فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری تجربی - سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، بهار 1394)

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • تراب قنبری، رحیم عبدی *، محمود بهمنی، رضوان الله کاظمی، احمد سواری صفحات 1-8
    جهت مطالعه حاضر از بافت غضروف ستون فقرات و باله پشتی تاسماهی ایرانی در مراحل 40 روزه (قبل از رهاسازی)، 70 روزه (زمان رهاسازی) یکساله و چهارساله نمونه های 5 میلی متری تهیه و در فیکساتیو بوئن قرار داده شدند. سپس سایر مراحل رایج بافت شناسی انجام و از بلوک های پارافینی برش هایی به ضخامت 6 میکرون تهیه شد. در نهایت برای مطالعات بافت شناسی از رنگ آمیزی های هماتوکسیلین- ائوزین، سافرانین-او و ورهوف استفاده گردید. پس از تهیه فتومیکروگراف های لازم بخش های مختلف بافت غضروف باله پشتی و ستون فقرات را مشخص کرده و از نظر ساختار سلولی و ترکیبات ماده زمینه ای مقایسه گردیدند که مشخص شد لایه پری کندریوم غضروف باله پشتی ضخیم تر از پری کندریوم غضروف ستون فقرات تاسماهی ایرانی بوده و ترکیبات این لایه در این دو نوع غضروف با هم متفاوت می باشند. در اندازه گیری های میکروسکوپی مشخص گردید که سلول های غضروفی باله پشتی از سلول های غضروفی ستون فقرات بزرگتر می باشند. بررسی های مقایسه ای حجم ماتریکس خارج سلولی و تعداد گروه های ایزوژنیک با استفاده از نرم افزار SPSS در غضروف باله پشتی و ستون فقرات تاسماهی ایرانی حاکی از آن بود که رشد غضروف ستون فقرات بیشتر از نوع درون بافتی و رشد غضروف باله پشتی بیشتر از طریق تمایز سلول های پری کندریومی و سلول های جوان غضروفی می باشد.
  • حامد غفاری فارسانی، سیدعلی اکبر هدایتی، محمد منصوری چرهی، نرگس رستمیان، الهه چهارده بالادهی صفحات 9-16
    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثرات فلز سنگین کادمیوم بر ساختار بافتی کبد ماهی کاراس طلایی در شرایط آزمایشگاهی بود. آزمایش به مدت یک هفته در 5 تیمار و با 3 تکرار (شاهد، ppm 8/2، ppm6/5، ppm4/8 و ppm2/11) کادمیوم که به صورت 0 (شاهد)، 25%، 50%، 75% و 100 درصد LC50 کادمیوم (بر اساس مطالعات قبلی محققین) انتخاب شده بود و به روش تجدید پذیر مورد آزمایش قرار گرفت. جهت مطالعه تغییرات هیستوپاتولوژیک از روش بافت شناسی کلاسیک استفاده شد و با استفاده از رنگ آمیزی معمولی هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند و با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی و تصاویر مناسب توسط دوربین نصب شده و سیستم رایانه ای متصل به دوربین مجهز به نرم افزار تهیه شد. عمده عوارض مشاهده شده از نوع بازگشت پذیر و شامل نکروز، آتروفی و تورم ابری سلولی بود. نتیجه این پژوهش نشان می داد که بافت کبد در معرض کادمیوم طی یک هفته با افزایش میزان سم و مدت در معرض قرارگیری، دچار ضایعه شده و بیشترین ضایعات در میزان بالای سم و در پایان یک هفته مشاهده شد.
  • مریم جمالان، منصور امین*، محمد کریم صفدری، نسرین عاقل صفحات 17-23
    امروزه مقاومت دارویی یکی از مشکلات اساسی در درمان عفونت ها است و به همین دلیل مقابله با این پدیده و استفاده از جایگزین های طبیعی اهمیت زیادی دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضد میکروبی و حداقل غلظت مهاری روغن فرار گیاه کندر (Boswellia carterii) بر روی عوامل باکتریایی و قارچی ایجاد کننده عفونت های دهانی، گوارشی و مقاوم به آنتی بیوتیک طراحی و انجام شده است. در این تحقیق از روش میکرودایلوشن و با استفاده از دستگاه کلونجر (Clevenger) روغن فرار گیاه B.carterii استخراج گردید. خاصیت ضد میکروبی این ماده به صورت جداگانه بر روی قارچ (کاندیدا آلبیکنس و سه گونه از آسپرژیلوس)، باکتری گرم مثبت (استرپتوکوکوس سالیواریوس، استرپتوکوکس موتانس و لاکتوباسیلوس) و باکتری گرم منفی (سالمونلا، سودوموناس، شیگلا و اشرشیا کلی) تست گردید. روغن فرار گیاه کندر دارای اثر ضد میکروبی بر علیه یازده میکروارگانیسم استفاده شده بود. در این میان باکتری استرپتوکوک دارای بیشترین حساسیت (μg/ml3/5) و باکتری سودوموناس آئروژینوزا مقاوم ترین (μg/ml80) باکتری بود. در میان قارچ ها، مقاوم ترین آسپرژیلوس فلاووس و حساس ترین کاندیدا آلبیکنس بود.
  • آرش شکوری *، ام الیلا جوانمرد کامی قاضی محله صفحات 25-35
    خارپوستان گروهی قدیمی از بی مهرگان دریایی بوده که منبع غنی ترکیبات ضد باکتری با مکانیسم فعالیت بالا هستند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر ضدباکتریایی پوسته توتیای دریایی گونه Echinometra mathaei در دوزهای مختلف، روی چند سویه باکتری بیماری زای انسانی است. پس از انجام نمونه برداری و انتقال نمونه ها به آزمایشگاه، جانور تشریح و پوسته آن جدا و پس از شستشو و آسیاب شدن، توسط حلال کلروفرم عصاره گیری صورت گرفت و غلظت های مختلف 25/11-25/1 میلی گرم بر میلی لیتر تهیه شد و جهت تعیین فعالیت ضدباکتریایی آن ها، روی باکتری های Staphylococcus aureus، Enterococcus faecalis، Escherichia coli و Klebsiella pneumonia از تست انتشار از دیسک استفاده شد. نتایج نشان داد که غلظت های مختلف عصاره تهیه شده در باکتری های مختلف دارای اختلاف معنی داری هستند) 05/0(p<. بیشترین اثر ضدباکتریایی عصاره روی باکتری های گرم مثبت انتروکوکوس فکالیس و استافیلوکوکوس اورئوس، در غلظت های 25/5-25/1 میلی گرم بر میلی لیتر بوده و در غلظت های 25/8-25/6 میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین اثر ضدباکتریایی را باکتری های گرم منفی کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی نشان دادند. در مجموع، یافته های این تحقیق نشان داد که پوسته این گونه توتیای دریایی یک منبع بالقوه ای برای ترکیبات ضدباکتریایی جدید با هدف جایگزینی داروهای شیمیایی می باشد.
  • الهام حقیقی *، مسعود ستاری، سالار درافشان، یزدان کیوانی صفحات 37-46
    ماهی خیاطه(Alburnoides eichwaldii) از جمله فراوانترین ماهی های رودخانه ای در حوضه جنوب غرب دریای خزر است. در این مطالعه صفات مرفولوژیک 60 عدد ماهی خیاطه رودخانه های کرگان رود و لمیر صید شده در مرداد 1389 مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. 31 صفت مرفومتریک و مرفومتریک نسبی اندازه گیری و محاسبه شد. سیزده ویژگی شمارشی نیز در نظر گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل آماری، از آزمون ناپارامتری مقایسه میانگین من ویتنیU و آزمون تحلیل عاملی استفاده شد. در بین صفات شمارشی، در 8 صفت (05/0p<) و در بین صفات اندازشی، در 19 صفت تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0p<). درموردصفات شمارشی3عامل اصلی نشان دهنده 5/47 درصد تنوع صفات بین افراد دو جمعیت بود که شامل تعداد فلس های بالای خط جانبی، تعداد فلس دور ساقه دمی، تعداد شعاع نرم باله مخرجی بود. در مورد صفات ریخت سنجی 3 عامل نشان دهنده 71 درصد تنوع صفات بین افراد دو جمعیت بود که شامل صفاتی نظیر ارتفاع باله پشتی، قاعده باله سینه ای، طول باله شکمی، ارتفاع ساقه دمی، طول سر، فاصله بین دوچشم و از صفات نسبی، طول استاندارد به فاصله نوک پوزه تا ابتدای باله پشتی، طول سر به طول پوزه، طول سر به قطر چشم و طول سر به فاصله بین دوچشم بود. نتایج این تحقیق نشان داد که صفات مرفومتریک و صفات نسبی مرفومتریک برای جدایی جنس ها مناسب نبوده ولی توانستند تا حدودی جمعیت های مورد مطالعه را تفکیک کند.
  • ایمان گوهری، ساناز مولایی بیرگانی، شاهرخ پاشایی راد، شاهرخ نوید پور صفحات 47-52

    عقرب ها از قدیمی ترین بندپایان خشکی زیند. عقرب ها برای محفوظ ماندن از نور و دماهای بالا و پایین و نگهداری نوزادان شان در زمین لانه حفر می کنند. لانه عقرب ها بسته به زیستگاه و نوع گونه، شکل، عمق و محل حفر متنوعند. با توجه به اقلیم استان خوزستان و تنوع گونه های عقرب این استان بررسی رفتارهای لانه سازی عقرب ها موضوعی مهم در عقرب شناسی است. در این تحقیق رفتار لانه سازی دو نوع عقرب Odothouths bidentatus و Scorpio mauruss بررسی شد. در این بررسی طول و عرض مدخل لانه ها اندازه گیری و مولاژ لانه ها به وسیله تزریق موادی از گچ و سیمان در لانه ها به دست آمد. نتایج حاصله از اندازه گیری عرض وطول مدخل، بخش های مختلف لانه شامل: ابتدائی، میانی، انتهایی و طول لانه در عقرب های مورد مطالعه بعد از تهیه میانگین، انحراف استاندارد و خطای استاندارد با روش T-test و با خطای کمتر از 05/0 با هم مقایسه شدند. برای مقایسه پارامترهای داخل گونه از روش ناپارامتری فریدمن و همچنین پارامترهای اندازه گیری شده مربوط به خواص فیزیکوشیمیایی خاک بستر عقرب های مورد مطالعه از روش من ویتنی مقایسه شد. نتایج نشان داد میانگین عرض و ارتفاع مدخل لانه، قطر بزرگ و کوچک 3/1 میانی و قطر بزرگ 3/1 انتهایی در لانه های مطالعه شده اختلاف معناداری را در سطح خطای کمتر از 5 درصد دارد. طول لانه Scorpio mauruss بیش از Odothouths bidentatus است. لانه Scorpio mauruss اغلب دارای زاویه تند 45 درجه اند ولی در Odothouths bidentatus این زاویه به 25 درجه کاهش یافته است. تعداد لانه های Scorpio mauruss در400 مترمربع بیشتر و لانه ها به هم نزدیک تر از Odothouths bidentatus است.

  • مریم لاریجانی، سید حسین خبازی خادر، محمدجواد یوسف نژاد، زهره رحیمی کلاته صفحات 53-65

    گوشت آبزیان علاوه بر ارزش غذایی بالا، فسادپذیری بالایی هم دارد. به همین خاطر بهبود کیفیت و افزایش زمان بازماندگی گوشت ماهی بسیار اهمیت دارد. لذا در این پژوهش سعی بر آن بود تا با یخ ازنه میزان ماندگاری و کیفیت گوشت بالا رود. ابتدا تعدادی ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن 10±300 خریداری گردید و بلافاصله به آزمایشگاه ایران واقع در مشهد انتقال یافت. ماهیان به چهار گروه شاهد (A)، دوز 3 گرم ازن (B) و 4 گرم ازن (C) و 5 گرم ازن به همراه آب نمک 5% (D) در 50 کیلو یخ تیمار گردیدند. روزانه تا روز دوازدهم میزان فساد بر اساس جدول WHO به دست آمد. همچنین نمونه گیری بافت پوست و گوشت و آبشش یک روز در میان تا روز دوازدهم برای بررسی میکروبی توسط محیط کشت (PCA) کشت و شمارش گردید و میزان هیستامین، پراکسید (PV) و TVN1 به دست آمد. نتایج حاصل نشان داد که نمونه A (شاهد) بیشترین فساد را داشته است و بیشترین تعداد باکتری را به صورت معنی داری در سطح و عمق بافت در روزهای دهم را داشته است (05/0P<). مقادیر پراکسید و TVN در نمونه ماهی های B کمتر بوده و نسبت به بقیه نمونه ها افزایش معنی داری نداشته (05/0P<) و تغییرات هیستامین در تمام نمونه ها معنی دار نبوده است (05/0P<). نمونه های با تیمار ازن کیفیت و طعم بهتری داشتند. بدین ترتیب می توان استنباط کرد، که یخ ازن ماده موثری برای افزایش ماندگاری آبزیان به شمار می آید.

  • مجتبی بیاتی، رحمان پاتیمار، عیسی ابراهیمی، محمد فرهنگی، محمد فروهر واجارگاه صفحات 67-78

    هدف این مطالعه تعیین میزان اثر پساب مزرعه تکثیر و پرورش قزل آلا بر جوامع بزرگ بی مهرگان کفزی با استفاده از شاخص های بیولوژیک است. این مطالعه بر روی رودخانه ماربر در شهرستان سمیرم در جنوب غربی استان اصفهان صورت گرفت نمونه برداری در 5 ایستگاه در فصل تابستان 1391، ماهیانه یک بار و با استفاده از سوربر سمپلر (cm5/30×cm5/30) صورت گرفت. نمونه برداری هر ایستگاه در سه نقطه (کناره ها و وسط رودخانه) صورت گرفت. نمونه های صید شده بوسیله فرمالین 4 درصد تثبیت و به آزمایشگاه منتقل شدند. در آزمایشگاه موجودات جمع آوری شده با الک با قطر چشمه 500 میکرون جداسازی و تا پائین ترین سطح ممکن (خانواده و جنس) شناسایی شدند. در این مطالعه از شاخص های بیولوژیک نظیر: فراوانی، تعیین زی توده، تشابه، تنوع شانون-وینر، EPT/Chironomidae، غنای مارگالف، هیلسنهوف، شاخص BMWP و شاخص ASPT استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده 20 خانواده شناسایی شد که به 10 راسته، 7 رده و 5 شاخه تعلق داشتند.

  • پروین خدارحمی *، حمید نصرالله زاده فیلی، میترا حیدری نصرآبادی صفحات 79-87
    نانوذرات نقره کاربردهای زیادی در زمینه مواد بهداشتی، آرایشی، پزشکی دارد. این کاربردها از طریق اثر بر افزایش تقسیمات سلولی، استرس اکسیداتیو و مرگ برنامه ریزی شده سلول (آپوپتوز) می باشد. در این مطالعه اثرات کوتاه مدت و دراز مدت تزریق داخل صفاقی نانوذرات نقره بر بافت هیپوکامپ که در رابطه با حافظه و یادگیری دخالت دارد، بررسی شد. تعداد 56 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 2 دسته تقسیم گردید. هر دسته به 4 گروه هفت تایی تقسیم گردید: گروه اول، سالین و 3 گروه تیمار نانوذرات نقره در دوزهای 100، 200 و400 ppm دریافت کردند. دسته اول در طی پنج روز متوالی و دسته دوم در طی 10 روز متوالی تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. 10 روز بعد از آخرین تزریق، بافت هیپوکامپ خارج و برش آن تهیه شد، سپس برای شناسایی نورون های آپوپتوتیک از سالم، رنگ آمیزی تانل استفاده شد. در صد سلول آپوپتوتیک در دسته اول، در دوز 100 ppm نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (01/0p<). این درصد در دوز 200ppm و 400ppm باز نسبت به گروه کنترل اثر معنی داری داشت (001/0p<). در صد سلول آپوپتوتیک در دسته دوم، در دوز 100ppm، نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (01/0p<). این درصد در دوز 200ppm و 400ppm باز نسبت به گروه کنترل اثر معنی داری داشت (001/0p<). نانوذرات نقره باعث آپوپتوز سلول های هیپوکامپ می شود. این اثر با افزایش دوزهای تزریقی نانوذرات نقره افزایش اما وابسته به طول مدت تزریق نمی باشد.
|
  • Pages 1-8
    In this study، cartilage tissue of vertebral column and dorsal fin of 40 days، 70 days، one and 4 years old of Persian sturgeon after preparation were fixed in buen fixative. Then rutin procedure of histology examination were done and paraffin blocks cut at 6 microne and then stained with H&E، Safranin-O and Verhoff staining. In photomicrographs were compared cell structure and compounds of substance grounds in cartilage tissues. It showed that perichondrium layer of dorsal fin was more advanced from perichondrium layer of vertebral column and their componants were different. Microscopic masurement of two cartilage tissue showed the cells of dorsal fin were larger than the cells of vertebral column but in cells number،decrised with physiological maturation. Comparative study of volume of extracellular matrix and number of isogenous groups by SPSS software showed that growth of cartilage tissue of vertebral column was interstitial but in dorsal fin was appositional.
  • Pages 9-16
    The aim of current study was to evaluate the effects of heavy metal cadmium on liver tissue of gold fish during experimental condition. Study was in a week on 5 treatments and 3 replicates، five concentration (2. 8، 5. 6، 8. 4 and 11. 2 ppm respectively) of cadmium as 0 (control)، 25%، 50%، 75% and 100% of LC50 were selected and tested. Histopathological changes were done using classic histology method in hematoxylin and eosin staining and using a light microscope and camera images properly installed and connected the camera to the computer system software was developed. The overall result of this study showed that in liver tissue exposed to cadmium over a week with increasing duration of exposure to pesticide exposure، a high level of toxin in the lesion by the most frequent lesions end of a week، was observed including necrosis، atrophy and cloudy swelling of the cell. Result of this study show that liver tissue have many lesions in response to cadmium in one week and it will be increase with concentration and duration of toxin، as it was seen highest amount of lesions at the end of experiment within last dose.
  • Pages 17-23
    Bacterial resistance to antibiotics is main challenge in the treatment of infectious diseases. Thus، investigation for alternative drugs is an essential phenomenon. This study designed to aim to evaluate the antimicrobial property of essential oil of Boswellia carterii against bacterial and fungal causative agents of the mouth، gastrointestinal tract infections and antibiotic-resistant species. Essential oils were isolated through microdilution tube using Clevenger''s method. The antimicrobial activities of the essential oils were individually evaluated against different microorganisms including pathogenic fungus (candida albican and three type of aspergillus)، Gram-positive (Streptococcus salivarius، Streptococcus sanguis and Lactobacillus) and Gram-negative (Salmonella، Pseudomonas، Shigella and E. coli) bacteria strains. The essential oils have activity against all eleven microbes and the best activity determined against Streptococcus (5. 3 μg/ml) were obtained. On the other hand، pseudomonas aeruginosa showed the most resistant among bacterial and fungal agent (85 μg/ml). Antimicrobial effects of B. carterii on resistance pathogens such as Pseudomonas aeroginosa and candida albicans revealed the necessity of performing expanded research about composition and property of this plant.
  • Pages 25-35
    Echinoderms، ancient group of marine invertebrates، are a rich source of antibacterial compounds with high activity mechanism. In the present study، the antibacterial effect of sea urchin skin، Echinometra mathaei، was examined in different doses on some pathogenic bacterial strains. After sampling and transport of samples to the laboratory، animals were dissected، and the shucks separated after grinding it and، potentially bioactive metabolites were extracted using chloroform. The extracts were tested for activity against Staphylococcus aureus، Enterococcus faecalis، Escherichia coli and Klebsiella pneumonia with varying concentration ranged from 1. 25 to 11. 25 mg/ml. The tests were performed by disk diffusion method. The results showed that the antibacterial effect of different concentrations of extracts on types of bacteria are significantly different (p<0/05). The greatest antibacterial effect on Gram-positive bacteria such as enterococci and staphylococci in concentrations 1/25-5/25 and the most remarkable effect of 6/25-8/25 concentrations was recorded on Gram-negative bacteria such as Klebsiella and E. coli. The findings suggest that these compounds of sea urchin could serve as a potential source of new antibacterial substances to replace chemical agents even at low concentrations against Gram-positive bacteria. Furthermore، this investigation Proposes that marine echinoderms could be potential sources of novel antimicrobial.
  • Pages 37-46
    Spirlin، Alburnoides eichwaldii، is an abundant riverine fish in the south west Caspian Sea basin. Sixty specimens of Spirlin from Kargan-Rud، and Lamir (30 specimens from each river) were studied and compared from morphological point of viewin August 2010. Thirty-one morphometric characters were measured and thirteen meristictraits were countedon each specimen. Nonparametric methods for comparison of means and Principal Component Analysis (PCA) for separation of populations were used. Among the meristic characters، nine characters were significantly different between the four populations (p<0. 05). Among the morphometric and relative morphometric characters، nineteen characters showed significant differences (p<0. 05) between the two populations. In the PCA of meristic characters، three factors accounted for 47. 5% of variations within populations، including; caudal peduncle scales، scale above lateral line and anal fin ray numbers. Within the morphometric characters، three factors accounted for about 71% of variations within the two populations، including dorsal fin height، pectoral fin base، ventral fin length، caudal peduncle depth، head length، inter orbital width، standard length to pre dorsal length، head length to snout length، head length to eye diameter and head length to inter orbital width. The results showed while morphometric and relative morphometric characters were not useful for separating the two populations and sexes، the meristic characters could relatively separate these two populations.
  • I. Gowhari, S. Molaei Birgani*, Sh. Pashaei Rad, Sh. Navidpour Pages 47-52

    Scorpions are the oldest terrestrial arthropodas. Scorpions dig their nest in the ground to protect themselves and their infants from light، high and low tempreture. Regarding habitat، species، depth and the palce of digging، the nest of scorpions would be various، with due regard to the climate of Khuzestan Province and the variety of Scorpion species in this Province، investigation of Scorpion nesting behaviors is an essential issue in Scorpionology. In this research، the nesting behaviors of two types of Scorpions Odothouths bidentatus and Scorpio mauruss were examined. In this Survey، length and width of the nest entrance were measured and small models of the nests were made by means of injecting materials such as cement and chalk in these nests. After the computation of mean، Standard deviation and Standard error of measurment applying T-test and the Significance of error less than%5، the result of measuring width and length of the entrance، different parts of the nest including initial، middle، final and length of the nest of Scorpion s under investigation were compared. To compare the parameters insides the species، nonparametric Freedman method was applied، and also to compare the measured parameters concerning physicochemical properties of Scorpion soilbed، Mann Whitney method was used.

  • M. Larijani, S. H. Khabbazi Khadar, M. J. Yousefnezhad*, Z. Rahimi Kalate Pages 53-65

    Fish meat has high nutritional value and putrescence. For this reason، it is very important increase the shelf life and fish meat quality. In this study tried to go up the shelf life and quality fish meat by ozon ice. The number of Rainbow trout with weight 300±10 purchased and transferred to the Mashhad laboratory (Iran) immediately. The fish was divided into four groups، control (A)، dose of 3g (B) 4g (C) and 5g of ozone per 50 kg ice with the brine 5% (D). daily to the fourteenth day of corruption were used on the WHO chart. Moreover was sampled of skin and meat and gill tissue every day to the 12th day for check bacterial by (PCA) cultured and the amount of histamine (ELISA method)، peroxide (PV) (Egan method) and TVN (Kldal distiller method)، was obtained respectively. The results shown that A sample (control) had corrupted the most number of bacteria in depth and surface have existence ten days significantly (P <0. 05). Amounts of peroxide and TVN in B sample lower than to the other fish samples and havnt increase significantly (P <0. 05). Histamine changes was not significant in all samples (P <0. 05) and all of the fishes ozone treated have better maintenace and quality. Thus we can infered that ozone is an effective mater to increase the durability of fish.

  • Pages 67-78

    The aim of this study was to determinate the effect of trout farm sewage on fecundity and diversity of macro invertebrate benthoses with some biological indices. This study was done on the Marber River in Semirom city، the southwest area of Isfahan province. Sampling was took place in five stations on summer of 2012، monthly using a Surber sampler (30. 5cm×30. 5 cm). Sampling in each station was done in three points (edges and middle of the river). Captured samples were fixed in 4% formalin and were taken to the laboratory. In laboratory animals were collected with a sieve of 500 microns in diameter springs to assort and identify to the least level possible (families and genera). In this study، several biological parameters such as: Abundance، Biomass، Similarity، Shannon-Wiener، EPT/ Chironomidae، Margalef richness، Hylsnhvf، BMWP index and ASPT index was used. Eventually 20 families، with 10 orders، 7 classes and 5 phyla were identified.

  • Pages 79-87
    Silver nanoparticles have numerous applications in food technology and medical industry. These applications are mediated via their mitotic، oxidative and apoptotic effects. In this study، the apoptotic effects of short and long term administrations of nanosilver on rat hippocampus، which is involved in memory and learning، was investigated. 56 male Wistar rats were divided into two groups of short term and long term injections which were treated for 5 and 10 consecutive days، respectively. Each group was divided into four subgroups of control، 100، 200 and 400 ppm nanosilver administration. The control subgroup received saline and the treatment subgroups received intraperitoneal injections of silver nanoparticles at doses of 100، 200 and 400ppm. Ten days after the last injection، the hippocampal tissue sections were prepared and the extent of apoptosis was evaluated using TUNEL assay. In short term (5-day injection) group، the percentage of apoptotic cells between control and 100 (p<0. 01)، 200 and 400 ppm were significant (p<0. 001)، showing statistically significant difference between control and treatment subgroups. In long term (10-day injection) group، the percentage of apoptotic cells between control and 200 and 400 ppm subgroups were significant (p<0. 001)، respectively، again representing statistically significant difference between control and treatment subgroups. Silver nanoparticles induce apoptosis in rat hippocampal cells. For the administration regime considered in this study، this apoptotic effect increases at higher doses but is independent of the duration of exposure.