فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه - سال دوم شماره 2 (تابستان 1393)

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال دوم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید ایل بیگی، خانم لیلا نیک بین، محمد اسماعیل افضل پور صفحات 5-13
    زمینه و هدف
    در استفاده از تمرین درمانی و ورزش جهت کنترل و پیش گیری و درمان بیماران مبتلا به کمردرد توافق نظر وجود دارد. اما با توجه به تنوع شیوه های تمرین درمانی هنوز شواهد کافی در مورد برتری یک روش به روش دیگر وجود ندارد. این مطالعه تاثیر 6 هفته تمرین ثبات مرکزی درمانی بر میزان درد، تعادل و استقامت عضلات تنه در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی را بررسی نمود.
    روش
    تعداد 18نفر با میانگین سن (31/0±11/24(سال، قد (003/0 ±42/155) سانتی متر، وزن)50/4± 59/67) کیلوگرم از بین مراجعه کنندگان در پی یک فراخوان در دانشگاه بیرجند به عنوان نمونه به طور تصادفی در دو گروه، تمرین 10نفر و شاهد 8 نفر قرار گرفتند. قبل و بعد از درمان میزان درد، میزان استقامت عضلات تاکننده و راست کننده تنه به ترتیب توسط پرسشنامه کیوبک، آزمون دراز و نشست و تست سورنسن اندازه گیری شد، تمرینات ثبات مرکزی به صورت منظم طی 6 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه در حدود 45 دقیقه به مرحله اجرا در آمد. از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف برای بررسی نرمال بودن گروه ها، و برای تجزیه و تحلیل آماری از ضریب همبستگی پیرسون، و آزمون t مستقل و وابسته برای مقایسه بین گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که متعاقب 6 هفته تمرین کاهش معناداری در سطح درد؛ همچنین افزایش معناداری در استقامت عضلات گروه تمرین مشاهده گردید (05/0 > P)، اگر چه این نتایج در بین گروه ها معنی داری نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که تمرینات ثباتی مرکزی قابلیت کاهش عوارض ناشی از کمردرد را داشته و می توان از آن به عنوان یک روش درمانی برای افراد مبتلا به کمردرد در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: تمرین ثبات مرکزی، استقامت عضلات تنه، میزان درد، کمردرد مزمن
  • شهناز کمالی جوان، صدیقه اسمعیل زاده بهابادی، حمیدرضا میری، محمدرضا حاجی نژاد، فاطمه دهمرده قلعه نو صفحات 14-18
    زمینه و هدف
    دیابت بیماری مزمنی است که با کاهش ترشح انسولین ناشی از اختلال در عملکرد سلول های بتا در پانکراس یا افزایش مقاومت به انسولین مشخص می شود. گرایش به درمان دیابت توسط داروهای گیاهی که دارای عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای شیمیایی هستند، روز به روز گسترش می یابد. این مطالعه با هدف اثر عصاره هیدرو الکلی برگ گیاه جغجغه بر میزان گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.
    روش
    تعداد 45 موش صحرایی نر به طور تصادفی در سه گروه 15 تایی شاهد سالم و شاهد دیابتی و دیابتی تحت تیمارتجویز عصاره برگ گیاه جغجغه تقسیم شدند. القا دیابت نوع 1 در موش های صحرایی نربه وزن (300-150 گرم)با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین به میزان (mg/kg 60) صورت پذیرفت. به موش های دیابتی تحت تیماربه صورت روزانه (mg/kg 300) به مدت 30 روزعصاره هیدروالکلی برگ گیاه جغجغه از طریق گاواژ خورانده شد. گروه شاهد سالم وشاهد دیابتی در این مدت آب مقطر دریافت کردند. سپس در روز قبل از تجویز عصاره و روز های 15 و 30 بعد از تجویز عصاره میزان گلوکز خون و وزن موش ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که وزن موش ها در گروه های شاهد سالم، دیابتی شاهد و دیابتی تحت تیمار تغییری نکرد. در گروه دیابتی تحت تیمار در روز 15 مقدار گلوگز خون نسبت به گروه شاهد دیابتی و شاهد سالم کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد خواص ضد دیابتی در عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جغجغه وجود دارد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، جغجغه، گلوگز خون
  • محمد تقی قانعیان، محمدحسن احرامپوش، حسین علیدادی، عباس صادقی، علی اصغر نجف پور، ضیاالدین بنیادی صفحات 19-24
    زمینه و هدف
    ذرات معلق هوا یکی ازآلاینده های اصلی هوا در مناطق شهری است که معمولا ازمنابع مختلفی مانند اگزوزخودروها، فراینداحتراق صنعتی و یا ازتبدیل ثانویه آلاینده های گازیتولید می شوند.ذرات با قطر کمتر از 5/2 میکرون، به اعماق ریه نفوذ می کنند و موجب اختلالات تنفسی می شوند. استاندارد 24 ساعته 5/2PM 35 میکروگرم در مترمکعب می باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی میانگین 5/2PM در هوای شهر مشهد می باشد.
    روش
    این مطالعه از نوع تحلیلی-مقطعی بود که در فاصله زمانی یک سال (از فروردین تا اسفند 1392) انجام شد. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که حداکثر غلظت 24 ساعته ذرات معلق در فصل پاییز با 88/46 میکروگرم بر مترمکعب رخ داده است و نیزحداکثر غلظت 24 ساعته 5/2PMدر ایستگاه دانشگاه برابر با 34/42 میکروگرم بر مترمکعب بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که فصول مهر و زمستان بالاترین میزان آلودگی را داشتند و در بعضی موارد میزان 5/2PM از میزان استاندارد بیشتر شده است. در بین ایستگاه های سنجش آلودگی هوا، ایستگاه دانشگاه نیز بالاترین تراکم 5/2PM را به خود اختصاص داده است.
    کلیدواژگان: 5، 2PM، آلاینده هوا، استاندارد اولیه، مشهد
  • عباس قدرتی تربتی، صدیقه عباسپور، مجید حسن زاده، محمدرضا میش مست، الهه ارمی، زهره زندی صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    مادران دارای نوزاد نارس اضطراب بالایی دارند که تعاملات مادر با نوزاد را تغییر و عواقب منفی آن باعث می شود والدین نقش خود را به خوبی ایفا نکنند و این مساله باعث اختلال بررشد و تکامل نوزاد میگردد. بنا براین به منظور کنترل این اضطراب لزوم انجام مداخله و آموزش برای آنان ضروری می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر کارآزمایی بالینی بود که روی 50 نفر از مادران دارای نوزاد نارس بیمارستان نهم دی شهرستان تربت حیدریه بود که به روش تصادفی ساده از طریق قرعه کشی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. آموزش مراقبتهای دوران نوزادی طی یک جلسه 45تا 60 دقیقه ای جهت گروه آزمون برگزار شد. اضطراب مادران توسط پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر یکروز بعد از بستری (پیش آزمون) و 10 روز بعد از بستری شدن نوزاد (پس آزمون) گردآوری و نتایج توسط آزمون های کای دو و تی تست مقایسه شدند.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک همگن شدند.
    کلیدواژگان: آموزشهای مراقبتی، اضطراب مادران، دوران نوزادی، نوزاد نارس
  • محمد ملکوتیان، سمیه محمدی سنجدکوه صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    آلودگی محیط به فلزات سنگین بدلیل داشتن ثبات شیمیایی و قدرت تجمع پذیری در بدن موجودات زنده، مشکلی بهداشتی در مقیاس جهانی است.مقادیر بالای این فلزات باعث افزایش مرگ و میر، اختلالات مرفولوژیکی، کاهش رشد و اثرات ژنتیکی در انسان می شود. این تحقیق جهت بررسی غلظت فلزات سنگین منابع آب زیرزمینی دشت سیرجان و مقایسه نتایج با استاندارد های موجود صورت گرفت.
    روش
    این مطالعه توصیفی مقطعی در بازه زمانی فروردین تا خرداد 1393 در مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. از 40 حلقه چاه عمیق در اواسط هر ماه نمونه برداری شد. پارامترهایEC، TDS، PH و دما در محل نمونه برداری اندازه گیری شدند. فلزات سنگین با استفاده از دستگاه ICPاندازه گیری شدند. روش نمونه برداری، نگهداری نمونه ها و انجام آزمایشات طبق توصیه های کتاب روش های استاندارد آزمایشات آب وفاضلاب صورت گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایجمیانگین غلظت روی، کروم و کادمیوم نمونه ها به ترتیب از 8/0، 1 و 5/0 میکروگرم بر لیتر تجاوز نکرد. میانگین غلظت سرب و مس به ترتیب μg/l 842/2 و μg/l 743/26 بود. میانگین هدایت الکتریکی (EC)، μs/cm 575/6820 بدست آمد. میانگین غلظت کل جامدات محلول (TDS)، mg/l57/3891بود. میانگینPH نمونه های برداشت شده 5/7و میانگین دما oC95/21 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها منابع مورد مطالعه از نظر فلزات مورد نظر و PH جهت مصارف شرب و کشاورزی منابع مطمئنی هستند و بدلایلی از جمله ترکیبات زمین شناسی، کم بودن صنایع منطقه، کاهش و یا عدم نفوذ فاضلاب های بهداشتی و صنعتی به منابع آب، شرایط جغرافیایی و... در معرض آلودگی نیستند. اما خشکسالی های اخیر، کاهش بارندگی و برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی به بالا رفتن EC و TDS از مقادیر استاندارد ملی ایران و استاندارد های USEPA، FAO و رهنمود های WHO منجر شده است.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، دشت سیرجان، منابع آب زیرزمینی
  • هاشم حشمتی، هادی علیزاده سیوکی، سحر ادیب مقدم، سمانه خواجوی، نرگس رفیعی، ناصر بهنام پور صفحات 40-48
    زمینه و هدف
    یکی از حیطه های مهم خودمراقبتی سبک زندگی است.سبک زندگی الگوی منحصر به فرد از ویژگی ها، رفتارها و عادت هایی که هر فرد از خود نشان می دهد و در صورت معیوب بودن آن، فرد در معرض خطر بیماری ها یا حوادث قرار می گیرد. با توجه به اهمیت موضوع مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوهای خود مراقبتی مرتبط با سبک زندگی و عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان دختر سال سوم دبیرستان های شهر گرگان انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع تحلیلی مقطعی است که در سال 1392 بر روی 300 نفر از دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر گرگان که به روش نمونه گیری چند مرحله ای(خوشه ای، تصادفی) انتخاب شده بودند انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه ای استاندارد که حاوی سوالات دموگرافیک و سبک زندگی بود از طریق توزیع بین دانش آموزان، جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS18و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    سطح تحصیلات 6/71 درصد پدران و 7/78 درصد مادران دیپلم و زیر دیپلم بود. 3/42 درصد پدران شغل آزاد و 72 درصد مادران خانه دار بودند.7/1درصددانش آموزان دارای سبک زندگی ضعیف، 7/46 درصد متوسط، 3/45 درصد خوب و3/3درصد عالی بود. بین سبک زندگی و درآمد، تحصیلات وشغل والدین ارتباط آماری معنی داری وجود دارد. اما بین سبک زندگی و شاخص توده بدنی ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    الگوهای خود مراقبتی مرتبط با سبک زندگی حدود نیمی از دانش آموزان در سطح مطلوبی نمی باشد. لذا پیشنهاد مداخلات مقتضی از جمله مداخلات آموزشی به منظور بهبود و ارتقاء سبک زندگی دانش آموزان صورت گیرد.
    کلیدواژگان: خود مراقبتی، سبک زندگی، دانش آموزان
  • جمشید یزدانی چراتی، مریم تاتاری*، حسن کرمی، حامد روحانی زاده صفحات 49-54
    مقدمه و هدف

    بسیاری از مطالعات در اپیدمیولوژی و علوم پزشکی که در آن پیامد مورد نظر در افراد بارها در طول زمان اندازه گیری می شود، بر اساس طراحی طولی انجام می شوند. از ویژگی های داده طولی تکرارمشاهدات در آزمودنی ها می باشد که باعث ایجاد همبستگی بین مشاهدات می شود. به همین علت در داده های طولی شرط استقلال مشاهدات نقض می شود که باعث شده این داده ها نیاز به روش های آماری خاصی داشته باشند. یکی از مدل های مطلوب برای تجزیه و تحلیل این نوع داده ها مدل حاشیه ای است که روش مشهور استنباط آماری آن معادلات برآورد تعمیم یافته می باشد. به همین جهت هدف از این مطالعه کاربرد معادلات برآورد تعمیم یافته در داده های حاصل از یک کارآزمایی بالینی برای بررسی درمان کولیک شیرخوارگی با پروبیوتیک ها می باشد(1،2).

    روش بررسی

    در این مطالعه ضمن معرفی معادلات برآورد تعمیم یافته، کاربرد آن در تحلیل تاثیر پروبیوتیک بر کولیک شیر خوراگی با استفاده از نرم افزار SAS 9.2 به کار گرفته ایم. این داده ها شامل98 شیرخوار مراجعه کننده به درمانگاه گوارش اطفال بیمارستان بوعلی شهرستان ساری می باشد که حاصل یک کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور می باشد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 49نفره تقسیم شده اند. به گروه شاهد دارونما و به گروه مداخله قطره پروبیوتیک بایوگاییا به مدت 21روز به صورت خوراکی تجویز شد. متغیر پاسخ در این مطالعه متوسط مدت زمان گریه کودک شیرخوار در طول هفته می باشدکه به ترتیب در روز اول، روز 7، روز 14، روز 21 ویزیت ثبت شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مصرف قطره پروبیوتیک، گذشت زمان تاثیر معناداری بر درمان کولیک کودکان شیرخوار دارد به طوری که میزان گریه کودکان در گروهی که قطره پروبیوتیک مصرف نموده اند 9 ساعت کمتر از شاهد است(p<0.05) و میزان گریه کودکان با گذشت هر هفته تقریبا 5/3 ساعت کاهش یافته است (p<0.05).

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود همبستگی بین مشاهدات و نقض شدن پیش فرض استقلال مشاهدات روش معادلات برآورد تعمیم یافته به عنوان یک روش آماری خاص که در آن ساختار همبستگی بین مشاهدات لحاظ شده است، روش آماری مناسبی است. نتایج آماری نشان داد که درمان با پروبیوتیک باعث بهبود کولیک در کودکان شیرخوار می شود.

    کلیدواژگان: مطالعات طولی، معادلات برآورد تعمیم یافته، کولیک شیرخوارگی، پروبیوتیک
  • عبدالکاظم نیسی، مهدی وثوقی، بصیر محمدی، محمد جواد محمدی، ابوالفضل نعیم آبادی، بایرام هاشم زاده صفحات 55-65
    زمینه و هدف
    توسعه سریع تکنولوژی های جدید، همراه با یکسری مشکلات محیطی از جمله آلودگی خاک، آب و هوا است. آلوده شدن خاک بوسیله فلزات سنگین ساختار و تنوع زیستی خاک را بهم می زند. گیاه پالایی از روش های نوین در پاکسازی خاک از فلزات سنگین می باشد. گیاه پالایی از جمله روش های پیشنهادی است که با انباشت عناصر سنگین در اندام هوایی گیاهان، خروج این عناصر از خاک های آلوده را امکان پذیر می کند. هدف از انجام این مطالعه بررسی وضعیت حذف فلزات سنگین موجود در خاک بوسیله گیاه آفتابگردان است.
    روش
    این مطالعه به روش مروری_توصیفی بر روی مطالعات انجام شده در مورد گیاه پالایی توسط گیاهان آفتابگردان انجام گردید. سایت های مورد استفاده عبارت بودند ازscience direct-sid.ir -www.civilica.com- www.magiran.com- www.pubmed.com. معیار ورود اطلاعات مقالات مرتبط با موضوع و حاوی کلمات کلیدی تحقیق بوده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین غلظت کادمیوم در اندام هوایی و ریشه گیاه آفتابگردان وجود دارد. همچنین تفاوت معنی داری بین فاکتورهای انتقال و تجمع زیستی در گیاه آفتابگردان مشاهده شد. همچنین توزیع سرب در اندام های مختلف آفتابگردان از غلظت قابل جذب این عناصر در خاک تبعیت می نماید و با افزایش غلظت سرب قابل جذب در خاک، غلظت آن در گیاه نیز افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    گیاه آفتابگردان برای حذف فلزات سنگین بکار رفته و بیشتر جذب را در مورد سرب و کادمیم از طریق ریشه ی گیاه بوده است. بنابراین آفتابگردان پتانسیل استخراج گیاهی بالاتری نسبت به بسیاری از گیاهان دارد.
    کلیدواژگان: کادمیوم، سرب، گیاه پالایی، آفتابگردان
|
  • Dr. Saeed Ilbeigi, Mis Leila Nikbin, Dr. Mohammad Esmaeil Afzalpour Pages 5-13
    Background And Aims
    There is general consensus about the exercise therapy، as a prevention and treatment of low back pain. But because of different methods of treatment، there is no sufficient evidence about the superiority of one method to another. In this study، the effect of 6 weeks of core stability exercise on pain، and trunk endurance muscles were investigated in girl’s students with chronic low back pain.
    Materials And Methods
    A total of 18 patients with a mean age، (24/11±0/31 years)، height، (155/42 ±0/003 cm) and weight، (67/59±4/50 kg)، were selected among all recalling student that volunteered for this study in Birjand University، and then randomly divided in two groups، as training (10 subjects)، and control (8 subjects) groups. The pain levels and trunk muscles endurance were measured by Quebec back pain questionnaire، Sit- up and Sorensen، test respectively. The core stabilization exercises were exerted on a regular basis within six weeks of each 3 sessions a week، each session was conducted for about 45 minutes. For statistical analysis، the Kolmogorov - smirnov normality test، Pearson correlation and T test were used.
    Results
    the results showed، a significant reduction in pain levels، significant increase in trunk muscle endurance (P˂0/05)، however، no significant difference was found between two groups.
    Conclusion
    it can be stated that the core stabilization exercises، can be used for reduction of the pain، and it can be considered as a suitable exercise for treatment of low back pain.
    Keywords: core stability exercise, trunk muscle endurance, pain score, chronic low back pain
  • Pages 14-18
    Background And Aims
    Diabetes mellitus is a chronic disease recognized by a reduction in insulin secretion due to the malfunction of β cells in the pancreas or an increase in the cell’s resistance to insulin. Todays، the trend in the treatment of diabetes by herbal medicines which have fewer side effects than chemical drugs has promoted. The aim of the present study was to evaluate the effect of hydro - alcoholic Prosopis farcta leaf extract on the blood glucose in diabetic rats.
    Materials and Methods
    In this study، 45 male rats were randomly divided into three groups: 15 healthy controls and diabetic controls and diabetic treated by Prosopis farcta leaves extract. Type 1 diabetes was induced in rats with 300-150 g weight by injected Streptozotocin at 60 mg / kg dose. Diabetic rats were treated daily with 300 mg / kg hydroalcoholic leaf extract of P. farcta for 30 days. Healthy control and diabetic control groups received distilled water during this time. Then the blood glucose was measured at day before and days 15 and 30 after injection of extract.
    Results
    Based on the results، the weight of rats did not change in healthy controls and diabetic controls and treated diabetic. Blood glucose level in the treated diabetic group decreased compared to the control group at day 15.
    Conclusion
    The results of this study showed that hydroalcoholic leaf extract of P. farcta had antidiabetic effects.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Prosopis farcta, blood glucose
  • Pages 19-24
    Background And Aims
    particulate air pollution is one of the main sources of air pollution in urban areas that is generated usually from various sources such as vehicle exhaust، industrial combustion processes or secondary conversion of gaseous pollutants. Particulate matterlessthan2. 5micronsin diameter، penetrate deep into the lungs and are caused respiratory problems. 24-hour standard of PM2. 5 is 35micrograms per cubic meters. The aim of this study was analysis of PM2. 5concentration in Mashhad city، Iran in 2013.
    Materials And Methods
    this study was cross-sectional and within a year (from April to March2013) was conducted. Results were analyzed using one-way ANOVA.، and then compared with the Environment Protection Organization’s standard rates.
    Results
    the results revealed that the maximum concentration of PM2. 52. was، 42. 34μ/m3 at Daneshgah station. The results revealed that24-hour maximum concentration of PM2. 5 was46. 88 in the autumn.
    Conclusion
    The results showed that September and winter seasons had the highest prevalence rate that in some cases، PM2. 5concentration is more than the standard rate. The Daneshgah station has the highest density of PM2. 5 to be allocated.
    Keywords: PM2.5, air pollutant, the primary standard, Mashhad
  • Abbas Ghodrati Torbati, Sedgheh Abaspoor, Majid Hasanzadeh, Mohammad Reza Mishmast, Elahe Erami, Zohreh Zandi Pages 25-30
    Background And Aims
    Premature baby mothers are more anxious than other parents. High levels of anxiety change the interactions between mother and baby and have negative consequences which cause anxiety disorders and cause their parents to fail to play their roles well. This anxiety can be effective on the growth of baby. Therefore، this study was conducted to control their anxiety and to provide training for them.
    Materials And Methods
    This study was a clinical trial study (code: 18035N1) on 50 primiparous mothers with premature infants at Nohom DeyHospital of Torbat Heydariyeh. The simple random method assigned to experimental and control groups. The tool was Spielberger anxiety questioner. One day after being admitted to the newborn، neonatal care، was given to intervention group in 45 to 60 minutes. Mothers’ level of anxiety was collected two times، 24 hours after admission (pretest) and at discharge from the neonatal unit (post-test) and the results were analyzed through chi-square and t-test.
    Results
    In demographic variables there was no significant difference between the two groups (p < 0/005). Before the intervention، the mean anxiety scores in intervention group and control group were 63/67 ±8/32 and 58/17±10/03، respectively. There was no significant difference (p = 0/431) while the mean anxiety scores after the intervention in intervention group and control group were 29/41±9/06 and 67/15±12/3 (p = 0/002)، respectively.
    Conclusion
    The present study showed that infant care training reduces anxiety in mothers of preterm infants، so this strategy can be applied by the authorities to reduce the consequences of the problem caused by this anxiety for mother and baby
    Keywords: Educations of Cares, Mothers\ Anxiety, Neonatal Period, Premature Infants
  • Mohammad Malakootian, Somayeh Mohammadi Senjedkooh Pages 31-39
    Background And Aims
    Heavy metals pollution is a worldwide problem due to the chemical stability and accumulation properties in living things. High levels of these metals increased mortality، morphological abnormalities، growth retardation and genetic effects in humans. This study investigated the concentration of heavy metals in SIRJAN plain groundwater resources and compared the results with current standards.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed in Environmental Health Engineering Research Center of Kerman University of Medical Science from April to June 2014. Samples were collected from 40 deep wells، in the middle of each month. EC، TDS، pH and temperature were measured at the sampling site. Heavy metals were measured using ICP. Sampling، sample storage and laboratory tests were done according to Standard Methods for Water and Wastewater Examinations.
    Results
    According to results، the mean concentration of Zinc، Chromium and Cadmium in samples were not exceeded 0. 8، 1 and 0. 5μg/l، respectively. The average concentrations of Pb and Cu were 2. 842 and 26. 743 μg/l، respectively. Average amount of electrical conductivity (EC) was 6820. 575μs/cm. Mean concentration of total dissolved solids (TDS) was 3891. 57mg/l. pH mean was 7. 5 and mean of temperature was 21. 95OC.
    Conclusion
    The results show that studied resources are reliable for drinking and agricultural purposes in terms of Cadmium، Chromium، Copper، Zinc، Lead and pH. In addition، these resources are not exposed to pollution due to the various reasons such as geological compositions، limited industries in the region، reduction or absence of municipal and industrial sewage infiltration into water supplies and the geographical conditions. But the recent drought، reduced rainfall and indiscriminate withdrawal of ground water resources، has led to TDS and EC exceed national، USEPA and FAO standards and WHO guidelines for drinking and agricultural purposes.
    Keywords: heavy metals, SIRJAN plain, groundwater resources
  • Pages 40-48
    Background And Aims
    Life style is one of the most important domains of self- care. Life style is a personal unique pattern including characteristics، behaviors and habits that everyone performs and improper life style led to diseases and accidents. According to importance of the subject، the current study was done with the aim of Identification Self- care pattern related to Life style and its related factors among female high school students in Gorgan.
    Materials And Methods
    In this cross sectional-analytical study that was done in 2013،300 female high school students in Gorgan were selected through multi-stage sampling method (random and cluster) and Data were collected using the valid and reliable questionnaire that included demographic and life style via self report. Then data were analyzed using SPSS18 and one way ANOVA test.
    Results
    Educational level in their fathers and mother was Diploma and under diploma in 71. 6 and 78. 7 respectively. Their father job was non- government in 42. 3% and their mother job was housewife in 72%. Life style was in the low level in 1. 7% of the under studied population، 46. 7% in moderate level،45. 3% in good level and 3. 3% was in excellent level. There was significant relation between life style with parents income، parents education، parents job but there wasn’t significant relation between life style with Body Mass Index.
    Conclusion
    Self- care pattern related to Life style in the half of the students isn’t in desirable level. So we recommended appropriate intervention، especially educational intervention for promotion of healthy life style
    Keywords: Self, care, life style, students
  • Jamshid Yazdani Charati, Maryam Tatari, Hasan Karami, Hamed Rohani Zadeh Pages 49-54

    Introdiuction and

    Objective

    Many Studies about Epidemiology and medical sciences that measured desired outcome at frequently individuals over times are done based on a longitudinal design. the features of a data set is repeated observes. For this reason، requirement of independence observation in longitudinal data is violated that causes this kind of data needs the specific statistical method. One of the methods that is used for analyzing this kind of data is marginal model. generalized estimating equations (GEE) is a famous statistical inference for this. By this، the purpose of study GEE applications in data comes from the result of the clinical trail is to survey the treatment of infancy colic.

    Methods

    In this study، in addition to introduce generalized estimating equations benefits the usage of it on analyzing probiotics impact on infancy colic in breast milk fed by using SAS 9. 2 soft ware. These data include 98 infants that recourse pediatric gastroenterology clinic in Booali hospital in Sari. it is the result of accidental one side trial study. Patients were randomly divided in two 49 members groups. the control group was given placebo and another group was administered Biogaia oral drop in 28 days. In this study، the response variable is the average crying time of infants during the week –fist day،7th day، 14th day and 21th day were recorded respectively.

    Result

    The result showed that using probiotic drop، time and Maternal smoking had significant impact on infancy colic. the crying time of those babies that used probiotic drop reduced 9 hours in compare with those who didn’t use. (p<0. 05) the children crying with the passage of per week 3. 5 hours decreased (p<0. 05). Conclution: By considering the correlations among observations and violate the independent observation default the GEE as a specific methods that considered the correlation among observations is an appropriate statistical method. The results of GEE statistic methods in longitudinal data showed that treatment with probiotics improves infant colic in children.

    Keywords: Longitudinal Data, Generalized estimating equations, Colic, Probiotic
  • Pages 55-65
    Background And Aims
    The environmental pollution induces rapid development of new technologies cases problems such as pollution of soil، water and air. Heavy metals contaminated can disturb Biodiversity soil. Phytoremediation is one of them new techniques in cleared of heavy metals in soil. A Phytoremediation method enables leaving a contaminated soil from the elements with accumulation of heavy metals in the shoots of plants. The purpose of this study was to evaluate the removing heavy metals in contaminated soil by phytoremediation.
    Materials And Methods
    This study performs on studies by reviewed _ descriptive، the effects of flooding and erosion، on environmental pollution and disasters; were collected based on available reviewed articles. Criteria for entry data was related to articles the topic and containing research keyword.
    Results
    The results showed significant differences are between cadmium concentrations in plant shoots and roots of Helianthus plants. Also significant differences observed between Transfer factors and bioaccumulation in another species، therefore extracted potential sunflower plant higher than sorghum. The results showed that the distribution of lead in different organs of sunflower plant can had complied concentrations absorb in lead levels of these elements in soil and with increasing concentrations of soluble lead in soil، were also increased lead concentration in plants.
    Conclusion
    lead and cadmium were absorbed in sunflower shoot plant higher than root.
    Keywords: cadmium, lead, Phytoremediation, Helianthus