فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:19 Issue: 4, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مژگان احمدزاده *، مجید اسمعیلی زاد، سیدعبدالحمید انگجی، محمد طهماسب، سمیه محمدی، رقیه مصری صفحات 4-11
    زمینه
    آلودگی با لارو انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس سبب بیماری هیداتیدوزیس در انسان و نشخوارکنندگان می شود. با توجه به شیوع بالای این آلودگی در ایران، مقابله با آن از لحاظ بهداشت جامعه اهمیت خاصی دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تولید و ساخت سازه pEGFP-ChEgTrp به عنوان مدل DNA واکسن چند اپیتوپی علیه انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1392در موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی کرج انجام شد. ابتدا اپیتوپ های تحریک کننده سیستم ایمنی میزبان با استفاده از پایگاه اطلاعاتی IEDB پیش بینی و توالی کد کننده آن ساخته شد. سپس این توالی با استفاده از واکنش PCR تکثیر شد. محصول PCR پس از هضم آنزیمی با آنزیم محدود کننده Xho I در وکتور pEGFP-N1 کلون شد و باکتری حاوی پلاسمید نوترکیب با روش های مختلف از قبیل PCR Colony، الکتروفورز آگارز ژل و توالی یابی بررسی گردید.
    یافته ها
    تعداد 4 پپتید حاوی 10 اپیتوپ خطی در آنتی ژن EgTrp پیش بینی شد. توالی نوکلئوتیدی کد کننده ChEgTrp با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و با روش PCR تکثیر و قطعه ای شامل 270 جفت باز حاصل شد. قطعه مورد نظر وارد وکتور pEGFP-N1 گردید و پلاسمید نوترکیب با روش Colony PCR و الکتروفورز آگارز ژل تایید شد. برای تایید نهایی، پلاسمید نوترکیب توالی یابی و به این ترتیب سازه ژنتیکی pEGFP-ChEgTrp ساخته شد.
    نتیجه گیری
    قطعه ChEgTrp به طور موفقیت آمیزی در وکتور pEGFP-N1 کلون شد و این پلاسمید می تواند جهت ساخت DNA واکسن استفاده شود.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوزیس، تروپومیوزین، کلونینگ مولکولی، واکسن های DNA
  • زهرا همایونی افشار، محمد صوفی آبادی *، مهروز دزفولیان، هاشم حقدوست یزدی صفحات 12-18
    زمینه
    بسیاری از مطالعه ها نشان داده اند که تنش قبل از تولد، بر رشد و تکامل مغز جنین اثرگذار است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر قرار گرفتن در معرض تنش ترکیبی در دوره بارداری بر ذخیره حافظه در مدل یادگیری اجتنابی غیرفعال موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 بر روی 16 موش صحرایی نر و 16 موش صحرایی ماده نژاد ویستار انجام شد. موش ها به چهار گروه تقسیم شدند: گروه های شاهد نر و ماده با دوره جنینی طبیعی و گروه های تیمار نر و ماده که در هفته دوم و سوم جنینی در معرض تنش ترکیبی (میدان الکترومغناطیس، بی حرکتی و تزاحم) قرار گرفتند. میزان یادگیری این گروه ها با استفاده از دستگاه شاتل باکس بررسی و داده ها با آزمون های آماری واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    تنش ترکیبی دوران جنینی موجب کاهش زمان تاخیر در ورود به اتاقک تاریک در دوره های زمانی پس از آموزش به ویژه در هفته دوم در موش های تولد یافته نر و ماده نسبت به گروه شاهد شد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها، قرار گرفتن در معرض تنش ترکیبی در دوران جنینی می تواند باعث کاهش ذخیره حافظه درمدل یادگیری اجتنابی غیرفعال شود.
    کلیدواژگان: یادگیری، بارداری، حافظه، موش های صحرایی
  • محمدعلی زحل، سیما هاشمی پور *، نرگس کرمعلی، سید امیر فرزام، رامین سامی صفحات 19-24
    زمینه
    موارد پیشرفته بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) با کاهش وزن و کاهش قدرت عضلانی همراه است. کاهش تستوسترون سرم (هیپوگنادیسم) می تواند در تحلیل عضلانی بیماران نقش داشته باشد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه هیپوگنادیسم با شدت بیماری انسدادی مزمن ریه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 57 بیمار سرپایی مبتلا به شدت های مختلف انسداد مزمن ریه انجام شد که بین سال های 92-1391 در درمانگاه فوق تخصصی ریه استان قزوین پرونده داشتند. این افراد در دو گروه خفیف و شدید بررسی و سطح تستوسترون تام و آزاد سرم، ای زد در اول (1 FEV)، وضعیت مصرف سیگار و کورتیکواستروئید آن ها تعیین شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو و تحلیل کو واریانس مقایسه شدند.
    یافته ها
    براساس میزان تستوسترون آزاد %7/ 26 افراد گروه خفیف و %2/ 22 افراد گروه شدید بیماری انسدادی مزمن ریه به هیپوگنادیسم مبتلا بودند. میانگین تستوسترون تام و آزاد سرم در دو گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت (به ترتیب 5/ 1 ± 2/ 3 نانوگرم بر میلی لیتر و 6/ 1 ± 9/ 3 پیکوگرم بر میلی لیتر در گروه خفیف و 1/1 ± 3/3 نانوگرم بر میلی لیتر و 7/ 1 ± 2/ 4 نانوگرم بر میلی لیتر در گروه شدید). میانگین تستوسترون تام وآزاد در دو گروه پس از تعدیل با متغیرهای سن، نمایه توده بدنی، مصرف کورتیکواستروئید و سیگار همچنان تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نسبت قابل توجهی از بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه به هیپوگنادیسم مبتلا هستند. به نظر می رسد در بیماران پایدار از نظر بالینی، سطح تستوسترون سرم با شدت بیماری انسداد ی مزمن ریه رابطه ای ندارد.
    کلیدواژگان: تستوسترون، هیپوگنادیسم، بیماری انسدادی مزمن ریه
  • راهله صادق، رامین سامی *، کتایون نجفی زاده، دیبا طباطبایی صفحات 25-31
    زمینه
    سوء تغذیه یکی از عوارض جدی بیماری های پیشرفته ریوی است که بر روی کیفیت زندگی، میزان مرگ و میر و نتیجه پیوند تاثیر می گذارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نقطه برش شاخص توده بدنی (BMI) برای تعیین سوء تغذیه در بیماران پیشرفته ریوی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 86 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه پیوند ریه بیمارستان مسیح دانشوری از مرداد تا اسفند 1392 انجام شد. سوء تغذیه با معیارهای تن سنجی شامل سطح عضلانی میانه بازو (MAMC)، ضخامت چین پوستی عضله سه سر (TSF)، شاخص توده بدنی و همچنین شاخص توده بدون چربی بدن (FFMI) ارزیابی شد. با کمک منحنی ROC برای شاخص توده بدنی افرادی که سطح عضلانی میانه بازو، ضخامت چین پوستی عضله سه سر کم تر از %25 طبیعی و شاخص توده بدون چربی بدن کم تر از %5 طبیعی داشتند (به عنوان ابتلا به سوء تغذیه) بالاترین میزان حساسیت و ویژگی مشخص شد. داده ها با آزمون های آماری تی و مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی 86 بیمار مورد مطالعه 7/ 13 ± 7/ 36 سال بود. میانگین شاخص توده بدنی 12 /5 ± 1/ 21 کیلوگرم بر مترمربع، چین پوستی عضله سه سر 8/ 7 ± 7 /11 میلی متر، ماهیچه دور میانه بازو 4 ± 4/ 21 سانتی متر مربع و شاخص توده بدون چربی بدن 3/ 2 ± 7/ 16 کیلوگرم بر مترمربع بود. 28 بیمار (%6/ 32) علاوه بر کاهش شاخص توده بدون چربی بدن کم تر از %5، میزان چین پوستی عضله سه سر و ماهیچه دور میانه بازو کم تر از %25 طبیعی داشتند. تحلیل ROC برای حد شاخص توده بدنی معادل 4/ 19کیلوگرم بر مترمربع، بالاترین میزان حساسیت و ویژگی را نشان داد (حساسیت 844/ 0، ویژگی 842/ 0، شاخص یودن 686/ 0 و shortest معادل 0493/ 0).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد در بیماران با بیماری پیشرفته ریوی، میزان 4/19کیلوگرم بر مترمربع بهترین نقطه برش برای غربال گری سوء تغذیه بر مبنای شاخص توده بدنی است.
    کلیدواژگان: پیوند ریه، سوء تغذیه، شاخص توده بدنی
  • مریم لاهوتی، رزا زاوشی، مصطفی نوروزی *، بهرام رشیدخانی، رضا رستمی صفحات 32-41
    زمینه
    افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روانی به شمار می رود. مطالعه های اندکی به بررسی رابطه الگوهای غذایی با افسردگی در کشورهای در حال توسعه پرداخته اند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه الگوهای غذایی غالب با علایم افسردگی در زنان بزرگ سال ساکن تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 بر روی 217 زن 20 تا 45 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شمال و غرب تهران انجام شد. روش نمونه گیری به صورت سیستماتیک خوشه ایبود. پرسش نامه های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، افسردگی بک (Beck) و فعالیت بدنی تکمیل شد. الگوهای غذایی غالب با روش تحلیل عاملی تعیین و رابطه آن ها با علایم افسردگی با روش رگرسیون لجستیک بررسی شد.
    یافته ها
    شیوع علایم افسردگی در زنان مورد مطالعه %2/ 63 بود. دو الگوی غذایی غالب شناسایی شدند (سالم و ناسالم). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم کسب کرده بودند، نسبت به افراد دارای نمره پایین تر، از شانس بیش تری (نسبت شانس: 21/ 2 و 01 /0= P) برای داشتن علایم افسردگی برخوردار بودند، اما الگوی غذایی سالم با علایم افسردگی ارتباطی نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد الگوی غذایی ناسالم با خطر افسردگی در زنان ارتباط مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: افسردگی، رژیم غذایی، تحلیل عاملی آماری
  • محمد قاسم سلیمانی *، پیمان قجر بیگی، مریم جوادی، غلامرضا جاهد، اصغر محمد پور اصل، عبدالله حاجی پور، اشرف حاج حسینی صفحات 42-46
    زمینه
    وجود نیتریت در فرآورده های گوشتی به دلیل ترکیب با آمین های ثانویه و ایجاد ماده سرطان زای نیتروزآمین مهم است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر انواع روش پخت و حرارت بر میزان نیتریت باقی مانده در سوسیس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 در آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. نمونه های سوسیس %90 گوشت تولید شده در شرایط یکسان در یک کارخانه قزوین در شرایط مناسب به آزمایشگاه انتقال داده شدند. میزان نیتریت باقی مانده اندازه گیری و پس از انجام روش های مختلف پخت (سرخ کردن، کبابی کردن و ماکروویو) در دما و زمان های متفاوت با سه بار تکرار و در مجموع 39 آزمایش، میزان نیتریت مجددا اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان نیتریت باقی مانده در نمونه سوسیس قبل از حرارت دادن 57/ 33 میلی گرم در کیلوگرم بود که با روش سرخ کردن در دمای 120 درجه سانتی گراد به مدت 5 دقیقه به 46 /26 میلی گرم در کیلوگرم رسید. میانگین نیتریت باقی مانده در سایر دماها و زمان های پخت اختلاف معنی داری داشت؛ به طوری که در روش سرخ کردن در دمای 220 درجه سانتی گراد طی 5 و 10 دقیقه به ترتیب به 42 /1 میلی گرم در کیلوگرم و 0 میلی گرم در کیلوگرم رسید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد هر چه دما و زمان پخت افزایش یابد، میزان نیتریت باقی مانده در فرآورده نهایی بیش تر کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: نیتریت ها، فرآورده های گوشتی، حرارت
  • منصور بیرامی، تورج هاشمی، علی اکبر طاهر اقدم، مجید محمود علیلو، بهزاد نیکزاد* صفحات 47-53
    زمینه
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام. اس) بیماری سنین جوانی است و بیش تر در سنین بین 20 تا 40 سالگی تشخیص داده می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه ادراک و باورهای درد در بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس و افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1393 در تبریز انجام شد. پرسش نامه ادراک و باورهای درد در اختیار 30 نفر از بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس و 30 نفر از همتایان عادی آن ها قرار گرفت که به صورت در دسترس انتخاب شدند. داده ها با آزمون های آماری توصیفی و واریانس چند متغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در مولفه های اسرارآمیز بودن درد، سرزنش کردن خود، باور به ثبات درد در زمان حال و باور به استمرار درد در آینده نسبت به افراد سالم نمره بالاتری داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود در مراکز درمانی و انجمن های ام. اس به این مولفه ها توجه شود.
    کلیدواژگان: ادراک درد، مولتیپل اسکلروزیس، بیماران
  • سهیلا نظرپور، معصومه سیمبر *، فهیمه رمضانی تهرانی صفحات 54-63
    زمینه
    عملکرد جنسی می تواند تحت تاثیر عوامل متعددی قرار گیرد. یائسگی و نشانه های آن شامل نشانه های جسمی، روانی و ادراری- تناسلی می توانند با اختلال عملکرد جنسی در زمان یائسگی همراه باشند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر شدت نشانه های یائسگی بر عملکرد جنسی زنان یائسه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی بر روی 405 زن یائسه 40 تا 60 ساله در شهرستان های نوشهر و چالوس در سال 93-1392 انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی چند مرحله ای بود. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه عملکرد جنسی زنان FSFI، مقیاس درجه بندی یائسگی MRS و یک پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری و داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، تی، رگرسیون خطی چندگانه و رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.
    یافته ها
    %61 زنان اختلال عملکرد جنسی داشتند و شدیدترین نشانه های یائسگی مربوط به حوزه روانی و پایین ترین نمره مربوط به حوزه ادراری-تناسلی بود. تمام حوزه ها و نمره کلی MRS با نمره کلی FSFI همبستگی معنی دار منفی داشتند. حوزه ادراری- تناسلی (r=0.283، P<0.001) و نمره کلی (MRS (r=0.116، P=0.020 با میزان نارضایتی از روابط جنسی همبستگی معنی دار مثبت داشتند. نمره حوزه ادراری- تناسلی و نمره کلی MRS در افرادی که میزان روابط و تمایلات جنسی آن ها پس از یائسگی کاهش داشت، نسبت به سایر افراد به طور معنی داری بیش تر بود. شدت نشانه های یائسگی، یک عامل پیشگویی کننده منفی در نمره تمامی حیطه های عملکرد جنسی به جز حیطه رضایت و نیز نمره کلی FSFI، بود. نمره کلی MRS یک عامل پیشگویی کننده در میزان تغییر در روابط و تمایلات جنسی پس از یائسگی و نیز رضایت مندی از میزان روابط زناشویی بود.
    نتیجه گیری
    شدت نشانه های یائسگی می تواند بر عملکرد جنسی زنان یائسه تاثیر منفی بگذارد. لذا جهت سیاست گذاری های سلامت زنان باید به کنترل این نشانه ها جهت بهبود عملکرد جنسی توجه کرد.
    کلیدواژگان: رفتار جنسی، یائسگی، علایم و نشانه ها
  • الهام مروج صالحی *، هانیه معاون صفحات 64-68
    ترانسپوزیشن دندانی یک ناهنجاری تکاملی است و شایع ترین دندانی که دچار آن می شود، دندان نیش است. این ناهنجاری در فک بالا بیش تر از فک پایین رخ می دهد و به صورت همزمان در دو فک و همچنین در دندان های شیری گزارش نشده است. از عوارض این ناهنجاری می توان به اختلال در عملکرد و زیبایی اشاره کرد. ت شخیص زودهنگام آن به دلیل جلوگیری از بی نظمی های دندانی و پیچیده شدن درمان ایده آل پس از تکمیل شدن اپکس دندان مهم است. در این مقاله یک مورد ترانسپوزیشن کامل دندان نیش و آسیای کوچک فک بالا به همراه حضور دندان نیش شیری در آقایی 32 ساله شرح داده می شود. طرح درمان پیشنهادی به این بیمار انجام درمان های ترمیمی و زیبایی بود.
    کلیدواژگان: دندان نیش، ترانسپوزیشن دندانی، ناهنجاری های دندانی
  • ر عباس حیدری، علی مشکین یزد، پروانه سودمند* صفحات 69-72
    توجه به اهمیت انگ (استیگما) در زندگی، رفتار و تعامل های اجتماعی بیماران روان پزشکی، این پژوهش مقطعی با هدف تعیین شدت انگ بر روی 200 بیمار بیمارستان ابن سینای مشهد در سال 1392 انجام شد. نتایج نشان داد که %5/47 بیماران انگ متوسط و %5/52 انگ شدید داشتند. ارتباط معنی داری بین سن، تاهل، میزان تحصیلات و میزان درآمد با انگ دیده نشد، ولی جنسیت با میزان انگ رابطه معنی داری داشت؛ به طوری که زنان نسبت به مردان انگ بالاتری را تجربه کردند. بنابراین آموزش روان شناختی خانواده ها و جامعه می تواند جهت افزایش سطح آگاهی و کاهش انگ اختلال های روان پزشکی موثر باشد.
    کلیدواژگان: انگ اجتماعی، اختلال های روانی، بیماران روانی
|
  • M. Ahmadzadeh *, M. Esmaelizad, Sa Angaji, M. Tahmaseb, S. Mohammadi, R. Mesri Pages 4-11
    Background
    Infection with Echinococcus granulosus causes hydatidosis in human and ruminants. With regards to the high prevalence of hydatidosis in Iran، dealing with this disease is important in terms of public health.
    Objective
    The aim of this study was to construct pEGFP-ChEgTrp as DNA model for multi-epitope vaccine against Echinococcus granulosus
    Methods
    This experimental study was conducted in the Razi Vaccine & Serum Research Institute، Karaj in 2013. Initially، epitopes stimulating the host immune response were predicted by IEDB Database and the coding sequences were made. The sequences were amplified by PCR. The PCR products were cloned into pEGFP-N1 vector after digestion with XhoI restriction enzyme. The bacteria containing recombinant plasmid were evaluated using Colony PCR، agarose gel electrophoresis and sequencing methods.
    Findings
    Four peptides with 10 linear epitopes were predicted in EgTrp antigen. The nucleotide sequence coding ChEgTrp was amplified by PCR using specific primers and a 270 bp fragment was obtained. This fragment was cloned into pEGFP-N1 vector and the recombinant plasmid was confirmed by Colony PCR and agarose gel electrophoresis. For final confirmation، the recombinant plasmid was sequenced and the pEGFP-ChEgTrp was constructed.
    Conclusion
    The ChEgTrp was successfully cloned into the pEGFP-N1 vector and this plasmid can be used to design DNA vaccines.
    Keywords: Echinococcosis, Tropomyosin, Molecular Cloning, DNA Vaccines
  • Z. Homauni Afshari, M. Sofiabadi *, M. Dezfulian, H. Haghdost Yazdy Pages 12-18
    Background
    Many studies have shown that prenatal stress affects development of fetal brain.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effect of prenatal exposure to combined stress on memory retention of passive avoidance learning in rats.
    Methods
    This experimental study was performed on 16 male and 16 female Wistar rats in 2014. The rats were divided into four groups: male and female control groups, with natural pregnancy and two male and female treatment groups with exposure to combined stress (electromagnetic field, immobility and social stress) in the second and third weeks of embryonic development. The learning was evaluated using shuttle box setup. Data were analyzed using ANOVA and Tukey test.
    Findings
    The prenatal combined stress caused decrease in the latency time to enter the dark chamber in male and female new born rats in post-training periods especially the second week compared to the control groups.
    Conclusion
    With regards to the results, prenatal exposure to combined stress can reduce the memory retention of passive avoidance learning.
    Keywords: Learning, Pregnancy, Memory, Rats
  • Ma Zohal, S. Hashemipour *, N. Karamali, Sa Farzam, R. Sami Pages 19-24
    Background
    Advanced chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is associated with weight loss and muscular weakness. Low serum testosterone level (hypogonadism) may contribute to muscle wasting.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association of hypogonadism with the severity of COPD.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 57 patients with COPD who had medical records in the lungs clinic of Qazvin during 2012 and 2013. The patients were divided into two groups of mild and sever disease. Total and free testosterone levels and FEV1 were measured. Smoking status and history of taking corticosteroids were assessed. Data were analyzed using Chi-square test and Analysis of covariance (ANCOVA).
    Findings
    Based on free testosterone level, 26.7% of patients with mild disease and 22.2% of patients with severe disease had hypogonadism. Mean total and free serum testosterone levels were not significantly different between the two groups (3.2 ± 1.5 ng/ml and 3.9 ± 1.6 pg/ml in mild group and 3.3 ± 1.1ng/ml and 4.2 ± 1.7pg/ml in sever group). After adjusting for age, body mass index, history of taking corticosteroids and smoking status, the mean total and free testosterone levels were not significantly different between the two groups.
    Conclusion
    With regards to the results, hypogonadism occurs frequently in patients with COPD. It seems that serum testosterone level is not clinically associated with severity of COPD.
    Keywords: Testosterone, Hypogonadism, Chronic Obstructive Pulmonary Disease
  • R. Sadegh, R. Sami *, K. Najafizade, D. Tabatabaei Pages 25-31
    Background
    Malnutrition is one of the serious complications in end stage lung disease that affects quality of life, mortality rate and lung transplantation outcome.
    Objective
    The aim of this was to determine the cut-off point of body mass index (BMI) for malnutrition screening in end stage lung disease.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 86 patients referred to the lung transplant clinic of Masih Daneshvari Hospital from July 2012 to February 2013. Nutritional status was evaluated using anthropometric measurements including Mid-Arm Muscle Circumference (MAMC), Triceps Skinfold (TSF), BMI, and Fat-Free Mass Index (FFMI). With ROC curve analysis, the cut-off point of BMI for diagnosis of patients with MAMC and SFT<25% and FFMI<5% of normal range was determined. Data were analyzed using Chi-square test and T-test.
    Findings
    Mean age was 36.7±13.73. Mean BMI was 21.1±5.12 kg/m2, mean TSF was 11.76±7.79 mm, mean MAMC was 21.41±3.93 cm2, and mean FFMI was 16.69±2.35 kg/m2. Twenty eight patients (32.6%) had FFMI<5% and MAMC and SFT<25% of normal range. In ROC curve analysis, the cut-off point of BMI for malnutrition was 19.4 kg/m2 with sensitivity of 0.844, specificity of 0.842, Youden Index of 0.686 and Shortest distance from the point (0, 1) of 0.0493.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that the cut-off point of BMI for malnutrition screening is 19.4 kg/m2 in patients with end stage lung disease.
    Keywords: Lung Transplantation, Malnutrition, Body Mass Index
  • M. Lahouti, R. Zavoshy, M. Noroozi *, B. Rashidkhani, R. Rostami Pages 32-41
    Background
    Depression is one of the most common mental illnesses. Few studies have investigated the association between dietary patterns and depression in developing countries.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association between dietary patterns and depressive symptoms in adult women living in Tehran in 2013.
    Methods
    This cross-sectional study was carried on 217 women aged 20-45 years attending health centers in the north and west of Tehran in 2013. The subjects were selected by systematic cluster sampling method. Data were collected through demographic, food frequency, and physical activity questionnaires and the beck depression inventory. Major dietary patterns were identified by factor analysis and their association with depressive symptoms was assessed by logistic regression analysis.
    Findings
    The prevalence of depressive symptoms was 63.2% in the studied women. Two major dietary patterns were identified (healthy and unhealthy). After adjusting for confounders, subjects with higher scores in the unhealthy dietary pattern had higher odds (OR=2.21, P=0.01) of depressive symptoms; but the healthy dietary pattern was not associated with depressive symptoms.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that the unhealthy dietary pattern is associated with the risk of depression in women.
    Keywords: Depression, Diet, Statistical Factor Analysis
  • Mgh Soleimani *, P. Ghajarbeigi, M. Javadi, Gh Jahed, A. Mohammadpourasl, A. Hajipour, A. Hajhosseini Pages 42-46
    Background
    Presence of nitrites in meat products is important because they combine with secondary amines and produce nitrosamine carcinogen.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of different cooking methods and temperatures on residual nitrite content in sausage.
    Methods
    This experimental study was conducted in the Food and Drug Laboratory of Qazvin University of Medical Sciences in 2014. Sausage samples containing 90% meat that were produced under identical conditions in a factory in Qazvin were transferred to the laboratory under suitable conditions and their residual nitrite contents were measured. The residual nitrite content was remeasured three times after using different cooking methods (frying, grilling, and cooking in microwave oven) at different temperatures and durations in 39 experiments. Data were analyzed using one-way ANOVA.
    Findings
    Before cooking, the residual nitrite content was 33.57 mg/kg in the sausage samples and reached to 26.46 mg/kg after frying at 120º C for 5 minutes. Mean residual nitrite content was significantly different at other temperatures and cooking durations. The mean residual nitrite content reached to 1.42 and 0 after frying at 220º C for 5 and 10 minutes, respectively.
    Conclusion
    With regards to the results, the greater the temperature and the duration of cooking, the more the reduction in residual nitrite content of the final product.
    Keywords: Nitrites, Meat Products, Temperature
  • M. Bayrami, T. Hashemi, Aa Taher Aghdam, M. Mahmoud Alilou, B. Nikzad* Pages 47-53
    Background
    Multiple Sclerosis is a disease of young age and is mostly diagnosed between 20 to 40 years old.
    Objective
    The aim of this study was to compare the perceptions and beliefs about pain in patients with multiple sclerosis and healthy controls.
    Methods
    This analytical study was conducted in Tabriz University, 2014. Thirty patients with multiple sclerosis and 30 healthy controls that were selected by convenience sampling method completed the pain beliefs and perception inventory. Data were analyzed using descriptive statistics and ANOVA.
    Findings
    Patients with multiple sclerosis had higher scores in pain as mystery, self –blame, pain as constant, and pain as permanent scales compared to the controls.
    Conclusion
    With regards to the results, it is suggested to consider the pain beliefs and perception scales in medical centers and multiple sclerosis associations.
    Keywords: Pain Perception, Multiple Sclerosis, Patients
  • S. Nazarpour, M. Simbar *, F. Ramezani Tehrani Pages 54-63
    Background
    Sexual function can be affected by several factors. Menopause and its symptoms including somatic, psychological, and urogenital symptoms can be associated with sexual dysfunction during menopause.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of the severity of menopausal symptoms on sexual function in postmenopausal women.
    Methods
    This analytical study was conducted in 405 postmenopausal women -40 to 60 years old- in Nowshahr and Chaloos during 2013 and 2014. Subjects were selected by multi-stage random sampling method. Data were collected using the Female Sexual Function Index (FSFI), the Menopause Rating Scale (MRS), and a researcher-made questionnaire. Data were analyzed using Pearson's correlation coefficient, Spearman correlation coefficient, T-test, multiple linear regression and logistic regression.
    Findings
    Sixty one percent of the subjects had sexual dysfunction. The most severe menopausal symptoms were related to psychological domain and the lowest score was related to urogenital domain. All domains of MRS and the MRS total score had significantly negative correlation with the FSFI total score. The urogenital score (r=0.283, P<0.001) and the MRS total score (r=0.116, P=0.020) had significantly positive correlation with sexual dissatisfaction. Urogenital score and MRS total score were significantly higher in women with decreased sexuality and sexual relationship after menopause compared to others. The severity of menopausal symptoms was negative predictor of all domains of sexual function except for satisfaction and the FSFI total score. The MRS total score was a predictor of variation in sexuality and sexual relationship after menopause and satisfaction.
    Conclusion
    The severity of menopausal symptoms could have a negative effect on sexual function. Controlling these symptoms should be noted to improve sexual function for women's health policy making.
    Keywords: Sexual Behavior, Menopause, Signs, Symptoms
  • E. Moravej Salehi *, H. Moaven Pages 64-68
    Tooth transposition is a developmental anomaly and the canine is the most common involved tooth in the transposition. This anomaly occurs in the maxilla more than the mandible and has not been reported simultaneously in both jaws and in primary teeth. Functional and aesthetic disorders are of complications of the tooth transposition. Early diagnosis is important in order to prevent teeth irregularities and complexity of ideal treatment after the apex completion. In this report, a complete transposition of maxillary canine and premolar associated with a primary canine is presented in a 32 year old man. The proposed treatment plan was esthetic and restorative treatment.
    Keywords: Cuspid, Tooth Transposition, Tooth Abnormalities
  • A. Heydari, A. Meshkinyazd, P. Soudmand* Pages 69-72
    Given the importance of stigma in life, behavior and social interaction of psychiatric patients, this cross-sectional study was conducted to determine the severity of stigma in 200 patients referred to Ibn-Sina Hospital in Mashhad during 2013. The results showed that 47.5% of the patients had moderate stigma and 52.5% had severe stigma. The association of age, marital status, education level and income with stigma was not significant. There was significant association between stigma and gender and women experienced greater stigma than men. Psychological training of families and the community can be effective to increase awareness and reduce stigma related to psychiatric disorders.
    Keywords: Social Stigma, Mental Disorders, Mentally Ill Persons