فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال چهارم شماره 2 (تابستان 1394)

فصلنامه طب توانبخشی
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/15
  • تعداد عناوین: 19
|
  • پروین فرزانگی*، مهدیه کاظمی، علیرضا براری صفحات 1-10
    مقدمه و اهداف
    اضافه وزن و چاقی یک عامل خطر برای ابتلا به پوکی استخوان است. درمقابل پیشنهاد شده است فعالیت منظم بدنی می تواند از ابتلا به بیماری های استخوانی از جمله پوکی استخوان در زنان جلوگیری به عمل آورد. با این حال، مطالعات اندکی اثر جداگانه و ترکیب دانه کرفس با تمرینات پیلاتس را بر تراکم استخوان در زنان دارای اضافه وزن بررسی کرده اند و نتایج متناقضی به دست آورده اند. لذا هدف از مطالعه حاضر اثر 8 هفته تمرین پیلاتس به همراه دانه کرفس بر میزان چگالی استخوانی کمر و ران زنان دارای اضافه وزن می باشد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش را 28زن بزرگسال دارای اضافه وزن با میانگین سنی 5/5 ± 31سال، وزن 9/5 ±68 کیلوگرم تشکیل دادند که به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. افراد به طور تصادفی و هدفمند به چهار گروه (گروه اول: کنترل، گروه دوم: تمرین پیلاتس، گروه سوم: مصرف کرفس و گروه چهارم: تمرین - کرفس) تقسیم شدند، افراد گروه کرفس و تمرین پیلاتس + گروه کرفس به مدت 8 هفته به صورت خوراکی روزانه 3 عدد کپسول (هر کپسول 3/ 1 گرم) مصرف کردند. گروه کرفس+ تمرین و گروه تمرین، برنامه تمرینی پیلاتس را با شدت 50% تا 80% حداکثر ضربان قلب و تکرار 10 تا 60 را در زمان 60 الی 80 دقیقه 3 جلسه در هفته به مدت 8 هفته انجام دادند. میزان چگالی استخوانی در پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مکمل دانه کرفس و یا تمرین پیلاتس منجر به کاهش وزن شد، ولیکن بر میزان چگالی استخوانی تاثیر معنی داری نداشت. با این حال، گروه مداخله تمرین پیلاتس + دانه کرفس نشان داد به مراتب اثر بهتری نسبت به گروه تمرین پیلاتس + و یا گروه دانه کرفس به تنهایی دارد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر یک اثر حفاظتی از راهبردهای غیر دارویی مانند تمرین پیلاتس و عوامل گیاهی مانند دانه کرفس در پاتوژنز پاسخ های آسیبی به استخوان در زنان بزرگسال دارای اضافه وزن را نشان داد.
    کلیدواژگان: چگالی استخوانی، تمرینات پیلاتس، دانه کرفس، اضافه وزن
  • سمیه کاوسی پور *، سید علیرضا درخشان راد صفحات 11-18
    مقدمه و اهداف
    تشخیص بهنگام مشکلات حرکتی و شروع بهنگام خدمات کاردرمانی به کسب نتایج بهتر در کودکان کمک می کند. چرا که مغز در حال رشد در ماه های ابتدای تولد از پتانسیل بهبود بالایی برخوردار است. لذا در این مطالعه به بررسی میانگین سن شروع خدمات کاردرمانی در کودکان دارای مشکلات حرکتی و فاکتورهای موثر بر آن پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت و پرسشنامه ارزیابی سطح توانمندی خانواده، به روش توصیفی مقطعی و با کمک نمونه گیری در دسترس در یکی از کلینیک های جامع توانبخشی شهر شیراز بر روی 65 کودک دارای مشکلات حرکتی انجام شد.
    یافته ها
    در نهایت ملاحظه گردید سن تشخیص مشکل حرکتی در کودکان در این مرکز5/ 8±1/ 9 ماهگی و سن شروع خدمات توانبخشی، 9/ 13±9/ 17ماهگی می باشد. بنابراین یک تاخیر تقریبا 11 ماهه از زمان تشخیص مشکل کودک تا زمان دریافت خدمات کاردرمانی وجود دارد001/ 0=P. همچنین کودکانی که مشکل آنها توسط پزشک تشخیص داده شده است زودتر از کودکانی که والدین آنها نسبت به وضعیت حرکتیشان ابراز نگرانی کرده اند از خدمات کاردرمانی بهره گرفته اند041/ 0 =P. سایر فاکتورها نظیر جنسیت کودک، وضعیت اجتماعی تحصیلی والدین، سطح توانمندی خانواده، وزن هنگام تولد و وضعیت کودک هنگام تولد تاثیر بسزایی در زمان شروع خدمات کاردرمانی نداشته است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تشخیص مشکل توسط پزشک و توصیه آنان به پیگیری درمان کاردرمانی کودکان نقش مهمی در شروع بهنگام کاردرمانی در کودکان دارای مشکل حرکتی و تداوم پیگیری درمان توسط والدین دارد.
    کلیدواژگان: سن ارجاع، سن آغاز کاردرمانی، مداخلات بهنگام
  • فائزه دهقان، نوید میرزاخانی*، مهدی علیزاده زارعی، مهران سلیمانی، مهرنوش سرتیپی زاده صفحات 19-28
    مقدمه و اهداف
    مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین مشکلات رفتاری و وضعیت حسی در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم به عملکرد بالا پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی،28 کودک مبتلا به اختلال اوتیسم با عملکرد بالا و 29 کودک طبیعی همسان شده شرکت کردند. پس از تکمیل پرسشنامه دموگرافیک و اخذ رضایت، از والدین کودکان در هر دو گروه خواسته شد که پرسشنامه وضعیت حسی ((Sensory Profile(SP) و سیاهه رفتاری کودکان آخنباخ (Children behavior Check list (CBCL)) را تکمیل کنند.
    یافته ها
    به منظور توصیف اطلاعات بدست آمده، از شاخص های گرایش مرکزی، پراکندگی و توزیع نمره ها استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری(MANOVA) با استفاده از نر م افزار آماری SPSS 16 استفاده شد. بین میانگین نمره های کودکان عادی و کودکان دارای اوتیسم در 7 مولفه حس طلبی، تهییج پذیری، تحمل عضلانی پایین، حساسیت حس دهانی، بی توجهی و حواسپرتی، ضعف ثبت حسی و حرکات ظریف/ درک تفاوت معنادار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ضرایب به دست آمده می توان نتیجه گرفت که فاکتور حس طلبی و بی تحرکی بیشترین ارتباط را با مشکلات رفتاری در کودکان اوتیسم داشته اند.
    کلیدواژگان: پردازش حسی، اختلال اوتیسم با عملکرد بالا، مشکلات رفتاری
  • مرضیه پورپیرعلی، مینو کلانتری*، قربان تقی زاده، هاجر مهدی زاده، اشکان ایرانی صفحات 29-36
    مقدمه و اهداف
    افزایش سن با کاهش پیچیدگی در سیستم های بیولوژیکی از جمله سیستم کنترل پاسچرال همراه است. سیستم سوماتوسنسوری نقش مهمی در پیچیدگی این سیستم دارد که با افزایش سن از قابلیت اطمینان ورودی های این سیستم کاسته می شود. بنابراین مداخلاتی که با افزایش ورودی های حسی، پیچیدگی فیزیولوژیکی سیستم کنترل پاسچرال را افزایش دهد؛ می تواند باعث افزایش عملکرد تعادلی و کاهش خطر افتادن شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 8 فرد سالمند با سابقه افتادن با متوسط سنی (53 /3±) 25/ 66 سال به روش نمونه گیری غیر احتمالی ساده انتخاب شدند و پیچیدگی نوسانات مرکز فشار آنان در وضعیت های مختلف با و بدون کفی و با چشم باز و بسته با استفاده از متغیر آنتروپی تقریبی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    استفاده از کفی بافت دار افزایش معناداری در مقدار آنتروپی تقریبی در جهت داخلی-خارجی در سالمندان با سابقه افتادن ایجاد کرد. آنالیز Post-hoc بین آنتروپی تقریبی داخلی- خارجی شرایط مختلف وضعیتی نشان داد که پارامتر آنتروپی تقریبی داخلی- خارجی افزایش معناداری را در وضعیت چشم بسته با کفی نسبت به وضعیت چشم بسته بدون کفی داشته است (004/ 0=P). این پارامتر در وضعیت چشم بسته با کفی نسبت به وضعیت چشم باز بدون کفی نیز افزایش معناداری داشت (001/ 0=P).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که استفاده از کفی بافت دار پیچیدگی نوسانات پاسچرال را افزایش داد، می تواند در سالمندان با سابقه افتادن به عنوان یک مداخله تعادلی جهت کاهش خطر افتادن استفاده شود.
    کلیدواژگان: کفی بافت دار، کنترل پاسچرال، پیچیدگی، افتادن، سالمندی، سوماتوسنسوری
  • زهرا برزگر گنجی، فریده دهقان منشادی*، خسرو خادمی کلانتری، مهری قاسمی، سیدمهدی طباطبایی صفحات 37-45
    مقدمه و اهداف
    نوار کینزیوتیپ به عنوان یک روش کمکی در درمان های محافظه کارانه سندروم گیرافتادگی شانه مطرح شده است. با توجه به تغییرات دقت حس عمقی در طول دامنه حرکتی این مطالعه با هدف بررسی تاثیر نوار کینزیوتیپ در زوایای مختلف حرکت دور کردن بازو از بدن بر بازسازی زاویه مفصلی شانه در افراد مبتلا به سندروم گیر افتادگی شانه طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی که بر روی 12 بیمار مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه انجام شد؛ از آزمون بازسازی فعال زاویه مفصلی در دامنه میانی و دامنه داخلی حرکت ابداکشن برای اندازه گیری حس عمقی استفاده شد. 90 درجه آزمون ابداکشن به عنوان زاویه صفر آزمون در نظر گرفته شد. یک سوم اول کل دامنه حرکتی به عنوان اولین زاویه هدف، یک دوم دامنه و کل دامنه منهای 10 درجه به عنوان دومین و سومین زاویه هدف در نظر گرفته شدند. در این مطالعه نوار کینزیوتیپ با کشش در حدود 10 تا 20 درصد روی عضلات پکتورالیس ماژور، فیبرهای عرضی تراپزیوس، دلتوئید و سوپرااسپیناتوس چسبانده شد. از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر برای بررسی تعامل بین متغیرهای غیر وابسته استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس با تکرار، بدون در نظر گرفتن زوایای مختلف دامنه حرکتی، کاربرد و عدم کاربرد کینزیوتیپ تفاوت معنی دار نشان داد (p=0.01).
    نتیجه گیری
    نوار کینزیوتیپ باعث بهبود حس عمقی در طول دامنه حرکتی حرکت دور کردن بازو از بدن در بیماران مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه می شود.
    کلیدواژگان: حس عمقی، نوار کینزیوتیپ، سندروم گیرافتادگی شانه
  • بهناز ونکی*، حیدر صادقی، مقصود پیری، نسرین رمضانی صفحات 46-52
    مقدمه و اهداف
    پوکی استخوان یکی از بیماری های شایع در بین زنان است که باعث کاهش طول عمر وکیفیت زندگی می گردد، لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر 12 هفته تمرین هوازی بااعمال وزن در آب بر میزان تراکم استخوانی مهره های کمری زنان 50 تا 70 سال هدارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 20 نفرزن 50 تا 70 ساله دارای اضافه وزن،به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه10 نفره آزمایشی و کنترل تقسیم شدند)در هر دو گروه تعداد افراد با پوکی استخوان و بدون پوکی استخوان برابر بودند). فعالیت ورزشی هوازی با اعمال وزن در آب در گروه آزمایشی به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته انجام شد. شدت فعالیت با 60 در صد ضربان قلب شروع شد و در مدت 12 هفته به 80 در صد ضربان قلب رسید. مدت فعالیت از 60 دقیقه در شروع و در مدت 12 هفته به 90 دقیقه رسید. گروه کنترل در این مدت هیچ فعالیت ورزشی نداشتند. هر دو گروه قبل و بعد از دوره تمرینی آزمایش سنجش تراکم استخوان را انجام دادند. برای تحلیل آماری از آزمون t همبسته درسطح معنی داری (P>0/05) استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج پژوهش تفاوت معنا داری بین پیش آزمون و پس آزمون آزمایش تراکم استخوانی گروه آزمایشی دیده شد(P<0/05). در حالیکه درگروه کنترل تفاوت معنی داری دیده نشد (P>0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    بر طبق نتایج پژوهش یک دوره تمرین هوازی با اعمال وزن در آب به مدت 12 هفته موجب افزایش تراکم استخوانی مهره های کمری زنان 50تا 70 ساله دارای اضافه وزن می شود.
    کلیدواژگان: پوکی استخوان، تراکم استخوانی مهره های کمری، فعالیت ورزشی در آب
  • سیده زهره موسوی، آذر مهری*، نگین یوسفی، سامان معروفی زاده صفحات 53-61
    مقدمه و اهداف
    افراد دوزبانه از لحاظ سن اکتساب و سطح تسلط به آن دو زبان تقسیم بندی می شوند. تکلیف روانی کلامی به توانمندی های معنایی در سنین رشد طبیعی، سالمندی و اختلالات نورولوژیک حساس است. لذا عملکرد افراد دوزبانه و تک زبانه در سطح واژگان از طریق روانی کلامی بررسی می گردد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مقایسه ای-مقطعی روی 30 دانشجوی تک زبانه فارسی و 28 دوزبانه کردی- فارسی به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. از دو تکلیف روانی معنایی و روانی واجی استفاده گردید. در روانی معنایی از فرد خواسته می شد اسامی مربوط به مقوله میوه ها و حیوانات و در روانی واجی کلماتی را که با سه حرف /f/،/a/،/s/ شروع می شدند، در مدت یک دقیقه نام ببرد. داده ها با نرم افزار16SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین روانی معنایی و واجی به زبان کردی در افراد دوزبانه کرد-فارس تفاوت معناداری با زبان فارسی شان داشت (001/ 0>P). درحالی که این میانگین به زبان فارسی بین افراد تک زبانه فارسی و دوزبانه، هیچ تفاوت آماری معناداری نداشت. در تمامی تکالیف روانی کلامی به زبان مادری، افراد تک زبانه فارس در زبان فارسی عملکرد بهتری نسبت به افراد دوزبانه به زبان کردی نشان دادند (001/ 0>P).
    نتیجه گیری
    هیچ تفاوتی بین زبان فارسی افراد تک زبانه و دوزبانه در روانی کلامی مشاهده نشد. اما در زبان مادری بین دو گروه، تفاوت معناداری وجود داشت به گونه ای که افراد فارس زبان بهتر از افراد کرد زبان به زبان مادری شان عمل کردند.
    کلیدواژگان: روانی کلامی، روانی معنایی، روانی واجی، دوزبانه، تک زبانه، بزرگسال
  • میر یعقوب زینالی*، بهرام خسروی، محمد آقازاده امیری، سید مهدی طباطبایی، محمد احمدزاده صفحات 62-69
    مقدمه و اهداف
    نظر به اینکه استفاده از عدسی های تماسی نرم سیلیکون_هیدروژلی رو به افزایش است و از طرفی در کشور ما این عدسی ها به عنوان عدسی های فصلی که سه ماه کارکرد دارند، معرفی می شوند و این با زمان استفاده اعلام شده توسط اغلب شرکت های سازنده مغایرت دارد؛ بر آن شدیم که تاثیراستفاده سه ماهه از این نوع عدسی های تماسی را بر آلودگی آن باافزایش زمان استفاده بنا به تحقیقات پیشین، در این جامعه آماری مورد بررسی قرار دهیم.
    هدف از انجام این تحقیق بررسی انواع میکروارگانیسم های موجود در سطح عدسی های تماسی نرم سیلیکون_هیدروژلی پس از سه ماه استفاده و به تبع آن ارزیابی میزان چسبندگی میکروبی به سطح ماده سیلیکون_ هیدروژل با افزایش زمان استفاده می باشد.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه مشاهده مقطعی است، 50 نمونه از سطح عدسی های تماسی نرم سیلیکون_هیدروژلی که به مدت سه ماه مورد استفاده قرار گرفته بودند، بدست آمد و میکروارگانیسم های سطح آنها مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میکروارگانیسم های رشد یافته در محیط های کشت شامل استافیلوکوک اپیدرمیدیس، استافیلوکوک ساپروفایتوکوکوس،استافیلوکوک میکروکوکوس، اشریشیاکولای کلبسیلا، پروتئوس، سیتروباکتری و کورینه باکتریوم دیفتریا بودند.
    در 48% از نمونه ها آلودگی میکروبی مشاهده شد و در 52% نیز هیچ گونه آلودگی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که استفاده سه ماهه احتمال چسبندگی میکروبی و عفونت چشمی را با عدسی های تماسی نرم سیلیکون_هیدروژلی بالاتر می برد و باید این نوع عدسی های تماسی دقیقا به مدت تعیین شده توسط سازنده آن استفاده گردد.
    کلیدواژگان: میکروارگانیسم، عدسی تماسی نرم سیلیکون هیدروژلی
  • حسن وحیدی، نرگس شفارودی*، سودابه جولایی صفحات 70-78
    مقدمه و اهداف
    کاردرمانگران ممکن است در کار بالینی خود با موارد غیراخلاقی متعددی مواجه شوند. هدف از این مطالعه شناخت موارد غیراخلاقی در کاربالینی کاردرمانگران در حیطه ی اختلالات جسمی بزرگسالان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از روش کیفی آنالیز محتوا استفاده شده است.10 کاردرمانگر فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی، با حداقل دوسال سابقه کاری به صورت هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند در کلینیک های خصوصی و بخش های کاردرمانی بیمارستان ها انجام شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها در نهایت منجر به پیدایش چهارطبقه شده است که همگی آن ها بیان کننده عملکردهای غیراخلاقی کاردرمانگران در حیطه ی جسمی بزرگسالان می باشد. این طبقات شامل، انحراف در مسیر درمان، غفلت از منفعت مراجع، بی توجهی به اصول ارتباطات و تاکید بر کسب منفعت مالی می باشند.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که کاردرمانگران در ضمن کار بالینی خود دچار مشکلات اخلاقی متعددی در ارتباط با حقوق مراجعان می گردند که به اعتقاد شرکت کنندگان در این مطالعه، عدم آگاهی از اصول اخلاق حرفه ای مرتبط با رشته ی کاردرمانی و نبود قوانین جامع در این زمینه از علل مهم عملکردهای غیراخلاقی درمانگران است که ضرورت تحقیقات بیشتری را در این زمینه مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: عملکردهای غیراخلاقی، کاردرمانی، اختلال عملکرد جسمی بزرگسالان، تحقیق کیفی
  • ژاندارک اقلیدی، مینا سادات میرشجاع *، زهرا شفیعی، علی اصغر جامه بزرگی، قربان تقی زاده صفحات 79-85
    مقدمه و اهداف
    نقائص حسی یکی از عوارض شایع سکته مغزی است. عملکرد مناسب حس و حرکت نقش مهمی در فعالیت های روزمره زندگی دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان اثر گذاری آموزش حسی- حرکتی بر فعالیت های پایه و پیشرفته روزمره ی زندگی در افراد مبتلا به سکته مغزی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به صورت شبه تجربی از نوع قبل و بعد و بدون گروه کنترل، 12 بیمار سکته مغزی (6 نفر همی پارزی راست، 6 نفر همی پارزی چپ) با میانگین مدت زمان گذشته از بیماری (16/ 13) 50/ 41ماه به صورت غیر احتمالی ساده انتخاب شدند. بیماران به مدت 2هفته متوالی و 5 روز در هفته و 90 دقیقه در هر جلسه تحت آموزش حسی _ حرکتی قرار گرفتند. قبل و بعد از پایان مداخلات، آزمون های شاخص بارتل، فعالیت های پیشرفته ی روزمره ی زندگی نسخه لاتون، (Functional IndePendence Measure(FIM گرفته شد.
    یافته ها
    طبق جداول آماری افزایش میانگین نمرات آزمون در شاخص بارتل قبل و بعد از آزمون با (007/ 0=P)، افزایش میانگین نمرات آزمون در شاخص لاتون قبل و بعد از آزمون با سطح معناداری (003/ 0= P)، افزایش میانگین نمرات آزمون در شاخص Functional IndePendence Measure قبل و بعد از آزمون با سطح معناداری (002/ 0 =P)، به دست آمده است. نتایج تفاوت معنی داری را در آزمون های شاخص بارتل، لاتون و آزمون FIM قبل و بعد از درمان با میزان 005 /0 < P نشان داد. هم چنین افزایش میانگین در هر سه آزمون بهبودی معناداری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به بهبود نقایص حسی- حرکتی و استقلال یافتن در فعالیت های روزمره زندگی، به نظر می رسد این مداخله می تواند مداخله موثری در توانبخشی بیماران سکته مغزی باشد، اگرچه مطالعات با حجم نمونه ی بزرگتر نیاز است.
    کلیدواژگان: آموزش حسی، حرکتی، فعالیت های پایه روزمره ی زندگی، فعالیت های پیشرفته روزمره ی زندگی، سکته مغزی مزمن
  • علی مرادی*، رضا رجبی، هومن مینونژاد، رامین بیرانوند صفحات 86-96
    مقدمه و اهداف
    اختلال در حس عمقی مفاصل، مفاصل درگیر را مستعد آسیب می کند. بیان شده است که تمرینات کششی می تواند موجب تغییر در ویژگی های گیرنده های مفصلی و در نتیجه موجب تغییر در حساسیت سیستم حس عمقی مفاصل شود. هدف از این تحقیق، تعیین اثر کشش پویای عضلات منتخب اطراف زانو بر حس وضعیت مفصل زانو در فوتبالیست های دانشگاهی می باشد.
    مواد و روش ها
    30 فوتبالیست در سطح دانشگاهی (میانگین سنی45/ 1±20 /23 سال) در این تحقیق شرکت کردند. قبل از اعمال کشش، 5 دقیقه گرم کردن روی دوچرخه ثابت انجام شد. سپس حس وضعیت مفصل زانوی پای غالب آنها به عنوان رکورد پیش آزمون ثبت شد. رکورد پس آزمون نیز بلافاصله بعد از اعمال کشش پویای عضلات منتخب، ثبت شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری (p=0.043) بین قبل و بعد از اعمال کشش در حس وضعیت مفصل زانو مشاهده شد و خطای مطلق زاویه ای به طور معنا داری بعد از اعمال کشش پویا کاهش یافت(از 52/ 1±11/ 3 به 48/ 1±38/ 2)
    نتیجه گیری
    اعمال کشش پویا موجب بهبود دقت حس وضعیت مفصل زانوی فوتبالیست های دانشگاهی در زاویه 45 درجه فلکش شده است.
    کلیدواژگان: کشش پویا، حس وضعیت، مفصل زانو، عضلات چهارسرران، همسترینگ و دوقل
  • مریم نجارزادگان، وحید نجاتی*، نسرین امیری، مریم شریفیان صفحات 97-108
    مقدمه و اهداف
    اختلال نقص توجه/ بیش فعالی با ناکارآمدی عملکردهای اجرایی از جمله حافظه کاری همراه است. کارکردهای اجرایی می توانند با استفاده از تمرینات توانبخشی شناختی مورد ترمیم قرار گیرند. مطالعه حاضر با هدف نشان دادن تاثیر توانبخشی شناختی حافظه کاری بر بهبود عملکردهای اجرایی در افراد مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی است که در آن از طرح پیش-آزمون پس- آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. نمونه مورد بررسی در این مطالعه 30 کودک مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی بوده است که به طور تصادفی در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. هر گروه شامل 15 کودک بود. دو گروه (آزمایش و کنترل) از نظر سن و هوش کلامی و عملی همسان سازی شده بودند. گروه آزمایش طی ده جلسه 1 ساعته تحت توانبخشی شناختی قرار گرفتند. افراد هر دو گروه کنترل و آزمایش در جلسه اول، پنجم و آخر درمان مورد ارزیابی قرار گرفتند. عملکرد حافظه کاری با استفاده از تکلیف چند محرک پیشین (ان بک) و عملکرد توجه با استفاده از آزمون واژه-رنگ استروپ ارزیابی شده است. داده های این پژوهش با آزمون آماریt مستقل، تحلیل واریانس آمیخته و به کمک نرم افزار SPSS.20 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که نمره دقت حافظه کاری گروه درمان در مقایسه با گروه کنترل بعد از گذراندن جلسات توانبخشی بهبود پیدا کرده است و این تفاوت در سطح 005/ 0 معنادار است. از سوی دیگر در مورد توجه تفاوت معناداری بین دو گروه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحلیل آماری داده ها نشان می دهد که با در نظر گرفتن اثر تعاملی گروه کنترل و درمان توانبخشی شناختی موجب تقویت دقت حافظه کاری شده است و تاثیر معناداری بر روی توجه نداشته است. می توان این گونه نتیجه گرفت که این برنامه درمانی در بهبود حافظه کاری کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی موثر واقع شده است ولی بر روی توجه تاثیر معناداری نداشته است.
    کلیدواژگان: توانبخشی شناختی، عملکردهای اجرایی، اختلال نقص توجه، بیش فعالی
  • امیر احمدی، جمیله فتاحی*، احمد کشانی، حمید جلیلوند، یحیی مدرسی، شهره جلایی صفحات 109-117
    مقدمه و اهداف
    یکی از اصلی ترین علل عدم پذیرش سمعک توسط افراد کم شنوا مشکل با نویز محیطی تقویت شده می باشد. آزمون تراز قابل قبول نویز می تواند به عنوان معیار معتبری برای سنجش توانایی افراد در تحمل نویز محیطی مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه با هدف ساخت و بررسی پایایی آزمون تراز قابل قبول نویز در زبان فارسی بر روی افراد با شنوایی هنجار طراحی و اجرا گردیده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع ساخت آزمون به شمار می آید که طی آن مواد آزمونی لازم برای اجرای آزمون تراز قابل قبول نویز در زبان فارسی ساخته و استاندارد می شود. پس از انتخاب مواد مناسب برای نویز همهمه گفتاری و گفتار پیوسته، هر دوی این سیگنال ها در استودیوی ضبط صدا با شرایط کنترل شده ضبط گردید. آزمون در دو نوبت با فاصله یک هفته بر روی 66 فرد با شنوایی هنجار با میانگین سنی 4± 25 انجام شد و پایایی نتایج آزمون در دو تکرار مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیازات آزمون تراز قابل قبول نویز در دو تکرار مورد مقایسه قرار گرفت و نتایج حاکی از عدم وجود تفاوت معنی داری بود(05/ 0P) بود، که مقادیر فوق حاکی از همبستگی بالا و معنی دار و همچنین پایایی معنی دار دو تکرار بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر، نسخه فارسی آزمون تراز نویز قابل قبول از پایایی مطلوبی در افراد دارای شنوایی هنجار برخوردار است. سادگی اجرا، غیر تهاجمی بودن و هزینه پایین، کاربرد بالینی این آزمون را بالا می برد.
    کلیدواژگان: تراز قابل قبول نویز، نویز زمینه قابل تحمل، ارزیابی پایایی
  • منیره فیض آبادی*، محمد آقا زاده امیری، محمد قاسمی برومند، مرضیه شیری امین لو، سید مهدی طباطبایی صفحات 118-126
    مقدمه و اهداف
    مطالعات نوروفیزیولوژیک اشاره بر این دارد که دیسلکسیا نتیجه اختلال در قسمت مگنوسلولار سیستم بینایی است. بیشتر شواهدی که اثبات کننده این نظریه است درنتیجه مطالعات حساسیت کنتراست بدست آمده است. در مطالعه حاضر حساسیت کنتراست کودکان دیسلکسیک وهمتایان غیر دیسلکسیک مقایسه شدند.
    مواد وروش ها
    آستانه کنتراست67 نفرکه شامل26 دانش آموز دیسلکسیک (میانگین سنی 33/ 1 ± 76/ 8) و41 دانش آموز غیر دیسلکسیک (میانگین سنی 40/ 1 ± 07/ 9) بود، با استفاده از تست حساسیت کنتراست (FrACT (Freiburg acuity and contrast testنسخه 7/ 3 در فرکانس فضایی cpd 5 در هردو چشم اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از آزمون های آماری t-test وMann-whitney استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین آستانه کنتراست چشم راست در گروه دیسلکسیک (12/ 0 ± 62/ 0) و گروه کنترل (15/ 0 ± 68/ 0) اندازه گیری شد. تفاوت معنی داری بین میانگین حساسیت کنتراست در چشم راست هردوگروه مشاهده نشد (279/ 0 = Pvalue). میانگین آستانه کنتراست چشم چپ در گروه دیسلکسیک (16/ 0 ± 61/ 0) و گروه کنترل (15/ 0 ± 67/ 0) اندازه گیری شد. در چشم چپ نیز در هر دو گروه از لحاظ آماری اختلاف معنی داری دیده نشد. (124/ 0 = Pvalue)
    نتیجه گیری
    بر طبق پژوهش حاضر اختلالات خواندن در افراد دیسلکسیک مرتبط با کاهش حساسیت کنتراست نمی باشد. این مطالعه فرضیه نقص سیستم مگنوسلولار بینایی در دیسلکسیا راتایید نمی کند.
    کلیدواژگان: دیسلکسیا، حساسیت کنتراست، تست کنتراست فریبورگ، راه مگنو سلولار
  • مهری عابدینی*، مهتا اسکندرنژاد، حسن محمدزاده صفحات 127-137
    مقدمه و اهداف
    بیماران پس از ابتلا به سکته مغزی بر حسب شدت درگیری مغزی دچار ناتوانی های زیادی می شوند همه این مشکلات اشاره شده به کاهش اعتماد به نفس، عدم تمایل به راه رفتن، افسردگی و زوال ذهنی منجر می شود. استفاده از روش های درمانی مناسب برای بهبود کنترل وضعی بیماران مبتلا به CVA ضروری است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس و نوروفیدبک بر اختلالات تعادلی و شناختی بیماران سکته مغزی مزمن بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت طرح تک آزمودنی بر روی 6 بیمار با میانگین سنی 2±60 انجام شد که بطور تصادفی به سه گروه درمانی (پیلاتس، نوروفیدبک و کنترل) تقسیم شدند. قبل از شروع تمرینات بیماران توسط آزمون تعادلی برگ و تستMMSE مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه نخست، تمرینات پیلاتس را به مدت 16 جلسه یک ساعته به صورت یک روز درمیان دریافت کردند. تمرینات گروه نوروفیدبک نیز 16 جلسه نیم ساعته یک روز درمیان روی پروتکل تعادلی o1 و o2 بعمل انجامید. آزمودنی های گروه کنترل نیز فقط تمرینات فیزیوتراپی خود را به صورت روتین دریافت کردند.در طی فاز درمان، آزمودنی ها در جلسات چهارم و هشتم توسط همان آزمون ها ارزیابی شدند و پس آزمون پس از اتمام دوره درمان بعمل آمد. برای بررسی فرضیه های تحقیق از روش آماری استنباطی d کوهن و تحلیل واریانس دوطرفه آمیخته (درون گروهی و بین گروهی) استفاده شد
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میزان بهبودی اختلال تعادلی هم در گروه پیلاتس و هم نوروفیدبک نسبت به گروه کنترل معنی دار بود. از طرفی میزان بهبودی اختلال شناختی تنها در گروه پیلاتس معنی دار بود. همچنین بین میزان بهبودی اختلالات بیماران در دو گروه تجربی تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این تحقیق تمرینات پیلاتس و نوروفیدبک با تاثیر مثبتی که روی مشکلات بیماران سکته مغزی دارد، می تواند در توانبخشی به عنوان یک برنامه مکمل جهت بالا بردن کارایی بیماران سکته ای قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، نوروفیدبک، اختلال تعادل، اختلال شناختی، بیمار سکته مغزی
  • مینو کلانتری، شهپر حقیقت، مرضیه حسینی*، لیلا انگوتی اشناری، زهرا شفیعی، سید مهدی طباطبایی صفحات 138-143
    مقدمه و اهداف
    یکی از عوارض درمان سرطان پستان افت کیفی در انجام فعالیت های روزمره زندگی می باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تکنیک های درمان احتقان زدایی مختلط بر میزان استقلال در فعالیت های روزمره زندگی در زنان دارای ادم لنفاوی ناشی از درمان سرطان پستان بوده است.
    مواد و روش ها
    33 زن مبتلا به ادم لنفاوی ناشی از درمان سرطان پستان بر اساس معیارهای ورود و خروج در مطالعه حاضر شرکت نمودند و تحت درمان احتقان زدایی مختلط طی دو فاز قرار گرفتند. این تکنیک ها شامل تخلیه دستی لنف، بانداژ، تمرین درمانی و مراقبت های پوست و ناخن بود. بیماران درفاز اول به مدت 3-2 هفته و 5 روز در هفته تحت درمان قرار گرفتند، همچنین فاز دوم درمان نیز تا یک ماه بعد از خاتمه فاز اول ادامه داشت. در این مطالعه هر بیمار سه مرتبه تحت ارزیابی قرار گرفت. برای ارزیابی فعالیت های روزمره زندگی از پرسش نامه KATZ استفاده شد. جهت آنالیز داده ها از آزمون آماری اندازه گیری های تکرار شونده یک عاملی(repeated measure) استفاده شد.
    یافته ها
    به دنبال درمان مورد نظر افزایش معنا داری در میزان استقلال در فعالیت های روزمره زندگی (001/ 0>p) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از درمان احتقان زدایی مختلط می تواند استقلال در فعالیت های روزمره زندگی را در بیماران بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: درمان احتقان زدایی مختلط، فعالیت های روزمره زندگی، سرطان پستان، ادم لنفاوی
  • گیتا موللی، حجت پیرزادی* صفحات 144-158
    مقدمه و اهداف
    در طول تاریخ دیدگاه غالب در مورد افراد مبتلا به کم شنوایی عمدتا بر ناتوانی های آنها تاکید داشته که منجر به ایجاد حس بی کفایتی و ناکامی در این افراد شده است. اما دیدگاه اخیر در مورد افراد مبتلا به کم شنوایی بر روان شناسی مثبت، مسائل مربوط به سلامت و توانایی ها و شایستگی های فردی برای اداره زندگی مستقل که مرتبط با مفهوم تاب آوری است، تاکید دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی مروری مفهوم تاب آوری در افراد مبتلا به کم شنوایی بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور از منابع علمی پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Elsevier، ProQuest و Google scholar و نیز از کتاب های معتبر در زمینه کم شنوایی بین سال-های 1979 تا 2013 استفاده شد. جستجو در این پایگاه ها با استفاده از کلید واژه های resilience، hearing impairment و deaf انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تاب آوری فرایندی پویا در رشد انسان است که در تعامل با شخصیت و عوامل محیطی در جریانی دوسویه رشد می کند. این فرایند یک ویژگی ثابت نیست؛ بلکه قابل تغییر است و می توان آن را بهبود بخشید. عوامل محافظت کننده تاب آوری در سطوح فردی، خانوادگی و محیطی قرار می گیرند که می توان از آنها به عنوان نقطه آغاز مناسبی در طراحی و اجرای مداخله های بالینی برای افراد مبتلا به کم شنوایی و خانواده های آنها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تاب آوری، عوامل خطر، عوامل محافظت کننده، کم شنوایی، روانشناسی مثبت
  • هیمن محمدی*، حسن دانشمندی، محمدحسین علیزاده، علی شمس ماجلان صفحات 159-169
    مقدمه و اهداف
    شایع ترین آسیب لیگامانی زانو، پارگی لیگامان صلیبی قدامی می باشد که علاوه بر هزینه درمانی زیاد موجب از دست دادن مشارکت ورزشی، ایجاد آسیب های ثانویه و نیز مشکلات روحی و روانی در ورزشکارن می شود. بر همین اساس پیشگیری از این آسیب در اولویت کاری اغلب محققان قرار گرفته و هدف از این تحقیق نیز بررسی تاثیر تمرینات مداخله ای لیگامان صلیبی قدامی بر بهبود نقص های عصبی عضلانی و کاهش آسیب می باشد.
    مواد و روش ها
    جستجوی مقالات مرتبط در سایت های تخصصی «PubMed» Medline«» و «Science Direct» با محدوده پوشش مقالات در زمینه های مداخله های تمرین «،» نقص های عصبی عضلانی «و» آسیب ACL «در دو دهه اخیر (1996 تا 2013) بود.
    یافته ها
    ارائه برخی از برنامه های مداخله تمرینی SPortsmetrics، PEP)، KIPP، FIFA+11) موجب کاهش معنی دار میزان آسیب ACL در هر دو گروه زنان و مردان ورزشکار به ویژه در گروه سنی زیر 18 سال می گردد.
    در مورد نیروی فرود نتایج متناقض بود، اما اکثر مطالعات کاهش اندازه حرکت ران و زانو را گزارش کرده اند. افزایش زاویه خم شدن زانو و ران در اکثر مطالعات گزارش شد که میزان تغییرات و زمان وقوع بهبودی در طی فعالیت ها متفاوت بود. بیشتر مطالعات بهبود کلی راستای اندام تحتانی در صفحه کرونال و در طی فعالیت فرود پرش را گزارش کردند. بهبود قدرت عضلانی اندام تحتانی پس از یک دوره تمرینی برای عضلات همسترینگ، چهار سر و نسبت همسترینگ به چهار سر و نیز شروع زودتر فعالیت همسترینگ و کاهش فعالیت چهارسر گزارش شد.
    نتیجه گیری
    انتخاب مناسب تمرینات مداخله ای ACL بر اساس سن، رشته ورزشی و ویژگی های فردی با بهبود شاخص های عصبی عضلانی (اصلاح الکوی فعالیت عضلانی همسترینگ و چهارسر) و بهبود بیومکانیک حرکت (فرود نرم تر با افزایش خم شدن زانو و ران و کاهش ولگوس زانو) در اصلاح الگوی فرود و نهایتا کاهش میزان آسیب ACL موثر می باشند.
    کلیدواژگان: برنامه مداخله ای، آسیب لیگامان صلیبی قدامی، نقص عصبی عضلانی
  • ناصر حوایی، مهسا محمدزاده، ماندانا رضایی* صفحات 170-175
    مقدمه و اهداف
    سندروم پرادر ویلی یک بیماری ژنتیکی نادر است که در اثر اختلال در بازوی بلند کروموزوم پدری 15 ایجاد می شود. میزان بروز این سندروم 1 در20000 تا 125000 تولد زنده می باشد. علاوه بر درمان های دارویی و رژیمی، به دلیل بروز مشکلات جسمی و ذهنی در این کودکان، کاردرمانی با رویکرد جامع نگر و کل نگر بهترین گزینه جهت توانبخشی است.
    معرفی بیمار: در این مطالعه یک مورد کودک مبتلا به سندروم پرادر ویلی که از خدمات کاردرمانی بهره مند بوده است؛ گزارش می گردد. بیمار کودک 1 ساله ای است که بعد از بررسی های به عمل آمده با تشخیص سندروم پرادر ویلی به کلینیک کاردرمانی معرفی شده و بعد از 1 سال کاردرمانی در زمینه تون عضلانی، رشد حرکتی، واکنش تعادلی و پوسچر بهبودی داشته است.
    کلیدواژگان: سندروم پرادرویلی، کاردرمانی، گزارش یک مورد
|
  • Parvin Farzanegi*, Mahdieh Kazemi, Alireza Barari Pages 1-10
    Background And Aim
    Overweight and obesity is a risk factor for osteoporosis. On the other hand، it has been suggested that regular physical activity can prevent bone disease such as osteoporosis in women. The aim of the present was to study the effect of 8 weeks of Pilates along with taking celery seed on the bone mineral density in hip ans lumbar spine of women with overweight.
    Materials And Methods
    twenty eigth women with a mean age of 31 ± 5. 5 years، weight 68 ± 9. 5 kg voluntarily participated in this study. Individuals were assigned randomly into four groups (Group I: Control، Group II: Pilates exercise، Group III: celery seed consumtion and Group IV: Pilates exercise and celery seed consumption). Celery seed supplements was taken orally 3 capsules daily for 8 weeks (each capsule contained 1/3 grams). Pilates exercise was done with intensity of 50 % to 80 % of maximum heart rate.
    Results
    Pilates and celery seed consumption reduced body weight، but had no significant effect on the bone mineral density. However، Pilates plus celery sedd consumption showed a significantly better effect than the other intervention groups.
    Conclusion
    the esult of present study suggests a protective effect the drug-free strategy، such as Pilates plus celeryf seed consumption on the pathogenesis responses of bone damage in adult women with overweight.
    Keywords: bone ineral density, Pilates, Celery seed, Overweight
  • Somaye Kavousipor *, Alireza Derakhshan Rad Pages 11-18
    Background And Aim
    Early diagnosis of motor problems and initiation of occupational therapy services helps children with motor problems to achieve better results. Because the developing brain has a high potential for improving in the first months after birth. Therefore، in this study، the mean age of onset of occupational therapy (OT) services and the factors tht affects it has been investigated.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done in a comprehensive rehabilitation clinic in the city of Shiraz. 65 children with motor problems was recruited by convenience sampling method، using a researcher-designed questionnaire and Family Empowerment Assessment Questionnaire.
    Result
    the age of motor problems diagnosis in the clients of this clinic was 9. 1±8. 5 months and the age of commencing the rehabilitation service was 17. 9±13. 9 months. There was a 11month period difference between age of diagnose and age of services onset (p=0/001). Children who have been diagnosed by a physician have benefited of OT services sooner than those whom their parents have expressed concern about their motor problems (p=0/041). Other factors such as gender، educational and societal status of parents، the economic level of families، birth weight، and the child’s birth status was not significantly effective in initiating the OT services (p<0. 05).
    Conclusion
    Diagnosis of motor problems by physicians and their recommendation to seek OT services has an essential role in the early launch of OT in children with motor problems.
    Keywords: age, referral, occupational therapy, early intervention
  • Faezeh Dehghan, Navid Mirzakhani*, Mahdi Alizade Zarei, Mehran Soleimani, Mehrnoosh Sartipizade Pages 19-28
    Background And Aim
    Investigating the relationship between sensory processing and behavior in 7 to 10 years old children with attention deficit disorder and hyperactivity.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study 28 children with high functioning autism and 29 normal matched children in the age range of 7- 10 years old were participated. After completing a demographic questionnaire and signing a consent informed Letter by their parents، the children''s parents were asked to complete Sensory Profile Questionnaire (SP) and Child Behavior Checklist (CBCL). In order to describe the data obtained from the study، Indicators of central tendency، dispersion and distribution of the scores was used. For data analysis، analysis of variance (MANOVA (using SPSS 16 statistical software was used.
    Results
    Results showed that the difference between the means of two groups in sensory seeking، low endurance /muscle ton، inattention / distractibility، poor sensory registration، fine movement/ perception. oral sensivity and emotional reactivity were significant.
    Conclusion
    according to the values obtained، sensory seeking and sedentary are the most relevant factors to behavioral problems in children with autism.
    Keywords: Sensory processing, high functioning disorder, behavioral Problems
  • Marziye Purpirali, Minoo Kalantari*, Ghorban Taghizadeh, Hajar Mehdizadeh, Ashkan Irani Pages 29-36
    Background And Aim
    Aging is associated with reduction in the complexity of biological systems such as postural control system. Somatosensory system plays an important role in the complexity of the postural control system which its inputs reliability is reduced with age. Therefore، the interventions that improve complexity of postural control system by increasing sensory input can improve balance performance and reduce risk of falling.
    Materials And Methods
    In this study 8 faller older adults with the average age of 66. 25 (±3. 53) years were selected by simple non-probability sampling method. The complexity of the center of pressure (COP) sway was measured by approximate entropy in medial-lateral and anterior-posterior directions in different conditions: using textured insole [with and without textured insole] with open and closed eyes.
    Results
    Textured insole significantly improved medial-lateral approximate entropy values in faller older adults. The post-hoc analysis of medial-lateral approximate entropy of different postural conditions showed the approximate entropy in eyes closed with textured insole condition increased significantly compared with eyes closed without textured insole condition (p=0. 004). This parameter also increased significantly (p=0. 001) in eyes closed with textured insole condition compared with eyes open without textured insole condition.
    Conclusion
    Since textured insole increased complexity of postural sway، it can be used as an intervention which may reduce the risk of falling in older adults with a history of falling.
    Keywords: Textured insole, Postural control, Complexity, Falling, Aging, Somatosensory
  • Zahra Barzegar Ganji, Farideh Dehghan-Manshadi*, Khosro Khademi- Kalantari, Mehri Ghasemi, Seyyed Mehdi Tabatabaee Pages 37-45
    Background And Aim
    Kinesio tape has been considered as a supplementary treatment method for shoulder impingement syndrome. According to the fact that the acuity of the position sense varies at different joint range of motion، the purpose of this study was to determine the effect of Kinesio tape in different joint positions on position sense of subjects with shoulder impingement syndrome.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study which was carried out on 12 subjects with shoulder impingement syndrome، the active joint position sense reconstruction test in the middle and inner range of abduction was applied for measuring the proprioception. 90º of shoulder abduction was considered as the baseline of the test. One third of the total range of motion was considered as the first aim angle، the half of the range of motion and available range of motion minus 10º was considered as the second and third aim angle respectively. In this study the Kinesio tape attached on the pectoralis major، the middle fibers of the Trapezius، deltoid and supraspinatus muscles. The repeated measure ANOVA was employed for investigation of the relationship between independent variables.
    Results
    the effect of tape showed significantly meaningfull difference (p=0. 01) but the effect of diffent angles had no significant effect on repositioning test errors.
    Conclusion
    Kinesio tape results in proprioception improvement during shoulder abduction range of motion in paitents with shoulder impingement syndrome.
    Keywords: Proprioception, Kinesio Tape, Shoulder Impingement Syndrome
  • Behnaz Vanaky*, Heydar Sadeghi, Maghsood Piri, Nasrin Ramezani Pages 46-52
    Background And Aim
    Osteoporosis is a common bone disease among the women which reduces quality of life and lifetime span. The aim of present study was to examine the effect of 12 week weight bearing water aerobic exercise program on the bone mineral density of the lumbar spine in 50-70 years old overweight women.
    Materials And Methods
    twenty post-menopausal overweight women with the age of 50-75 years were admitted in this study and randomly assigned to water exercise group (n=10) and control group (n=10) (Both groups had an equal number of people with osteoporosis and without osteoporosis.). The exercises group participated in 12 weeks 60 minutes weight bearing water aerobic exercise program 3 times per week that increased gradually to 90 minute during 12 week. While the control group was asked to do not engaged any physical activity. Bone density for all women was measured before and after the training program.
    Results
    The results showed significant differences between pre-test and post-test of bone density in experimental group (P<0/05) While this difference was not significant for the control group (P>0/05).
    Conclusion
    According to our research، aerobic weight bearing water exercise (running، jumping، walking and aerobic exercise) for 12 weeks will increase the bone mineral density of the lumbar spine in 50 to 70 years old overweight women.
    Keywords: osteoporosis, bone mineral density, lumbar spine, water exercise
  • Seyedeh Zohreh Mousavi, Azar Mehri*, Negin Yousefi, Saman Maroufizadeh Pages 53-61
    Background And Aim
    Bilingual populations are divided with respect to age of acquisition and proficiency on two languages. Verbal fluency tasks are sensitive to semantic abilities in normal development، aging and neurological disorders. So the performance of bilinguals and monolinguals is assessed by verbal fluency in lexical level.
    Materials And Methods
    This comparative cross-sectional study was done over 30 Persian monolingual and 28 Persian-Kurdish bilingual students by Convenience Sampling. Semantic and letter fluency tasks were used. Subject was asked to name fruit and animal categories in semantic fluency and words that beginning with/f/، /a/، and /s/ letters for letter fluency in one minute. Data were analyzed by using SPSS 16 software.
    Results
    Semantic and letter fluency mean in Kurdish-Persian bilinguals in Kurdish language was significantly different from their Persian language (p˂0. 001). While this mean was not significantly different in Persian language among monolinguals and bilinguals. Monolinguals in Persian language were better than bilinguals in Kurdish language in all verbal fluency tasks (p˂0. 001).
    Conclusion
    No difference was observed on verbal fluency between bilinguals and monolinguals in Persian language. But، there was significant difference in native language between two groups that the Persian individuals were better than Kurdish individuals in their native language.
    Keywords: Verbal fluency, semantic fluency, letter fluency, bilingual, monolingual, adult
  • Mir Yaghoub Zeinali*, Bahran Khosravi, Mohammad Aghazadeh Amiri, Seyyed Mehdi Tabatabaei, Mohammad Ahmadzadeh Pages 62-69
    Background And Aim
    Increasing th usage of soft silicon hydrogel lenses and the usage of this kind of contact lenses as seasonal contact lenses for period of three months in Iran and the fact that this priod is longer than the recommended time the manufacturer determined، we decide to evaluate the effect of three month usage of soft silicon hydrogel contact lenses on microbial contamination.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study we took fifty samples from the surface of soft silicon hydrogel lenses after three months usage and the microorganisms on their surface was evaluated.
    Results
    Microorganisms grown in medium containing Staphylococcus epidermidis، Staphylococcus Saprophiticus، Micrococcus، Eshrishio coli، Klebsiella، Proteous، Citrobacter and Corynebacterium diphteriae. Microbial contamination was observed in 48% of cases and 52% were found to have no contamination.
    Conclusion
    Results showed that three month usage of soft silicon hydrogel lens increased the bacterial adhesion and ocular infection risk and this type of contact lenses must be used exactly as long as specified by the manufacturer.
    Keywords: Micro organism, Soft silicon hydrogel lens, infection
  • Hassan Vahidi, Narges Shafaroodi *, Soodabeh Joolaee Pages 70-78
    Background And Aim
    Occupational therapists may be encountered in their clinical practice with a variety of unethical issues. The aim of this study was to explore unethical issues of occupational therapists practice in adult physical dysfunction field.
    Materials And Methods
    10 graduated Occupational therapists with at least two years experience were selected by targeted sampling method. Data were gathered by semi-structured interview in private clinics and Occupational therapy clinics.
    Results
    Data analyses showed that unethical practice of occupational therapists in the physical dysfunction field categorized in four categories. These categories include: deviation of the treatment، neglect of clients benefit، disregarding of communication principles and emphasis on financial benefits.
    Conclusion
    The findings of this study show that occupational therapists have various ethical problems related to client’s rights in addition to their clinical practice، that according to the participants in this study، lack of awareness about professional ethics related to the occupational therapy and also lack of comprehensive rules in this field are the major causes of unethical practices that the necessity for further research has raised in this area.
    Keywords: Unethical practices, occupational therapy, adult physical dysfunction
  • Jandark Eghlidi, Mina-Sadat Mirshoja*, Zahra Shafiei, Aliasghar Jamebozorgi, Ghorban Taghizadeh Pages 79-85
    Background And Aim
    Sensory defects are common complications of a stroke. It has a major role in the proper activity of daily living. The aim of this study was to investigate the effect of Sensory-Motor Training on Recovery of basic and instrumental activity of daily living in chronic stroke patients.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental 12 stroke patients (n = 6، right hemiparesis، left hemiparesis 6 patients) with a mean time of disease 41. 50 months were selected. Patients were trained with sensory-motor exercies for two consecutive weeks and 5 days a week، 90 minutes per session. Before and after the intervention the patients were evaluated by Barthel Index، Instrumental Activity of Daily Living Lawton version، Functional Independence Measure (FIM).
    Results
    The mean Barthel Index scores at pre-and post-test (p = 0. 007)، the mean scores of pre-and post-test with a significance level Lawton version (p = 0. 003)، the mean scores the Functional Independence Measure indicators before and after the test showed significance differnces (p=0. 002). No significant difference in the Barthel Index and Lawton version before and after treatment were seen. Also، the mean of the three tests showed a significant improvement.
    Conclusion
    It seems that the sensory motor training could be an effective intervention in the rehabilitation of stroke patients، although further studies with larger sample sizes are needed.
  • Ali Moradi*, Reza Rajabi, Hooman Minoonejad, Ramin Beyranvand Pages 86-96
    Background And Aim
    Impairments of joint proprioception make the joints prone to injury. It has been suggested that stretching exercises can cause changes in properties of the joint receptors، thereby alter the sensibility of the joints proprioceptors. The purpose of this study was to determine the effect of dynamic stretching of muscles surrounding the knee on the knee joint position sense in college football players.
    Materials And Methods
    30 college football players (mean age، 23. 20± 1. 45years) participated in this study. A 5 min warm up was performed before stretching followed by measuring knee joint position sense in dominant knee as pre-test record. Post test record was performed immediately after dynamic stretching of elected muscles.
    Results
    There was significant difference (p=0. 04) in pre- and post-stretch on knee joint position sense. The absolute angular error decreased significantly after the stretching protocol (2. 38±1. 48 vs. 3. 11±1. 52).
    Conclusion
    A dynamic stretch regimen improved the accuracy of the knee joint position sense in 45˚of flexion in college football players.
    Keywords: Dynamic stretching, joint position sense, Knee joint, Quadriceps, Hamstrings, Gastrocnemius muscles
  • Maryam Najarzadegan, Vahid Nejati*, Nasrin Amiri, Maryam Sharifian Pages 97-108
    Background And Aim
    Disorders of executive functions and working memory are considered as the components of the Attention Deficit and Hyperactivity Disorder (ADHD). Executive functions could be remediated by cognitive rehabilitation exercise. The purpose of the current study is to determine the effectiveness of cognitive rehabilitation on executive function of children with ADHD.
    Material and Methods
    The present semi-experimental study، designed with pre-test and post-test of control and experimental group. Thirty children with ADHD were requited in the study and allocated into two control and intervention groups each with 15 individuals randomly. The participants were matched in age، verbal and performance IQ. Intervention group received cognitive rehabilitation in 10 sessions. Intervention groups were assessed with N-Back and stroop tests in the first، the fifth and the last session of intervention. Control group assessed with the same tests in the same time. Data were analyzed with T-test and mixed-design variance analysis using SPSS 20.
    Results
    The result showed that intervention group has higher score in n- back test after receiving cognitive rehabilitation. There was no significant difference in attention between two groups after the intervention.
    Conclusion
    in order to analyze the data the result representing the increased mean of working memory score in intervention group in compare to control group. Although، there was no significant difference in attention between two groups after the intervention. It can be concluded that cognitive rehabilitation leads to improvement of the working memory function in children with ADHD.
    Keywords: Cognitive Rehabilitation, Executive function, Attention Deficit, Hyperactivity Disorder (ADHD)
  • Amir Ahmadi, Jamileh Fatahi *, Ahmad Keshani, Hamid Jalilvand, Yahya Modarresi, Shohreh Jalaie Pages 109-117
    Background And Aim
    Problem with tolerating Levels of amplified background noise is one of the most complications of people with hearing loss. Acceptable noise level (ANL) test can be used as an accurate and valid test to evaluate the ability of tolerating levels of noise among peoples. The aims of this study were to develop and evaluate the reliability of acceptable noise level test in Persian language.
    Materials And Methods
    After selecting suitable materials for multi talker babble noise and running speech signals، Material were recorded in controlled situation in professional recording studio. The test was conducted twice with one week separation on 66 normal people with mean age of 25±4.
    Results
    Statistical analysis showed the mean Acceptable Noise Level in two repeats had no significant difference (0. 05 >P). The correlation coefficient between the first and second repeats of (ANL) was r=0/847 (0. 001> P) and Inter Class Correlation coefficient between the first and second repeats was 0/920 (0. 001> P).
    Conclusion
    Based on the findings، the Persian version of acceptable noise level test had desired reliability in the individual with normal hearing. Implementation simplicity، non-invasive and the low cost are the benefitsfor the clinical use of this test.
    Keywords: Acceptable Noise Level, Tolerable Background noise, Evaluation of reliability
  • Monireh Feizabadi*, Mohammad Aghazadeh Amiri, Mohammad Ghasemi Borumand, Marzieh Shiri Aminloo, Seyed Mehdi Tabatabaee Pages 118-126
    Background And Aim
    A review of the neurophysiological studies suggests that dyslexia is the result of a deficit in the magnocellular part of the visual system. Most of the evidence cited in favour of this hypothesis is from contrast sensitivity studies. This study tested the hypothesis that visual processing deficits may be present in dyslexia by comparing the visual contrast sensitivity of dyslexic children and controls.
    Materials And Methods
    contrast thresholds were recorded in 67 children، 26 dyslexic (mean age of 8. 76±1. 33) and 41 control group (mean age 9. 07±1. 40). Contrast sensitivity was measured using Freiburg acuity and contrast test (FrACT) version 3. 7 at frequency 5cpd in both eyes. The results were then analyzed using SPSS-18.
    Results
    mean contrast threshold of Right eyes in dyslexic group (0. 62±0. 12) and control group (0. 68± 0. 15)، mean contrast threshold of Left eyes in dyslexic group (0. 61±0. 16) and control group (0. 67±0. 15) were measured. There were no statistically significant differences between two groups in ight eyes (pvalue: 0. 279) and in left eyes (pvalue: 0. 124).
    Conclusion
    The present study do not support the hypothesis of magnocellular visual pathway deficit in dyslexia. Our result show that there isn’t relationship between reading ability and contrast sensitivity in dyslexic children.
    Keywords: dyslexia, contrast sensitivity, Freiburg acuity, contrast test (FrACT), Magnocellular pathway
  • Mehri Abedini*, Mahta Eskandarnejad, Hasan Mohammadzade Pages 127-137
    Background And Aim
    Disabilities among patients with brain stroke are great based on brain involvement. All these problems leads to decrease self-esteem، reluctance to walk، depression and mental deterioration. The use of appropriate treatment methods to improve the situation of patients with CVA is essential. The use of appropriate treatment methods to improve the situation control of patients with CVA is essential. The present study aimed to investigate the effects of neurofeedback and Pilates exercises on balance and cognitive disorders in chronic stroke patients. Methods and materials: This study is conducted in 6 patients aged 60 ± 2 which randomly divided into three groups (Pilates، neurofeedback and control). Before the training، the patients were evaluated using the balance Berg and MMSE tests. The first group exercises Pilates for 16 sessions and one hour every other day. Neurofeedback group Received 16 half-hour sessions every other day over o1 and o2 protocols. Control group subjects Received only routine exercises of physiotherapy. During treatment phase، subjects in the fourth and eighth sessions evaluated by the same tests. The post-tests were performed after completion of treatment. To investigate the hypothesis of the study the methods d Cohen and bilateral mixed analysis of variance (within-group and between-group) were used.
    Results
    Results showed that the rate of recovery of balance disorders in Pilates and neurofeedback group against the control group was significant. However، the recovery of cognitive impairment was significant only in Pilates group. Also، the recovery rate of abnormalities in the two groups showed no significant difference.
    Conclusion
    according the results of this study، Pilates and neurofeedback have positive impact on the problems of stroke patients and can be used as a complement method to enhance the rehabilitation of stroke patients.
    Keywords: Pilates exercises, neurofeedback, balance disorder, cognitive impairment, stroke patients
  • Minoo Kalantari, Shahpae Haghighat, Marziyeh Hosseini*, Leila Angooti Oshnari, Zahra Shafiee, Seyyed Mehdi Tabatabaei Pages 138-143
    Background And Aim
    one important complication of breast cancer treatment is the reduction in the quality of activity of daily living. The aim of this study was to survey the effect of Complete Decongestive Therapy on the independence of the activity of daily living in women with breast cancer treatment-related lymphedema. Methods and materials: A total of 33 women with lymphedema after breast cancer treatment were recruited according to inclusion and exclusion criteria. They were treated with Complex Decongestive Therapy icluding manual lymphatic drainage، compression garment، remedial exercise and skin care. The patients in the treatment phase were taken 2-3 weeks therapy once per day، 5 days per week. The secondary phase lasted for one month after the ending of primary phase. In this study every patient was evaluated 3 times. For evaluating the activity of daily living KATZ questionnaire was used.
    Results
    Significant increasing in the independence in the activity of daily living (p< 0/001) was observed after treatment.
    Conclusion
    The use of Complete Decongestive Therapy can improve the quality of activity of daily living in the patients.
    Keywords: Complete Decongestive Therapy, Activity of Daily Living, Breast Cancer, Lymphedema
  • Guita Movallali, Hojat Pirzadi* Pages 144-158
    Background And Aim
    Historically، the prevailing view about hearing impaired people may focus primarily on their disability، which leads to a sense of inadequacy and failure in these individuals. But recent views about hearing impaired people focuses on positive psychology، mental health issues، and their ability and competence to manage their independent living، which all are linked to the concept of resilience. This study provided an overview of resilience in the hearing impaired.
    Material And Methods
    In order to review the concept of resilience in the hearing impaired patients، we used PubMed، Elsevier، ProQuest and Google scholar database and text books in the field of hearing impairment between years of 1979 to 2013، Using “resilience”، “hearing impairment” and “deaf” as keywords.
    Results
    Resilience is a dynamic process in human development which is interaction with one’s personality and environmental factors. This process is not a fixed feature and can change and be improved. Protective factors of resilience are individual، familial or environmeal which can be used as starting points to design and implement clinical interventions for impaired hearing people and their families.
    Keywords: Resilience, Positive psychology, Risk factors, Protective factors, hearing impairment, Positive psychology
  • Hemen Mohammadi *, Hassan Daneshmandi, Mohammad Hossein Alizadeh, Ali Shamsimajlan Pages 159-169
    2. Associate Professor. in University of guilan Faculty of Physical Education and Sport Science. Iran. 3. Assistant Professor in University of Tehran Faculty of Physical Education and Sport Science. Tehran، Iran4. Associate Professor. in University of guilan Faculty of Physical Education and Sport Science. Iran. Article Received on: 2014. 6. 21 Article Accepted on: 2014. 10. 31ABSTRACT
    Background And Aim
    The most common knee ligament injuries is the Anterior Aruciate Ligament tear. In addition to the high cost of treatment، damage causes loss of sports participation، creation of secondary damage and mental problems in athletes. Accordingly، prevention of ACL injuries has been given top priority in most Studies. The purpose of this study was to investigate the effect of ACL intervention programs on improvement of neuromuscular deficiencies and reducing the incidence of ACL injury.
    Materials And Methods
    Searching in specific scientific citations PubMed Medline و Science Direct was carried out for relevant articles with the subject coverage of «Intervention Program»، «ACL Injuries»، «Neuromuscular Deficiencies» during 1996-2013.
    Results
    Some intervention programs (such as Sportsmetrics، PEP، KIPP، FIFA +11) resulted in a significant reduction in the rate of ACL injuries in both male and female athletes especially in individuals less than 18 ages. The result of landing force was controversial، but most of the studies have reported the reduction in hip and knee moment. Increased knee and hip flexion angles were reported in most studies، Changes and improvements over time in various activities، was different. Most studies were reported the improvement of the lower extremities in coronal plan during jump landing tasks. Improving lower extremity muscle strength following training for the hamstring، quadriceps، hamstrings ratio to the quadriceps and early onset of hamstring activity and decreased onset of quadriceps were reported.
    Conclusion
    Selection of appropriate ACL intervention program according to age، sport، and personal characteristic for improving neuromuscular index (corrected hamstring and quadriceps muscle activation patterns) improvement of the biomechanics of movement (landing softer with increased knee and hip flexion and decreased knee Valgus) improving landing pattern and reduction in ACL injury rates are effective.
    Keywords: Intervention Program, ACL Injuries, Neuromuscular Deficiencies
  • Naser Havaei, Mahsa Mohammadzadeh, Mandana Rezaei* Pages 170-175
    Background And Aim
    Prader-Willi syndrome is a rare genetic disease that caused by a partial deletion of the long arm of the paternal chromosome 15. The prevalence rate of this syndrome is 1 in 20000-125000. Despite of dietary and pharmaceutical treatments، occupational therapy with comprehensive and holistic approach is the best option for rehabilitation because there are both of physical and mental problems in this syndrome. Case report: In this study، a child with Prader-Willi syndrome was presented who Received occupational therapy services. The patient was a 1 years old child who was introduced to occupational therapy clinic after diagnosis of Prader-Willi syndrome via special paraclinical evaluations. After receiving 1 year occupational therapy services، his muscle tonus، motor development، balance، and posture were improved.
    Keywords: Prader, Willi syndrome, Occupational Therapy, A case report