 2014. Data collection instrument form to access nurses’ socio-demographic information and BAVIQ questionnaire to assess nurses’ beliefs. Data collected was analyzed using SPSS ver. 21 by t test and binomial test and (P<0. 05) was considered as significant.

    Results

    Results indicated that 80. 3 and 78. 7 percent of nurses have more negative beliefs to open visiting due to hampering adequate planning interfering with direct nursing care. But 59. 80 percent of nurses believe that open visiting policy decreases family’s anxiety (p<0. 05).

    Conclusion

    Most nurses believe that open visiting due to bad effects on patient and increasing their work load، is not useful and therefore insist on its prohibition.

    Keywords: BAVIQ, Intensive care unit, nurse's belief, open visiting, ICU visiting
  • N. Rezaee, M. Salsali, N. Seyedfatemi Pages 22-31
    Introduction
    Women are like a pillar for their own family and family، itself، has been built upon tradition، belief and morality. This is women’s moral value which is represented in the ethical health of the individual and the society. Therefore، women’s ethical health should be identified from women’s own perspectives. The aim of this study was to identify middle-aged women perception of the concept of Ethical health and its challenges.
    Method
    This is a qualitative study and the method of content analysis was carried out. In this study، 15 middle-aged women were recruited; by purposive sampling and semi-structured interviews، face to face interviews were conducted. Accordingly، each interview was reviewed، and then categories were extracted. First، the semantic similarities were reviewed and the categories were identified and then in final review the related categories placed in the same categories.
    Results
    The main categories، from women’s perspectives، were devotion، preserving moral values and ethical challenges. Devotion category includes subcategories such as prioritizing the health of family members and trying to save marriage. Preserving moral values category includes subcategories such as respecting values and consolidating beliefs over time. Moral challenges category consists of individual and familial challenges subcategories.
    Conclusion
    From the perspective of middle-aged women، the Ethical health is of high importance which influenced on various personal، domestic and social aspects of their life. The findings of the present study presented new dimensions of middle-aged women’s health regarding Ethical health which can finally have different consequences on domestic and social ethical health.
    Keywords: Ethical health, middle, aged women, ethical challenges
  • N. Rasoulzadeh, A. Aabaszadeh, F. Amini, R. Zafarian Pages 31-44
    Introduction
    Nurses have been found to experience higher levels of stress-related burnout compared to other health care professionals. Despite studies showing that both health of nursrs and burnout are effects of exposure to stressful working environments، leading to poor health among nurses، little is known about the causal nature and direction of these relationships. The aim of this systematic review is to identify published research that has formally investigated relationships between these variables.
    Method
    In this review study، the published articles from1992–2013 were assessed. In order to achieve related evidences، electronic search was done in English language by using the key words; work related stress; burnout; general health; staff nurses; relationship in the following databases: CINAHL، COCHRANE، MEDLIN، PROQUEST were searched for combinations of keywords،a manual search was conducted and an independent reviewer was asked to cross validate all the electronically identified articles.
    Results
    Search results in multiple sites covering Of the eighty five articles that were identified from these databases، twenty one articles were excluded based on exclusion criteria; hence، a total of seventy articles were included in the study sample. The majority of identified studies exploring two way relationships (n=54) were conducted in developed countries. Existing research includes predominantly cross-sectional studies with only a few longitudinal studies (n=2); hence، the evidence base for causality is still very limited.
    Conclusion
    Identifying relationships between job stress، burnout and general health nurses in the review were mostly two way and little emphasis on the nature and direction of the relationship was causal. This emphasizes the need for further research towards understanding causality.
    Keywords: Work related stress, burnou, general health, staff nurses
  • Sh Rafati, N. Rejeh, Sd Tadrisi, M. Karimi, A. Molodi Pages 45-53
    Introduction
    Infants undergo painful procedures during care and treatment. Pain in infants can lead to various risks. So، it seems essential to find a simple، safe، and acceptable method for relieving pain. The aim of this study was to assess the effect of massage on physiological pain responses of infants during and after blood sampling.
    Method
    In this single blind randomized clinical trial، 136 infants hospitalized in the intensive care unit of Mostafa Khomeini hospital affiliated to the Shahed University were studied in 2014-15. Infants were chosen by convenience sampling and were assigned to randomly allocated into two groups; experimental group (massage) (n=68) and control group (n=68). The experimental group received one minutes of direct rhythmic effleurage massage to the antecubital fossa. Patients in the control group received the routine care of the study setting. In the two groups، behavioral changes of the infants was measured using the (NIPS) Neonatal Infant Pain Scale before intervention، immediately after، and 5 minutes after the removing the needle by a researcher who was blind to the group the infant was allocated to. We assessed the physiological pain responses caused by blood sampling such as heart rate، respiratory rate and oxygen saturation level. Also، their cry duration was measured from onset until a crying free interval of more than five seconds. Data were analyzed using descriptive statistics، Mann-Whitney U، Fisher''s Exact Test، Repeated measurement، T-test، and Chi-square tests in SPSS.
    Results
    Results showed significant difference in the mean of pain intensity in experimental group was lower than control group (P<0. 001). There was statistically significant difference in the heart rate and respiratory rate between the groups after inserting and 5 minutes after removing the needle (P<0. 05). Moreover، the infants exposed to the massage cried significantly less during the procedure compared to the control group (P<0. 001).
    Conclusion
    Results showed that massage could reduce some physiological responses of pain during blood sampling. Massage can be used as a beneficial intervention following painful procedures such as blood sampling in the NICU.
    Keywords: Infant, pain, physiological responses, massage
  • M. Heidarzadeh, A. Ghanavati, A. Pashaie, J. Kolahdoozipour, A. Mohammad Karam, A. Rahimzadeh, I. Yosefi Pages 54-62
    Introduction
    Congestive Heart Failur (CHF) is one of the most important chronic diseases in the world that the CHF patients are faced with various physical and psychological stressfull factors which leads to decreasing quality of life. The aim of this study was to dtermine quality of life in congestive heart failur patients and compaing with healthy people and other chronic diseases. Also it aimed to evaluate relationship between QOL and severity of disease and demographic variables.
    Method
    In this descriptive research، we evaluated the QOL of 125 CHF patients. Sample were selected by conveince method in medical centers of Maragheh and Bonab. For comparing we used 140 healthy people، 115 hemodialysis patients and 106 stroke patients. Data were collected by two parts questionniare; demographic and Quality of Life of Chronic Patient’s Scale«. Descriptive and inferential analysis (T-Test، Chi Squared Test، Fisher’s Test، Pearson’s Test) by SPSS 15 were used to analyze the data.
    Results
    The results indicate that quality of life in 49. 6%، of CHF patients were desirable، and in quality of life subsecter، social dimension in 83. 2% of patients was desirable، while physical dimension (63/2%) and psychological dimension (63. 2%) in most of the patients were undesirable. From patients characteristics، sex (p= 0/017)، ejection fraction (p = 0/001)، married status (p=0/009)، and educational status (p= 0/027) had significant relationship with QOL. QOL in CHF patients (134/9 ± 21) was similar to hemodialysis (131/3 ± 21)، but was lower than stroke patients (155/8 ± 33/6) and healthy people (155/2 ± 28/2).
    Conclusion
    In regard to low QOl in CHF patients it is suggested that families and health care planner and managers improve quality of life in CHF patients.
    Keywords: Congestive Heart Failure, quality of life, chronic disease
  • S. Abbasi, Z. Asgari, T. Mehrabi Pages 63-71
    Introduction
    The family is the first and most enduring factor that has been notedas a builder and underlying child''s behavior and personality. Given the crucial role of parenting style and the impact of their jobs on applying nurturing styles، discussion about working women is really important. In jobs related to hospitals، becauseof specific job characteristics including variable shifts and rotating and excessive working hours، work - family conflict is not a rare phenomenon. Therefore، this study aimed to determine the relationships between parentingstyles of women working in hospitals andpreschooler''s anxiety، isolation and agression.
    Method
    A correlational study was performed to see whether or not parentingstyles of women working in hospitals and preschooler''s anxiety، isolation and agression are correlated. A number of 70 women employed in hospitals with children aged 3-6 years who were selected by convenience sampling،took part in the study. The data was collected through questionnaire in three parts: demographic characteristics، parenting Bamrynd (1973) and behavior problems in preschool children. Questionnaires reliability and validity have been confirmed in several studies. The collected data was analyzed through conducting a series of t-tests، Pearson Correlationand SPSS16 software.
    Results
    The mean age of mothers was 32 years، more than half of working women were nurses. 63. 3% of the children were boys and 36. 7% were girls. The children''s mean age was 4years. According to the findings of the study the rational authority parenting style and children''s isolation، anxious and agression were negatively correlated (p≤0٫05). According to the findings، it is concluded that authoritarian parenting and Permissivestyle are positively correlated with children''s isolation، anxiety and agression.
    Conclusion
    Because of the central role of mothers in developing mental and emotionalaspects of children and also special features of occupation in healthcare systems، parenting classes and methods that provide accurate patterns in the short periods for working women in hospitals، to promote efficient use ofthe principles and techniques and learn how to properly rear children from preschoolage، is suggested.
    Keywords: Parenting styles, women working in hospitals, preschooler, behavioral problems
  • Sh Gohari, K. Zahrakar, A. Mohammad Nazari Pages 72-80
    Introduction
    Marital burnout shows that couples are boring and lifeless from marriage. Couples with a high level differentiation and with sexual intimacy is relatively well experience a happier life. The aim of this study is Prediction of marital burnout based on differentiation and sexual intimacy in nurses.
    Method
    This study is from correlation type and the statistical population of study are female married nurses working in several hospitals in Tehran in 2014 year that 159 person were selected by randomly chosen. For collecting data was used from differentiation questionnaire، sexual intimacy and marital burnout inventory.
    Results
    Results of the analysis showed that the between differentiation and sexual intimacy with marital burnout there is significant relationship (r= 0/612، P<0/001). The results of multivariate regression indicate that differentiation and sexual intimacy specify and 37/4 percent from variation of marital.
    Conclusion
    According to the results of the regression tables، differentiation and sexual intimacy variables have ability prediction of marital burnout.
    Keywords: Marital burnout, Differentiation, Sexual intimacy
  • F. Taleghani, N. Alimohammadi Pages 81-94
    Introduction
    Conceptual model should be explain the basic concepts of nursing (Metaparadigm)، including human beings، nursing، health and environment، and as a practical and highly flexible framework، taking into account the culture and values of the community، to act in a way that allows be used more effectively in various countries. Because of the important characteristics of scientific and professional nursing، conceptual models designed to develop knowledge and nurses'' professional identity formation. So this study aims is to develop a model based on Islamic perspective to provide a basic framework for the elimination of professional studies in Islamic societies.
    Method
    To achieve the concepts of the study we used philosophical inquiry and the concept’s analysis of Mors and et. al. For designing the model we used qualitatively-derived theory using of concept integration.
    Results
    with the study of four nursing metaparadigm base on Islamic perspective، nursing conceptual model was presented.
    Conclusion
    In Islamic thought human being as an interaction with his environment. Environment has a main role in developing of health and disease of humans. On the other hand the health not only is the balance of human aspects، but also includes the balance between these aspects، So the nurse will influence in the creation and maintain human’s health، therefore nurse will benefit this matter and she/he will reach the development.
    Keywords: Concept, conceptual model, islamic thought, nursing, metaparadigm