فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1393)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نادر زالی، مسعود زمانی پور، سیداحمد میرمحمدتبار، اکبر ولایی صفحات 1-26
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر استفاده از رسانه ها بر امنیت فرهنگی کلان شهر تهران انجام شد. چارچوب نظری تحقیق حاضر، نظریه های امنیت گیدنز و امنیت مکتب کپنهاگ می باشد. پژوهش حاضر، به صورت پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با حجم نمونه 400 نفر در بین جوانان 18 تا 33 سال کلان شهر تهران در سال 1392 انجام شده است. روش نمونه گیری، نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای است. نتایج تحقیق نشان می دهند که میانگین امنیت فرهنگی و ابعادش (هویت و ارزش) در حد متوسط رو به بالا می باشد. این در حالی است که میانگین استفاده از ماهواره و اینترنت در حد کم قرار دارد و قوی ترین پیش بینی کننده های متغیر امنیت فرهنگی به ترتیب متغیرهای استفاده از تلویزیون (بتا=32/ 0)، استفاده از ماهواره (بتا=13/ 0-) و استفاده از اینترنت (بتا=11/ 0-) می باشند. می توان نتیجه گیری کرد که امروزه با افزایش تغییرات سریع در جامعه، افزایش میزان استفاده از اینترنت و ماهواره باعث افزایش فاصله زمانی- مکانی و از جاکندگی بیشتر افراد از محیط زندگی خودشان می شود که این مطلب با توجه به نظریه گیدنز به کاهش امنیت فرهنگی منجر می شود. همچنین تلویزیون به دلیل فاصله زمانی- مکانی و از جاکندگی، کمتر به افزایش امنیت فرهنگی افراد منجر می شود.
    کلیدواژگان: امنیت فرهنگی، هویت، ارزش، استفاده از رسانه ها، تهران
  • محسن چشم براه، محمد قاسمی، مهدی کرباسیان، علیرضا یاوری، بیژن خیام باشی صفحات 27-52
    عصری که ما در آن زندگی می کنیم عصر ارتباطات و اطلاعات نام دارد؛ در چنین روزگاری دانستن، مزیتی بسیار بزرگ و ندانستن، ضعفی جبران ناپذیر خواهد بود. در نظام های توسعه ای مبتنی بر دانش، مدیریت دانش مولفه کلیدی در راهبرد توسعه ای تلقی می شود. بنابراین لازم است الگوی بومی مدیریت دانش، فناوری و نوآوری متناسب با شرایط و ظرفیت های ویژه برای ایجاد و تقویت ساختار مدیریتی بحران در پلیس طراحی و اجرا شود. مدیریت دانش و دسترسی به موقع و موثق به رویدادها و وقایع کشور با پشتیبانی فناوری های نوین، از الزامات فرایند مدیریت بحران بوده و با ایجاد اشراف اطلاعاتی که زایده مدیریت دانش است، نقش چشمگیری در شناخت تهدیدها، تحلیل مسائل، شناسایی الگو ها، تصمیم سازی و اتخاذ تدابیر موثر توسط مراجع برنامه ریز و تصمیم گیرنده دارد. هدف اصلی مطالعه حاضر، ارائه الگویی راهبردی برای تبیین مدیریت دانش پلیس در مدیریت بحران ها و اعمال اثربخش آن مبتنی بر دانش است به نحوی که بتوان با بهره گیری از اخبار و اطلاعات موثق به سطح مطلوبی از هوشیاری موقعیتی و اشراف اطلاعاتی برای برتری تصمیم گیری و ایجاد مدیریت متمرکز به منظور هماهنگی، هدایت عملیاتی و کنترل اثربخش بحران بر اساس ماموریت ابلاغ شده از سوی سلسله-مراتب دست یافت. این مقاله که با بررسی و تلفیق دو گرایش از حوزه مطالعاتی مدیریت با روش کتابخانه ای و اسنادی و بهره جستن از اسناد بالادستی و منابع معتبر علمی و تجربی به رشته تحریر در آمده است، در فرجام یافته های خود به تبیین نقش چهار اصل اساسی مدیریت دانش در مدیریت بحران شامل تشخیص، تحلیل، تدبیر و تاثیر (4 ت) پرداخته و مراحل مختلف بحران را براساس الگوی پیشنهادی به صورت دانش-بنیان در سیاست گذاری های امنیتی- انتظامی بحران تبیین می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدیریت بحران، بحران های انتظامی، غافلگیری
  • مهدی بشیری، مجید جلیلی، آرش رضازاده، علیرضا شرفی صفحات 53-82
    بهره وری یکی از مهمترین متغیرهای موثر بر فعالیتهای اقتصادی و خدماتی است؛ به طوریکه یکی از ابزارهای اصلی سازمانها برای دستیابی به مزیتهای قیمت و کیفیت خدمات، درآمدهای حاصل از بهره وری است. از سوی دیگر بخش خدمات یکی از بخش های اصلی اقتصاد هر کشوری است که بهبود بهرهوری آن همیشه باعث ارتقای کیفیت میشود. بنابراین بهبود بهرهوری در بخش خدمات، تاثیر زیادی بر رشد و توسعه اقتصادی و همچنین افزایش توان رقابتی سازمانها خواهد داشت. سازمان نیروی انتظامی نیز یکی از این ارگان هاست که به بهبود مستمر و پایدار خدمات خود وابسته است. از آنجایی که نیروی انتظامی خدمات مهمی همچون استقرار نظم و امنیت و حفاظت از جان و مال شهروندان را ارائه می دهد، تلاش برای بهبود بهره وری این خدمات از خطیرترین وظایفی است که اولویت ویژهای دارد. از این رو هدف پژوهش حاضر، مطالعه و بررسی مطالب مرتبط با بهره وری خدمات نیروی انتظامی و ارائه چارچوبی برای معرفی ابعاد، مولفه ها و شاخص های مرتبط و همچنین آزمودن این چارچوب با استفاده از داده های گردآوری شده از نمونه آماری تحقیق است. روش تحقیق حاضر بر مبنای هدف از نوع کاربردی بوده که تحلیل داده ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار در قالب تحلیل عاملی تاییدی صورت پذیرفته است. نتایج تحقیق به شکل چارچوب Smart PLS 2 نهایی در سه بعد عوامل راهبردی، کارکنان و خدمات آمده که هر کدام از عوامل به همراه مولفه ها و شاخص ها معرفی شده اند.
    کلیدواژگان: بهره وری، کیفیت خدمات، نیروی انتظامی، عوامل راهبردی، منابع انسانی
  • ابراهیم داودی، نرگس توکلی فخرآبادی صفحات 83-120
    شبکه های رایانه ای به دلیل فراگیری روزافزون و تبدیل شدن به یک زیرساخت راهبردی، با چالش نفوذپذیری مواجه شده اند؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف شناخت راهکارهای پدافند غیرعامل در مقابله با حملات نفوذ به شبکه های رایانه ای انجام شد. برای این منظور پس از تبیین شبکه های رایانه ای، آسیب پذیری های منجر به حملات نفوذ این حوزه احصاء و به تناسب هر حمله، اقدامات پدافند غیرعامل متناسب، از ادبیات نظری و پرسش نامه 31 گویه ای محقق ساخته استخراج شد. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی تحلیلی است و جامعه آماری آن شامل مسئولان، کارشناسان و متخصصان شبکه های رایانه ای معاونت فناوری اطلاعات ناجا است که در مجموع بالغ بر 112 نفر هستند. به منظور انتخاب حجم نمونه آماری با استفاده از روش تعیین حجم نمونه کوکران، تعداد 87 نفر انتخاب شدند. با توجه به طبقاتی بودن جامعه آماری و نسبت های متفاوت بین آن ها، از روش نمونه گیری طبقاتی استفاده شد. پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش طراحی شد که «آیا رعایت اقدامات پدافند غیرعامل، میزان حملات نفوذ به شبکه های رایانه ای را کاهش می دهد؟». همچنین فرضیه اصلی آن به این صورت تبیین شد که «رعایت اقدامات پدافند غیرعامل، میزان حملات نفوذ به شبکه های رایانه ای را کاهش می دهند». همچنین از دو روش آمار توصیفی (جداول توزیع فراوانی، مشخصه های آماری و نمودار) و آمار استنباطی (آزمون آماری خی دو) به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برخی از نتایج پژوهش عبارت اند از: راه کارهای پدافند غیرعامل مورد سنجش در این پژوهش، از پایداری بیشتری در برابر حملات نفوذ برخوردار بوده و به دنبال آنها، امنیت پایدارتری نیز برای شبکه فراهم می کنند. همچنین اختفاء نرم افزاری راه های نفوذ به سامانه ها به وسیله کلمات عبور قوی و مطمئن و همچنین به وسیله دیوار آتش ها، اختفاء فیزیکی سرویس ها و پورت های غیرضروری و مدنظر نفوذگران و درنهایت فریب نفوذگران از طریق منحرف کردن آنها از منابع اصلی شبکه های رایانه ای، از دیگر نتایج این تحقیق است.
    کلیدواژگان: شبکه های رایانه ای، حملات نفوذ، پدافند غیرعامل، اختفاء، پوشش، فریب
  • صیاد درویشی، عبدالرحمن میرزاخانی صفحات 121-146
    زمینه و هدف
    بسیاری از سازمان های خدماتی از جمله پلیس برای تحقق اهداف خود نیازمند جلب اعتماد و افزایش مشارکت مردم در تصمیمسازی ها میباشند. از آنجایی که نیازهای خدماتی مردم در بعد انتظامی به فراخور شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی محلات متنوع است لزوم مداخله جامعه محلی در کمک به تحقق اهداف پلیس امری مهم محسوب میشود؛ بنابراین سازمان پلیس باید در جستجوی پیادهسازی مولفه هایی باشد که زمینه مشارکت و مداخله جامعه محلی را در کمک به دستیابی به اهداف از جمله نظم اجتماعی فراهم نماید. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی بر مداخله جامعه محلی در نظم اجتماعی می باشد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و با روش توصیفی- تحلیلی با استفاده از شیوه پیمایش است. جامعه آماری پژوهش حاضر که با بهرهگیری از روش نمونه گیری طبقهای انتخاب شده اند، مسئولان رده 1 و 2 انتظامی استانهای جنوب و جنوب غرب کشور شامل استانهای خوزستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و بوشهر میباشند و بر اساس فرمول تعیین حجم نمونه تعداد 110 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد 22 سئوالی رفتار شهروندی سازمانی باتمان و اورگان 3 بوده است. روایی ابزار به وسیله روایی صوری تایید و پایایی پرسش نامه نیز با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ 79 درصد محاسبه شده است. برای تحلیل توصیفی داده های حاضر از شاخصهای پراکندگی مرکزی از قبیل میانه، میانگین، انحراف معیار و درصدگیری و استفاده شده است. یافته ها SPSS تک نمونه ای در بسته نرمافزاری t برای تحلیل استنباطی از آزمون همبستگی است.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که از نظر جامعه نمونه مورد مطالعه بین رفتار شهروندی سازمانی و مداخله جامعه محلی در نظم اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد؛ به این معنا که انجام رفتار شهروندی در قسمت های اجرایی پلیس از جمله کلانتری ها و پاسگاه ها بر مداخله جامعه محلی در نظم اجتماعی تاثیر دارد. بنابراین نتایج تحقیق بیانگر آن است که به هر میزان ابعاد و شاخصهای رفتار شهروندی سازمانی در مجموعه سازمان و بهویژه در یگان های اجرایی مورد توجه قرار گرفته و بهبود یابند، رغبت مداخله جامعه محلی در نظم اجتماعی بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، نظم اجتماعی، جامعه محلی
  • الهام آخوندزاده، زینب محمدیانی، محسن احمدوند، حدیثه خدادادی ابیازنی صفحات 147-172
    مدیریت ارتباط با شهروند یکی از مباحث مهم و اصلی در مدیریت دولتی نوین به شمار می رود. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بخش های حاکمیتی دولت، عهده دار ارائه بخشی از خدمات دولتی در کشور می باشد که این خدمات عمدتا موردنیاز عامه شهروندان می باشد. امروزه با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، به کارگیری فناوری اطلاعات در سازمان نیروی انتظامی به منظور بهبود ارائه خدمات و جلب رضایت شهروندان نه تنها به عنوان یک انتخاب بلکه به عنوان یک نیاز، ضرورت دارد. هدف این تحقیق بررسی رضایت مندی شهروندان با رویکرد مدیریت ارتباط با شهروند است. بر این اساس، در این تحقیق رضایت شهروندان از نحوه ارائه خدماتی که در حال حاضر، در مراکز پلیس+ 10 ارائه می شود و همچنین اثر ارائه الکترونیک خدمات بر رضایت شهروندان بررسی شده است. روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد و با استفاده از پرسشنامه اطلاعات لازم جمع آوری شده است. جامعه آماری تحقیق، شهروندان شهر تهران و حجم نمونه 100 نفر می باشد که با استفاده از فرمول نمونه کیفی در جامعه نامحدود به دست آمده است. فرضیه های تحقیق با استفاده از آزمون دوجمله ای بررسی شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که شهروندان از معیارهای سهولت امر پرداخت، زمان شخصی، نحوه برخورد متصدی، امکان تصحیح در خطاهای کاربر، آسانی انجام فرایند، دسترسی به محل اخذ خدمات، نحوه پیگیری مراحل کار و ارتباط با سازمان های مرتبط، در مراکز پلیس+ 10 راضی نیستند و به نظر شهروندان بهره گیری از ارائه خدمات برخط سبب سهولت انجام فرایند و بهبود نحوه پیگیری خدمات خواهد شد.
    کلیدواژگان: پلیس+ 10، مدیریت ارتباط با شهروند، دولت الکترونیک
|
  • Nader Zali, Masoud Zamanipour, Seyyed Ahmad Mir, Mohammad, Tabar, Akbar Velayi Pages 1-26
    Present research is aimed examines the impact use of media on cultural security Tehran metropolitan. The theoretical framework of this study is Giddens theory of security and the Copenhagen School of Security. The present study was a survey using questionnaires with a sample size of 400 cases among youth 18 to 33 years was conducted in metropolitan Tehran. The sampling method is stratified cluster sampling. The results show that the mean cultural security and its dimensions (identity and values) are moderate to high. The results show that the strongest predictor variable of cultural security are local media use (beta =. 32), satellite use (beta = -.13) and Internet use (beta = -.11). Nowadays, with the rapid increasing in society, an increase in the use of Internet and satellite increases the interval time -place is their own living environment that according to Giddens's theory is that this will lead to a loss of cultural security. The local media also due to interval time - place where people are less conducive to increased cultural security.
    Keywords: Cultural Security, Identity, Values, Use of Media, Tehran
  • Mohsen Cheshmberah, Mohammad Ghasemi, Mahdi Karbasian, Ali Reza Yavari, Bijan Khayyambashy Pages 27-52
    An era that we live in, is the age of information and communication; In these days knowledge is a huge advantage and ignorance is an irreversible weakness. The development systems of knowledge-based, knowledge management is considered as a key component in the development strategy. Therefore, it is necessary to design and implement the indigenous pattern of knowledge, technology and innovation in the police, tailored to particular circumstances and capacities to build and strengthen the crisis management framework. Knowledge management and timely and reliable access to events with the support of new technologies, are the crisis management process requirements and with creation of nobility information, that is a process of knowledge management, it has a significant role in identifying threats, analyze problems, identify patterns, decision-making and effective measures by the authorities in planning and decision-making. The main purpose of this study is to provide a strategy model to explain the police knowledge management in managing the crisis and its impact based on knowledge so that by taking the advantage of reliable news and information, be able to achieve the appropriate level of situational awareness and of nobility information for the excellence of decision and creation of centralized management, operational guidance and effective control of the crisis on the basis of the mission. This article that is written base on review and integration of two orientation of management studies with a library and documentary method and taking advantage of the scientific and empirical evidence of upstream, explain four basic principles of knowledge management in crisis management, including the detection, analysis, insight and impact and so explains the various stages of the crisis on the basis of the proposed model in the security-disciplinary policies.
    Keywords: Knowledge Management, Crisis Management, Disciplinary Crises, Surprising
  • Mahdi Bashiri, Majid Jalili, Arash Rezazadeh, Ali Reza Sharafi Pages 53-82
    Productivity is considered as one of the major factors influencing economic activities. Accordingly, for service organizations, one of the key ways of gaining advantages related to price and quality of services is incomes from the productivity. On the other hand, service section as one of the main economic factors of counties, plays an important role in quality development. Therefore, improvements in productivity of services have a major impact on economic development as well as competitive power of organizations. The Police, as one of the service organizations, needs to bolster its services continuously. As the police has some major services such as the establishment of order and security and protect the lives and property of citizens, it is very important to try to improve its services. In this regard, this paper aims to study and investigate aspects relating to Police services’ productivity and to propose a framework regarding the relevant dimensions, factors, and indicators as well as to test this framework through data gathered from the resarch’s sample. The research methodology in this study is practical in terms of objectives and data was analysed via the Structural Equation Modeling (SEM) technique with the Smart PLS 2 software package in terms of confirmatory factor analysis (CFA). The findings are represented as a final framework containing three dimensions: strategic factors, employees, and services each corporated with several factors and indicators.
    Keywords: Productivity, Service quality, the Police, Strategic factors, Human Resources
  • Ebrahim Davoodi, Narges Tavakkoli Pages 83-120
    This study aims at identifying strategies to counter the influence of attacks on computer networks was based on the principles of passive defense. For this purpose the explanation of computer networks, intrusion attacks and vulnerabilities leading to the area were collected and fit every attack, passive defense measures appropriate to the theoretical literature and the 31 -item questionnaire was constructed to extract. Methods this study was a descriptive - analytical and statistical population of all officials, experts and IT professionals, computer networks deputy police formed a total of 112 people. In order to select the sample size used to determine sample size Cochran, 87 people were selected. Due to the difference between the class ratios of the population, the sampling method was used in class. The present study was designed to seek answers to the question "strategies to penetrate computer networks attacks based on the principles of passive defense are the police?" The main theory of the case, explaining that "the observance of passive defense measures, the influence of attacks on computer networks reduce. " Finally two methods of descriptive statistics (frequency tables, charts and statistical characteristics) and inferential statistics (chi-square) was used to analyze the data. The results of the research strategy of concealment, cover, deception, and dispersion is to reduce the attack to penetrate computer networks.
    Keywords: Computer Networks, Intrusion Attacks, Passive Defense, Concealment, Cover, Deception
  • Sayyad Darvishi, Abd Al Rahman Mirzakhani Pages 121-146
    Background
    Many service organizations including the police to accomplish their goals need to Confided and enhance people's participation in decision-making. Since the needs of people in the security services, according to cultural, social and economic communities is varied; necessity of local community involvement is important in helping to achieve the objectives of the police, so the police should seek the participation and implementation of components local community involvement in helping to achieve the goals of the social order. The aim of this study was to identify the relationship between organizational citizenship behavior on local community involvement in the social order.
    Methods
    The purpose of the present study is practical and is provided with descriptive- analytical Procedure, using the survey methods. Statistical population of this study, which utilizes the Stage sampling were selected, law enforcement officials in Category 1 and 2 provinces South and South West of the country, including the provinces of Khuzestan, Ilam, Lorestan, Chahar Mahal and Bakhtiari, and Bushehr are based on The formula to determine the sample size of 110 patients were selected. Research instrument is standard questionnaire of 22 questions of Batman and Oregon's organizational citizenship behavior. Validity was confirmed by the a face validity and reliability of the questionnaire is calculated by using Cronbach's alpha formula 79%.To Descriptive analysis the data central distribution indicators is used; Such as median, average, standard deviation, percent, and the inferential analysis correlation and singlesample t test in SPSS software package. Findings and
    Conclusions
    The results showed that In terms of Sample population Studied there is a significant relationship between OCB and local community involvement in the social order; this means that Citizenship Behavior is effective in the police executive, including police stations and outposts on local community involvement in the social order. The results show that when dimensions and indicators of organizational citizenship behavior considered; Willingness of local community involvement in the social order will improved especially in executive units.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Social Order, The Local Community
  • Elham Akhondzadeh, Zeinab Mohammadiani, Mohsen Ahmadvand, Hadiseh Khodadadi Abiazani Pages 147-172
    Citizen relationship management is one of important and basic subjects in new governmental management. The police of Iran, as one of the governmental ruling sections, is responsible for representing a part of governmental services in the country that is a need for all citizen. Today with information and connection technology improvement, using information technology in NAJA, not only is a choice but also is a need. In order to improve services and citizen satisfaction is necessary. The purpose of the research is to increase the citizen satisfaction with approach of citizen relationship management. Accordingly, in this paper, citizen satisfaction has been evaluated and analyzed through representing services by POLICE+10 centers and also the effects of representing e-services in it. Research methodology is metric-descriptive and is gathered from questionnaires. The population included the citizens of Tehran and the sample is 100 person which has been resulted from quantity sample formula in unlimited society. Research hypotheses have been evaluated by binomial test. The results show that citizen are not satisfied with ease of payment, personal time, receptionist attitude, user mistakes correction availability, easy process, access to location services, track process and connection with related organizations and believe that using online services will results ease of process and improve track in representing services.
    Keywords: Police+10, Citizen Relationship Management, E, government