فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1392)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا شعبانی بهار، یوسف باقری صفحه 9
    بکارگیری نظام های موثر انتخاب، جذب، نگهداری، ارزیابی و توسعه مربیان تیم های ملی ورزشی از جایگاه مهم و ویژه ای برخوردار است که این کار از طریق پیاده سازی یک سیستم ارزیابی عملکرد مناسب امکان پذیر است. بازخورد 360 درجه یکی از نظام های نوین ارزیابی است که با گردآوری نظرات از ذینفعان متفاوت در پی آنست تا ارزیابی صحیح تر و واقعی تری از عملکرد و توانمندی های ارزیابی شوندگان ارائه دهد. هدف از پژوهش حاضر نیز ارزیابی عملکرد مربیان تیم های ملی والیبال با استفاده از روش بازخورد 360 درجه است. جامعه آماری پژوهش را کلیه ورزشکاران، مربیان و مدیران تیم های ملی والیبال ایران در چهار رده مختلف سنی و در دو بخش آقایان و بانوان تشکیل می دادند و نمونه نیز با جامعه برابر بود. ابزار اندازه گیری پژوهش «پرسشنامه ارزیابی عملکرد مربیان تیم های ملی» بود که توسط شفیعی (2009) در 40 آیتم و چهار عامل مهارت های فنی، مهارت های مدیریتی، ویژگی های اجتماعی و ویژگی های شخصیتی طراحی شده بود. نتایج نشان داد که بین نمرات ارزیابی ورزشکاران، مربیان همکار، سرپرستان و خود ارزیابی مربیان تیم های ملی والیبال در خصوص مهارتهای مدیریتی، مهارتهای فنی، مهارتهای اجتماعی، ویژگی های شخصیتی تفاوت معناداری وجود نداشت، اما وقتی این عوامل به صورت آیتم به آیتم مورد بررسی قرار گرفت، از 40 معیار ارزیابی در 19 مورد تفاوت بین گروه ها معنادار بود. در نهایت با شناسایی اختلاف نظرها و همچنین نقاط قوت و ضعف مربیان بازخوردهایی برای بهینه سازی رفتار آن ها ارائه شد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بازخورد 360 درجه، خود ارزیابی، مربی، تیم ملی والیبال
  • امید صالحیان، شیما مجتهدی، فاطمه شب خیز صفحه 23
    نشان داده شده است که میزان آنزیم های کبدی پلاسما تحت تاثیر فعالیت های ورزشی دچار نوسان می شود. این عامل به مدت، شدت و نوع تمرین بستگی دارد. هدف از این تحقیق بررسی مقایسه ای تاثیر تمرین های استقامتی و مقاومتی با شدت متوسط بر آنزیم های کبدی آسپارتات آمینو ترانسفراز(AST) آلانین امینو ترانسفراز(ALT) در موش های صحرایی نر(ویستار) بود. این تحقیق از نوع تجربی و با مدل حیوانی انجام شد. بدین منظور تعداد 24سر موش صحرایی نر (8 هفته ی با میانگین وزنی 220 تا 225 گرم) به صورت تصادفی به 3 گروه(8n=) کنترل،تمرین استقامتی و تمرین مقاومتی تقسیم شدند.48 ساعت پس از اتمام آخرین جلسه ی پروتکل 8 هفته ای تمرین خونگیری انجام شد. نتایج حاصل از تحلیل واریانس یکسویه نشان داد که سطوح پلاسمایی هر دو متغیر مورد مطالعهدر گروه تمرین استقامتی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشتند (p≤0/05). درحالی که این افزایش در گروه تمرین مقاومتی معنی دار نبود. همچنین گروه ها نسبت به هم در افزایش سطوح پلاسمایی هر دو آنزیم اختلاف معنی داری داشتند. (p≤0/05) نتایج تحقیق حاضر نشان دهنده ی نقش برجسته تر تمرین استقامتی در مقایسه با تمرین مقاومتی در افزایش سطوح پلاسمایی آنزیم های کبدی است. لذا می توان گفت که تمرین مقاومتی هشت هفته ای احتمال افزایش آنزیم های ALT و AST را که به عنوان شاخصی جهت بروز آسیب سلولی تلقی می شوند را نسبت به تمرین استقامتی تداومی کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز، تمرین استقامتی تداومی، تمرین مقاومتی، موش صحرایی نر
  • احمد نصرالهی قدیم، محمود گودرزی، مهرزاد حمیدی صفحه 33
    هدف از این پژوهش تدوین استرات‍‍‍ژی فناوری اطلاعات کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران بود که به روش توصیفی و از نوع مطالعات موردی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش تمامی کارکنان شاغل در سازمان مرکزی کمیته ملی المپیک ایران می باشند که تعداد آنها 60 نفر بودند. که از بین آنها کارشناسان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته ای استفاده شد که شامل 53 سوال بود. روایی پرسشنامه توسط 7 نفر از اساتید صاحبنظر مدیریت ورزشی دانشگاه های سطح شهر تهران مورد تایید قرار گرفت. همچنین پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ 83/0 بدست آمد. داده های گرد آوری شده بوسیله نرم افزار آماریSPSS-16 از طریق آمار توصیفی، آزمون مقایسه میانگین ها و آزمون فریدمن تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد مجموع نمرات ماتریس عوامل درونی کمتر از 50/2 می باشد که بیانگر آن است که کمیته ملی المپیک از لحاظ عوامل درونی فناوری اطلاعات دارای ضعف است. همچنین مجموع نمرات ماتریس عوامل بیرونی بیشتر از 50/2 می باشد که بیانگر آن است کمیته ملی المپیک از لحاظ فناوری اطلاعات دارای فرصت می باشد. نتایج همچنین نشان داد که بخش فناوری اطلاعات کمیته ملی المپیک به لحاظ موقعیت استراتژیک در منطقه ی WO قرار دارد. با توجه به نتایج، 15 استراتژی برای بخش فناوری اطلاعات کمیته ملی المپیک ایران تعیین گردید که دو استراتژی در منطقه ی SO، هفت استراتژی در منطقه ی WO، سه استراتژی در منطقه ی ST و سه استراتژی نیز در منطقه ی WT قرار دارد.
    کلیدواژگان: راهبرد، فناوری اطلاعات، کمیته ملی المپیک، SWOT، برنامه ریزی استراتژیک
  • حمید اراضی، احسان اصغری، سیدمهدی محمدی، مرتضی اکبر صفحه 49
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر سه نوع بازیافت (فعال، غیرفعال و ماساژ ورزشی) بر رکورد دوی 800 و 1500 متر دوندگان نیمه استقامت دانشگاهی انجام شد. برای این منظور، 20 دونده نیمه استقامت پسر 19 تا 25 ساله به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. دوره تحقیقی درمدت 2 هفته و 7جلسه انجام شد. در بین وهله های فعالیت و در جلسات اول و چهارم دوی 800 و 1500 متر از بازیافت غیرفعال، در جلسات دوم و پنجم دوی 800 و 1500 متر، از بازیافت فعال (حرکات کششی) و در جلسات سوم وششم دوی 800 و 1500 متر از ماساژ ورزشی (در عضلات چهار سر، همسترینگ، سرینی و ساق) استفاده شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد ماساژ ورزشی، بازیافت های فعال و غیر فعال تاثیر معناداری بر افزایش رکورد زمانی دوی 800 و1500 داشته است (05/0p ). همچنین، تفاوت معناداری بین رکوردهای بدست آمده بعد از استفاده از بازیافت غیر فعال و ماساژ ورزشی و همچنین بازیافت غیر فعال و فعال وجود داشت (05/0p ). با توجه به اینکه رکورد زمانی آزمودنی ها در دوی 1500 متر، پس از اعمال ماساژ ورزشی و بازیافت فعال نسبت به بازیافت غیر فعال و رکورد زمانی آزمودنی ها در دوی 800 متر، پس از اعمال ماساژ ورزشی نسبت به بازیافت فعال و غیر فعال بهتر بوده است، بنابراین پیشنهاد می شود در دوهای 800 متر از دوره های استراحتی مانند ماساژ ورزشی و در فعالیت های با زمان فعالیت بیشتر، از بازیافت فعال و ماساژ ورزشی استفاده شود. ضمن اینکه زمان دوره بازیافت نیز مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بازیافت، ماساژ ورزشی، دوی نیمه استقامت، کشش ایستا، فاصله استراحتی
  • عبدالحمید زیتونلی، حسن اسدی، ابوالفضل فراهانی، مرتضی رضایی صوفی صفحه 59
    برندسازی یکی از ابزارهای راهبردی برای متمایز کردن محصول در بازار رقابتی است. هدف از این پژوهش ارائه الگوی تحلیلی ارزش ویژه برند مقاصد گردشگری ورزشی ایران از دیدگاه گردشگران ورزشی بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع تحلیلی بوده و به شکل میدانی اجرا شده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 576 نفر از کارشناسان وخبرگان مدیریت ورزشی، گردشگران ورزشی داخلی و خارجی بودند که در مسابقات ورزشی دهه فجر 1391 در مقاصد و رویدادهای ورزشی ایران حضور داشتند. ابزار پژوهشی این پژوهش پرسشنامه ی برگرفته از پژوهش های کونکنیک و گارتنر (2007)، بوو و همکارانش (2009) بود که پس از تایید روایی و پایایی (83/0=α) توزیع گردید. داده های 576 پرسشنامه برگشتی قابل قبول توسط نرم افزار spss v.16 و Amos 20 با استفاده از روش معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تمامی متغیر های تحقیق به جز متغیر آگاهی به صورتی مستقیم بر ارزش ویژه برند اثر گذار بودند. تصویر ذهنی نسبت به سایر عوامل مورد بررسی، بیشترین میزان اثر گذاری بر ارزش ویژه برند مقاصد گردشگری ورزشی را داشت. از دیدگاه متخصصین و گردشگران ورزشی، مقاصد گردشگری ورزشی ایران مکانی امن و دارای چشم انداز و طبیعت زیبا، آب و هوای مطلوب و دلپذیر و دارای جاذبه های طبیعی ورزشی توانمند و مطلوب است. ولی کیفیت اطلاعات سفر به ایران و کیفیت دسترسی، کیفیت امکانات مجموعه ورزشی برای برگزاری رویدادهای مهم ورزشی مطلوب نیست.
    کلیدواژگان: الگو، ارزش ویژه برند، آگاهی، تصویر ذهنی، کیفیت درک شده، وفاداری، مقصد
  • زهرا سوری، علی حیرانی، امیرعباس منظمی صفحه 73
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مداخله بیرونی بر بازگشت به حالت اولیه و زمان واماندگی تمرینات تداومی در مردان ورزشکار بود. بدین منظور 10 مرد ورزشکار سالم، با میانگین و انحراف استاندارد سن 60/2±6/21 سال، قد 26/4±177سانتی متر و وزن 72/5±1/73 کیلوگرم، به صورت داوطلبانه در مطالعه ی حاضر شرکت کردند. کلیه آزمودنی ها با استفاده از روش تعادل مقابل در شرایط تجربی بدون موسیقی و با موسیقی ضربآهنگ متوسط (130bpm=) طی 2 مرحله با استفاده از آزمون استقامتی به فعالیت پرداختند. قبل از انجام آزمون از آزمودنی ها خواسته شد از بین قطعات موسیقی موجود یکی را انتخاب کنند. آزمودنی ها پس از 5 دقیقه گرم کردن (با و بدون موسیقی) به اجرای آزمون پرداختند. فعالیت در مراحل 60، 70 و 80% ضربان قلب بیشینه اجرا و در هر مرحله در پایان دوره بازگشت به حالت اولیه مقدار ضربان قلب مورد ارزیابی قرار گرفت و پرتکل تمرین با شدت مرحله آخر تا واماندگی ادامه یافت. فاصله زمانی بین هر مرحله 72 ساعت در نظر گرفته شد. در مرحله بازگشت به حالت اولیه پس از تمرین با شدت 60 و 70 درصد ضربان قلب بیشینه تفاوت معنی داری در کاهش ضربان قلب بین دو گروه مشاهده نشد (05/0P>). اما در مرحله سوم بازگشت به حالت اولیه در شرایط با موسیقی کاهش ضربان قلب بازگشت به حالت اولیه معنی دار بود (05/0P<). زمان رسیدن به واماندگی نیز در شرایط فعالیت همراه با موسیقی با ریتم متوسط به طور معنی داری افزایش یافت (05/0P<). یافته های پژوهش حاکی از آن است که بازگشت به حالت اولیه تنها پس از تمرینات سنگین تحت تاثیر موسیقی قرار می گیرد. از سوی دیگر اجرای استقامتی همراه با مداخله موسیقی افزایش خواهد یافت. در نهایت احتمالا موسیقی با ریتم متوسط در شرایط تمرین شدید استقامتی آثار قابل ملاحظه ای بر اجرا خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بازگشت به حالت اولیه، ضربان قلب، فعالیت بدنی، موسیقی با ریتم متوسط، مردان ورزشکار
  • نوشین اصفهانی، طاهره سیفی سلمی صفحه 83
    پیشرفت فزاینده صنعت ورزش، فرصتی مناسب برای حضور سرمایه گذارن در این حیطه ایجاد کرده است. برند برای خلق ارزش پایدار، به یک الزام استراتژیک برای سرمایه گذاران تبدیل شده است. اگرچه برند به طور مستقیم برای سازمان ها و شرکت ها ارزش آفرینی می کند اما ریشه این ارزش در مشتری است. درحقیقت ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری، تعیین کننده ارزش واقعی برند است. ارزیابی برند با استفاده از مفهوم ارزش ویژه برند امکان پذیر است. هدف از انجام این پژوهش ارائه مدل معادلات ساختاری ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری مهرام به عنوان حامی تیم بسکتبال است. پژوهش حاضر به روش همبستگی- پیمایشی انجام شده است. نمونه ها شامل 272 تن از تماشاچیان مسابقات بسکتبال مهرام در لیگ برتر بسکتبال سال 91 بودند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای با 69 سوال بود. پایایی پرسشنامه 92/0 به دست آمد (01/0 P<). پایایی بخش های مختلف پرسشنامه شامل 994/0 برای برجستگی، 978/0 برای عملکرد محصول، 982/0 برای تصویر سازی برند، 873/0 برای احساسات، 991/0 برای قضاوت و 980/0 برای همنوایی به دست آمد (01/0 P<). در مدل پیشنهادی، 6 عامل برجستگی، عملکرد محصول، تصویر سازی برند، احساسات، قضاوت و همنوایی به عنوان عامل متغیر پنهان درونی به طور مستقیم به تبیین ارزش ویژه برند به عنوان متغیر پنهان بیرونی پرداختند. مدل تحقیق شاخص های نیکویی برازش را به دست آورده و مطابقت بالایی با مدل های موجود نشان داد.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری، برند، معادله ساختاری، مهرام، بسکتبال
  • محمدعلی ربیعی، رضا قراری عارفی، محسن قنبرزاده، سید حسین مرعشیان صفحه 99
    انقباض برونش ها ناشی از ورزش سالهاست که می تواند باعث گرفتگی مجاری تنفسی شود، به عنوان یک شکل از آسم در نظر گرفته شده است که می تواند با ورزش و آلودگی هوا برانگیخته شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر؛ بررسی تغییرات گرفتگی مجاری تنفسی ناشی از پروتکل وامانده ساز در کشتی گیران فرنگی حرفه ای و غیر حرفه ای در زمانهای مختلف بعد از تمرین است. به این منظور 20 کشتی گیرحرفه ای عضو تیم ملی و تیم های باشگاهی و 17 کشتی گیر غیر حرفه ای عضو تیم دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. در این تحقیق از آزمون نوار گردان آستراند به عنوان آزمون حداکثر استفاده شد. قبل از فعالیت، تست پایه اسپیرومتری انجام گرفت و مجددا در دقایق 1، 5، 15، 30 پس از توقف فعالیت ورزشی تست اسپرومتری گرفته شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که تفاوت درصد تغییرات برونکو اسپاسم، در دو گروه مبتدی و حرفه ای در شاخص FEV1 (حجم بازدمی قوی در ثانیه اول) در دقیقه 15 (013/0 P:63/2- T:)، دقیقه 30 (004/0P: 11/3-T:) و در شاخص FEF25-75 (جریان بازدمی قوی 25 - 75 درصد) در دقیقه یک (001/0 P: 15/4-T:)، دقیقه 15 (002/0 P: 31/3-T:) و دقیقه 30 (004/0P: 09/3-T:) تفاوت معنی داری مشاهده شد. با توجه به اینکه حجم و شدت تمرین در کشتی گیران حرفه ای فرنگی نسبت به کشتی گیران غیر حرفه ای بیشتر است این خود ممکن است دلیلی بر میزان برونکواسپاسم بیشتر در کشتی گیران حرفه ای نسبت به غیر حرفه ای باشد.
    کلیدواژگان: برونکواسپاسم، کشتی گیران فرنگی حرفه ای، کشتی گیران فرنگی غیر حرفه ای، تهویه ریوی، پروتکل وامانده ساز
|
  • Gh.R.Shabanibahar. Y.Bagheri Student) Page 9
    The aim of this study was to investigate the effect of organizational culture and its dimensions (involvement, integrity, compatibility, and mission) on the performance of Iran sports federations. This study was a descriptive-correlation research. The population included presidents, vice presidents, general secretaries, committee managers and experts of all sports federations of Iran. The sample consisted of 300 subjects who were selected with stratified and purposive sampling method. To collect data, the Denison et al. (2007) organizational culture and Winand et al. (2009) performance measurement questionnaires were used. For data analysis, Pearson correlation coefficient test and structural equation modeling (path analysis and confirmatory factor analysis) were applied. The validity of the questionnaires was confirmed by the experts and confirmatory factor analysis. The reliability of organizational culture questionnaire was determined as 0.96 and performance questionnaire as 0.85. Results showed that the model of the effect of OC on the performance of all sports federations had a good fit (P=0.001, RMSEA=0.068, AGFI=0.92, GFI=0.96). OC had an effect of r=0.78 on organizational performance and it can predict 61% ofperformance changes. Overall, the results of this study showed that measuring and improving organizational culture was an important factor to improve the performance of sports federations. Also, Denison organizational culture model can be applied as a powerful cognitive tool to understand organizational culture and its effects on performance.
    Keywords: Organizational Culture, Performance, Sports Federations
  • O.Salehian(Ph.D. Student).Sh.Mojtahedi Student). F.Shabkhiz Page 23
    It is shown that the level of plasma hepatic enzymes may fluctuate under the effect of exercise. This factor depends on the duration, intensity and type of the training. The aim of this study was to compare the effects of endurance and resistance training at moderate intensity on hepatic enzymes of AST and ALT in adult male wistar rats. This experimental study was conducted with the animal model so 24 adult male wistar rats (8 weeks old with mean body weight of 220-225 gr) were randomly divided into three groups (n=8) of control, continuous endurance and resistance training. 48 hours after the last session of 8-week training protocol, blood samples were gathered. The data using one-way ANOVA showed that plasma levels of both variables significantly increased in continuous endurance group compared to control group (P≤0.05) while this increase was not significant in resistance group. Also, there was a significant difference in the increased plasma levels of both enzymes between the two groups (P≤0.05). The results of this study indicated the more prominent role of continuous endurance training compared with the resistance training in increasing plasma levels of hepatic enzymes. It can be stated that the 8-week resistance training decreased the probability of increase of ALT and AST enzymes (which are considered as an index for cell injury) compared with continuous endurance training.
    Keywords: Aspartate Aminotransferase, Alanine Aminotransferase, Continuous Endurance Training, Resistance Training, Male Wistar Rat
  • A.Nasrollahi Ghadim Student).M.Goodarzi .M.Hamidi Page 33
    The aim of this study was to compile the strategy of Information Technology (IT) in National Olympic Committee (NOC) of the Islamic Republic of Iran. The nature of the present study was descriptive in which data were collected through the sample population. The statistical population consisted of all employees working in the central organization of the Iran National Olympic Committee (N=60). The experts were selected as the sample of the study. To collect data, a researcher-made questionnaire (with 53 items) was used. Its validity was determined by 7 professors from the sport management group of the physical education faculties in Tehran. The reliability of the questionnaire was calculated using the Chronbach' alpha (α>0.83). The collected data were analyzed using SPSS-16, descriptive statistics, mean comparison test and Friedman test. The results showed that the sum of the matrix scores for internal factors was lower than 2.50 which reflected the weakness for National Olympic Committee with respect to internal factors of IT. Also, the sum of matrix scores for external factors was more than 2.50 that reflected an opportunity for National Olympic Committee with respect to IT. The findings also showed that the IT section of National Olympic Committee fell into the WO strategic position. The findings of the study prescribed 15 strategies for the IT section of National Olympic Committee: 2 were assigned to SO, 7 strategies to WO, 3 strategies to ST and 3 to WT zones.
    Keywords: Strategy, Information Technology, National Olympic Committee, SWOT, Strategic Planning
  • H. Arazi , E. Asghari , S.M. Mohammadi , M. Akbar Page 49
    The aim of this study was to compare the effects of three recovery methods (active, passive, sport massage) on 800 m and 1500 m records in collegiate middle distance runners. For this purpose, 20 male middle distance runners aged between 19 and 25 participated in this study voluntarily. The study performed for 2 weeks and 7 sessions. Between bouts and in the first and fourth sessions of 800 m and 1500 m running, passive recovery was used; in the second and fifth sessions, active recovery (stretching) was used and in the third and sixth sessions, sport massage recovery (in quadriceps, hamstring, gluteus and gastrocnemius muscles) was used. For statistical analysis of data, analysis of variance with repeated measures and LSD post hoc tests were used. Data analysis showed that sport massage, active and passive recovery had a significant effect on increasing 800 m and 1500 m running time records (P0.05). Also, there was a significant difference in received records between passive and sport massage recovery and also between passive and active recovery (P0.05). As subject's time record in 1500 m running was better after sport massage and active recovery compared with passive recovery and their time record in 800 m running was betterafter sport massage compared with active and passive recovery, it is suggested that rest intervals such as sport massage recovery be used in 800 m running and in exercises with higher activity time, active recovery and sport massage be used. Furthermore, the time of recovery must be considered as well.
    Keywords: Recovery, Sport Massage, Middle Distance Running, Static Stretching, Rest Interval
  • A.H.Zeytonli Student).H.Asadi .A.Farahani M.Rezai Soufi Page 59
    Branding is a powerful means to differentiate the products in the competitive market. The aim of this study was to propose an analytical model of brand equity for Iran sport tourism destinations from sport tourist's viewpoints. This study was descriptive-analytical conducted as a field study. Statistical sample consisted of 576 sport management experts and domestic and foreign sport tourists who attended 1391 Fajr sport events. A questionnaire extracted from Konecnik and Gartner (2007) and Boo et al. (2009) surveys was used and distributed after its validity and reliability (α=0.83) had been confirmed. Data of 576 acceptable questionnaires were analyzed by SPSS v.16 and Amos 20 and structural equation modeling (SEM). The results showed that all variables (except for the variable of awareness) directly influenced brand equity. Mental image had the greatest influence on the brand equity of sport tourism destinations. From the viewpoints of sport experts and tourists, Iran sport tourism destinations were safe and had beautiful scenery and nature, pleasant climate and desirable natural sport attractions while the quality of information about trip to Iran, the quality of access and the quality of sport facilities were not desirable to host major sport events.
    Keywords: Model, Brand Equity, Awareness, Mental Image, Perceived Quality, Loyalty, Destination
  • Z. Soori Student). A. Heirani . A.A.Monazami Page 73
    The aim of this research was to study the effect of external intervention on recovery and time to exhaustion after continuous exercise in male athletes. In this study, 10 healthy male athletes (mean age and standard deviation 21.6±2.60 years, height 177±4.26 cm and weight 73.1±5.72 kg) volunteered to participate in this study. All participants performed two equal stages of endurance training under two different experimental conditions: without listening to any music and listening to the moderate tempo music (130 bpm). The subjects were asked to select one of the pieces of music before the experiment and they performed the exercise with and without music after 5 minutes of warm-up. Participants continued exercise with 60, 70 and 80% of maximum heart rate. The heart rate was evaluated at the end of each stage and exactly after the recovery. The training protocol continued with the intensity of the last stage until exhaustion. An interval of 72 hours was considered between the stages. At the recovery stage, after training with the intensity of 60 and 70% of maximum heart rate, there was no significant difference in the reduction of heart rate between the two groups (P>0.05). However, at the third stage of recovery, heart rate significantly reduced under the condition of listening to the music (P<0.05). Time to exhaustion increased significantly during exercise under the condition of listening to moderate tempo music (P<0.05). The findings of this study suggested that music influenced the recovery only after high intensity exercises. On the other hand, endurance training can improve with external intervention (music). Finally, moderate tempo music may have significant effects on the performance during high intensity endurance training.
    Keywords: Recovery, Heart Rate, Physical Activity, Moderate Tempo Music, Athletic Men
  • N.Esfahani . T. Seifi Salami Page 83
    The growing development of sports industry has created an opportunity for investors to attend this area. Brand has become a strategic necessity for investors to create sustainable value. Although brand directly applies value to organizations and corporations, customer is the root of this value. In fact, customer-based brand equity determines the real value of the brand. Brand evaluation is possible by the concept of brand equity. The aim of this study was to provide a structural equation model of Mahram customer-based brand equity as a sponsor of basketball team. This study has been carried out as a correlation survey. The sample included 272 spectators of Mahram basketball matches in 1391 basketball premier league. A questionnaire with 69 questions was used to collect data. The reliability of the questionnaire was 0.92 (P<0.01). The reliability of different parts of the questionnaire was as follows: 0.994 for prominence, 0.978 for product performance, 0.982 for brand imagery, 0.873 for emotions, 0.991 for adjudication and 0.980 for conformity (P<0.01). In the proposed model, these six factors as internal hidden variables directly explained the brand equity as an internal hidden variable. The model of this research achieved goodness indexes and showed a high compatibility with existing models.
    Keywords: Customer, Based Brand Equity, Brand, Structural Equation, Mahram, Basketball
  • M.A.Rabiee , .R.Gharari Arefi Student), .M.Ghanbarzadeh , .S.H.Marashiyan Student) Page 99
    The bronchial constriction resulting from exercise which can cause respiratory tract congestion is considered as a form of asthma and can be stimulated by exercise and air pollution. Therefore, the aim of the present study was to survey changes in the respiratory tract congestion caused by maximal exercise protocol in the professional and amateur Greco-Roman wrestlers in different times after the practice. For this purpose, 20 professional wrestlers (members of national and club teams) and 17 amateur wrestlers (members of Shahid Chamran University team) were selected by purposive and available sampling method. Strand treadmill test was used as a test of maximal activity in this study. Spirometry test was performed before the exercise and again in 1, 5, 15, 30 minutes after stopping the exercise. The results showed that with regard to percentage of changes of bronchospasm, there was a significant difference in FEV1 (forced expiratory volume in onesecond) in 15 minutes (P: 0.013 & T: -2.63), 30 minutes (P: 0.004 & T: -3.11) and in FEF25-75 (forced expiratory volume 25-75%) in 1 minute (P: 0.001 & T: -4.15), 15 minutes (P: 0.002 & T:-3.31), 30 minutes (P: 0.004 & T: -3.09) between amateur and professional groups. As the volume and intensity of exercise was higher in the professional Greco-Roman wrestlers in comparison with amateur wrestlers, it can be a reason for more bronchospasm in professional wrestlers compared with the amateur ones.
    Keywords: Bronchospasm, Professional Greco, Roman Wrestlers, Amateur Greco, Roman Wrestlers, Lung Ventilation, Maximal Exercise Protocol