فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال دوم شماره 4 (بهار 1393)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال دوم شماره 4 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهریار درگاهی، نادر اعیادی، محمد شاکرمی، عظیم قاسم زاده صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    نوجوانی دوره ای است که باید توجه ویژه ای به آن شود. به خصوص نوجوانانی که تحت سرپرستی یک والد زندگی می کنند در معرض آسیب های متعددی هستند؛ لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین نظارت والدینی و همنشینی با همسالان بزهکار در رفتارهای پر خطر نوجوانان تک والد است.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. نمونه ی این پژوهش، شامل 90 نفراز نوجوانان تک والد شهر کرمانشاه در سال 93-1392 می باشند که به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی نظارت والدین و پرسشنامه همنشینی با همسالان بزهکار و مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی استفاده شد. همچنین جهت تحلیل داده های این پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان دادکه بین نظارت والدین و رفتارهای پر خطر همبستگی منفی وجود دارد. بین همنشینی با همسالان بزهکار و رفتار های پر خطر همبستگی مثبت وجود دارد. همچنین براساس نتایج تحلیل رگرسیون نظارت والدین و همنشینی با همسالان بزهکار می تواند 5/43 درصد از تغییرات رفتارهای پرخطر را تبیین نماید.
    نتیجه گیری
    نظارت ضعیف والدین و همنشینی با همسالان بزهکار، نقش مهمی در گرایش به رفتارهای پر خطر در نوجوانان تک والد دارد؛ لذا توجه به این عوامل به عنوان عوامل زمینه ساز رفتار های پر خطر در این قشر جامعه، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: همنشینی باهمسالان بزهکار، رفتارهای پر خطر، نظارت والدین، تک والد
  • محمود بهرامی*، رضا بابایی، آرزو فروهر، علی محمد نظری، کیانوش زهراکار صفحات 9-16
    زمینه و هدف
    در بیشتر مواقع، علت نارضایتی زناشویی کمبود، مهارت های ارتباطی سالم در بعضی از زوجین است، یکی از عوامل تاثیر گذار بر الگوهای ارتباطی زوج ها میزان سلامتی است؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ابعاد سلامت معنوی در پیش بینی الگوهای ارتباطی زناشویی انجام شد.
    روش بررسی
    نمونه پژوهش، شامل 361 نفر از معلمان زن مقطع ابتدایی شهر کرج که در سال تحصیلی 92-93 مشغول به تدریس بودند، می باشند که به تکمیل پرسشنامه های الگوهای ارتباطی زناشویی کریستنسن و سالاوی (CPQ) و پرسشنامه سلامت معنوی الیسون و پولوتزین (SWBS) پرداختند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون رگرسیون چند متغیره و از طریق نرم افزار spss20 صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهدکه سلامت معنوی (کل) با الگوی ارتباطی سازنده زناشویی رابطه مثبت و معنادار (01/ 0 >p)، ولی با الگوهای ارتباطی اجتنابی و توقع / کناره گیر رابطه منفی و معناداری داشت. همچنین نتایج نشان داد ابعاد سلامت معنوی توان پیش بینی انواع الگوهای ارتباطی زناشویی(سازنده، اجتنابی و توقع/ کناره گیر) را دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سلامت مذهبی در مقایسه با سلامت وجودی در پیش بینی مثبت و معنادار(01/ 0 >p) الگوی ارتباط سازنده و پیش بینی منفی و معنادار الگوهای ارتباطی اجتنابی و توقع / کناره گیر بیشترین مشارکت و نقش را دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، می توانیم به اهمیت نقش باورهای مذهبی و معنویت در زندگی زناشویی و ارتباطات زوج ها در معلمان زن مقطع ابتدایی شهر کرج به عنوان عامل مهمی برای مقابله با اختلافات و تعارضات در زمینه الگوهای ارتباطی پی برد.
    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی زناشویی، سلامت معنوی، معلمان مقطع ابتدایی
  • سمانه بهزادپور*، مریم وکیلی، زهرا سادات مطهری، فرامرز سهرابی صفحات 17-24
    زمینه و هدف
    تجربه ناباروری می تواند بر روابط بین زوجین تاثیر منفی بگذارد. بنا بر گزارش های تحقیقی برخی ویژگی ها به افراد در مواجه با مشکلات زناشویی کمک می کند که در زنان نابارور کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. لذا هدف این پژوهش مقایسه دلزدگی زناشویی زنان بارور و نابارور، بررسی رابطه ی بین دلزدگی زناشویی با دینداری و تاب آوری در زنان بارور و نابارور و پیش بینی دلزدگی زناشویی بر اساس میزان دینداری و تاب آوری در زنان نابارور بود.
    روش بررسی
    روش این پژوهش، توصیفی و از نوع علی مقایسه ای و همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه زنان بارور و نابارور مراجعه کننده به مراکزدرمان ناباروری و مطب های خصوصی زنان در سطح شهر تهران در سال 1391 بود. نمونه موردمطالعه شامل100 زن نابارور و 100 زن بارور بودند که به روش نمونه گیری از نوع در دسترس انتخاب شدند. از پرسشنامه های دلزدگی زناشویی پاینز، تاب آوری کونور و دیویدسون و مقیاس دینداری آرین برای گردآوری داده ها استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری t مستقل، تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دلزدگی زناشویی زنان نابارور بیشتر از زنان بارور است (01/ 0>p). همچنین در زنان نابارور بین دلزدگی زناشویی با دینداری و تاب آوری همبستگی معکوس وجود داشت (05/ 0>p). در زنان بارور نیز بین دینداری و دلزدگی زناشویی رابطه ی منفی معنادار به دست آمد؛ اما رابطه بین تاب آوری و دلزدگی زناشویی معنادار نبود. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره بر روی نمرات زنان نابارور نیز نشان داد که دینداری و تاب آوری به طور معکوس،دلزدگی زناشویی را در زنان نابارور پیش بینی می کنند (05/ 0>p).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت که ناباروری بر دلزدگی زناشویی تاثیر دارد. همچنین میزان دینداری و تاب آوری در زنان نابارور می تواند دلزدگی زناشویی را کاهش دهد؛ بنابراین آموزش مولفه های تاب آوری و تاکید بر افزایش دینداری می تواند به کاهش دلزدگی زناشویی کمک کند.
    کلیدواژگان: دلزدگی، دینداری، تاب آوری روان شناختی، ناباروری
  • قهرمان محمودی*، آمنه الفجر اسدی مجره، هادی درویشی خضری صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    برنامهکیفیتزندگیکاریشاملهرگونهبهبوددرفرهنگسازمانیاستکهحاویرشدوتعالیکارکناندر سازمانباشد. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین رابطه ابعاد شخصیتی و خستگی با کیفیت زندگی کاری در کارکنان مراکز بهداشت شهرستان تالش بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر در چهارچوب یک طرح همبستگی انجام گردید. نمونه ی پژوهش196 نفر (50 مرد و 146 زن) از کارکنان مراکز بهداشت شهر تالش بودند که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون، پرسشنامه 5 عامل شخصیتی مک کری و کاستا و مقیاس خستگی چالدر را تکمیل نمودند. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ابعاد شخصیتی روان رنجوری با (p<0/05، r=0/235) و انعطاف پذیربودن با (p<0/05، r=0/213) همبستگی مثبت معناداری با کیفیت زندگی کاری نشان دادند. بین نمره کل خستگی و کیفیت زندگی کاری (p<0/01، r=-0/26) نیز همبستگی منفی و معناداری به دست آمد. از طرفی دیگر میزان همبستگی خستگی ذهنی (p<0/01، r=0/238) و خستگی جسمی (p<0/01، r=-0/214) با کیفیت زندگی کاری مثبت و معنادار به دست آمد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که 18 درصد کیفیت زندگی کاری به وسیله ترکیب خطی از سه متغیر خستگی، انعطاف پذیری و روان رنجوری پیش بینی شد.
    نتیجه گیری
    صفات شخصیتی و خستگی می تواند از عوامل موثر بر کیفیت زندگی کاری کارکنان باشند لذا توجه به این شاخص ها، داشتن برنامه و اجرای برنامه های آموزشی، می تواند بر کیفیت زندگی کاری کارکنان تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: خستگی، ابعاد شخصیتی، کیفیت زندگی کاری
  • مریم غلامی تبار *، لیلا مسلمی، رحیم ملک زاده صفحات 31-36
    زمینه و هدف
    انواع مختلفی از روش های پیشگیری از بارداری وجود دارد که سیکلوفم و دپو مدروکسی پروژسترون از روش های هورمونی تزریقی می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه عوارض و رضایت مندی زناشویی در زنان مصرف کننده ازآمپول ضد بارداری سیکلوفم و دپومدروکسی پروژسترون انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی به روش نمونه گیری آسان بر روی 300 نفر در دو گروه انجام شد. ابزار گرد آوری داده ها از دو نوع پرسشنامه مربوط به بررسی عوارض و دیگری مربوط به بررسی رضایت مندی زناشویی بود (پرسشنامه زوجی اینریچ)
    یافته ها
    افزایش روزهای خونریزی قاعدگی در مصرف کنندگان دپومدروکسی بیشتر از مصرف کنندگان سیکلوفم بود (p=0.004). همچنین از نظر تغییرات وزن، اختلالات خلق و خوی، تغییرات میل جنسی و سایر عوارض، دو گروه با هم یکسان بودند. میزان تداوم استفاده از این روش در مصرف کنندگان آمپول دپو مدروکسی پروژسترون بیشتر از مصرف کنندگان آمپول سیکلوفم بود(p=0.02). بین رضایتمندی زناشویی با سن، تحصیلات، تعداد فرزندان و شغل، ارتباط معنی داری وجود نداشت. میانگین رضایت مندی زناشویی در زنان مصرف کننده از روش پیشگیری دپومدروکسی پروژسترون به طور معنی داری بیشتر از میانگین رضایت مندی زناشویی در زنان مصرف کننده از روش پیشگیری سیکلوفم بود (p = 0.01).
    نتیجه گیری
    عوارض ایجاد شده از آمپول سیکلوفم و دپو مدروکسی پروژسترون مشابه هم بوده و دارای تفاوت چشمگیری نیست و این عوارض مهلک و غیر قابل برگشت نمی باشد.
    کلیدواژگان: آمپول سیکلوفم، دپومدروکسی پروژسترون، تنظیم خانواده، عوارض جانبی
  • زینب موحدی*، محمدکاظم فخری صفحات 37-45
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه کارکرد خانواده و سلامت روانی والدین کودکان دارای لکنت زبان و والدین کودکان عادی انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع پس رویدادی (علی– مقایسه ای) است. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه والدین کودکان دارای لکنت زبان و عادی شهر بجنورد در سال 92- 91 بودند. نمونه آماری به تعداد 120 نفر (60 نفر گروه مطالعه از بین والدین کودکان دارای لکنت زبان و 60 نفر گروه گواه شامل والدین کودکان عادی) به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه: 1-کارکرد خانواده FAD) 2-) سلامت روان (SCL-90-R) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و آزمون پارامتریک تحلیلی واریانس چند متغیره (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیره وجود تفاوت معنی داری میان دو گروه در کارکرد خانواده در مولفه های؛ حل مسئله، روابط و کنترل رفتاری، درسطح01/0>p را نشان داد. در مورد سلامت روان نیز در دو گروه در مولفه های؛ افسردگی، اضطراب، وسواس و پرخاشگری، درسطح p< 0/01 تفاوت معنی دار بود. هم چنین مشخص گردید که بین کارکرد خانواده و سلامت روان رابطه وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از این بود که کارکرد خانواده و سلامت روانی والدین کودکان دارای لکنت زبان پایین تر از والدین کودکان عادی است.
    کلیدواژگان: کودکان، کارکرد خانواده، سلامت روان، والدین، لکنت زبان
  • محمود کیوان آرا، منصور حقیقتیان، طاهره نیکخواه* صفحات 46-51
    زمینه و هدف
    توجه فزاینده ای که به علل نابرابری های سلامت در جوامع شده است، ذهن همگان را متوجهتعیین کننده های اجتماعی سلامت ساخته است. علوم اجتماعی و پزشکی در کنار هم می توانند درک بیماری را به سطوح بالاتری ارتقا دهند.پژوهش حاضربا هدف شناخت رابطه میان قشربندی اجتماعی و بیماری های جسمی شایع در شهرکرد انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش با روش توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی و به صورت مقطعی بر روی بیماران قلبی، تنفسی، گوارشی، سرطان، دیابت و فشارخون بوده که در طول خرداد ماه سال 92 به بیمارستان هاجر شهرکرد مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. نمونه تحقیق، شامل 381 بیمار بستری در بیمارستان هاجر است که از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده ها عبارت است از پرسشنامه ی محقق ساخته که برای سنجش اعتبار (روایی) پرسشنامه، از اعتبار صوری و برای سنجش پایایی از یک مطالعه مقدماتی استفاده شد، در این تحقیق مقدماتی (ضریب آلفا 85/ 0) از پایایی بالایی برخوردار بوده است.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که بین قشربندی اجتماعی و بیماری های جسمی شایع، رابطه معنی داری وجود دارد(05/ 0>p)و اکثریت افرادی که به بیماری مبتلا شدند، متعلق به قشر متوسط بودند و بیشترین تعداد مراجعین از بیماری قلبی رنج می بردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بیماری های جسمی در گروه های مختلف اقتصادی اجتماعی، باید اقداماتی جهت کاهش نابرابری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: قشربندی اجتماعی، بیماری های جسمی شایع، اقتصادی اجتماعی
  • کیومرث شرفی، شعیب رحیمی، عبدالله درگاهی*، محمد رضیئی، مسعود مرادی، شعبان مرادی صفحات 52-59
    زمینه و هدف
    محیطزیست، بهداشتوسلامتانسانها،یکیازموضوعاتو چالش های مورد توجه جوامع بشری می باشد؛ از این رو، آگاه سازی عمومی و آموزش جامعه در رابطه با ارزش و اهمیت محیط زیست برای ادامه حیات بشر امری مهم است. هدف از این مطالعه بررسی نقش آموزش در تغییر آگاهی و نگرش مرتبط با مباحث زیست محیطی در دانش آموزان روستایی پایه اول دبیرستان حومه شهر ماهیدشت استان کرمانشاه می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت توصیفی- تحلیلی انجام شد، 50 نفر از دانش آموزان روستایی حومه ماهیدشت به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. بر اساس پرسشنامه محقق ساخته، آگاهی و نگرش آنها در ارتباط با «مباحث زیست محیطی» قبل و پس از آموزش شفاهی و از طریق جزوه (2 روز بعد از آموزش) سنجش شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین میانگین سطح آگاهی و نگرش دانش آموزان در ارتباط با مباحث زیست محیطی قبل و بعد از آموزش، اختلاف معناداری وجود دارد(001/0p<). به طوری که بعد از آموزش، میانگین سطح آگاهی و نگرش آنها به ترتیب 64/6 و 44/11 درصد افزایش یافت. همچنین فراوانی آگاهی و نگرش دانش آموزان در مقیاس لیکرت با معیار عالی بعد از آموزش به ترتیب از 50 به 94 درصد و از 32 به 88 درصد افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، آموزش نقش بسزایی در افزایش آگاهی و نگرش دانش آموزان دارد، لذا ضروری است که ارگان های مسوول از قبیل مرکز بهداشت، آموزش و پرورش و غیره نسبت به آموزش های دوره ای دانش آموزان و نهادینه کردن مباحث زیست محیطی اقدام لازم را به عمل آورند.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی و نگرش، مباحث زیست محیطی، دانش آموزان روستایی، ماهیدشت
|
  • Shahriyar Dargahi, Nader Ayadi, Mohammad Shakarami, Azim Ghasemzade Pages 1-8
    Background and abjective: Adolescence is the period during which special attention should be paid to. Especially adolescents who live under the supervision of a single parent are exposed to numerous damages. Thus the aim of current research is to investigate the relationship between parental monitoring and companionship with delinquent peers in high risk behaviors of single parent adolescents.
    Methods
    This study is descriptive - correlation. The population of this study consisted 90 single parent adolescent of Kermanshah city in 2012-13 who have been selected by available sampling method. To collect data, parental monitoring questionnaire, companionship with delinquent peer’s questionnaire and Iranian risk taking scale were used. Also the gathered data were analyzed by Pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    The results of Pearson correlation coefficient showed that there exist negative correlation between parental monitoring and high risk behaviors. Also there exist positive correlation between companionship with delinquent peers and high risk behaviors. Also according to regression analysis, parental monitoring and companionship with delinquent peers could predict 43.5 percent of variance of high risk behaviors.
    Conclusions
    poor parental monitoring and companionship with delinquent peers play an important role in high-risk behaviors of single parent adolescents. So considering these factors as predisposing factors for high-risk behavior in this population appears to be essential.
    Keywords: Companionship with Delinquent Peers, High Risk Behaviors, Parental Monitoring, Single, Parent
  • Mahmoud Bahrami, Reza Babai, Arezo Forouhar, Ali Mohammadnazari, Kiyanoush Zahrakar Pages 9-16
    Background And Objective
    In most cases, marital dissatisfaction occurs due to lack of good communication skills in some of couples. One of the affecting factors on Couples communication patterns is the level of health. Therefore the present study aimed to investigate the role of spiritual health dimension in predicting marital communication patterns.
    Methods
    The sample consisted of 361 women primary school teachers in Karaj city who are teaching in the 92-93 school year, which completed marital communication patterns Christensen &Sullaway (CPQ) and spiritual health Ellison and Pvlvtzyn (SWBS) questionnaires. Data analysis using descriptive statistics and multivariate regression analysis was performed using SPSS 20.
    Results
    The findings show that the spiritual health (total) have positive and significant relationship with marital constructive communication pattern (p< 0/01), but have negative significant relationship with avoidance communication patterns and demand / retiring, The results also showed that spiritual health dimension can predict marital communication patterns (manufacturer, avoidance and demand / retiring). The results of the regression analysis showed that the religious health in compared with existential health have greatest role and partnership to predicting the positive and significant (p< 0/01) constructive communication pattern and predicting the negative and significant (p< 0/01) communication patterns avoidance and demand / retiring
    Conclusions
    Based on this finding, we can understand the role of religious belief and spirituality in marriage and couple relationships in primary school women teachers of Karaj city as an important factor to combat with disputes and conflicts on the communication patterns.
    Keywords: Marital patterns, Spiritual health, Primary school teachers
  • Samane Behzadpour*, Maryam Vakili, Zahrasadat Motaheri, Faramarz Sohrabi Pages 17-24
    Background And Objective
    experiencing infertility can have a negative effect on relationships between couples. According to research reports, some features may help to people in dealing with marital problems that have been less studied in infertile women. So the aim of the present research was to compare marital burnout in infertile women and fertile women, to study the relationship between marital burnout with religiosity and resilience in fertile and infertile women and to predict marital burnout through religiosity and resilient.
    Methods
    Method of this research was ex post facto and correlation. The statistical population of the present research comprised fertile and infertile women referred to Infertility Centers and gynecologist's private offices in Tehran in 2012. The research sample consisted of 100 infertile and 100 fertile women who were selected by available sampling method. Pines Marital Burnout Scale, Conner-Davidson Resilience Scale and religiosity assessment scale were used to gather data. Data analysis was carried out by SPSS software (version 16) using t-tests, Multivariable regression analyses and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The results indicated that infertile women experienced higher levels of marital burnout compared to fertile cases (p> 0.01). There was a negative correlation between religiosity and resilience with marital burnout in infertile women (p<0.05). Also there was a negative relationship between religiosity and marital burnout in fertile women but no relationship between resilience and marital burnout was found in fertile women. The results of multiple regression analyses in the scores of infertile women indicated that religiosity and resilience can predict marital burnout inversely (p<0.05).
    Conclusion
    Based on these results it can be concluded that infertility affect marital burnout. Also the level of religiosity and resilience can reduce marital burnout in infertile women. Resilience components training and emphasis on increasing religiosity can help to reduce marital burnout.
    Keywords: Burnout, Religiosity, Psychological resilience
  • Ghahraman Mahmoudi*, Amene Alfajr Asadi Mojre, Hadi Darvishi Khezri Pages 25-30
    Background And Objective
    Quality of Work Life program, includs any improvements in organizational culture containing the growth and development of employees in the organization. The purpose of this study was to determine the relationship between personality dimensions and fatigue and quality of life at health care workers inTaleshcity.
    Methods
    The study was conducted within the framework of correlation. Sample of 196 subjects (50 males and 146 females) who were selected through random sampling and completed Walton quality of work life questionnaire and McCrae and Costa 5 personality factors Questionnaire and fatigue scale Chalder. For Data analysis werea test of correlation coefficient and regression analysis were used.
    Results
    The results showed that personality dimensions of neuroticism (p<0/05, r=0/235) and flexibility with (p<0/05, r=0/213) showed a significant positive correlation with the quality of working life respectively. between score of fatigue and quality of working life (p<0/01, r=-0/26) there is a negative and a significant correlation was obtained. On the other hand, the correlation between mental fatigue (p<0/01, r=0/238) and physical fatigue (p<0/01, r=-0/214) were positive with the quality of working life. The results of stepwise regression analysis showed that 18 % of the quality of working life by a linear combination of the three variables are fatigue, flexibility and neuroticism were predicted.
    Conclusion
    Personality traits and fatigue can be important factors affecting the quality of working life, Therefore, attention to these criteria, the application and implementation of training programs, can affect the quality of life.
    Keywords: Fatigue, Personality traits, Quality of working life
  • Maryam Gholamitabar, Leyla Moslemi, Rahim Malakzad Pages 31-36
    Background And Objective
    There are several contraceptive methods that Depomedroxyprogestron and cyclofem ampoule are hormonal injection way. In this study we investigated the comparison of complications and marital satisfaction between the women taking Cyclofem contraceptive ampoule and DMPA.
    Methods
    This study was a descriptive, analytical and convenience sampling that performed on 300 married women in two group. Data collection tools included two types of questionnaires; one for studying the complications and the other for examining the marital satisfaction (Enrich Couple Questionnaire).
    Results
    Increased days of menstrual bleeding in DepoMedroxy consumers were more than those of Cyclofem consumers (p = 0.004). Furthermore, both groups are similar in terms of weight changes, mood disorders, libido changes and all other complications and there was no significant difference. The continued use of depomedroxy progesterone injections consumers is more than Cyclofem consumers.(p=0.02). There was no significant relationship between marital satisfaction and age, education, number of children and job. Average marital satisfaction in women using DepoMedroxy progesterone contraceptive method was more than the average marital satisfaction in women using Cyclofem contraceptive method (p = 0.01).
    Conclusions
    The complications occurred by Cyclofem and DepoMedroxy progesterone ampoules are similar and they have no significant difference, and these complications are not fatal and irreversible.
    Keywords: Cyclofem, Depomedroxy progesterone, Family planning, Side effects
  • Zeynab Movahedi*, Mohammadkazem Fakhri Pages 37-45
    Background And Objective
    The present research was done by aiming comparison of family function and parent's mental health of children with stuttering and normal children parents.
    Methods
    This research is past incident (causal-comparative). The present research population included all parents of children with stuttering and normal children in Bojnourd city, at years of 2012-2013 A Sample of 120 parents, studied group sample 60 parent's of children with stuttering and witness group sample 60 parents of normal children, were selected­ by simple random sampling method. For gathering data, we used two questionnaires: 1- family function (FAD) 2- mental health (SCL-90-R). The obtaind data were analyzed by using Software SPSS 18 and MANOVA test.
    Results
    Results of MANOVA showed meaning different between two groups in family function in components; solution, relations, manner control, in level of p< 0/01, and mental health in two groups in components; depression, anxiety, obsession, aggression, in level of p< 0/01; there is a relation between family function and mental health.
    Conclusion
    Results research showedthat family function and mental health of children parents with stuttering is lower than normal children parents.
    Keywords: Children, Family function, Mental health, Parents, Stuttering
  • Mahmoud Keyvanara, Mansour Haghighatian, Tahere Nikkhah Pages 46-51
    Background And Objective
    Increasing attention to the causes of health disparities in communities, has made of people pay more attentions to social health. Social and medical sciences could also promot understanding of the disease to higher levels. The main objective of this study is to investigate the relationship between social stratification and physical diseases prevalent in Shahrekord.
    Methods
    The research performed by correlation descriptive survey and as sectional on people who are having cardiovascular, digestive, respiratory, blood pressure, diabetes and cancer diseases, referred to Hajar hospital during Khordad in 1392. The sample of research included 381 patients who were hospitalizing at Hajar hospital which were selected by simple sampling. tools of data collect on are including questionnaire which made by researcher for measuring reliability of questionnaire, and it used for measuring validity of a primary study, In this primary study (Alpha coefficient) was having high reliability.
    Results
    The findings of this research indicate that there is a significant relationship between social stratification and prevalent physical illnesses and most people who are infected have been belong to the middle class and the largest number of patients has suffered from heart disease.
    Conclusion
    Regarding spread of physical diseases among different economic social groups some proceedings need to be done.
    Keywords: Social stratification, Prevalent physical illness, Socioeconomic