فهرست مطالب

Kermanshah University of Medical Sciences - Volume:19 Issue: 3, 2015

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقالات پژوهشی
  • زهره فائزی زاده*، امیر قریب، مسعود گودرزی صفحات 118-127
    زمینه
    آنزیم تلومراز در اغلب سلول های سرطانی فعالیت بالایی دارد، بنابراین مهار فعالیت آن می تواند به عنوان راهکار جدید و امیدبخش برای درمان سرطان مطرح گردد. برخی از ترکیبات ضدسرطانی مشتق شده از گیاهان از طریق مهار تلومراز و القاء آپوپتوز عمل می نمایند. گزارش شده بتاآیونن به عنوان یک کاروتنوئید استخراج شده از گیاهان خانواده Roseaceae دارای خواص ضدسرطانی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر بتاآیونن بر القاء آپوپتوز در سلول های سرطانی K562 با تاکید ویژه بر نقش آن در مهار آنزیم تلومراز می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه اثر بتاآیونن بر مهار رشد سلول های K562 توسط تست MTT بررسی شد. رنگ آمیزی هوخست و آنالیز فلوسایتومتری جهت تعیین میزان وقوع آپوپتوز استفاده گردید. سپس میزان فعالیت آنزیم تلومراز به وسیله روش TRAP-ELISA سنجش گردید.
    یافته ها
    در معرض قرار دادن سلول های K562 با بتاآیونن منجر به کاهش رشد این سلول ها به صورت وابسته به دوز گردید. آنالیز فلوسایتومتری و رنگ آمیزی هوخست نشان داد که با افزایش غلظت بتاآیونن درصد سلول های آپوپتوزی افزایش می یابد. در مقایسه با سلول های شاهد، تیمار سلول های K562 با بتاآیونن منجر به کاهش فعالیت آنزیم تلومراز گردید. علاوه بر این در سلول های تیمارشده ارتباط مستقیمی بین مهار فعالیت تلومراز و القاء آپوپتوز مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این نتایج، بتاآیونن گزینه مناسب برای مهار فعالیت آنزیم تلومراز در سلول های K562 بوده و ممکن است به عنوان داروی جدید بر علیه برخی از سلول های لوسمی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: لوسمی انسانی، بتاآیونن، مهارکنندگان تلومراز، آپوپتوز
  • زینب عبدی، وحید تادیبی*، ناصر بهپور صفحات 128-135
    زمینه
    هدف این پژوهش مقایسه آثار حاد تمرین هوازی و هیپوکسی تناوبی بر فشارخون و سطوح ارکسین A در بیماران مبتلا به پیش پر فشاری خون بود.
    روش ها
    بدین منظور 10 مرد و زن داوطلب مبتلا به پیش پر فشاری خون (07/ 3±7/ 51 سال)، در روزهای جداگانه یک وهله تمرین هوازی و یک وهله هیپوکسی تناوبی را اجرا کردند. تمرین هوازی شامل 40 دقیقه دویدن روی نوار گردان با شدت 70 درصد ضربان قلب ذخیره بود. در وهله هیپوکسی تناوبی، 5 دقیقه هوای هیپوکسی (11% اکسیژن) و 5 دقیقه هوای نورموکسی (هوای اتاق) به طور متناوب برای یک ساعت در حالت نشسته استنشاق شد. پیش و پس از مداخلات، سطوح ارکسین A و فشارخون سیستولی و دیاستولی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    فشارخون سیستولی و دیاستولی پس از تمرین هوازی و هیپوکسی تناوبی کاهش معنا داری داشتند (05/ 0≥P). به هرحال سطوح ارکسین A تنها پس از هیپوکسی تناوبی کاهش معنا داری داشت و این کاهش با کاهش در فشارخون سیستولی به طور معنا داری همبسته بود (05/ 0≥P).
    نتیجه گیری
    انجام یک وهله فعالیت هوازی با شدت ملایم و همچنین یک ساعت هیپوکسی تناوبی، هر دو آثار سودمندی بر فشارخون مبتلایان به پیش پر فشاری خون دارند و می توانند برای این افراد پیشنهاد شوند. همچنین هیپوکسی تناوبی می تواند سطوح ارکسین A را در این افراد کاهش دهد. بنابراین برای کسانی که نمی توانند تمرین هوازی انجام دهند سودمند به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ارکسین، تمرین هوازی، هیپوکرتین، فعالیت بدنی، فشارخون، هیپوکسی
  • هما بابایی، میترا همتی*، حسین صفری صفحات 136-142
    زمینه
    نوزادان قادر به درک حس درد می باشند و دردهای کنترل نشده به ویژه در اوایل زندگی، اثرات ناخواسته ای را در آینده بر کودک تحمیل می کند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر دکستروز 20 درصد و شیر مادر بر درد ناشی از واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان ترم است.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 210 نوزاد ترم به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول 2 سی سی شیر مادر و گروه دوم 2 سی سی دکستروز 20 درصد به صورت خوراکی دریافت کردند. به گروه سوم به عنوان گروه شاهد چیزی داده نشد. سپس نوزادان تحت تزریق واکسن هپاتیت B قرارگرفتند. میزان امتیاز درد با سیستم نمره دهی score DAN در هر سه گروه اندازه گیری شد. ضربان قلب و میزان اشباع اکسیژن خون قبل و بعد از تزریق واکسن در هر گروه نیز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    شدت درد در سیستم درجه بندی درد توسط DAN score بین سه گروه کنترل (67/ 8)، دکستروز 20 درصد (78/ 5) و گروه شیر مادر (95/ 4) به طور معنادار متفاوت بود (001/ 0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که هم شیر مادر و هم دکستروز20 درصد، اثر ضد درد دارند اما اثر شیرمادر در کاهش درد بیشتر از دکستروز است.
    کلیدواژگان: نوزاد، دکستروز 20 درصد، درد، شیر مادر، واکسن هپاتیت
  • لیلا خبیر*، نورالله محمدی، چنگیز رحیمی صفحات 143-152
    زمینه
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط سوگیری وزنی درون سازی شده و نگرانی درباره تصویر بدن، خودشئ گرایی وزنی با افسردگی و اختلال خوردن بود.
    روش ها
    در این تحقیق 200 نفر زن دارای اضافه وزن و چاق با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بین زنان دارای اضافه وزن مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی شیراز در سال 1392 انتخاب شدند. آن ها به پرسشنامه موقعیت های نشان دار، پرسشنامه ویژگی خودشئ گرایی، مقیاس درون سازی سوگیری وزن، پرسشنامه نگرانی درباره تصویر بدن، مقیاس مرکز مطالعات همه گیرشناسی افسردگی و مقیاس تشخیص اختلال خوردن پاسخ دادند. داده های پژوهش با روش مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سوگیری وزنی درون سازی شده، نگرانی درباره تصویر بدن و خودشئ گرایی رابطه شئ انگارانه وزنی را با افسردگی و اختلال خوردن میانجی گری می کنند.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد شاخص های برازش مدل پیشنهادی به طور قابل قبولی قادر به برازش دادن داده ها است.
    کلیدواژگان: خودشئگرایی، نگرانی درباره تصویر بدن، افسردگی، اختلال خوردن
  • غلامرضا شهسواری*، اصغر محمدپور کونانی، آرزو میرآفتابی صفحات 153-159
    زمینه
    گلوکوم اولیه زاویه باز (POAG) یکی ازعلت های نابینایی غیرقابل برگشت است. تغییر پروفایل اکسیدان/آنتی اکسیدان سرمی در پاتولوژی های چشمی گزارش شده است. هدف این مطالعه مقایسه نشانگرهای استرس اکسیداتیو و پروفایل آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به گلوکوم اولیه زاویه باز و افراد سالم می باشد.
    روش ها
    این مطالعه برروی 84 فرد بیمار مبتلا به POAG (44 مرد و 40 زن) و80 فرد سالم (37 مرد و43 زن) مراجعه کننده به بخش چشم بیمارستان حضرت رسول انجام گرفت. در این مطالعه میزان ظرفیت تام آنتی اکسیدانتی پلاسما (TAC)، غلظت مالون دی آلدئید (MDA)، میزان گلوتاتیون گلبول های قرمز و محصولات ناشی از اکسیداسیون پیشرفته (AOPP) اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    سطوح سرمی TAC گروه بیماران مبتلا به POAG در قیاس با افراد کنترل به طور معناداری کاهش یافته بود (001/0P=) درحالی که سطوح سرمی MDA در این بیماران، به طور معنادار افزایش نشان داد (025/0P=). همچنین افزایش معناداری در غلظت گلوتاتیون گلبول های قرمز بیماران مبتلا به گلوکوم اولیه در مقایسه با افراد سالم مشاهده گردید (016/0P≤).
    نتیجه گیری
    افزایش قابل توجه اکسیداسیون لیپیدی و پروتئینی و همچنین کاهش قابل توجه ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران POAG در قیاس با افراد سالم، ممکن است اشاره به نقش پاتولوژیکی افزایش آسیب اکسیداتیو در بیماری گلوکوم اولیه زاویه باز داشته باشد.
    کلیدواژگان: گلوکوم اولیه زاویه باز، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، استرس اکسیداتیو
  • مدینه حسنی*، افسون حسنی مهربان، قربان تقی زاده، فرانک علی آبادی، سعادت رمضانی صفحات 160-167
    زمینه
    براساس طبقه بندی بین المللی عملکرد، ناتوانی و سلامت (ICF)، مشارکت به عنوان عملکرد سالم کودکان معرفی شده است، هدف از مطالعه حاضر بررسی لذت مشارکت دانش آموزان فلج مغزی 14-8 سال در فعالیت های رسمی و غیررسمی روزمره در مقایسه با دانش آموزان عادی است.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی30 کودک فلج مغزی 14-8 سال از مدارس ویژه دانش آموزان جسمی حرکتی شهر تهران به صورت سرشماری و 30 کودک همسال آن ها به صورت تصادفی از مدارس عادی شدند. مشارکت این دانش آموزان از طریق مصاحبه به وسیله آزمون CAPE ارزیابی شد. داده ها ازطریق نرم افزار SPSS 17 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    لذت ناشی از انجام فعالیت های رسمی و غیررسمی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت. تعداد فعالیت های رسمی و غیررسمی انجام شده توسط دانش آموزان فلج مغزی کم تر از دانش آموزان عادی بود (P<0.001) و (P<0.001). میانگین شدت انجام فعالیت های رسمی در دانش آموزان عادی بیشتر از دانش آموزان فلج مغزی بود (P<0.001) و همچنین شدت انجام فعالیت های غیررسمی بین دو گروه تفاوت معناداری داشت (P=0.002).
    نتیجه گیری
    لذت مشارکت در فعالیت های رسمی وغیررسمی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت. فلج مغزی بر علاقه به انجام فعالیت ها تاثیری نداشته اما می تواند بر تنوع و شدت مشارکت کودکان و نوجوانان در فعالیت های رسمی و غیررسمی اثر بگذارد.
    کلیدواژگان: مشارکت، فلج مغزی، لذت، فعالیت رسمی، فعالیت غیررسمی
  • گزارش مورد
  • عبدالحسن طلایی زاده*، سید نعمت الله جزایری، زهرا جوریز، مرضیه توفیق زاده صفحات 168-172
    سل به هر دو صورت ریوی و خارج ریوی وجود دارد و سل گره های لنفاوی شایع ترین تظاهر سل خارج ریوی است. در تشخیص افتراقی بیماری های مختلف مثل کارسینومای متاستاتیک لنفادنیت سلی باید مورد توجه قرار بگیرد. بیمار گزارش شده در مطالعه موردی حاضر خانم 65 ساله ای بود که با تشخیص سرطان پستان و متاستاز به لنف نودهای آگزیلا تحت کموتراپی قرار گرفت و علی رغم انتظار، بعد از شیمی درمانی با گسترش لنف آدنوپاتی زیر بغل مراجعه کرد. بیمار تحت جراحی Modified Radical Mastectomy قرار گرفت و ناحیه آگزیلا تخلیه شد. نمونه به پاتولوژی ارسال شد و گزارش پاتولوژی لنفادنیت TB به همراه متاستاز سرطان را نشان داد. برای بیمار درمان ضد TB آغاز شد و زیر چتر آن تحت شیمی درمانی و رادیوتراپی قرار گرفت. با توجه به این موارد توصیه می شود در مناطق اندمیک TB قبل از شروع کموتراپی TB رد شود و سپس اقدام به کموتراپی به هر نحو گردد زیرا در صورت وجود TB فعال ممکن است با شیمی درمانی این بیماری عفونی گشترش بیشتری پیدا کند.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، متاستاز، سل، لنفادنوپاتی
|
  • Zohreh Faezizadeh*, Amir Gharib, Masoud Goudarzi Pages 118-127
    Background
    Telomerase is highly activated in most human cancer cells, therefore, its inhibition has been proposed as a novel and promising strategy for cancer therapy. Many plant-derived anticancer agents act through inhibition of telomerase activity and induction of apoptosis. β-ionone, a carotenoid compound isolated from Roseaceae, has been reported to possess anticancer properties. The present study was undertaken to examine the mechanism of β- ionone-induced apoptosis in human leukemia cell line K562 with special emphasis on its role in telomerase inhibition.
    Method
    In this study the anti-proliferation effect of β-ionone on K562 cells was evaluated by MTT assay. Apoptosis rate was detected by Hoechst staining and flow cytometry analysis. Telomerase activity was measured by (TRAP) ELISA assay.
    Results
    Exposure of K562 cells to β-ionone caused a dose-dependent decrease in proliferation. Flow cytometry analysis and Hoechst staining showed that percentage of apoptotic cells markedly increased with an increase in β-ionone concentration. Compared to control cells, treatment of K562 cells with β- ionone resulted in a significant decrease of telomerase activity. Moreover, a positive correlation was detected between telomerase inhibition and apoptosis induction in the treated K562 cells.
    Conclusion
    Based on these results, β-ionone is an appropriate candidate for inhibiting telomerase activity in K562 cells. Therefore, it may be utilized as a novel drug against some leukemia cell lines.
    Keywords: human leukemia, β ionone, telomerase inhibitors, apoptosis
  • Zeinab Abdi, Vahid Tadibi*, Naser Behpoor Pages 128-135
    Background
    This study was aimed to compare the effects of acute aerobic exercise and intermittent hypoxia on blood pressure and Orexin-A levels in patients with prehypertension.
    Methods
    To this end, 10 male and female volunteers with prehypertension (51.7±3.1 years old) performed an aerobic exercise and an intermittent hypoxia session in separate days. The aerobic exercise consisted of 40 minutes of running on treadmill with intensity of 70% heart rate reserve. During intermittent hypoxia session, 5 minutes hypoxic air (11% oxygen) and 5 minutes normoxic air (room air) were inhaled intermittently at sitting position for an hour. Orexin-A levels, systolic and diastolic blood pressure were measured before and after interventions.
    Results
    Systolic and diastolic blood pressure levels reduced significantly after aerobic exercise and intermittent hypoxia (P≤0.05). However Orexin-A levels decreased significantly only in intermittent hypoxic and this reduction was significantly correlated with the decrease in systolic blood pressure (P≤0.05).
    Conclusion
    Performing an aerobic exercise with moderate intensity as well as an intermittent hypoxic session can have beneficial effects on blood pressure in patients with prehypertension and can be advised for them. In addition, intermittent hypoxia can reduce Orexin-A levels in these people. Therefore, it can be proposed for those who cannot participate in aerobic exercise program.
    Keywords: Orexin, A, aerobic exercise, hypocretin, physical activity, blood pressure, hypoxia
  • Homa Babaei, Mitra Hemmati*, Hossein Safari Pages 136-142
    Background
    Newborns are fully capable of pain perception, and uncontrolled pain, especially in the early life will impose unwanted effects on the child in the future. This study was performed to compare the analgesic effects of breast milk and 20% dextrose on the pain caused by hepatitis B vaccination in term neonates.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 210 term neonates were recruited and divided into three groups. The first group was given 2 cc breast milk,the second group was given 2 cc 20% dextrose orally and the third group, as control, was not given anything. Then, the neonates received hepatitis B vaccination. Pain intensity was measured in all three groups by DAN pain scoring system. The heart rate and oxygen saturation were measured in each group before and after injection.
    Results
    Pain intensity levels by DAN pain score were 8.67 in the control group, 4.95 in breast milk and 5.78 in 20% dextrose, which showed a significant difference between groups (P<0.001).
    Conclusion
    Our results showed that both breast milk and 20% dextrose had analgesic effects, but breast milk was more effective to reduce pain than 20% dextrose.
    Keywords: Newborn_20% dextrose_pain_breast milk_hepatitis B vaccine
  • Leila Khabir*, Nourollah Mohamadi, Changiz Rahimi Pages 143-152
    Background
    This study was carried out to investigate the correlation of selfobjectification, internalized weight bias and body image concern with depression and eating disorder
    Methods
    A total of 200 female students with overweight and obesity were selected using convenience random sampling among female students with overweight and obesity referring to Shiraz sport clubs in 2013. They responded to Stigmatizing Situations Inventory (SSI), Trait Self- Objectification Questionnaire (TSOQ), Weight Bias Internalization Scale (WBIS), Body Image Concern Inventory (BICI), Center for Epidemiological Studies- Depression Scale (CES-D) and Eating Disorder Diagnostic Scale (EDDS). Data were analyzed by structural equation modeling (SEM).
    Results
    Result showed that self-objectification, internalized weight bias and body image concern can mediate the relationship of weight-based objectifying experiences with depression and eating disorder.
    Conclusion
    The findings of this study showed that fitness index of the proposed model can acceptably fit the data.
    Keywords: Self, objectification, body image concern, depression, eating disorder
  • Gholamreza Shahsavari*, Asghar Mohammad Pour, Arezoo Miraftabi Pages 153-159
    Background
    Primary open-angle glaucoma (POAG) is the leading cause of irreversible blindness. The serum oxidant/antioxidant profile alteration has been reported in ocular pathologies. The aim of this study was to compare the oxidative stress markers and antioxidant profile in patients with primary openangle glaucoma and healthy subjects.
    Methods
    This study was conducted on 84 POAG patients (40 women and 44 men) and 80 healthy subjects (43 women and 37 men) referring to department of ophthalmology at Hazrat Rasol hospital. In this study, the total plasma antioxidant capacity (TAC), malonyldialdehyde (MDA) concentration, erythrocyte glutathione (GLT) and advanced oxidation protein products (AOPP) were measured and compared.
    Results
    The serum levels of TAC in patients with POAG significantly decreased than those of the healthy subjects (p<0.001), while the MDA levels in these patients increased significantly (p<0.025). Also, the red blood cell glutathione level in patients with POAG was significantly increased compared with healthy subjects (p<0.016).
    Conclusion
    Significant enhancement of lipid and protein oxidation and an remarkable reduction of total antioxidant capacity in POAG patients compared to healthy subjects may indicate the pathological role of rising oxidative damage in primary open-angle glaucoma.
    Keywords: Primary open, angle glaucoma, total antioxidant capacity, oxidative stress
  • Madineh Hassani*, Afsoon Hassani Mehraban, Ghorban Taghizadeh, Faranak Aliabadi, Saadat Ramezani Pages 160-167
    Background
    Based on International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF), participation is part of healthy function of children. The purpose of this study was to analyze the enjoyment of participation in formal and informal activities among students with cerebral palsy compared with healthy students.
    Methods
    In this cross-sectional study, 30 children with cerebral palsy aged 8- 14 years from the schools for the paralyzed children and 30 peers with the same age from typical schools were selected through census and random sampling methods, respectively. Participation was evaluated by the Children’s Assessment of Participation and Enjoyment (CAPE). The data were analyzed by SPSS-17 software.
    Results
    No significant differences were found between the groups in terms of enjoyment scale for formal and informal activities. There was a significant difference between children with cerebral palsy and typical peers in diversity scale for formal and informal activities (P<0.001). The mean intensity of participation in the normal group was more than the children with cerebral palsy in formal activities (P<0.001). Further, no significant was reported between groups in informal activities (P=0.002).
    Conclusion
    There were not significant differences between two groups in the enjoyment of participation for formal and informal activities. Cerebral palsy had no effect on enjoyment of doing activities but could affect the participation diversity and intensity of children in formal and informal activities.
    Keywords: participation, cerebral palsy, enjoyment, formal activity, informal activity
  • Abdolhassan Talaiezadeh*, Nematollah Jazayeri, Zahra Joriz, Marzieh Tofigh Pages 168-172
    Tuberculosis (TB) may present as pulmonary and extra-pulmonary. TB lymphadenitis is the most common presentation of extra-pulmonary TB. TB lymphadenitis should be taken into account in the differential diagnosis of different disorders such as metastatic lymphadenopathy. The reported patient was a 65-year-old lady with breast cancer and conglomerated and matted axillary lymphadenopathy who received chemotherapy. She presented with more extensive axillary LAP contrary to our expectation. Modified radical mastectomy was done and pathology analysis reported TB lymphadenitis associated with metastatic LAP. Under cover of anti-TB therapy adjuvant chemoradiation therapy was started. Accordingly, we recommend TB be ruled out in every patient who needs chemotherapy in the endemic region because chemotherapy may cause the extension of TB in the body.
    Keywords: breast cancer, metastasis, TB, lymphadenopathy