فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 5 (پیاپی 76، امرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمانه محمدپور، محسن جوشن لو صفحات 353-366
    زمینه و هدف
    پیامدهای احتمالی اختلالات روانی بر کنشگری بهینه افراد در زندگی روزانه در پژوهش های قبلی مورد توجه کافی قرار نگرفته است. برای پر کردن این خلاء، این پژوهش با هدف بررسی رابطه اختلال اضطراب منتشر و اختلال شخصیت وسواسی- جبری با بهزیستی روانشناختی دانشجویان از طریق متغیر میانجی عشق پرشور وسواسی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی بود. در این پژوهش 300 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان از بهمن تا نیمه اسفند ماه سال 1393 به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه ها شامل سوالات جمعیت شناختی، مقیاس بهزیستی روانشناختی (PWBS-18)، مقیاس عشق پرشور (PLS) و آزمون بالینی چند محوری میلون-3 (MCMI-III) بود. برای تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ارتباط بین بهزیستی روانشناختی با عشق پرشور وسواسی (44/0- =r)، اختلال اضطراب منتشر (28/0-=r) و اختلال شخصیت وسواسی- جبری (27/0- =r) منفی و نسبتا ضعیف می باشد (01/0p<). نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که، طبق انتظار، این ارتباط کاملا با عشق پرشور وسواسی میانجی گری می شود.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد عشق پرشور وسواسی یک عامل مهم احتمالی است که از طریق آن اثرات منفی اختلال اضطراب منتشر و اختلال شخصیت وسواسی- جبری بر بهزیستی روانشناختی گذاشته می شود. روانشناسان می توانند براساس نتایج چنین پژوهش هایی به گسترش روش های بالینی مناسب برای بهبود روابط عاطفی جوانان و پرورش مهارت های مدیریت هیجانات به منظور مدیریت اثرات نامطلوب اختلالات روانی اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، عشق پرشور وسواسی، اختلالات روانشناختی، دانشجویان
  • فاطمه الله یاری، صدیقه فیاضی، سیمین جهانی، امل ساکی مالحی صفحات 367-378
    زمینه و هدف
    کیفیت مراقبت های پرستاری و عملکرد پرستاران در حیطه مراقبت از بیمار تحت تاثیر رعایت ارزش های حرفه ای می باشد. مطالعات نشان می دهند شخصیت فرد نقش مهمی در ارزش های حرفه ای وی دارد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط ویژگی های شخصیتی و ارزش های حرفه ای در پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی بر روی 200 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1393 انجام شد. پرستاران به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی، پرسشنامه ویژگی های شخصیتی NEO و فرم تجدید نظر شده ارزش های حرفه ای پرستاری در اختیار آنها قرار داده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد بین برخی از ویژگی های شخصیتی و جنسیت ارتباط معنی دار وجود دارد (05/0>p)، اما بین ارزش های حرفه ای و هیچیک از مشخصات دموگرافیک ارتباط معنی داری مشاهده نشد (05/0).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد برخی از ویژگی های شخصیتی ممکن است با برخی از ارزش های حرفه ای پرستاران رابطه داشته باشد. لذا این ویژگی ها در انتخاب نیروی انسانی باید مد نظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، ارزش های حرفه ای، پرستاران
  • مصعب قادری، مرتضی نصیری، یدالله ذاکری، رستم خدری میر قائدی صفحات 379-392
    زمینه و هدف
    هوش هیجانی مجموعه ای از هیجانات، عواطف، دانش اجتماعی و توانمندی هایی است که فرد را جهت تطابق با محیط آماده می کند. با توجه به اهمیت هوش هیجانی و عدم اطلاعات کافی از میزان آن در میان دانشجویان، این مطالعه با هدف بررسی هوش هیجانی در دانشجویان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 303 دانشجو در دانشگاه های جندی شاپور، آزاد و چمران اهواز در سال 1393 انجام شد. داده بوسیله فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه هوش هیجانی Bradbry-Graves جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و روش های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (t-test، ANOVA، TUKEY) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    هوش هیجانی اکثر دانشجویان (23/77%) در سطح متوسط قرار داشت. میانگین نمره کلی هوش هیجانی 26/9±02/77 و میانگین نمرات مقیاس های خود آگاهی، خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه به ترتیب 58/5±81/82، 93/13±47/70، 30/7±36/81 و 26/10±44/73 بود. بین هوش هیجانی کلی و متغیر های سن، جنس، وضعیت اشتغال، وضعیت تاهل، مقطع تحصیلی، معدل کل و دانشگاه محل تحصیل ارتباط معنی دار وجود نداشت، در حالی که بین متغیرهای ذکر شده و برخی از مقیاس های هوش هیجانی ارتباط معنی دار مشاهده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نظر به متوسط بودن هوش هیجانی دانشجویان و عنایت به اهمیت هوش هیجانی در ارتقاء سلامت و موفقیت تحصیلی دانشجویان، پیشنهاد می گردد در برنامه آموزشی دانشگاه ها به هوش هیجانی و لزوم ارتقاء آن توجه لازم شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، موفقیت تحصیلی، دانشجو
  • سمیه صفرزاده، زینب محمودی خورندی * صفحات 393-404
    زمینه و هدف

    اختلالات خوردن از اختلالات شایع روانی/ روان تنی به شمار می روند که مشکلات فراوانی در سلامت جسمانی و عملکرد روانی را باعث می شوند. از این رو این مطالعه با هدف بررسی اختلالات خوردن در نوجوانان شهرستان گناباد انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش حاضر مقطعی است. نمونه این پژوهش را 1500 نفر از دانش آموزان 20 دبیرستان پایه اول و دوم شهرستان گناباد در سال 1393 تشکیل دادند که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب و در پژوهش شرکت داده شدند. جهت اجرای پژوهش از پرسشنامه نگرش به خوردن (26-EAT) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای اسکویر در نرم افزار SPSS استفاده گردید.

    یافته ها

    دامنه سنی شرکت کنندگان 13 تا 18 سال و میانگین و انحراف معیار سن 70/1 ± 50/15 بود. در این پژوهش 7/15 % از دانش آموزان در معرض اختلال خوردن قرار داشتند. شیوع اختلال بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی در این نمونه به ترتیب 1/1% و 2/3 % بود. بین دو جنس دختر و پسر در اختلال خوردن تفاوت معناداری وجود داشت (001/0=p). شیوع این اختلال با سن و پایه تحصیلی نیز ارتباطی معنادار داشت (001/0=p) و اختلال بی اشتهایی عصبی بین دو جنس (079/0=p)، در سنین و پایه های تحصیلی مختلف (115/0=p) شیوع یکسانی داشت. نتایج نشان داد فراوانی اختلال پرخوری در بین دختران بیشتر است. بنابراین بین دو جنس (014/0=p)، در سنین و پایه های تحصیلی مختلف (003/0=p) در شیوع این اختلال ارتباط معناداری وجود داشت (05/0p<).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد اختلال خوردن در دانش آموزان دختر شیوع بیشتری دارد که ممکن است به دلیل گسترش فرهنگ غرب، الگوهای نامناسب تغدیه ای، عوامل نژادی و طبقه اجتماعی که فرد در آن قرار دارد، باشد که بررسی این عوامل در پژوهش های مشابه توصیه می شود.

    کلیدواژگان: دانش آموز، اختلال خوردن، بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی
  • سجاد بشرپور، معصومه شفیعی، اکبر عطادخت، محمد نریمانی صفحات 405-416
    زمینه و هدف
    اجتناب از افکار مرتبط با رویدادهای آسیب زا در افراد آسیب دیده می تواند در بروز و تداوم اختلال استرس پس از سانحه نقش داشته باشد. با توجه به اهمیت این امر پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش اجتناب تجربی و ذهن آگاهی در پیش بینی علائم اختلال استرس پس از مواجهه با رویداد آسیب زا انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، تعداد 100 آزمودنی که از بین افراد آسیب دیده تحت حمایت کمیته امداد و بنیاد شهید شهرستان گیلان غرب در نیمه اول سال 1393 به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، شرکت داشتند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس اختلال استرس پس از سانحه Mississippi، پرسشنامه پذیرش و عمل و پرسشنامه ذهن آگاهی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج همبستگی نشان داد علائم اختلال استرس پس از سانحه با اجتناب تجربی ارتباط مثبت (768/0=r؛ 001/0>p)، ولی با نمره کلی ذهن آگاهی (351/0- =r؛ 001/0>p) و مولفه های مشاهده گری (328/0- =r؛ 001/0>p)، توصیف عمل (420/0- =r؛ 001/0>p)، عمل از روی آگاهی (263/0- =r؛ 009/0=p) ارتباط منفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون خطی نشان داد 63٪ از کل واریانس علائم اختلال استرس پس از سانحه به طور مسقیم به وسیله اجتناب تجربی و به طور معکوس به به وسیله ذهن آگاهی تبیین می شود و از میان مولفه های ذهن آگاهی توصیف عمل از روی آگاهی 21% از کل واریانس علائم اختلال استرس پس از سانحه را به طور معکوس تبیین کند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد اجتناب از افکار مربوط به رویدادهای آسیب زا و ذهن آگاهی پایین می تواند در علائم اختلال استرس پس از سانحه در افراد آسیب دیده نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: اجتناب تجربی، ذهن آگاهی، اختلال استرس، مواجهه، رویداد آسیب زا
  • محسن رضاییان، محمد زارع، بیدکی، مرضیه باختر، سمیه کارگر صفحات 417-426
    زمینه و هدف
    چنانچه اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه از مهارت های ارتباطی به صورت صحیح استفاده نمایند، کیفیت یادگیری دانشجویان افزایش خواهد یافت. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی سطح مهارت های ارتباطی اساتید دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در آموزش انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از یک پرسشنامه دو قسمتی استفاده شد. قسمت اول پرسشنامه شامل سوالات دموگرافیک (جنس، سن، سابقه تدریس، نوع استخدام، رتبه دانشگاهی، تعداد واحدهای درسی، فعالیت های اجرایی، گروه، دانشکده محل تدریس، شرکت در کارگاه مهارت های ارتباطی) و قسمت دوم شامل سوالات آزمون مهارت های ارتباطی (Communication Skills Test-Revised) بر اساس مقیاس لیکرت پنج گزینه ای بود. اطلاعات با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و آزمون های ضریب همبستگی و اختلاف میانگین ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین کل مهارت ارتباطی 7/25±92/56 بدست آمد. بین مهارت ارتباطی با متغیرهای سن، جنس، سابقه تدریس، تعداد واحد درسی، گروه، دانشکده، رتبه علمی، فعالیت اجرایی، نوع استخدام و شرکت در کارگاه مهارت ارتباطی، رابطه آماری معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    مهارت کلی اعضای هیات علمی رفسنجان در حد متوسط برآورد گردید. نتایج مطالعه بر لزوم آموزش بیشتر اساتید در جهت افزایش مهارت های ارتباطی آنها تاکید دارد.
    کلیدواژگان: مهارت ارتباطی، هیات علمی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • سجاد علیزاده، کیومرث امینی صفحات 427-434
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل بیماریزای انسان در جهان می باشد. استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین با عفونت های بیمارستانی مرتبط می باشد. اخیرا ابتلا به عفونت های استافیلوکوکی مرتبط با جامعه شناخته شده اند. هدف مطالعه حاضر، جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و شناسایی ژن حدت پنتون والنتین لوکوسیدین و ژن مقاومت به متی سیلین در نمونه های بالینی با استفاده از تکنیک PCR بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی پس از جمع آوری نمونه ها، آزمون های مختلف بیوشیمیایی و میکروبی انجام و سپس آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن بر اساس دستورالعمل CLSI با آنتی بیوتیک هایی از گروه های مختلف انجام گردید. جهت شناسایی ژن های حدت و مقاومت از آزمون PCR چندگانه ای استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد فراوانی ژن مقاوم به متی سیلین (mecA) در نمونه های بالینی 50 % و ژن PVL 5/2% بود. در میان آنتی بیوتیک ها، مقاومت به آزیترومایسین، لینزولید، اوفلوکساسین و متی سلین به ترتیب 5/32 %، 35%، 5/27 % و 5/27% بیش از سایر آنتی بیوتیک های مورد آزمایش بود.
    نتیجه گیری
    به دلیل اهمیت استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان مهمترین عامل بیماریزا در کشورهای در حال توسعه و با توجه به افزایش روزافزون مصرف و مقاومت نسبت به عوامل آنتی باکتریال خطر جدی سلامت جامعه را تهدید می کند. روش PCR چندگانه ای یک روش ساده، حساس، کم هزینه، نسبتا سریع و بسیار اختصاصی است که توانایی شناسایی چندین ژن را نیز به طور همزمان دارد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، آنتی بیوگرام، ژن مقاوم به متی سیلین، ~ لوکوسیدین پنتون والنتین، واکش زنجیره ای پلی مراز چندگانه ای
  • فرزاد ملاحسینی فومنی، سیده فاطمه شمس، زهرا آریان پور صفحات 435-440
    زمینه و هدف
    بعد از سیستم گروه خونی ABO، Rh یکی از مهمترین سیستم های گروه خونی است که سازگاری آن یکی از شروط اساسی در انتقال خون است. دو ژن CE و D واقع در کروموزوم شماره 1، پروتئین های سیستم Rh را کدگذاری می کنند. همچنین، آنتی ژن D عملکرد ایمونوژنیک دارد. در این گزارش به شرح موردی با فنوتیپ نادر Rh–D، می پردازیم.
    شرح مورد: آقای 49 ساله که در یک نوبت 2 واحد خون +O دریافت کرده بود، در این گزارش مورد بررسی قرار گرفت. وی که برای جراحی پیوند کلیه در بیمارستان بستری بود، Cross-Match مکررا ناسازگار داشت. آزمایشات سرولوژیک بیمار نشان می داد وی یک فنوتیپ نادر Rh–D، با شیوع یک نفر در ده هزار نفر دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت آنتی ژن های سیستم Rh در بروز عوارض ناشی از تزریق خون، تعیین فنوتیپ گلبولی و تهیه خون اتولوگ به جلوگیری از وقوع عارضه کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: فنوتیپ D، گروه خونی ارهاش، تزریق خون
|
  • S. Mohammadpour, M. Jooshanlou Pages 353-366
    Background And Objective
    Possible implications of psychological disorders for optimal functionality in daily life have not received enough attention in the literature. To fill this gap, the present study investigated the relationship between generalized anxiety disorder and obsessive-compulsive personality disorder and psychological well-being through the mediator variable of passionate obsessive love.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, three hundred students of Lorestan University of Medical Sciences were recruited using multi-stage cluster sampling method from January to mid-February 2014. The questionnaires consisted of demographic questions, the Psychological Well-being Scale (PWBS-18), the Passionate Love Scale (PLS-30) and the Millon Clinical Multi axial Inventory-III (MCMI-III). Descriptive indices and structural equations model were used for data analysis.
    Results
    The results indicated that the relationship between psychological well-being with obsessive love (r= -0.44), generalized anxiety disorder (r= -0.28) and obsessive-compulsive personality disorder (r=-0/27) was negative and relatively weak (p<0.001). The results of structural equation modeling demonstrated that, as expected, this relationship was fully mediated by passionate obsessive love.
    Conclusion
    These results indicate that passionate obsessive love may be an important factor through which the negative effects of generalized anxiety disorder and obsessive-compulsive personality disorder on psychological well-being are brought about. Psychologists could draw on these results in order to develop appropriate clinical techniques to improve romantic relationships in young people, and cultivate emotion management skills in order to manage the adverse effects of mental disorders.
    Keywords: Psychological well, being, Passionate obsessive love, Mental disorders, Students
  • F. Allahyari Bayatiani, S. Fayazi, S. Jahani, A. Saki Malehi Pages 367-378
    Background And Objective
    The quality of nursing cares and nurses’ performance in patient care dimension is affected by the professional values. Studies have shown that a person's personality has an important role in professional values. This research aimed to investigate any probable relationship between personality characteristics and professional values among nurses.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 200 nurses working in educational hospitals of Ahwaz University of Medical Sciences in 2014. Nurses were randomly selected and fulfilled demog raphical checklist, NEO Personality Inventory and Nursing Professional Values Scale- Revised (NPVS-R). Data was analyzed using t-test, one -way ANOVA and Pearson's correlation test.
    Results
    Findings showed a significant relationship between the sex and some personality characteristics (p<0.05), whereas any significant relationship was observed between demographical charactristics and professional values (p>0.05). There was a significant and inverse relationship between neuriticism and some professional values. In addition, a significant and positive relationship was observed between extroversion, agreeableness and conscientiousness and some professional values (p<0.05). However, it was seen any significant relationship between openness and professional values (p>0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that there is a significant relationship between some personality characteristics and some professional values of nurses. So, these characteristics should be considered in employing nurses.
    Keywords: Personality characteristics, Professional values, Nurses
  • M. Ghaderi, M. Nasiri, Y. Zakeri, R. Khedri Meirghaidi Pages 379-392
    Background And Objective
    Emotional intelligence is a series of emotions, feelings, social knowledge and abilities that prepare people to adapt to the environment. Considering the importance of emotional intelligence and lack of information about its quantity among students, this study aimed to investigate emotional intelligence of students.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 303 students of the Jundishapur, Azad and Chamran Universities of Ahvaz in 2014. Data was collected by demographic checklist and emotional intelligence Bradbry-Graves questionnaire and analyzed by SPSS19 software using descriptive (mean and standard deviation) and inferential (t-test, ANOVA, Tukey) statistical methods.
    Results
    Emotional intelligence of most students (77.23%) was in the middle range. Mean of emotional intelligence score of students was 77.02±9.26 and the mean scores of self-consciousness, self-management, social awareness and relationship management subscales were 82.81±5.58, 70.47±13.93, 81.36±7.30 and 73.44±10.26, respectively. Results showed no significant relationship between total emotional intelligence and students age, sex, job, marital status, degree, overall grade point average and kind of university, while a significant relationship was seen between some emotional intelligence subscales and above variables (p<0.05).
    Conclusion
    As emotional intelligence of most students was medium and regarding its importance in students’ health promotion and their academic improvement, it is suggested that the university authorities should pay more attention to developing educational programs in the dimension of emotional intelligence among students.
    Keywords: Emotional Intelligence, Academic improvement, Student, Ahvaz
  • S. Safarzade, Z. Mahmoody Khorandi Pages 393-404
    Background And Objective

    Eating disorders are common mental / physical health disorders which cause psychosomatic and psychological dysfunction and also the poor quality of life and even death. The purpose of this study was to investigate the prevalence of eating disorders among adolescents of Gonabad city.

    Materials And Methods

    This is a cross-sectional study. The samples were attained from the first- and second- grade students of 20 high schools of Gonabad city in 2014. They were selected by stratified randomization and Participated in this study. Data were obtained using eating attitudes questionnaire (26- EAT). Chi-square test was used for data analysis.

    Results

    The participants were in the 13-18 age range with an average of 15.50±1.70. In this study, 15.7% of students were at risk for eating disorders. Mental anorexia disorder and bulimia were, 1.1% and 3.2%, respectively.There was a significant difference in eating disorder between girls and boys (p= 0.001). The prevalence of this disorder also had a significant association with age and educational level (p= 0.001). The prevalence of mental anorexia disorder was similar between the opposite sex (p= 0.079) and various educational levels (p=0.115). The results showed that the prevalence of eating disorders among girls is higher. There was a significant association in prevalence of this disorder among these opposite sexes (p=0.014), with different ages and grads (p=0.003).

    Conclusion

    The results showed that the eating disorders are more common in girls which may be due to the expansion of the West culture, poor nutritional patterns, racial and social factors. It is recommended to investigate the mentioned factors in a similar study.

    Keywords: Student, Eating disorders, Mental anorexia, Bulimia
  • S. Basharpoor, M. Shafiei, A. Atadokht, M. Narimani Pages 405-416
    Background And Objective
    Avoidance of thoughts related to traumatic events in traumatized people can play a role in incidence and persistence of posttraumatic stress disorder (PTSD). Given the importance of this issue, the current study was conducted in order to determine the role of experiential avoidance and mindfulness in predicting the symptoms of the PTSD in people exposed to trauma.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 100 subjects were selected through the stratified random sampling from traumatized people who are supported by Emdad Committee and Bonyade Shahid organization located in Gilan Gharb city. Mississippi Scale for PTSD, Acceptance and Action Questionnaire and Mindfulness Questionnaire were used for gathering data. Collected data were analyzed by Pearson’s correlation coefficient test and multiple linear regression.
    Results
    The correlation results showed that the symptoms of PTSD have positive relationship with experiential avoidance (r=0.768; p<0.001) and negative relationship with total score of mindfulness(r=-0.351; p<0.001) and components of observing (r=-0.328; p<0.001), mindful describing (r=-0.420; p<0.001), non-judgmental acceptance (r=-0.263; p=0.009). The results of linear regression analysis showed that 63% of variance of posttraumatic symptoms was positively explained by experiential avoidance and negatively by mindfulness (mindful describing).
    Conclusion
    The results of the current study show that the avoidance of thoughts related to the traumatic events and low mindfulness can play a role in predicting the symptoms of PTSD in traumatized people.
    Keywords: Experiential avoidance, Mindfulness, Posttraumatic stress disorder (PTSD), Exposure, Traumatic event
  • M. Rezaeian, M. Zare, Bidaki, M. Bakhtar, S. Kargar Pages 417-426
    Background And Objective
    The learning quality of students would be increased provided that university professors and academy members utilize appropriately communication skills. Therefore, this study was conducted in order to investigate the status and level of communication skills of Rafsanjan University of Medical Sciences (RUMS) faculty members.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a two-part questionnaire was used. The first section has been designated to demographic questions including gender, age, the history of teaching, the administrative type of engagement, academic rank, number of presented credits, administrative duties, department, school and participation in communication skills workshops. The second part consisted of questions of Communication Skills Test-Revised based on Likert's five-choice scale. The data were analyzed by descriptive and analytical statistical methods including correlation coefficient, and comparison of means tests.
    Results
    The score of communication skills in our study was equal to 92.56±7.25. There was no statistically significant relation between communication skills score and variables such as age, gender, the history of teaching, the number of presented credits, department, school, academic rank, administrative duties, the administrative type of engagement, and participation in communication skills workshops.
    Conclusion
    Overall,the level of communication skills of RUMS faculty members was determined as intermediate compared to that of their colleagues in other Iranian universities. The results emphasize that academy members need to be educated more for these skills.
    Keywords: Communication skill, Academy member, Rafsanjan University of Medical Sciences
  • S. Alizadeh, K. Amini Pages 427-434
    Background And Objective
    Staphylococcus aureus is a major pathogen of human in the world. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus is associated with nosocomial infections. Recently, staphylococcal infections have been associated with the community. The purpose of this study was to isolate and identify Staphylococcus aureus virulence Panton-Valentine leukocidin (PVL) and methicillin resistance genes in clinical samples using PCR techniques.
    Materials And Methods
    In this experimental study after collecting samples, it was performed biochemical and microbial tests and then antibiotic susceptibility testing by disk diffusion method according to CLSI guidelines with antibiotics of different groups. To identify the virulence and resistance genes multiplex PCR test was used.
    Results
    The findings showed that the prevalence of methicillin-resistant gene (mecA) in clinical samples are 50% and PVL 2.5%, respectively. Among the antibiotics, resistance to azithromycin, linezolid, ofloxacin and methicillin were 32.5%, 35%, 27.5% and 27.5%, respectively.
    Conclusion
    There is a serious threat for public health because of the importance of Staphylococcus aureus as a major pathogen in developing countries and due to the increasing use of antibacterial agents. Multiplex PCR is a simple, sensitive, inexpensive, relatively quick, and very unique test to identify multiple of genes, simultaneously.
    Keywords: Staphylococcus aureus, mec A, Panton, Valentine Leukocidin, Multiplex PCR
  • F. Molahosseini Foomani, S.F. Shams, Z. Arianpour Pages 435-440
    Background And Objective
    Of all blood group systems, RH is one of the most important blood groups, which its compatibility is one of the essential principals of transfusion. Two genes (RhD and RhCE) locate on chromosome 1, and encode the Rh proteins. RhD is an immunogenic antigen. We describe a rare Rh phenotype D-- in this report.Case Report: A forty- nine- year- old man, who received two O+ packed cells once time was studied in this report. He was admitted to hospital for kidney transplantation that reiterative mismatch cross matches were seen. Serologic tests of patient showed a rare Rh phenotype D-- with frequency of one in ten thousand.
    Conclusion
    Considering the importance of Rh in blood transfusion complications, typing erythrocyte and preparing autologous blood will reduce transfusion complications.
    Keywords: D, Phenotype, Transfusion, Rh blood group