فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 75، تیر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه معینی، مریم محمدی سیچانی *، کهین شاهانی پور صفحات 257-268
    زمینه و هدف
    عفونت های ناشی از سالمونلا یا سالمونلوز مانند تیفوئید، باکتریمی، انتروکولیت معضل بزرگ بهداشتی در جهان، به خصوص در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما محسوب می شوند. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی گونه هایی از سالمونلا انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر نوعی مطالعه آزمایشگاهی است. عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس به دو روش خیساندن و سوکسله تهیه شد. اثر ضد میکروبی عصاره علیه سالمونلا تیفی (PTCC: 1609) و 6 نمونه بالینی سالمونلا به روش انتشار در آگار بررسی گردید. با استفاده از روش میکرودایلوشن حداقل غلظت مهار کنندگی [(MIC) Minimal inhibitory concentration] و حداقل غلظت کشندگی [(MBC) Minimal bactericidal concentration] عصاره ها تعیین شد.
    یافته ها
    تمام سویه های مورد مطالعه نسبت به عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره ها بر باکتری های مورد آزمون در محدوده 6/26-6/6 میلی متر به دست آمد. همچنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط معناداری بین افزایش غلظت عصاره ها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (001/0>p). مقادیر MIC بین 50 تا 200 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC بین 100 تا 400 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی و آبی تهیه شده از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی رشد باکتری سالمونلا اثر مهار کنندگی دارد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، واکسینیوم آرکتوستافیلوس، عصاره آبی، عصاره متانولی، اثر مهارکنندگی
  • رضا طباطبایی قمی، محسن شیخ حسن، ناصر کلهر، مهدیه قیاثی * صفحات 269-282
    زمینه و هدف
    بیماری ها و آسیب های مختلف می توانند منجر به از بین رفتن بافت غضروفی شوند. ایجاد روش مهندسی بافت غضروف بر پایه سلول های بنیادی، فرصت امیدوارکننده ای را به منظور ترمیم سلول های آسیب دیده فراهم ساخته است. به تازگی، سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی به دلیل خصوصیات منحصر به فردی همچون تمایز به رده های مختلف سلولی توجه زیادی را به خود معطوف ساخته است. هدف از انجام این مطالعه، معرفی سیستم کشت پلت سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی انسان به عنوان یک مدل کشت آزمایشگاهی به منظور اهداف مهندسی بافت غضروف می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت آزمایشگاهی در سال 1391 در آزمایشگاه سلول های بنیادی جهاد دانشگاهی قم انجام شد. در این مطالعه، ابتدا سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی انسان جداسازی شده و پس از تکثیر در محیط آزمایشگاهی توسط انجام سانتریفوژ به شکل سیستم پلت در محیط تمایزی کندروژنیک حاوی محیط DMEM کشت گردیده و توانایی بقای سلولی و بیان ژن های ویژه غضروف به ترتیب به وسیله روش های یل-2و5-دی متیل تترازولیوم MTT و Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه، تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون t مستقل صورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه با استفاده از ارزیابی MTT و Real-time PCR به ترتیب توانایی بقا و تکثیر سلولی و بیان ژن های مخصوص غضروف را در سلول های تمایز یافته به بافت چربی با استفاده از سیستم کشت پلت مشخص نمود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج حاصل از این مطالعه، روش کشت پلت می تواند به عنوان یک راهکار مناسب جهت تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی به رده غضروفی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی انسان، سیستم کشت پلت، تمایز به رده غضروفی
  • محمد سجاد لطفی، زهرا تقربی *، خدیجه شریفی، جواد ابوالحسنی صفحات 283-298
    زمینه و هدف
    در دوره سالمندی با توجه به پیامدهای دمانس، غربالگری آن دارای اهمیت است. از آنجا که ابزارهای مورد استفاده باید از حساسیت و دقت مطلوبی برخوردار باشند، مطالعه ای با هدف تعیین نقطه برش و دقت تشخیصی نسخه فارسی آزن رد (P-CDR) در غربالگری دمانس در سالمندان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی است و در آن از روش گروه های شناخته شده استفاده شده است. حجم نمونه شامل 150 سالمند بدون دمانس و 50 سالمند مبتلا به دمانس بود. نمونه گیری به صورت هدفمند و در سال 1393 در شهر کاشان انجام شد. در این مطالعه مصاحبه بالینی و سی تی اسکن، به عنوان تست طلایی و P-CDR به عنوان آزمون تشخیصی منظور شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس افسردگی سالمندان (GDS-15) و P-CDR جمع آوری شد. از آزمون Mann–Whitney U برای مقایسه میانه نمرات CDR در دو گروه، منحنی راک برای تعیین نقطه برش و از پارامترهای ارزش تشخیصی برای تعیین دقت تشخیصی P-CDR در فاصله اطمینان 95% استفاده شد.
    یافته ها
    نمره CDR برای سالمندان غیرمبتلا و مبتلا به دمانس به ترتیب 69/1±82/0 و 76/1±36/8 بود (001/0>p). سطح زیر منحنی راک ابزار P-CDR معادل 968/0 بود (001/0>p)؛ با استفاده از شاخص Youden، نقطه برش 75/3 به عنوان بهترین نقطه برش ابزار P-CDR در نظر گرفته شد. در این نقطه، پارامترهای ارزش تشخیصی حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی، نسبت درست نمایی مثبت و منفی، دقت کلی و نسبت شانس تشخیصی به ترتیب 1، 94/0، 88/0، 1، 0، 42/21، 96/0 و بی نهایت بود.
    نتیجه گیری
    P-CDR ابزاری حساس و دقیق جهت سنجش وضعیت شناختی در سالمندان است. لذا در امر غربالگری دمانس و در برنامه پایش سلامت سالمندان می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آزمون سطح کارکرد حافظه، دمانس، تست تشخیصی، حساسیت، ویژگی
  • طاهره رحیمی، طاهره دهداری *، رضا فاریابی، لیلا قزوینیان صفحات 299-310
    زمینه و هدف
    با وجود تلاش های جهانی برای افزایش تغذیه انحصاری با شیر مادر، این میزان همچنان نامطلوب به نظر می رسد. مطالعه حاضر به بررسی کاربرد تئوری رفتار برنامه ریزی شده در پیش بینی قصد تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان شش ماهگی در زنان باردار شهر قم در سال 1393 پرداخته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی 240 زن باردار شهر قم در سال 1393 صورت پذیرفته است. نمونه گیری به روش خوشه ایانجام شد و داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یکطرفه، آزمون تی مستقل و رگرسیون خطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد 5/92% از مادران باردار قصد تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان شش ماهگی پس از زایمان را داشتند. هر سه سازه نگرش (001/0>، p63/0=r)، هنجارهای انتزاعی (001/0>، p38/0=r) و کنترل رفتاری درک شده (001/0>، p42/0=r) همبستگی معنی داری با قصد نشان دادند. از بین متغیرهای وارد شده به مدل رگرسیونی، نگرش و کنترل رفتاری درک شده توانستند 43% تغییرات قصد تغذیه انحصاری در زنان باردار را پیش بینی کنند.
    (43/0= R266/0=، R75/60=F).
    نتیجه گیری
    از آنجا که نگرش و کنترل رفتاری درک شده، پیش بینی کننده های مناسبی برای قصد تغذیه انحصاری در نظر گرفتن چنین عواملی در مداخلات آموزش شیردهی در دوران بارداری ضروری است.
    کلیدواژگان: تغذیه انحصاری با شیر مادر، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، زنان باردار
  • فاطمه ترکاشوند *، محمود شیخ فتح الهی، سکینه شمسی، محدثه کمالی، محسن رضاییان صفحات 311-324
    زمینه و هدف
    مسمومیت حاد یکی از شایعترین علل مراجعه به مراکز اورژانس در سراسر جهان است. آگاهی از الگوی مسمومیت در شناسایی عوامل خطر و تشخیص زودرس مسمومیت کمک کننده خواهد بود. این مطالعه با هدف تعیین الگوی مسمومیت حاد در مسمومین مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهرستان رفسنجان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 260 مورد از مسمومین مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) از ابتدای مهر 1392 لغایت پایان شهریور 1393 مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از چک لیست محقق ساخته به صورت مصاحبه با بیمار یا همراه آن و با بررسی پرونده مسموم تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای و یا آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 16/15±10/23 سال و اکثر افراد در گروه سنی 30-11 سال، مرد، مجرد، ایرانی و ساکن شهر بودند. اکثر موارد مسمومیت عمدی (1/58%) بود. داروها، متادون، آفت کش ها و اپیوم به ترتیب بیشترین عامل مسمومیت بود. مسمومیت عمدی در گروه سنی 30-11 سال، زنان و افراد با سابقه اختلالات روانپزشکی و سابقه مسمومیت قبلی به طور معناداری بیشتر بود (05/0p<). اکثر مسمومیت تصادفی (3/68%) در کودکان کمتر از 10 سال بود و متادون شایعترین عامل مسمومیت تصادفی بود. میزان مرگ در بیماران 9/1% و آفت کش ها عامل 60% موارد مرگ بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بیشتر مسمومیت عمدی، اقدامات لازم در زمینه شناسایی علل و پیشگیری از اقدام به خودکشی در گروه های در معرض خطر ضروری است. شیوع بالای مسمومیت های تصادفی با متادون نشانگر توجه بیشتر و آموزش های لازم در نحوه توزیع و نگهداری آن است.
    کلیدواژگان: مسمومیت حاد، خودکشی، اورژانس، اپیدمیولوژی
  • وحید عطایی مغانلو، رقیه عطایی مغانلو * صفحات 325-338
    زمینه و هدف
    دیابت محدودیت هایی را در عملکردهای فیزیکی، هیجانی و اجتماعی کودکان و نوجوانان ایجاد می نماید. درمان فعال سازی رفتاری می کوشد تا با غلبه بر مسائل روان شناختی کودکان مبتلا به دیابت، بهزیستی روان شناختی را در این افراد برای مدتی طولانی ارتقاء بخشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان فعال سازی رفتاری مبتنی بر تغییر سبک زندگی بر افسردگی، بهزیستی روان شناختی و احساس گناه در کودکان 7 تا 15 ساله مبتلا به دیابت بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود. جامعه پژوهش، کلیه مراجعین 7 تا 15 ساله به انجمن دیابت شهر تبریز بودند که 38 نفر از آنها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه مساوی (آزمایش و کنترل) به صورت تصادفی جایگزین شدند. مداخله درمانی طی 8 جلسه 70 دقیقه ای انجام شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه های افسردگی کودکان رینولدز (RCDS)، احساس گناه آیزنک و مقیاس بهزیستی روان شناختی (SWLS) قبل از مداخله و بعد از آن جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    پس از مداخله، نمرات افسردگی و احساس گناه در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (001/0>p). همچنین، بهزیستی روان شناختی نیز در گروه مداخله در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری نشان داد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد درمان فعال سازی رفتاری در کودکان دیابتی موثر باشد. پیشنهاد می گردد درمان مذکور به عنوان یک درمان مکمل در سایر بیماری های روان- تنی کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درمان فعال سازی رفتاری، افسردگی، بهزیستی روان شناختی، احساس گناه، دیابت، کودکان
  • روح الله شیخ ابومسعودی، نسرین سلطانی ملایعقوبی * صفحات 339-344
    زمینه و هدف
    امروزه بکارگیری فناوری جدید آموزشی و اینترنت در حال گسترش است. هدف این پژوهش مقایسه تاثیر یادگیری الکترونیکی وآموزش مبتنی بر سخنرانی بر آگاهی دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در زمینه دیس ریتمی های قلبی بود.
    مواد وروش ها
    با مطالعه کارآزمایی آموزشی، دانشجویان پرستاری ترم ششم تصادفا در دو گروه آموزش الکترونیک و مبتنی بر سخنرانی به تعداد 35 نفر در هر گروه قرار گرفتند و میزان آگاهی با پیش آزمون ارزیابی شد. آموزش دیس ریتمی های قلبی یک گروه با سخنرانی و دیگری با وبلاگ انجام شد. یک هفته بعد از آموزش میزان آگاهی با پس آزمون مقایسه شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه خود ساخته پژوهشگر بود. داده ها با نرم افزار، آمار توصیفی و استنباطی (t زوج و t مستقل) تحلیل شد. به منظور مقایسه میانگین نمرات میزان آگاهی دانشجویان قبل و بعد از آموزش در داخل هر گروه از آزمون آماری tزوج و بین گروه ها از آزمون آماری t مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشانگر آگاهی ضعیف قبل از آموزش بود و آموزش تاثیر معنی داری در افزایش آگاهی دیس ریتمی های قلبی بعد از مداخله در هر گروه داشت (هر دو گروه الکترونیک و سخنرانی 1 000/0=p). بین میانگین نمرات دو گروه از نظر آماری اختلاف معناداری وجود نداشت (پیش آزمون: 06/0=p، پس آزمون 21/0=p).
    نتیجه گیری
    یادگیری با وبلاگ همانند سخنرانی تاثیر مثبت بر میزان آگاهی دانشجویان پرستاری دارد و پیشنهاد می گردد که این روش به عنوان جایگزین یا مکمل آموزش مبتنی بر سخنرانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی (وبلاگ)، آموزش مبتنی بر سخنرانی، دیس ریتمی های قلبی، آگاهی دانشجویان پرستاری
  • زهرا طاهری *، محبوبه خورسندی، مسعود امیری، اکبر حسن زاده صفحات 345-350
    زمینه و هدف
    بارداری حادثه بزرگ در زندگی زنان است که استرس زیادی بر مادر وارد می کند. ترس از زایمان یک مشکل شایع و یکی از عوامل پیشگویی کننده سزارین در زنان باردار می باشد. پژوهش حاضر به بررسی علل ترس از زایمان در مادران باردار می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر روی 130 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ترس از زایمان بود. جهت آنالیز داده ها از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (تی مستقل وضریب همبستگی پیرسون) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مهمترین علل ترس از زایمان در مادران باردار ترس از تزریقات دردناک حین زایمان بود. همچنین، میانگین نمره ترس از زایمان در زنان نخست زا بیشتر از زنان چندزا بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت ترس از زایمان در افزایش سزارین لازم است دلایل این ترس توسط مسئولان بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ترس، زایمان، زنان باردار
|
  • M. Rezaeian * Pages 255-256
  • F. Moeini, M. Mahammadi-Sichani *, K. Shahanipoor Pages 257-268
    Background And Objective
    Salmonella infections، or salmonellosis such as typhoid، bacteremia، enterocolitis are the major health problem worldwide، especially in developing countries including Iran. This study aimed to evaluate the antibacterial effect of methanol and aqueous extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit against Salmonella spp.
    Materials And Methods
    The present study is an experimental one Methanol and aqueous extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit were prepared by maceration and Soxhlet method. Antimicrobial effects of the extracts were evaluated by agar diffusion method against Salmonella typhi (PTCC: 1609) and six clinical strains of Salmonella. Minimal inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC) were determined by micro-dilution method.
    Results
    All of the studied strains were sensitive to the aqueous and methanol extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit. The mean zones of inhibition were obtained in ranging from 6. 6 to 26. 6 mm. Statistical analysis showed a significant difference between the mean diameters of inhibition zone and increased extracts concentrations (p<0. 001). The MIC values were ranged from 50-200 mg/ml، whereas the MBC values from 100- 400 mg/ml.
    Conclusion
    Methanol and aqueous extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit had inhibitory activity against Salmonella spp.
    Keywords: Salmonella, Vaccinium arctostaphylos, Methanol extract, Aqueous extract, Inhibitory effect
  • R. Tabatabaei Qomi, M. Sheykhhasan, N. Kalhor, M. Ghiasi * Pages 269-282
    Background And Objective
    Various diseases and injuries can lead to loss cartilage tissue. Cartilage tissue engineering based on the use of stem cells which has provided a promising opportunity to repair damaged tissue. Recently، adipose-derived mesenchymal stem cells (ADSCs) have captured considerable scientific and clinic interest because of their easy access، rapid expansion in vitro and ability to differentiate into diverse cell lines. The aim of this study was to introduce the pellet culture system as an in vitro model for cartilage engineering approaches.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed in Stem Cell laboratory، The Academic Center for Education، Culture and Research، Qom in 2013. In this study، ADSCs were isolated and expanded from human adipose tissue. The cells were centrifuged and the chondrogenic differentiation was performed in pellet culture system. Viability potential and chondrogenic genes expression were evaluated by MTT assay and Real-time PCR analysis، respectively. In this study، data statistical analysis was carried out by independent T-test.
    Results
    In this study، our obtained results using MTT assay and Real-time PCR analysis demonstrated cell survival ability and proliferation and also the expression of chondrogenic-specific genes at pellet in comparison with control group.
    Conclusion
    It is suggested that this method can be used for induction of chondrogenic.
    Keywords: Adipose, derived mesenchymal stem cells, Pellet culture system, Differentiate into chondrocyte
  • M.S. Lotfi, Z. Tagharrobi *, K. Sharifi, J. Abolhasani Pages 283-298
    Background And Objective
    According to the complications of dementia، its screening is important in elderly stage. Dementia screening tests need to have acceptable sensitivity and specificity. This study aimed at determining the cut-off point of the Persian version of Clinical Dementia Rating (P-CDR) and testing its diagnostic accuracy in the early detection of dementia among the elderly.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted by using the known-groups method. The purposive sampling of 50 patients with age-related dementia and 150 the elderly without dementia was recruited in kashan، Iran، 2014. The clinical interviewing and the findings of CT-Scan were used as the reference standard test. The index test was the P-CDR. A demographic questionnaire، the Geriatric Depression Scale (GDS-15)، and the P-CDR were used for data collection. The median of CDR scores in two known groups were compared using Mann-Whitney U test. The Receiver Operating Characteristic (ROC) analysis was conducted for determining the cut-off point. The diagnostic parameters were calculated for determining the diagnostic accuracy of the test with 95% confidence interval.
    Results
    The cognitive state scores of the elderly with and without dementia differed significantly (8. 36±1. 76 vs. 0. 82±1. 69، respectively; p< 0. 001). The area under the ROC curve was 0. 968 (p < 0. 001). The Youden’s index showed that the optimal cut-off point for the test was 3. 75. The sensitivity، specificity، positive and negative predictive values، positive and negative likelihood ratio، overall diagnostic accuracy، and diagnostic odds ratio of the test at the cut-off point of 3. 75 were 1، 0. 94، 0. 88، 1، 0، 21. 42، 0. 96، and infinity، respectively.
    Conclusion
    The P-CDR is a sensitive and precise test for assessing cognitive state in the elderly. So، it can be used in dementia screening and the program of monitoring elderly people’s health.
    Keywords: Clinical dementia rating, Dementia, Diagnostic test, Sensitivity, Specificity
  • T. Rahimi, T. Dehdari *, R. Faryabi, L. Ghazvinian Pages 299-310
    Background And Objective
    Despite global efforts to increase the exclusive breast-feeding، this rate is still undesirable. This study aimed to determine the applicability of the theory of planned-behavior in predicting intention to exclusive breast-feeding for six months among pregnant women in Qom in 2014.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study has been conducted on 240 pregnant women in Qom in 2014. Sampling was done through cluster sampling method. The data were collected by questionnaire and analyzed by SPSS (version16) statistical software using correlation، one-way ANOVA، independent T-test and linear regression.
    Results
    The findings showed that 92. 5% of pregnant women intended to e breast-fed exclusivelyfor six months after delivery. All three structures attitude (r= 0. 63، p<0. 001)، subjective norms (r = 0. 38، p<0. 001) and perceived behavioral control (r= 0. 42، p<0. 001) had a significant correlation with intention. Among the variables entered into the regression model، attitude and perceived behavioral control were able to predict 43 percent of variance of intent on exclusive breast-feeding among participants (F= 60. 75، R= 0. 66، R2= 0. 43).
    Conclusion
    Since the attitudes and perceived behavioral control were the significant predictors of intention of exclusive breast-feeding، considering the factors in breast-feeding educational interventions during pregnancy is essential.
    Keywords: Exclusive breast, feeding, Theory of planned, behavior, Pregnant women
  • F. Torkashvand *, M. Sheikh Fathollahi, S. Shamsi, M. Kamali, M. Rezaeian Pages 311-324
    Background And Objective
    Acute poisoning is one of the most common reasons for emergency department visits around the world. The knowledge of the pattern of poisoning would help to identify the risk factors and allow early diagnosis. The current study aimed to examine the pattern of acute poisoning in cases referred to the emergency department of Ali-ebn Abi Taleb Hospital of Rafsanjan.
    Materials And Methods
    In this cross - sectional study 260 cases of poisoning referred to the emergency department of Ali-ebn Abi Taleb Hospital of Rafsanjan from October 2013 to September 2014 were evaluated. Information were collected using the self-made checklist through interviews with patients and review medical records file. Data were analyzed using chi-square or Fisher''s exact tests.
    Results
    The mean age of patients was 23. 10±15. 16 years and most of them were in the age group 11-30 years، male، single، Iranian and residence in urban areas. Most cases (58. 1%) of poisonings were intentional. Drugs، methadone، pesticide and opium were the most common cause of poisonings، respectively. Intentional poisoning was significantly more common among age group 11-30 years، women and patients with a history of psychiatric disorders and a history of previous poisoning (p<0. 05). The majority of accidental poisoning (68. 3%) was found in children less than 10 years and the most common cause of accidental poisoning was methadone. The fatality rate was 1. 9% and pesticides were responsible for 60% of deaths.
    Conclusion
    Given the higher prevalence of intentional poisoning، it is essential to take the necessary steps in order to identify the causes and prevention of suicide in high-risk groups. High prevalence of accidental poisoning with methadone indicates that more attention needed by training on how to distribute and maintain methadone.
    Keywords: Acute poisoning, Suicide, Emergency, Epidemiology
  • V. Ataie Moghanloo, R. Ataie Moghanloo * Pages 325-338
    Background And Objective
    Diabetes imposes restrictions on physical، emotional and social functioning of children and adolescents. Behavioral activation therapy (BAT) seeks to overcome the psychological problems of children with diabetes and increases the psychological well-being in them for a long time. The aim of this study was to determine the effectiveness of BAT based on changing lifestyle on depression، psychological well-being and feeling of guilt in children between 7-15 years old with diabetes.
    Materials And Methods
    The present study was a randomized clinical trial. The study population included all patients 7-15 years that referred to the diabetes association of Tabriz of whom 38 participants were selected using convenient sampling. They were randomly allocated into two equal groups including experimental and control. Therapeutic intervention was performed in 8 sessions of 70 minutes each. Data were collected before and after the intervention through completing questionnaires of Reynolds Child Depression Scale (RCDS)، Eysenck Feelings of Guilt Scale and Satisfaction With Life Scale (SWLS). Data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    After the treatment، depression and feeling of guilt scores in the intervention group significantly decreased in comparison with the control group (p<0. 001). Also، psychological well-being in the experimental group showed a significant increase in comparison with the control group (p<0. 001).
    Conclusion
    BAT might be effective in diabetic children. The aforementioned treatment is suggested to be used in other psychosomatic diseases of children as a complementary treatment.
    Keywords: Behavioral Activation Therapy (BAT), Depression, Psychological Well, being, Feeling of guilt, Diabetes, Children
  • R. Sheikh Abumasoudi, N. Soltani Mollayaghobi * Pages 339-344
    Background And Objectives
    Nowadays the use of new learning technology and internet are developing. The aim of this research was to compare the effect of electronic learning and teaching based on lecture on awareness of nursing students of Islamic Azad University، Abhar branch about heart dysrhythmias.
    Materials And Methods
    In an educational trial study، nursing students in sixth semesters، were randomly selected and placed in two groups; electronic learning and teaching based on lecture، each of the groups include 35 students. The amount of knowledge was evaluated by pre-test. Teaching the heart dysrhythmias was performed by lecture in one group، and by weblog in another group. After one week، the amount of knowledge was campared with post-test. The tool was used for collecting the information was researchers'' self-made questionnaire. Data were analysed by Software، descriptive and inferential statistics (paired t-test and independent t-test) To compare the mean of students''s knowledge scores in pre and post-teaching، it was used paired t-test within each group، and indipendant t-test among groups.
    Results
    Results showed weak awareness before teaching and teaching had significant effect on increasing the knowledge of heart dysrhythmias after the intervention of each group (p=0. 0001 for both electronical and lecture group). There was not any significant difference between the average of two groups (pre-test: p=0. 06، post-test، p=0. 21).
    Conclusion
    Learning by weblog the same as teaching by lecture، has a positive effect on knowledge of nursing students and it is suggested to use this method as substitute or complementary method along with teaching-based on lecture.
    Keywords: Electronical, learning (weblog), Teaching, based on lecture, Heart dysrhythmias, Awareness of nursing students
  • Z. Taheri *, M. Khorsandi, M. Amiri, A. Hasanzade Pages 345-350
    Background And Objective
    Pregnancy is a major event in a woman's life that can bring a lot of stress for her. Fear of childbirth is a common problem for pregnant women. This fear can be a predictor of caesarean section in them. This study aimed to investigate the causes of fear of childbirth in pregnant women in Shahrekord.
    Materials And Methods
    This descriptive-cross-sectional study was performed on 130 pregnant women referred to health centers in Shahrekord city. Fear of Childbirth Questionnaire was used to collect the data. For data analysis, it was used descriptive and analytical statistics (Pearson's correlation coefficient and t-test).
    Results
    The results showed that, the main cause of fear of childbirth in pregnant women was fear of painful injections during labor. The mean score for fear of delivery in multiparous women was significantly greater than the nulliparous women (p<0.001).
    Conclusions
    Concerningthe increase of caesarean rates, it is important that health care providers pay more attention to the causes of this fear.
    Keywords: Fear, Childbirth, pregnant woman