فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال چهارم شماره 1 (بهار 1391)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا قراری عارفی*، سیروس چوبینه، محمدرضا کردی، محمد همتی نفر صفحه 9
    همورئولوژی، علم مطالعه جریان و تغییر شکل خون در عروق در برابر نیروها و فشارهای وارده بر آن می باشد. فعالیت های بدنی مختلف می توانند تغییرات ریولوژیکی متفاوتی ایجاد کنند. بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر 6 هفته تمرین تناوبی شدید بر متغیرهای همورئولوژی خون مردان جوان غیر ورزشکار است. بدین منظور 18 نفر به طور تصادفی به دو گروه تمرین (سن ± 23.2 سال، وزن 7.2± 76.2 کیلوگرم، قد 6.8 ± 180سانتیمتر) و گروه کنترل (سن 1.4 ± 24.3 سال، وزن 6.5 ± 72.2 کیلوگرم، قد 4.9 ± 176.2 سانتی متر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین برای 6 هفته و هر هفته سه جلسه تمرین تناوب شدید را انجام دادند. از همه آزمودنی ها قبل و بعد از 6 هفته تمرین تناوبی شدید در حالت ناشتا خون گیری برای اندازه گیری متغیر های همورئولوژی به عمل آمد. جهت بررسی فرضیه های پژوهش، از آزمون t مستقل و tوابسته در سطح معنی داری (p<0.05) استفاده شد. نتایج داده نشان داد که تعداد گلبول قرمز خون، هموگلوبین، هماتوکریت، میانگین وزن هموگلوبین در گلبول قرمز، میانگین غلظت هموگلوبین در گلبول قرمز، تعداد پلاکت ها، ویسکوزیته کامل خون به طور معنی داری در گروه تمرین کاهش یافت (p<0.05)و میانگین حجم گلبولهای قرمز، تغییرات حجم پلاسما به طور معنی داری در گروه تمرین افزایش یافت (p<0.05). با توجه به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که تمرین تناوبی شدید می تواند برخی از متغیرهای همورئولوژی را که بر ویسکوزیته کامل خون تاثیر دارد، بهبود بخشد. و به بهبود و پیشگیری برخی از بیماری های مرتبط با این شاخص ها کمک نماید.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، ویسکوزیته کامل خون، هماتوکریت
  • محسن بهنام*، مهرزاد حمیدی، محمود گودرزی صفحه 21
    هدف از این پژوهش طراحی مدل معادلات ساختاری نگرش به تبلیغ، انگیختگی و قصد آینده مصرف کنندگان خدمات ورزشی در تبلیغات شناختی بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان دانشگاه تهران بودند که نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 440 نفر انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های نگرش به تبلیغ ولز و همکاران (1971)، انگیختگی مهرابیان و روسل (1974) و قصد آینده ماچلیت و ویلسون (1988) استفاده شد و پایایی آنها با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب 96/0، 90/0 و 93/0 بدست آمد. از روش آماری مدل معادلات ساختاری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. در بررسی روابط بین متغیرها، خروجی های نرم افزار AMOS 20 نشان دهنده مناسب بودن مدل ساختاری بود (میزان شاخص های 94/0=GFI، 92/0=AGFI، 97/0=NFI، 97/0=CFI و 059/0= RMSEA نشان دهنده برازش مدل ساختاری بودند). به عبارتی دیگر، داده های مشاهده شده تا میزان زیادی منطبق بر مدل پژوهش بود. نتایج نشان داد که نگرش به تبلیغ (45/0 =β) و انگیختگی (32/0 =Υ) پیش بینی کننده قصد آینده مصرف کننده می باشند. همچنین، انگیختگی بر نگرش مصرف کننده به تبلیغ تاثیر دارد (88/0 = Υ). بر اساس نتایج این پژوهش، برای ایجاد رفتارهای خرید مثبت در مصرف کنندگان خدمات ورزشی، فهم انگیختگی و نگرش مصرف کننده به تبلیغ توسط بازاریابان و مدیران ضروری است.
    کلیدواژگان: خدمات ورزشی، تبلیغات شناختی، نگرش به تبلیغ، انگیختگی، قصد آینده
  • فاطمه شب خیز*، توراندخت امینیان رضوی، شیما مجتهدی صفحه 35
    هدف این پژوهش مقایسه تاثیردو روش تمرین بادستگاه فارادیک و تمرینات موضعی شکم برچربی زیرپوستی، محیط واستقامت موضعی عضلات شکم زنان غیرورزشکار بود. دراین پژوهش 15 زن غیرورزشکاردردو گروه فارادیک و تمرین موضعی بصورت تصادفی تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت 2ماه وهرهفته 3جلسه به تمرینات ویژه می پرداختند. استقامت موضعی محیط و چربی زیر پوستی شکم آنان درابتدا و انتهای پروتکل تمرینی اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده ازآزمون کولموگروف-اسمیرنوف برای نرمال بودن توزیع آزمودنی ها درگروه های تجربی وکنترل، آزمونt وابسته وغیر وابسته جهت مقایسه درون گروهی وبین گروهی ونرم افزار (win. SPSS 9.5) انجام گردید. نتایج حاصله نشان دادکه: 24 جلسه تمرین بادستگاه فارادیک سبب افزایش معنی داراستقامت عضلات (004/0 = p) وچربی زیر پوستی شکم (018/0 = p) وکاهش معنی دارمحیط شکم (001/0= p) شده است. درگروه تمرینات موضعی محیط شکم تغییری نداشته (101/0= p) اما 24 جلسه تمرین باعث افزایش معنی دار داراستقامت موضعی (018/0= p) و کاهش چربی زیر پوستی شکم (040/0= p) شده است. درمقایسه تاثیرتمرین دردو گروه با یکدیگردر چربی زیرپوستی (490/0 = p)، محیط (511/0= p) و استقامت موضعی عضلات شکم (537/0= p) تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. بطورکلی نتایج نشان داد که هردوروش تمرینی دراستقامت موضعی عضلات شکم موثربوده، امادرکاهش محیط شکم روش فارادیک موثرتربوده است.
    کلیدواژگان: استقامت عضلات شکم، محیط شکم، فارادیک، چربی زیرپوستی شکم، تمرینات موضعی(تمرینات تناوبی وتداومی)
  • حمید قاسمی*، علی اکبر رضایی، فرشاد صادقی صفحه 41
    با توجه به نقش مهم شبکه ورزش سیما در عرصه ورزش و رسانه کشور، هدف تحقیق طراحی راهبردی شبکه ورزش سیما بود. روش تحقیق از نوع ترکیبی توصیفی-کیفی و از نظر مسیراجرا از نوع مطالعات استراتژیک و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری تحقیق شامل صاحب نظران حوزه ورزش و رسانه(160 نفر)بودند که براساس جدول مورگان به تعداد 113 نفر نمونه بر اساس نسبت تعداد جمعیت در هر گروه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه و پرسشنامه (با روایی و پایایی=85/0 تایید شده) استفاده گردید. چشم انداز شبکه تاکید بر شبکه تخصصی ورزشی برتر در منطقه به لحاظ اطلاع رسانی، آموزشی و سرگرمی و ماموریت آن مدیریت و هدایت فرهنگ و افکار عمومی جامعه از طریق ورزش تعیین گردید. مهم ترین راهبردها برای رسیدن به اهداف و چشم انداز شبکه نیز حمایت مسئولین سیما از شبکه و تعامل با گروه ورزش شبکه های مختلف صدا و سیما جهت نهادینه سازی فرهنگ ورزش در جامعه تعیین گردید.
    کلیدواژگان: شبکه تلویزیونی ورزش، برنامه ریزی راهبردی، رسانه جمعی
  • رضا رجبی*، سپیده لطیفی، اباذر شیرازی، یوسف مقدس تبریزی صفحه 55
    هدف از این تحقیق بررسی و مقایسه میزان غیبت از کار ناشی از مشکلات اسکلتی – عضلانی در بین کارکنان زن و مرد دانشگاهی با توجه به سطح فعالیت بدنی آنها می باشد. رجوع به پرونده پزشکی (مرخصی های استفاده شده)، پرسشنامه و مصاحبه از شیوه های جمع آوری اطلاعات در این تحقیق بوده است. جهت تجزیه و تحلیل آماری یافته ها از آزمون آماری X2 برای مقایسه ها و ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین ارتباط بین متغیرها استفاده شده است. نتایج نشان داد که شایع ترین مشکلات اسکلتی – عضلانی در بین زنان و مردان دانشگاه تهران که موجب غیبت از کار در طی 12 ماه گذشته شده بود مربوط به ناحیه کمر است. تعداد روزهای غیبت از کار در بین زنان و مردان اختلاف معنی داری (42/5= X2، 61= df) نشان داد. زنان به طور میانگین بیشتر از مردان غیبت از کار داشته اند (زنان = 05/26 روز، مردان = 48/8 روز)، همچنین زنان و مردان مورد مطالعه، از نظر انجام فعالیت ورزشی اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند (95/26= X2، 2= df) به این معنی که زنان مورد مطالعه به طور میانگین کمتر از مردان مورد مطالعه ورزش می کرده اند. یافته های تحقیق حاضر می تواند نشان دهنده اثرات مثبت فعالیت بدنی و ورزش بر کاهش میزان غیبت از کار کارکنان مرد دانشگاهی باشد. میان شیوع مشکلات اسکلتی – عضلانی و فعالیت بدنی، در هر دو گروه مردان (01/0=P، 323/0- = r) و زنان (01/0=P، 247/0- = r) رابطه معنا دار منفی وجود داشت. با توجه به یافته های تحقیق حاضر، می توان چنین استنباط کرد که بین سطح فعالیت بدنی و ورزش کردن افراد و کاهش میزان عوامل زمینه ساز مشکلات اسکلتی – عضلانی رابطه معنادار منفی وجود دارد و غیبت زیاد زنان از مردان در تحقیق حاضر احتمالا می تواند بعلت میزان فعالیت بدنی کم آنان در مقایسه با مردان مورد مطالعه باشد. لذا به عنوان یک پیشنهاد می تواند جهت کاهش مشکلات اسکلتی – عضلانی و همچنین کاهش میزان مرخصی های استعلاجی، توصیه به انجام فعالیت بدنی و ورزش در بین کارکنان مرد و زن دانشگاهی را ارائه داد.
    کلیدواژگان: کارمند، فعالیت جسمانی، غیبت از کار، عارضه اسکلتی- عضلانی
  • مهدی مرادی*، عبدالحمید احمدی، حبیب هنری، میثم رحمانی صفحه 67
    هدف تحقیق حاضر بررسی وضعیت موجود و مطلوب نقش های اطلاع رسانی، آموزشی، مشارکت اجتماعی و فرهنگ سازی رسانه های گروهی در توسعه ورزش بانوان از دیدگاه مربیان زن کشور بود. روش تحقیق توصیفی- مقایسه ای و روش اجرا پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل مربیان زن کشور و نمونه آماری شامل 261 نفر از 24 استان و 22 رشته ورزشی بودند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه ای محقق ساخته و 48 سوالی بود که روایی آن توسط 10 نفر از استادان دانشگاه ها و متخصصان تایید و پایایی آن(81/0=α) تعیین شد. از آمار توصیفی جهت توصیف داده ها و برای بررسی فرضیه ها از آزمون های کلموگروف اسمیرنوف(k-s) و ویلکاکسون (Z) استفاده شد. فرضیه های تحقیق در سطح معناداری 001/0 پذیرفته شدند و بین وضعیت موجود و مطلوب نقش های چهارگانه رسانه های گروهی در توسعه ورزش بانوان تفاوت معناداری وجود داشت. مربیان زن کشور اظهار داشتند که علی رغم تاثیرگذاری رسانه های گروهی بر توسعه ورزش بانوان و نقش مطلوب آن، دست اندرکاران رسانه های گروهی نسبت به مولفه های موثر و کارکردهای مختلف ورزش بانوان شناخت لازم را ندارند زیرا که در بیان مسائل ورزش بانوان به عنوان قشر عظیمی از مخاطبان ورزش و رسانه های گروهی کوتاهی می کنند که دلیل عمده آن احتمالا نبود کارشناسان زن در رسانه های گروهی و یا کمبود کارشناسان مرد خبره در امر ورزش بانوان باشد.
    کلیدواژگان: رسانه های گروهی، توسعه ورزش بانوان، نقش اطلاع رسانی، نقش آموزشی، نقش مشارکت اجتماعی، نقش فرهنگ سازی
  • مهدی یادگاری*، علی اصغر رواسی، سیروس چوبینه صفحه 81
    تمرینات ورزشی باعث تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گسترده ای در بدن می شوند که از جمله این تغییرات می توان به افزایش چگالی مویرگی یا آنژیوژنز در بافت عضله اسکلتی و عضله قلبی اشاره کرد. VEGF به عنوان مهمترین فاکتور آنژیوژنیکی جهت رخداد فرایندهای آنژیوژنزی شناخته شده است، لذا هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی پاسخ فاکتور رشدی آندوتلیال عروقی(VEGF) و کورتیزول سرمی، به یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده و تعیین ارتباط بین سطوح سرمی آنها می باشد. به همین منظور 11 مرد غیر ورزشکار (میانگین سنی 80/23سال) به صورت داوطلبانه انتخاب و به اجرای یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده پرداختند. نمونه های خونی قبل، بلافاصله و دو ساعت بعد از اجرای فعالیت گرفته شدند. برای آنالیز داده ها از آزمون های آماری تحلیل واریانس با اندازه های تکراری (Repeated Measures) و همچنین همبستگی پیرسون استفاده شد. در صورت وجود اختلاف معنا دار، از آزمون تعقیبی LSD برای تعیین جایگاه اختلاف استفاده شد. اجرای یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده، موجب افزایش سطوح سرمی VEGF، بلافاصله(144/0P=) و دو ساعت بعد از اجرا شد، اما این افزایش فقط در مرحله دو ساعت بعد از اجرا نسبت به سطح استراحتی معنادار بود(002/0P=). از طرفی فعالیت موجب کاهش کورتیزول آزاد سرمی در مراحل بلافاصله(524/0P=) و دو ساعت بعد از اجرا شد و این کاهش تنها در مرحله دو ساعت بعد از اجرا نسبت به سطح استراحتی معنا دار بود(012/0P=). همچنین هیچ ارتباط معناداری بین سطوح VEGF و کورتیزول سرمی در مراحل قبل(689/0P=)، بلافاصله(485/0P=)و دو ساعت بعد از اجرا(054/0P=) مشاهده نشد. بر اساس یافته های این تحقیق، اجرای یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده می تواند محرکی برای افزایش معنا دار فاکتور آنژیوژنیکی VEGF باشد و از طرفی منجر به کاهش کورتیزول آزاد سرمی شود.
    کلیدواژگان: شبکه مویرگی، هورمون کورتیزول، VEGF سرمی، آنژیوژنز، فعالیت هوازی پیشرونده
  • حسین بخشنده*، مجید جلالی فراهانی، سید نصرالله سجادی صفحه 93
    هدف این تحقیق بررسی و مقایسه اثر بخشی فعالیت های حامیان مالی باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران بود. جامعه پژوهش را هواداران 3 تیم استقلال، پرسپولیس و تراکتور سازی تشکیل می دادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول برای هواداران استقلال 216 نفر، تراکتور سازی 245 نفر و پرسپولیس 291 نفر محاسبه شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه قصد خرید محصولات حامیان مالی اسمیت بود. روایی پرسشنامه با نظر خواهی از 6 تن از اساتید مدیریت ورزشی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای 30 پرسشنامه محاسبه شد و 73/0 بدست آمد. بعد از جمع آوری، 751پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از شاخص های کجی و کشیدگی استفاده شد. در قسمت توصیفی میانگین، انحراف استاندارد و در قسمت استنباطی از آزمون t تک نمونه ای برای سنجش اثر بخشی فعالیت های حمایت مالی و جهت مقایسه اثر بخشی فعالیت های حمایت مالی در بین تیم های منتخب از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) و آزمون تعقیبی شفه استفاده شد. نتایج آزمون t نتایج نشان دهنده اثر بخش بودن فعالیت های حمایت مالی در هر یک از تیم های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران بود. نتایج آزمون آنالیز واریانس نشان داد اثربخشی فعالیت های حمایت مالی در بین تیم های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران تفاوت معنا دار دارد. به مدیران باشگاه ها پیشنهاد می شود عوامل موثر بر افزایش حضور هواداران را تقویت کنند و نتایج تحقیقات مبنی بر اثر بخشی فعالیت های حمایت مالی را به اطلاع حامیان مالی و دیگر شرکت های علاقه مند به حمایت مالی ورزشی برسانند.
    کلیدواژگان: حمایت مالی، اثربخشی، لیگ برتر فوتبال، نیات خرید
|
  • R.Gharari Arefi*, S.Choobineh, .M.R.Kordi, M.Hemati Nafar Page 9
    Hemorheology is the science of flow and deformation of blood in the vessels against the imposed forces and pressures. Different physical activity can cause different rheological changes. So the aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of high intensity interval training on hemorheological variables in non-athlete young men. For this purpose, 18 non-athlete males were voluntarily selected and randomly divided into training group (age 23.2±2 yr, weight 67.2±7.2 kg, height 180±6.8 cm) and control group (age 24.3±1.4 yr, weight 72.2±6.5 kg, height 176.2±4.9 cm). The training group performed high intensity interval training protocol for 6 weeks and 3 sessions per week. To measure hemorheological variables, before and after 6 weeks of high intensity interval training, blood samples were collected in the fasting state. To test the hypotheses of the research, paired t test and independent t test were used (p<0.05). Results showed that resting levels of hemoglobin, red blood cells count, hematocrit, whole blood viscosity, mean corpuscular hemoglobin, mean corpuscular hemoglobin concentration and platelets after 6 weeks of high intensity interval training significantly (p<0.05) decreased in the training group. Mean corpuscular volume and plasma volume changes in the exercise group increased significantly (p<0.05). It can be concluded that high intensity interval training can improve some hematological variables that affect whole blood viscosity and treat and prevent some diseases related to these variables.
    Keywords: High Intensity Interval Training, Whole Blood Viscosity, Hematocrit
  • M.Behnam*, M.Hamidi, M.Goodarzi Page 21
    The aim of this study was designing a structural equation model (SEM) of attitude towards advertisements (Aad), arousal and future intention (FI) of sport service consumers in cognitive advertisements. Method research was descriptive - correlation. The statistical population consisted of all University of Tehran students. For sampling, 440 students were selected based on stratified random sampling. For gathering data, three main questionnaires were used: Aad questionnaire (Wells et al., 1971), Arousal questionnaire (Mehrabian & Russell, 1988) and FI questionnaire (Machleit & Wilson, 1988). Their reliabilities were determined by Alpha Cronbach as (α=0.96) for Aad questionnaire, (α=0.90) for Arousal questionnaire and (α=0.93) for FI questionnaire. The SEM was used to analyze data. To examine relationships among the variables, the output of the software AMOS 20 represented the fitness of the structural model (The index rates were GFI=0.94, AGFI=0.92, NFI=0.97, CFI=0.97 & RMSEA=0.059 which showed the appropriate SEM). In other words, the observed data were similar to study design. The results indicated that Aad (β=0.45) and arousal (ϒ=0.32) could predict FI of consumers. Also, there was a significant relationship between Aad and arousal (ϒ=0.88). According to the results, the arousal understanding and Aad are essential for marketers and managers to create the positive purchase behaviors in the sport service consumers.
    Keywords: Sport Services, Cognitive Advertisements, Attitude towards Advertisements, Arousal, Future Intention
  • F.Shabkhiz*, T.Aminian Razavi, Sh.Mojtahedi Page 35
    The aim of this study was to compare the effects of two types of training (faradic and interval-continuous) on %fat, circumference and muscular endurance of abdomen in non-athlete women. In this research, 15 non-athlete women were randomly divided in two groups: faradic and interval-continuous training. They performed special training for two months, three sessions per week. Before the research, the circumference, %fat and endurance of their abdomen were measured at the beginning and at the end of the training protocol. The data were analyzed by Kolmogorov- Smirnov test to check the normality of the subjects in both groups, dependent and independent t test to compare inter-groups and intra-group data using win. SPSS(9.5). Results indicated that 24 sessions of faradic training significantly increased muscular endurance (P=0.004) and %fat (P=0.018) of abdomen and significantly decreased circumference (p=0.001) of abdomen. Interval-continuous training did not change the circumference of abdomen (0.101) while it significantly increased muscular endurance (P=0.018) and %fat (P=0.040) of abdomen. The comparison of the effects of training in the two groups, no significant difference was observed in muscular endurance (p=0.537), %fat (p=0.490) and circumference (p=0.511) of abdomen. It can be concluded that both types of training increased muscular endurance of abdomen but the effect of faradic on circumference of abdomen was more than interval-continuous training.
    Keywords: Muscular Endurance of Abdomen, Circumference of Abdomen, Faradic, % Fat of Abdomen, Interval, Continuous Training
  • H.Ghasemi*, A.A.Rezai, F.Sadeghi Page 41
    Regarding the important role of Sport TV in Iran sport and media, the aim of this study was the strategic planning for Iranian Sport TV. Methodology was mixed (descriptive-qualitative), strategic study with an applied approach. Population included experts in sport and media (160) and 113 subjects were selected by Morgan table as the sample. The data were gathered by interview and questionnaire (with approved validity and reliability=0.85). The vision of Sport TV was determined as a superior sport channel to inform, educate and entertain individuals. The mission was to manage and direct the social culture and public opinion through sport. The most important strategies to achieve the vision and goals of Sport TV were the support of authorities of IRIB for this TV and the interaction with sport department of other Iranian channels in order to create sport culture in Iran.
    Keywords: Sport TV Channel, Strategic Planning, Mass Media
  • R.Rajabi*, S.Latifi, A.Shirazi, Y.Moghadas Tabrizi Page 55
    The aim of the present study was to investigate and compare absence from work due to musculoskeletal disorders in male and female university employees with an emphasis on their physical activity status. The statistical population consisted of 3447 individuals (male and female) and 127 individuals who were absent from work for one day or more during the last 12 months comprised the sample of the study. The data were collect through examining the subjects’ medical records (days off), Nordic questionnaire (NMQ) and interview. The results indicated that the most prevalent musculoskeletal problem that made the employees to be absent from work was back problem. There was a significant difference in the number of days of absence from work between males and females (df=61, X2=5.42); women were more absent than men (women: 26.05 days, men: 8.48 days). Also, there was a significant difference in physical activity between men and women (df=2, X2=26.95), that is, women performed physical activity less than men. The finding of this study showed the positive effects of physical education on decreased absence from work in men. There was a significant negative relationship between the prevalence of musculoskeletal disorders and physical activity in both groups (men: r= -0.323, P=0.01 and women: r= -0.247, P=0.01). It can be suggested that there is a significant negative relationship between physical activity and decreased musculoskeletal disorders. More absence of women from work may be attributed to their low physical activity compared to men. Therefore, physical activity is recommended to male and female employees to reduce musculoskeletal disorders and absence from work.
    Keywords: Employee, Physical Activity, Absent from Work, Musculoskeletal Disorders
  • M. Moradi*, A.H. Ahmadi, H. Honari, M.Rahmani Page 67
    The aim of the present study was to investigate the current and ideal condition of informing, educational, social participation and cultural roles of mass media in developing women sport from the viewpoint of female coaches. This study was a descriptive-comparative survey. The statistical population consisted of Iran female coaches and the sample consisted of 261coaches of 22 sport fields from 24 provinces. A researcher-made questionnaire consisting of 48 items were used to collect the data. Ten university professors confirmed its validity and its reliability was determined by Cronbach’s alpha (α=0.81). Descriptive statistics were used to describe data and Kolmogorov-Smirnov test and Wilcoxon test were used to test the hypotheses. Results showed a significant difference between current and ideal conditions of four roles of mass media in developing women sport. Iran female coaches noted that although the mass media influenced the development of women sport, the authorities of mass media did not properly consider the effective components and different functions of women sport as they neglect women sport due to a lack of the female experts in mass media or male experts in the field of women sport.
    Keywords: Mass Media, Development of Women Sport, Informing Role, Educational Role, Social Participation Role, Cultural Role
  • M.Yadegari*, A.A.Ravasi, S.Choobineh Page 81
    Exercise induces vast biochemical and physiological changes in the body such as increased capillary density or angiogenesis of cardiac and muscular tissues. VEGF is known as the most important factor in the occurrence of angiogenesis processes. Thus, the aim of this study was to determine the effect of a single bout of progressive aerobic exercise on vascular endothelial growth factor (VEGF) and serum cortisol responses and the correlation between their serum levels. For this purpose, 11 nonathlete males (mean age 23.80 years) were selected voluntarily and performed a single bout of progressive aerobic exercise. Blood samples were collected before, immediately after and two hours after the exercise. Analysis of variance (ANOVA) with repeated measures and Pearson correlation coefficient were used to analyze data. If there was a significant difference, LSD post hoc test could be used. The finds showed that a single bout of progressive aerobic exercise increased serum VEGF immediately (P=0.144) and two hours after the exercise but this increase was significant only after two hours (P=0.002). In addition, serum cortisol decreased immediately after (P=0.524) and two hours after the exercise but this decrease was significant only two hours after the exercise (P=0.012). There was no significant relationship between VEGF and cortisol before (P=0.689), immediately (P=0.485) and two hours (P=0.054) after the exercise. It can be concluded that a single bout of progressive aerobic exercise can stimulate to significantly increase VEGF and on the other hand, it can reduce serum free cortisol.
    Keywords: Capillary Density, Cortisol Hormone, Serum VEGF, Angiogenesis, Progressive Aerobic Exercise
  • H.Bakhshandeh*, M. Jalali Farahani, S. N. Sajjadi Page 93
    The aim of this study was to evaluate and compare the effectiveness of sport sponsorship among selected teams of football premier league of Iran. Population of this study consisted of fans of three teams (Esteghlal, Persepolis and Tractor) in football premier league. Since the population was unlimited, sample size was determined by a formula as 216 subjects for Esteghlal team, 245 subjects for Tractor and 291 subjects for Persepolis. Smith’s questionnaire was used to collect the data. Its validity was approved by six sport managers and its reliability by chronbach’s alpha coefficient (α=0.73). In sum, 751 questionnaires were returned and analyzed. Skewness and kurtosis of data showed that data distribution was normal. Data were analyzed by descriptive (mean and standard deviation) and inferential (one sample t test to examine the effectiveness of financial sponsorship, ANOVA to compare the effectiveness of financial sponsorship in the selected teams and Scheffe post hoc test) statistics. Results showed that sport sponsorship was effective in the selected teams. There was a significant different in the effectiveness of financial sponsorship among the selected teams. Club managers are recommended to improve those effective factors that increase fans’ attendance and to inform other financial sponsors and those companies interested in sport financial sponsorship about the results of the researches on the effectiveness of financial sponsorship.
    Keywords: Financial Sponsorship, Effectiveness, Football Premier League, Purchase Intentions