فهرست مطالب

پژوهش های رهبری آموزشی - پیاپی 2 (زمستان 1393)

نشریه پژوهش های رهبری آموزشی
پیاپی 2 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی صمیمی*، سید بابک علوی صفحه 1
    مطالعه پدیده رهبری در تیم ها با الگوی رهبری توزیع شده به خصوص در محیط های آموزشی در سال های گذشته مورد استقبال محققین این حوزه قرار گرفته است. تیم های موسس گرایش های بین رشته ای، تیم هایی با مسئولیت بروزرسانی برنامه های درسی و همچنین تیم هایی پژوهشی و آموزشی در حوزه های بین رشته ای از جمله تیم هایی بوده اند که موضوع تحقیقات در ادبیات رهبری توزیع شده بوده اند. گرچه نتایج این تحقیقات عموما بیانگر پیامدهای مثبت این شیوه رهبری بوده اند، اما نیاز به مطالعات اکتشافی برای شناسایی عوامل زمینه ای و موقعیتی اثربخشی این شیوه رهبری مورد تاکید قرار گرفته است. به عبارت دیگر، پیشنهاد شده است که اثربخشی رهبری توزیع شده در تیم ها تابع برخی عوامل زمینه ای و موقعیتی می تواند باشد. در این مطالعه موردی چندگانه، موضوع رهبری در سه تیم موسس گرایش های تحصیلی بین رشته ای در دانشگاه صنعتی شریف برای مطالعه عمیق تر انتخاب شد. بدین منظور داده های تحقیق از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته جمع آوری شد و با روش نظریه برخاسته از داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پس از مقایسه نتایج موردهای مطالعه شده با استفاده از رویکرد نظریه پردازی بر اساس مطالعات موردی، شواهدی مبنی بر اثرگذاری سه دسته عامل زمینه ای و موقعیتی مربوط به هدف، اعضا و همچنین محیط فعالیت تیم بر اثربخشی رهبری توزیع شده از دو مجرای تسهیل فرایند و تقویت رهبری توزیع شده در تیم، شناسایی شد. در انتها بر اساس یافته ها و بحث نظری انجام شده، گزاره هایی برای تحقیقات بعدی پیشنهاد شده اند.
    کلیدواژگان: رهبری توزیع شده، رهبری تیمی، اثربخشی رهبری، عوامل زمینه ای، عوامل موقعیتی، تیم های موسس گرایش تحصیلی، گرایش های تحصیلی بین رشته ای
  • ابراهیم علیزاده، محمدرضا فلسفی نژاد، علی دلاور، نورعلی فرخی، عباس عباس پور صفحه 43
    در پژوهش های مدیریت با موضوع ارزیابی عملکرد کارکنان، سنجش شایستگی شغلی کارکنان و تحلیل شغل از ارزیابان به عنوان منبع گردآوری داده ها استفاده می شود. نتایج به دست آمده از چنین پژوهش هایی هنگامی قابل استفاده است که پایایی داده ها قابل قبول باشد. پژوهشگران برای برآورد پایایی این داده ها معمولا از فرمول های پایایی بین ارزیابان و آلفای کرانباخ استفاده می کنند. این فرمول ها همه خطاهای موجود در داده ها را به عنوان خطای تصادفی محسوب می کنند؛ در حالیکه در بسیاری از شرایط پژوهشی، خطاهای منظم نیز وجود دارند که هنگام برآورد پایایی باید مورد توجه قرار بگیرند. به همین دلیل این فرمولها نمی توانند پایایی نظرات ارزیابان را به درستی برآورد کنند. در این مقاله تلاش شد تا کاردبرد نظریه تعمیم پذیری برای برآورد پایایی نظرات ارزیابان معرفی شود. ابتدا نقاط ضعف نظریه کلاسیک آزمون و سپس توانمندی نظریه تعمیم پذیری برای برآورد پایایی تشریح شد. پس از آن مراحل به کارگیری نظریه تعمیم پذیری به همراه دو مدل اندازه گیری متقاطع و آشیان شده به همراه مثال توضیح داده شد که پژوهشگران با استفاده از آنها می توانند پایایی داده های تحلیل شغل را با دقت بیشتری برآورد کنند.
    کلیدواژگان: تحلیل شغل، پایایی، نظریه تعمیم پذیری
  • ابوالفضل قاسم زاده*، محمد حسنی، ژاله حسن نژاد، ابراهیم جدی الوارعلیا صفحه 63
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعاملی باوجدان بودن و جو روانشناختی در عملکرد شغلی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان به روش همبستگی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان ادارات آموزش و پرورش ناحیه 1و 2 شهرستان ارومیه به تعداد 448 نفر می باشد که از این تعداد نمونه ای به اندازه 197 نفر بر اساس جدول مورگان به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات پژوهش با استفاده از چهار پرسشنامه باوجدان بودن کاستا و مک کرا (1992)، جو روانشناختی کویز و دیکوتیز (1991)، عملکرد شغلی پاترسون (1999) و رفتار شهروندی سازمانی پودساکوف و همکاران (1990) جمع آوری گردید. ضرایب پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 75/ 0، 86/ 0، 84/ 0 و 81/ 0 از طریق آلفای کرونباخ به دست آمد. برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین جو روانشناختی با عملکرد شغلی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که می توان از روی متغیر با وجدان بودن و جو روانشناختی عملکرد شغلی را پیش بینی کرد و تعامل با وجدان بودن و جو روان شناختی تعاملی معنی دار و پیش بینی کننده عملکرد شغلی است، ولی تعامل با وجدان بودن و جو روانشناختی بر رفتار شهروندی سازمانی معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: باوجدان بودن، جو روانشناختی، عملکرد شغلی، رفتار شهروندی سازمانی
  • اسماعیل زارعی زوارکی*، حسین مختاری هاشم آباد صفحه 83
    هدف اولیه پژوهش حاضر، طراحی الگوی پیشنهادی امنیت آموزشی است. بنابراین با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، به واکاوی و تبیین مفهوم امنیت آموزشی و مولفه های آن از زوایه مطالعات امنیت پژوهی و تجارب نهادهای تربیتی در این زمینه پرداخته شده است. در بررسی ادبیات نظری موضوع، چرایی وضرورت امنیت آموزشی، چیستی و واکاوی مفهومی امنیت آموزشی و چگونگی ارتقای امنیت آموزشی بررسی شده است. امنیت آموزشی از یک طرف به مصونیت محیط و وسایل آموزشی از آسیب ها اشاره داشته و از طرف دیگر ناظر به رهایی افراد و گروه های مرتبط با محیط آموزشی از تهدیدات و خطرات موجود در قبال ارزش های بنیادین ایشان و اطمینان خاطر آنها نسبت به حفظ موجودیت خود در برابر تحولات عادی و تحرکات عمدی می باشد. مطالعه موردی این پژوهش، بررسی میزان تحقق امنیت آموزشی در دانشگاه علامه طباطبائی و تعیین اولویت های عملی آن با استفاده از الگوی پیشنهادی امنیت آموزشی بوده است. تحقق این مهم با استفاده از روش پیمایشی و اجرای پرسشنامه در دو گروه اساتید و دانشجویان مشغول به تدریس و تحصیل در دانشگاه علامه طباطبائی در سال های تحصیلی 93-1392 و 94-93 صورت گرفته است. پرسشنامه ی محقق ساخته اساتید و دانشجویان مبتنی بر رویکرد انسان محور در امنیت و با نگاه سرمایه-بازده طراحی و در نمونه ای از دانشجویان و اساتید که به صورت طبقه ای در دسترس انتخاب شد، اجرا گردید. مطابق تحلیل های بدست آمده از داده ها، برایند امنیت آموزشی در دانشگاه علامه طباطبائی، متوسط بوده است. میانگین کل داده ها برابر 95/ 2، میانگین داده های مربوط به دانشجویان برابر 05/ 3 و میانگین داده های مربوط به اساتید82/ 2 است. (سوالات در بازه 1-پایین ترین سطح امنیت آموزشی- تا 5 –بالاترین سطح-بررسی شده اند.) برخی از متغیرهای مربوط به امنیت اقتصادی و آتیه دانشجویان و امنیت اقتصادی و شغلی اساتید به عنوان مهم ترین خطرات خارجی و برخی متغیرهای مربوط به امنیت فرایند یاددهی-یادگیری اساتید و دانشجویان و نیز برخی متغیرهای مربوط به امنیت تخصصی و بهره وری اساتید به عنوان مهم ترین خطرات داخلی محسوب می شوند. در تحلیل داده ها علاوه بر تبیین شاخص های فراوانی و گرایش مرکزی، از تحلیل های مقایسه ای بین طبقات و نیز ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن استفاده شده است.
    کلیدواژگان: امنیت آموزشی، امنیت پژوهی، طراحی الگو، دانشگاه علامه طباطبائی، امنیت دانشجویان، امنیت اساتید
  • ولی مهدی نژاد*، سیما صدقی صفحه 119
    ین پژوهش با هدف بررسی رابطه فشار روانی ناشی از کار، راهبردهای مقابله ای و فرسودگی شغلی در مدیران مقطع ابتدایی انجام شده است. روش تحقیق از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران مقطع ابتدایی که از این تعداد 73 مدیر زن و 69 مدیر مرد به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم و تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از سه پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلچ (1981)، پرسشنامه فشار روانی ناشی از کار جی ملج و سوینت (1984) و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای الیسون (1997) گردآوری شد. تجزیه تحلیل داده ها با به کارگیری آزمون ضریب همبستگی، رگرسیون گام به گام، آزمون t مستقل و تحلیل واریانس انجام شد. نتایج نشان داد که بین راهبردهای مقابله ای و فرسودگی شغلی رابطه معکوس و معنی داری وجود داشته و استفاده از راهبردهای مقابله ای فرسودگی شغلی را به طور معنی داری در مدیران کاهش می دهد. یافته ها همچنین نشان داد که فقط بعد وظیفه از ابعاد فشار روانی ناشی از کار، قادر به پیش بینی فرسودگی شغلی مدیران است. در واقع بعد وظیفه با ضریب بتای استاندارد 368/ 0، 14 درصد از واریانس فرسودگی شغلی مدیران را تبیین نموده است. همچنین نتایج بیانگر آن بودند که مولفه های مربوط به راهبردهای مقابله ای قادر به پیش بینی میزان فرسودگی شغلی مدیران هستند. مولفه مشارکت از راهبردهای مقابله ای با ضریب بتای استاندارد 434/ 0، 19 درصد از واریانس فرسودگی شغلی مدیران را تبیین نموده است. این مولفه در کنار سه مولفه ی برنامه سلامتی، مدیریت زمان و دیدگاه واقع گرایانه توان تبیین فرسودگی شغلی مدیران را به 35 درصد رسانده است. با توجه به نقش و مسئولیت حساس مدیران آموزشی در هر جامعه، لازم است مسئولان آموزشی نسبت به سلامت روانی مدیران توجه خاص داشته باشند.
    کلیدواژگان: فشار روانی ناشی از کار، راهبردهای مقابله ای، فرسودگی شغلی، مدیران، دوره ابتدایی
  • حسین عباسیان، سارا حیدرزاده* صفحه 147
    هدف این پژوهش بررسی میزان تاثیر ساختار توانمندساز مدرسه و خوش بینی تحصیلی معلم بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود. به منظور انجام این پژوهش از روش پژوهش همبستگی استفاده شد. پرسشنامه های خوش بینی تحصیلی معلم و ساختار توانمندساز مدرسه توسط 150 معلم مقطع سوم راهنمایی مدارس دخترانه منطقه 5 تهران که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، تکمیل گردید. معدل نهایی ترم گذشته دانش آموزان بعنوان ملاک انداز گیری پیشرفت تحصیلی آنها در نظر گرفته شد. برای بررسی فرضیه ها و پاسخ به سوال پژوهش از ضریب همسبتگی و رگرسیون چندگانه استفاده گردید. نتایج نشان دادند که خوش بینی تحصیلی معلم و ساختار توانمندساز مدرسه ارتباط مثبت و معناداری با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. از میان ابعاد سه گانه خوش بینی تحصیلی (کارآمدی، تاکید تحصیلی، اعتماد) کارآمدی معلم بیشترین ارتباط را با پیشرفت تحصیلی داشت. هم چنین یافته ها نشان دادند که خوش بینی تحصیلی معلم و ساختار توانمندساز مدرسه به صورت معناداری بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر می گذارد. دو متغیر خوش بینی تحصیلی معلم و ساختار توانمندساز به همراه یکدیگر 23 درصد از واریانس پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را تبیین نمودند.
    کلیدواژگان: خوش بینی تحصیلی، ساختار توانمند ساز، پیشرفت تحصیلی
  • محمد شرفی*، مینا مقدم صفحه 167
    تحقیق حاضر به بررسی وضعیت شغلی دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی در یک دانشگاه بزرگ دولتی در سه گرایش مدیریت آموزشی، برنامه ریزی آموزشی و برنامه ریزی درسی پرداخته است. هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان دست یابی به اهداف رشته های فوق از طریق بررسی دیدگاه دانش آموختگان کارشناسی ارشد می باشد. تعیین اینکه تا چه اندازه دانش آموختگان این رشته ها جذب بخش ها و سازمان های مرتبط با اهداف رشته ای خود بوده است، تعیین اینکه تا چه میزان دانشگاه توانسته است دانش آموختگان را برای ورود به بازار کار آماده نماید و میزان رضایت این دانش آموختگان از محتوی رشته های خود تا چه اندازه است؟ جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموختگان سه گرایش مدیریت آموزشی، برنامه ریزی آموزشی و برنامه ریزی درسی در سال های 88-84 می شود که تعداد آنها 243 نفر بوده است. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از نوع روش توصیفی و مبتنی بر رویکرد پیمایشی می باشد. روش مورد استفاده برای نمونه گیری، روش نمونه گیری در دسترس بوده است. برای جمع آوری داده ها و اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(فراوانی، میانگین، درصد) و تحلیل محتوای پاسخ ها استفاده شده است. عمده ترین نتایج تحقیق عبارتند از: میزان اشتغال به کار دانش آموختگان در حین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد 22.5درصد بوده است که بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد این میزان به 80 درصد افزایش یافته است بیشتر افراد شاغل، در بخش های دولتی و در دو بخش آموزش عالی و آموزش و پرورش مشغول به کار بوده اند و میزان اشتغال به کار افراد در بخش صنعت در سال های اخیر افزایش داشته است. فاصله زمانی بین فارغ التحصیلی و شروع به کار شاغلین بیشتر بین 3 ماه الی 1 سال بوده است. همچنین میزان رضایت شغلی افراد و ارتباط شغل با رشته تحصیلی افراد مناسب ارزیابی شده است. علاوه بر این دانش آموختگان پیشنهادهایی برای آمادگی بهتری دانشجویان رشته های فوق الذکر جهت ورود به بازار کار داشته اند.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، اشتغال، دانش آموختگان، علوم تربیتی
  • احسان پروین*، شراره محمدی، ناصرشیربگی، طاهره لطفی نژاد صفحه 193
    معنویت در محیط کار، از مفاهیم جدیدی است که در سالهای اخیر در ادبیات مدیریت و کسب و کار ظهور کرده است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه معنویت سازمانی و تعهد سازمانی کارکنان دانشگاه رازی کرمانشاه می باشد. این مطالعه برحسب هدف از نوع کاربردی و ازنظر روش همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان دانشکاه رازی (500 نفر) است که در نیمه اول سال 1393 مشغول به کار بودند. نمونه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 200 نفر انتخاب شدند که به کمک پرسشنامه ی معنویت سازمانی (شموس و دوچون، 2000 و میلیمن، 2003) و تعهد سازمانی (خان،2002) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آمار توصیفی و استنباطی (t دو گروه مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) استفاده شد. یافته ها نشان دهنده رابطه مثبت و معنادار بین ابعاد معنویت سازمانی و تعهد سازمانی وجود دارد و میانگین نمرات کلی معنویت سازمانی، همسو با اهداف سازمان است و تعهد مداوم مردان بیشتر از زنان بود. بررسی سایر فرضیات نشانگر آن است که بین ابعاد معنویت سازمانی و تعهد سازمانی رابطه وجود دارد. طبق تحلیل رگرسیون ابعاد احساس همبستگی با همکاران و همسویی با اهداف سازمان از ابعاد معنویت سازمانی پیش بینی کننده مثبت تعهد عاطفی بودند و بعد احساس همبستگی با همکاران، تعهد مداوم را پیش بینی می کرد. نمرات کلی معنویت سازمانی هم پیش بینی کننده مثبتی برای تعهد هنجاری بود.
    کلیدواژگان: معنویت، دین داری، تعهد سازمانی، کارکنان
|
  • Mehdi Samimi*, Seyyed Babak Alavi Page 1
    Using distributed leadership model in studying the leadership phenomenon in teams at educational environment has received more attention by scholars in recent years. Distributed leadership has been studied in teams which introduced new interdisciplinary programs, updated curriculum, or engaged in interdisciplinary research and educational areas. Although the results of these researches indicated positive consequences in most of cases, the need for exploratory studies to identify situational and contextual factors in distributed leadership effectiveness has been mentioned. In other words, it has been suggested that the effectiveness of distributed leadership in teams may be affected by situational and contextual factors. In the current multiple case study, after the initial study of leadership and its functions in some schools of Sharif University of Technology, new educational major founding teams were selected for deeper case study. Data were collected through semi-structured interviews and analyzed with grounded theory approach. Comparison of cases’ results with each other based on “building theory from case studies” approach revealed three categories of situational and contextual factors; including factors related to: teams’ goals and objectives, members and environment. These factors affect distributed leadership effectiveness through facilitating the process and strengthening distributed leadership practice in teams. Finally, based on the findings and theoretical arguments, future research propositions have been suggested.
    Keywords: distributed, shared leadership, leadership effectiveness, situational, contextual factors, educational major founding teams, interdisciplinary majors
  • Ebrahim Alizadeh, Mohammadreza Falsafinejad, Ali Delavar, Noorali Faroukhi, Abbas Abbaspour Page 43
    Studies on management with the subject of evaluating employees’ performance, assessing employees’ job competencies and job analysis from assessors are used as a source of data collection. The results can be used when the reliability of data is acceptable. Researchers use inter-rater reliability of Cronbach’s Alpha to estimate the reliability of data. The formula considers errors in data as random error. Systematic errors in most research condition must be considered when their reliability is estimated. For this reason, these formulas can’t estimate the reliability assessment of assessors properly. This article showed the application of generalized theory to predict the reliability assessment of assessors. At first, the weakness of classical test theory and its ability to estimate the reliability generalized theory was analyzed. Then, it explained examples to show the users the steps for applying generalized theory with crossed and nested measurement models which researchers can estimate job analysis reliability of data more accurately.
    Keywords: job analysis, reliability, Generalizability theory
  • Abolfazl Ghasemzadeh*, Mohammad Hassani, Jale Hassannajad, Ebrahim Jeddi Page 63
    The present research aimed to study the interactive role of conscientiousness of psychological climate on the employees’ job performance and organizational citizenship behavior of districts one and two of education offices of Urmia city. The population was 448 employees of the above-mentioned education offices. Also, the sample size was 211 employees which were selected by stratified random sampling based on Morgan formula. Data were collected by the use of four questionnaires as follows: Duchon and Ashmus’s (2000) Measure of Spirituality, Spritzer’s (1995) Psychological Empowerment Scale, Schutte et al’s (1998) Emotional Intelligence Scale and Chan and Drasgow’s (2001) motivation to lead scale, respectively. The reliability coefficients of questionnaires obtained through Cronbach’s alpha were 75%, 86%, 85% and 81%, respectively. Moreover, for checking the normality of data Kolmogorov-Smirnov, a nonparametric test, was used. For statistical analysis, Pierson correlation and multiple regressions were used. The results of correlation indicate that there are significant positive relationship between spirituality, psychological empowerment and emotional intelligence and motivation to lead. Furthermore, the results of multiple regressions indicate that psychological empowerment and emotional intelligence have higher power of prediction. On the contrary, spirituality has lower power of prediction. Also, the findings of this research examined that there are not significant relationship among gender and professional positions with motivation to lead.
    Keywords: conscientiousness, psychological climate, job performance, organizational citizenship behavior
  • Esmaeil Zareii Zavaraki*, Hossein Mokhtari Hashemabad Page 83
    Designing an educational safety model is the initial purpose of this study. So the concept of educational safety and its components in security research, safety sciences and instructional experiment of educational institutions were explained by using descriptive-analytical method. Necessity, what-ness and conceptual deconstruction of educational safety were studied in explaining theoretical literature. Educational safety is instructional environment and tools protection from damage and process of individuals and groups releasing from threats and risks that are existing against their fundamental values. The case study of this research is to measure educational safety realization at Allameh Tabataba’i univesity and determine educational safety upgrading preference. So, survey method is applied, questionnaires were designed and performed among students and faculties of Allameh Tabataba’i univesity in 2014-2015 and 2015- 2016 academic years. Designing researcher-made Questionnaires of students and faculties based on human approach of safety and fund- benefit analysis was considered. Samples of students and faculties were selected by stratified method. According to results of data analysis, the educational safety at Allameh Tabataba’i university is semi-appropriate. Questions were explained in a one-to-five-point interval. The average of all data is equal to 2.95. The average of students’ data is equal to 3.05 and the average of faculties’ data is equal to 2.82.
    Keywords: educational safety, educational safety model, Allameh Tabatabai university
  • Vali Mehdinezhad*, Sima Sedghi Page 119
    This study was performed by the purpose of studying the relationship among occupational stress, coping strategies and job burnout of primary schools principals. The research method was correlation. 142 primary schools principals (73 female and 69 males’) selected by stratified and simple random sampling. Instrument of collecting data was performed by three questionnaires; questionnaire of Moslesh Job Burnout (1981), questionnaire of occupational stress from G. Melch & Swent (1984), and Allison’s Coping Strategies questionnaire (1997). The data were analyzed using correlation and regression. The results showed that there is significant and reverse relationship between coping strategies and job burnout of primary schools principals and the use of coping strategies reduce the job burnout. The findings also showed that the task dimension of stress was only able to predict job burnout. In fact, the task dimension of the standard beta coefficient of 0.368, 14% of the variance explained burnout of primary schools principals. Also, component of coping strategies have been able to predict job burnout. Participation component of coping strategies with standardized beta coefficient 0/434, 19% of the variance explained job burnout. These three components of the health, time management and realistic perspective which can explain 35% of primary schools principals have job burnout.
    Keywords: occupational stress, coping strategies, job burnout, primary schools principals
  • Hossein Abbasian, Sara Heidarzadeh* Page 147
    The purpose of this study was to investigate the effect of enabling school structure and teacher’s academic optimism on the students’ achievement. To carry out this study, the descriptive (correlational) method is used. Teacher academic optimism and enabling school structure questionnaires by 150 teachers in district 5 of Tehran guidance school that were randomly chosen were completed. The last semester student final grade points were selected as the base of measurement of their achievement. To examine the hypothesis and answer research question, the correlational coefficient and multiple regressions were used and the results confirm the hypothesis. Results showed that the academic optimism of teacher and enabling school structure have a positive and significant correlation with achievement. Among the three dimensions of academic optimism (efficacy, academic emphasis, trust) teacher efficacy had the highest correlation with achievement. Academic optimism of teacher and enabling school structure are two variables which together explained 23% of the variance in achievement.
    Keywords: academic optimism, enabling structure, academic achievement
  • Mohammad Sharafi*, Mina Moghadam Page 167
    Aims
    This study was an attempt to examine the employment status of the M.A graduates of educational sciences in the fields of educational administration, curriculum planning, and educational planning of Allameh Tabataba’i university. The authors tried to determine to what extent the graduates were employed in organizations and companies that were related to their field of study and to what extent the university prepared the graduates for the work market. In addition, the degree of the graduates’ satisfaction with their curriculum content was measured. The participants of the study consisted of three groups of graduates of Allameh Tabataba’i university in the fields of educational administration, educational planning, and curriculum planning graduated between the years 2004 and 2008.
    Methods
    The research method used in this research was a descriptive and survey-based approach. The method used for sampling was accessible method. Data were collected through a questionnaire and analysed by the descriptive methods.
    Results
    The main results were: 1) the employment rate of graduates while studying in the master level was 22.5 percent, and after graduation this rates reached 80 percent, and 2) most of the graduates worked in the public sector especially in higher education and educational training system. Additionally, the rate of employment in the industrial sector has increased in recent years.
    Conclusion
    The results reveal that the duration between graduation and employment ranged from 3 months to 1 year. Levels of job satisfaction of graduates were desirable. Eventually, the suggestion of graduates for the optimal preparing of students in these academic fields for the work market is offered.
    Keywords: higher education, employment, graduates, education
  • Ehsan Parvin*, Sharare Mohammadi, Nasser Shirbagi, Tahereh Lotfinezhad Page 193
    Spirituality in workplace is a new concept which has been emerged in the business and management literature in the recent years. The purpose of this study was to investigate the relationship between spirituality and organizational commitment in the University of Kermanshah. The purpose of this study is descriptive in terms of the application, performance and descriptive statistics. The study sample included all the staff of Razi University (500), who worked in the first half of 2014. Morgan and the sample using the sampling method, 200 questionnaires were selected with the help of organizational spirituality (Shamus and Dvchun, Mylemn 2000, 2003) and organizational commitment (Khan, 2002) were evaluated. To analyze the data, descriptive and inferential statistics (t two independent groups, Pearson correlation & stepwise regression) was used. Results showed a significant positive correlation between the dimensions of organizational spirituality and organizational commitment & average score for the overall organizational spirituality, in line with organizational goals and continuous commitment of men more than women. Organization spirituality scores overall, alignment with organizational goals and continuous commitment of men than women. Checking other assumptions indicate that the dimensions of organizational spirituality and organizational commitment based on regression analysis of solidarity with colleagues and spiritual dimensions of organizational alignment with the organization's goals were positive predictors of emotional commitment and solidarity with colleagues, it is anticipated that ongoing commitment. Overall scores as positive predictors of organizational spirituality were for normative commitment.
    Keywords: spirituality, Religiosity, organizational commitment, staff