فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1391)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسن اسدی، حامد جلال، وحید نظری * صفحه 9

    هدف این تحقیق، تعیین و مطالعه عوامل توسعه ورزش قهرمانی دوومیدانی کشور بود. نمونه آماری این تحقیق شامل 120 نفر متشکل از 40 صاحبنظر، 40 نفر از مربیان و 40 نفر از ورزشکاران بود. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته شامل هفت متغیر اصلی (نیروی انسانی، تجهیزات سخت افزاری، استعدادیابی، روش ها، مدیریت، آموزش و پژوهش و انگیزش) است. استادان مدیریت ورزشی روایی پرسشنامه ها را تایید و پایایی پرسشنامه ها در یک مطالعه راهنما و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ 83 درصد برآورد شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی سنجش و ارزیابی شد. در تحلیل استنباطی از آزمون کالموگروف اسمیرنف (KS)، آنالایز واریانس یکطرفه (آنوا) و کروسکال والیس در سطح معناداری p≤./05 استفاده شد. نتایج نشان داد که صاحبنظران به ترتیب؛ استعدادیابی، مدیریت، نیروی انسانی، تجهیزات سخت افزاری، روش ها، آموزش و پژوهش و انگیزش، مربیان به ترتیب؛ مدیریت، انگیزش، استعدادیابی، روش ها، تجهیزات سخت افزاری، آموزش و پژوهش و نیروی انسانی و ورزشکاران به ترتیب؛ تجهیزات سخت افزاری، نیروی انسانی، روش ها، آموزش و پژوهش، انگیزش، مدیریت و استعدادیابی را در ارتقاء سطح قهرمانی ورزش دوومیدانی موثر دانسته اند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که بین دیدگاه های صاحبنظران، مربیان و ورزشکاران در خصوص ارتقاء سطح قهرمانی دوومیدانی کشور اختلاف معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: دو و میدانی، ورزش قهرمانی، توسعه
  • مینا اکبری، حمید آقاعلی نژاد، حسن متین همایی صفحه 25
    هدف از پژوهش حاضر، تهیه نیمرخ ویژگی های آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی بازیکنان فوتسال زن نخبه ایران بود.آزمودنی های پژوهش حاضر را کلیه بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی فوتسال زنان ایران به تعداد 33 بازیکن تشکیل می دادند. شاخص های مربوط به اجرای هوازی شامل VO2max، آستانه لاکتات ونبض اکسیژن با استفاده از دستگاه تجزیه گازهای تنفسی، شاخص های مربوط به اجرای بی هوازی با استفاده از آزمون وینگیت 30 ثانیه پا و ترکیب بدنی با استفاده از دستگاه سنجش ترکیبات بدنی اندازه گیری شد. بازیکنان فوتسال زن نخبه ایران دارای سن 04/3±46/22 سال، قد85/4±1/164 سانتی متر، توده بدن 31/7±6/56 کیلوگرم و درصد چربی بدن 31/3±96/21 درصد؛ VO2max برابر با 37/6±91/45 میلی لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه، آستانه لاکتات در 84/8±05/80 درصدی VO2max و نبض اکسیژن 84/1±42/13 میلی لیتر بر ضربه بر دقیقه؛ و اوج و میانگین توان بی هوازی به ترتیب 81/1±63/13 و 64/0±54/7وات بر کیلوگرم بودند. نتیجه این که،بازیکنان فوتسال زن نخبه ایرانی از شاخص های آنتروپومتریکی پایین تر و شاخص های بی هوازی بهتری نسبت به همتایان برزیلی و ترک خود برخوردار بودند. یافته های پژوهش حاضر می تواند مورد استفاده مربیان استعدادیاب در گزینش افراد مستعد فوتسال و نیز مربیان بدنساز در پایش بازیکنان و طراحی برنامه های تمرینی موثر و کارآمد قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بازیکنان فوتسال زن، ویژگی های آنتروپومتریکی، ویژگی های فیزیولوژیکی، استعدادیابی
  • علی مهری، مهرداد محرم زاده صفحه 33
    امروزه پیچیدگی روزافزون سازمان ها و تفاوت در اندیشه، نگرش و باورهای افراد، تعارض را جزء اجتناب ناپذیر زندگی سازمانی کرده است. از این رو، هدف از این تحقیق بررسی بین تعارض اداراک شده و سبک های حل تعارض در بین مدیران و کارکنان اداره کل ورزش وجوانان استان آذربایجان غربی می باشد. روش تحقیق مورد استفاده در این تحقیق روش پیمایشی از نوع توصیفی و همبستگی می باشد و جامعه آماری شامل دو گروه، که گروه اول مدیران ادارات ورزش و جوانان و روسای هیئت های ورزشی استان آذربایجان غربی که تعداد آنها برابر 50 نفر می باشد و گروه دوم شامل کارکنان ادارات ورزش و جوانان و مربیان هیئت های ورزشی استان آذربایجان غربی که 150 نفر می باشند. اطلاعات جمع آوری شده توسط دو پرسش نامه ادراک تعارض دوبرین (1985) و سبک های حل تعارض افضل رحیم (1983) با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون، آزمون های معنی داری t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون t-test مستقل تفاوت معنی داری را بین تعارض ادراک شده مدیران و کارکنان نشان داد. یعنی میانگین تعارض ادراک شده مدیران در مقایسه با کارکنان به طور معنی داری بالاتر بود. به علاوه یافته های دیگر تحقیق نشان داد که تفاوت معنی داری بین سبک سازش و مصالحه مدیران و کارکنان وجود دارد و میانگین سبک سازش و مصالحه در بین کارکنان بیشتر از مدیران است. در حالی که تفاوت معنی داری بین سبک رقابت، همکاری و اجتناب در بین مدیران و کارکنان وجود ندارد. همچنین نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین تعارض ادراک شده با سبک همکاری، اجتناب و مصالحه در هر دو گروه رابطه معنی دار مثبت وجود دارد. در حالی که رابطه بین تعارض ادراک شده با سبک های رقابت و سازش معنی دار نبود. این یافته ها نشان می دهد که تعارض در سازمان ورزش و جوانان وجود دارد و برای کاهش این تعارض لازم است به نقش متغیرهای تعدیل کننده، نظیر مشارکت، کار گروهی، روابط مناسب رهبر - پیرو، مسوولیت پذیری و... توجه شود.
    کلیدواژگان: تعارض، سبک های حل تعارض، رقابت، همکاری، مصالحه، اجتناب، سازش
  • عباسعلی گائینی، فاطمه ندری پری، محمد فرامرزی، جواد طلوعی آذر * صفحه 45

    درباره تاثیر فعالیت ورزشی و افزایش تعداد جلسه های فعالیت ورزشی در هفته بر عملکرد دستگاه ایمنی کودکان و نوجوانان اطلاعات بسیار محدودی وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر یک، دو و سه جلسه فعالیت ورزشی در هفته بر مقادیر ایمونوگلوبین A و کورتیزول بزاقی دانش آموزان پسر مقطع ابتدائی انجام شد.24 دانش آموز پسر مقطع ابتدائی (سن: 5 ± 10 سال، وزن: 6.4 ± 36 کیلوگرم، قد: 66 ± 142 سانتی متر) انتخاب و به طور تصادفی در 3 گروه 8 نفری یک جلسه فعالیت ورزشی، دو جلسه فعالیت ورزشی و سه جلسه فعالیت ورزشی در هفته، داوطلب شرکت در پژوهش حاضر شدند. مدت زمان فعالیت ورزشی (فوتسال+ بسکتبال) در هر جلسه 45 تا 50 دقیقه بود. نمونه های بزاقی در سه مرحله قبل، بلافاصله و 24 ساعت پس از فعالیت ورزشی برای سنجش مقادیر IgA و کورتیزول با روش آزمایشگاهی ELISA جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری فریدمن (بررسی تفاوت درون گروهی)، کراسکال والیس (بررسی تفاوت بین گروهی) و آزمون آماری ویلکاکسون (بررسی جایگاه تفاوت) در سطح معناداری (05/0P<) استفاده شد. نتایج آزمون آماری فریدمن نشان داد شرکت در یک جلسه (222/0p=)، دو جلسه (223/0p=) و سه جلسه فعالیت ورزشی در هفته (076/0p=) بر میانگین ایمونوگلوبین A بزاقی دانش آموزان در مراحل مختلف اندازه گیری تفاوت معناداری ندارد. همچنین شرکت در دو جلسه (13/0p=) و سه جلسه فعالیت ورزشی در هفته (88/0p=) بر کورتیزول بزاقی دانش آموزان در مراحل مختلف اندازه گیری تفاوت معناداری ندارد، ولی شرکت در یک جلسه فعالیت ورزشی (01/0p=) در هفته بر کورتیزول بزاقی دانش آموزان تفاوت معناداری دارد. نتایج آزمون کراسکال والیس نیز نشان داد، بین تغییرات IgAبزاقی و کورتیزول بزاقی دانش آموزان در پاسخ به یک، دو و سه جلسه فعالیت ورزشی در هفته تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0p>). یافته های پژوهش حاضر نشان داد یک، دو و سه جلسه فعالیت ورزشی در هفته بر IgA بزاقی و کورتیزول بزاقی دانش آموزان تفاوت معناداری را ایجاد نکرده است. از این رو به نظر می رسد، افزایش جلسات درس تربیت بدنی در مدارس در افزایش نشاط، شادابی و ارتقاء سطح سلامت دانش آموزان موثر باشد.

    کلیدواژگان: ایمونوگلوبین A، کورتیزول، فعالیت ورزشی، دانش آموزان ابتدائی
  • حسن معصومی، فریده اشرف گنجویی، خدابخش داشگرزاده، شهرام جوادی صفحه 57
    هدف پژوهش حاضر، طراحی مدلی جامع برای ارزیابی بیرونی عملکرد فدراسیون های ورزشی ایران با استفاده از الگوی تصمیم گیری آنتروپی- فازی در سال 1391 می باشد. امروزه نقش نظام های ارزیابی و نظارت کارآمد در بهبود و تعالی سازمان ها کاملا شناخته شده است. مطالعات نشان می دهد نظام ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی، دارای مدلی جامع و با شاخص های به روز نمی باشد. این پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل وزارت ورزش و فدراسیون های ورزشی است که با استفاده از روش سرشماری 234 نفر تعیین شد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته می باشد. روایی(صوری و محتوایی) و پایایی پرسشنامه، با اجماع نظر خبرگان و آزمون آلفای کرونباخ (95%) تایید شد. برای طراحی مدل در گام اول، ابعاد، بر اساس دیدگاه اسکات و مدل های ارزیابی موجود، به ویژه مدل لوجیک (logic)، تعیین شد و در گام بعد، مولفه ها، با توجه به ماهیت متغیرهای ارزیابی عملکرد (مبهم و غیرقطعی بودن)، با استفاده از روش ریاضی «آنتروپی- فازی» وزن دهی و اولویت بندی شد و در نهایت مدل نهایی ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی، طراحی گردید. بر اساس یافته های پژوهش، از نظر شرکت کنندگان، ابعاد و مولفه های مدل عبارتند از: در بعد زمینه [وضعیت موجود، اولویت های سازمانی]، بعد ورودی [منابع انسانی (با بیشترین وزن)، منابع مالی، منابع مادی]، بعد فرآیند [ورزش قهرمانی و حرفه ای (با بیشترین وزن)، وظایف مدیریتی، فعالیت های آموزشی، روابط و مشارکت، استعدادیابی ورزشی، ورزش همگانی، تجاری سازی، ورزش پرورشی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، پژوهشی، پزشکی ورزشی، حقوقی ورزشی، تسهیلات رفاهی، فرهنگی- ورزشی (با کمترین وزن)]، بعد برون داد، و بعد پیامدها و اثرات. این مدل می تواند به مدیران و ارزیابان وزارت ورزش کمک کند تا با نگرشی سیستمی، جامع و کلان نگر به ارزیابی بیرونی کیفیت عملکرد فدراسیون های ورزشی بپردازند.
    کلیدواژگان: ارزیابی بیرونی، مدل ارزیابی عملکرد، آنتروپی- فازی
  • علی اکبرنژاد صفحه 73
    هدف از این تحقیق تاثیر مصرف مکمل های غذایی بر توان بی هوازی و برخی فاکتورهای سیستم ایمنی کشتی گیران نخبه پس از یک دوره کاهش وزن حاد بوده است. جامعه آماری آن را کشتی گیران نخبه کشور (رشته آزاد) تشکیل می دادند که 21 نفر از آنان بصورت داوطلبانه با میانگین و انحراف استانداردهای سن 50/2 ± 23/22، وزن 40/9 ± 75 کیلوگرم، قد 50/5 ± 170 سانتی متر و BMI 70/2 ± 8/25 بعنوان نمونه آماری انتخاب و بطور تصادفی به سه گروه هفت نفره تقسیم شدند. از آزمودنی ها خون گیری و آزمون توان بی هوازی برای مشخص کردن مقادیر پایه متغیرها بعمل آمد. گروه اول در دوره شش روزه کاهش وزن و پس از آن در دوره 16 ساعته برگشت بحالت اولیه هیچ مکملی مصرف نکردند. گروه دوم، در دوره کاهش وزن و برگشت بحالت اولیه مکمل گلوتامین و گروه سوم در دوره کاهش وزن گلوتامین و در دوره برگشت بحالت اولیه گلوتامین و کراتین مصرف کردند پس از دوره 6 روزه که آزمودنی ها 6% از وزن بدنشان را کاهش دادند، مجددا نمونه های خونی برای تعیین تاثیر دوره کاهش وزن حاد روی متغیرهای سیستم ایمنی گرفته شد. از آزمودنی ها پس از یک دوره 16 ساعته بازگشت بحالت اولیه بار دیگر نمونه های خونی و آزمون توان بی هوازی بعمل آمد. نتایج درون گروهی نشان داد در گروه کنترل توان بی هوازی اندامهای فوقانی و تحتانی کاهش یافتند، ولی این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه مصرف کننده گلوتامین نه تنها کاهش وجود نداشت بلکه افزایش اندکی نیز مشاهده شد. در گروه ترکیبی افزایش معنی داری بوجود آمد. مقایسه گروه ها در پس آزمون تفاوت معنی داری بین دو گروه ترکیبی و گروه کنترل در توان بی هوازی اندام های تحتانی و تفاوت معنی داری بین هر سه گروه در متغیر توان بی هوازی اندامهای فوقانی را نشان داد. بررسی های درون گروهی متغیرهای سیستم ایمنی در مراحل مختلف بین 3 گروه و مقایسه همزمان تفاوت گروه ها در سه مرحله تفاوت معنی داری نشان نداد. بطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد مصرف مکمل های گلوتامین و کراتین می تواند تاثیرات سودمندی در جلوگیری از کاهش توان بی هوازی و حتی افزایش معنی دار آن و تاثیرات مثبتی را بر متغیرهای سیستم ایمنی علی رغم عدم معنی داری داشته باشد.
    کلیدواژگان: کشتی گیران نخبه، کاهش وزن حاد و مکمل های غذایی
  • لقمان کشاورز، ابراهیم علی دوست قهفرخی، ابوالفضل ملاجعفری صفحه 87
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی در توسعه ورزش استان تهران بود. جامعه آماری تحقیق 135 نفر از مدیران، کارکنان و کارشناسان و افراد مرتبط با موضوع تحقیق در اداره کل ورزش و جوانان استان تهران بودند که به طور کل شمار برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دست یابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن به تایید متخصصان رسیده و پایایی آن در یک آزمون مقدماتی با 30 نفر آزمودنی و با آلفای کرونباخ 91/0 محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش های آمار توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، t تک نمونه ای، فریدمن و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد، واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی در توسعه ورزش قهرمانی و همگانی، کاهش تصدی گری دولت و ایجاد اشتغال در استان تهران تاثیر معناداری نداشته و به طور کلی واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی در استان تهران موفق نبوده است. اولویت-بندی اهداف مدنظر از واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی از دیدگاه نمونه های تحقیق عبارت بودند از موفقیت در واگذاری اماکن، کاهش-تصدی گری دولت، اشتغال زایی، توسعه ورزش همگانی و توسعه ورزش قهرمانی. همچنین، بین دیدگاه نمونه های مختلف پژوهش در مورد تاثیر واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. به طور کلی با توجه به عدم توفیق واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی در استان تهران ضروری است سیاست های واگذاری اماکن ورزشی در استان تهران تغییر نمایند.
    کلیدواژگان: توسعه ورزش، اماکن ورزشی، بخش خصوصی، بخش دولتی، اداره کل ورزش و جوانان استان تهران
  • شیما مجتهدی، محمدرضا کردی، فاطمه شب خیز صفحه 99
    فاکتورهای رونویسی مولکول های تنظیم کننده برخی ژن ها از جمله نوروتروفین ها در ارگانیسم های چند سلولی هستند. اخیرا نشان داده شده است که این عناصر نقشی اساسی در فرایند های مهم سلولی از جمله تکامل و تمایز، از طریق تنظیم پس از ترجمه، ایفا می کنند. هدف ما در این مطالعه بررسی اثر دویدن هوازی سبک بر میزان بیان ژن NRSF/REST و پروتئین BDNF درهیپوکمپ رت نر بالغ بود.روش مطالعه به صورت تجربی بود. 24 سر رت نر بالغ 8 هفته با میانگین وزنی 200 تا 225 گرم، به دنبال یک هفته آشنا سازی با دستگاه نوار گردان، به صورت تصادفی به 2 گروه کنترل(12n =) و دونده (12n =) تقسیم شدند. رت های گروه دونده به مدت 2 هفته و هر 7 روز هفته(14 جلسه) را به مدت 30 دقیقه با شدت 12 متر بر دقیقه دویدند. تغییرات سطوح پروتئینی با روش الایزا آنزیمی و تغییرات بیان ژن با استفاده از تکنیک RT-PCR بررسی شدند آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS19 و با کمک آزمون آماری T-test نشان داد که دویدن هوازی سبک موجب کاهش بیان معنی دار ژن REST و افزایش معنی دار پروتئین BDNF شد(P≤0.05). چگونگی تعییرات این دو عامل نشان از درگیری ورزش به عنوان یک عامل تعدیل کننده ی مثبت در رشد و بقاء نورونی، شکل پذیری سیناپسی و از طرفی تمایز نورونی در هیپوکمپ رت های بالغ دارد.
    کلیدواژگان: ورزش هوازی سبک، NRSF، REST، BDNF، هیپوکمپ، رت نر بالغ
  • هاجر عباس زاده صورتی، ولی الله دبیدی روشن صفحه 107
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات تعاملی تمرین استقامتی فزاینده با و بدون مکمل آنتی اکسیدانی تورمریک در طی قرارگیری در معرض سرب بر ویژگی های هندسی بافت های استخوانی قشری و اسفنجی فمور و تی بیا در موش های صحرایی ویستار بود که بدین منظور 40 موش ویستار 50 روزه به طور تصادفی به 5 گروه 1)پایه، 2)سرب، 3) تمرین+سرب، 4) تورمریک +سرب و 5) تمرین+ تورمریک +سرب دسته بندی شدند. گروه های 2 تا 5 فقط 20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن استات سرب را به مدت 8 هفته (سه روز در هفته) به صورت زیر صفاقی دریافت کردند، در حالی که گروه های 4 و 5 در همین مدت علاوه بر سرب، مقدار 30 میلی گرم محلول تورمریک به ازای هر کیلوگرم وزن بدن را نیز دریافت کردند. به علاوه گروه های 3 و 5 تمرین دویدن فزاینده را 5 جلسه در هفته با سرعت 15 تا 22 متر در دقیقه و به مدت 25 تا 64 دقیقه اجرا کردند. مطابق نتایج اجرای برنامه های تمرین استقامتی فزاینده، مکمل و بویژه ترکیبی از این دو به مدت 8 هفته منجر به افزایش ضخامت و حجم بافت های استخوانی اسفنجی و قشری و همچنین کاهش فاصله بافت اسفنجی در هر دو استخوان فمور و تی بیا شد. در حالی که القای سرب باعث معکوس شدن این روندها شده است. به علاوه، مقایسه تغییرات در هر دو استخوان فمور و تی بیا نیز حاکی از بیشتر بودن تغییرات در استخوان تی بیا نسبت به فمور بوده و با وجود اختلافات در هر دو نوع بافت های استخوانی میزان تغییرات در ضخامت بافت اسفنجی تی بیا مشهودتر بوده است. بر اساس این یافته ها می توان گفت که سرب ممکن است آثار مخربی بر ویژگی های هندسی استخوان های تحمل کننده وزن داشته باشد و اتخاذ رویکرد سالم در زندگی ممکن است اثرات سودمندی بر ویژگی های هندسی استخوان بویژه در بافت اسفنجی در استخوان های متحمل وزن بدن داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی فزاینده، ویژگی های هندسی استخوان، مکمل تورمریک، استات سرب، موش های صحرایی
|
  • H.Asadi .H.Jalal . V.Nazari Page 9

    The purpose of this study was to determine and study the factors development of athletics track and field country. The study sample consisted of 120 individuals consisting of 40 experts, 40 coaches and 40 athletes. Measuring instruments was the researcher-made questionnaire consists of seven main variables (labor, hardware equipment, talent, techniques, management, education and research, and motivation).Sport management professors confirmed the validity of the questionnairesand the reliability of the questionnaires were determined =83 in pilot study. The collected data were analyzed by descriptive and inferential statistics such as Kolmogorov–Smirnov test (KS), Analysis of variance (ANOVA) and the Kruskal- Wallis test at a significance level of p ≤. /05. The results showed that experts respectively; talent, management, staffing, hardware equipment, procedures, training and research and Motivation, Coaches, respectively; management, motivation, talent, methods, equipment, hardware, training, research and manpower and Athletes, respectively; hardware equipment, personnel, procedures, training and research, motivation, talent management have been effective for promotion of the sport Athletics Championships. The results showed that the views of experts, coaches and athletes on the track & field championship level, there are significant differences.

    Keywords: Track, Field, Sport Athletic, Development
  • M. Akbari . H. Agha, Alinejad . H. Matinhomaee Page 25
    The purpose of the present study was to determine the anthropometric and physiological profile of Iranian elite female futsal players. Thirty-three players of Iranian national female futsal team have been recruited (n = 33: mean age 22.46±3.04 yrs). All subjects performed a graded exercise test on motorized treadmill to examine VO2max, lactate threshold and O2 pulseby breath to breath gas analyzer apparatus and the 30s Wingate test to examine anaerobic power. Iranian elite femalefutsal players had mean height 164.1±4.85 cm, body mass 56.6±7.31 kg, %BF 21.96±3.31, VO2max 45.91±6.37 ml/kg/min, lactate threshold at %80.05±8.84 VO2max, O2 pulse 13.42±1.84 ml/bpm, and peak & average anaerobic powers 13.63±1.81 & 7.54±0.64 w/kg, respectively. It is concluded that Iranian elite female futsal players had no better anthropometric profile then Brazilian and Turkish futsal players but they had better anaerobic profile. Our finding may be used to talent identification in futsal and athletic training program designing.
    Keywords: Female Futsal Players, Anthropometric Profile, Physiological Profile, Talent Identification
  • A. Mehri . M.Moharramzadeh Page 33
    Today, the increasing complexity of organizations and differences in thinking, opinions and individual beliefs has made conflict the inevitable part of organizational life. Regarding this, the aim of the present study is to investigate the relationship between perceived conflict and conflict management styles among the managers and personnel of West Azerbaijan Province Sport and Adolescent Organization. It is a survey research that involves the descriptive and correlational study of a two-group statistical population selected, respectively, from Sport and Adolescent Organization and several sport groups of West Azerbaijan Province; the first group included 50managers and heads and the second one included 150 personnel and trainers. The data were collected by Dubrin (1985) and Afzal Rahim (1983) questionnaires and were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and significance testing. The results of independent t-test showed a significant difference between the conflict perceived by the managers and personnel; that is, the average conflict perceived by the managers is significantly higher than that perceived by the personnel. Additionally, the other findings of the research indicated that there is a significant difference between the compromise and conflict management styles of the managers and those of the personnel; namely on average, the compromise and accommodation among the personnel is higher compared to the managers. However, there was no significant difference in competition, collaboration and avoidance styles of the mangers and the personnel. Also, the results of Pearson’s correlation coefficient showed a significant and positive relationship between the conflict perceived with collaboration, avoidance and compromise styles in both groups. Nevertheless, the relationship between the conflict perceived with competition and accommodation styles was not significant.
    Keywords: Conflict, Conflict Management Styles, Competition, Avoidance, Compromise, Accommodation, Collaboration
  • A.A. Gaeini. F. Nadri Pari . M. Faramarzi . M. Tolouei Azar (Ph.D.Student) Page 45

    There is very little information about the impact of Sport activities and increasing physical education sessions during a week on the function of immunity system in children and teenagers. Therefore the current study was conducted to examine the impact of one, two and three physical education sessions in a week on the amount of IgA and Salivary cortisol in elementary male students.Twenty-four elementary male students (age: 10±5, weight: 36±6.4, height: 142±66) were randomly divided into 3 eight-member groups participating in one, two and three physical activity sessions in a week. Each session (futsal+ basketball) lasted for 45 to 50 minutes. Saliva samples were collected in three phases of before, immediately after and 24 hours after the physical activity to measure the amounts of Salivary IgA and cortisol using ELISA method. Friedman test (investigation of inter-group difference), Kruskal-Wallis test (investigation of intra-group differences) and Wilcoxon Test (investigation of the difference position) were used to analyze data in the significance level of (P < 0.05).The results of Friedman test showed that participating in one session (p= 0.222), two sessions (p= 0.223) and three sessions (p=0.076) physical activity in aweek doesn’t have a significant impact in the average IgA of the students in different stages of measurement. Also, participating in two (p=0.13) and three (p=0.88) sessions of physical activity in a week doesn’t have a significant impact on students’ Salivary cortisol in different stages of measurement. Participating in one session of physical activity in a week (p=0.01), however, has a significant impact on students’ Salivary cortisol. The results of Kruskal-Wallis test also revealed that there is no significant relationship between Immunoglobulin A and Salivary cortisol of studentsin response to one, two and three physical activity sessions in a week (P> 0.05).The research findings showed that one, two and three physical activity sessions can’t make have a significant impact on Immunoglobulin A and Salivary cortisol in students. So it seems increasing the physical education sessions in schools can rise the joy, freshness and the level on healthiness in students.

    Keywords: Immunoglobulin A, Salivary Cortisol, Physical Activity, Elementary Student
  • H. Masoumi(Ph.D.Student).F.Ashraf Ganjouei .Kh.Dashgarzade . Sh. Javadi Page 57
    The aim of present research is to develop a comprehensive external evaluation model of sport federations performance in iran using fuzzy – entropy decision making pattern in the year 2012. Now a days, the role of evaluation systems and effective monitoring organizations is completely known. Studies show that the evaluation system of sport federation’ performance does not enjoy a comprehensive and up to date model. This research is a descriptive and a survey method. The population includes sport ministry and sport federation which are 234 people. Measurement toolis a researcher-made questionnaire. The validity (face and content) and reliability of the questionnaire were approved by considering expert’ oudgenent in the field and (α = %95). To develop the model, first, the dimensions were determined based on scott view and present evaluation models, particularly logic model next, the properties, while taking care of performance evaluation variables (ambiguous and in completeness), using mathematical method of fuzzy – entropy were given weights and prioritized and at the end the final performance evaluation model sport federations was designed. Based on the research findings, in participants’ views the dimensions and properties of the model are: in the case of content dimension [present state,organization priorities], input dimension [human resources (having the heaviest weight), financial resources], process dimension[championship and professional sport, (having the heaviest weight), managerial duties, educational activities, relationships and sharing, sport talent finding, sport fun, commercializing, sports training, information and communications technology, research, medicine sport, sport law, welfare facilities, cultural- sport(having the heaviest weight)], output dimension, and the dimension impacts and results. The model can help sport ministry’s managers and examiners to externally evaluate. The quality of sport federation’s performance applying a systematic and comprehensive attitude.
    Keywords: External Evaluation_Performance Evaluation_Model Fuzzy – Entropy
  • A. Akbarnejad Page 73
    The aim of this study was to investigate the effect of consuming supplements on anaerobic power and some immune system factors in elite wrestlers following a period of acute weight loss. The statistical population consisted of Iranian elite freestyle wrestlers; 21 subjects (age 22.23+2.50 yr, weight 75+9.40 kg, height 170+5.50 cm and BMI 25.8+2.70) were volunteered to participate as the sample in this study and were randomly divided into three groups. Their blood samples weregathered and anaerobic power test was performed to determine baseline of variables. The first group did not consume any supplements during six days of weight loss as well as during 16 hours of returning to their primary state. The second group consumed glutamine during these two periods and the third group consumed glutamine during their weight loss and glutamine and creatine during 16 hours of returning to their primary state. Then, in a 6-day period, they lost 6% of their body weight. Blood samples were gathered again to determine the effect of the acute weight loss on immune system factors and anaerobic power test was performed again. The results showed that control subjects reduced the anaerobic power of their upper and lower extremities while this reduction was not significant. Glutamine subjects slightly decreased their anaerobic power. Glutamine and creatine group significantly increased their anaerobic power. The results of posttest showed a significant difference in the anaerobic power of upper and lower extremities between Glutamine and creatine group and control group. There was a significant difference in theanaerobic power of upper extremity among the three groups. There was no significant difference in immune system factors among the three groups. Generally, the results showed that glutamine and creatine consumption can prevent from reducing anaerobic power, even significantly increase it and can positively affect immune system factors although this effect is not significant.
    Keywords: Elite Wrestlers, Acute Weight Loss, Supplement
  • L. Keshavarz . E. Alidoust Ghahfarrokhi. A.Mollajafari Page 87
    The aim of this study was to review the effect of the cession of public sport facilities to private sector to improve Tehran's sport development. Statistical study of 135 managers, employees and experts and people who are related to the research in the department of youth sports that they were selected for study. For access to the research target, the questionnaire was used to confirm the validity and reliability by experts in a primary test were calculated with 30 subjects and Cronbach's alpha 0.91. In order to analyze data collected from the descriptive and inferential statistical methods including the Kolmogorov-Smirnov, one sample t-test, Friedman and ANOVAwere used. The research showed that the cession of public sports facilities to the private part in the development of championship and the public sports, government Policies and job creation in Tehran has no significant impact. The general plan has not succeeded in Tehran province. Also the priority of assignment to the private sector in Sport in Tehran includes the successful cession of places cut the government Policies, job creation, development and expansion of the sport for all andchampionship sport. Finally, the perspectives of various researchers about the importance of cession public sports facilities to the private sector, there is no significant difference in Tehran province. Ultimately it can be concluded that, the general plan has not succeeded in Tehran province, so it is necessary the policies about cession of public sports facilities to the private section are changed in Tehran province.
    Keywords: Sport Development, Sports facilities, Private Sector, public sector, Youth, Sports Department of Tehran Province
  • Sh.Mojtahedi Student).M.R.Kordi. F.Shabkhiz Page 99
    Transcription factors (TFs) are molecules that regulate some genes including neurotrophins in multicellular organisms. Recently has been shown that these elements play significant role in crucial processes such as; differentiation and development through regulation after translation. Our goal in this study was examination of effect of light aerobic running on the expression of NRSF/REST andchanges in BDNF protein in the hippocampus of adult male rat. This experimental study was conducted with the animal model so 24 adult male wistar rats, 8 weeks of age, were selected as subjects (with mean body weight of 200-225 gr). The animals randomly divided into 2 groups of control (n=12) and runner (n=12). In runner group, animals daily were allowed to run on treadmill at a speed of 12 m/min, for 30 minutes, for 2 weeks. Changes in protein levels were determined with ELISA technique. Changes in expression of genes estimated using qRT-PCR technique.Statistical analysis using SPSS software, by independent sample T test showed that, light aerobic running leads to decreased expression of REST and an incensement in BDNF protein levels statistically (p≤0.05). How changes in these two factors show that, exercise as a mediating factor is involved in growth and neuronal survival, synaptic plasticity and on the other hand, neuronal differentiation in the hippocampus of adult male rats.
    Keywords: Light Aerobic Exercise, NRSF, REST, BDNF, Hippocampus, Adult Male Rat
  • H.Abbaszade Sorati . V.Dabidi Roshan Page 107
    The aim of this study was to investigate the interactive effects of the progressive endurance training with and without turmeric during lead exposure on the cortical and trabecular bone tissue geometric indices of femural and tibial in Wistar rats. For this purpose, the 40 Wistar rats were randomly divided into 5 groups; 1)base, 2)lead, 3)training +lead, 4) turmeric +lead, 5) training + turmeric +lead. The rats in the 2 to 5 groups received lead acetate (20 mg.kg-1) and 4 and 5 groups received turmeric supplementation (30 mg/kg) peritoneally 3 days in week for 8 weeks. Progressive endurance training protocol were performed in the 3 and 5 groups, 5 days a week, with speed 15 to 22 meter per minute and duration of 25 to 64 minutes. The results show that 8 weeks of implementation of exercise and supplement programs, and especially the combination of both induced increase in the cortical volume and thickness and the trabecular volume and thickness and decrease in the trabecular Separation of femur and tibia. While exposure to lead causes these trends are reversed. In addition, despite differences in both types of bone tissues, Changes intibial trabecular thickness was more evident. So, it can be said that environmental exposure to lead may be a risk factor for bone and adoption a healthy approach to life may be beneficial effects on bone microarchitecture, in particular, in weight-bearing bones with trabecular tissue.
    Keywords: Progressive Endurance Training, Geometric Indices, Turmeric Supplementation, Lead Acetate, Rat