فهرست مطالب

نشریه حدیث پژوهی
پیاپی 12 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مجید معارف *، محمدعلی دولت صفحات 7-24
    این مقاله در صدد است از طریق مطالعه کتابخانه ای و با روش توصیفی تحلیلی، به این پرسش پاسخ دهد که آیا می توان از عنوان «وکیل امام» به «وثاقت راوی» پی برد؟ وکیل در لغت به معنای مورد اعتماد و در اصطلاح، کسی است که از جانب امام، انجام ماموریتی را عهده دار شده باشد. گروهی از دانشمندان رجالی، به توثیق عام وکلای امامان حکم داده اند و گروهی دیگر با توجه به وکلایی که در کتب رجالی، به عدم وثاقت آن ها تصریح شده است، توثیق عام را نپذیرفته اند. این مقاله علاوه بر دلایل عقلی و نقلی که رجالیون شیعه آورده اند، با دلیل تلفیقی نقلی عقلی اثبات می کند که اعتماد امام به شخصی برای اثبات وثاقت او کافی است و لازمه عدم وثاقت امام به وکیلش، بررسی صدق و کذب گزارش های او و در نتیجه، تسلسل یا دور است؛ لذا اصل بر توثیق عام وکیلان امامان است و دلایل خاص، موجب خروج افراد از این قاعده عام می شود.
    کلیدواژگان: وکالت، وکیل امام، عدالت، فسق، وثاقت
  • محمد علی مهدوی راد، سید ضیاءالدین علیانسب *، حجت روح اللهی صفحات 25-64
    نوشتار پیش رو با عنوان بررسی تطبیقی روایات یمانی از منظر فریقین، در صدد پژوهش و پاسخ این سوال است که یمانی در روایات چگونه تصویر شده و موارد مشترک و مفترقات روایات فریقین درخصوص یمانی کدام است؟ این مقال به شیوه کتابخانه ای، اهم مباحث روایات را به صورت تطبیقی بررسی نموده و تصویر روشنی از یمانی را ارائه کرده و به این نتیجه رسیده است که روایات فریقین درخصوص یمانی در مواردی مانند نام یمانی، حتمیت قیام، هدایتگری پرچم یمانی، مکان قیام، اقدامات و فتوحات یمانی، قریب به هم بوده و تفاوت محتوایی چندانی ندارد، اما محتوای روایات فریقین در القاب یمانی، زمان قیام و فرجام شخص یمانی و حرکت او متفاوت اند.
    کلیدواژگان: یمانی، قحطانی، منصور یمانی، ظهور، نشانه های حتمی، آخرالزمان، امام مهدی (ع)
  • محسن قاسمپور *، مرتضی سلمان نژاد صفحات 65-94
    بدون تردید، نهج البلاغه پس از قرآن کریم، گرانقدرترین و ارزشمندترین میراث فرهنگی اسلام است که از همان قرن چهارم تاکنون در دوره های مختلف اسلامی، مورد توجه شیفتگان به آن قرار گرفته است. تکمله نویسی یا مستدرک نویسی نیز از جمله تلاش هایی بود که نسبت به این کتاب، در دوره های مختلف صورت پذیرفته است. اگرچه نمونه هایی این نوع آثار قدمت دیرینی را دنبال می کند، عنوان مستدرک نهج البلاغه را برای اولین بار، شیخ هادی بن عباس کاشف الغطا در کتابی تحت عنوان مستدرک نهج البلاغه؛ مجموع مختار من کلام مولانا امیرالمومنین علی(ع) مروی فی غیر النهج، جار علی منواله، مرتب علی ابواب الثلاثه و ضمیمه: مدارک نهج البلاغه و دفع الشبهات عنه، در یک مجلد تدوین و منتشر کرد. وی در این اثر کوشیده است تا از کیان نهج البلاغه در مقابل شبهات عصر خویش مبنی بر عدم صحت انتساب آن به امام علی(ع) و گردآورنده آن یعنی سیدرضی دفاع کند. مولف درصدد اثبات این حقیقت است که قبل از سید رضی نیز می توان ردپای نهج البلاغه را حتی با سند کامل در این آثار پی جویی کرد و این بهترین و محکم ترین دلیل برای نفی عقیده عدم صحت انتساب نهج البلاغه به حضرت امیر(ع) است. جستار پیش رو سعی نموده پدیده مستدرک نویسی را بازخوانی کند تا از رهیافت آن به سنجشی از کتاب مستدرک نهج البلاغه کاشف الغطا دست یابد و در ادامه، با تمرکز در روش شناسی اثر، مزیت های آن از جمله «دقت های فقه الحدیثی»، «گونه های استناد و ارجاع» و «تاملی در منابع و ماخذ»، کتاب مستدرک نهج البلاغه را مورد کاوش قرار دهد.
    کلیدواژگان: نهج البلاغه، مستدرک، هادی کاشف الغطا، فقه الحدیث، گونه های استناد و ارجاع
  • عبدالهادی فقهی زاده، نرجس توکلی محمدی * صفحات 95-120
    المجازات النبویه تالیف سید رضی رحمه الله (م406ق) عالم بزرگ شیعه، تنها اثر مستقل شیعی در شرح مجازات روایی پیامبر اکرم(ع)است که در آن، به شرح بیش از 360 روایت مشتمل بر مجاز پرداخته شده است و شناخت جوانب گوناگون آن می تواند بخشی از جایگاه رفیع مولف و ارزش علمی آن را نشان دهد. سید رضی رحمه الله در المجازات النبویه به اختصار و بدون باب بندی، ابتدا به ذکر روایات و در صورت لزوم تبیین واژگان، ذکر نقل های متفاوت و بررسی سندی و متنی پرداخته، و به دنبال آن، موضع مجاز را روشن کرده و در مواردی، به توضیح مجازهای قرآنی مشترک با مجاز روایت مورد بحث، اهتمام کرده است؛ چنان که گاه پاره ای از شبهات کلامی را به مناسبت مطرح می کند و به آن ها پاسخ می گوید. او در مواردی، همچنین به مباحثی غیرمرتبط با بیان مجاز و وجه آن، اشاره می کند و گاه نیز به یادکرد استادان و منابع مورد استفاده خود در تدوین المجازات النبویه می پردازد.
    کلیدواژگان: سید رضی رحمه الله، المجازات النبویه، روش شناسی، مجازات روایی، فقه الحدیث، تاویل روایات
  • پرویز رستگار *، زینب قصری صفحات 121-136
    سرزمین دیرپا و گسترده آسیای میانه، دیری نپایید که به دست سپاهیان مسلمان گشوده و اسلام، باور مردم آن سامان شد. این گام نهادن آن آیین جدید در آنجا، تنها یک رخداد نظامی نبود؛ باورمندان آسیای میانه به دین اسلام، چونان دیگر مسلمانان در دیگر سرزمین ها، کوشیدند بهره شایسته خود را هم در برخورداری از آموزه های این دین و هم در پراکندن آن آموزه ها و حامل های آن- قرآن و حدیث- بیابند و بازتاب دهند. همین جاست که با تکیه بر گزارش های سمعانی، محدث پرکار و خستگی ناپذیر اهل سنت در کتاب نامدارش، الانساب، به پدیده شگفتی آور فراوانی محدثان آسیای میانه برمی خوریم. ناگفته پیداست چنین پدیده ای، رخدادی ساده و ریشه دار در یک عامل تک بعدی و برخاسته از بستری دور از پیچیدگی و ساده انگارانه نبوده و زمینه ای چندگانه و چندگونه داشته است. ما در این نوشته می کوشیم پدیده فراوانی محدثان آسیای میانه را از منظر کندوکاوهای علم رجال و دوربودن جغرافیایی مردم آن سامان از شهرهای پیشوایان علم حدیث که به کار نقد و پالایش- جرح و تعدیل- راویان می پرداختند، بررسی کنیم و نشان دهیم ناشناخته ماندن محدثان آسیای میانه و در امان بودنشان از تیغ علم رجال که بر خوش چهره ماندنشان نزد توده مسلمانان این سرزمین و رواج روایاتشان در هر کوی و برزن و مسجد و محراب و منبر می انجامید، یکی از خاستگاه های آن فراوانی پیش گفته است.
    کلیدواژگان: آسیای میانه، جرح و تعدیل، سمعانی، الانساب، فتوحات مسلمانان
  • فتحیه فتاحی زاده *، محمدکاظم رحمان ستایش، فاطمه ونکی صفحات 137-160
    یکی از ویژگی های معجم رجال الحدیث، مقایسه اسناد روایات متحد المضمون یا قریب المضمون در راستای شناسایی تحریف های راه یافته به اسناد است. ایشان موارد اختلاف کتب اربعه در سند گزاری را با عنوان «اختلاف الکتب» و «اختلاف النسخ» مطرح کرده و چه بسیار موارد صحت، تحریف و سقط را در حلقه های سند، عبارات و عناوین آن شناسانده است. در نوشتار حاضر، با گردآوری و ارزیابی نمونه های متعدد از داوری های آیت الله خویی در بخش های «اختلاف الکتب» و «اختلاف النسخ» روشن شده است که ایشان همواره تصحیح اسناد را با بهره گیری از دانش طبقات و اسناد کتب کافی، وسائل الشیعه و وافی و به بیان دیگر، فراوانی نسخ نتیجه گرفته است.
    کلیدواژگان: خویی، معجم رجال الحدیث، تحریف سند، طبقات، کتب اربعه
  • جعفر شانظری *، سید مهران طباطبایی پوده صفحات 161-188
    حدیث ثقلین از روایات مشهور و منقول از پیامبر(ع) است که همواره مورد توجه مسلمانان و تفسیر محققان و متکلمان شیعه و اهل سنت بوده و با عبارات متفاوتی نقل شده است. در این پژوهش، از سویی با استفاده از اسناد روایات، عبارتی از این حدیث که در کتب شیعه متواتر است، انتخاب شده و از سویی، دیگر مصداق کلمه عترت با توجه به روایات مشابه ثقلین در کتب شیعه، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. همچنین با بررسی روایات مسند حدیث ثقلین در کتب اهل سنت و بررسی سند هر عبارت از روایت و رسم نموداری راویان آن و اعتبار راویان از نظر رجال شناسی اهل سنت، اعتبار این روایت و اعتبار روایات مشابه ثقلین که به صورت متفاوت نقل شده و دارای معنای مغایر با روایت است مورد بررسی قرار گرفته و سرانجام شبهات وارده از سید ابوالفضل برقعی درباره حدیث ثقلین، درخصوص مرجعیت علمی عترت پیامبر(ع)، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و سخن صواب در این باره برگزیده شده است.
    کلیدواژگان: عترت، ثقلین، اسناد، متواتر، مرجعیت در فقه
  • محمدباقر بهبودی *، مژگان سرشار صفحات 189-214
    این مقاله به بررسی تحلیلی کتاب احمد بن علی بن عباس نجاشی، از رجالیان معروف شیعه پرداخته و با توجه به قرائنی اثبات می کند که فهرست اسماء مولفی الشیعه، نه در زمان حیات مولف آن؛ که سال ها پس از فوت او از طریق فرزندش، علی بن احمد بن عباس نجاشی با اجازه به یکی از شاگردان معمر ابن نجاشی پدر، ابوالصمصام مروزی، به جامعه علمی آن زمان تقدیم شده است. از جمله دلایلی که به روش مقایسه ای و تحلیلی، نشان می دهد ابن نجاشی پسر، پس از وفات پدر در حد توان علمی خود، مسوده های پدر را تنظیم و تدوین کرده، عبارت است از: جمله دعایی «اطال الله بقاه و ادام علوه و نعماه» در سه قسمت از نسخه اصلی کتاب، موارد الحاق و اصلاح در برخی از ترجمه ها، آوردن ترجمه های متعدد از یک فرد، به صورت با فاصله یا بی فاصله، به گونه ای که دو یا سه نفر به نظر می آیند، درحالی که این طور نیست.
    کلیدواژگان: احمد بن علی بن العباس النجاشی، الفهرست، فهرست اسماء مولفی الشیعه، ابوالصمصام مروزی، الرجال
  • مرتضی رحیمی * صفحات 215-238
    وطن از دیرباز مورد توجه بوده، در اسلام از طریق آیات و روایات از وطن و دوست داشتن آن سخن گفته شده است، از جمله عبارت معروف «حب الوطن من الایمان» منقول از پیامبر(ع) است. این عبارت توجه دانشمندان اسلامی را به خود جلب کرده است، مشکل حل چگونگی ارتباط ایمان با دوست داشتن وطن موجب آن شده که دانشمندان اهل تسنن آن را حدیثی دروغی و جعلی بدانند، از سویی دانشمندان زیادی از شیعه و اهل تسنن با ارائه معانی چندی از وطن، همچون بهشت، اصل خویش، سرزمین اسلامی و... در حل مشکل معنای عبارت مزبور کوشیده اند. بر فرض پذیرش دروغی بودن عبارت یادشده و وجود نداشتن راهی برای حل مشکل معنای عبارت مزبور، جواز حب وطن که از طریق آیات و روایات نتیجه گرفته شده، مورد پذیرش دانشمندان شیعه و اهل تسنن قرار گرفته است. از سویی، دانشمندان شیعه با استناد به عبارت مزبور، مواردی همچون جواز دوست داشتن وطن و... را نتیجه گرفته اند. در تحقیق حاضر، عبارت مزبور از سه زاویه سند، مفهوم و فقه مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: وطن، حب وطن، مفهوم وطن، سند، ایمان
  • مصطفی صادقی * صفحات 239-250
    روایات قضاوت های امیرالمومنین علی(ع) در بسیاری از کتب شیعه و سنی آمده است. از کتب فقه استدلالی که بگذریم، دیگر مولفان، به بحث و نقادی این اخبار نپرداخته و فقط آن ها را جمع آوری و نقل کرده اند. بررسی این روایات همانند دیگر اخبار و احادیث، متوقف بر شناخت منابع و سپس بررسی اسناد و متن آن هاست. این مقاله به دنبال این پرسش است که چه منابع و آثاری از قدیم تا کنون، این اخبار را نقل کرده اند. ویژگی این منابع چیست و اعتبار آن ها چه اندازه است؟ نگارنده با دسته بندی و بیان گونه های این آثار، به این نتیجه رسیده است که ضعیف ترین این اخبار از نظر علمی، آنهایی است که در کتب مناقب نقل شده است.
    کلیدواژگان: علی بن ابی طالب(ع) قضاوت، منابع، روایات
  • محمدکاظم رحمتی * صفحات 251-272
    محدثان و عالمان متقدم امامی، مبانی حدیثی روشنی داشته اند از جمله درخصوص روایت دفاتر حدیثی که تحریرهای غیر شیعی داشته، ملاحظات و تاملاتی کرده اند که هدف اصلی آن عدم آمیختگی دفاتر شیعی با دفاتر غیر شیعی بوده است. در نوشتار حاضر، چند متن حدیثی کهن شیعی که در میان اهل سنت نیز تداول داشته، مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده که محدثان امامی برای جلوگیری از بروز هر گونه آشفتگی احتمالی در آینده، با دقت خاصی به روایت میراث های مشترک متداول در میان شیعیان و اهل سنت و انتخاب طریقی خاص، از آثار مذکور پرداخته اند.
    کلیدواژگان: سکونی، محمد بن مسلم، اشعثیات، ادب امیرالمومنین(ع)، اهل سنت
  • رحمت الله عبدالله زاده آرانی، مهدی آذری فرد * صفحات 273-302
    بازشناسی مکی از مدنی خواه سوره باشد یا آیه، درباره اسباب النزول، همچنین در زمینه هایی مانند شناخت ناسخ و منسوخ، مطلق و مقید، عام و خاص و مانند آن ها سودمند است. از این رو در گذرگاه تاریخ، پیوسته محققان تلاش کرده اند سوره های مکی را از مدنی بازشناسند. در تشخیص مکی یا مدنی بودن بیش از سی سوره میان محققان، از جمله جلال الدین سیوطی اختلاف نظر وجود دارد. او درکتاب الاتقان فی علوم القرآن، برای اثبات عقیده خود به روایاتی استناد کرده که در کتب روایی و تفسیری اهل سنت ذکر شده است. در این جستار، با بررسی اسناد و متن این روایات، نشان داده شده است که این روایات هم از لحاظ سند و هم از جهت محتوا با ضعف های جدی روبه رو هستند.
    کلیدواژگان: الاتقان، جلال الدین سیوطی، مکی و مدنی، روایات، نقدحدیث
|
  • Majid Maaref *, Muhammad Ali Dowlat Pages 7-24
    This article is a library and a descriptive-analytic research to answer the question whether one can establish the reliability of the narrator from the title “the agent of the Imam”. Agent by definition means a trustworthy person and technically he is a person who on behalf of the Imam has the mission to accomplish a task. Some of the experts of hadith have claimed the general reliability of the agents of the Imams. However، some other scholars on the basis that some of the agents are deemed to be unreliable in the books of the transmitters of hadith have rejected the general reliability of the agents. This article besides offering intellectual and narrative demonstrations offered by the Shii scholars of the transmitters of hadith، on the basis of narrative-intellectual argument proves that the trust of the Imam in a person is a sufficient reason for the latter’s reliability، and to deny the reliability of the Imam’s agent would depend on an assessment of the truth and falsehood of his reports، which would lead to circular reasoning or regress. Therefore، the general rule is to accept the general reliability of the agents of the Imam and only for particular reasons certain individuals would be excluded from this rule.
    Keywords: representation, Agents of the Imam, justice, sin, Reliability
  • Muhammad Ali Mahdavi Rd, Seyyed Zi Al-Din Uly Nasab *, Hojjat Rohollhi Pages 25-64
    This article is an attempt to study and answer the question how the Yamani mentioned in the traditions is described and what are the similarities and differences between the traditions of the two schools in regard of the Yamani. This research which is a library research discusses the most important questions of the traditions comparatively and gives a clear picture of the Yamani and concludes that the traditions of the two schools concerning Yamani are in some cases similar، such as the name of the Yamani، the inevitability of the rising، the guidance of the banner of the Yamani، the place of the uprising، the actions and the conquests of the Yamani. However، the content of the traditions of the two schools، the time of the uprising، the ending of the person of the Yamani and his movement are different.
    Keywords: Yamani, Qahtani, Mansur Yam?ni, Appearance, Inevitable Signs, Imam Mahdi
  • Muhsen Qasempur *, Mortaza Salman Nejad Pages 65-94
    There is no doubt that Nahj al-Balāgheh، after the holy Quran، is the greatest and most valuable source of the cultural legacy of Islam and has been the focus of the attention of its lovers since the fourth century AH and throughout the different periods of the history of Islam. Writing supplements to this work has been one of the main interests of the scholars in different ages. Although some such works are very old، but the title supplement to Nahj al-Balāgheh was used by Sheikh Hādi Ibn Abbās Kāshif al-Ghitā for the first time in his book The Supplement of Nahj al-Balāgheh: A Collection of the Speeches of Our Master and Commander of the Faithful Ali، peace be upon him Related in other than Nahj al-Balāgheh and Similar to It، which Are Ordered in Three Sections and it supplement The Documents of Nahj al-Balagheh and Rejecting the Objections Made to It، which were written and published in one volume. In this work he has endeavored to defend Nahj al-Balāgheh against the objections of his age which suggest the inaccuracy of attributing it to Imam Ali، peace be upon him، and its compiler Sayyid Razi. This article is an attempt first to analyze the act of writing supplements to find a way through that to evaluating The Supplement of Nahj al-Balāgheh by Kāshif al-Ghitā. Second، by concentrating on the methodology of that work the researcher tries to discuss the merits of the work، such as “care given to understanding hadith،” “kinds of documentation and citation،” and “study of the sources and references” of The Supplement of Nahj al-Balāgheh.
    Keywords: Nahj al Bal?gheh, supplements, H?di Ibn Abb?s K?hif al Ghit?, understanding hadith, kinds of documentation, citation
  • Abdul Hdi Faqihizdeh, Narjes Tavakkoli Muhammadi * Pages 95-120
    Al-Majazāt al-Nabawiyyah written by Sayyid Razi (died AH 406)، the great Shii scholar، is the only independent Shii work on the explanation of the literary figures of the traditions reported from the Prophet، peace be upon him and his household. This work، which comprises more than 360 traditions with figurative meaning، shows the excellence and the high position of the author in the world of knowledge and Islamic scholarship. Sayyid Razi in Al-Majazāt al-Nabawiyyah briefly and without dividing his books into sections list the traditions and where it is necessary explains the terms. He discusses then the different narrations and texts، and following that he explains the figurative meanings and in some cases the figures in the holy Quran where they are identical with figures mentioned in the related traditions. Sometimes he discusses some of the related theological objections and answers them. In some cases he also discusses other points which are not related to literary figures and their meaning. Finally he mentions the methods of his masters and the sources he has used in writing Al-Majazāt al-Nabawiyyah.
    Keywords: Sayyid Razi, Al, Majaz?t al Nabawiyyah, Methodology, traditions with figurative meaning, Science of Hadith, Interpretation of Traditions
  • Parviz Rastegr *, Zeynab Qasri Pages 121-136
    The ancient and vast land of central Asia was conquered soon by Muslims and Islam became the creed of the people of that region. The settlement of this religion in that land was not only a military event. The people of Central Asia who professed Islam، like other Muslims in other lands، had their part to play in benefitting from the teachings of Islam and also in spreading those teachings and their carriers، i. e. the holy Quran and hadith، to other people and in other places. From the reports given by Sam’ani، the indefatigable Sunni scholar of hadith، in his book Al-Ansab، we come to learn about the unbelievable number of the scholars of hadith in the Central Asia. No doubt that this phenomenon was not a simple event rooted in a one-sided element and rising from a shallow ground، but rather it had its roots in a deep and fertile ground. This research is an attempt to study the huge number of the scholars of hadith in Central Asia from the perspective of the science of the transmitters of hadith knowing the geographical distance of the people of that land from the centers of the leading scholars in the science of the hadith who were engaged in the critique of the narrators of hadith. The researchers try to show that one of the reasons of the high number of the scholars of hadith in Central Asia is that they remained unknown to and safe from the sword of the science of the transmitters of hadith، which contributed to their good name among the Muslims of that land and the acceptance of their narrations by people in every region and mosque.
    Keywords: Central Asia, wounding, authentication, Samani, Al, Ansab, Muslim conquers
  • Fathiyyah Fatthizdeh *, Muhammad Kzem Rahmn Setyesh, Fatima Vanaki Pages 137-160
    One of the features of the Dictionary of the Transmitters of Hadith is comparing the documents of the traditions that are identical or similar in content in order to find out the corruptions of the documents. Khoie has elaborated on the difference among the four Books in regard of their documentation in “The Difference among the Books” and “The Difference among the Editions”، and has highlighted many cases of correctness، corruption and error in the fields of documents، expressions and titles. The present article by collecting and evaluating many specimens of the evaluations of Ayatollāh Khoie in the “The Difference among the Books” and “The Difference among the Editions” argues that he grounds his correction of the documents by employing the classification and documentation of Al-Kafi، Wasail al-Shiah and Al-Wāfi، and the amplitude of the editions.
    Keywords: Khoie, Dictionary of the Transmitters of Hadith, corruptions of the documents classification, the Four Books
  • Jafar Shanazari *, Seyyed Mehran Tabatabaei Pudeh Pages 161-188
    The well-known hadith of the two weighty sources related from the Prophet، peace be upon him and his household، has been always the focus of the attention of the Muslims and the interpretation of the Shiite and Sunni scholars and theologians and has been narrated in different forms. In this research on the basis of the chain of narration of the traditions some expressions of this hadith، which have been frequently mentioned in Shiite books، have been chosen and also the meaning of the word household with respect to similar traditions of the two weighty sources cited in Shiite books has been discussed. Moreover، by discussing the documented traditions of the two weighty sources in the Sunni books and examining the chain of narration of each expression of the traditions، which have been narrated differently، and drawing a diagram of its narrators and their reliability from the viewpoint of the Sunnis the reliability of this and other similar traditions of the two weighty sources، which have been narrated differently and have a different meaning from that of the tradition، has been evaluated. Finally، the objections made by Sayyid Abul Fazl Borqaie to the tradition of the two weighty sources in respect of the authority of the knowledge of the household of the Prophet، peace be upon him and his household، have been discussed and answered and the correct view has been chosen.
    Keywords: the Prophet\'s Family, Weighty Sources, transmission, widely transmitted hadith, authority in jurisprudence
  • Muhammad Baqir Behbudi *, Mujgan Sarshar Pages 189-214
    This article is an attempt to have an analytical study of the book of Ahmad Ibn Ali Ibn Abbas Najashi، one of the Shiite experts in the science of the transmission of hadith. Considering certain proofs and evidence it shows that The List of Names of the Shiite Authors was presented to the world of knowledge at that time not at the time of the life of its author، but rather many years after his death by his son Ali Ibn Ahmad Ibn Abbas Najashi through the permission he gave to Abu al-Samsam Marvizi، one of the old students of Ibn Najashi، the father. Some of the proofs which shows analytically and comparatively that Ibn Najashi the son after the death of his father has edited the drafts of his father، so far that his knowledge allowed him، are: the prayer “May Allah add to the years of his life and continue his greatness and blessings” in three parts of the main edition of the book، some additions and corrections to the biographies، including different biographies of the same person، with or without an interval، so they seem to be two or three people، while it is not so.
    Keywords: Ahmad Ibn Ali Ibn Abb?s Naj?shi, Al, Fihrist, The List of Names of the Shiite Authors, Abu al Sams?m Marvizi, science of Rejal
  • Mortaza Rahimi * Pages 215-238
    Homeland has been always the focus of attention. In Islam some verses and traditions speak of patriotism and love for one’s country، and one such tradition is the famous saying attributed to the Prophet، peace be upon him and his household، that “Patriotism is a sign of faith.” This sentence has attracted the attention of the Muslim scholars. The problem of explaining the relationship between faith and love for one’s country has led the Sunni scholars to contend that the hadith is fake. On the other hand، many Shii and Sunni scholars have offered different meanings for homeland، such as paradise، one’s origin، and the Islamic land and thus tried to solve the problem of the meaning of the statement. Even if we admit that the hadith is fake and there is no way to explain the meaning of the statement، the permission to love one’s country which may be inferred from verses and traditions is accepted by the Shii and Sunni scholars. On the other hand، the Shii scholars on the basis of this statement have concluded the possibility of loving one’s country، etc. The present article analyses the statement in question from three perspectives of evidence، meaning، and jurisprudence.
    Keywords: Homeland, patriotism, concept of homeland, chain of transmission, faith
  • Mustafa Sadeqi * Pages 239-250
    The traditions on the judgments of Ali، the Commander of the Faithful، peace be upon him، have been mentioned in many of the Shii and Sunni’s books. Aside from the argumentative jurisprudence works، authors have not analyzed and critiqued these traditions and have only gathered and transmitted them. The study of these traditions like other narrations and hadiths depends on understanding the sources and then the study of their documents and texts. This article is an attempt to find out which sources and works have related these traditions and what the qualities of these sources are and how much reliable they are. Having classified and explained the kinds of these works the researcher has concluded that the least reliable of these traditions from an academic point of view are those which have been narrated in the books of dispositions.
    Keywords: Ali Ibn Abi Talib, judgment, sources, traditions
  • Muhammad Kzem Rahmati * Pages 251-272
    The Earlier Shii narrators of hadith and scholars followed clear principles in their study of hadith. One of these is their views on the traditions narrated in books compiled by other than Shiis in order to separate the books written by Shii scholars from those written by others. In this research some ancient Shii hadith texts which have been used also regularly consulted by the Sunnis have been studied and it is shown that the Shii hadith scholars in order to prevent any possible confusion which might happen later used to look carefully and meticulously at the traditions which were narrated by both Shiis and Sunnis and tried to find a particular method to narrate from those sources.
    Keywords: Muhammad Ibn Muslim, Ash\'thiyyat, literary Dimension of Imam Ali, Sunnism
  • Rahmatollh Abdullzdeh, Mahdi zarifard * Pages 273-302
    To distinguish the Makki and Madani Suras and verses of the holy Quran is very useful in understanding the causes of revelation and also knowing the abrogating and abrogated، the absolute and the limited، the general and the particular، etc. Therefore، throughout history the researchers have always endeavored to distinguish between the Makki and Madani Suras. In this regard، the scholars، including Jalal al-Din Suyuti، differ on more than thirty Suras whether they are Makki or Madani. Seyuti in Al-Itqān fi Ulum al-Qurān to substantiate his views refers to traditions which have been mentioned in different exegeses and books of traditions written by the Sunnis. In this article the researcher by discussing the documents and the texts of those traditions shows that these traditions are drastically poor both in regard of their documents and content.
    Keywords: Al, Etq?n, Jalaluddin Suyuti, Makki, Madani Suras, traditions, critique of hadith