فهرست مطالب

فصلنامه خون
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 48، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • انسیه درباری، زهرا سهیلا سهیلی صفحات 101-110
    سابقه و هدف
    ژن SOX2 در میان گونه ها، حفاظت شده بوده و از فاکتورهای مهم در القای سلول های پیش ساز از سلول های تمایز یافته می باشد که موجب حفظ خاصیت پرتوانی سلول های پیش ساز می شود. SOX2، OCT4، cMYC و KLF4 سبب باز برنامه نویسی سلول های سوماتیک به سلول های بنیادی می شوند. امروزه از ژن SOX2 در جهت تولید سلول های iPS و سلول درمانی استفاده می شود. در این تحقیق همسانه سازی ژن SOX2 در ناقل لنتی ویروس و آلوده سازی سلول های HEK293T بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، توالی کدکننده ژن SOX2 سنتز و در ناقل همسانه سازی pUC57 دریافت گردید. ژن ساخته شده در ناقل بیانی لنتی ویروس pLEX-MCS ساب کلون شد. سازه نوترکیب توسط روش های PCR، هضم آنزیمی و توالی یابی تایید شد. ذرات لنتی ویروس در سلول های تولید کننده HEK293T تولید شدند. از وکتور لنتی ویروسی حاوی ژن GFP به عنوان کنترل استفاده شد. سلول های HEK293T توسط ذرات ویروسی آلوده شده و به وسیله مقاومت به آنتی بیوتیک پورومایسین انتخاب گردیدند. بیان SOX2 در سلول های HEK293T توسط RT-PCR بررسی شد.
    یافته ها
    سازه نوترکیب بیان کننده SOX2 ساخته و تایید گردید. سلول های HEK293T توسط ذرات ویروس آلوده شدند و پس از 24 ساعت، بیش از 90% سلول های HEK293T بیان GFP را از خود نشان دادند. با استفاده از روش RT-PCR بیان SOX2 در سلول های HEK293T تایید شد.
    نتیجه گیری
    سلول های HEK293T با موفقیت سازه های نوترکیب را دریافت و ژن های GFP و SOX2 را بیان نمودند.
    کلیدواژگان: فاکتور رونویسی SOX2، وکتورهای کلونینگ، پروتئین های فلورسنت سبز
  • فاطمه نصیری، فاطمه امیری، مهشید محمدی پور، صدیقه مولایی، مهریار حبیبی رودکنار، محمدعلی جلیلی صفحات 111-124
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی مزانشیمی، جهت سلول درمانی مورد توجه قرار گرفته اند، ولی بقای پایین آن ها کاربردشان را محدود کرده است. در این مطالعه، سلول های بنیادی مزانشیمی با دوز غیر کشنده پراکسید هیدروژن(H2O2) پیش شرطی شدند و اثرات درمانی پیش شرطی کردن در موش های مدل آسیب حاد کبدی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان پاساژ چهارم با غلظت های مختلف H2O2 به مدت 24 ساعت مواجه شده، با دوز کشنده 500 میکرومولار H2O2 تیمار شده، سپس بقای آن ها با روش water soluble tetrazolium-1 ارزیابی شد. مدل آسیب حاد کبدی با استفاده از تتراکلرید کربن در موش (7 گروه 6 تایی) ایجاد شد. گروه های مختلف سلولی به موش ها(4 گروه 10 تایی) تزریق شده و قدرت ترمیمی سلول ها با آزمایش های بیوشیمیایی و بافت شناسی مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    بقای سلول های پیش شرطی شده با 25 میکرومولار H2O2 به مدت 24 ساعت 90% ولی بقای گروه کنترل 15% بود. سه روز پس از سلول درمانی، میزان آنزیم های کبدی مانند آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در موش های آسیب حاد کبدی دریافت کننده سلول های پیش شرطی شده با موش های نرمال دریافت کننده سلول نرمال، اختلاف معنادار نداشته و نزدیک به سطح طبیعی این آنزیم بود(IU/L 38 ± 154 و IU/L 31 ± 122 value >). نتایج بافت شناسی در موش های تحت درمان با مزانشیم پیش شرطی شده، سطوح درمانی بالاتری نسبت به سایر گروه ها نشان داد.
    نتیجه گیری
    پیش شرطی کردن سلول های بنیادی مزانشیمی با استرس اکسیداتیو، کارآیی آن ها را در سلول درمانی آسیب حاد کبدی بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: پیش شرطی کردن ایسکمیک، استرس اکسیداتیو، تتراکلرید کربن، آسیب حاد کبدی
  • معین شیرزاد، اسفندیار حیدریان، بتول پورقیصری، نعمت الله امینی سرتشنیزی، زهرا سودانی، پژمان بشکار صفحات 125-134
    سابقه و هدف
    لوسمی لنفوبلاستیک حاد(ALL)، یک اختلال نئوپلاستیک و یک بدخیمی شایع در کودکان است. آپوپتوز، مرگ برنامه ریزی شده و فیزیولوژیک سلولی بوده که جهت هموستاز بافت ها ضروری می باشد. در برخی از سرطان ها، ناکارآمدی در این پروسه باعث پیشرفت سرطان می گردد. این پروسه می تواند توسط عوامل مختلف درمانی از جمله شیمی درمانی القا شود. هسپرتین یک فلاونوئید در آب میوه هایی هم چون پرتقال و میوه های درون سرخ بوده و بر اساس تحقیقات آپوپتوز را در سلول های پانکراس انسان تحریک می کند. هم چنین به عنوان فعال کننده NOTCH-1 و سرکوبگر تومور کارسینوئید می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع بنیادی کاربردی بود. لاین سلولی مورد استفاده در این مطالعه، C121) Jurkat cell)، در محیط مکمل RPMI1640 با10% سرم جنینی گاو(FBS) و پنی سیلین/ استرپتومایسین کشت داده شد. میزان رشد و بقای سلولی با غلظت های مختلف هسپرتین توسط کیت MTS بررسی گردید. میزان مرگ سلولی توسط رنگ آمیزی تریپان بلو و هم چنین توسط کیت آپوپتوزیس و با دستگاه فلوسایتومتری(Partec) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    رده سلول های لنفوبلاستیک(C121) در مواجهه با غلظت های مختلف هسپرتین (محلول شده در DMSO 1/0%) تحت تاثیر قرار گرفته و غلظت μM 200 دارو در زمان 48 ساعت به عنوان غلظت مهاری یا IC50 گزارش شد. نوع مرگ القایی توسط این دارو با استفاده از بررسی مورفولوژیک و نیز فلوسیتومتری به صورت آپوپتوز بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که هسپرتین توانایی القای آپوپتوز را دارد و هم چنین باعث کاهش فعالیت سلولی می شود، به نظر می رسد داروی مناسبی برای مهار رشد سلول های توموری باشد.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، هسپرتین، Jurkat Cells، آپوپتوز
  • فاطمه میرزاییان، ناصر امیری زاده، مهین نیکوگفتار ظریف، کامران عطاردی، مژده نخلستانی صفحات 135-142
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی مزانشیمی(MSC) از طریق ترشح فاکتورهای محلول، تماس سلول با سلول و غیره، عملکرد بنیادی سلول های بنیادی خونساز(HSC) را حفظ می کنند. به تازگی مشخص شده است که MSC قطعات غشایی به نام میکرووزیکول و یا میکروپارتیکل را تولید می کند که در انتقال پیام آن نقش دارد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، از 3 عدد جفت که تحت شرایط استریل به دست آمده بودند، استفاده شد. سلول های مزانشیمی و سپس میکرووزیکول های آن ها توسط اولترا سانتریفوژ در دور g 100.000 جدا گردید. غلظت میکرووزیکول ها در 2 نمونه، با روش بردفورد تعیین و خصوصیات آن ها توسط فلوسیتومتری و میکروسکوپ الکترونی تعیین شد.
    یافته ها
    سلول های مزانشیمی جفت در روز 14 پس از جداسازی به پاساژ اول رسیدند که در مقایسه با سلول های مزانشیمی مغز استخوان زمان بیشتری برای رشد اولیه شان، لازم بود. میکرووزیکول ها دارای اندازه های متفاوت، حدود 40 تا 160 نانومتر بودند. میانگین غلظت آن ها μ g/mL 125 بود(حداقل غلظت μ g/mL 100 و حداکثر μ g/mL 150) و شاخص های CD44، CD29، CD73 و CD105 را بر سطح خود بیان می کردند.
    نتیجه گیری
    میکرووزیکول ها، مارکرهای سلول مزانشیمی را که برای چسبندگی به سلول های دیگر لازم است، بیان می کنند و بنابراین می توانند در اعمال اثرات سلول مزانشیمی در کشت های مختلف از جمله هم کشتی با سلول بنیادی خونساز نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: سلول های مشتق از میکروپارتیکل ها، سلول های بنیادی مزانشیمی، جفت
  • بهاره بیکی، مرتضی ضرابی، مریم رادمنش صفحات 143-152
    سابقه و هدف
    جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی از ژله وارتون بدون آسیب رساندن به ساختار و گیرنده های سطح سلول با حفظ عملکرد، قدرت تکثیر، بقای سلول و صرف حداقل زمان برای مصارف تحقیقاتی و بالینی مهم است. در این مطالعه از روشی ساده، بدون تیمار آنزیمی و در مدت زمان کوتاه برای جداسازی این سلول ها از ژله وارتون استفاده گردید.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، بند ناف هنگام زایمان جمع آوری و رگ های آن جدا گردید. قطعات بافت ژله وارتون در بافر PBS قرار داده شده و به مدت 2 ساعت با دستگاه همزن بر روی هم ساییده شدند. پس از دور انداختن قطعات، سوسپانسیون باقیمانده سانتریفوژ شده و در محیط DMEM-LG حاوی 10% سرم FBS به مدت 5 روزکشت داده شد. سلول های مزانشیمی چسبیده به ظرف، از نظر وجود مارکرهای سطحی مزانشیمی مورد بررسی قرار گرفتند. برای اثبات ماهیت مزانشیمی، از تمایز به استخوان، غضروف و چربی استفاده شد.
    یافته ها
    5 روز پس از کشت اولیه، جمعیت خالصی از سلول های مزانشیمی ظاهر شدند. زمان دو برابر شدگی جمعیت سلولی در پاساژهای دوم(6 ± 31 ساعت) و سوم (15 ± 58 ساعت) از دیگر پاساژها کمتر بود. این سلول ها مارکرهای مزانشیمی را بیان کرده، از نظر بیان مارکرهای خونی و آنتی ژن لوکوسیت انسانی منفی بودند و توانایی تمایز به هر سه رده استخوان، غضروف و چربی را نیز داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که با استفاده از این روش غیر آنزیمی، امکان تخلیص سلول های مزانشیمی از ژله وارتون با صرف حداقل زمان و هزینه وجود دارد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، بند ناف، ژله وارتون
  • مهدیه مهرپوری، احترام سادات حسینی، صدیقه امینی کافی آباد، مهران قاسم زاده صفحات 153-162
    سابقه و هدف
    عملکرد پلاکت ها در زمان نگهداری، متاثر از آسیب های دوران نگهداری می باشد که در میان شاخص های آن، بررسی تغییرات P-Selestin اهمیت به سزایی دارد. لذا برای ارزیابی کارآیی فرآورده های پلاکتی، بیان و ریزش این مارکر در پلاکت های فیلتر شده و عادی سنجیده شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی کاربردی، 10 کیسه کنسانتره پلاکتی از پایگاه تهران تهیه و 5 روز نگهداری شدند. نیمی تحت فیلتراسیون کاهش لکوسیتی قرار گرفتند. 5 کیسه خون کامل منبع تهیه پلاکت کنترل بودند. از فلوسایتومتری و الایزا، به ترتیب برای بیان و ریزش مارکر P-Selectin استفاده شد. برای تحلیل داده ها، نرم افزار Graphpad و آزمون های Anova-one way و Mann-Whitney U test استفاده شد.
    یافته ها
    بیان P-Selectin فرآورده های فیلتر شده در روزهای 1، 3 و 5 به ترتیب 8/ 1% ± 5/ 13%، 2/ 1% ± 2/ 15% و 5/ 2% ± 4/ 27% بود که در روز پنجم نسبت به سوم و اول افزایش معناداری داشت. در فرآورده های معمولی، بیان P-Selectin در روزهای 1، 3 و 5 به ترتیب 7/ 1% ± 4/ 7%، 2% ± 21٪ و 2/2% ± 10٪ بود که روز سوم نسبت به اول افزایش و پنجم نسبت به سوم کاهش معناداری داشت. این کاهش می تواند به دلیل از دست رفتن رسپتورها حین ریزش و یا میکروپارتیکولاسیون متعاقب فعالیت شدید پلاکتی باشد. بررسی ریزش رسپتوری نیز نشان داد میزان P-Sel محلول فرآورده های فیلتری نسبت به غیر فیلتر در روز سوم به صورت معناداری کمتر بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه ها نشان داد با توجه به بیان و ریزش این رسپتور، فیلتراسیون کاهش لکوسیتی می تواند منجر به کاهش آسیب های دوران نگهداری باشد.
    کلیدواژگان: P، Selestin، فرآیند کاهش لکوسیتی، فعالیت پلاکتی
  • امیر حسین لطفی، مریم زادسر، مژگان ناصرانی پور، آزیتا چگینی، مازیار مجتبوی نایینی صفحات 163-172
    سابقه و هدف
    ترومبوسیتوپنی از عوارض شایع بیماران بستری در ICU است که سبب خونریزی، طولانی شدن زمان بستری و حتی مرگ بیماران می شود. تزریق پلاکت برای درمان یا پیشگیری از خونریزی در این بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اهمیت این فرآورده، وضعیت موجود در مصرف پلاکت در ICU دو بیمارستان تهران مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 380 بیمار بزرگسال ترومبوسیتوپنیک بستری در ICU از لحاظ اندیکاسیون تزریق پلاکت، تعداد واحدها و نوع فرآورده مصرفی، پاسخ به درمان بر اساس CCI و نوع تزریق بررسی شدند. نتایج توسط آزمون های t، کای دو و نرم افزار 16 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از کل 380 بیمار، 124 نفر(2/ 32%) مورد تزریق پلاکت قرار گرفتند. به 60 بیمار(4/ 48%) پلاکت به صورت درمانی و به 64 بیمار(6/ 51%) به صورت پیشگیرانه تزریق شد. 30 بیمار(2/ 24%) از پلاکت آفرزیس و 94 مورد (8/ 75%) از پلاکت همولوگ RDP استفاده کردند. اختلاف تریگر تزریق پیشگیرانه پلاکتی /L 109 * 4 ± 33 و تریگر تزریق درمانی /L 109 * 8 ± 58 معنادار بود(04/ 0 p =). تریگر تزریق در گروه آفرزیس (/L 109 * 19) به طور معناداری کمتر از گروه همولوگ(/L 109 * 55) بود(01/ 0= p).
    نتیجه گیری
    برای بیماران بستری در ICU اغلب تزریق پلاکتی برای پیشگیری استفاده می شود و نه برای درمان. بیش از نیمی از بیماران بستری در ICU که تزریق پلاکت داشته اند، از ایجاد افزایش شمارش پلاکتی به دنبال تزریق پلاکت، ناتوان هستند.
    کلیدواژگان: پلاکت های خون، انتقال پلاکت، شمارش پلاکت، طب انتقال خون
  • حسین تیموری نقده، ابوالفضل دبیر مقدم، زینب پیر محمد جماعت، رقیه شریفی صفحات 173-178
    سابقه و هدف
    یرسینیا انتروکولیتیکا، باکتری بالقوه خطر ناک ی در انتقال خون می باشد. که می تواند سبب سپت ی سمی، شوک اندوتوکسیک، DIC و مرگ گردد. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع سرمی یرس ینیا در اهداکنندگان خون و این که آیا سروپوزیتیویتی می ت واند دال بر عفونت یرسینیایی باشد، بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سه ماهه ا ول سال1390 در پایگاه انتقال خون تهران در اهداکنندگان خون انجام شد. ابتدا از اهداکنندگان طبق روند جاری خونگیری به عمل آمد و متعاقبا بر روی سرم آن ها(لوله پیلوت)، آزمایش anti- YOP IgA Antibody به روش الایزا انجام شد. سپس از کیسه خون اهداکنندگان سروپوزیتیو نگهدار ی شده به مدت 35 روز در دمای 6-1 درجه سانتی گراد کشت به عمل آمد. در پای ان روز هفتم انکوباس ی ون، مح ی ط های کشت از نظر رشد می کروب مورد بررس ی قرار گرفتند. یافته ها توسط آزمون ANOVA و نرم افزار 16 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این بررسی 492 اهداکننده سالم بررسی شدند. شیوع سرمی یرسینیا در اهداکنندگان سالم در تهران به روش الایزا 6/ 12% گزارش گردید. این میزان با آزمایش تا یی د ی وسترن بلات به 5/ 8% کاهش ی افت و کشت ک ی سه های خون اهداکنندگان سرپوز ی ت ی و از نظر یرسینیا، همگ ی منف ی گرد ی دند.
    نتیجه گیری
    در بررس ی حاضر، کشت خون همه اهداکنندگان سالم ی رس ی ن یا سرپوز ی ت ی و (anti-YOP IgA)، منفی بود. نتایج حاصل از ای ن مطالعه و مطالع ه های مشابه، غربالگر ی با استفاده از anti – YOP IgA EIA را که در بعض ی مقالات به آن اشاره شده و سبب حذف تعداد ز ی اد ی اهداکننده سالم می شود، از طرفی اثر بسیار منفی در چرخه خون می گذارد، رد می کند.
    کلیدواژگان: یرسینیا آنتروکولیتیکا، سپتی سمی، اهداکنندگان خون
  • پروا نمیرانیان، بهناز تیراندازی، علی سلیمانی فریزهندی، سحر حسین بیگی، صدیقه امینی کافی آباد صفحات 179-182
    سابقه و هدف
    تجمع ذرات در کیسه های خون به صورت نادر در برخی موارد گزارش شده اما مکانیسم تشکیل آن هنوز ناشناخته است، هر چند تعداد زیادی پلاکت، چربی های خون و غیره می توانند منجر به تشکیل ذرات مذکور گردند.
    مورد: یک واحد کیسه خون mL 450 حاوی 63 میلی لیتر ماده ضد انعقاد CPDA1 که حاوی ذرات متعدد سفید رنگ بود از پایگاه جهت ارزیابی به کنترل کیفی ستاد مرکزی سازمان انتقال خون ارجاع داده شد. طی بررسی ها، کلیه آزمایش های خون اهداکننده شامل گلبول قرمز، گلبول سفید، پلاکت، هموگلوبولین، هماتوکریت، پروتئین سرم، تری گلیسیرید و کلسترول در محدوده مرجع بوده و اهداکننده سابقه مصرف هیچ گونه دارویی را قبل از اهدا ذکر نمی کرد. هم چنین کشت میکروبی از ذرات منفی بود.
    نتیجه گیری
    توصیه می شود با توجه به این که ارتباط بین تجمع ذرات سفید رنگ و واکنش های ناشی از تزریق خون واضحا رد نشده است، در صورت مشاهده واحدهایی با مشکل مشابه، به بیمار تزریق نشود و کلیه واحدها قرنطینه شده و مورد بررسی قرار گیرند. هم چنین کنترل ظاهری کیسه خون پیش از تزریق نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
    کلیدواژگان: گلبول های سفید خون، پلاکت های خون، اهداکنندگان خون، پروتئین های خون
  • فاطمه محمدعلی، امیر آتشی، مسعود سلیمانی، سعید آبرون، علی اکبر پورفتح الله، سعید کاویانی، منصوره عجمی، منیره عجمی صفحات 183-205
    سابقه و هدف
    خون بند ناف منبعی در دسترس از سلول های بنیادی خونساز است که با وجود مزایای زیاد، برخی محدودیت ها هم دارد. حجم کم و تعداد کم سلول های بنیادی خون بند ناف، منجر به پیوندپذیری با تاخیر آن می شود. با در نظر گرفتن این محدودیت ها، بسیاری از محققان به دنبال عواملی هستند که باعث تسریع پیوندپذیری و افزایش تعداد مطلق سلول های بنیادی خون بند ناف شود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر، بیش از 200 مقاله منتشر شده در زمینه خون بند ناف مرور گردید. در این مقاله مروری، به بررسی اهمیت استفاده از خون بند ناف، ماهیت سلول های بنیادی موجود در آن و روش های تکثیر آزمایشگاهی سلول های بنیادی خون بند ناف پرداخته شده است.
    یافته ها
    سلول های بنیادی خونساز خون بند ناف در مقایسه با مغز استخوان و خون محیطی، ظرفیت تکثیری بالاتر و جمعیت های سلولی نارس تری دارند. مطالعه های مختلف، حضور جمعیت های مختلف سلولی را در کنار سلول های بنیادی خونساز، در خون بند ناف نشان داده اند که امکان استفاده از این منبع را در ایمونوتراپی، مهندسی بافت و طب ترمیمی مقدور می سازد. بنابراین راهبردهایی برای جداسازی و گسترش زیر گروه های مختلف سلولی از خون بند ناف و استفاده از آن ها در درمان بیماری های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    خون بند ناف منبعی مورد توجه در تحقیقات و روش های درمانی نوین است که در موارد پیوند اورژانسی در بزرگسالانی که اهداکننده مغز استخوان سازگار از نظر HLA ندارند، منبع جایگزین مناسبی است. در کنار در دسترس بودن و ایمن بودن خون بند ناف، مطالعه های بیشتری در زمینه تسریع پیوندپذیری، توسعه دسترسی آن، بهبود کیفیت و بررسی نتایج استفاده از آن در گروه های مختلف بیماران مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: خون بند ناف، سلول های بنیادی، پیوند سلول های بنیادی خون بند ناف
|
  • E. Darbari, Dr. Z.S. Soheili Pages 101-110
    Background And Objectives
    Recently the regenerative stem cell-based therapy has held great promise in treating severe degenerative diseases. SOX2 gene is highly conserved among species and plays an important role in maintenance of self renewal capacity in stem cells. SOX2 concomitant with OCT4، cMYC، and KLF4 is recruited to reprogram somatic cells towards stem cells. Today SOX2 is frequently being used in induced pluripotent stem cells generation and desired cell based therapies. The aim of this study was to clone SOX2 gene in lentiviral vector and evaluate HEK293T transduction.
    Materials And Methods
    In the present experimental study، the coding sequence of human SOX2 gene was synthesized and received in pUC57 cloning vector. The synthesized cDNA was sub-cloned into pLEX- MCS Lentiviral vector. Lentiviral particles were produced in HEK293T cells and subsequently the HEK293T were transducted and infected cells were selected by their resistance to puromycin in the culture. Expression of SOX2 was evaluated in infected HEK293 cells by using Real-Time PCR.
    Results
    Constructs expressing SOX2 gene were produced and confirmed. HEK293T was successfully transducted by lentiviral particles and after 24 hours more than 90% of HEK293T represented the expression of GFP. Real-Time PCR confirmed SOX2 expression in infected HEK293 cells.
    Conclusions
    HEK293T wase transducted and expressed GFP and SOX2 successfully.
    Keywords: SOX2 Transcription Factor, Cloning Vectors, Green Fluorescent Proteins
  • F. Nasiri, Dr. F. Amiri, M. Mohammadipour, S. Molaei, Dr. M. Habibi Roudkenar, Dr. M.A. Jalili Pages 111-124
    Background And Objectives
    Mesenchymal stem cells (MSCs) are attractive cells for cell therapy. However, the efficacy of MSCs is limited because of low survival rate following translation. In this study, MSCs were preconditioned with sub-lethal doses of H2O2. The therapeutic potential of preconditioning MSCs was examined on acute liver failure in mice.
    Materials And Methods
    In the present experimental study, MSCs were isolated from bone marrow aspirate. Cells from passage four were treated with different concentrations of H2O2 for 24 hrs, and then were recovered in fresh medium for 7 hrs followed by exposure to lethal doses of H2O2. Cell viability was measured with WST-1 assay. In the in vivo phase, acute liver failure was induced by CCl4; then, the regenerative potential of preconditioned-MSCs was evaluated using biochemical as well as histological methods.
    Results
    Survival rates were higher in the engrafted mice with preconditioned-MSCs in comparison to those who received normal MSCs. Three days after cell therapy liver enzymes reached the normal level in engrafted group with preconditioned-MSCs. Interestingly, histological results revealed a significant improvement in liver regeneration potential in transplanted groups with preconditioned-MSCs.
    Conclusions
    Preconditioning of MSCs with H2O2 not only enhances their survival but also increases the efficacy of MSC-based cell therapy in liver acute failure.
    Keywords: Ischemic Preconditioning, Oxidative Stress, CCL4, Acute Liver Failure
  • M. Shirzad, Dr. E. Heidarian, Dr. B. Poorgheisari, N.A. Amini Sarteshnizi, Z. Soorani, P. Beshkar Pages 125-134
    Background And Objectives
    Acute lymphoblastic leukemia (ALL) is a neoplastic disorder and a common malignancy in children. Apoptosis is a normal physiological process which occurs during the maintenance of tissue hemostasis. The defect in this process leads to the development of cancer. It can be induced by a variety of treatments, such as cytotoxic chemotherapy. Hesperetin, a flavonoid isolated from the red fruits, has been examined with regard to the inhibition of proliferation and induction of apoptosis in pancreatic cells. Hesperetin also activates NOTCH-1 and tumor suppressor in carcinoid tumor.
    Materials And Methods
    In this fundamental-applied research, the cell lines of C121 (Jurkat cell) were cultured in RPMI supplemented with 10% fetal bovine serum (FBS) and Penicilin/streptomycin. The growth and survival of cells with various concentrations of hesperetin was evaluated by MTS kit. The amount of cell death by trypan blue staining and flow cytometry as well as by apoptosis kit (Partec) was examined.
    Results
    Lymphoblastic cell lines (C121) in exposure to different concentrations of hesperetin were affected and ΜM 200 drug concentration at 48 hours was reported as inhibitory concentration or IC50. The mode of cell death induced by hesperetin was found to be apoptosis, as judged by the morphologic alteration of the cells and by Anexin v conjugated with FITC and flow cytometric analysis.
    Conclusions
    Since hesperetin can induce apoptosis and reduce cell activity, it seems appropriate to be able to inhibit the growth of tumor cells.
  • F. Mirzaian, Dr. N. Amirizadeh, Dr. M. Nikougoftar Zarif, Dr. K. Atarodi, Dr. M. Nakhlestani Pages 135-142
    Background And Objectives
    Mesenchymal stem cells (MSCs) are the key elements of bone marrow and facilitate HSC maintenance in an invitro co-culture system through the secretion of soluble factors and cell-cell contact. Cell-derived microvesicles (MVs) or microparticles have been described as a new mechanism of cell to cell communication.
    Materials And Methods
    In this experimental study, we obtained three placenta tissues from mothers with the informed consent under sterile condition. MSCs were isolated from the placentas; after several passages, MVs were obtained from MSC-culture-conditioned media by ultracentrifugation. Thje MVs concentration was determined in two samples by Bradford method; then, we characterized them by Transmission Electron microscopy and flowcytometer.
    Results
    At day 14 of the isolation, placenta-MSCs were passaged with more time for their growth required compared to BM-MSC. A different size range of microvesicles, within 40 to 160nm, was observed. The mean concentration was 125µg/mL (minimum 100µg/mL and maximum 150µg/mL) and they expressed CD29, CD44, CD73, and CD105 on their surface such as BM-MSC derived microvesicles.
    Conclusions
    Microvesicles express mesenchymal cell markers that are required for adhesion to other cells. So they can contribute to the effects of mesenchymal stem cells in various cultures such as co-culture with hematopoetic stem cells.
    Keywords: Cell, Derived Microparticles, Mesenchymal Stem Cells, Placenta
  • Dr. B. Beiki, Dr. M. Zarrabi, Dr. M. Radmanesh Pages 143-152
    Background And Objectives
    The isolation of mesenchymal stem cells (MSCs) from the Wharton jelly (WJ) without degradation of cellular surface receptors and with the protection of cellular function, proliferation, and viability is important for research and clinical applications. In this study we have established a simple and rapid protocol without enzymatic treatment taking less time for MSCs from WJ to be isolated.
    Materials And Methods
    Human umbilical cords were collected after full-term deliveries and transported to the laboratory in sterile phosphate-buffered saline (PBS). After the removal of cords vessels, the WJ sectioned were transferred into PBS and put on a shaker for 2 hours. The cord segments were discarded and the suspension was centrifuged and cultured in DMEM-LG supplemented with 10% FBS for 5 days. The plastic adherent cells were investigated for surface markers. Adipogenic, osteogenic, and chondrogenic differentiations were performed to investigate the mesenchymal nature.
    Results
    After 5 days, purified populations of spindle-shape mesenchymal stem cell appeared and the cells were then expanded until they reached subconfluence. The cell population doubling time at third (31 ± 6h) and fourth (58 ± 15h) passages was lower than other passages. The expanded cells were positive for CD 90, CD105, CD73, and CD44, and negative for CD34/45, CD133, and HLA-DR surface markers. WJ-MSCs showed the potential of the multilineage cell differentiation into adipogenic, osteogenic, and chondrogenic phenotypes.
    Conclusions
    This study indicates that this non-enzymatic protocol can result in the efficient isolation of MSCs from Wharton jelly with less time taken. The expanded cells expressed characteristic markers and presented typical functional properties of MSCs such as the differentiation capacities.
    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, umbilicla cord, Wharton Jelly
  • M. Mehrpoori, Dr. E. Hosseini, Dr. S. Amini Kafi, Abad Pages 153-162
    Background And Objectives
    During storage, functional activity of platelets is affected by platelet storage lesion (PSL). The over-expression of P-Selectin is one of the most important evidence of platelet activation, thereby monitoring P-Sel expression and shedding can be considered as an index for performance in platelet concentrates.
    Materials And Methods
    Ten PRP-platelet concentrates obtained from Tehran Regional Educational Blood Transfusion Center were subdivided into two groups of usual platelets and leuko-reduced platelets following pre-storage filtration. Flow-cytometery and ELISA were used to evaluate P-Sel expression and shedding, respectively. Data were analyzed by one way-Anova and Mann-Whitney U tests using Graphpad software.
    Results
    In filtered products, P-Sel expression on days 1, 3 and 5 after storage were 13.5 ± 1.8%, 15.2 ± 1.2% and 27.4 ± 2.5%, respectively. The results showed a sinificant increase of expression in day 5, compared to that in day 1 and 3. In non-filtered products, P-Sel expression on days 1, 3 and 5 were 7.4 ± 1.7%, 21 ± 2%, and 10 ± 2.2%, respectively. Increased expression in day 3 was followed by a significant decrease in day 5, that might be due to the loss of receptors via shedding and/or microparticulation during platelet post-activation. The levels of soluble P-Sel in filtered products were significantly less than unfiltered products in day 3.
    Conclusions
    Considering the expression and shedding of P-Sel, this study proposes that the leuko-reduction process favor less PSL effect during the storage of platelet products.
    Keywords: P, Selectin, Leukocyte Reduction Procedures, Platelet Activation
  • Dr. A.H. Lotfi, Dr. M. Zadsar, Dr. M. Naserani Pour, Dr. A. Chegini, Dr. M. Mojtabavi Naeeni Pages 163-172
    Background And Objectives
    Thrombocytopenia is one of the most prevalent complications in ICU admitted patients that could increase the risk of hemorrhage, duration of ICU inhabitant, morbidity and mortality. Platelet transfusion is used to prevent or treat hemorrhagic conditions. Indications, triggers and response to platelet transfusion in ICU of two hospitals in Tehran were studied.
    Materials And Methods
    In the descriptive study, 380 thrombocytopenic ICU admitted adult patients were enrolled. Indications, triggers, response to platelet transfusion (CCI), type of component, prophylactic or therapeutic transfusion and number of transfused units were studied.
    Results
    Among 380 patients, 124 (32.2%) received platelet transfusion, 64 (51.6%) were prophylactic and the rest were therapeutic; 30 (24.2%) used the aphaeresis platelet and the rest were administered RDP homologous PC. The mean rate of transfused units was found as 4.5 and in 58 (46.8%) of cases the non-immunologic causes of refractoriness were found. Triggers of prophylactic platelet transfusion (33 ± 4 × 109/L) and therapeutic platelet transfusion (58 ± 8 × 109/L) showed significant differences (p value = 0.04). Triggers of transfusion aphaeresis (19 × 109/L) compared to RDP homologous PC (55 × 109/L) were also shown to be significantly different (p = 0.01). The mean rates of 1st hour and 20th hour CCIs were 3700 ± 1850 and 3300 ± 1840, respectively.
    Conclusions
    Almost half of transfusions in ICU were prophylactic. More than half of ICU patients who received platelet transfusion were unable to build a successful increment after a single transfusion.
    Keywords: Blood Platelets, Platelet Transfusion, Platelet Count, Transfusion Medicine
  • Dr. H. Timori Naghadeh, A. Dabir Moghaddam, Z. Pirmohammad Jamaat, R. Sharifi Pages 173-178
    Background And Objectives
    The recomwell Yesinia uses YOPs (Yesinia outer membrane proteins) produced by recombinant techniques that are highly specific for the genus Yersinia. The aim of this study is to determine the prevalence of Yesinia Yop-specific IgA antibodies in 492 healthy blood donors and make comparison between seropositivity and the presence of y.enterocolitica infection in blood donors.
    Materials And Methods
    In the descriptive study, sera from 492 healthy Iranian blood donors were studied for Yesinia Yop-specific IgA antibodies by two different techniques, enzyme immunoassay (EIA) and western blot to determine the prevalence of Yersinia antibody. Secondly, we cultured the whole blood of Yesinia seropositive donors which has been stored in 1-6 ◦ C for 35 days. Thirdly, we compared the rate of seropositivity with the results of donors’ blood cultures.
    Results
    The prevalence rates of Yesinia Yop-specific IgA antibodies in Tehran healthy blood donors were 12.5% and 8.5% by EIA and Western Blot, respectively. The blood cultures of all seropositive donors were negative.
    Conclusions
    Although the prevalence rate of Yesinia Yop-specific IgA antibodies in Iranian healthy blood donors was high there was no correlation whatsoever between seropositivity and donors’ bacteremia.
    Keywords: Yersinia enterocolitica, Septicemia, Blood Donors
  • Dr. P. Namiranian, Dr. B. Tirandazi, A. Soleimani Frizhand, Dr. S. Hosein Beigi, Dr. S. Amini, Kafi Abad Pages 179-182
    Background And Objectives
    The accumulation of white particulate matter in blood bags, with the mechanism of formation unknown, has been rarely reported. However, the high number of platelets, blood lipids, and the like could help the white matter form. Case: A 450 mL blood bag coated with 63 mL CPDA1 including the white matter detected was transferred from the blood center to the central quality control department. All test results on RBCs, white cells, platelets, hemoglobin, hematocrite, protein sera, triglyceride, and cholestrol were negative. The donor had no record of any medicine consumption. The microbial culture of white matter was negative.
    Conclusions
    Although no correlation has been clearly found between the accumulation of white matter and transfusion reactions, it is recommended to prevent administering the white matter including blood bags to the patient; these blood bags should be quarantined for further analysis. The appearance of the blood bags before transfusion should be checked.
    Keywords: White Blood Cells, Blood Platelets, Blood Donors, Blood Proteins
  • F. Mohammadali, Dr. A. Atashi, Dr. M. Soleimani, Dr, S. Abroun, Dr. A.A. Pourfathollah, Dr. S. Kaviani, M. Ajami, M. M. Ajami Pages 183-205
    Background And Objectives
    Umbilical cord blood (UCB) is an accessible source of hematopoietic stem cells (HSCs). Along with the advantages, UCB also has limitations: the low volume and the absolute number of HSCs available in UCB leading to the delayed engraftment. Given the limitations, many investigators have sought to accelerate engraftment and increase the absolute number of stem cells in UCB units.
    Materials And Methods
    In the present study more than 200 published articles about UCB were reviewed. This review article is aimed to focus on the importance of using cord blood, the nature of stem cells in cord blood, and the ex vivo expansion techniques of UCB HSC.
    Results
    UCB HSCs possess higher proliferative potentials and contain a higher proportion of primitive compartment as compared to bone marrow and peripheral blood. Several studies have reported the presence of different cell populations besides HSCs in cord blood that enable the use of these sources in immunotherapy, tissue engineering, and regenerative medicine. Thus, the strategies to isolate and expand selected subpopulations from UCB and the use of these cells in treatment of various diseases are the areas of active research.
    Conclusions
    Umbilical cord blood is an attractive source in both research and modern clinical applications providinh a potentially useful alternative for patients who do not have an HLA-matched bone marrow donor. Besides the safety and feasibility of UCB, the other areas including the acceleration of the engraftment, the extension of access, the quality assurance, and the outcomes in the specific subgroups of patients are also required to be investigated.
    Keywords: Umbilical Cord Blood, Stem Cells, Cord Blood Stem Cell Transplantation