فهرست مطالب

روان پرستاری - سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1394)

نشریه روان پرستاری
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم معین، محسن ادیب حاج باقری* صفحات 1-10
    مقدمه
    استرس شغلی یکی از عوامل مهم ایجاد عوارض جسمی وروانی در شاغلین و در نتیجه، کاهش بهره وری است. استرس شغلی پزشکان و پرستاران به عنوان اعضای مهم نظام بهداشتی درمانی می تواند بر کیفیت مراقبت تاثیرگذار باشد. علاوه بر آن، زنان یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند. لذا این پژوهش به منظور مقایسه میزان استرس شغلی زنان پرستار و زنان عضو گروه پزشکی در بیمارستان های آموزشی منتخب شهر اصفهان انجام شد.
    روش ها
    دراین مطالعه مقایسه ای، 130 پرستار و 70 زن از اعضاء گروه پزشکی که شرایط ورودبه مطالعه راداشتند، به روش در دسترس از بیمارستان های آموزشی منتخب شهر اصفهان (الزهرا، نور و حضرت علی اصغر) انتخاب شدند. شرایط ورود شامل: مونث بودن، سن بین 22 تا 50 سال، پرستاران با مدرک لیسانس و بالاتر، پزشکان شامل: اینترن ها، رزیدنت ها و پزشکان عمومی (پزشکان متخصص مشمول مطالعه نمی شوند). ابزارگردآوری داده ها شامل پرسشنامه استرس شغلی بیمارستانیHSS همراه با اطلاعات جمعیت شناختی فردی بود. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS v.16و با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی اسپرمن و آزمون های Mann-Whitney U و Chi-Square انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره استرس در گروه پزشکی 453/ 0±027/ 3 و در پرستاران 326/ 0±923/ 2 بود که تفاوت آن ها از نظر آماری معناداری بود (037/ 0=P). اگرچه تفاوت نمرات همه خرده آزمون های استرس شغلی به جز بی کفایتی، دوگانگی نقش و روابط با همکاران، در دو گروه، تفاوت معنی دار داشت. در زنان پرستار، عوامل بیولوژیک با میانگین 833/ 0±223/ 4 و در زنان عضو گروه پزشکی، نوبت کاری با میانگین 951/ 0±893/ 3، بیشترین تاثیر را در استرس شغلی نشان داد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، میانگین نمرات کلی استرس شغلی در پرستاران با گروه پزشکی تفاوت معنی دار داشت. همچنین، نمرات تمامی خرده آزمون های استرس شغلی به جزء بی کفایتی، دوگانگی نقش و روابط با همکاران، در دو گروه، تفاوت معنی دار داشتند.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پزشک، پرستار
  • لیلی نوریان، اصغر آقایی* صفحات 11-20
    مقدمه
    چاقی در تمام جوامع یک مشکل بهداشتی است و به سرعت در حال افزایش است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر شاخص توده بدنی در زنان مبتلا به چاقی شهر اصفهان انجام شد.
    روش
    در یک تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری یک ماهه، با استفاده از نمونه گیری در دسترس، 30 زن دارای تشخیص چاقی (Body Mass Index، BMI≥30) با توجه به ملاک های ورود انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش وشاهد قرار گرفتند (هر گروه 15نفر). مداخله شامل 8 جلسه 90 دقیقه ای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بود که تنها به گروه آزمایش ارائه شد. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم)، بر مجذور قد (بر حسب متر) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.18 و با روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه تفاوت معنی داری در شاخص توده بدنی بین گروه آزمایش و شاهد در مرحله پس آزمون نشان نداد، ولی نتایج حاکی از کاهش معنادار شاخص توده بدنی در مرحله ی پیگیری بود (p˂0.05).
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در مرحله پیگیری می تواند به کاهش شاخص توده بدنی زنان مبتلا به چاقی بی انجامد. لذا بهره گیری از این رویکرد درمانی جهت درمان چاقی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، شاخص توده بدنی، زنان، چاقی
  • جواد محمدی *، سیمین غلامرضایی، امیر عزیزی صفحات 21-30
    مقدمه
    اختلال در کیفیت خواب و اضطراب از جمله علایم شایع در بیماری سندرم روده تحریکپذیر به شمار می آیند. در دههی اخیر رفتار درمانی دیالکتیکی به عنوان یکی از درمانهای موثر در درمان بسیاری از اختلالات معرفی شده است. به همین منظور هدف پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیکی گروهی بر کیفیت خواب و اضطراب بیماران سندرم روده تحریک پذیر است.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع آزمایشی (طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد و انتساب تصادفی) می باشد. نمونه ی آماری پژوهش، شامل 30 بیمار مبتلاء به سندرم روده تحریک پذیر بود که از میان کلیه بیمارانی که در سال 1393 به مراکز درمانی شهر تبریز مراجعه کرده بودند و پس از مصاحبه، دریافت ملاک های تشخیصی Rome-III و تکمیل پرسشنامه کیفیت خواب پترزبرگ و اضطراب بک، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده (15 نفر برای هر گروه) انتخاب شده و در دو گروه آزمایشی وشاهد قرار گرفتند. بعد از اتمام دوره 8 جلسه ای (هفته ای یک جلسه گروهی 90 دقیقه ای به مدت دو ماه) رفتار درمانی دیالکتیکی در گروه آزمایشی، به منظور سنجش متغیر وابسته (کیفیت خواب و اضطراب)، مجددا پرسشنامه کیفیت خواب و اضطراب به عنوان پس آزمون در هر دو گروه اجرا شد. سپس داده های جمعآوری شده با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس در نرم افزارSPSS v.20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    رفتار درمانی دیالکتیکی گروهی در کاهش کیفیت خواب و اضطراب بیماران سندرم روده تحریک پذیر در گروه آزمایشی به طور معناداری موثر بوده است؛ به طوری که بعد از انجام مداخله، میانگین نمرات کیفیت خواب و اضطراب کاهش یافتند.
    نتیجه گیری
    رفتار درمانی دیالکتیکی می تواند باعث افزایش کیفیت خواب و کاهش میزان اضطراب در بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریکپذیر گردد. بنابراین این مداخله به عنوان درمانی موثر در بهبود این نشانه ها کاربرد دارد و می توان با اجرای آن به بهبود وضعیت روانی مبتلایان به سندرم روده تحریکپذیر کمک کرد.
    کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، کیفیت خواب، اضطراب، رفتار درمانی دیالکتیکی گروهی
  • نرگس صفری، علی کاوسی، لیلا جویباری، اکرم ثناگو *، غلامرضا محمدی صفحات 31-42
    مقدمه
    درد ناشی از سرطان 50 تا 90% بیماران مبتلا به سرطان را تحت تاثیر قرارمی دهد و اضطراب ناشی از این دردها و درمان های سرطان باعث افزایش نیاز های حمایتی بیماران می گردد درنتیجه راهبردهای مقابله ای اتخاذ شده بیماران در انطباق و سازگاری آن ها نقش بسزائی دارد. هدف از این مطالعه تعیین رابطه فاجعه سازی درد، اضطراب درد، حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابله ای درد، دربیماران مبتلا به سرطان می باشد.
    روش ها
    دراین مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع همبستگی، تعداد 110 بیمارمبتلا به سرطان مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی 5 آذر گرگان در سال 1392 به صورت نمونه گیری دسترس، در مطالعه شرکت داده شدند. پرسشنامه فاجعه سازی درد،اضطراب درد، حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابله ای درد مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار آماریSPSS v.16 آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معناداری مطالعه (05/0P<) درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین و انحراف معیار فاجعه سازی درد (8/8±9/ 23)، اضطراب درد (4/ 18±7/ 35)، راهبرد مقابله ای (8/ 38±9/ 107)، حمایت اجتماعی در بیماران (8/ 15±1/ 151) بود. با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون بین فاجعه سازی درد (P=0/00، R=0/46)، اضطراب درد (P=0/00، R=-0/47)، راهبرد مقابله ای (P=0/00، R=-0/30) با حمایت اجتماعی ارتباط معنی دار آماری دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بین متغیرهای فاجعه سازی درد، حمایت اجتماعی، اضطراب درد و راهبردهای مقابله در بیماران سرطانی رابطه معناداری وجود دارد. لذا تدوین یک برنامه جامع مراقبتی دربیماران مبتلا به سرطان با تقویت راهبردهای مقابله ای، توسعه و افزایش حمایت اجتماعی در جهت کاهش سطح اضطراب و فاجعه سازی درداین بیماران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: درد، سرطان، فاجعه سازی، اضطراب، حمایت اجتماعی، راهبرد مقابله ای
  • محمدرضا خدایی اردکانی، عماد ثنایی *، آرش میراب زاده، نرگس پورحیدری، ندا علی بیگی، محمدرضا شیخی صفحات 43-50
    مقدمه
    تریکوتیلومانیا یک اختلال کنترل تکانه کندن مو می باشد که منجر به از دست دادن واضح مو می شود. درمان های متعددی برای این اختلال پیشنهاد شده است ولی در مورد مقایسه اثر روش های درمانی، مطالعات به حد کافی وجود ندارند. این تحقیق با هدف مقایسه اثر درمانی فلووکسامین و پاروکستین در درمان بیماران مبتلا به تریکوتیلومانیا انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه 58 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه روانپزشکی و پوست به صورت تصادفی در دو گروه درمان با پاروکستین و فلووکسامین قرار گرفتند. هر دو گروه قبل از شروع درمان، پرسشنامه استانداردNIMH)National Institute of Mental Health) را پر نموده و در گروه اول درمان با فلووکسامین و در گروه دوم درمان با پاروکستین انجام شد. در هر دو گروه پرسشنامه 4 هفته و 12 هفته پس از درمان تکمیل شد. از 58 بیماری که وارد مطالعه شدند،6 بیمار از ادامه مطالعه خارج گردیدند.
    یافته ها
    در گروه بیماران تحت درمان با فلووکسامین اثر درمانی در 12 هفته بیش از 4 هفته بود. در مورد درمان با پاروکستین اثرات درمان هم در 4 هفته (پس آزمون) و هم در 12 هفته (پیگیری) مشاهده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری T مستقل و t-test Paired استفاده شد و سطح معنی داری در این مطالعه 05/ 0>P در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    در مقایسه دو روش درمانی اثرات درمانی فلووکسامین در 12 هفته مشاهده گردید. حال آن که در مورد پاروکستین هم در 4 هفته و هم در 12 هفته اثر درمانی حاصل شد. بیانگر آن است که بیماران تحت درمان با پاروکستین سریع تر از درمان سود می برند و در مجموع بیماران تحت درمان پاروکستین نتیجه درمانی بهتری نشان دادند.
    کلیدواژگان: تریکوتیلومانیا، فلووکسامین، پاروکستین
  • مریم گنجور، هادی جعفری منش، مریم جدید میلانی، هاجر صادقی * صفحات 51-61
    مقدمه
    ابتلاء کودک به دیابت با ایجاد نگرانی در میان افراد خانواده همراه است و«مادران» استرس بالاتری را تجربه می کنند. این مطالعه به مقایسه ی استرس ادراک شده و شیوه های مقابله در برابر استرس درمادران کودکان دارای دیابت نوع یک با مادران دارای کودکان سالم پرداخته است.
    روش
    این مطالعه مورد- شاهدی، برروی دوگروه ازمادران (دارای کودک مبتلا به دیابت نوع یک و مادران دارای کودک سالم) که به بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1392 مراجعه نمودند، انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس بود. ابزارجمع-آوری داده ها پرسشنامه استرس ادراک شده، شیوه های مقابله با استرس و اطلاعات جمعیت شناختی مادران بود، که روایی و پایایی آن سنجیده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS v.18 و آزمون کای دو و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات درشیوه مقابله ای مشکل مدار و هیجان مدار به ترتیب در مادران دارای کودک مبتلا به دیابت 4/4±80/ 33 و 6/ 5±52/ 92 و در مادران دارای کودک سالم 6 /11±73/ 110 و 6/6±40/ 53 بود. بین دو گروه در شیوه مقابله ای مشکل مدار و هیجان مدار تفاوت وجودداشت، که از نظر آماری معنی دار بود (p<0.0001). میانگین نمرات در استرس ادراک شده در مادران دارای کودک مبتلا به دیابت 9/ 2±13/ 42 و در مادران دارای کودک سالم 7/ 3±96/ 27 بود، که بین دو گروه تفاوت آماری معنی دار با استرس درک شده وجود داشت (p<0.0001).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه زمانی که مادران در شرایط پرتنش احساس کفایت و توانمندی نمایند، آنان کودک بیمار خود را حمایت می نمایند. تنها افزایش اطلاعات در این افراد، برای مراقبت کافی نیست، بلکه افزایش توانایی خانواده در مقابله موثر با استرس های حاصل از ابتلای فرزندشان به دیابت، اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: دیابت، استرس، کودکان، شیوه های مقابله با استرس
  • فاطمه افقری *، سیمین قاسمی صفحات 62-71
    مقدمه
    اعتماد و رفتارهای مطلوب از اجزای ضروری زندگی اجتماعی هستند. اعتماد اجتماعی جنبه مهمی از روابط انسانی است که همکاری و مشارکت میان اعضای یک اجتماع را در برمی گیرد؛ بر اساس مطالعات موجود، اعتماد اجتماعی با برخی ویژگی های شخصیتی و برخی گونه های شخصیتی در ارتباط است و همین طور بین اعتماد اجتماعی و رفتارهای مطلوب اجتماعی و مولفه هایی چون جنسیت یا سطح تحصیلات ارتباط وجود دارد. این در حالی است که اعتماد اجتماعی خود می تواند به طور مستقیم با گرایش ها و رفتارهای مطلوب اجتماعی رابطه داشته باشد. هدف این مطالعه تعیین رابطه احتمالی بین اعتماد اجتماعی و گرایش های مطلوب اجتماعی بود.
    روش
    در این پژوهش که به روش مطالعه مقطعی از نوع همبستگی در سال 92 انجام شد، 370 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند، پرسشنامه های تمایلات مطلوب اجتماعی و اعتماد اجتماعی را تکمیل کردند. داده ها از طریق محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که بین اعتماد اجتماعی و گرایش های مطلوب اجتماعی به صورت کلی رابطه مثبت معنادار وجود دارد، (r=0/558، P<0/01) و همچنین بین اعتماد اجتماعی و ابعاد تمایلات مطلوب اجتماعی همچون رفتارهای اجتماعی مطلوب جمعی، رفتارهای اجتماعی مطلوب نوعدوستانه، رفتارهای اجتماعی مطلوب هیجانی، و رفتارهای اجتماعی مطلوب متابعت آمیز نیز رابطه معنادار وجود دارد (01/ 0>P). همچنین نتایج نشان داد که اعتماد اجتماعی یک عامل پیش بینی کننده برای گرایشات یا رفتارهای مطلوب اجتماعی است (β=0/558، p<0/01).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این پژوهش تقویت اعتماد اجتماعی می تواند در ارتقاء گرایش ها رفتارهای مطلوب اجتماعی و بهبود سلامت روانی و اجتماعی موثر باشد.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، گرایش های مطلوب اجتماعی، دانشجویان دختر
  • رضا قانعی قشلاق *، حسن محمودی، وجیهه باغی صفحات 72-79
    مقدمه
    افسردگی پس از زایمان نوعی مشکل خلقی است که علاوه بر تاثیر سوء بر والدین، منجر به اختلال تکامل شناختی کودک، ارتباط ضعیف والدین با کودک می شود. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه افسردگی پس از زایمان در پدران و مادران جوان انجام شده است.
    روش
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی روی 150 نفر از مادران و پدران جوان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان سقز (سنندج، ایران) با نمونه گیری در دسترس در سال 1392 انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبرگ استفاده شد. داده ها با نرم افزار PASW و با روش های آماری توصیفی و استنباطی شامل تعداد، درصد، میانگین و انحراف معیار، کای اسکوئر، تست دقیق فیشر و تی تست مستقل تجزیه و تحلیل شد و p کمتر از 05/ 0 معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که 27 نفر از پدران (36 درصد) و 37 نفر از مادران (3/ 49 درصد) دارای علایم افسردگی پس از زایمان بودند و بین دو گروه والدین از نظر افسردگی اختلاف معنی داری وجود نداشت. بین افسردگی با اشتغال ارتباط وجود داشت به طوری که تمام پدران بیکار دارای علایم افسردگی (p=0.04) و تمامی مادران شاغل فاقد علایم افسردگی (p=0.001) بودند. همچنین بین افسردگی با تحصیلات ارتباطی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای افسردگی پس از زایمان در پدران و مادران جوان، برگزاری کلاس های آموزشی با تاکید بر مشکل افسردگی پس از زایمان و مدیریت دوره والدی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: افسردگی پس از زایمان، افسردگی، والدین جوان
|
  • M. Moein, M. Adib Hajbaghery* Pages 1-10
    Introduction
    Job stress is one of the most important factors in physical and psychological conditions in workers and reduces their efficiency. Job stress may affect physicians and nurses as major components of the healthcare system and therefore the quality of healthcare might be affected. Moreover، women are a vulnerable group in society. Therefore، this study aimed to compare job stress in female nurses and female members of the medical group in selected educational hospitals.
    Methods
    In this comparative study، 130 nurses and 70 female members of the medical group of the two teaching hospitals of Isfahan city (Alzahra، Noor and Ali Asghar) were randomly recruited. Inclusion criteria included being female، aged between 22 to 50 years، nurses with bachelor''s degrees or higher، interns، residents and general practitioners (Specialist physicians are not included in the study). Data collection tools included hospital stress questionnaire (HSS) and demographic data form. Data analysis was performed using SPSS16 software. Descriptive statistics، Spearman correlation coefficient، Mann-Whitney U and Chi-Square testes were used.
    Results
    the mean stress score was 3. 027±0. 453 in female physicians and 2. 923±0. 326 in nurses، respectively (p=0. 037). Mean scores of all stress subscales were significantly different in the two groups except for the three subscales of incompetence، role duality and relations with colleagues. In female nurses the biological agents subscale had the highest mean score (4. 223±0. 833)، while the shift working obtained the highest mean score in the medical group (3. 893±0. 951).
    Conclusion
    This study shows that the mean of overall job stress score were significantly different among female nurses and female physicians. Moreover، mean scores of all stress subscales were significantly different in the two groups except for the subscales of incompetence، role duality and relations with colleagues.
    Keywords: Job stress, doctor, nurse
  • L. Nourian, A. Aghaei* Pages 11-20
    Introduction
    Obesity is a rapidly growing health problem in every society. The purpose of this study was to determine the effectiveness of acceptance and commitment therapy on the Body Mass Index (BMI) in women afflicted with obesity in Isfahan.
    Methods
    Through a semi-experimental research with pre-test and post-test design with one month follow-up as well as using convenience sampling method, a number of 30 women with an obesity diagnosis (Body Mass Index, BMI≥30), who were satisfied with the criteria for entering this research, were randomly incorporated into experiment and control groups (15 each). The intervention involved 8 sessions each lasting for 90 minutes of acceptance and commitment therapy which was provided merely for experiment group. BMI was calculated by dividing weight (kg) by squared height (m^2).
    Results
    The result of covariance analysis showed that there were no significant differences in body mass index between the experimental and control groups at post-test stage. But results showed a significant decrease in body mass index at follow up stage (p˂0.05).
    Conclusion
    The study showed that acceptance and commitment therapy can lead to reduction in body mass index in follow up stage, in women afflicted with obesity. Therefore, using this therapeutic approach is recommended for the treatment of obesity.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Body Mass Index, women, obesity
  • Mohamadi J.*, Gholamrezae S., Azizi A Pages 21-30
    Introduction
    Sleep problems and anxiety symptoms in patients with irritable bowel syndrome are considered. Dialectical behavior therapy in the past decade as one of the most effective treatments in the treatment of many disorders is presented, Therefore the aim of this study was to determine the effectiveness of dialectical behavior therapy for irritable bowel syndrome is a group of sleep quality and anxiety.
    Methods
    The research method was experimental (pretest-posttest control group and random assignment) is. The sample of the study consisted of 30 patients with irritable bowel syndrome in 2014 among whom all patients were admitted to hospitals. After the interview, the Rome-III diagnostic criteria and completed and Beck Anxiety Inventory and Quality of sleep Petersburg questionnaire, using simple random sampling (n = 15 per group) were selected and were allocated to experimental and control groups. After completion of 8 sessions (one session a week for 90 minutes over two months), dialectical behavior therapy in the control group, in order to measure the dependent variable (Sleep quality and anxiety), Quality of sleep and anxiety as a post- test questionnaire was administered in both groups. The collected data were statistically analyzed using analysis of covariance obtained by SPSS.20 software.
    Results
    According to a dialectical behavior therapy in reducing insomnia, anxiety, irritable bowel syndrome patients in the experimental group was significantly effective. So that after the intervention, mean scores decreased sleep quality and anxiety.
    Conclusion
    Dialectical behavior therapy can improve sleep quality and reduce the level of anxiety in patients with irritable bowel syndrome. So this intervention is used as an effective method in improving the signs. Also, it can be the mental state of patients with irritable bowel syndrome improved with the implementation of the treatment.
    Keywords: irritable bowel syndrome, Quality of sleep, anxiety, dialectical behavior therapy group
  • N. Safari, A. Kavosi, L. Jouybari, A. Sanagoo *, Gh Mohammadi Pages 31-42
    Introduction
    The pain caused by cancer affected by 50 to 90 percent of patients with cancer and anxiety caused by these diseases and cancer treatment increases the need for supporting patients, Therefore their coping strategies adopted by patients in adapt is important roles. The aim of this study was to determine the relationship between pain catastrophizing, pain-related anxiety, social support and coping strategies of pain in patients with cancer.
    Methods
    Type of cross - sectional study was correlational. A total of 110 cancer patients referred to 5th Azar Hospital (2013) were recruited Convenience sampling into the study. Questionnaire pain catastrophizing, pain anxiety, pain, social support and coping strategies were used. Data were collected and analyzed using SPSS16 software and doing descriptive and inferential statistics, and considering levels of significance (P<0.05).
    Results
    The results showed that Mean and standard deviation of Pain Catastrophizing in patients (23.9±8.8), pain-related anxiety (35.7±18.4), coping strategies (107.9±38.8), social support (151.1±15.8). The Pearson correlation test, showed is significant differences between pain catastrophizing (P=0.00, R=-0.46), pain-related anxiety (P=0/00, R=-0/47), coping strategies (P=0/00, R=0/46) with social support.
    Conclusions
    The results showed that significant differences are between pain catastrophizing pain-related anxiety, coping strategies and social support patients with cancer. Therefore, developing a comprehensive care program for patients cancer with Strengthen coping strategies, Increase social support In order to reduce the level of anxiety and pain catastrophizing is recommended.
    Keywords: pain, cancer, Catastrophization, anxiety, social support, coping strategies
  • Mr Khodaie Ardakani, E. Sanaei *, A. Mirabzadeh, N. Poorheidari, N. Alibaigi, Mr Sheikhi Pages 43-50
    Introduction
    Trichotillomania is an impulse control disorder that leads to obvious hair loss. Several treatments are supposed to be effective but there are not enough data to compare effect of this treatment. The aim of this study is to compare effectiveness of treatment with Fluvoxamine vs. Paroxetine in patients with Trichotillomania.
    Methods
    in this study 58 patients were randomly assigned into two therapeutic groups of Paroxetine and Fluvoxamine treatments. National Institute of Mental Health (NIMH) questionnaire was translated into Persian and administered to both groups before the beginning of treatment and 4 weeks & 12 weeks after treatment; patients discontinued the treatment and left the study. Data analysis was done with independent T-test & paired T-test & the data were analyzed using SPSS-20 software.
    Results
    In the group of patients with Fluvoxamine treatment, Effectiveness of therapy in 12th week was greater than 4th week, whereas the effectiveness of treatment with Paroxetine was seen in both 4th week & 12th week after initiation of therapy and was more effective than fluvoxamine.
    Conclusion
    regarding the comparison of two therapeutic methods, the effect of Fluvoxamine was started in 12 weeks whereas the therapeutic effect for Paroxetine was both in 4 week & 12 weeks. This shows that patients with Paroxetine treatment responds more rapidly therefore have better therapeutic response.
    Keywords: Trichotillomania, Fluvoxamine, Paroxetine
  • M. Ganjvar, H. Jafarimanesh, M. Jadid Milani, H. Sadeghi* Pages 51-61
    Introduction
    Child getting diabetes is associated with creating and increasing concern among family members and "mother" to experiencing higher stress. The purpose of this study is to compare the strategies to deal with stress in mothers of children with type I diabetes with mothers of healthy children.
    Method
    This cross-sectional study was performed on two groups of mothers of children with type I diabetes and mothers with healthy children admitted to hospital in Arak University of Medical Sciences were selected and sampling method was convenience. Data collected trey Perceived Stress Scale, the way to deal with stress and maternal demographic questionnaire that its validity and reliability has been measured by using SPSS v.18, Chi-square and T-test was used for data analyzing.
    Results
    means of problem-focused coping and emotion in mothers of children with diabetes, respectively 33.80±4.4 and 92.52±5.6 and the mothers of healthy children 110.73±11.6 and 53.40±6.6, respectively. Statistically significant difference between style and emotion-oriented coping a problem there (p<0.0001). Average scores on perceived stress in mothers of children with diabetes, 42.13±2.9 and the mothers of healthy children 27.96±3.7, which was statistically significant difference between groups with perceived stress, there (p<0.0001).
    Discussion
    mothers in stressful situations when they feel powerful and good enough to be able to make a sick child to the support of and enable the healing process for him. Only increased in this patient is not enough to increase the patient’s and family’s ability to cope effectively with stress resulting from diabetes is importance.
    Keywords: Diabetes, stress, Pediatrics, strategies to deal with stress
  • F. Afghari *, S. Ghasemi Pages 62-71
    Introduction
    Trust and optimism are integral parts of social life. Social trust is an important aspect of human relations that underlie collaboration and cooperation among members of the society. The aim of this study was to determine the possible relationship between social trust and prosocial tendencies.
    Methods
    In this correlational study, 370 female students of Isfahan University were selected in cluster sampling completed Prosocial Tendencies Measure Revised (PTM-R) and Social Trust Questionnaire (Safarinia & Sharif, 1389). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and regression methods.
    Results
    The results of this study showed that there is a positive and significant relationship between social trust and prosocial tendencies (p<0/01) also there is a significant relationship between social trust and dimensions of prosocial tendencies such as public prosocial tendencies, altruistic prosocial tendencies, emotional prosocial tendencies, and compliant prosocial tendencies (p<0/01), and results of linear regression showed that social trust is a predictive factor for prosocial tendencies (β=0/558, p<0/01).
    Conclusion
    According to the results reinforcement of social trust can be effective in enhancement of prosocial tendencies and improving the mental and social health.
    Keywords: Social trust, prosocial tendencies, female students
  • R. Ghanei Gheshlagh *, H. Mahmoodi, V. Baghi Pages 72-79
    Introduction
    Post-natal depression is a mood problem that has adverse effects on parents, leading to impaired cognitive development and poor communication between parents-child. The purpose of this study was to assess postpartum depression in young mothers and fathers.
    Method
    this descriptive-analytical study was performed with convenience sampling on 150youngmothers and fathers who were referred to Saqqez health centers, Sanandaj, Iran in 2013. Data was collected with demographic information form and Edinburgh Postnatal Depression Scale. Data were analyzed by PASW statistical software using descriptive statistics including frequency, percentage, mean and standard deviation, Fisher's exact test, chi-square, independent t- test. P-value less than 0.05 were considered statistically significant.
    Results
    the results showed that 27 fathers (36%) and 37 mothers (49.3%) had symptoms of postpartum depression and two groups of depressed parents are not significant different. There was an association between depression and employment (p=0.003), so that all unemployed fathers were depressed (p=0.04) and all employed mothers (p=0.001) have not depressive symptoms. There was no relationship between depression and education.
    Conclusions
    Given the high prevalence of postpartum depression in young fathers, holding training classes, emphasizing the issue of postpartum depression and management of this critical stage in fathers seems to be necessary.
    Keywords: postpartum depression, depression, young parents