فهرست مطالب

مطالعات فرهنگ - ارتباطات - پیاپی 28 (زمستان 1393)

فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات
پیاپی 28 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناصر باهنر، رامین چابکی صفحه 7
    با پیشرفت و توسعه رسانه ها، جهان به مرحله جدیدی گام نهاد که در آن رسانه ها، ضمن گام برداشتن در مسیر تکامل و تنوع، به یکی از اجزای اصلی جوامع بشری تبدیل شدند. در این دوره، گستره دسترسی مخاطبان به رسانه ها، توانایی استفاده و درعین حال حفظ استقلال فکری و اندیشه ای، اجتناب از انفعال، بهره مندی از تفکر انتقادی و افزایش توانایی گزینش و انتخاب رویارویی با این فرایند پیچیده و فراگیر و در نهایت تولید پیام های ارتباطی از طریق تکوین و تکامل سواد رسانه ای قابل حصول تلقی گشت. اگر سوادرسانه ای را علم تنظیم کننده روابط میان مخاطب و رسانه ها بر اساس هنجارهای درونی شده بدانیم، نباید از جایگاه آن در سیاست های رسانه ای کشورها غافل شویم. برای تحلیل این سیاست ها، مدل های مختلفی ارائه شده است که جامع ترین آنها مدل EC کمیسیون اروپا است. این مدل چهار مولفه دسترسی، استفاده، درک انتقادی و تولید ارتباطی را در حوزه سواد رسانه ای مطرح می کند. در این تحقیق، بر اساس مدل EC و مولفه های مطرح در آن و روش پژوهش اسنادی- تحلیلی اسناد نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مهمترین نهاد سیاست گذار در جمهوری اسلامی بررسی و تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که بیشترین میزان توجه در اسناد به مولفه استفاده و دسترسی بوده و مولفه درک انتقادی و توانایی های ارتباطی مخاطبان کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نکته قابل توجه در این اسناد استفاده از واژه سواد الکترونیکی، سواد اطلاعاتی، سواد دیجیتالی و عدم استفاده از واژه سواد رسانه ای است.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، مولفه دسترسی، مولفه استفاده، مولفه فهم انتقادی، مولفه توانایی ارتباطی
  • علی گرانمایه پور، فاطمه نعمتی صفحه 29
    هدف اصلی تحقیق حاضر «بررسی نقش وبلاگ ها در شکل گیری آگاهی های سیاسی- اجتماعی دانشجویان کارشناسی ارشد رشته علوم ارتباطات اجتماعی» است. روش این تحقیق پیمایشی و ابزار اندازهگیری آن پرسش نامه بوده است. جامعه آماری این مطالعه را دانشجویان کارشناسی ارشد رشته علوم ارتباطات اجتماعی ورودی سال های 1390 و 1391 تشکیل می دهند که تعداد آنها 140 نفر است. در این تحقیق به دلیل کم بودن جامعه آماری، کل جامعه آماری بررسی شد و لذا روش نمونه گیری آن، تمام شماری است.
    براساس یافته های این تحقیق، مشخص شد اکثریت پاسخگویان 3 تا 6 سال است که از اخبار و بلاگ ها استفاده می کنند و تاحدی با وبلاگ ها و وبلاگ های معتبر آشنایی دارند. اغلب پاسخگویان با کاربرد وبلاگ آشنایی زیادی دارند. آنها برای کسب اطلاعات بیشتر و معتبرتر در مورد یک فرد مشهور به سایت ها و شبکه های اجتماعی رجوع می کنند. افراد معتقدند که دسترسی آنها به اینترنت برای مطالعه وبلاگ ها زیاد است، اما آنها چندان زمان خود را به مطالعه وبلاگ اختصاص نمی دهند. از نظر آنها فیلترینگ وب در دسترسی آنها به وبلاگ ها نقش داشته است. بیشتر افراد تاحدی به مطالب وبلاگ ها اعتماد دارند و تاحدی اخباری را که از وبلاگ ها کسب کرده اند برای ارائه به دیگران معتبر می دانند؛ لذا چندان مطالب وبلاگ ها را ملاک تصمیم گیری های خود قرار نمی دهند و از نظرشان وبلاگ ها منابع چندان مناسبی برای دست یافتن به جزئیات رویدادها و اخبار نیستند.
    کلیدواژگان: وبلاگ، آگاهی سیاسی، آگاهی اجتماعی، رسانه و آگاهی سیاسی، اجتماعی، وبلاگ و آگاهی سیاسی، اجتماعی
  • محمدرضا رسولی صفحه 63
    پژوهش حاضر با هدف آزمون مدل پذیرش فناوری و تاثیر ارزش های فرهنگی های هافستد (مردانگی/زنانگی، ابهام گریزی، فردگرایی/جمع گرایی و فاصله قدرت) بر پذیرش فناوری اینترنت در بین دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی با استفاده از رویکرد مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. تعداد 275 نفر از این دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی به مثابه نمونه انتخاب شدند. نتایح تحقیق نشان داد که ارزش های فرهنگی مردانگی/زنانگی اثر مثبتی بر متغیرهای مدل پذیرش فناوری (سودمندی و سهولت استفاده ادراک شده) دارند. اثر ابهام گریزی نیز بر این متغیرها منفی بود. اثر فاصله قدرت نیز بر سهولت استفاده ادراک شده منفی و معنادار بود. شاخص های برازش مدل نیز نشان دادند که الگوی نظری ارائه شده با داده های گردآوری شده برازش مناسبی دارد. در مورد نتایج و کاربردهای تحقیق نیز بحث شد.
    کلیدواژگان: فناوری اینترنت، مدل پذیرش فناوری، ارزش های فرهنگی، ابعاد فرهنگی هافستد
  • سیدوحید عقیلی، محمدحسین ساعی صفحه 87
    یکی از حوزه های مورد اختلاف شدید در طراحی الگوی توسعه حال حاضر کشور ما، مبانی طراحی الگوی توسعه نظام ارتباطات و فضای مجازی به شکل اعم و مواردی مانند طراحی مبانی شبکه های اجتماعی بومی، به صورت خاص و موردی است؛ اینکه فضای مجازی، اینترنت، رسانه های اجتماعی و به صورت خاص شبکه های اجتماعی آیا می تواند براساس فرهنگ و هویت هر کشور، سیاستگذاری، مدیریت و برای توسعه برنامه ریزی شوند و اگر ممکن است، اصول حاکم بر آن چه خواهد بود، موضوع تحقیق پژوهشگر در این مقاله است.
    در این مقاله، برخلاف عمده کارهای پژوهشی موجود در کشور که عموما با اتخاذ رویکردی ماتریالیستی و احتساب فرهنگ به مثابه یک متغیر وابسته در برابر متغیرهای مستقلی مانند فناوری، به دنبال یافتن نوع و عمق تاثیرات فضای سایبر، رسانه ها و شبکه های اجتماعی بر فرهنگ و هویت ما هستند، با استفاده از روش کیو، سعی براین بوده است تا ذهنیت های موجود در بین نخبگان، مدیران، سیاستگذاران، فعالان و دست اندرکاران حوزه فضای مجازی را نسبت به نقشی که می تواند فرهنگ و هویت بر ایجاد شبکه های اجتماعی بومی داشته باشد، یافت؛ در این تحقیق با تجزیه و تحلیل پرسشنامه هایی که در اختیار فعالان موثر فضای مجازی کشور قرار داده شد، به صورت روشن، در پایان 5 نوع ذهنیت نسبت به این مسئله (نقش فرهنگ و هویت ملی در شکل گیری شبکه های اجتماعی) یافته شد که ابعاد هرکدام از آنها در این مقاله به صورت اختصار ولی گویا توضیح داده شده است؛ امری که پیش از این در پژوهش های مشابه سابقه نداشته است. و در پایان این مقاله نیز براساس درکی که از این ذهنیت ها و نسبت مابین آنها پیدا شده، توصیه هایی عملیاتی برای سیاستگذاران کشور در این حوزه مطرح گردیده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، هویت، فضای مجازی، فضای سایبر، شبکه های اجتماعی، الگوهای توسعه، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • کمال کوهی صفحه 111
    امروزه رسانه های نوین یکی از پرنفوذترین و پرمخاطب ترین رسانه ها نزد جوانان به شمار می رود. توجه بیش ازاندازه جوانان به این رسانه ها برای آن ها مسائل زیادی به دنبال دارد؛ یکی از این مسائل، اعتیاد به چنین رسانه هایی است. در همین راستا، تحقیق حاضر با هدف مطالعه میزان اعتیاد به بازی های رایانه ای و ارائه راهکارهایی برای مقابله با آن در میان دانش آموزان مقطع متوسطه استان آذربایجان شرقی انجام شده است.
    تحقیق به روش پیمایشی انجام شده و جامعه آماری آن را دانش آموزان مقطع متوسطه استان آذربایجان شرقی تشکیل می دادند که بالغ بر 204 هزار و 562 نفر بودند. از این تعداد 700 نفر براساس روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی برای مطالعه انتخاب شده اند. همچنین، ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق، پرسش نامه بوده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 21 و لیزرل 5/8 استفاده شده است.
    نتایج بهدستآمده از تحقیق نشان می دهد میزان شیوع اعتیاد به بازی های رایانه ای در سطح متوسط به بالا (5/50 درصد) بوده است. همچنین خانواده، سرمایه اجتماعی و وضعیت روحی و روانی دانش آموزان ازجمله عواملی هستند که دانش آموزان را در مقابله با اعتیاد به بازهای رایانه ای توانمند می سازند و در مقابل عوامل دیگر نظیر اوقات فراغت، محرومیت نسبی و تعداد دوستان بهویژه تعداد دوستان خارج از مدرسه، میزان اعتیاد به بازی های رایانه ای را در میان دانش آموزان افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: اعتیاد به بازی های رایانه ای، دانش آموزان، خانواده، سرمایه اجتماعی، سلامت روانی، رسانه های نوین
  • محمدرحیم جعفرزاده، سید محمد حسینی، حسینعلی جاهد صفحه 133
    هدف این مقاله تعیین میزان تاثیر جنگ نرم بر هویت فرهنگی دانشجویان دانشگاه های شهرستان بهبهان است که با استفاده از روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی در جامعه آماری شامل 13095 نفر و نمونه آماری 335 نفر انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بوده و داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از قبیل جداول توزیع فراوانی، آزمون های تی تک نمونه ای و مستقل تجزیه و تحلیل شده است. نتایج نشان داد حدود نیمی از دانشجویان مورد مطالعه بیشتر از حد متوسط در معرض جنگ نرم قرار دارند و میزان پایبندی به مولفه های هویت فرهنگی ملی، مذهبی و قومی در دانشجویانی که بیشتر در معرض جنگ نرم بوده اند نسبت به دانشجویانی که کمتر در معرض جنگ نرم بوده اند به طور معنا داری کمتر است و میزان آمادگی آنها برای پذیرش مولفه های فرهنگی تبلیغی دشمن به طور معنا داری بیشتر است. همچنین نتایج حاکی از آن بود که در وضعیت کنونی، دانشجویان هنوز وابستگی و پایبندی مطلوبی به هویت فرهنگی ایرانی- اسلامی دارند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، هویت فرهنگی، جنگ نرم، دانشجو، آموزش عالی
  • صمد عدلی پور، وحید قاسمی، رضوان قصابی، نقی طاهری صفحه 155
    با پیچیده شدن و گسترش جوامع، اهمیت ارتباطات در بعد سیاسی افزایش یافته است. شبکه های اجتماعی مجازی تغییر های اساسی در ماهیت و اشکال رفتار سیاسی در جوامع مختلف ایجاد کرده اند و نقش مهمی در اعتماد و مشارکت سیاسی افراد دارند. دراین راستا، هدف این نوشتار، بررسی تاثیر ات استفاده از شبکه اجتماعی فیس بوک بر اعتماد و مشارکت سیاسی جوانان شهر تبریز است. تحقیق حاضر، به صورت پیمایشی و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته با حجم نمونه 600 نفر در بین جوانان 18 تا 30 سال کلان شهر تبریز در سال 1392 انجام شده است. روش نمونه گیری، نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای است.
    یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین مدت زمان عضویت، میزان استفاده و نوع استفاده از فیس بوک با اعتماد و مشارکت سیاسی رابطه معنا داری وجود دارد. استفاده از فیس بوک برای کسب اخبار و اطلاعات به تقویت اعتماد سیاسی و مشارکت سیاسی متعارف در بین شهروندان منجر می شود؛ اما استفاده از آن برای سرگرمی و تفریح، دوست یابی، تشکیل گروه و شرکت در بحث های گروهی، مشارکت سیاسی غیرمتعارف را تقویت می کند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، فیس بوک، اعتماد سیاسی، مشارکت سیاسی
  • افسانه ادریسی صفحه 175
    در دنیای معاصر انسان به فضای حیاتی خود عرصه دیگری به نام گذران اوقات فراغت افزوده است. تفاوت ها و افتراق ها در سرمایه اقتصادی، سلیقه ها و ترجیحات متفاوتی در نحوه گذران اوقات فراغت ایجاد می کند. هدف مقاله شناسایی میزان انواع فراغت ها، رابطه شیوه های گذران اوقات فراغت دانشجویان با سرمایه اقتصادی خانواده آنان و مقایسه شیوه های مختلف گذران اوقات فراغت در دو دانشگاه است. روش تحقیق پیمایشی و جامعه آماری دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در سال 92 می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 804 نفر و روش نمونه گیری طبقه بندی نامتناسب و تصادفی ساده بوده است. انواع فراغت به پنج گروه فکری، اجتماعی، تفریحی سرگرمی، هنری فرهنگی و جسمانی طبقه بندی شد. نتایج حاکی از آن است که میانگین فراغت فکری در بین دانشجویان دانشگاه تهران و فراغت تفریحی سرگرمی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد بیشتر است. در دانشگاه تهران انواع فراغت به غیر از جسمانی با سرمایه اقتصادی رابطه معناداری دارند و شدت رابطه به ترتیب: هنری فرهنگی، اجتماعی، فکری و تفریحی سرگرمی است و زمان اختصاص یافته به جسمانی بیشترین و هنری - فرهنگی کمترین میزان است. در دانشگاه آزاد اسلامی انواع فراغت به غیر از فکری با سرمایه اقتصادی رابطه معناداری دارند و شدت رابطه به ترتیب: اجتماعی، تفریحی سرگرمی و هنری فرهنگی است و زمان اختصاص یافته به تفریحی سرگرمی بیشترین و هنری فرهنگی کمترین میزان را به خود اختصاص داده اند
    کلیدواژگان: سرمایه اقتصادی، اوقات فراغت، دانشجویان، دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
|
  • Naser Bahonar, Ramin Chaboki Darzabi Page 7
    With the development of media، the world has begun to entering a new phase in which media has become one of the main components of human societies in addition to taking steps toward evolution and diversification. The range of audience accessibility to media، using capability and at the same time maintaining independence of mind and thought، avoiding passiveness، enjoying critical thinking، increasing selection ability، selecting to confront this complex and universal process and finally producing communicative messages via media literacy evolution and development has been perceived obtainable. If we assume media literacy as the relationship regulatory science between audience and media based on internalized norms، then we should not neglect its position in countries'' media policies. To analyze these policies، several models have been proposed among which EC model is the most comprehensive. The model suggests four components of access، use، critical understanding and relational production in the field of media literacy. In the present research، documents of Supreme Council of Cultural Revolution Organization have been analyzed as the most important policy- maker organ in the Islamic Republic. The research results indicate that a great deal of attention in documents has been paid to use and access components and little attention has been paid to critical understanding and communicative ability components. The interesting point in the documents is using terms such as electronic literacy، information literacy، and digital literacy and not using media literacy.
    Keywords: Media literacy, Access Component, Use Component, Critical Understanding Component, Communication Ability Component
  • Ali Geranmayeh, Pour, Fatemeh Nemati Page 29
    This research aims to «study the role of weblogs in development of sociopolitical awareness of the postgraduate students of communication sciences. To investigate and collecting data، survey method and questionnaire have been employed respectively. After completing the questionnaires، the data were analyzed using descriptive and inferential tables in SPSS program. The statistical population of this research includes 140 postgraduate students of communication sciences admitted to universities in the academic year 2011-2012. Because of the low number of the members of the statistical population، census-sampling method has been applied، and after reducing those who were not available to participate in the research، 124 questionnaires were filled. According to the findings of the research، the most respondents spend less than one hour per day referring to weblogs so that they can read news، being informed of social and political events. Findings show that these respondents use the news of weblogs about 3 to 6 years، and are familiar with famous weblogs to some extent. The most respondents also know how to work with weblogs. For obtaining more and valid information about a celebrity or famous person، they refer to websites and social networks. They believe that although they have a broad access to the internet، they do not spent much time for reading weblogs. In their opinion، the filtering of websites has a role in their access to the internet. Most respondents have trust in the content of the weblogs in some extent، and they just rely to some extent on the news they obtained from the weblogs for quoting from such news. so they do not use the content of the weblogs for their decision-makings. they think that weblogs are not valid resources for collecting information about the details of events and news. Most respondents believe in weblogs’ content to some extent and so they wouldn''t present to the others what they have gained from weblogs. They believe that weblogs have play a role in their awareness about the most significant political events of their time، the most important political decisions made in the contemporary era، political terms and concepts، political organizations، institutions، parties، prominent politicians، who played a decisive role in the contemporary political changes of the contemporary era. In addition، the political orientation of the media and their major proponents، the concepts of political development، political schools and models، the issues hidden behind political events، the ability to analyze political news and events properly، social damages and abnormalities، social changes، the conditions of the different social classes، as well as the social trends have no significant role in such awareness.
  • Mohammadreza Rasouli _ Page 63
    This study was conducted with the aim of testing the technology acceptance model and the impact of Hofstede cultural values (masculinity/femininity، uncertainty avoidance، individualism/collectivism، and power distance) on Internet technology acceptance among the students at the University of Allameh Tabatabai using the structural equation modeling approach. among these students، 275 were sampled، using random categorical sampling method. Research results suggested that masculinity/femininity cultural values have a positive impact on variables of the technology acceptance model (perceived usefulness and perceived ease of use). The effect of uncertainty avoidance on these variables was also negative. The impact of power distance on perceived usefulness was also negative and significant. Fitting indices of the model indicated that the theoretical model put forward befit the data collected. Research results and implications were discussed too.
  • Seyyed Vahid Aghili, Mohammad Hosein Saei Page 87
    A fiercely contested aspect of development modeling in Iran is about the basis on which development in communications and cyberspace in general، and in domestic social networks in particular، should be modeled and pursued. This research deals with the question that whether or not policymaking for، planning of and managing the cyberspace، internet، social media and social networks can be carried out in accordance with national culture and identity، and if so، what set of principles should govern the process. The mainstream materialistic approach of Iranian researchers considers the culture to be a dependent variable of a series of independent variables such as technology، thus investigating the type and scope of the effects of cyberspace، media and social networks on our culture and identity. In contrast to that approach، we used Q method to investigate the mindset of experts، managers، policymakers and active users of the cyberspace regarding the role that culture and identity might play in the formation of domestic social networks. Analyzing the questionnaires returned by influential activists of the cyberspace، we found 5 primary mindsets regarding the aforementioned issue، dimensions of which are briefly elaborated. Finally، based on our understanding of the investigated mindsets and their interrelationships، a few operational suggestions and recommendations are made to policymakers in this field.
    Keywords: culture, Identity, CyberSpace, Social Networks, Development Models
  • Kamal Koohi Page 111
    Nowadays the new media is one of the most influential and Most Contacted media among youth. Overusing this type of media would make many problems for young people. One of these problems is media addiction. In this regard، this research aims to study the addiction to Computer games and Strategies for coping with it among high school students in East Azerbaijan. The research survey was conducted among 700 high school students from East Azerbaijan Province. The samples were selected by stratified sampling with simple random or systematic. The data collection tool was questionnaire and data were analyzed by SPSS 21 and LISREL 8. 5. The results indicate that the prevalence of addiction to computer games were at medium to high (50/5 percent). Also، the family، social capital and mental health status of students are factors that enable students in dealing with addiction to computer games and In contrast other factors، such as leisure، relative deprivation and the number of friends especially friends outside of school reinforce the addiction to computer games among students.
  • Mohammad Rahim Jafarzadeh, Seyed Mohammad Hosseini, Hosseinali Jahed Page 133
    This study sought to explore the effect of soft war on university students’ cultural identity. To this end، the participants of the study were 335 undergraduate university students of Behbahan. A questionnaire (author and year) was used to collect the data in the current investigation. Descriptive and inferential statistics (i. e. t-tests) were used to analyze the data. Findings showed that the majority of students’ identities (i. e. cultural، religious، and national) who were under the influence of soft war، were greatly affected by this position. Moreover، they adhered strictly to the enemy’s cultural propaganda comparing to those students who were less exposed to soft war. However، the results indicated that in the present condition، students are still committed to Iranian-Islamic cultural identity.
    Keywords: culture, cultural identity, soft war, university students', higher education Higher education
  • Samad Adlipour, Vahid Ghassemi, Rezvan Ghasabi, Naghi Taheri Page 155
    The importance of communication in the political dimension has increased، As societies become more complex and developed. Virtual social networks have engendered fundamental changes in the nature and form of political behaviors in different societies and have important roles in individuals’ political trust and participation. Therefore، the aim of the present study is to investigate the effects of using Facebook social network on the political trust and participation of the youth in Tabriz City. The present study was conducted employing a survey study and using a researcher-made questionnaire distributed among 600 young people aged 18 to 30 years old of Tabriz consisting of the sample size in 2013. The sampling method was multistage cluster sampling method. The results of the present study indicate that there is a significant correlation of the duration of membership in Facebook، the degree and type of using Facebook with political trust and participation. Using Facebook for getting news and information results in reinforcing conventional political trust and participation among citizens، but using it for entertainment and recreation، making friendship، constructing groups and participating in group discussions result in reinforcing unconventional political participation.
  • Afsaneh Edrisi Page 175
    Leisure time activity is another arena that has been added to human life in current world. Variation in economic capital generates different tastes and preferences in spending leisure time. T he purpose of this study is to identify the extent of leisure time، the relationship between ways of spending leisure time by students and the economic capital of their families and a comparative study of leisure time activities in two universities. The approach of the study is descriptive comparative and research methodology is survey. Statistical population consists of students from university of Tehran and Azad Islamic university North Tehran branch in the year 2010. The Cochran formula is applied and the sample size is equal to 804 divided equally between the two universities. Sampling methodology is disproportionate stratified random sampling and universities and departments are considered as strata and the share of each department in the sample is disproportionate to statistical population. Types of leisure time activities are divided in to five groups: intellectual، social، entertaining، artistic and cultural، and physical activities. The results indicate that economic capital of families between two universities are not different significantly. The students of Tehran university have fulfilled their leisure time with intellectual activities while the students of Islamic Azad university fulfilled their time with entertaining activities. Students leisure activities have significant relationship with economic capital in Tehran university excluding physical activities and cultural-artistic، social، intellectual and entertainment have respectively a stronger relationship with economic capital respectively. The extent of time devoted to physical activity is the most and the extent of time devoted to cultural-artistic activities is the least. The relationship between types of leisure activities and economic capital is significant in Islamic Azad university excluding intellectual activities such that social، entertainment and cultural-artisticnactivities have respectively a stronger relationship with economic capital respectively. The extent of time devoted to entertaining activity is the most and the extent of time devoted to cultural-artistic activities is the least.
    Keywords: economic capital, leisure activities, students, University of Tehran