فهرست مطالب

مجله تعالی بالینی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد کرمی، ابراهیم حسینی، نقی شهاب مجد، محمد علی ابراهیم زاده، شهربانو عالمی صفحات 1-14
    مریم گلی (Salvia limbata) گیاهی از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است که دارای بیش از 900 گونه می باشد و در نقاط مختلفی از دنیا، پراکنده است. گونه هایی مثل S.urmiensis، S.sahendica، Salvia hypoleuca و S.persepolitana بومی ایران هستند. مطالعات زیادی در مورد گونه S.limbata انجام شده است و به خاطر اثرات درمانی آن به طور گسترده در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه حاوی ترکیبات متنوعی مانند؛ فلاونوئیدهای مختلف، تانن ها و ترپنوئید هایی مانند مونوترپن ها، دی ترپن ها، سرکویی ترپن ها Sesquiterpenoids و تترا ترپنوئید می باشد. از اثرات فارماکولوژیکی ترترپنوئید ها می توان به اثرات ضد دردی، ضد التهابی،کاهش دهنده فشارخون، آنتی اکسیدانتی، ضد میکروبی آن ها اشاره نمود. خواص ضد التهابی بارز ترپنوئیدهای مریم گلی سبب شده است با استفاده از عصاره این گیاه مولکول های داروئی قدرتمندی را برای درمان بیماری های التهابی مزمن مانند؛ روماتیسم، آسم، التهابات روده ای و تصلب شرائین و غیره طراحی و ساخته شوند. بعضی از دی و تری ترپن ها ضمن نفوذ در سیستم عصبی مرکزی بر عملکرد آن تاثیر می گذارند. مصرف عصاره های آبی و الکلی گل های گونه limbata مریم گلی در دوز mg / kg 1000 حد آستانه درد و تعداد پرش در سندروم قطع مرفین در موش سوری را در فاصله زمانی 30 دقیقه در مقایسه با گروه کنترل کاهش داده است.
    کلیدواژگان: مریم گلی، خواص داروئی، ترپنوئیدها
  • امید صادقی، مرتضی نصیری، فاطمه الله یاری بیاتیانی، حمید رسد، ناصح پهلوانی، زهرا مقصودی، غلامرضا عسکری صفحات 15-27
    میگرن یک بیماری عصبی- عروقی مغزی می باشد که 6 درصد از مردان و 18 درصد از زنان را در سراسر جهان درگیر می کند. شواهد نشان می دهند که میگرن با کاهش سطح منیزیم در سرم همراه می باشد و همچنین دریافت آن می تواند علائم میگرن را کاهش دهد. هدف مطالعه ی حاضر، مروری بر پژوهش های انجام گرفته در زمینه ارتباط میگرن با منیزیم می باشد. این مطالعه مروری با جستسجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed،Scopus، Science Direct وWeb of Science و با استفاده از کلیدواژه های: Migraine، Headache، Magnesium و Mg2+صورت گرفت. در این مقاله مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آینده نگر و گذشته نگر انتشار یافته بین سال های 2014-1990 مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعاتی که میگرن را با معیارهای IHS تشخیص داده و بر روی انسان انجام شده بودند وارد مطالعه شده و مقالاتی که به زبان غیر انگلیسی بودند و مطالعاتی که هدف اصلی آنها سردرد تنشی بود، از مطالعه خارج شدند. در بیشتر مطالعات بررسی شده، سطح منیزیم در سرم در بیماران میگرنی پایین تر از افراد سالم بود. اما تفاوت معنی داری بین سطح سرمی منیزیم در میگرن با اورا (میگرن همراه با اختلالات بینایی) و بدون اورا مشاهده نشد. همچنین سطح منیزیم در حین حملات میگرنی و در بین آنها تفاوت معنی داری نداشت. در اکثر کارآزمایی های بالینی انجام شده، دریافت منیزیم باعث کاهش علائم میگرن از جمله شدت، فرکانس و طول مدت حملات میگرن شد. همچنین نیاز به داروهای ضدمیگرن نیز در این افراد کاهش یافت. البته دریافت منیزیم در برخی مطالعات منجر به بروز عوارضی از جمله اسهال و سوزش معده شد.
    کلیدواژگان: میگرن، سردرد، منیزیم، +Mg2
  • رضا جعفری، احمد احمدزاده امیری، اسدالله فرخ فر، مجیدرضا شیخ رضایی، کیومرث نوروزپور دیلمی صفحات 28-33
    کریزگلوکوماتوسیکلیک یک نوع گلوکوم ثانویه التهابی است. این بیماری راجعه خود محدود شونده با افزای ش فشار داخل چشمی و التهاب اتاق قدامی است. اولین بار توسط آقای Schlossman و Posner در سال 1948 تشخیص داده شد و تحت نام سندرم Schlossman - Posner نامیده شد. علت این بیماری نامشخص است.
    بیمار مرد جوان 24 ساله که با شکایت سردرد، قرمزی چشم، تاری دید خفیف در چشم راست مراجعه کرده بود. در معاینه دید بیمار با اصلاح در چشم راست 10/6 و چشم چپ 10/10 بود. در معاینه اسلیت لامپ ادم اپی تلیال قرنیه متوسط داشت. فشار چشم راست بیمار 46 و چشم چپ 12 بود. واکنش مردمک خفیف و میددیلاته بود. اتاق قدامی کاملا عمیق بود و چسبندگی مردمک مشاهده نشد. در معاینه روز دوم در قسمت اینفریور قرنیه رسوبات ظریف ستاره ای شکل مشاهده گردید و با شفاف شدن قرنیه مقدار کمی پروتئین بدون سلول مشاهده شد. گونیوسکوپی جهت بیمار انجام شد زاویه کاملا باز و یک ناحیه کوچک در اینفریور شبیه رسوبات قرنیه ای مشاهده گردید.
    اگر چه سندرم Schlossman - Posner یک بیماری نادر خود محدود شونده است ولی فشار بالای چشمی به علت ایجاد ایسکمی سرعصب اپتیک نیاز به تشخیص به موقع و درمان با داروهای کاهش دهنده فشار چشم و پیگیری منظم از نظر حملات عود بیماری است.
    کلیدواژگان: سندرمSchlossman، Posner، گلوکوم ثانویه التهابی، فشار داخل چشمی، کریزگلوکوماتوسیکلیک
  • جواد مهرانی، حسن کرمی، شهریار کرمی، نازنین قبادی صفحات 34-55
    بررسی های انجام شده روی نقش تغذیه در ایجاد بیماری های دهانی، عموما روی اثرات موضعی رژیم غذای مصرفی در ایجاد پوسیدگی بوده است. اما از این بعد که تغذیه روی تکامل و پیشرفت بیماری های پریودنتال چه اثری دارد، کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. عامل اتیولوژیک اولیه این بیماری، تجمع پلاک باکتریایی روی سطوح دندانی است. اما برای آغاز بیماری، وجود میزبان مستعد هم ضروری می باشد. در صورت ایجاد بیماری پریودنتال، شانس ایجاد پوسیدگی ریشه ای، لقی دندانی و از دست رفتن دندان ها افزایش می یابد. یافته های موجود حاکی از آن است که، نوع تغذیه ممکن است در الگوی پیشرفت و ترمیم بافت های پریودنتال نقش داشته باشد. از آنجاییکه تغذیه روی نحوه پاسخ ایمنی میزبان اثر می گذارد، بنابراین به نظر روی حفظ سلامت بافت های سخت و نرم حفره دهان نیز موثر می باشد. هدف از مطالعه مروری حاضر، بررسی نقش میکرونوترینت ها و ماکرونوترینت ها در حفظ سلامت بافت های پریودنتالی می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری پریودنتال، تغذیه، میکرونوترینت ها، ماکرونوترینت ها
  • سید افشین شروفی، منصور کریم زاده * صفحات 56-70

    مواجهه با مرگ، بیماران در حال مرگ و افراد مبتلا به بیماری های لاعلاج، پرستاران را در معرض استرس شغلی قابل توجهی قرار می دهد. فرسودگی شغلی به عنوان مشخصه اصلی استرس شغلی نوعی واکنش تاخی ری به عوامل تنش زای مزمن محل کار است. هدف از این مطالعه، مروری بر مستندات موجود در مورد عوامل زمینه ساز فرسودگی شغلی در پرستاران است. برای یافتن مستندات مرتبط با فرسودگی شغلی در پرستاران، جستجو در پایگاه داده های اطلاعاتی ScienceDirect، ISI Web of Science، Magiran، Scopus، IranMedex و SID از زمان ابداع این پایگاه ها تا پایان اکتبر 2014 و به دو زبان فارسی و انگلیسی انجام شد. از مجموع 548 مقاله موجود در پایگاه داده های اطلاعاتی مورد بررسی، 37 مقاله واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند که به همراه 8 مقاله که پس از جستجو در فهرست منابع مقالات مورد بررسی انتخاب شدند، مجموع 45 مقاله گزینش شده برای این مطالعه را تشکیل دادند. نتایج این مطالعه مروری نشان داد که در کشورهای مختلف فرسودگی شغلی در پرستاران به وضوح دیده می شود. از عواملی همچون کنترل ناچیز پرستاران بر شغل خود، عدم استقلال شغلی کافی، مواجهه با کشمکش های بین فردی، عدم وجود حمایت کافی، مواجهه با مرگ و بیماران در حال مرگ، جابجایی در بخش های مختلف بیمارستانی که دارای بیماران با نیازهای مراقبتی متنوع هستند،کمبود منابع ضروری و حجم بالای کار به عنوان شایع ترین عوامل استرس زا در محیط کار پرستاران یاد می شود. با توجه به این که شیوع فرسودگی شغلی پرستاران در بخش های مختلف ب یمارستانی متفاوت است، انجام مطالعات بیشتر به منظور ارزیابی جامع عوامل مرتبط با فرسودگی شغلی ضروری است.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، پرستار، شیوع، عوامل زمینه ساز
  • ترنگ تقوایی، آزیتا صدوق*، ایرج ملکی، عطیه مخلوق صفحات 70-84

    روزه داری اجرای یک برنامه کامل و منظم بهداشتی که در آن بهداشت جسم و بهداشت روان هر دو مدنظر قرار دارد. امروزه از نظر علمی به اثبات رسیده است که روزه داری نه تنها به جهات معنوی موجبات آرامش روحی را در افراد روزه دار فراهم می کند، بلکه به واسطه افزایش هورمون هایی چون اندورفین ها که در زمان روزه داری سطح آن در خون بالا می رود، شرایط روحی – روانی بهتری برای فرد ایجاد می نماید. این موضوع همچنین موجب آرامش، آسایش خاطر و نیز افزایش سطح هوشیاری و تمرکز در فرد روزه دار می شود. پرسشی که برای بسیاری از مردم مطرح است این است که؛ روزه داری برای سلامت انسان خوب است یا خیر؟ و اینکه آیا افرادی که بیماری های مختلف دستگاه گوارش دارند می توانند روزه بگیرند یا خیر؟ لازمه پاسخ به این پرسش آن است که ابتدا مروری برآنچه در این زمینه تحقیق شده است داشته باشیم و اثرات روزه داری را در بیماری های مختلف گوارش بررسی نماییم.

    کلیدواژگان: روزه داری، بیماری های گوارشی، پپتیک اولسر، کبد چرب، کوله سیستیت، بیماری های التهابی روده، سندرم روده تحریک، پذیر
  • آتنا شریفی رضوی، نسیم تبریزی، نرگس کریمی، حامد چراغمکانی صفحات 85-94
    صرع بیماری مزمنی است که می تواند از دوران شیرخوارگی شروع شود و شیوع آن حدود 1-5/0 درصد جمعیت عمومی می باشد. یک سوم بیماران به درمان های دارویی ضدتشنج مقاوم هستند که منجر به ایجاد چالش در زمینه درمان و مراقبت های آنها می گردد. رژیم کتوژنیک درمان موثری برای موارد مقاوم به درمان است. رژیم کتوژنیک شامل یک رژیم غذایی با کربوهیدرات بسیار پایین، چربی بالا و پروتئین به میزان حداقل ضروری است و روی هم رفته میزان کالری دریافتی به حدود 75 درصد مطلوب بر اساس سن کاهش می یابد. میزان پروتئین دریافتی براساس سن بیمار متفاوت است، کربوهیدرات به میزان 10-5 گرم در روز توصیه می شود و مابقی کالری مورد نیاز توسط چربی ها تامین می گردد. نسبت چربی به کربوهیدرات به اضافه پروتئین بین 2 به 1 تا 4 به 1 مناسب است. مکانیسم اثر رژیم کتوژنیک هنوز بخوبی شناخته نشده است. به نظر می رسد فواید آن مرتبط با اسیدوز، کتوز، محدودیت کالری و کاهش گلوکز خون باشد. رژیم کتوژنیک منجر به کاهش گلوکز خون و تولید اجسام کتونی توسط بتااکسیداسیون چربی ها می شود. برخی مطالعات نشان داده اند که رژیم کتوژنیک با مکانیسم پورینرژیک، تنظیم تحریک پذیری وابسته به گلوکز را در هیپوکامپ تحت تاثیر قرار می دهد. عوارض جانبی رژیم کتوژنیک شامل یبوست، تشدید ریفلاکس، اسیدوز، خستگی و سنگ کلیه می باشد. همچنین، از عوارض بالقوه آن می تواند کندی رشد در کودکان کوچکتر باشد.
    کلیدواژگان: صرع، درمان، رژیم، کتوژنیک
  • نسیم تبریزی، اشرف زروانی، آتنا شریفی رضوی، حامد چراغ مکانی صفحات 94-109
    تشنج در سالمندان پدیده شایعی بوده و تشخیص و درمان آن از اهمیت زیادی برخوردار است. تشنجات سیمپتوماتیک(ثانویه) حاد در این گروه سنی به طور عمده به دنبال سکته مغزی و انسفالوپاتی های متابولیک رخ می دهند. علل اصلی ایجاد صرع در افراد مسن شامل بیماری های عروقی مغز و دمانس دژنراتیو و در حدود یک سوم موارد، علل کریپتوژنیک هستند. تشنجات با شروع دیررس معمولا از نوع پارشیل با یا بدون ژنرالیزه شدن ثانویه می باشند که به علت تظاهرات آتیپیک، تشخیص آنها نیازمند شک بالینی قابل توجه است. اخذ شرح حال دقیق و ارزیابی پاراکلینیک مناسب برای تایید تشخیص و رد سایر تشخیص های افتراقی در این بیماران، مورد نیاز است. درمان ضد صرع در سالمندان باید به صورت تک دارویی با میزان مصرف اولیه کمتر و افزایش مصرف آهسته، تجویز شده و بیماری های زمینه ای و سایر داروهای مصرفی فرد در نظر گرفته شود. بررسی دوره ای از نظر دانسیته استخوانی و در صورت نیاز، تجویز مکمل کلسیم و ویتامین D در این بیماران ضروری است.
    کلیدواژگان: تشنج، صرع، سالمند، تشخیص، درمان
|
  • Mohammad Karami, Ebrahim Hossini, Naghi Shahbi Majd, Mohammad Ali Ebrahimzadeh, Sharbano Alemy Pages 1-14
    The genus Salvia from the Lamiaceae family has numerous different species - a bout 900 species، which are extensively distributed in various regions of the world. Species such as S. urmiensis، S. sahendica، Salvia hypoleuca and S. persepolitana are native of Iran. Many Salvia species are well-studied and widely used in traditional medicine. This Plant contains the wide variety of secondary metabolites، such as flavonoids، tannins and terpenoids. The terpenoid class، extracted from Salvia، includes a wide range of mono-di-، tri-، sesqui- and tetraterpenoids. Many diterpenoids and triterpenoids، isolatedfrom plants of several species of the genus Salvia، have been investigated for theirpharmacological activities: analgesic; anti-inflammatory; hemostatic; antioxidant; antimicrobial and as an antitumoral remedy. It has been widely shown that manyterpenoid compounds have significant anti-inflammatory effects. For this reason، theyare potential molecules for the development of new drugs especially designed for thetreatment and/or control of chronic inflammatory states such as rheumatism، asthma، inflammatory bowel diseases، atherosclerosis، etc. Some di- and triterpens from Salvia ssp are able to influence the central nervous system (CNS). S. limbataand S. hypolecuca extracts produced statistically significant inhibition of pain and development of morphine dependence in mice. Results of the present study showed that the aqueous methanolic extract of the aerial parts (flowered browse at 1000 mg kg-1) of S. limbata produced a statistically significant produced inhibition of pain and development of morphine dependence in mice، in comparison with the control.
    Keywords: Salvia limbata, Pharmacology effect, Terpenoids
  • Omid Sadeghi, Morteza Nasiri, Fatemeh Allahyari Bayatiyani, Hamid Rasad, Naseh Pahlavani, Zahra Maghsoudi, Gholamreza Askari Pages 15-27
    Migraine is a neurovascular disease that affects 6% of men and 18% of women worldwide. Evidences have shown that migraine is associated with a reduction in serum levels of magnesium، and also magnesium supplementation can decrease the migraine symptoms. This study aimed to review the available evidence in relation to migraine and magnesium. This review study was done by searching on PubMed، Scopus، Science Direct and Web of Science by entering “migraine”، “headache”، “magnesium” and “Mg2+” as keywords. In this study، clinical trial، cross-sectional، retrospective and prospective studies which were published during 1990 to 2014 were reviewed. We included studies that were diagnosed migraine based on IHS criteria and were done on human، and excluded non-English language articles and studies that investigated pulsating headaches as the main aim. In most evaluated studies، migraine was associated with low serum levels of magnesium compared with healthy control. No significant difference was found in magnesium levels between migraine with aura and without aura. Also، No significant difference was seen within and between migraine attacks in this regard. In most clinical trials، magnesium supplementation revealed a reduction in severity، frequency and duration of migraine attacks. Furthermore، this supplementation decreased needs of medications in migraine patients significantly. However، in a few studies، magnesium intake had side effects such as diarrhea and stomach irritation.
    Keywords: Migraine, Headache, Magnesium, Mg2+
  • Reza Jafari, Ahmad Ahmadzadeh Amiri, Assadollah Farrokhfar, Majidreza Sheikhrezaee, Kiumars Nowroozpoor Dailami Pages 28-33
    In 1948, Posner and Schlossman first reported glaucomatocyclitic crisis, an uncommon form of secondary inflammatory glaucoma characterized by recurrent unilateral episodes of markedly elevated intraocular pressure(IOP) with mild idiopathic anterior chamber inflammation. The exact etiology of glaucomatocyclitic crisis is not clear. A 24-year-old man with blurred vision in the right eye and headache presented with red eye. In slit lamp examination detected epithelial edema, an intraocular pressure (IOP) of 46 mm Hg in the right eye an 12 mmHg in left eye, and sluggish mid dilated pupil. He had a mild flare without cell in anterior chamber without PS or PAS. However, fine satellite KP presented in second day of the visit. In gonioscopy an open angle and fine KP over the trabecular mesh-work detected. Although PSS is a self-limiting syndrome, we should manage high IOP and prevent ischemia of the optic nerve head by treating with ocular antihypertensive medications and follow up for recurrence should be done.
    Keywords: Posner Schlossman syndrome, glaucomatocyclic crisis, secondary inflammatory glaucoma, intraocular pressure
  • Javad Mehrani, Hassan Karami, Shahryar Karami, Nazanin Ghobadi Pages 34-55
    Investigations on the role of diet in developing oral diseases، was mainly focused on the local effects of dietary regimen on caries occurrence. Hence the role of diet on development and progression of periodontal or gingival disease is less investigated. In the case of periodontal disease، the chance of root caries، tooth mobility and tooth loss increases. Present data supports the probable role of dietary supplies on how the periodontal tissues are repaired، because of the effect of diet on immune host response. The aim of the present review study، is to evaluate the effects of macro and micronutrients on the preservation of periodontal tissues.
    Keywords: Periodontal disease, Nutrition, Micronutrients, Macronutrients
  • Seyed Afshin Shorofi, Mansour Karimzadeh Pages 56-70

    Nurses are frequently exposed to death، dying patients and patients with incurable diseases، which are regarded as the major causes of occupational stress for nurses. As the main characteristic of job stress، burnout is a delayed reaction to chronic workplace stressors. This paper reports a literature review examining factors associated with job burnout of nurses. Electronic literature searches were carried out to identify the relevant published studies. Our literature search was limited to English and Persian databases. We searched ISI Web of Science، ScienceDirect، Scopus، Magiran، SID and IranMedex from their inception to the end of October 2014. In addition، the references of articles retrieved were searched for additional citations. The search yielded 548 articles، 37 of which met the inclusion criteria. An additional 8 articles were identified from the bibliographies of retrieved papers. The results showed different rates of burnout in nurses in various countries. According to the findings، the most common workplace stressors for nurses include nurses'' limited control over their own career، lack of autonomy، exposure to workplace interpersonal conflicts، lack of adequate support، exposure to death and dying patients، displacement in different hospital wards with patients who are in need of different levels of care، lack of essential resources and heavy nursing workloads. Given that the prevalence of job burnout in nurses varies between different hospital wards، further studies are required to comprehensively evaluate the factors associated with burnout in nurses.

    Keywords: Burnout, nurse, incidence, predisposing factors
  • Tarang Taghvaei, Azita Sadough, Iradj Maleki, Atieh Maklogh Pages 70-84

    Ramadan fasting is the implementation of a full and regular body and mental health care، which is considered both. It is scientifically proven that Ramadan fasting not only causes Mental Relaxation، But also Causes Increase in Endorphin hormones، which Helps Recovery Mental condition. These events Cause Relief and increase consciousness in fasting person. The question is fasting is good for health or not. Which patient is able to fast? To answer these questions we decided to review Gastro -intestinal diseases and effect of fasting with them.

    Keywords: fasting, Gastrointestinal Diseases, Peptic ulcer, fatty liver, cholecystitis, Inflammatory bowel diseases, Irritable Bowel S
  • Athena Sharifi Razavi, Nasim Tabrizi, Narges Karimi, Hamed Cheraghmakani Pages 85-94
    Epilepsy is a chronic disease with onset in infancy affecting 0. 5-1% of the population. One third of the patients are refractory to antiepileptic drugs and they pose a challenge for the health care team. Ketogenic diet is an effective treatment for refractory epilepsy. The ketogenic diet is a very low carbohydrate، high fat، and low to adequate protein diet that includes some restriction of total calories (≈75% of age rec­ommendations). The amount of protein is based on age requirement، carbohydrates are only 5 to 10 g/day، and the remaining calories come from fat. The ratio of fat to protein plus carbohydrate ranges from 2:1 to 4:1. The mechanism of the ketogenic diet is not well under­stood. Its benefit may be related to acidosis، ketosis، calorie restriction and decrease in blood glucose، dehydration، or increase in certain lipids. A ketogenic diet limits blood glucose، and produces ketone bodies from β-oxidation of lipids. Studies have explored changes in ketone bodies and/or glucose in the effects of the ketogenic diet، and glucose is increasingly implicated in neurological conditions. Some studies reveal that a ketogenic diet sensitizes glucose-based regulation of excitability via purinergic mechanisms in the hippocampus. Adverse effects of the ketogenic diet include constipation and worsening of reflux، acidosis، unexplained fatigue and renal calculi. The potential adverse effect of decreased growth is most likely to occur in the youngest chil­dren.
    Keywords: Epilepsy, Treatment, Diet, Ketogenic
  • Nasim Tabrizi, Ashraf Zarvani, Athena Sharifi Razavi, Hamed Cheraghmakani Pages 94-109
    Seizure is a common phenomenon in elderly persons which is important to be diagnosed and treated. In this age group، acute symptomatic seizures are most often seen in the setting of acute stroke and metabolic encephalopathy. Cerebrovascular disease and degenerative dementia are common causes of epilepsy in elderly patients، but one-third of cases are of cryptogenic origin. The majority of late-onset epilepsy is partial with or without secondary generalization and clinicians should maintain a high level of suspicion for possible diagnosis because of atypical presentations. A reliable history taking and paraclinical evaluation is needed to confirm the diagnosis and exclusion of other causes. Antiepileptic treatment in elderly should be started at low dose monotherapy with slow titration to higher doses. Also underlying diseases and other prescribed drugs should be considered. Regular bone mineral density testing and calcium and vitamin D supplementation in need، is recommended.
    Keywords: seizure, epilepsy, elderly, diagnosis, treatment