فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال ششم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مونا رجب بلوکات، سید نصرالله سجادی، مهرزاد حمیدی، مهران میزانی صفحه 9
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین وضعیت امکانات ایمنی در فضاهای ورزشی سرپوشیده آموزش و پرورش شهر تهران از دیدگاه مدیران و مربیان بود که شامل 19 مدیر و 71 مربی می شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که ضریب پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به تایید رسید (88/0α =). یافته ها نشان دادند که: 1- کمک های اولیه با میانگین 10/7 در حد ضعیف قرار داشت و از وضعیت مطلوبی برخوردار نبود. 2- تجهیزات اطفای حریق با میانگین 78/8 در حد پایین تر از متوسط و نامطلوب ارزیابی شد. 3- وضعیت امکانات ارتباطی با میانگین 57/6 در حد ضعیف و خطرناک ارزیابی شد. 4- تدابیر مدیریت بحران با میانگین 10/8 در حد پایین تر از متوسط قرار داشت و از وضعیت مطلوبی برخوردار نبود. 5- در مجموع وضعیت امکانات ایمنی در سالن های ورزشی مورد مطالعه با میانگین 64/7 ضعیف و خطرناک ارزیابی شد. 6- هر چند که در متغیر امکانات ایمنی میانگین نظرات مدیران (74/8) بالاتر از میانگین نظرات مربیان فضاهای ورزشی سرپوشیده (19/7) بود اما نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود (085/0 =P). 7- در مجموع وضعیت مدیریت ریسک در سالن-های ورزشی مورد مطالعه با میانگین 03/9 پایین تر از متوسط ارزیابی شد. با توجه به نتایج تحقیق، پیشنهاد می شود مدیران و مربیان دانش لازم درباره مدیریت خطر و امکانات ایمنی و روش ها و اصول آن را از طریق شرکت در دوره های آموزشی کسب کرده و بدین وسیله دانش خود را افزایش دهند و آن را به منظور مدیریت، شناسایی و کاهش وقایع بالقوه و فراهم کردن محیطی ایمن تر برای شرکت کنندگان، تماشاچیان، کارکنان و سایر افراد حاضر، در فضاهای ورزشی به کار گیرند.
    کلیدواژگان: ورزش، مدیریت، خطر، ریسک، ایمنی، آموزش و پرورش، سالن
  • وحید ساری صراف، رامین امیرساسان، سعید نیکوخصلت، سردار عباسی صفحه 27
    یکی از بهترین و پرکاربردترین روش های افزایش قدرت عضلانی، روش های هرمی و هرمی معکوس است که کاربرد آنها به طور گسترده ای در بزرگسالان به تایید رسیده است ولی بکارگیری این شیوه ها در نوجوانان مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات قدرتی هرمی و هرمی واژگون بر آسیب عضلانی و فاکتور رشد شبه انسولینی در نوجوانان غیر ورزشکار بود. 20 نوجوان پسرغیر ورزشکار (سن: 01/1±13/16 سال، قد: 13/2±73/170 سانتی متر، وزن:04/2±23/57 کیلوگرم) پس از آشنایی با تمرینات قدرتی، بمدت شش هفته و سه جلسه در هفته تمرین کردند. از آزمودنی های تحقیق در چهار نوبت خونگیری بعمل آمد و آنزیمهای آسپارتات آمینوترانسفراز، آلدولاز، کراتین کیناز و عامل رشد شبه انسولینی سرم اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس با نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد یک وهله فعالیت و یک دوره تمرین قدرتی هرمی و هرمی واژگون بر میزان غلظت سرمی آنزیم های AST، ALD و IGF-1 نوجوانان غیر ورزشکار تاثیر معنی داری ندارد اما بر میزان غلظت سرمی آنزیم CK نوجوانان غیر ورزشکار تاثیر معناداری داشتبه نظر می رسد تمرین قدرتی هرمی و هرمی واژگون اثرات مشابهی بر قدرت و فشار عضلانی نوجوانان دارند، لذا می توانند به جای همدیگر مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: تمرینات قدرتی هرمی، تمرینات قدرتی هرمی واژگون، آلدولاز، آسپارتات آمینوترانسفراز، کراتین کیناز، فاکتور رشدی شبه انسولین
  • رضا شجیع، هاشم کوزه چیان، محمد احسانی، مجتبی امیری صفحه 41
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی وضعیت ایدئولوژی اخلاقی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران بود. به همین منظور پرسشنامه 15 گویه ای موقعیت اخلاقی در فوتبال حرفه ای ساخته شده توسط شجیع و همکاران (1391) به طور تصادفی در اختیار 162 بازیکن شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران از 11 تیم راه آهن، نفت تهران، مقاومت شهید سپاسی، فولاد خوزستان، شاهین بوشهر، سپاهان اصفهان، ملوان بندر انزلی، نفت آبادان، پیکان، پاس همدان و آلومینیوم هرمزگان قرار گرفت. روایی محتوایی ابزار توسط متخصصین و ثبات درونی آن نیز در یک مطالعه مقدماتی مورد تایید قرار گرفت. با توجه به برقراری مفروضه های نرمال بودن و همگنی واریانس مربوط به نمره کلی پرسشنامه و خرده مقیاس های آن که با استفاده از آزمون کلوموگروف اسمیرنف بدست آمد، از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0P< استفاده شد. یافته ها نشان داد، بین نمره ایدئولوژی اخلاقی (549/0=F، 853/0=P) و خرده مقیاس ایده آل گرایی (721/1=F، 081/0=P) آزمودنی ها به تفکیک تیم ها تفاوت معنی دار وجود ندارد، اما بین خرده مقیاس نسبیت گرایی آزمودنی ها به تفکیک تیم ها تفاوت معنی دار مشاهده می شود (050/2=F، 032/0=P). بر پایهء یافته ها، بازیکنان فوتبال ایران از نوعی شکاکیت اخلاقی برخوردار هستند که این تردید به تدریج با ترویج نسبیت گرایی در فوتبال ایران، روز به روز به سمت موقعیت گرایی بیشتر و البته مطلق گرایی کمتر در حرکت است.
    کلیدواژگان: ایدئولوژی اخلاقی، ایده آل گرایی، نسبیت گرایی، بازیکنان لیگ برتر، فوتبال
  • محمد فرامرزی، لاله باقری، شبنم یاوری، آذر آقایاری صفحه 53
    پلی پپتید هپسیدین نشات گرفته از کبد متغیری است که ممکن است در شیوع کمبود آهن مشاهده شده در ورزشکاران نقش داشته باشد. بنابراین هدف این مطالعه مقایسه سطح استراحتی هپسیدین سرم و وضعیت آهن بازیکنان زبده دختر فوتسال و افراد غیر ورزشکار بود. آزمودنی های این تحقیق، 24 بازیکنان تیم فوتسال منتخب استان چهارمحال و بختیاری با سابقه ورزشی 1± 5/4 سال بودند که در لیگ کشوری حضور داشتند و به صورت هدفمند انتخاب شدند. گروه کنترل نیز 22 دختر غیر ورزشکار سالم همسان بودند. میانگین سنی افراد تحت مطالعه (48/1±07/20 سال)، وزن (97/6±16/53 کیلوگرم)، قد (06/4±48/161سانتی متر) و BMI (31/2±29/20) بود. سطح استراحتی هپسیدین، آهن سرم، هموگلوبین، درصد اشباع ترانسفرین خون و ظرفیت تام اتصال آهن (TIBC)، با استفاده از کیت های الایزا (شرکت DGR آلمان) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد، در سطح معنی داری 001/0 بین سطوح هپسیدین، ترانسفرین خون و ظرفیت تام اتصال آهن (TIBC) بازیکنان فوتسال دختر و افراد غیرورزشکار تفاوت معنی دار وجود ندارد. با این حال، بین سطوح هموگلوبین و آهن سرم بازیکنان فوتسال دختر و افراد غیرورزشکار تفاوت معنی دار وجود دارد. به نظر می رسد کاهش غیرمعنی دار هپسیدین در بازیکنان دختران فوتسال ممکن است نتیجه افزایش نیازهای آهن در ورزشکاران به عنوان بخشی از فرایند سازگاری باشد که توسط تمرینات طولانی مدت ایجاد می شود.
    کلیدواژگان: هپسیدین سرم، ترانسفرین خون، ظرفیت تام اتصال آهن (TIBC)، هموگلوبین، آهن سرم، بازیکنان زبده دختر فوتسال
  • محمدباقر علی پور، محمدرضا جلالی، افسانه ادریسی صفحه 65
    هدف پژوهش، شناسایی برخی از عوامل موثر بر رفتارهای وندالیستی و تفاوت گرایش به این گونه رفتارها، در گروه های مختلف جمعیتی است. روش پژوهش، پیمایش و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه و جامعه آماری، تماشاگران مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران با حجم نمونه 379 نفر در استادیوم آزادی در سال 1388 است. در بررسی رابطه متغیرهای مستقل و وابسته، یافته های پژوهش نشان داد بین متغیر کنترل و نظارت اجتماعی و گرایش به رفتارهای وندالیستی رابطه معنادار و معکوسی وجود دارد به طوری که با افزایش آن، میزان گرایش به وندالیسم کاهش می یابد. این رابطه برای متغیرهای دیگر این پژوهش به صورت مستقیم است. به این مفهوم که خشونت، ناکامی و انتقام جویی با میزان گرایش به رفتارهای وندالیستی رابطه معناداری داشته به طوری که با افزایش هر یک از آنها میل به وندالیسم نیز افزایش می یابد. در بررسی تاثیر توامان متغیرهای مستقل بر وابسته، بر مبنای یافته های این پژوهش یک مدل مفهومی برای گرایش به رفتارهای وندالیستی تدوین و ارائه شد. نتایج حاصل از مدل، مبین این مطلب است که متغیرهای ناکامی و نظارت و کنترل اجتماعی به طور غیرمستقیم و به واسطه متغیر های خشونت و انتقام جویی بر میزان گرایش به وندالیسم موثر هستند. همچنین متغیر خشونت، با میزان 343/0 بیشترین سهم در گرایش افراد به رفتارهای وندالیستی دارد.
    کلیدواژگان: وندالیسم، رفتارهای وندالیستی، خشونت، ناکامی، انتقام جویی، کنترل و نظارت اجتماعی
  • علی اکبرنژاد، رحمن سوری، الهام وسدی، حامد برزگر صفحه 77
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مداخله شنیداری بر برخی پاسخ های قلبی-تنفسی و متابولیکی مردان ورزشکار در دوره بازیافت پس از یک جلسه فعالیت ورزشی وامانده ساز بود. در این مطالعه ی نیمه تجربی 10 مرد ورزشکار، با میانگین و انحراف استاندارد سن 44/2±22 سال، قد 78/3±175 سانتی متر و وزن 65/4±4/69 کیلوگرم، به صورت داوطلبانه و به روش همگذری در مطالعه ی حاضر شرکت کردند. آزمودنی ها در 2 جلسه ی متوالی با فاصله زمانی 72 ساعت با استفاده از آزمون بروس تا حد واماندگی به فعالیت پرداختند. سپس شرکت کنندگان پس از واماندگی در 2 جلسه، بدون موسیقی و با گوش دادن به موسیقی با ضرب آهنگ تند، ریکاوری شدند. متغیرها (ضربان قلب، برون ده قلبی، حجم ضربه ای، تهویه دقیقه ای، حجم جاری، تعداد تنفس دردقیقه، اکسیژن مصرفی و فشار خون) در ثانیه های 30، 60، 90 و120 دوره ی بازگشت به حالت اولیه اندازه گیری شدند. نتایج مطالعه نشان داد، گوش دادن به موسیقی تند در دوره بازگشت به حالت اولیه، موجب کاهش معنی دار برون ده قلبی، حجم ضربه ای، حجم جاری و اکسیژن مصرفی و افزایش معنی دار نسبت تبادل تنفسی می شود(05/0>P). مطالعه ی حاضر نشان داد، گوش دادن به موسیقی تند بلافاصله پس از پایان فعالیت ورزشی شدید، موجب کاهش کارایی دستگاه قلبی- تنفسی و تمایل دستگاه سوخت و ساز، به سمت متابولیسم بی هوازی می شود.
    کلیدواژگان: پاسخ های قلبی تنفسی، پاسخ های متابولیکی، موسیقی با ضرب آهنگ تند، واماندگی
  • صدیقه حیدری نژاد، پروانه شفیع نیا، نرگس شریفی بحرینی، هدی اخلاقی صفحه 87
    هدف از این پژوهش شناسایی میزان رضایتمندی مشتریان باشگاه های بدنسازی شهر اهواز بود. روش تحقیق پیمایشی و به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری مشتریان زن و مرد باشگاه های بدنسازی شهر اهواز در سال 1390 بودند (950=N). با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری در دسترس، حجم نمونه آماری تعیین شد (273=n). ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته رضایتمندی مشتری حاوی 61 سوال که در 5 حیطه تنظیم شد. روایی سازه پرسشنامه به روش تحلیل عاملی (90/0) و پایایی به روش آلفای کرونباخ (96/0) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون دو جمله ای و یومن ویتنی) و آزمون فرضیه ها در سطح معنی داری (05/0=α) انجام شد. یافته ها نشان داد به طور کلی مشتریان از باشگاه های بدنسازی شهر اهواز رضایت دارند (99/3M=). هم چنین بین میزان رضایت مشتریان زن و مرد در حیطه های روابط اجتماعی، سلامت جسمانی- روانی، کیفیت خدمات کارکنان و برنامه های تمرینی تفاوت معنی دار وجود نداشت، اما بین میزان رضایت از تجهیزات و محیط فیزیکی سالن ها تفاوت معنی دار مشاهده شد و مردان نسبت به زنان رضایتمندی بیشتری داشتند. با توجه به نتایج تحقیق توصیه می شود باشگاه های بدتسازی علاوه بر توجه به نیاز ها و رشته های ورزشی مورد علاقه مشتریان به خصوص بانوان، کیفیت خدمات ارائه شده و رعایت استانداردها در تجهیرات و امکانات باشگاه را مد نظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: رضایتمندی، مشتری، تجهیزات، باشگاه های بدنسازی، اهواز
  • رضا رجبی، هومن مینونژاد، محمد کریمی زاده اردکانی، ناهید علافان صفحه 99
    هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان درد گردنی میان دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری با تاکید بر جنسیت آن ها بود. در پژوهش مقطعی حاضر که از نوع توصیفی (علی- مقایسه ای) می باشد 511 دانشجوی دختر و 516 دانشجوی پسر از 6 دانشگاه در سطح تهران انتخاب شدند. میانگین درد گردنی نمونه ها طی یکسال گذشته توسط مقیاس بصری (VAS)، ارزیابی شد. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0برای تجزیه و تحلیل متغیر پژوهش استفاده شد.
    نتایج نشان داد که در میزان درد گردنی دانشجویان دختر و پسر مقاطع تحصیلی مختلف تفاوت معناداری وجود دارد (05/0≥P)، به طوریکه میزان آن برای هر دو جنسیت در مقطع دکتری نسبت به کارشناسی و کارشناسی ارشد به طور معناداری بیشتر بود (05/0≥P). در نتیجه، اهمیت برنامه-های پیشگیری و درمان درد گردن به منظور کاهش شیوع و همچنین مشکلات مرتبط با آن برای دانشجویان مقطع دکتری بیشتر است.
    کلیدواژگان: اختلالات عضلانی، اسکلتی، درد گردنی، دانشجویان، مقطع تحصیلی، جنسیت
  • میرحسن سید عامری، شیدا سعیدی صفحه 107
    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین شفافیت نقش و سازگاری شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی می باشد. روش پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی در سال 1391 می باشد (300=N). متناسب با حجم جامعه آماری و جدول مورگان، 175 نفر به عنوان نمونه آماری بصورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری پرسشنامه سازگاری شغلی دیویس و لاف کوئیست (1991) با پایایی (83/0=α)، پرسشنامه ساویر (1992) با پایایی(88/0=α) و پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی می باشد. به منظور تحلیل داده های حاصله از ابزارهای اندازه گیری، از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان دهنده ارتباط مثبت و معنادار بین شفافیت نقش و سازگاری شغلی و بین مولفه های شفافیت نقش و مولفه های سازگاری شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی بود. بین میانگین نظرات کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی در خصوص مولفه های سازگاری شغلی و شفافیت نقش بر اساس متغیرهای جمعیت شناختی (جنسیت، سابقه خدمت و سطح تحصیلات) تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: شفافیت نقش، سازگاری شغلی، ارزش ها و نیازها، شخصیت، محیط شغلی
  • مجید رجبی، مهرزاد حمیدی، مجید جلالی فراهانی صفحه 117
    هدف تحقیق بررسی نقش ویژگی های جمعیت شناختی در رضایت شغلی مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری را مدیران تربیت بدنی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل داد. حجم نمونه برابر با کل جامعه و مدیران تربیت بدنی 67 دانشگاه تعیین شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی مینه سوتا (MSQ) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای جهت مقایسه میانگین نظری و میانگین تجربی رضایت شغلی و آزمون واریانس چندمتغیره به منظور تعیین نقش ویژگی های جمعیت شناختی در رضایت شغلی مدیران انجام گرفت. نتایج نشان داد بین میانگین تجربی و میانگین نظری تفاوت معنی داری وجود دارد و رضایت شغلی مدیران در حد بالاست. در میزان رضایت شغلی مدیران بر مبنای ویژگی های جمعیت شناختی تفاوت معناداری وجود ندارد. کمترین میزان رضایت شغلی مدیران مربوط به رضایت از میزان حقوق دریافتی برای میزان کاری که انجام می دهند، بود. بر این اساس، تصمیم گیرندگان حقوق، مزایا و میزان کار مدیران در دانشگاه ها لازم است، میزان حقوق و مزایای دریافتی و میزان کاری که مدیران تربیت بدنی انجام می دهند را مورد توجه قرار دهند. این توجه باید معطوف به مواردی گردد که ویژگی های جمعیت شناختی در محاسبه آن قرار نگیرد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، ویژگی های جمعیت شناختی، مدیران تربیت بدنی، دانشگاه ها
|
  • M. Rajab Boloukat, S.N.Sajjadi, M.Hamidi, M.Mizany Page 9
    The aim of this study was to determine the condition of safety equipment in indoor sport facilities of Education Organization in Tehran from managers and coache's perspectives (19 managers and 71 coaches). A researcher-made questionnaire was used to collect data. The reliability of this questionnaire was approved using Cronbach alpha coefficient (α=0.88). Findings showed that 1- First aid equipment with mean of 7.10 was weak and did not enjoy an appropriate condition. 2- Fire extinguishing equipment with mean of 8.78 was lower the average level and did not have a good condition. 3- Communication services with mean of 6.57 were weak and in a dangerous condition. 4- Risk management measures with mean of 8.10 were below the average level and did not enjoy a proper condition. 5- Totally, the condition of safety equipment in these sport halls with mean of 7.64 was considered as inappropriate and dangerous. 6- Although the perspectives of managers (with mean of 8.74) on safety equipment variable was better than coache's perspectives (7.19), the results of independent t test showed that this difference was not statistically significant (P=0.085). 7- Totally, the condition of risk management in the observed sport halls was assessed below theaverage level (M=9.03). With regard to these results, it is suggested that managers and coaches gain and enhance their knowledge about risk management and safety facilities and the related methods and principles through participating in educational workshops so that they can use it to manage, identify and reduce potential risks and to provide a safer environment for participants, spectators, employees and other people present at sport facilities.
    Keywords: Sport, Management, Risk, Safety, Education, Hall
  • V. Sari Sarraf, R. Amir Sasan, S. Nikou Kheslat, S. Abbasi Page 27
    One of the best and most widely used methods to increase muscle strength is pyramid and reverse-pyramid method. The application of this method has been widely approved in adults but not in adolescents. The aim of this study was to determine the effects of pyramid and reverse-pyramid strength exercises on muscle damage and insulin-like growth factor in nonathlete adolescents. 20 non-athlete male adolescents (age: 16.13 ± 1.01 years, height: 170.73 ± 2.13 cm, weight: 57.23 ± 2.04 kg) exercised 3 sessions per week for 6 weeks after an introductory session on resistance exercises. Blood samples were collected in four phases and then aspartate aminotransferase, aldolase, creatine kinase and serum insulin-like growth factor were measured. To analyze the collected data, ANOVA was used in SPSS. Findings indicated that one session of activity and a period of pyramid and reverse-pyramid strength exercises had no significant effect on the serum concentration of AST, ALD and IGF-1 enzymes but it had a significant effect on the serum concentration of CK enzyme in nonathlete adolescents. It seems that pyramid and reverse-pyramid strength exercises have similar effects on muscle strength and muscle tension in adolescents; so they can be used interchangeably.
    Keywords: Pyramid Strength Exercise, Reverse, Pyramid Strength Exercise, Aldolase, Aspartate Aminotransferase, Creatine Kinase, Insulin, Like Growth Factor
  • R. Shajie, H. Koozechian, M. Ehsani, M. Amiri Page 41
    The aim of this study was to survey the condition of ethical ideology of Iranian premier league soccer players. For this purpose, Ethical Position in Professional Soccer Questionnaire (EPPSQ) with 15 items developed by Shajie et al. (2012) was employed and randomly administered to 162 Iranian premier league soccer players from 11 teams (Rahahan, Naft Tehran, Shahid Sepasi, Foolad Khoozestan, Shahin Booshehr, Sepahan Esfahan, Malavan Anzali, Naft Abadan, Peykan Tehran, Pas Hamedan, Alominium Hormozgan). The content validity of the questionnaire was confirmed by experts and the internal consistency was proved in a pilot study. With regard to the normality of the hypotheses and the homogeneity of variance of the general score of the questionnaire and its subscales (Kolmogorov-Smirnov test), the data were analyzed by one-way ANOVA test (P˂0.05). Results showed no significant differences between score of ethical ideology (F=0.549, P=0.853) and idealism subscale (F=1.721, P=0.081) in the teams. But there was a significant difference between ethical ideology and relativism in the teams (F=2.050, P=0.032). It can be concluded that Iranian soccer players have ethical skepticism and this dubiety gradually spreads relativity in Iranian soccer and moves towards more situationism and less absolutism day to day.
    Keywords: Ethical Ideology, Idealism, Relativism, Premier League Players, Soccer
  • M.Faramarzi, L.Bagheri, Sh.Yavari, A.Aghayari Page 53
    The liver-derived polypeptide hepcidin is a variable that may contribute to the incidence of iron deficiency in athletes. So, the aim of this study was to compare resting serum hepcidin and iron status between the elite female futsal players and non-athletes. 24 futsal players from Chaharmahal va Bakhtiari province who played in the national league were selected to participate in the study purposefully (sports history: 4.5±1 years). The control group consisted of 22 age-matched healthy non-athletes. The mean age of the participants was 20.07±1.48 years, weight 53.16±6.97 kg, height 161.48±4.06 cm and BMI 20.29±2.31. The resting serum hepcidin, serum iron, hemoglobin, transferrin saturation percentage, total ironbinding capacity (TIBC) were measured using ELISA kits (DGR Company, Germany). The results showed no significant difference in hepcidin, transferrin and total iron-binding capacity (TIBC) between athletes and non-athletes while there was a significant difference in hemoglobin and serum iron between the two groups. In this study, an insignificant reduction in hepcidin of female futsal players may be due to an increase in iron needs of athletes as a part of an adaptation process which is produced by prolonged exercises.
    Keywords: Serum Hepcidin, Transferrin, Total Iron, Binding Capacity (TIBC), Hemoglobin, Serum Iron, Elite Female Futsal Players
  • M.B. Alipour, M.R. Jalali, A. Edrisi Page 65
    This study aimed at identifying some factors influencing vandalistic behaviors and the difference in tendency to such behaviors in various population groups. Research method was survey and data collection was carried out by a questionnaire and statistical population consisted of the spectators of Iran premier league football matches (379 subjects in Azadi Stadium in 2009). Results from examining the relationship between independent and dependent variables indicated a significant reverse relationship between social control and monitoring variable and tendency towards vandalistic behaviors, that is to say as it increased, the extent of tendency towards vandalism decreased. This relationship was direct for other variables of the study, that is to say violence, failure, and revenge had a significant relationship with the extent of tendency towards vandalistic behaviors so that an increase in each variable increased the tendency towards vandalism. By studying the integrative effects of independent variables on dependent variables, a conceptual model for tendency to vandalistic behaviors was formulated and presented based on these results. Results of the model demonstrated that frustration and supervision and social control variables had an indirect effect on the extent of tendency towards vandalism via variables of violence and revenge. Also, violence variable (0.343) had the maximum effect on the extent of individual's tendency towards vandalistic behaviors.
    Keywords: Vandalism, Vandalistic Behaviors, Violence, Frustration, Revenge, Control, Social Supervision
  • A. Akbarnejad, R. Soori, E. Vasadi, H. Barzegar Page 77
    The aim of this study was to investigate the effect of auditory intervention on some cardiorespiratory and metabolic responses of athlete males during recovery period after an exhaustive exercise session. In this semi-experimental study, 10 athlete males (mean + SD age: 22±2.44 yr, height: 175±3.78 cm, weight: 69.4±4.65 kg) voluntarily participated in the study via cross-over method. The subjects performed Bruce protocol until exhaustion in 2 consecutive sessions with a 72-hour interval between the sessions. Then, they were recovered after exhaustion without music and with fast music in the two sessions. The variables (heart rate, cardiac output, stroke volume, ventilation, tidal volume, respiratory rate, oxygen consumption and blood pressure) were measured in 30, 60, 90 and 120 seconds of recovery period. The results showed that listening to fast music during recovery period significantly decreased cardiac output, stroke volume, tidal volume and oxygen consumption and significantly increased respiratory exchange ratio (P<0.05). The present study showed that listening to fast music immediately after vigorous exercise decreased cardio respiratory efficiency and metabolic system tended to anaerobic metabolism.
    Keywords: Cardiorespiratory Responses, Metabolic Responses, Fast Music, Exhaustion
  • S. Heydari Nejad, P. Shafinia, N. Sharifi Bahreini, H. Akhlaghi Page 87
    The aim of this research was to identify customer's satisfaction from Ahwaz fitness clubs. This research was survey which was conducted by field method. The statistical population consisted of male and female customers of fitness clubs in Ahwaz in 2011 (N=950). Using the Kerjesy and Morgan’s table and convenience sampling method, the statistical sample was determined (n=273). A researcher-made customer satisfaction questionnaire containing 61 questions in 5 sections was used to collect data. Construct validity of the questionnaire was calculated via factor analysis (0.90), and reliability was estimated as 0.96 using Cronbach’s alpha method. For data analysis, descriptive and inferential statistics (binominal test, Mann- Whitney test) were employed and the significance level for testing hypotheses was determined (α=0.05). The findings showed that the customers were generally satisfied with the physical fitness clubs of Ahwaz (M=3.99). Although there was no significant difference in the amount of satisfaction between male and female customers regarding social relationships, physical-mental health, the quality of staff services and exercise programs, there was a significant difference in the satisfaction from equipment and physical environment of fitness clubs between male and female customers, that is to say men hadhigher satisfaction than women. Considering the results of this research, it is recommended that fitness clubs pay more attention to quality of services and standards of their equipment and facilities in addition to customers’ needs and favorite sport fields especially for females.
    Keywords: Satisfaction, Customer, Fitness Clubs, Ahwaz
  • R. Rajabi, H.Minoonejad, M.Karimizadeh Ardakani Page 99
    The aim of this study was to investigate the extent of neck pain in bachelor, master and PhD students with an emphasis on their gender. In this cross-sectional study which was descriptive (causal-comparative), 511 female and 516 male students were selected from six universities in Tehran. The mean neck pain in subjects was measured by Visual Assessment Scale (VAS) during the past year. One-way ANOVA and Tukey post hoc tests were used for the analysis of the variable at a significance level of 0.05. The results of this study showed a significant difference in the extent of neck pain between male and female bachelor, master, and PhD students (P≤0.05), with both male and female PhD students having significantly more pain than bachelor and master students (P≤0.05). Thus, prevention and treatment of neck pain is more important for the PhD students to decrease its prevalence and related problems.
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Neck Pain, Students, Academic Degree, Gender
  • M. H. Seyyed Ameri, Sh. Saeidi Page 107
    The aim of the present study was to identify the relationship between role clarity and job compatibility of employees in Sport and Youth offices of Western Azerbaijan province. The method of the study was descriptive-correlation and the statistical population consisted of all employees (N=300) in Sport and Youth offices of Western Azerbaijan province in 2012. With regard to the population and Morgan table, 175 subjects were selected as the sample by the stratified random sampling method. Data were collected by Dawis and Lofquist (1991) job compatibility questionnaire (α=0.83), Sawyer (1992) questionnaire (α=0.88) and personal information questionnaire. To analyse the data, Pearson correlation coefficient and multivariate analysis of variance were used. Results showed a positive significant relationship between role clarity and job compatibility and between role clarity components and job compatibility components in Sport and Youth offices of Western Azerbaijan province. There was no significant difference in mean opinions of employees about role clarity components and job compatibility components considering demographic variables (gender, career history and level of education).
    Keywords: Role Clarity, Job Compatibility, Employees
  • M. Rajabi, M. Hamidi, M. Jalali Farahani Page 117
    The aim of this research was to investigate the role of demographic characteristics in job satisfaction of physical education managers at universities. The research method was descriptive and of survey type. The statistical population consisted of physical education managers at those universities affiliated to the Ministry of Science, Research and Technology. The sample was equal to the population (67 physical education managers). The demographic characteristics questionnaire and a standard MSQ questionnaire were used to collect the data. One-sample t test was used to compare the theoretical and experimental means of job satisfaction and multivariate analysis of variance was used to determine the role of demographic characteristics in the managers’ job satisfaction. The results showed a significant difference between the experimental and theoretical means and the managers’ job satisfaction was high. There was no significant difference among the managers’ job satisfaction with regard to the demographic characteristics. The lowest level of the managers’ job satisfaction was related to the salaries they received for the work they carried out. Based on the results, it is necessary for those who make decisions about managers’ salary, benefitsand labor management to consider the salaries and benefits of these managers and the amount of work they perform. The attention should be focused on those cases where the demographic characteristics are not considered in their computations.
    Keywords: Job Satisfaction, Demographic Characteristics, Managers of Physical Education, Universities