فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال هفدهم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر عطادخت صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    یک سوم عمر انسان در خواب سپری می شود. میزان سرحال بودن و موفقیت فرد در دوسوم زمان باقیمانده، با کیفیت خواب وی مرتبط است. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت خواب دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی و عوامل مرتبط با آن انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، از بین دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی، نمونه ای 400 نفری با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده و از پرسشنامه جمعیت شناختی محقق ساخته و شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون t مستقل، تحلیل واریانس تک متغیری و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین زمان خواب دانشجویان، 00:26 نیمه شب؛ ساعت بیداری، 07:49؛ میزان بیداری قبل از خواب 26 دقیقه؛ و میانگین خواب مفید 6 ساعت و 51 دقیقه بود. بالا بودن شاخص کیفیت خواب دانشجویان (24/ 6) از حداکثر نمره خواب مطلوب (5<) نشانگر نامطلوب بودن کیفیت خواب 214 نفر (5/ 53%) از دانشجویان بود. بین شاخص کیفیت خواب دانشجویان دختر و پسر و بومی و غیربومی تفاوت وجود نداشت ولی دانشجویان خوابگاهی از کیفیت خواب پایینی برخوردار بودند (01/ 0>p). همچنین کیفیت خواب دانشجویان، با ساعت خواب و بیداری قبل از خواب رابطه مستقیم و با میزان خواب واقعی و عملکرد تحصیلی، رابطه منفی داشت (01/ 0>p).
    نتیجه گیری
    نامطلوب بودن کیفیت خواب بیش از نیمی از دانشجویان ضرورت توجه جدی مسئولین، خانواده ها و خود دانشجویان را در راستای پیشگیری از پیامدهای منفی خواب نامطلوب و همچنین ارتقاء سلامت روانی، اجتماعی و جسمانی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: خواب، کیفیت خواب، دانشجویان
  • سیما قزلباش، حمید پیروی، مهرنوش اینانلو، حمید حقانی صفحات 19-29
    زمینه و هدف
    برخورداری از سطوح بالای سلامت روانی در دوران دانشجویی از لازمه های رویارویی موثر با عوامل تنش زای متعدد در طول دوران تحصیل، بخصوص در رشته های علوم پزشکی است. اضطراب اجتماعی باعث اختلال در عملکرد تحصیلی، تضعیف توانایی و عدم شکوفایی استعدادهای دانشجویان شده و سلامت روانی آنها را تهدید می کند. هدف این مطالعه تعیین ارتباط اضطراب اجتماعی با برخی متغیرهای دموگرافیک در دانشجویان سال اول تا چهارم پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در سال 1389 بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 400 دانشجو از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با تخصیص متناسب انتخاب شده بودند، پرسشنامه اضطراب اجتماعی لیبوویتز و فرم اطلاعات دموگرافیک را تکمیل کردند. داده ها طی یک ترم تحصیلی در سال 1389 جمع آوری و با استفاده از روش های آمار توصیفی فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار و روش های آمار استنباطی آنالیز واریانس یک طرفه، تی مستقل و آزمون تعیین شفه از طریق نرم افزار SPSS-16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد متغیرهای سابقه کار دانشجویی و دانشکده محل تحصیل با اضطراب اجتماعی ارتباط معنادار آماری داشتند (به ترتیب 02 /0=p و 01/ 0 =p). مطالعه حاضر بین متغیرهای جنس، ترم تحصیلی، معدل، محل سکونت، وضعیت تاهل و سطح اقتصادی با اضطراب اجتماعی ارتباط معنادار آماری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به معناداری ارتباط متغیرهای دانشکده محل تحصیل و سابقه کار دانشجویی با اضطراب اجتماعی دانشجویان، به نظر می رسد سیستم آموزش پرستاری با برگزاری دوره های آموزشی در زمینه مهارت های مقابله ای با اضطراب و اعمال استراتژی های ارتقاء دهنده سلامت روانی به عنوان یک اولویت در برنامه های آموزشی و نیز تسهیل شرایط و تشویق دانشجو به انجام کار دانشجویی قادر به اثرگذاری و کنترل سطوح اضطراب اجتماعی این قشر مهم از اجتماع باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، دانشجویان پرستاری، متغیرهای دموگرافیک
  • پرویز پرزور، نیلوفر میکائیلی، کاظم معاضدی، اباصلت ابراهیمی صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    با توجه به تاثیری که نوع نگرش نسبت به خداوند بر ابعاد مختلف سلامت افراد دارد، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سلامت عمومی بر اساس تصور مثبت و منفی از خدا در دانشجویان دختر و پسردانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد.
    روش کار
    برای انجام پژوهش تعداد 196 نفر از دانشجویان دختر و پسر با روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. داده های پژوهش توسط پرسشنامه های تصور از خدا (RSI) و سلامت عمومی (GHQ) گردآوری و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آزمون t در SPSS-17 تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سلامت عمومی با تصور مثبت از خدا رابطه معنادار و مستقیم و با تصور منفی از خدا رابطه معنادار معکوس داشت (p<0.001). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که 43 درصد از واریانس سلامت عمومی دانشجویان به وسیله تصور از خدا تبیین می شود (p<0.001). همچنین طبق یافته ها، بین تصور مثبت از خدا در بین دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود داشت، ولی تفاوت معناداری بین دو گروه در سلامت عمومی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که نوع تصور از خدا در پیش بینی سلامت عمومی دانشجویان نقش داشت. بنابراین، آموزش تصور مثبت از خداوند و ارائه زمینه های مذهبی در کلاس های مختلف در طول دوران تحصیل و کلاس های فوق برنامه در ارتقاء بهداشت روانی دانشجویان نقش موثری ایفا می کند.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، تصور از خدا، دانشجو
  • محمد حیدری، منصوره قدوسی، لادن ناصح، رحیم علی شیخی صفحات 40-46
    زمینه و هدف
    با در نظر داشتن سرطان پستان و درمان های آن از جمله ماستکتومی، به نظر می رسد روش های درمانی فشارهای روانی زیادی را در زندگی زنان ایجاد کرده و سطح امیدواری آنها را متاثر می سازد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط امیدواری و سلامت روان در بیماران مبتلا به سرطان پستان بعد از ماستکتومی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه پژوهشی از نوع توصیفی همبستگی بود که طی آن در سال 1392، 100 بیمار مبتلا به سرطان پستان بعد از ماستکتومی در بیمارستان سیدالشهداء اصفهان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه امید «هرث» و پرسشنامه سلامت روانی «SCL 25» بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و تحلیلی از طریق آزمون های آماری t مستقل، ANOVA، آزمون تعقیبی شفه و ضریب همبستگی اسپیرمن در SPSS-17 استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها 49 درصد (49 نفر) از واحد های مورد پژوهش از نظر امید در سطح بالا بوده و از نظر ابعاد 9 گانه سلامت روانی، بیشترین میانگین (72/ 1±05/ 3) مربوط به اختلالات افسردگی بود. در این مطالعه با توجه به نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن بین امیدواری و سلامت روان ارتباط خطی مستقیم معنی داری مشاهده شد (565/ 0 =ɣs و p<0.001).
    نتیجه گیری
    از آنجا که در این مطالعه ارتباط بین امیدواری و سلامت روان تایید گردید، اتخاذ روش های مشاوره و روان شناسی به عنوان یک الویت مهم در مراکز درمانی می بایست مورد توجه مسئولین و مدیران بهداشتی قرار گیرد که از این طریق می تواند نقش مهمی در رفع بسیاری از مشکلات روانی ناشی از ناامیدی ایفاء شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماستکتومی، سلامت روان، امید
  • علی شاکر دولق، محمد امین پور صفحات 47-56
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه خوش بینی- بدبینی و خودکارآمدی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و افراد عادی بیمارستان امام خمینی مهاباد صورت گرفت.
    روش کار
    این تحقیق مورد- شاهدی در فصل زمستان و بهار 93-1392، در مهاباد انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی مهاباد بود. تعداد 75 نفر از بیماران به روش در دسترس انتخاب و با 75 نفر دیگر از نظر سن، جنسیت و سطح تحصیلات همتاسازی گردید. برای جمع آوری داده ها از آزمون تجدید نظر شده جهت گیری زندگی و پرسشنامه خودکارآمدی شرر استفاده شده و داده ها با استفاده از برنامه spss-19 و از طریق آزمون u من ویتنی و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    این تحقیق نشان داد که بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در مقایسه با افراد عادی از میانگین کمتری در خوش بینی، خودکارآمدی و زیرمقیاس پشتکار برخوردار بودند (01/ 0>p). همچنین بین خوش بینی- بدبینی و خودکارآمدی (تلاش، پشتکار، ابتکار) در این بیماران همبستگی مثبت وجود داشت (01/ 0>p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق، بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در مقایسه با افراد عادی خوش بینی و احساس خودکارآمدی کمتری را گزارش کردند که برنامه ریزی برای کاهش مشکلات خلقی و همچنین افزایش احساس خودکارآمدی بیماران برای افزایش سلامت روانی این بیماران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خوش بینی، بدبینی، خودکارآمدی، مولتیپل اسکلروزیس
  • امیر قاسمی نواب، عبدالله معتمدی، فرامرز سهرابی صفحات 57-69
    زمینه و هدف
    ارتباط با خداوند می تواند در بهبود سلامت روان و کاهش فشار روانی رویدادهای منفی زندگی سالمندان نقش مهمی را ایفا کند. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی ارتباط با خداوند بر اساس رویدادهای زندگی، هوش معنوی و ترسیم روند زندگی انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی و در قالب یک طرح همبستگی بود. جامعه آماری را کلیه سالمندان 60 سال و بالای 60 سال شهر همدان تشکیل می دادند. از طریق روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، 200 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ارتباط با خدای مظاهری و پسندیده، پرسشنامه رویدادهای زندگی پیکل، پرسشنامه هوش معنوی سهرابی و ناصری و همچنین تکنیک ترسیم روند زندگی استفاده گردید. جهت تحلیل نتایج، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی در spss17 به کار گرفته شد.
    یافته ها
    بین رویدادهای زندگی و ارتباط با خدا رابطه معکوس و معنادار (p<0.05) و بین ارتباط با خدا، هوش معنوی و همچنین ارتباط با خدا و ترسیم روند زندگی رابطه مستقیم معنادار مشاهده شد (p<0.05). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که هوش معنوی 45 درصد، رویدادهای زندگی حدود 31 درصد و ترسیم روند زندگی 28 درصد از تغییرات ارتباط با خدا را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    ارتباط با خدا نقش تعیین کننده ای در کاهش شدت فشار روانی حاصل از رویدادهای منفی و تنش زای زندگی در سالمندان دارد، همچنین عامل مهمی در افزایش هوش معنوی و تعیین روند زندگی خوشایندتر این قشر به شمار می آید.
    کلیدواژگان: ارتباط با خدا، رویدادهای زندگی، هوش معنوی، ترسیم روند زندگی، سالمندان
  • محبوبه احمدی، منا رهنوردی، مهرزاد کیانی، اسما پورحسین قلی، فرنوش معافی صفحات 70-81
    زمینه و هدف
    خشونت خانگی یکی از مهمترین عواملی است که تهدید جدی برای سلامتی و حقوق زنان در جهان محسوب می شود. اما عوامل خطر قابل اصلاح آن در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط کمتر شناخته شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مساعدکننده خشونت خانگی در زنان قربانی خشونت خانگی در سال 1392 صورت گرفت تا با شناخت زنان در معرض خطر گامی در جهت کاهش خشونت برداشته شود.
    روش کار
    نوع مطالعه، توصیفی- مقایسه ای بود. جمعیت مطالعه شامل 110 زن واجد شرایط مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی و دادگاه های خانواده شهرستان رشت بودند که از مرداد الی دی ماه 1392به روش در دسترس (آسان) انتخاب شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه خشونت خانگی شامل حیطه های خشونت فیزیکی، روانی و جنسی با 34 سوال بود. جهت تحلیل داده ها آمار توصیفی و آزمون های آماری کای اسکوئر، من ویتنی و t مستقل در spss نسخه 18 استفاده شد.
    یافته ها
    در نتایج مطالعه ارتباط معناداری بین شغل همسر (p<0.04) و وضعیت مسکن (p<0.03) و تحصیلات همسر (p<0.02) با خشونت در زنان به دست آمد، به طوری که میزان بیکاری و مسکن اجاره ای و تحصیلات پایین در گروه خشونت دیده به طور معناداری بیشتر از گروه بدون خشونت بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه عوامل بسیاری از جمله بیکاری، سطح سواد پایین و نبود مسکن می تواند بر شیوع خشونت خانگی در بین زنان تاثیرگذار باشد، لذا لزوم آموزش زنان جهت شناسایی عوامل مساعدکننده خشونت خانگی در خانواده و آشنایی آنان با راهکارها و روش های کاهش خشونت و درخواست کمک از مراکز حمایتی بیش از پیش احساس می شود.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، زنان، عامل مساعد کننده
  • حمید حجتی، نورالله طاهری*، سالار کمانگر، نفیسه حکمتی پور، جمیله میرزاعلی صفحات 82-90
    زمینه و هدف

    امروزه سازمان ها به طور ناخواسته هزینه های سنگینی را به علت عدم تعهد کارکنان خود متحمل می شوند. لذا افزایش میزان توانمندی در سازمان ها با توجه به فراهم نمودن زمینه های مناسب ایجاد آن منجر به مزایایی نظیر افزایش تعهد سازمانی کارکنان می شود. بر همین اساس این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین توانمندی و تعهد سازمانی پرسنل پرستاری بیمارستان های طالقانی آبادان و ولی عصر خرمشهر انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بود که نمونه گیری آن به روش سرشماری و بر روی 95 نفر از پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و ولی عصر خرمشهر در سال 1390 انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه توانمندسازی اسپیرتزر و پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و میر بود. داده ها با استفاده از SPSS-16 و آزمون آماری رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار توانمندسازی سازمانی 58/ 10±15/ 66 و تعهد سازمانی 29/ 11±42 /55 بود که آزمون آماری ارتباط معنی داری را بین توانمندسازی با تعهد سازمانی نشان داد (05/ 0>p). به طوری که با افزایش توانمندسازی سازمانی میزان تعهد سازمانی بیشتر می شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط مثبت بین توانمندسازی و تعهد سازمانی پرستاران به مدیران بیمارستانی توصیه می گردد، جهت حفظ و بالابردن این انگیزه و تعهد از روش های تشویقی بیشتر و قابل توجه تری استفاده کنند

    کلیدواژگان: توانمندسازی، تعهد سازمانی، پرستاران
|
  • A. Atadokht Pages 9-18
    Background and Objectives
    The one-third of human’s lifetime is passed through sleeping Success and well-being of them is related to their sleep quality. The aim of this study was to assess the sleep quality and its related variables among students of the University of Mohaghegh-e-Ardabili.
    Methods
    In this descriptive-cross-sectional study, 400 students were selected by multi-stage cluster sampling to fill the researcher-made demographic questionaire and the Pittsburg Sleep Quality Index (PSQI). Data were analyzed by T-test, ANOVA and Pearson Correlation Coefficient test.
    Results
    Results showed the average bedtime of students was 00:26 AM; awakeness time was 07:49 AM and awakeness before sleep was 26 minute; and duration of actual sleep was 6 hours and 51 minutes. Total index of sleep quality (6.24) was higher than normal rate (>5) that indicates a sleep disorder in 214 (53.5%) of the students. There was no difference in index of sleep quality of students based on their gender; but students residing in dormitory had lower sleep quality than who lived at home (p<0.01). Sleep quality of students have positive relationship with bedtime, and awakeness before sleep, and negative relationship with duration of actual sleep, and academic performance (p<0.01).
    Conclusion
    Poor sleep quality in the majority of students suggests the necessity of an especial attention of family and health proffesionals to prevention of adverse effects of low sleep quality and promotion of students’ biopsychosocial health.
    Keywords: Sleep, Sleep Quality, Students
  • S. Ghezelbash, H. Peyrovi, M. Inanloo, H. Haghani Pages 19-29
    Background and Objectives
    Optimum mental health status of students in the university ables them to deal effectively with numerous stressors that they experience; especially in students of medical sciences. Social anxiety can disturb academic performance، weaken their intellectual abilities and threaten their mental health. The purpose of this study was to determine the relationship between social anxiety and some demographic variables in undergraduate nursing students of Medical Universities in Tehran.
    Methods
    In this descriptive-analytic study، 400 nursing students of medical universities in Tehran were selected by stratified random sampling. Data were collected during the first semester in 2010. Students completed two-part questionnaire including Liebowitz Social Anxiety Scale and demographic form. Using descriptive statistics of frequency، mean، standard deviation and inferential statistics of one way ANOVA، t-test and Scheffe determination tests data were analyzed in SPSS v. 16.
    Results
    Social anxiety was statistically related with students’ work experience (p=0. 02) and schools they were educating (p=0. 01). There was no statistically significant relationship between social anxiety and gender، semester، total mean grade، accommodation place، marital and economic status.
    Conclusion
    According to the significant relationship between social anxiety and the students’ work experience and the schools they were educating; it seems an educational system is required to improve the coping skills، mental health and also providing facilitations; and encouraging the students to work during academic period can able them to influence and control the level of social anxiety.
    Keywords: Social Anxiety, Nursing Student, Demographic Variables
  • P. Porzoor, N. Mikaeili, K. Moazedia., Ebrahimi Pages 30-39
    Background and Objectives
    According to the effect of attitude on God's in various aspects of human health, this study was done to predict the general health based on the positive and negative image of God among university students.
    Methods
    One hundred and nine hundred students in Ardabil University of Medical Sciences were selected by multistage random sampling. The data were collected by using Image of God questionnaire (RSI) and General Health Questionnaire (GHQ). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient, multiple Regression and T-test in SPSS v.17.
    Results
    There was positive association between general health and positive image of God (r=0.55, p<0.001) and negative association with negative image of God (r=-0.59, p<0.001). The results of regression analysis also showed that 43% of the variance in general health is determined by image of God (p<0.001). Also, there was significant difference between male and female students in the image of God (p<0.05), but there was no significant difference between them in general health.
    Conclusion
    According to the findings, we can conclude that students’ notion of God plays an important role in forming their general health. Therefore, improving the positive image of God through formal education and extracurricular programs with religious grounds is recommended to promote mental health status of university students.
    Keywords: General Health, Image of God, University Student
  • M. Heidari, M. Ghodusi, L. Naseh, Ra Sheikhi Pages 40-46
    Background and Objectives
    Mastectomy is one of the main treatments for breast cancer that may stimulate a lot of psychological distresses in women’s life. It may affect the level of hope among women. This study was conducted with the aim of assessing correlation between hope and mental health after mastectomy in patients with breast cancer.
    Methods
    This is a descriptive-correlational study that one hundred patients with breast cancer after mastectomy referred to Seyed-Al-Shohada hospital of Isfahan in 2013 were selected by the convenient sampling method. Data gathering tool were SCL-25 mental health and Herth Hope Index and data were analyzed by SPSS-17.
    Results
    According to the results, 49% of the subjects had high hope and among the dimensions of the mental health, depressive dimension owned the highest average of score (3.05±1.72). Based on the Spearman correlation coefficient test, there was a direct linear correlation between hope and mental health (p<0.001,ɣs =0.565).
    Conclusion
    Because of positive relationship between hope and mental health; adopting the counseling psychology as the major priority in health centers should be considered by health officials and managers will play a key role to decrease mental health problems in mastectomy survivors.
    Keywords: Breast Cancer, Mastectomy, Mental health, Hope
  • A. Shaker Devlagh, M. Aminpoor Pages 47-56
    Background and Objectives
    This study aimed to compare optimism/pessimism and self-efficacy in patients with multiple sclerosis (MS) and normal people in Imam Khomeini hospital of Mahabad, Iran.
    Methods
    This is a case-control study that was conducted during winter 2014 and spring 2015. The population of the study consisted of all patients with MS referred to Imam Khomeini hospital. Fifty five patients with MS were selected by convenient sampling method for the case group and were matched with 75 clients as the control group. The two groups were matched for variables including age, gender and education level. The data were gathered by General Self Efficacy Scale and Life Orientation Test-Revised. The data were analyzed by SPSS-19, and U Mann-Whitney and Spearman's correlation coefficient tests were used.
    Results
    The findings showed that patients with MS were reported less optimism score and less self efficacy and perseverance subscale compared to normal people (p<0.01). There was no statistical difference between patients with MS and normal people in effort and initiative subscales. There were positive correlation between optimism and self efficacy dimensions (effort, perseverance, initiative) in patients with MS (p<0.01).
    Conclusions
    According to this study, the patients with MS were reported low optimism and self-efficacy in comparison to the normal subjects. Finally, we recommend planning cares to decrease mood problems and increasing feelings of self-efficacy to improve mental health status in patients with MS.
    Keywords: Optimism, Pessimism, Self Efficacy, Multiple Sclerosis
  • A. Ghasemi Navab, A. Moatamedy, F. Sohrabi Pages 57-69
    Background and Objectives
    Relationship with God can play an important role in improving mental health and reducing stress of negative life events in the elderly. The study aimed to predict the relationship with God based on life events, spiritual intelligence, and Life line drawing.
    Methods
    A descriptive- correlational study design was used to conduct this study. The study population included all elderly aged 60 years and above who were living in the city of Hamadan, Iran. Two hundreds elders were selected as a sample using multistage cluster sampling method. The Questionnaires of relationship with God, the life events, spiritual intelligence and the Life line drawing technique were used to collect the data. For data analysis, Pearson's correlation and hierarchical regression tests were used.
    Results
    The results showed that there was a significant and inverse correlation between the life events and relationship with God (p<0.05). In addition, there was a significant correlation between the relationship with God and spiritual intelligence and relationship with God and the life line drawing (p<0.05). Regression analysis showed that the spiritual intelligence, life events, and life line drawing predicted 45%, 31%, and 28% of relationship with God respectively.
    Conclusion
    The relationship with God had a significant impact on reducing the mental stress of negative and stressful life events in the elderly. It was also an important factor in increasing the spiritual intelligence and determining the more pleasant life line drawing of this group of people.
    Keywords: Relationship with God, Life Events, Spiritual Intelligence, Life Line Drawing, Elderly
  • M. Ahmadi, M. Rahnavardi, M. Kiyani, A. Purhoseingholi Pages 70-81
    Background and Objectives
    Domestic violence is a major cause of serious threat to the health and rights of women in the world. The modifiable risk factors in low and middle income countries are less well known. The present study was undertaken to determine the predisposing factors of domestic violence against women by identifying at risk women and taking steps to reduce violence.
    Methods
    A descriptive and comparative design was used to conduct the study. The study sample consisted of 110 women (n=55 per group) referring to health centers and family courts in Rasht, Iran from 27 July to 10 January, 2013 that selected by convenience sampling method. Study tool retrieved from World Health Organization questionnaire includes the areas of domestic violence, physical violence, psychological and sexual abuse by a 34 questions which uses Likert scoring to rate the level of experienced violence. Through SPSS v.18, descriptive statistics, Man-witney, chi square and t-test were used to analyze the data.
    Results
    The results showed a significant relationship between husband's job (p<0.04), housing conditions (p<0.03) and husband's education (p<0.02) with violence on women, as unemployment and low rental housing and education in the abused group was significantly higher than the group without violence.
    Conclusion
    Because factors such as unemployment, low education levels and lack of housing can rise the prevalence of domestic violence among women, the need to train women to identify factors contributing to domestic violence against women in the family and dating their familiarity with the strategies and methods to reduce violence and seek help from support centers more than ever felt.
    Keywords: Domestic Violence, Women, Predisposing Factors
  • H. Hojjati, N. Taheri, S. Kamangar, N. Hekmatipour, J. Mirzaali Pages 82-90
    Background and Objectives

    Nowadays, organizations are spending heavy cost for the lack of staffs’ commitment. Therefore, increasing the ability of organizations to provide the proper context, it will lead to benefits such as increased organizational commitment. Thus this study investigated the relationship between empowerment and organizational commitment in nurses working in Taleghani and vali-e-asr hospitals of Abadan and Khorramshahr.

    Methods

    This study was a descriptive and correlational study. Sampling was done with consensus method. The tools of data gathering consisted of demographic characteristics form, Spritzer empowerment and Allen and Meyer’s organizational commitment questionnaire. Data were analyzed by SPSSv.16 using linear regression test.

    Results

    The mean and standard deviation of organizational empowerment was 66.15±10.58, which was above average, and organizational commitment was 55.42±11.29 which lower than average. There was a significant relationship between empowerment and organizational commitment (p<0.05).

    Conclusion

    According to the positive relationship between empowerment and organizational commitment, we recommend using encouraging ways to enhance the motivation and organizational commitment among nurses.

    Keywords: Empowerment, Organizational Commitment, Nurses