فهرست مطالب

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عارف هاشمی، حسین مهدی زاده، یاسان الله پوراشرف، مریم عزیزی صفحات 5-19
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر محیط چند رسانه ای و شبیه سازی شده آموزش بورس و مبادله ارزهای خارجی (فارکس) در مقایسه با روش رایج (سخنرانی، جزوه و ارایه پاورپوینت) بر میزان یادگیری دانشجویان دانشگاه ایلام، انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های کارشناسی رشته های مدیریت بازرگانی، اقتصاد و حسابداری دانشگاه ایلام بوده و 184 نفر از آنها به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته بوده که روایی آن به تایید تعدادی از متخصصان و اعضای هیات علمی مرتبط با حوزه تحقیق رسید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ معادل 0/734 برآورد گردید. داده های بخش نظر سنجی با استفاده از آزمون u مان ویتنی و داده های بخش طرح نیمه آزمایشی با استفاده از آزمون t و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل گردیدند. نتایج پژوهش نشان داد که بین دو گروه آزمایشی و شاهد از حیث یادگیری تفاوت معنی داری وجود دارد؛ به این معنی که یادگیری گروه آزمایشی بیش از گروه شاهد بود. هم چنین دانشجویان گروه آزمایشی از فعالیت در محیط شبیه سازی اظهار رضایت بیشتری نموده و یادگیری خود را در حد خوب برآورد نموده اند.
    کلیدواژگان: شبیه سازی، یادگیری، آموزش بورس، چند رسانه ای آموزشی، یادگیری مبتنی بر شبیه سازی، مبادله ارزهای خارجی (فارکس)
  • عزت الله قدم پور، پیمان کامکار، هوشنگ گراوند، سجاد جمشیدی کیا صفحات 21-42
    یکی از عواملی که می تواند، باعث موفقیت یا شکست در استفاده از آموزش الکترونیکی شود، آمادگی دانشجویان برای حضور در دوره های آموزش الکترونیکی است. از جمله عواملی که می تواند، بر آمادگی دانشجویان برای حضور در چنین دوره هایی اثرگذار باشد، راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و گرایش به تفکر انتقادی است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه راهبردهای یادگیری خود تنظیمی و گرایش به تفکر انتقادی با میزان آمادگی دانشجویان برای حضور در دوره های آموزش الکترونیکی می باشد. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری، شامل کلیه دانشجویان دانشگاه خوارزمی در سال 1392 بود. از میان جامعه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 250 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه های گرایش به تفکر انتقادی ریکتس و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و مقیاس آمادگی ورودی یادگیرنده به دوره های الکترونیکی استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و استنباطی (آزمون های همبستگی، رگرسیون و t مستقل) استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان همبستگی بین راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و آمادگی برای حضور در دوره های آموزش الکترونیکی 0/23 (با ضریب تعیین 0/50) و بین گرایش به تفکر انتقادی و آمادگی برای حضور در دوره های آموزش الکترونیکی 0/24 (با ضریب تعیین 0/70) می باشد و می توان، از طریق راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و گرایش به تفکر انتقادی، آمادگی دانشجویان برای حضور در دوره های الکترونیکی را پیش بینی کرد. نتایج آزمون t مستقل نشان داد بین دانشجویان دختر و پسر و دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی از لحاظ میزان آمادگی برای ورود به دوره های آموزش الکترونیکی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای یاگیری خودتنظیمی، گرایش به تفکر انتقادی، آمادگی برای حضور در دوره های الکترونیکی
  • محمد صالحی، فرشته چاری سرستی صفحات 43-57
    این پژوهش، با هدف بررسی نقش فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر عدالت آموزشی از دیدگاه مدیران مدارس دوره متوسطه استان مازندران انجام شد. روش پژوهش توصیفی، از نوع زمینه یابی بود. جامعه آماری، شامل کلیه مدیران مدارس متوسطه استان مازندران می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 238 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب جنسیت بود و بدین ترتیب، 149 نفر زن و 89 نفر مرد به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، شامل پرسش نامه 40 سوالی است که نقش فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر عدالت آموزشی را در چهار بعد توسعه گسترده دسترسی، انعطاف پذیری یادگیری فردی، انعطاف پذیری یادگیری محیطی و ارایه بازخورد مورد بررسی قرار می دهد. روایی محتوایی پرسش نامه از نظر متخصصان تایید شد و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ، 0/82 محاسبه شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فن آوری اطلاعات و ارتباطات از طریق توسعه گسترده دسترسی، انعطاف پذیری کردن یادگیری فردی، انعطاف پذیری کردن یادگیری محیطی و ارایه بازخورد فوری بر عدالت آموزشی نقش داشته است.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، عدالت آموزشی، یادگیری فردی، یادگیری محیطی
  • ابراهیم محمدجانی، مریم صفرنواده صفحات 59-75
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر استفاده از اینترنت بر رشد مهارت های اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی بوده است. این پژوهش در سال تحصیلی 93-1392 به روش شبه تجربی و با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری را کل دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی منطقه سرچهان، به تعداد 185 نفر تشکیل داده است. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 120 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته رشد مهارت های اجتماعی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی بود. پایایی آزمون از طریق آلفای کرونباخ 0/87 به دست آمد. روایی ابزار نیز توسط 5 نفر از متخصصان علوم تربیتی و روان شناسی و هم چنین، با استفاده از نظرات 20 نفر از آموزگاران و مدیران تایید شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون t گروه های مستقل و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که استفاده از اینترنت موجب افزایش رشد مهارت های اجتماعی دانش آموزان می شود. هم چنین، نتایج نشان داد که استفاده از اینترنت موجب افزایش مهارت های احترام گذاشتن به دیگران، مسوولیت پذیری، دوست یابی و مشارکت در فعالیت های گروهی شده است.
    کلیدواژگان: اینترنت، مهارت های اجتماعی، دانش آموزان پسر، ششم ابتدایی
  • محمد حاجی زاد، فاطمه فیروزی، سعید صفاریان صفحات 77-99
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازی رایانه ای آموزشی بر سطوح شناختی بلوم در یادگیری و یادداری مفاهیم ریاضی دانش آموزان پایه اول ابتدایی بود. پژوهش به روش شبه آزمایشی در قالب طرح دو گروهی (آزمایش و کنترل) با پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. جامعه پژوهش، کلیه دانش آموزان پایه اول دبستان های غیردولتی شهرستان بهشهر در سال تحصیلی 92-1391 به تعداد 295 نفر بودند. 100 نفر از دانش آموزان، به روش تصادفی خوشه ایانتخاب و به دو گروه کنترل و دو گروه آزمایش تقسیم شدند. ابزار تحقیق، آزمون محقق ساخته درس ریاضی در دو سطح دانش و فهم از سطوح شناختی بلوم بوده است. روایی توسط صاحب نظران درس ریاضی تایید شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، 0/79 به دست آمد. نتایج نشان داد که بازی رایانه ای آموزشی بر یادگیری مفاهیم ریاضی دانش آموزان تاثیر مثبت دارد. از سویی دیگر بازی رایانه ای آموزشی بر سطح دانش مفاهیم ریاضی دانش آموزان پسر تاثیر دارد، اما بر سطح فهم مفاهیم ریاضی دانش آموزان دختر و پسر تاثیر ندارد. هم چنین، بازی رایانه ای آموزشی تنها بر یادداری دانش آموزان دختر اثر دارد. به طورکلی، نتایج پژوهش نشان داد بازی رایانه ای آموزشی بر سطوح شناختی بلوم در یادگیری و یادداری مفاهیم ریاضی دانش آموزان تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: بازی رایانه ای آموزشی، سطوح شناختی بلوم، یادگیری، یادداری، مفاهیم ریاضی
  • سید اکبر نیلی پور طباطبایی، صفورا یزدچی صفحات 101-117
    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه علی توانمندسازی روان شناختی و قابلیت فن آوری اطلاعات با میانجی گری خودکارآمدی مدیران مدارس دخترانه متوسطه شهر اصفهان بوده که با روش پژوهش همبستگی انجام شد. جامعه آماری، شامل کلیه مدیران مدارس دخترانه متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی 93-1392 به تعداد 250 نفر بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، 152 نفر برآورد گردید و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب ناحیه بود. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه های توانمند سازی روان شناختی اسپریتزر، خودکارآمدی شوارتز و جروسالم، و قابلیت فن آوری اطلاعات بود. روایی صوری پرسش نامه ها مورد بررسی و تایید قرار گرفت. پایایی بر اساس آلفای کرونباخ برای پرسش نامه توانمند سازی 85/0، برای پرسش نامه خودکارآمدی 0/80 و برای پرسش نامه قابلیت فن آوری اطلاعات 0/82 برآورد گردید. داده ها با نرم افزارهای آماری Lisrel وSPSS نسخه 18 در سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی با آزمون های رگرسیون چندگانه، ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین توانمند سازی روان شناختی با قابلیت فن آوری اطلاعات مدیران رابطه مثبت معنادار وجود دارد. هم چنین، بین خودکارآمدی مدیران با قابلیت فن آوری اطلاعات رابطه مثبت معنادار وجود دارد. بعد معنی دار بودن توانمند سازی روان شناختی بهترین پیش بینی کننده قابلیت فن آوری اطلاعات مدیران بود. نتایج حاصل از معادلات ساختاری نشان داد توانمندسازی روان شناختی از طریق خودکارآمدی عمومی بر قابلیت های فن آوری مدیران تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، خودکارآمدی، قابلیت فن آوری اطلاعات، مدارس شهر اصفهان
  • داود حاج خدادادی، علی محمد نظری، مرتضی منطقی صفحات 119-141
    هدف پژوهش حاضر، بررسی سهم متغیرهای عملکرد خانواده (حل مشکل، ارتباط، ایفای نقش، همراهی عاطفی، آمیزش عاطفی، کنترل رفتار و عملکرد کلی)، هیجان خواهی و پرخاشگری در پیش بینی اعتیاد به بازی های ویدیویی دانش آموزان بوده است. روش پژوهش، همبستگی بود. به همین منظور، 302 دانش آموز پسر دوره متوسطه اول از مدارس شهر کرج در سال تحصیلی 1392-1391 با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه عملکرد خانواده (FAD)، پرسش نامه اعتیاد به بازی های ویدیویی (PVP)، پرسش نامه هیجان خواهی زاکرمن (SSS) و پرسش نامه پرخاشگری باس و پری بودند. برای تجزیه و تحلیل آماری از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شده است. نتایج به دست آمده، بیانگر همبستگی معنادار بین عملکرد خانواده در همه ابعاد (حل مشکل، ارتباط، ایفای نقش، همراهی عاطفی، آمیزش عاطفی، کنترل رفتار و عملکرد کلی) با اعتیاد به بازی های ویدیویی (r=0.31، P<0.01)؛ هیجان خواهی با اعتیاد به بازی های ویدیویی (r=0.27، P<0.01) و پرخاشگری دانش آموزان با اعتیاد به بازی های ویدیویی (r=0.47، P<0.01) بود. نتایج رگرسیون نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین، متغیرهای پرخاشگری، ایفای نقش (از ابعاد عملکرد خانواده) و هیجان خواهی توانسته اند اعتیاد به بازی های ویدیویی را پیش بینی کنند. به طور کلی 4/28% از واریانس اعتیاد به بازی های ویدیویی توسط متغیرهای پیش بین تبیین می شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد به بازی های ویدیویی، عملکرد خانواده، هیجان خواهی، پرخاشگری
  • کامران محمدخانی، امیرحسین محمد داودی، عاطفه جلالی صفحات 143-162
    استفاده از آموزش مجازی به خلق، مدیریت و توسعه آموزش به طور اثربخش، سریع و اقتصادی کمک می کند. امروزه موفقیت آموزش مجازی یکی از مهم ترین موضوعات در مدیریت آموزشی می باشد. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی عوامل موثر بر موفقیت آموزش مجازی شامل کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات و محتوا عوامل تسهیل کننده، کیفیت استاد، تعامل بین استاد و دانشجویان و تمایل کاربر است. روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی بود. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن توسط متخصصان تایید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 92/0 به دست آمد. جامعه آماری پژوهش کلیه کارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت بود که در سال 1391 دوره های آموزش مجازی را گذارانده باشند که در حدود 250 نفر بودند که از بین آنها، 156 نفر به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای- نسبی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، شامل میانگین و انحراف استاندارد و برای آزمون فرضیه ها از آمار استنباطی، شامل آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، آزمونtتک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج نشان داد که عوامل موثر بر موفقیت آموزش مجازی در پژوهشگاه صنعت نفت در شرایط مناسبی هستند و رتبه بندی این عوامل نشان داد که عوامل کیفیت اطلاعات و محتوا، تمایل کاربر و کیفیت سیستم دارای وضعیت مناسب تری نسبت به سایر عوامل هستند.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات و محتوا، کیفیت استاد، تمایل کاربر
|
  • Aref Hashemi, Hossein Mahdizadeh, Yassan Allah Poorashraf, Maryam Azizi Pages 5-19
    This study aimed to investigate the impact of multimedia and simulated environment of training of stock exchange and foreign currency، compared with current methods (lectures، booklets، power point presentation)، on students learning at the University of Ilam. The population of the study was undergraduate students in business management، economics and accounting at the University of Ilam. Using random sampling method، 184 of them were chosen as the sample. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by the experts. Its reliability based on Cronbach alpha Coefficient was estimated 0. 734. The data from the survey were analyzed using Mann Whitney U test and those from the semi-experimental were analyzed by covariance analysis and t-test. The results suggested a significant difference between mean scores of the two groups in that the experimental group was more effective than the control group. In addition، students from the experimental group were more satisfied with the simulated environment and estimated their learning as qualified.
    Keywords: simulation, learning, stock exchange education, multimedia training, simulation, based learning, foreign exchange (Forex)
  • Ezatallah Ghadampour, Peyman Kamkar, Hoshang Garavand, Sajad Jamshidikia Pages 21-42
    One of the factors that can cause success or failure in using e-learning is students'' readiness to participate in e-learning courses. Among the factors that could be effective in readiness of students to participate such e-learning courses are self-regulated learning strategies and tendency to critical thinking. Thus، the aim of the study was to investigate the role of self-regulated learning strategies and tendency to critical thinking in students'' readiness to participate in e-learning courses. The research method was descriptive-correlational. The statistical population included all students of Kharazmi University in 2013. Using random sampling method، 250 individuals were selected as sample. To collect the data، the Ricketts'' tendency to critical thinking and self-regulated learning strategies questionnaires، as well as students'' readiness to participate in e-learning scale were used. Descriptive (mean، standard deviation) and inferential (correlation، regression and independent t tests) statistics were used for data analysis. The results showed that the correlation of self-regulated learning strategies with students'' readiness to participate in e-learning was 0. 23 (R2= 0. 05) and of critical thinking with students'' readiness to participate in e-learning courses is 0. 24 (R2= 0. 07). So students'' readiness to participate in e-learning courses can be predicted through self-regulated learning strategies and tendency to critical thinking. Results of t test showed that there was no significant difference between male and female، as well as graduate and undergraduate students in terms of readiness to participate in e-learning courses.
    Keywords: self_regulated learning strategies_tendency to critical thinking_readiness to participate in e learning courses
  • Mohammad Salehi, Fereshteh Chari Sarasty Pages 43-57
    This research was conducted aiming to study the ICT role on educational justice from the view point of secondary school managers in Mazandaran province. The research method was descriptive survey. Statistical population was all secondary school managers of Mazandaran province. Based on Krejcie and Morgan، sample size determined 238 individuals (149 female and 89 male)، who were selected through stratified random sampling method. Information gathering tool was educational justice questionnaire with 40 questions which were answered by the managers. The questionnaire involved the effect of information and communication technology on educational justice in four dimensions: availability broad development، individual learning flexibility، environmental learning flexibility and feedback presentation. Content validity of the questionnaire was confirmed by specialists’ perspective، and the reliability، using Chronbach''s Alpha Coefficient، was calculated 0. 82. The collected data was analyzed using one sample t test. The research results showed that ICT was influential on educational justice via availability broad development، individual learning flexibility، environmental learning flexibility and immediate feedback presentation.
    Keywords: information, communication technology, educational justice, individual learning, environmental learning
  • Ebrahim Mohammadjani, Maryam Safarnavadeh Pages 59-75
    The present research aimed to investigate the effect of the internet use on social skills of elementary school students. This study was based on semi-empirical، with pre-test and post-test method and control group. The statistical society was the total population of primary school male children in the sixth grade of Sarchehan Area including 185 people in the academic year 2013-2014. Using random cluster sampling method، a number of 120 cases were selected as sample. The measurement tool was a researcher-made questionnaire designed for social skills of the sixth grade elementary school students. Reliability of the test was 0. 87 based on Cronbach alpha. Validity of the tool was confirmed by five psychology and education experts as well as applying 20 teachers and principals'' opinions. The collected data were analyzed using t test and SPSS software. The results confirmed the main hypothesis that the internet use increased social skills of students. Moreover، the results revealed that internet use enhanced skills of respect for others، responsibility، friend making and group activities participation.
    Keywords: internet, social skills, male students, sixth grade
  • Mohammad Hajizad, Fatemeh Firouzi, Saeid Saffarian Hamedani Pages 77-99
    The present study was aimed at investigating the effect of educational computer games on Bloom’s cognitive levels in learning and retention of mathematical concepts in first grade primary school students. The method was quasi-experimental pretest/posttest with a control group. The statistical population included all the first grade primary school students who was studying in private schools in 2012-13 academic year (N= 295). Through cluster random sampling method، 100 students have been selected and divided into two control and two test groups. The research tool was researcher-made mathematics test in two levels (knowledge and comprehension) of Bloom’s cognitive levels. Its validity was confirmed by experts in mathematics lesson، and its reliability، using Cronbach Alpha، was calculated 0. 79. Findings showed that educational computer games had positive effect on student mathematical concepts learning. On the other hand، an educational computer game had effect on the knowledge level of mathematical concepts in boy students، but it had no effect on the comprehension level of mathematical concepts in boy and girl students. Also، an educational computer game only had effect on the retention of girl students. In general، the research results indicated that educational computer games had positive effect on Bloom’s cognitive levels in the learning and retention of mathematical concepts.
    Keywords: educational computer game, Bloom's cognitive levels, learning, retention, mathematical concepts
  • Seyed Akbar Nilipour Tabatabaei, Safoora Yazdchi Pages 101-117
    The aim of this study was to survey the causal relationship between psychological empowerment and IT capability، with mediation of self-efficacy، in female high school principals in Isfahan. The method of the study was descriptive-correlational. The study population was 250 female school principals in the academic year 2013-2014 in Isfahan City. A subset of 152 people was chosen by Cochran''s formula and random sampling method stratified based on various regions. The data collecting tools were the psychological empowerment questionnaire of Spritzer، et al.، self-efficacy questionnaire of Schwartz and Jerusalem and that of IT capability. The face validity of the questionnaires was confirmed and، using Cronbach alpha، the reliability of empowerment، self-efficacy and IT capability questionnaires were 0. 85، 0. 80 and 0. 82، respectively. The data were analyzed via both SPSS-18 and Lisrel softwares at the level of descriptive and referential statistics with step-wise regression tests، Pearson correlation and structural equations. The results confirmed that there was a positive significant relationship between principals'' empowerment and their IT self-efficacy. There was also a positive significant relationship between their self-efficacy and IT capability. Moreover، the significance of psychological empowerment component was the best predictive factor for IT capability. The findings of structural equations revealed that the psychological empowerment through self-efficacy could influence IT capability.
    Keywords: psychological empowerment, self, efficacy, information technology capability, Isfahan city high schools
  • Davoud Hajkhodadadi, Ali Mohammad Nazari, Morteza Manteghi Pages 119-141
    The present study was conducted to determine the contribution of family functioning variables (problem solving، communication، role performance، emotional responsiveness، emotional intercourse، behavior control and overall functioning)، sensation seeking and aggression in the prediction of video games addiction among students. The method of this study was descriptive correlational. So، 302 high school boy students from Karaj City were selected with multi-stage sampling method and studied. Instruments of the study were family assessment device (FAD)، problem video game playing (PVP)، sensation seeking scale (SSS) and Buss & Perry aggression questionnaire. Pearson correlation and stepwise regression analysis were used for statistical analysis of the data. The results indicated that there was a significant correlation between family functioning in all dimensions (problem solving، communication، role performance، emotional responsiveness، emotional intercourse، controlling behavior and overall performance) and the video games addiction of students (r=0. 31، P<0. 01). There was a positive relationship between aggression of students and video games addiction (r=0. 47، P<0. 01). Between sensation seeking of students there was a significant positive relationship with video games addiction (r=0. 27، P<0. 01). The regression results indicated that among the investigated predictive variables، variables of aggression، role performance (a dimension of family functioning)، and sensation seeking were able to predict the video games addiction. In general، 28. 4% of the variance in video games addiction was explained with the variables.
    Keywords: video games addiction, family functioning, sensation seeking, aggression
  • Kamran Mohammadkhani, Amir Hossein Mohammad Davoudi, Atefeh Jalali Pages 143-162
    Using virtual education helps in creating، managing and developing education effectively، rapidly and economically. The success of virtual education today stands among the most significant subjects in the educational administration. The purpose of the present study was to evaluate the factors influencing the success of virtual education including system quality، information and content quality، facilitative factor، teachers'' quality، teachers-students interaction and operators'' intention. The research method was descriptive and survey. Data gathering instrument was a self-administered questionnaire approved by the experts. The reliability was calculated using Cronbach coefficient with the ratio of 0. 92. The statistical population of the study consisted of all experts in the Research Institute of Petroleum industry (RIPI) who had passed the related virtual education in 2012 (N=250). Using stratified random sampling، 156 people were chosen as sample. To analyze the data، descriptive statistics including mean and standard deviation was used. Inferential statistics including Kolmogorov-Smirnov test، one-sample t test and Freidman test were used to verify the hypotheses. Results showed that the factors influencing the success of virtual education in the (RIPI) were evaluated in an appropriate condition. Prioritizing the factors، it was also revealed that information and content qualify، operators'' intention and system qualify stood in better conditions comparing the other factors.
    Keywords: virtual education, system quality, information, content quality, teacher's quality, operator's intention