فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1392)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امین دهقان قهفرخی، محمود گودرزی، مجید جلالی فراهانی، امیرحسین منظمی صفحه 9
    بکارگیری نظام های موثر انتخاب، جذب، نگهداری، ارزیابی و توسعه مربیان تیم های ملی ورزشی از جایگاه مهم و ویژه ای برخوردار است که این کار از طریق پیاده سازی یک سیستم ارزیابی عملکرد مناسب امکان پذیر است. بازخورد 360 درجه یکی از نظام های نوین ارزیابی است که با گردآوری نظرات از ذینفعان متفاوت در پی آنست تا ارزیابی صحیح تر و واقعی تری از عملکرد و توانمندی های ارزیابی شوندگان ارائه دهد. هدف از پژوهش حاضر نیز ارزیابی عملکرد مربیان تیم های ملی والیبال با استفاده از روش بازخورد 360 درجه است. جامعه آماری پژوهش را کلیه ورزشکاران، مربیان و مدیران تیم های ملی والیبال ایران در چهار رده مختلف سنی و در دو بخش آقایان و بانوان تشکیل می دادند و نمونه نیز با جامعه برابر بود. ابزار اندازه گیری پژوهش «پرسشنامه ارزیابی عملکرد مربیان تیم های ملی» بود که توسط شفیعی (2009) در 40 آیتم و چهار عامل مهارت های فنی، مهارت های مدیریتی، ویژگی های اجتماعی و ویژگی های شخصیتی طراحی شده بود. نتایج نشان داد که بین نمرات ارزیابی ورزشکاران، مربیان همکار، سرپرستان و خود ارزیابی مربیان تیم های ملی والیبال در خصوص مهارتهای مدیریتی، مهارتهای فنی، مهارتهای اجتماعی، ویژگی های شخصیتی تفاوت معناداری وجود نداشت، اما وقتی این عوامل به صورت آیتم به آیتم مورد بررسی قرار گرفت، از 40 معیار ارزیابی در 19 مورد تفاوت بین گروه ها معنادار بود. در نهایت با شناسایی اختلاف نظرها و همچنین نقاط قوت و ضعف مربیان بازخوردهایی برای بهینه سازی رفتار آن ها ارائه شد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بازخورد 360 درجه، خود ارزیابی، مربی، تیم ملی والیبال
  • مریم هادی پور، پروانه نظرعلی، حمید رجبی صفحه 25
    ملاتونین نقش بسیار مهمی در تنظیم دستگاه قلبی- عروقی دارد و کاهش ملاتونین با افزایش تنگی رگ و در نهایت افزایش فشار خون و ضربان قلب همراه است. با توجه به تاثیر مثبت ملاتونین روی شاخص های قلبی-عروقی هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی مصرف ملاتونین بر برخی پارامترهای انقباض پذیری مردان فعال حین فعالیت ورزشی بود. بدین منظور 12 نفر از دانشجویان دانشگاه امام رضا با میانگین سن 3 ± 22، وزن 80/9 ± 7/72 و شاخص توده بدنی 63/2 ± 2/23 برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. آزمودنی ها یک بار در گروه کنترل (بدون مصرف ملاتونین) و یک بار در گروه تجربی (مصرف ملاتونین) مورد آزمایش قرار گرفتند. آزمون بروس در دو مرحله متفاوت و به فاصله زمانی 72 ساعت و در ساعت 13 اجرا و نتایج ثبت شد. بعد از 72 ساعت 10 میلی گرم مکمل ملاتونین 30 دقیقه قبل از فعالیت مصرف شد. شاخص های انقباض پذیری با استفاده از دستگاه کاردیو اسکرین اندازه گیری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS16 و آمار توصیفی و آزمون تی زوجی در سطح معناداری05/0 P< انجام گرفت. یافته های این مطالعه نشان می دهد که ضربان قلب، نسبت زمان سیستولیک در حد معناداری پس از مصرف ملاتونین کاهش یافت (05/0P<). حجم ضربه ای، شتاب خروج خون و سرعت خروج خون در حد معناداری پس از مصرف ملاتونین افزایش یافت(05/0P<). اما زمان تزریق بطن چپ تغییر معناداری نداشت(05/0P<). بنابراین نتیجه می گیریم که احتمالا مصرف 10 میلی گرم ملاتونین فشار وارده بر دستگاه قلبی-عروقی پسران را در حین فعالیت بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: ملاتونین، شاخص های انقباض پذیری قلب، امپدانس کاردیو گرافی، فعالیت وامانده ساز
  • حبیب هنری، مهدی مرادی*، عبدالحمید احمدی، محمد سررشته داری صفحه 33

    هدف از این تحقیق رتبه بندی شاخص های انتخاب مربیان تیم های ملی فوتبال کشور بود. روش تحقیق توصیفی، نوع تحقیق کاربردی، روش اجرا پیمایشی و گردآوری داده ها به صورت میدانی بود. جامعه آماری این تحقیق را کارشناسان فوتبال و مربیان شاغل در لیگ های برتر، دسته یک، دسته دو فوتبال کشور و در رده های سنی بزرگسالان، امید و جوانان تشکیل دادند. روش نمونه گیری به صورت غیرتصادفی و از نوع در دسترس و حجم نمونه 160 نفر بود. از آزمون های کلموگروف- اسمیرنوف و فریدمن استفاده شد. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آنها به وسیله 20 نفر از اساتید دانشگاه ها، مدرسان و کارشناسان نخبه فوتبال کشور تایید شد و پایایی آن به وسیله آزمون آلفای کرونباخ (79/0=α) تعیین شد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که بین معیارهای انتخاب مربیان تیم های ملی فوتبال در هر کدام از چهار ویژگی شخصیتی، فنی، عاطفی- انسانی و مدیریتی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0p‹). با توجه به نتایج تحقیق و رتبه بندی معیارهای هر کدام از شاخص ها، می توان ضابطه و چارچوب ارائه شده را به عنوان اصولی مدون جهت گزینش مربیان تیم های ملی فوتبال ایران در رده های سنی مختلف پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، مهارت های عاطفی، انسانی، مهارت های فنی، مهارت های مدیریتی، مربیان فوتبال و ارزیابی عملکرد
  • سیدمحسن رحیمی، محمدحسین میرزاراه کوشکی، حمیده منتظری طالقانی، شهرزاد زندی صفحه 47
    هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط کایفوز سینه ای با استقامت قلبی-تنفسی و استقامت عضلات ثبات دهنده مرکزی تنه در دانشجویان 18 تا 20سال بود. نمونه های آماری این تحقیق شامل 194 دختر و 154 پسر ازدانشجویان جدیدالورود سال تحصیلی 91 – 90، دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند که بصورت تصادفی انتخاب شدند.برای اندازه گیری زاویه کایفوز سینه ای از خط کش منعطف، ارزیابی استقامت قلبی-تنفسی ازآزمون 20 متر شاتل ران و برای بررسی استقامت عضلات ثبات دهنده مرکزی از سری آزمون های عملکردی برگرفته شده از تمرینات ثبات عمقی استفاده شد. نتایج نشان دهنده ارتباط منفی و معناداری (05/0 P<) بین کایفوز سینه ای افزایش یافته با استقامت قلبی-تنفسی و استقامت عضلات ثبات دهنده مرکزی تنه بود. به نظر می رسد با توجه به شیوع بالای کایفوز سینه ای افزایش یافته و سطح پایین استقامت قلبی-تنفسی، در دانشجویانی که از وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه های کشور وارد می شوند، برنامه ریزی صحیح ضروری است.
    کلیدواژگان: کایفوز سینه ای، استقامت قلبی، تنفسی، استقامت عضلات ثبات دهنده مرکزی
  • رحیم رمضانی نژاد، سیدعماد حسینی، زهرا توکلیان، کاظم هژبری صفحه 57
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه ویژگی های شغلی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی با خودکارآمدی معلمان تربیت بدنی بود. نمونه آماری پژوهش کلیه معلمان تربیت بدنی مقاطع راهنمایی و متوسطه خراسان شمالی(301 نفر) بودند که برابر با جامعه آماری درنظر گرفته شد. از پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات شخصی و ویژگی های شغلی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی (SES) با ثبات درونی 81/0 و پرسشنامه خودکارآمدی معلمان تربیت-بدنی جفری جی مارتین (2003) با ثبات درونی 83/0 استفاده شد. داده های پژوهش با آزمون های کالموگراف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن و خی دو در سطح معنی داری 05/0≤ P تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین ویژگی های شخصی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و تجارب ورزشی(بخشی از ویژگی های شغلی) با خودکارآمدی معلمان رابطه معنی داری وجود ندارد، ولی بین دوره های آموزشی (12/.=r) و رشته تحصیلی(007/.=r) با خودکارآمدی آن ها رابطه مثبت ومعنی داری مشاهده شد. ضمنا بین سطح تحصیلات با خودکارآمدی رابطه منفی و معنی-داری(122/.-=r) وجود داشت. بنابراین برای حفظ و افزایش خودکارآمدی معلمان، ارتقا ویژگی های شغلی و تناسب وظایف کاری با سطح تحصیلات ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شغلی، تجارب ورزشی، خودکارآمدی معلمان
  • سجاد حسنوند، علی اصغر رواسی، محمدرضا کردی صفحه 71
    هیپوکسی تولید اندوستاتین را مهار می کند. از طرفی اندوستاتین گردش خون، با فعالیت ورزشی در تناسب با اوج اکسیژن مصرفی افزایش می یابد. بنابراین فعالیت ورزشی می تواند یک اثر سودمند در برابر آترواسکلروز و هیپوکسی تحریک کننده ی آنژیوژنز به حساب آید. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی متناوب با شدت بالا در شرایط هیپوکسی بر اندوستاتین سرم مردان غیرورزشکار است. روش-شناسی و نتیجه
    یافته ها
    9 مرد سالم غیرفعال دردسترس به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. سطوح سرمی اندوستاتین، در زمان-های مختلف(قبل، بلافاصله بعد و دو ساعت بعد از اجرای فعالیت ورزشی با شدت بالا)، از ورید بازویی آزمودنی ها جمع آوری شده و با روش الایزا تعیین شد. نتایج پژوهش حاضر کاهش معنادار (024/0) از سطوح سرمی اندوستاتین را پس از یک جلسه فعالیت ورزشی متناوب با شدت بالا در شرایط هیپوکسی نشان داد. سطوح سرمی اندوستاتین قبل، بلافاصله بعد و 2 ساعت بعد از فعالیت ورزشی، به ترتیب، 25/1±72/8، 14/1±92/6 و 28/1±30/8 نانوگرم بر میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که شرایط هیپوکسی همراه با فعالیت ورزشی متناوب با شدت بالا، سطوح سرمی اندوستاتین گردش خون را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی متناوب با شدت بالا، هیپوکسی، اندوستاتین
  • محمدسلطان حسینی، مهدی سلیمی، داود نصر اصفهانی، فاطمه نصراصفهانی صفحه 85
    هدف از تحقیق حاضر، تعیین سهم نسبی عوامل مدیریتی در وفاداری به برند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود. تحقیق حاضر توصیفی پیمایشی و از نوع تحقیقات کاربردی بود. جامعه آماری تحقیق را هواداران لیگ برتر فوتبال ایران تشکیل می دادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول آماری تخمین زده شد و تعداد 842 نفر بدست آمد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه عوامل مدیریتی ساخته شده توسط چن بود که اعتبار و روایی آن برای این تحقیق مورد آزمون قرار گرفت (ضریب آلفای کرونباخ 86/0). همچنین از پرسشنامه محقق ساخته وفاداری به برند که اعتبار و روایی آن مورد آزمون قرار گرفت (ضریب آلفای کرونباخ 72/0) استفاده شد. برای تحلیل داده های حاصل از نرم افزار SPSS نسخه 15 استفاده شد و با استفاده از آزمون های آماری از جمله همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و رگرسیون چندگانه نتایج بدست آمد. یافته های تحقیق نشان داد که بین پنج عامل مدیریتی باشگاه و میزان وفاداری هواداران به برند همبستگی وجود دارد (01/0= p). همچنین، براساس نتایج آزمون رگرسیون چندگانه عوامل جذابیت، وابستگی و رسانه مدیریت باشگاه پیشگویی کننده خوبی از میزان وفاداری هواداران به برند بودند. این عوامل به طورکلی بیش از 44 درصد از تغییرات متغیر ملاک را تبیین نموده اند.
    کلیدواژگان: وفاداری به برند، عوامل مدیریتی، باشگاه فوتبال، لیگ برتر
  • سیروس چوبینه، عباسعلی گائینی، محمد امین صفحه 103
    استدلال استفاده از مکمل های غذایی- ورزشی برای بهبود عملکردهای جسمانی و ورزشی بر اساس این پیش فرض می باشد، که آنها اثری فراتر از مصرف برنامه غذایی و شاید فعالیت ورزشی دارند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مصرف مکمل آرژنین(در حالت استراحت) و همراه با فعالیت ورزشی مقاومتی بر پاسخ هورمون رشد(GH) در مردان غیر ورزشکار است. به همین منظور؛ پس از تکمیل پرسشنامه تندرستی و فعالیت بدنی، از میان افراد واجد شرایط 16 نفر دانشجوی مرد سالم با میانگین و انحراف استاندارد(سن91/0=81/24سال؛ شاخص توده بدنی37/3=20/24کیلوگرم بر متر مربع و در صد چربی33/5 =28/14) به عنوان آزمودنی انتخاب شده و به دو گروه آرژنین و دارونما تقسیم شدند. برنامه فعالیت ورزشی مقاومتی برای دو گروه در هر دو جلسه یکسان بود،که به صورت طرح تقابلی اجرا شد. در گروه آرژنین هر آزمودنی 7 گرم آرژنین 30 دقیقه قبل از فعالیت مقاومتی مصرف می کرد.داده ها با استفاده از آزمون درون گروهی فریدمن و بین گروهی ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری داده ها 05/0P< در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد،مصرف مکمل آرژنین به تنهایی(در حالت استراحت) و همچنین ترکیب آرژنین و فعالیت مقاومتی(گروه آرژنین) در مقایسه با گروه دارونما بر ترشح GH تاثیر معنی داری نداشت.از طرفی فعالیت مقاومتی در مقایسه با ترکیب آرژنین و فعالیت مقاومتی تاثیر معنی داری بر ترشح GH داشت،.نتیجه گیری می شود،ترکیب آرژنین و فعالیت مقاومتی نسبت به فعالیت مقاومتی بر پاسخ GH برتری ندارد.
    کلیدواژگان: مکمل آرژنین، فعالیت ورزشی مقاومتی، GH، مردان غیر ورزشکار
|
  • A.Dehghan Ghahfarokh, M.Goodarzi, M.Jalali Farahani, A.H. Monazami Page 9
    It is necessary and important to using effective systems to select, attract, maintain, evaluate and develop national team coaches which will be realized through a proper performance evaluation system. 360 degree feedback is one of the recent evaluation systems which provides more realistic and accurate evaluation of performance through gathering different beneficiarie's viewpoints. Therefore, the aim of this study was to evaluate the performance of volleyball national team coaches by 360 degree feedback. Statistical population included all male and female athletes, coaches and supervisors of Iran volleyball national teams in four age levels. The statistical sample equaled the population. To collect data, “performance evaluation criteria for national team coaches" questionnaire was used which was designed by Shafiei (2009). In this questionnaire, 40 criteria in 4 total subscales including technical skills, managerial skills, social skills and personality characters were designed. Results showed no significant difference between the evaluation scores of athletes,peer coaches, supervisors and self-evaluation of volleyball national team coaches in managerial, technical and social skills and personality characters. But, when these skills were fully investigated, there was a significant difference among groups in 19 skills out of 40 skills. Finally, necessary feedbacks were provided to optimize coache's behaviors through recognizing differences in their viewpoints, weaknesses and strengths.
    Keywords: Performance Evaluation, 360 Degree Feedback, Self, Evaluation, Coach, Volleyball National Team
  • M. Hadipoor . P. Nazarali . H. Rajabi Page 25
    Melatonin has an important role in the regulation of cardiovascular system, and the reduction of melatonin is associated with an increase in vasoconstriction and finally in blood pressure and heart rate. According to the positive effect of melatonin on cardiovascular indexes, the main aim of this study was to investigate the effect of melatonin consumption on some heart contractility parameters during exercise in active men. For this purpose, 12 students of Imam Reza University(mean age 22±3, weight 72.7±9.80, BMI 23.2±2.63) were selected to participate in this study. The participants were tested once in the control group (without melatonin consumption) and once in the experimental group (with melatonin consumption). Bruce test was conducted in two different days, with 72 hours of interval at 1 p.m. and the results were recorded. After 72 hours, 10 milligrams of melatonin supplement were consumed 30 minutes before the exercise. Heart contractility indexes were measured using the cardio-screen system. The data were analyzed with SPSS 16, descriptive statistics and paired t test at p<0.05. The results of the study revealed that heart rate, systolic time ratio reduced significantly after melatonin consumption (p˂0.05). Stroke volume, blood acceleration index and blood velocity index increased significantly after melatonin consumption (p˂0.05). However, left ventricular ejection time did not change significantly (p˂0.05).Hence, it was concluded that probably 10 mg of melatonin consumption improved the pressure on cardiovascular system of males during the exercise.
    Keywords: Melatonin, Heart Contractility Indexes, Cardiography Impedance, Exhaustive Exercise
  • H.Honari, M.Moradi, A.H. Ahmadi, M.Sarreshtehdari Page 33

    The aim of the current study was to rank the indicators involved in selecting the coaches of football national teams in Iran. The research was descriptive and application, a survey and field study. The population of the study involved football experts and coaches working in football premier leagues, league 1, league 2, at different age groups. The sample of 160 subjects was selected through non-random convenience sampling. Kolmogorov-Smirnov and Friedman tests were applied. Two researcher-made questionnaires were used to collect data and their face and content validity were verified by 20 university professors, teachers and elite football experts; and the questionnaires’ reliability was assessed according to Cronbach’s alpha (α=0.79). The results of Friedman test showed a significant difference among the indicators involved in selecting football national team coaches in each four characteristics including personality, technical, emotional-human, and management skills (P<0.01). According to research findings as well as the ranking of indicators, the presented framework can be suggested as a determined principle to select Iran football national team coaches at different age groups.

    Keywords: Personality Traits, Emotional, Human Skills, Technical Skills, Management Skills, Football Coaches, Performance Evaluation
  • S.M.Rahimi, M.H.Mirzarah Kushki, H.Montazeri Taleghani, Sh. Zandi Page 47
    The aim of this study was to examine the relationship of thoracic kyphosis with cardiorespiratory endurance and the endurance of core stability muscles in the trunk of university students aged between 18 and 20. Statistical sample included 194 female and 154 male new students in academic year of 1390-91 in Tehran University of Medical Sciences who were randomly selected. A flexible ruler was used to measure thoracic kyphosis angle. 20 m shuttle run was used to evaluate cardiorespiratory endurance and a series of functional tests derived from deep stability exercises were used to evaluate the endurance of core stability muscles. The results showed a significant negative relationship (P < 0.05) between increased thoracic kyphosis and cardiorespiratory endurance and the endurance of core stability muscles of the trunk (p˂0.05). Proper planning seems necessary due to the high incidence of increased thoracic kyphosis and low level of cardiorespiratory endurance in those students who enter the universities from schools.
    Keywords: Thoracic Kyphosis, Cardiorespiratory Endurance, Core Stability Muscle Endurance
  • R. Ramzaninejad, S.E.Hoseini, Z.Tavakolian, K.Hozhabri Page 57
    The aim of this study was to examine the relationship between job competencies and socioeconomic status with self-efficacy of physical educators. Statistic sample included all physical education teachers in guidance and high schools in North Khorasan province (N=301) who equaled the statistical population. A researcher-made questionnaire of personal characteristics, job competencies and socioeconomic status (SES) with internal reliability of 0.81 and the Jeffrey J. Martin’s self-efficacy questionnaire (2003) with the internal reliability of 0.83 were used to collect data. Kolmogorov-Smirnov test, Pearson, Spearman correlation coefficients and chi² test were used to analyze data at p≤0.05. Results showed no significant relationship between personal characteristics, socioeconomic status and sport experiences (a part of job competencies) with self-efficacy of teachers while there was a positive significant relationship between educational courses (r=-0.12) and field of study (r=-0.007) with self-efficacy. Also, there was a negative significant relationship between educational level and self-efficacy (r=-0.122). Thus, it seems necessary to improve job competencies and the proportion of job responsibilities to educational level in order to maintain and increase self-efficacy in physical educators.
    Keywords: Job Competencies, Sport Experiences, Self, Efficacy of Teachers
  • S. Hasanvand . A.A. Ravasi . M.R. Kordi Page 71
    Hypoxia inhibits the endostatin production. Also, blood circulation endostatin increases with physical activity in proportion to peak oxygen consumption. Thus, physical activity can be considered as a beneficial effect against atherosclerosis and hypoxia as angiogenesis stimulators. The aim of this study was to evaluate the effect of a single bout of high-intensity intermittent exercise in hypoxic conditions on serum endostatin in non-athlete men. 9 available healthy sedentary men participated voluntarily in this study. Serum endostatin levels at different times (before, immediately after and two hours after high-intensity exercise) were collected from the subject's brachial vein and were determined by ELISA method. The results of the present study showed a significant reduction (0.024) in serum endostatin levels during a single bout of high-intensity intermittent exercise under hypoxic conditions. Serum endostatin levels were 8.72±1.25, 6.92±1.14 and 8.30±1.28 ng/ml before, immediately after and 2 hours after the exercise. The results of the present study showed that hypoxic conditions along with high-intensity intermittent exercise reduced serum endostatin levels of blood circulation.
    Keywords: High, Intensity Intermittent Exercise, Hypoxia, Endostatin, Anti, Angiogenesis, Atherosclerosis
  • M.Soltan Hosseini, M.Salimi, D.Nasr Esfahani, F.Nasr Esfahani Page 85
    This study aimed to determinate the relative contribution of managerial factors in brand loyalty in Iran football premier league clubs. The study was an applied survey. The statistical population consisted of the fans of Iran football premier league. The sample (n=842) was estimated by statistical formula. In order to collect the data, two questionnaires were used: the Managerial Factors Questionnaire by Chen (2007); the reliability of this questionnaire was estimated by Cronbach’s alpha as (0.86) and the researcher-made Brand Loyalty Questionnaire; the reliability was estimated by Cronbach's alpha as (0.72). The validities of both questionnaires were established for this study. The data were analyzed by SPSS 15, Pearson correlation coefficient, liner regression and multivariate regression. The results showed a correlation between five managerial factors of clubs and fan's brand loyalty (P=0.01). Also, the results of multivariate regression test showed that three factors of attractiveness, affiliation and media could be reliable predictors of fan's brand loyalty. These factors generally explained more than 44% of the variations of the dependent variable.
    Keywords: Brand Loyalty, Managerial Factors, Football Club, Premier League
  • S.Choobineh, A.A.Gaeini, M.Amin Page 103
    Rationale for dietary-sport supplements to improve physical and sport performance is based on this assumption that they may have an effect beyond diets and even exercise. The aim of this study was to investigate the effect of consuming arginine supplement (at rest) and along with resistance exercise on the response of growth hormone (GH) in non-athlete men. For this purpose, after completing the health and physical activity questionnaire, 16 healthy male university students (mean+SD age: 24.81±0.91 yr, body mass index: 24.20±3.37 kg/m2 and body fat percentage: 14.28±5.33) were selected and divided into two groups of arginine and placebo. Both groups participated in two resistance exercise sessions similarly in a cross-over design. Arginine subjects consumed 7 gr of arginine 30 min. before the resistance exercise. The intra-group test of Friedman and intergroup test of Wilcoxon were used to analyze data at p<0.05. The results showed that consuming arginine supplement alone (at test) and also the combination of arginine and resistance exercise (arginine group) had no significant effect on GH secretion when compared to placebo group. On the other hand, the resistance exercise had a significant effect on the GH secretion compared to the combination of arginine and resistance exercise. It can be concluded that the combination of arginine and resistance exercise had no superiority on GH response over the resistance exercise.
    Keywords: Arginine Supplement, Resistance Exercise, GH, Non- Athlete Men