فهرست مطالب

کشاورزی بوم شناختی - سال دوم شماره 2 (1391)

مجله کشاورزی بوم شناختی
سال دوم شماره 2 (1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا دیانی، فایز رئیسی* صفحات 1-15
    سطوح بالای کادمیم در محیط معمولا جمعیت، ترکیب و فعالیت ریزجانداران ساکن در خاک ازجمله پویایی نیتروژن و فعالیت آنزیمی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. به نظر می رسد اضافه کردن مواد آلی به خاک از اثرات زیانبار و نامطلوب کادمیم بر فعالیت های میکروبی و ویژگی های بیوشیمیایی خاک بکاهد. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثرات کمپوست بر معدنی شدن نیتروژن، نیتروژن بیوماس میکروبی و فعالیت آنزیم اوره آز در خاک های آلوده شده به کادمیم بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل (2×5) شامل کادمیم در پنج سطح (0، 50، 100، 150 و 200 میلی گرم در کیلوگرم خاک) به عنوان فاکتور اول و ماده آلی در دوسطح (0 و 5/2 تن در هکتار) به عنوان فاکتور دوم در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی در سه تکرار در شرایط آزمایشگاهی اجرا گردید. اندازه گیری کادمیم کل و قابل جذب خاک در پایان انکوباسیون نشان داد که جزء قابل جذب کادمیم همبستگی منفی و قوی تری با شاخص های پویایی نیتروژن و فعالیت اوره آز در مقایسه با کادمیم کل داشت. نتایج حاصل از این آزمایش حاکی است که کادمیم بر تمامی شاخص های اندازه گیری شده اثر منفی و معنی دار داشت. افزودن کمپوست به خاک سبب شد تا از اثرات منفی کادمیم بر اغلب شاخص های مورد بررسی احتمالا از طریق کاهش زیست فراهمی آن برای ریزجانداران کاسته شود. به طور خلاصه، مصرف مواد آلی در خاک های آلوده به کادمیم سبب تعدیل اثرات منفی و بازدارندگی این عنصر بر شاخص های پویایی نیتروژن خاک و در نتیجه افزایش نیتروژن قابل جذب برای گیاه می گردد.
    کلیدواژگان: عناصر سنگین، فعالیت میکروبی خاک، پویائی نیتروژن، فعالیت آنزیمی، مواد اصلاحی خاک
  • علیرضا کوچکی، لیلا تبریزی*، افسانه امین غفوریف سرور خرم دل صفحات 16-30
    به منظور بررسی اثر نوع بستر و روش کاشت بنه بر خصوصیات رویشی و زایشی زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو سال زراعی 89-1388 و 90-1389 اجرا شد. پنج بستر کاشت شامل خاکبرگ، کمپوست قارچ، کمپوست زباله تر خانگی، کود دامی و کاه لوبیا (هر یک به میزان 5 تن در هکتار) در دو روش کاشت ردیفی و کپه ای به عنوان تیمارهای آزمایش در نظر گرفته شدند. صفاتی از قبیل وزن خشک برگ و فلس، طول برگ، قطر و تعداد بنه دختری، وزن و تعداد بنه در گروه های وزنی مختلف (4-2، 8-4 و 16-8 گرم)، تعداد و وزن تر گل و وزن خشک کلاله زعفران مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثرات ساده بستر کاشت و روش کاشت بر کلیه صفات مورد مطالعه زعفران در طی دو سال آزمایش معنی دار بود. بیشترین عملکرد کلاله در سال اول و دوم به ترتیب با 7/ 0 و 8/ 0 کیلوگرم در هکتار با کاربرد کود دامی بدست آمد و کمترین میزان آن در بستر خاکبرگ به میزان 5/ 0 و 6/ 0 کیلوگرم در هکتار به ترتیب در طی سال اول و دوم مشاهده شد. روش کاشت کپه ای در مقایسه با روش کاشت ردیفی، باعث بهبود عملکرد کلاله به میزان 13 درصد (سال اول) و 10 درصد (سال دوم) شد. در طی هر دو سال، اثر متقابل بسترها و روش کاشت بر قطر و تعداد بنه دختری و وزن و تعداد بنه در گروه های وزنی مختلف معنی دار بود، بطوری که کاشت کپه ای بنه زعفران در بستر کود دامی منجر به حصول بیشترین مقادیر قطر و تعداد بنه های دختری و تعداد و وزن بنه در گروه های وزنی مختلف شد.
    کلیدواژگان: بنه دختری، عملکرد گل، کمپوست، کود دامی
  • سمیرا صبوری راد*، محمد کافd، علی اسکندری، یونس شرقی صفحات 31-41
    کوشیا (Kochia scoparia L. Schard) گیاهی یک ساله، مقاوم به تنش خشکی و شوری است که امروزه در بخش تعلیف دام بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به منظور ارزیابی رفتار جوانه زنی بذر کوشیا مطالعه ای با کاربرد واحدهای مختلف پرتو گاما و سطوح مختلف تنش شوری به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در ژرمیناتور انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 3 سطح شوری شامل (30و20،10 دسی زیمنس بر متر) با استفاده از NaCl و نیز تیمار بدون اعمال تنش شوری (شاهد) و 6 واحد پرتو گاما شامل (50، 100، 200، 300 و 400 گری) و بذرهای پرتو ندیده به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج تجزیه واریانس آزمایش نشان داد که سطوح مختلف تنش شوری و واحد پرتو گاما بر درصد جوانه زنی نهایی، سرعت جوانه زنی، میانگین زمان جوانه زنی، شاخص جوانه زنی و وزن خشک گیاهچه تاثیر معنی دار (01/0P<) داشت. در شرایط عدم تنش شوری، بذور شاهد (پرتو ندیده) بالاترین صفات جوانه زنی مذکور را به خود اختصاص داده بودند. همچنین با افزایش سطح تنش شوری به میزان 10 و 20 دسی زیمنس بر متر، استفاده از واحد پرتو گاما 50 گری و در سطح شوری 30 دسی زیمنس بر متر کاربرد واحد پرتو گاما 200 گری سبب افزایش صفات جوانه زنی شد. بنابراین در مجموع کاربرد پرتو گاما در شرایط شوری می تواند در افزایش قابلیت جوانه زنی بذور کوشیا موثر باشد.
    کلیدواژگان: پرتو گاما، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، شاخص جوانه زنی
  • میلاد باقری شیروان*، فائزه زعفریان، وحید اکبرپور، قربانعلی اسدی صفحات 42-57
    استفاده از رابطه های ریاضی در بررسی سودمندی کشت مخلوط علاوه بر ارزیابی دقیق اقتصادی و رقابتی امکان مقایسه سیستم های مختلف کشت مخلوط را نیز فراهم می آورد. به منظور تحلیل بهره وری اقتصادی و رشدی سیستم های کشت مخلوط سویا (رقم ویلیامز) با ریحان(Ocimum basilicum L.) و گاوزبان اروپایی(Borago officianalis L.) که تحت آزمایشی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار و 9 تیمار در سال 1390 در مزرعه ای واقع در 10 کیلومتری غرب شهرستان شیروان (خراسان شمالی) اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل کشت خالص سویا، ریحان و گاوزبان اروپایی و ترکیب های جایگزینی سویا با دو گیاه مذکور در نسبت های 25:75، 50:50 و 75:25 بودند. از شاخص های رقابتی نسبت برابری زمین (LER)، ضریب ازدحام نسبی (K)، غالبیت (A)، نسبت رقابت (CR)، شاخص بهره وری سیستم (SPI)، کاهش عملکرد واقعی (AYL)، نسبت معادل سطح-زمان (ATER) و شاخص رقابت (CI) و از شاخص های اقتصادی سودمندی مالی (MAI) و سودمندی کشت مخلوط (IA) استفاده گردید. نتایج نشان دهنده برتری کشت مخلوط نسبت به تک کشتی بود. شاخص های غالبیت در تمام نسبت های کشت حاکی از غالبیت سویا در مقایسه با ریحان و گاوزبان اروپایی بود. بررسی نتایج نشان دهنده رابطه میان شاخص های رقابتی و اقتصادی بود، به طوری که تیمارهایی که در آنها نسبت برابری زمین و ضریب ازدحام نسبی بیشتر از یک مشاهده شد، از نظر اقتصادی نیز سودمند بودند. به طور کلی، در میان نسبت های کاشت به لحاظ سودمندی عملکرد و بهره وری اقتصادی در نسبت های 75% سویا: 25% ریحان و 50% سویا: 50% گاوزبان اروپایی در مقایسه با سایر نسبت ها برتری وجود داشت. بررسی شاخص ها بیانگر برتری رشدی و اقتصادی سیستم کشت مخلوط سویا با ریحان نسبت به گاوزبان اروپایی بود.
    کلیدواژگان: شاخص سودمندی مالی، ضریب ازدحام نسبی، غالبیت، معادل سطح و زمان
  • هدا رجب زاده کاشانی، کورس خوشبخت*، عبدالمجید مهدوی دامغانی، هادی ویسی، سعید صوفی زاده صفحات 58-72
    به منظور بررسی وضعیت تنوع زیستی گیاهان کشاورزی و عوامل موثر بر آن، مطالعه ای در سال 1390 در شهرستان کاشان انجام شد. در این پژوهش که با استفاده از پرسش نامه و با استفاده از رهیافت تجزیه رگرسیون گام به گام انجام شد، اطلاعات مربوط به شاخص تنوع سیمپسون و همچنین عوامل اقتصادی– اجتماعی 6 روستا جمع آوری و محاسبه گردید. روستاهای مورد مطالعه شامل نشلج، برزآباد، سن سن، حسن آباد، شادیان و ویدوجا بودند که همه روستاها به غیر از روستای نشلج که در موقعیت کوهستانی قرار دارد، در دشت واقع شده اند. در این مطالعه خانوارها به عنوان واحدهای نمونه برداری در نظر گرفته شدند. یافته ها نشان دادند که تفاوت معنی داری از نظر تمامی صفات اقتصادی– اجتماعی به غیر از درصد درآمد از بخش غیرکشاورزی و تعداد قطعات زمین در میان روستاهای مورد مطالعه وجود داشت. بالا بودن شاخص تنوع سیمپسون در روستاهای مورد مطالعه نشان داد که روستاهای مذکور از نظر وضعیت تنوع زیستی کشاورزی در حد مطلوبی قرار دارند. نتایج حاصل از بررسی شاخص تنوع سیمپسون حاکی از آن بود که کمترین و بیشترین مقادیر این شاخص به ترتیب مربوط به روستاهای سن سن (69/ 0) و حسن آباد (88/ 0) بود. همچنین نتایج نشان داد که درصد درآمد از بخش های زراعت و دامداری، تجربه در بخش کشاورزی و درصد درآمد از بخش غیرکشاورزی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر شاخص تنوع سیمپسون بودند. در مجموع نتایج آزمایش حاضر نشان داد که تنوع زیستی کشاورزی در شهرستان کاشان از وضعیت نسبتا مطلوبی برخوردار است و ترکیبی از تجربه کشاورزان و درآمد بالاتر از بخش های زراعت و دامداری از مهم ترین عوامل موثر بر تنوع زیستی گیاهان کشاورزی می باشند و افزایش هر یک از این عوامل در نهایت منتج به پیشرفت وضعیت تنوع زیستی کشاورزی در شهرستان می گردد.
    کلیدواژگان: تجربه کشاورزی، درصد درآمد از بخش کشاورزی، سطح سواد، شاخص تنوع سیمپسون
  • منصوره محلوجی راد، جعفر کامبوزیا*، اسکندر زند، حسین خباز جلفایی صفحات 73-86
    در سال های اخیر نگرانی فزآینده ای درباره اثرات آفت کش ها روی موجودات غیر هدف به وجود آمده است. قارچ کش ها گروهی از آفت کش ها هستند که به میزان وسیعی استفاده شده و دارای اثرات مضر نیز هستند. بقایای ناشی از مصرف قارچ کش ها که سبب آلودگی محیط زیست گردیده وسلامتی انسان ها را در معرض خطر قرار می دهد موضوعی بسیار مهم بوده و باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. این مقاله اثرات منفی مصرف قارچ کش های به ثبت رسیده در ایران و میزان ریسک بالقوه و بالفعل و محیطی این آفت کشها را با استفاده از مدل EIQ مورد بحث و بررسی قرار می دهد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که قارچ کش های مخلوط بردو و اکسی کلرور مس از گروه ترکیبات غیرآلی دارای بیشترین و تبوکونازول و هگزاکونازول از گروه تری آزول دارای کمترین ضریب اثر محیطی مزرعه ای هستند. پرخطرترین گروه قارچ کشی هم مربوط به گروه دارای نحوه عمل فعالیت تماسی چند محلی است که مخلوط بردو و اکسی کلرور مس جزء این گروه هستند. از نظر تعدد گروه و نحوه عمل، قارچ کش های مناسبی در ایران وجود دارد و به راحتی می توان قارچ کش های پرخطر را حذف و با برنامه ریزی مناسب، از قارچ کش های گروه تری آزول برای جایگزینی قارچ کش های پرخطر استفاده نمود. به نظر می رسد بهترین روش استفاده از برنامه تناوبی صحیح در مصرف قارچ کش هاست که نحوه عمل متفاوت از یکدیگر داشته باشند.
    کلیدواژگان: قارچ کش، اثر اکولوژیکی، مدل ضریب اثر محیطی (EIQ)، مقاومت
  • حسین نجفی* صفحات 87-99
    به منظور بررسی اثر تناوب زراعی و شیوه مدیریت علف های هرز بر جمعیت گونه های هرز، از سال 1384 و به مدت 5 سال آزمایشی در مزرعه موسسه تحقیقات گیاه پزشکی (کرج، ایران) به اجرا در آمد. تیمار های آزمایش شامل تناوب زراعی (کاشت چغندرقند- چغندرقند و کاشت چغندرقند-گندم) و شیوه مدیریت علف های هرز(کنترل شیمیایی، کنترل شیمیایی+مکانیکی و وجین دستی) بودند که در قالب آزمایش های فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار به اجرا درآمد. بررسی های انجام شده در پایان دوره تناوب حاکی از افزایش جمعیت علف های هرز یک ساله(تاج خروس، هفت بند و سلمه تره) و چند ساله(قیاق و پیچک) در تیمار تک کشتی چغندرقند بود. این در حالی بود که جمعیت علف های هرز فوق در تیمار چغندرقند- گندم رو به کاهش گذاشت. مدیریت تلفیقی علف های هرز موجب کاهش جمعیت علف های هرز یک ساله شد اما روی گونه های چند ساله اثر مطلوبی نداشت. بر اساس نتایج این آزمایش، ساختار و ترکیب بذر علف های هرز در سیستم تناوبی چغندرقند- گندم در مقایسه با کشت ممتد چغندرقند متفاوت بود، به طوری که در پایان دوره 5 ساله آزمایش، در تیمار کاشت متناوب و در مقایسه با کاشت ممتد چغندرقند، درصد پایین تری از بذر علف های هرز پیچک و قیاق(در مقایسه با هفت بند و تاج خروس) در خاک مشاهده شد و علاوه بر این، استقرار بذور موجود در لایه های سطحی خاک (10-0 سانتی متری خاک) کمتر بود.
    کلیدواژگان: چغندرقند، گندم، مدیریت غیر شیمیایی، مدیریت مکانیکی
  • سبحان محضری*، محمد علی باغستانی میبدی، امیرحسین شیرانی راد، مرتضی نصیری، محسن عمرانی صفحات 100-116
    به منظور بررسی مدیریت توام مکانیکی و شیمیایی علف های هرز بر خصوصیات زراعی گیاه برنج رقم فجر، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و 21 تیمار در مزرعه موسسه تحقیقات برنج آمل در سال زراعی 1389 به اجرا درآمد. کرت های اصلی در سه سطح عدم بکارگیری کونوویدر، یکبار کاربرد کونوویدر، دوبار بکارگیری کونوویدر و کرت های فرعی در هفت سطح علف کش بنتازون، لونداکس، رونستار، بوتاکلر، ساترن، وجین دستی و عدم مصرف علف کش بود. نتایج حاصل از نمونه برداری ها نشان داد که اثرات کونوویدر، علف کش و همچنین برهم کنش این دو روش بر تمامی صفات اندازه گیری شده برنج معنی دار شد. در بین تیمارهای تلفیقی بیشترین عملکرد دانه در تیمارهای دوبار کونوویدر بدون مصرف علف کش، تیمار وجین دستی و همچنین تیمار دوبار کونوویدر به همراه مصرف علف کش های مختلف حاصل شد. میان سه تیمار فوق، تیمار دوبار کاربرد کونوویدر بدون مصرف علف کش بهترین و برترین تیمار معرفی گردید.
    کلیدواژگان: برنج، علف کش، عملکرد، کونوویدر، مدیریت علف های هرز
|
  • Leila Dayani, Fayez Raiesi* Pages 1-15
    A high level of cadmium (Cd) in the environment generally influences the population، activity and composition of soil microorganisms، especially N dynamics and enzyme activities، with a consequence for nutrient cycling and availability. The addition of organic materials to the Cd-polluted soils may reduce the detrimental effects of Cd on microbial activities and biochemical properties. The objective of the current study was to examine the effect of compost as a soil amendment on N mineralization، microbial biomass N and urease activity in soils spiked with fresh Cd. A 2×5 factorial experiment consisting of two levels of compost (0 and 2. 5 t ha-1) and five levels of Cd (0، 50، 100، 150 and 200 mg Cd kg-1) arranged in a completely randomized design with three replicates was carried out under laboratory conditions. Measured total and available cadmium at the end of incubation period indicated a stronger (and negative) correlation between the available fraction of Cd with soil N mineralization، microbial biomass N and urease activity than the total Cd level. Results showed that increasing Cd level had a significant، negative effect on all the measured soil properties. However، compost addition to soils contaminated with Cd resulted in a reduction of Cd toxicity on indicators of N dynamics، most likely through decreasing its bioavailability to soil biota. In brief، the application of organic materials in Cd-contaminated soils could alleviate the unfavorable and inhibitory effects of Cd on soil N dynamics and subsequently N availability to plant may increase.
    Keywords: Heavy metals_Soil microbial activity_Soil N dynamic_Enzyme activity_Compost_Soil amendments
  • Alireza Koocheki, Leila Tabrizi*, Afsaneh Amin Ghafouri, Surur Khorramdel Pages 16-30
    In order to evaluate the effects of planting beds and methods on vegetative and reproductive characteristics of saffron، a field experiment was conducted as factorial based on randomized complete block design with three replications at the Agricultural Research Station، Ferdowsi University of Mashhad، during two growing seasons of 2009-2010 and 2010-2011. Treatments consisted of five planting beds including leaf mould، mushroom compost، municipal waste compost، cow manure and bean stover (5 t ha-1 for each one) and two sowing methods of row and mass planting. Criteria such as leaf and tunic dry weight، leaf length، corm diameter، number of daughter corm، number and weight of corm in each weight categories (2-4، 4-8 and 8-16 g)، flower number، flower fresh weight and stigma dry weight were measured. Results indicated that simple effects of planting bed and sowing method significantly affected all measured criteria during two years of experiment. The highest stigma weight obtained by application of cow manure (around 0. 7 and 0. 8 kg. ha-1) in the first and second years، respectively and using leaf mould (0. 5 and 0. 6 kg ha-1) caused the lowest stigma weight in the first and second years، respectively. Mass planting at the first and second years enhanced stigma yield up to 13 and 10% compared with row planting، respectively. Interaction effects of different planting beds and methods on corm diameter، number of daughter corm، number and weight of corm in each weight categories showed significant effect in which these criteria were improved by application of cow manure in mass planting method.
    Keywords: Daughter corm, Flower yield, Compost, Manure
  • Samira Sabouri Rad*, Mohammad Kafi, Ali Eskandari, Yunus Sharghi Pages 31-41
    Kochia is an annual، drought and salinity resistant plant، that recently it is a valuable source for feeding animals. In order to evaluate germination characteristic of Kochia under different dose of gamma ray and salinity stress، an experiment was conducted in a completely randomized design with 4 replications. Treatment included three level of salinity (10، 20، 30، dS/m) using NaCl and also treatment without salt (control) and 6 gamma rays level (50، 100، 200، 300and 400 Gray). Variance analysis showed that different levels of dose of gamma ray and salinity stress had a significant effect (P<0. 01) on percentage of germination، germination rate، mean germination time، germination index and dry weight and interaction between them had the same effect. In control condition، control seed had the highest germination characteristics. With increasing in salinity stress to 10 and 20 dS/m، 50 Gray and at 30 dS/m، 200 Gray showed the highest germination characteristics. So using gamma rays in salinity stress can increase germination capability.
    Keywords: Gamma radiation, Germination percentage, Germination rate, Germination index
  • Milad Bagheri Shirvan*, Faezeh Zaefarian, Vahid Akbarpour, Ghorbanali Asadi Pages 42-57
    The mathematical formulas for evaluation of intercropping advantage provides accurately assess of intercropping systems based on economic and competitive parameters. In order to study the economic and competitive indices on intercropping of soybean with sweet basil (Ocimum basilicum L.) and borage (Borago officianalis L.) an experiment was performed in a randomized complete block design with 9 treatments and 3 replications in 2011 at a field located 10 km of Shirvan (Northern Khorasan). Treatments were included different ratios of intercropping of soybean with sweet basil and borage (100:0، 75:25، 50:50، 25:75، and 0:100، soybean: sweet basil or borage). In this experiment، we used the indices of land equivalent ratio (LER)، relative crowding coefficient (K)، aggressivity (A)، competitive ratio (CR)، system productivity index (SPI)، actual yield loss (AYL)، area-time equivalent ratio (ATER) and competitive index (CI) and economic indices of monetary advantage (MAI) and intercropping advantage (IA). The results showed that intercropping had superiority compared to monoculture. In all ratios، aggressivity indices indicated that soybean was dominant compared to sweet basil and borage. The results suggested that there was a relationship between economic and competitive indices، so that economic advantageous was observed in treatments with LER and K higher than one. In general، treatments of 75% soybean: 25% sweet basil and 50% soybean: 50% borage were superior than other treatments. The indices indicated that intercropping soybean with sweet basil has a high efficiency when compared to intercropping soybean with borage.
    Keywords: Aggressivity, Area, time equivalent, Monetary advantage index, Relative crowding coefficient
  • Hoda Rajabzadeh Kashani, Korous Khoshbakht*, Abdolmajid Mahdavi Damghani, Hadi Veisi, Saeid Soufizadeh Pages 58-72
    In order to study agrobiodiversity and the factors which affect it، a study was conducted in six villages of Kashan county in Iran in 2011. Villages were Nahsalj، Borzabad، Sensen، Hassanabad، Shadian and Vidoja. All villages except for Nashalj were in plain areas while Nashalj was situated in a mountainous area. Semi-structured questionnaires were used to gather information about the species diversity and socioeconomic characteristics of the villages. Households were considered as sampling units for this study. Simpson diversity index (SDI) was calculated as a criterion of agrobiodiversity status. Stepwise regression was used to find out the contributing factors to SDI. Results indicated that there were significant differences between villages in case of all socioeconomic variables except for the percentage of income from non-agricultural sector and the number of land pieces. Results showed that all villages had relatively high SDI indicating that agrobiodiversity was satisfactory in all villages. Hassanabad and Sensen villages had the highest (0. 88) and lowest (0. 69) diversity، respectively. It was also revealed that the percentage of income from agronomy and livestock sectors، experience of farming and the percentage of income from non-agricultural sector were the four most influencing variables of SDI. Overall، it was concluded that agrobiodiversity in Kashan is relatively in good status and a combination of farmers'' experience and higher income from agronomy and livestock sectors favors agrobiodiversity in this county.
    Keywords: Agricultural experience, Percentage of income from agricultural sector, Simpson diversity index, Stepwise regression
  • Mansoureh Mahlouji Rad, Jafar Kambouzia*, Eskandar Zand, Hosein Khabbaz Jolfaii Pages 73-86
    Recently، there is an increasing concern about the effects of pesticides on non-target organisms. Fungicides are a group of pesticides that use widely and also have harmful effects. Residual of fungicides cause environment pollution and put in danger the human health. This is very important and must be considered. This study consider the harmful effects of authorised fungicides in Iran and their potential and environmental risks using EIQ model. The results showed Bordeaux mixture and copper oxychloride from inorganic compounds and tebuconazole and hexaconazole from triazole group have highest and lowest field EIQ، respectively. The most dangerous group of fungicides are multiple locations contact in mode of action that Bordeaux mixture and copper oxychloride belong to this group. There is suitable fungicides that could easily eliminate hazardous fungicides based on number of groups and mode of actions. With a good planning، Triazole fungicides can use instead of hazardous fungicides. It seems the best way is using right alternative program in using fungicides that have different mode of action.
    Keywords: Fungicides, Ecological effects, Environmental Impact Quotient, Resistance
  • Hossein Najafi Pages 87-99
    In order to study of crop rotation and weed management methods effects on weed population، a 5-yr experiment was conducted from 1384 at field research of plant protection research institute، Karaj، Iran. The experimental treatments were crop rotation (including: sugar beet-sugar beet and sugar beet-wheat) and weed management method (including: chemical، chemical+ mechanical and hand weeding) that arranged in factorial experiments based a randomized complete block design with 4 replications. In contrast with sugar beet- wheat treatment، results indicated that annual and perennial weed populations increased in the end of rotational period in mono-culture system. Annual weed population also decreased in integrated weed management plots but it had no effect on perennials. Result suggested that the weed seed community in a sugar beet- wheat rotational system differs in structure and composition from communities associated with continuous sugar beet system، which in the end of 5 years experiment، percentage of bindweed and Johnson grass seeds in soil (in compare with knotweed and amaranth) were fewer in rotational treatments and they distributed in layers deeper than in 0-10 (cm) layer of soil.
    Keywords: Sugar beet, Wheat, Non, chemical weed management, Mechanical management
  • Sobhan Mahzari*, Mohammad Ali Baghestani, Amir Hosein Shirani Rad, Morteza Nasiri, Mohsen Omrani Pages 100-116
    In order to investigation of mechanical and chemical weeds management on Fajr cultivar of rice agronomical traits، an experiment was conducted in Rice Research Institute at Amol، Mazandaran province، Iran during 2010 growing season. The experiment was conducted as a spilt-plot trail under Randomized Complete Block Design (RCBD) with three replications and 21 treatments. Main plots at three levels were without cono-weeder application، one time cono-weeder and two time applications cono-weeder and subplots at seven levels were Bentazon herbicide، Londux، Ronestar، Butachlor، Satern، hand weeding and without herbicide (weed infested). Results showed that cono-weeder effects، herbicide application and interaction effects of both methods، had significant effect at 1% level on all of rice plant measured traits. Between integrated treatments، twice cono-weeder applications without herbicide، hand weeding treatment and also twice cono-weeder applications including different herbicide application have shown highest grain yield، so that، between three treatments، Twice application of cono-weeder without using of herbicide، was the best treatment.
    Keywords: Cono, weeder, Herbicide, Rice, Weed management, Yield