فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 42 (بهار 1394)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 42 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین اثباتی، سید حبیب الله طباطباییان صفحه 2
    حدود 3000 کیلومتر خطوط ساحلی، دسترسی به دریا در شمال و جنوب کشور، دسترسی به آب های آزاد (اقیانوس هند)، از جمله مزیت های مهم جغرافیایی کشور در حوزه دریایی بوده و سبب شده صنایع دریایی دارای جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشور باشد. صرفه اقتصادی ترانزیت دریایی و بهره برداری حداکثری از منابع دریا، ضرورت جایگزینی شناورهای فرسوده چوبی با شناورهای لندینگ کرافت را دو چندان نموده است. بدین منظور مهمترین اهداف این تحقیق توسعه حمل و نقل دریایی و ترانزیت کالا و دستیابی به توانمندی تولید شناورهای لندینگ کرافت می باشد. سرمایه گذاران و تامین کنندگان شناور در تصمیم گیری نحوه تامین، با دو سوال روبرو هستند 1) اولویت سرمایه گذاری براساس کدام روش اکتساب است؟ و2) توانمندی صنعت نسبت به روش انتخاب شده در چه سطحی قرار دارد؟ این تحقیق ابتدا با تعاریفی از فناوری و انتقال فناوری، زوایای مختلف فرایند اکتساب فناوری، از شناسایی، انتخاب، انتقال، بهره برداری و اشاعه را مورد بررسی قرار داده است. مدل های تصمیم گیری ارائه شده توسط آقایان لیتل و فورد شناسایی و براساس داده های فوق مدلی برای تحقیق ارائه شده است. در اولین گام سازماندهی و ساختار اجرایی پروژه اکتساب تعیین و تقسیم وظایف اعضا صورت گرفت. ارزیابی توانمندی صنعت و شناسایی و ارزیابی تامین کنندگان از مهم ترین فعالیت های گام دوم بوده است. داده های حاصله به وسیله مدل فورد مورد بررسی قرار گرفت. این پارامترها، تصویری شفاف برای تصمیم گیری مناسب مدیران ارشد ایجاد نمود و اقدامات لازم برای اکتساب شناورهای لندینگ کرافت از طریق همکاری مشترک صورت پذیرفت و در انتها مزایا و معایب نحوه دستیابی، توسعه درون زا و انتقال، مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: انتقال فناوری، انتخاب فناوری، فرایند تصمیم گیری، توسعه فناوری
  • سیدداود میرحبیبی، مصطفی مبلغی صفحه 13
    سازمان ها برای بقا و تولید محصولات جدید مورد نیاز محیط خود نیاز به فناوری جدید دارند یکی از راه های اکتساب فناوری انتقال آن از سازمان های دیگر می باشد. یکی از مشکلات صنایع کشورهای در حال توسعه عدم اثربخشی فناوری انتقال یافته وارداتی می باشد که دلیل این امر عدم طی کامل فازهای انتقال فناوری و یا عدم شناسایی اولویت های بهبود در این فازها می باشد فرایند انتقال فناوری شامل 6 فاز می باشد این فازها به ترتیب عبارتند از: گزینش و اکتساب، انطباق، جذب، کاربرد، توسعه و بهبود و انتشار. در این تحقیق با بررسی تحقیقات میدانی و مطالعات انجام شده در حوزه فرایند انتقال فناوری مولفه های تاثیرگذار در فرایند انتقال فناوری شناسایی و تعیین گردید و با استفاده از آزمون تی استیودنت رابطه معنی داری این مولفه ها بر فرایند انتقال فناوری، بررسی و اثبات شدند و سپس با جمع آوری نظر خبرگان، اقدام به ارزیابی میزان موفقیت فرایند انتقال فناوری نموده و با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) اهمیت فازها به ترتیب مشخص شده اند و با میزان موفقیت آنها مقایسه شدند سپس شاخص های فازهای انتقال فناوری با استفاده از تحلیل اهمیت عملکرد (IPA) از دو بعد اهمیت و عملکرد ارزیابی شدند تا از طریق شناسایی اولویت های بهبود و تمرکز در جهت رفع آنها و تخصیص منابع، فرایند انتقال فناوری در شرکت صمام بهبود یابد.
    کلیدواژگان: فناوری، انتقال فناوری، تحلیل اهمیت عملکرد، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • رحیم قاسمیه، مهدی هاشمی صفحه 21
    تغییرات سریع فناوری در صنایع مختلف و در نتیجه آن کوتاه شدن دوره عمر محصولات و فشرده شدن رقابت نیاز به نوآوری را تشدید می کند کمبود نوآوری یکی از عوامل اصلی پایین بودن سطح رشد شرکت های پتروشیمی در کشورهای در حال توسعه است. در این مقاله هدف شناسایی و سنجش متغیرهای موثر بر نوآوری در شرکت های پتروشیمی استان بوشهر است. بدین منظور بیست وشش متغیر موثر بر نوآوری در شرکت های صنعتی در استان بوشهر شناسایی و سپس با استفاد از فرایند تحلیل شبکه ای فازی به هفت متغیر مهم کاهش یافتند که عبارتند از فرهنگ تغییر در کارکنان، عملکرد مدیریت، توجه به خواسته های مشتری، شرایط مالی، انعطاف پذیری محصول، استفاده از فناوری های جدید و حمایت های دولت. در نهایت درجه تاثیرگذاری و تاثیرپذیری این هفت متغیر با استفاده از تکنیک دیماتل فازی و رسم شکل مشخص گردیدند. نتایج تحقیق نشان می دهد متغیر فرهنگ تغییر در بین کارکنان یکی از موانع نوآوری شرکت های پتروشیمی استان بوشهر است و باید حل شود. متغیر عملکرد مدیریت، متغیری است که مشکل نوآوری شرکت های پتروشیمی استان بوشهر را حل می کند و باید در اولویت توجه قرار گیرد. متغیر توجه به خواسته های مشتری متغیری است که نه از متغیری تاثیر می پذیرید و نه بر هیچ متغیری اثر می گذارد لذا این متغیر، متغیری مستقل در ایجاد نوآوری در شرکت های پتروشیمی استان بوشهر است. متغیر جذب سرمایه گذاری و شرایط مالی متغیری است مستقل که روی تعدادی از متغیرهای موثر بر نوآوری در شرکت های پتروشیمی استان بوشهر، اثر می گذارد.
    کلیدواژگان: نوآوری، تکنیک دیماتل فازی، پتروشیمی، خطرپذیری، فرهنگ تغییر
  • مریم عاشوری، فرید خوش الحان، نجمه جوریان صفحه 29
    امروزه اینترنت همه ابعاد زندگی ما را فراگرفته است و رایانش ابری جدیدترین ارائه این سرویس روی وب موجود در همه جا می باشد. رایانش ابری بیشتر به عنوان پدیده ای اعتیادآور در فناوری اطلاعات و دنیای کسب و کار، نوید دهنده ای برای ارائه مزایای میزبانی ملاحظه شد. شرکت ها به جستجو ورای این اعتیاد و ملاحظه جدی ارزش حقیقی ترکیب ابر در کسب و کار خود نیاز دارند. برای راه اندازی کسب و کار روی ابر باید از مدل های استقرار و سرویس ابر بهره جست و با صرف هزینه کمتر، خدمات بیشتری دریافت نمود. در این پژوهش سیستم ابر به همراه مولفه های آن که برای پیاده سازی کسب و کار یک شرکت روی ابر مورد نیاز هستند، از دیدگاه تجاری مورد مطالعه قرار گرفته است. سپس مفاهیم فناوری هسته و در ادامه تحلیل SWOT برای سازمان های کوچک و متوسط در دنیای ابر و چالش های موجود توضیح داده شده است. سپس راهبردهای پیشنهادی برای تبدیل ضعف ها به قوت و تهدیدات به فرصت ارائه گردیده است. نهادینه شدن راهبرد های پیشنهادی به کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری در سازمان ها و کاربران عادی کمک شایان توجهی خواهد نمود و این امر خود سبب افزایش سودآوری در کسب و کارهای مرتبط با رایانش ابری خواهد گردید.
    کلیدواژگان: رایانش ابری، کسب و کار، تحلیل SWOT، راهبرد
  • سیده صدیقه جلال پور، فرانک نادی صفحه 40
    تحقیق و توسعه نقش کلیدی در تولید دانش و فناوری ایفا می کند بنابراین سرمایه گذاری و برنامه ریزی در این زمینه، برای حفظ و تداوم مزیت رقابتی حائز اهمیت است. از آنجایی که کشورهای در حال توسعه به طور معمول واردکننده فناوری های پیشرفته از کشورهای توسعه یافته هستند و از طرفی در طول سال های اخیر تامین نیازهای مراقبت بهداشتی با موانع جدیدی از جمله هزینه بالای داروها و الزامات جدید تجارت بین المللی رو به رو شده است در نتیجه این مسئله منجر به شکل گیری و توانمندسازی تحقیق و توسعه داخلی در این صنعت شده است. این مقاله ابتدا مروری بر تحقیق و توسعه در صنایع دارویی کشورهای در حال توسعه داشته و سپس نظریات مرتبط با آن را مورد بررسی قرار داده است. با توجه به اینکه کشور هند به موفقیت های بسیاری در صنعت دارویی از طریق اتخاذ و اجرای سیاست های مناسب در زمینه تحقیق و توسعه دست یافته است، در همین راستا تجربیات کشور هند در صنعت داروسازی مورد مطالعه قرار گرفته و در نهایت مسیری که هند از سال 1947 تاکنون در این صنعت طی نموده، در قالب چارچوب مناسبی شامل ابعاد، نوع تحقیق و توسعه، نوع نوآوری (محصول یا فرایند) و زمان به همراه ویژگی های هر دوره از آن ارائه شده است. این چارچوب می تواند به عنوان راهنمایی برای فعالیت های تحقیق و توسعه در صنایع داروسازی سایر کشورهای در حال توسعه از جمله ایران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، صنعت داروسازی، کشورهای در حال توسعه، بایو فناوری
  • مصطفی ابراهیم پور ازبری، میلاد هوشمند چایجانی، محسن اکبری صفحه 49
    صادرات یکی از فعالیت های مهم اقتصادی تاثیرگذار بر موفقیت شرکت های مختلف است، که مرکز توجه بسیاری از محققان و استراتژیست ها بوده است. این میزان توجه به واسطه سهولت استفاده از این راهبرد برای ورود به عرصه رقابت بین المللی و همچنین به سبب ویژگی های سودمندی که صادرات در توسعه و پیشرفت شرکت ها دارد، بسیار حائز اهمیت است. از این رو همواره شرکت ها به دنبال کسب اطلاعات و ترویج دانش صادراتی در زیر مجموعه های مختلف خود بوده اند تا بتوانند عملکرد موفق خود را در زمینه صادرات تضمین نمایند. از جمله رویکردهایی که می تواند در ایجاد دانش صادراتی موثر باشد، دوسوتوانی در سازمان است. دوسوتوانی با ایجاد دو قابلیت کلیدی (اکتشاف و بهره برداری) در شرکت های صادراتی، موجبات استفاده اثربخش و کارا از دانش بازار صادراتی را فراهم کرده و بدین ترتیب زمینه ساز توسعه نوآوری در محصولات شرکت می باشد. در واقع دوسوتوانی با توانمند کردن سازمان ها، به آنها در تولید محصولات جدید مناسب برای محیط رقابتی بین المللی کمک می نماید. لذا مقاله حاضر با ارئه مدلی نظری براساس پیشینه پژوهش و با تاکید بر استفاده از اطلاعات و دانش صادراتی در عرصه بین المللی، نقش دوسوتوانی را در ایجاد دانش صادراتی موثر به منظور رقابت کارآمدتر و توسعه و تولید محصولات جدید مورد بررسی قرار داده است.
    کلیدواژگان: دوسوتوانی، دانش صادراتی، مزیت رقابتی، عملکرد محصولات جدید
  • حسین قلی زاده، علیرضا معینی، علی بنیادی نایینی، مهدی محمدی صفحه 57
    در این مقاله شاخص های ظرفیت جذب در حوزه نانو فناوری ایران شناسایی و تاثیرگذارترین شاخص ها به منظور شناسایی، جذب و کاربردی سازی فناوری توسعه یافته خارجی و استفاده از پنجره های فرصت احتمالی مشخص گردیده. بدین منظور ابتدا با مطالعه ادبیات موضوع با رویکرد رویش نظریه ابعاد ظرفیت جذب در حوزه نانو شناسایی و دسته بندی شده اند، سپس با نظر خبرگان و تصحیحی که در چند مرحله صورت پذیرفته، مدلی مفهومی اولیه ارائه گردیده است. با توجه به مدل اولیه، پرسشنامه ای با 29 سوال طراحی و در جامعه هدف توزیع گردید، 267 پرسشنامه از 600 پرسشنامه دریافت شد. در تحلیل نتایج با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، 29 گویه اصلی در 9 عامل زیربنایی و بنیادی قرار گرفت که با استفاده از مدل اولیه و ادبیات موضوع یک عامل به آن اضافه شد. مجددا تحلیل عاملی اکتشافی برای بار دوم استفاده که 10 گویه مرحله ابتدایی در 5 عامل قرار گرفت. مدل معادلات ساختاری برای هر دو مرحله صورت پذیرفت. نتایج حاکی از تایید مدل ابتدایی ارائه شده می باشد. بعد نگهداری با 84/0، اکتشاف با 55/0، شایستگی های تعاملی با 46/0، ظرفیت های داخلی با 35/0 و تحول با 21/0 به ترتیب مهمترین ابعاد ظرفیت جذب شناسایی، که هر یک از این ابعاد با شاخص های ارائه شده در ادبیات موضوع می تواند پایه و بستر سیاست گذاری در چارچوب سند چشم انداز باشند.
    کلیدواژگان: ظرفیت جذب، نوآوری، معادلات ساختاری، نانو فناوری، تحلیل عاملی
  • مسلم فدایی، هادی حیدری قره بلاغ، صدیق رئیسی صفحه 70
    در شرایط کسب و کار رقابتی امروز، شرکت ها برای بهبود عملکرد خود و پاسخگویی بهتر به فشارهای بازار ناچارند تا ارتباطات نزدیک تری با تامین کنندگان و مشتریان خود برقرار سازند. از میان جریان های اطلاعاتی، مواد و مالی که در زنجیره تامین جاری است، جریان اطلاعات از اهمیت بیشتری برخوردار است و منجر به ارتقای سطح دانش می گردد. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی، تجزیه و تحلیل، و بهبود سطح عملکرد یک خط مونتاژ با استفاده از تکنیک های شبیه سازی است. عواملی مانند زمان های آماده سازی و تنظیم تجهیزات مونتاژ، زمان عملیات، نرخ از کارافتادگی، نرخ تعمیر، و در نتیجه نرخ تولید منشاء تصادفی بودن داده های سیستم بوده و لذا باید برای تحلیل اینگونه سیستم های پیچیده، تکنیک های شبیه سازی را بکار بست. مهمترین ویژگی های عملکرد یک خط مونتاژ شامل گلوگاه ها، مدت زمان سیکل تولید، ظرفیت بافرهای سیستم و تعداد خروجی کارخانه در واحد مشخصی از زمان در این تحقیق بررسی شده است. پس از جمع آوری داده ها و طراحی مدل شبیه سازی نسبت به اجرای آن در محیط نرم افزار ED اقدام گردیده است. مدل شبیه سازی شده پس از طراحی در محیط نرم افزار، در قالب یک مثال عددی برگرفته از دنیای واقعی پیاده سازی شده است. سپس با شناسایی و تحلیل گلوگاه ها و شاخص های عملکردی شامل زمان بازده تولید مجموعه قطعات و مدت انتظار ایستگاه مونتاژ، سناریوی دیگری طراحی و اجرا و زمینه های بهبود فرایند ارائه شده است. نتایج حاصله بیانگر بهبود قابل توجهی از لحاظ کاهش زمان انتظار در صف و در نتیجه افزایش بازده تولید است.
    کلیدواژگان: شبیه سازی گسسته پیشامد، مدیریت دانش، مدل سازی، زمانبندی، زنجیره تامین
|
  • Hossein Esbati, Seyed Habibollah Tabatabaeian Page 2
    3000 km of coastline, access to the sea on the north and south of the country, access to the open water (Indian Ocean), are the advantages of the geographical area of marine and maritime industries that made a special place in the economy of the country. Transit maritime economy and maximum utilization of sea resources has confirmed the need to replacement of worn out vessels with Landing Crafts. For thatmatter, the most important goals of this R&D are: sea freight, transit and achieve the capacity of producing landing craft vessel. Investors and suppliers to meet the needs of customers in a competitive environment must decide: 1) domestic production, 2) transfer of technology, and 3) a combination of both.This paper has initially studied definitions of technology and technology transfer and different perspectives of technology acquisition process, the identification, selection, transfer, exploitation and dissemination. The decision models presented by little and Ford have been studied, based on the data, a model for the study was provided. In the first phase, the project was developed Executive structure of acquisition and division of Duties. The second step is the most important activities, assessment capabilities and industry suppliers that are identified and assessed. Data were analyzed by Ford Models. These results, created clear images for useful decision-making executives, Acquisition of the landing Craft boats were through a joint partnership action. Finally, the advantages and disadvantages of access, internal development and transfer, has been studied.
    Keywords: Technology Transfer, Technology Selection, Decision Making Process, Technology Development
  • Seyed Davoud Mirhabibi, Mostafa Moballeghi Page 13
    organizations to survive and produce new productions in their surrounded environment need new technology. One of the ways to acquisition technology is transfer technology from other organization or countries. One of the most important problems which industries in developing countries are wrestling with is non-effectiveness of transferred technology. The reason for this, is the failure to complete the phases of transfer of technology or lack of improvement in these phases. The technology transfer process has six interactive phases: the selection and acquisition, adaptation, assimilation, utilization, development and diffusion. In this study, field research and studies in the field of technology transfer process is investigated and influential factors in the technology transfer process are identified. With t student model, a significant relationship between these components are reviewed and confirmed. Then through collecting expert opinions, the success of the technology transfer process is evaluated and importance of the phases are specified by extending the classical analytic hierarchy process (AHP) method and They are compared with a success rate, And by IPA, both the importance and performance aspects were evaluated so by determining priorities for improvement and resource allocation, the technology transfer process hasbeen improved. Although this work can be viewed as a case study in Samam co.
    Keywords: Technology, Technology Transfer, Analysis of Importance of Performance, Analytical Hierarchy Process (AHP)
  • Rahim Ghasemiyeh, Mehdi Hashemi Page 21
    the increasingly rate of change and as a result shortening product life cycle, has emphasis on innovation among industrial companies. The purpose of this research is to briefly discuss the role that innovation plays in global competition and to investigate the relationship among influential variables on innovation in petrochemical companies. Drawing from literature review we developed a research model. It consists of 26 factors and then with utilizing DEMATEL Fuzzy technique, they were reduced to seven variables, namely, culture of change, management performance, focusing on clients’ demand, financial conditions, product flexibility, using new technology and government support. Then the effects of above factors on organizational innovation have been assessed. Results emphasizes on vital role of culture of change among employees that must be at center of interest on managers. Also results indicate that clients’ interest is an independent variable that neither effects nor effected by other variables. Among other findings, results indicate that culture of change, management performance and using modern technologies are the most vital factors affecting innovation in petrochemical companies. Investment variable has been identified as an independent variable that has great effect on a number of effective variables in petrochemical companies.
    Keywords: DEMATEL Fuzzy, Innovation, Petrochemical, Competition, Risk, Culture of Change
  • Maryam Ashouri, Najmeh Jooriyan, Farid Khoshalhan Page 29
    todays, Internet have been engulfed all aspects of our life. Cloud computing is the newest presenting of internet on the ubiquitous web. Cloud computing considered as a provider of host benefits and has addictive natural in information technology and Business world. Organizations need to search extra addiction and considering real value of compounding cloud in business. Establishing business on cloud needed deployment models and cloud services. Also we can receive greater services by spending lower costs. This research has studied cloud system and its components, the business perspective, which is starting organization's business on cloud needed. In addition, concepts of core technology and SWOT analysis of small and medium organizations and available challenges have been explained in the world of cloud. Then, this paper has presented suggestive strategies for converting weaknesses to strengths and threats to opportunity. The proposed strategies help decreasing-cost and increasing productivity in organizations and normal users. They cause to improve profitability in business that they related to cloud computing.
    Keywords: Cloud Computing, Business, SWOT Analysis, Strategy
  • Seyedeh Sedigheh Jalalpour, Faranak Nadi Page 40
    research and Development plays a key role in creating knowledge and technology, hence planning and investment in this area is too important for countries to keep their permanency of competitive advantages. For the time beingdeveloping countries from one side, aretypicallyimportinghigh technologyfromdeveloped countries, and from the other sidein recent years supply of domestic healthcareneeds faced with new barriers such as high costof drugs and the emergence of new international. Consequently the situation leads to formation and enabling of domestic R&D in Pharmaceutical industry. this paper have considered the situation of Pharmaceutical industry’s R&D in developing countries and then examined the related theories, Having in mind the India’s achievements in Pharmaceutical industry through adoption and implementation of appropriate R&D policies,. India's experiences in Pharmaceutical industry especially in bio technology looked over and finally the pass through manner of India from 1947 till now is presented in a suitable framework. The framework’s features consist of types of R&D, forms of innovation (product or process) and the time with in each period. It may used as guidance for R&D activities in Pharmaceutical industry in other developing countries.
    Keywords: Research, Development (R, D), Pharmaceutical Industry, Developing Countries, Bio Technology
  • Mostafa Ebrahimpour, Mohsen Akbari, Milad Houshmand Jaijani Page 49
    export is one of the most important economic activities in the success of firms that has attracted attention of researchers and strategists. This attention is because of the convenience in using this strategy in entering in other international markets and due to benefits of export in development firms. This has motivated firms to acquire export knowledge and train it in their companies in order to guarantee their successful performance in expert. Ambidexterity is an approach that can be effective in terms of creating export knowledge. Ambidexterity, (with two dimensions of exploitation and exploration) in export companies, helps organizations to use export knowledge more effectively and efficiently, in other words ambidexterity can help export companies acquire learning capabilities as a learning organization. As a result, this learning capability can lead to more proper new products in competition. This paper investigates the effect of innovation ambidexterity on export knowledge and new product performance. In literature section we reviewed export and competition in international markets, innovation, export knowledge and competition power, ambidexterity and its dimensions and new product development. After reviewing the literature, we created a model based on the literature and experts views. Experts verified our model and the proposed hypotheses after some discussions. Our proposed model shows that ambidexterity and its dimensions has a positive effect on export knowledge and an effect on export performance while export knowledge has a positive effect on export knowledge.
    Keywords: Ambidexterity, Knowledge Export, Competitive Advantage, New Product Performance
  • Hossein Gholizadeh, Alireza Moeini, Ali Bonyadi Naeini, Mehdi Mohammadi Page 57
    in this research some of impressive indices of absorption capacity are specified. In addition the most effective indices in creation of value from foreign technology and using probable opportunities are identified. Literature review, expert opinion considering and growing ideas theorem leads us to a classification for absorption capacity dimensions and finally with a gradual correction, a conceptual model is developed. Based upon basic model, a questionnaire designed with 29 questions and 600 of them distributed in target society. 267 questionnaires returned and the results with Exploratory Function Analysis (EFA) surveyed. In the first step, results showed that there are 9 fundamental factors which consist of 29 main elements and 1 fundamental factor added by using the model which designed with literature review. In the second step, 10 elements of first step had been included in 5 factors. Structural model of equations considered for both two steps. Outcomes confirm the first extracted model. The most important factors specified, are respectively: Maintenance 0.84, Exploring 0.55, interactional competence 0.46, internal capacities 0.35 and evolution 0.21. All of these factors could be an underlay for strategies decisions of Iran.
    Keywords: Absorbptive Capacity, Innovation, Structural Equation Modeling
  • Moslem Fadaie, Hadi Heidari, Saddigh Raisi Page 70
    in today’s competitive market, companies must work closely with their customers and suppliers if they want to survive and improve their own performance and to provide a better response to market forces. In a typical supply chain, information flow is more important than the other two involved flows including material flow and cash flow. It can be lead to enhance organizational knowledge. The main purpose of the research, is to identify, analyse and improve the performance of an assembly line using simulation techniques. Many factors, such as setup time, operating time, failure rate, repair rate, and production rate, can cause data to be non-stationary. Therefor, in order to analyse such complicated systems it is necessary to apply simulation techniques. The most important properties of an assembly line including bottlenecks, cycle time, buffers capacities, and the number of finished products in a given time period are investigated in the research. After data gathering, and building an appropriate simulation model, the simulation experiments were done with Enterprise Dynamic software. The simulation model is implemented and tested against real-world data and is demenostrated by a numerical example. Then, the bottlenecks and performance measures including throughput time and waiting time are identified and analysed in order to develop a new scenario in which opportunities for improvements are presented. The results show significant improvements in terms of reducing waiting time and increasing efficiencies.
    Keywords: Discrete, event Simulation, Knowledge Management, Modeling, Scheduling, Supply Chain