فهرست مطالب

رخساره های رسوبی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 13، زمستان 1393)

نشریه رخساره های رسوبی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 13، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محبوبه امیدوار، حمزه مهرابی، فرشته سجادی صفحات 158-177

    توالی های کربناته سازند سروک از آلبین پسین تا تورونین میانی در بخشهای مختلف منطقه جنوب غربی ایران و خلیج فارس نهشته شده اند و به همراه سازند کربناتی ایلام دومین مخزن نفتی بزرگ ایران به شمار می روند. به منظور تعیین محیط رسوب گذاری، مطالعات رخساره ای بر روی توالی های این سازند در چاه شماره 63 واقع در بخش غربی میدان نفتی اهواز آن انجام شده است. از دیدگاه سنگ شناختی، بخش بالایی سازند سروک در این چاه شامل سنگ آهکهای تمیز تا آرژیلی است که در قسمتهایی، به طور بخشی دولومیتی شده اند. بر این اساس تعداد 15 رخساره میکروسکپی در 6 کمربند رخساره ای در این سازند معرفی گردیده اند. بر اساس آنالیزهای رخساره ای انجام شده برای سازند سروک در این میدان، محیط رسوبی رمپ کربناته کم شیب معرفی شده و توزیع رخساره ها و مجموعه های رخساره ای در الگوی مذکور مورد بررسی قرار گرفته است. آنالیزهای فراوانی با ترسیم نمودار دایره ای برای بررسی فراوانی رخساره های مختلف انجام گرفته اند. مطالعات زیست چینه ای انجام شده بر روی میکروفسیلهای موجود، به معرفی سه زون زیستی در فواصل مورد مطالعه از سازند سروک منجر گردیده اند که عبارتند از زون زیستی تجمعی Nezzazata–Alveolinids به سن نسبی سنومانین، زون فراوانی خرده های رودیستی (Rudist debris) به سن نسبی سنومانین تورونین و زون تجمعی Moncharmontia apenninica-Nezzazatinella-Dicyclina به سن نسبی تورونین. بایوزونهای شناسایی شده با زونهای زیستی Wynd (1965) مقایسه گردیده اند.

    کلیدواژگان: سازند سروک، ریزرخساره، بایوزون، آنالیز فراوانی، میدان اهواز
  • حسن باقری فرهاد خوشبخت لیلا فضلی صفحات 178-195
    رخساره الکتریکی، واحدی از رسوبات یک توالی عمودی است که بر اساس قرائت نگارهای چاه پیمایی از واحدهای بالا و پایین خود قابل تفکیک است. برای شناسایی رخساره های الکتریکی توالی دو سازند کنگان و قسمت بالایی سازند دالان، از نگارهای چاه پیمایی با نظارت اطلاعات آنالیز مغزه حفاری چهار چاه (A، B، C و D) در میدان گازی پارس جنوبی استفاده شد. با توجه به این که تنها اطلاعات مغزه چاه A در دسترس بود، ابتدا به بررسی مقاطع نازک تهیه شده از پلاگهای مغزه حفاری در این چاه پرداخته شد که موجب شناسایی 12 ریزرخساره و 7 محیط رسوبی شد. برای شناسایی رخساره های الکتریکی با استفاده از این داده ها روش های خوشه بندی استفاده شد تا پاسخ نگارها و داده های مغزه در دسته های همگن قرار گیرند. در مطالعه حاضر، گونه های سنگی که خصوصیات مخزنی یکسانی دارند با استفاده از نمودار متقاطع تخلخل/تراوایی مغزه شناسایی شدند که بر این اساس 6 گونه سنگی شناسایی شد. پس از دسته بندی و واسنجی گونه های سنگی و ریزرخسار های حاصل از اطلاعات مغزه حفاری، مدلهای MRGC این رخساره ها در نگارهای چاه A نیز شناسایی شدند. مدل بهینه شده در چاه A در چاه های B، C و D به کار گرفته شد تا رخساره های الکتریکی را در این چاه ها که فاقد مغزه بودند شناسایی کند. برای کنترل کیفیت رخساره های پیش بینی شده در این چاه ها، میانگین خواص پتروفیزیکی هر یک از رخساره ها در چاه های مختلف با هم مقایسه گردید. همچنین این رخساره ها در 4 چاه باهم مطابقت داده شدند تا میزان همخوانی آنها با یکدیگر تعیین شود. در نتیجه تعداد 6 رخساره الکتریکی با خواص پتروفیزیکی متفاوت شناسایی شدند که ضعیف ترین کیفیت مخزنی متعلق به رخساره شماره 1 با سنگ شناسی غالب انیدریت لایه ای و بهترین کیفیت مخرنی متعلق به رخساره شماره 6 با سنگ شناسی غالب دولومیت و کلسیت با بافت گرینستونی بود. با توجه به دقت بالای نتایج به دست آمده، مدل به دست آمده در سایر چاه های میدان قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: رخساره الکتریکی، رخساره رسوبی، خوشه بندی، روش MRGC، نگارهای چاه پیمایی
  • عصمت بهرامی راد اهری پور رضا صفحات 196-207
    برشی از سازند دلیچای در ری آباد، (شمال شرق شاهرود) و در محور اصلی میامی جاجرم به ضخامت 166 متر مطالعه شده است. در این برش، رخنمون خوبی از سنگ آهکهای ژوراسیک میانی بالایی متوسط لایه تا توده ای وجود دارد که در میان خود، بین لایه های نازکی از شیل را دربرگرفته اند. مرز زیرین سازند دلیچای با سازند شمشک در برش مورد مطالعه و اغلب نقاط این منطقه، پوشیده است، اگرچه در برخی رخنمونهای اندک قابل مشاهده است. مرز بالایی این سازند با سازند لار نیز در این منطقه مشاهده نمی شود. برای تعیین رخساره ها و محیط رسوبی سازند دلیچای در برش ری آباد، بررسی های صحرایی و مطالعه مقاطع نازک میکروسکپی تهیه شده از نمونه های سنگی صورت گرفت. مطالعات انجام شده، به شناسایی سه گروه رخساره ای کربناته وابسته به محیطهای پهنه جزرومدی، لاگون، محیط سدی و 11 ریزرخساره میکروسکپی کربناته در سنگ آهکهای سازند دلیچای منجر گردید که به ترتیب در سه گروه رخساره ای A، B و C نام گذاری شده اند. رخساره های شناسایی شده در مجموع نشانگر زیرمحیطهای یک محیط دریایی کم عمق هستند. با توجه به شواهد رخساره ای، نهشته های کربناته سازند دلیچای در یک پلاتفرم کربناته نوع رمپ تشکیل شده اند.
    کلیدواژگان: سازند دلیچای، ری آباد، ژوراسیک میانی، بالایی، پلاتفرم کربناته رمپ، محیط دریایی
  • فرح جلیلی، فاطمه هادوی، مرضیه نطقی مقدم صفحات 208-217

    به منظور انجام مطالعات زیست چینه ای برمبنای نانوفسیلهای آهکی، نهشته های کرتاسه در برش شوشود (شمال بیرجند) به ضخامت 480 متر نمونه برداری شده اند. این برش چینه شناسی از نهشته های شیلی، مارن، ماسه سنگهای دریایی و سنگ آهکهای ماسه ای تشکیل شده است که در این میان بخشهای شیل و مارنی جهت نمونه برداری مناسب ترند. بر اساس مطالعات تاکسونومیکی، 10 جنس و 25 گونه شناسایی و عکس برداری شده اند. برمبنای نانوفسیلهای آهکی شناسایی شده در ضخامت مورد مطالعه بایوزونهای CC20، CC21، CC22، CC25 و CC26 از زون بندی Sissingh (1977) پیشنهاد می شود. براساس بایوزونهای تعیین شده، سن توالی مورد بررسی در این برش انتهای کامپانین پیشین تا انتهای ماستریشتین پسین خواهد بود. تنوع و فراوانی پایین گونه ها در این برش گویای شرایط نامساعد محیطی حاکم بر این حوضه جهت حضور نانوپلانکتونهای آهکی بوده ضمن این که عواملی از قبیل دیاژنز نیز سبب حفظ شدگی متوسط تا پایین نانوفسیلها شده است.

    کلیدواژگان: زیست چینه نگاری، کرتاسه، نانوفسیلهای آهکی، شوشود، بیرجند
  • بهنام رحیمی فرزین قائمی صفحات 218-235
    کوه های بینالود با تصادم خرد ورق ایران و توران در تریاس پسین تکوین یافته و کوه زایی های سیمرین و آلپین سبب کوتاه شدگی آن شده است. روی هم قرارگرفتن نسلهای مختلف ورقه های رورانده نوار چین خورده گسلیده، بینالود و البرز را ایجاد کرده است. شمال خاوری ایران که پیش از این یک حاشیه واگرا در کرانه جنوبی اقیانوس پالئوتتیس بوده است، در نتیجه تصادم و خمش لیتوسفر به یک حوضه فورلند دریایی تبدیل شده است. ستون چینه نگاری حوضه های فورلند معمولا از چند توالی رو به بالا درشت شو و کم عمق شو تشکیل می شوند که هر یک از آنها معرف یک مرحله بارگذاری و برداشت بار از لیتوسفر است. نسل اول راندگی ها، با رانده شدن ورقه رورانده مشهد (بقایای پالئوتتیس) بر روی طبقات رسوبی سازند شمشک و همزمان با کوه زایی سیمرین آغاز شده است. در نتیجه فرسایش ارتفاعات، مقادیر بسیار زیادی از رسوبات آواری به حوضه فورلند در جنوب حمل و به شکل طبقات کنگلومرایی و ماسه سنگی آغنج و طبقات آواری فریزی به سن ژوراسیک میانی نهشته شده اند. این توالی ها به سمت بالا درشت شو و ضخیم شو با جهت جریانی به سمت جنوب هستند. حرکات آلپ میانی در پایان کرتاسه، سبب تشکیل راندگی های نسل دوم بینالود، بالاآمدگی، فرسایش و حمل مواد آواری به سمت بالا درشت شو و ضخیم شو (حوضه فورلند) با سن پالئوژن شده است. این توالی بیانگر رسوب گذاری در بخشهای مختلف مخروطهای افکنه با جهت پیش روی به سمت جنوب هستند. راندگی های نسل سوم همراه با حرکات آلپ پسین، پس روی محیط دریایی به سمت جنوب و تشکیل محیط کولابی در حوضه فورلند را سبب شده اند. رسوبات تبخیری در قاعده توالی آواری نئوژن حاصل چنین فرآیندی است. بالاآمدگی نهشته های حوضه فورلند به وسیله راندگی های جدید و فرسایش آنها سبب حمل مقادیر فراوانی رسوبات آواری به سمت حوضه فورلند و ایجاد توالی رو به بالا درشت شو و ضخیم شو نئوژن تا عهد حاضر شده است.
    کلیدواژگان: تکتونیک، رسوبگذاری، بینالود، حوضه فورلند، راندگی
  • نصرالله عباسی صفحات 236-243
    طی مطالعات نئوایکنولوژی، دو نمونه ساخت رسوبی زیست زادی کمیاب Koilosoma (Hitchcock، 1858) در رسوبات آبرفتی ابهررود، شمال باختری ایران، یافت گردید. یکی از این نمونه ها با سطح پوششی حدود یک متر مربع، به صورت فرورفتگی هایی چند ضلعی می باشد. اندازه چند ضلعی ها و میزان فرورفتگی آنها یکسان بوده و تقریبا به صورت شش ضلعی هایی جلوه می کنند که با مرز مشخص، آرایشی شبیه لانه زنبور دارند. در مقایسه با نمونه های گزارش شده از ایالات متحده آمریکا، این ساخت زیست زادی ممکن است مربوط به آشیانه یا حفره نوزادان قورباغه باشد. نمونه دوم از نظر ریخت، آرایش و اندازه، مشابه نمونه قبلی است؛ با این تفاوت که به همراه اثرساز خود یعنی رفتگر ماهی sp. Nemacheilus مشاهده شد. جهت قرار گرفتن تمامی این ماهیان یکسان بوده به نحوی که سر ماهیان به سمت بالا دست جریان قرار داشته و هر گودی با یک ماهی اشغال شده بود. این ساختزیست زادی که به عنوان اثر تغذیه ای تفسیر می شود و در طی حرکات موجی دسته ای از ماهی ها ایجاد شده است.
    کلیدواژگان: ساخت رسوبی، نئوایکنولوژی، ابهررود، اثرفسیل، Koilosoma
  • راهله عقیقی، اسدالله محبوبی*، سید رضا موسوی حرمی، محمد خانه باد صفحات 244-267

    سازند آیتامیر به سن آلبین سنومانین در حوضه رسوبی کپه داغ شامل ماسه سنگهای دانه ریز تا متوسط، سیلت سنگ، شیل و سنگهای آهکی است. مرز زیرین این سازند با سازند سنگانه به صورت تدریجی و مرز بالایی با سازند آب دراز به صورت ناپیوسته است. بررسی های صحرایی و پتروگرافی سازند آیتامیر در دو برش آرتنج و قرقره، واقع در ناحیه بزنگان، شرق حوضه کپه داغ، به شناسایی سه مجموعه رخساره ماسه سنگی، گل سنگی و سنگ آهکی منجر شده است. بر این اساس، نهشته های این سازند در محیطهای دریای باز، حاشیه ساحل، سد و لاگون نهشته شده اند. بر اساس مشاهدات صحرایی، تحلیل رخساره ها و بررسی چینه نگاری سکانسی، 5 سکانس رسوبی در برش آرتنج و 4 سکانس در برش قرقره شناسایی شده است. مرز سکانسی زیرین در برشهای مورد مطالعه درون سازند سنگانه قرار دارد و مرز بالایی با سازند آب دراز از نوع SB1 است، اما سایر مرزها از نوع SB2 است. پاراسکانسهای پیش رونده (TST) بیشتر شامل رخساره های مناطق عمیق تر و پاراسکانسهای پس رونده (HST) دربردارنده رخساره های کم عمق تر هستند. مقایسه منحنی تغییرات سطح آب دریا در برشهای مورد مطالعه با منحنی جهانی تا حدودی قابل انطباق بوده و اختلافات موجود ناشی از رخدادهای محلی است.

    کلیدواژگان: محیط رسوبی، چینه نگاری سکانسی، آیتامیر، آلبین، سنومانین
  • مریم منصوری هفشجانی، حسین رحیم پور بناب، وحید توکلی صفحات 268-286

    عوامل رسوبی، دیاژنزی و ساختمانی باعث ایجاد ناهمگنی در مخازن کربناته می شوند و شناخت این عوامل در مدل سازی این مخازن امری ضروری است. نمودارهای تصویرگر در شناخت ساختها و عوارض رسوبی کوچک مقیاس کمک زیادی می کنند. در این پژوهش با آنالیز نمودارهای تصویرگر در چاه های مورد مطالعه حفر شده در سازند دالان، 7 الگو شامل الگوی نواری، الگوی نقطه ای، الگوی شکستگی، الگوی شکستگی های القایی، الگوی طبقه بندی مورب، الگوی یکنواخت و الگوی استیلولیت پیشنهاد شده است. این الگوها با نمونه های مغزه مقایسه شدند. در نهایت با استفاده از تصاویر آنالیز شده نمودار ریزتصویرگر سازند در نرم افزار تحلیل تصاویر (Jmicro Vision 1.27) و تلفیق نتایج حاصل از آن با بررسی های مقاطع نازک، نمودارهای تصویرگر و نمونه های مغزه، رخساره های زیرمحیطهای مختلف از نظر دانه پشتیبان و گل پشتیبان بودنشان از هم تفکیک شدند. همچنین از میان فرآیندهای دیاژنزی گوناگون، فرآیندهای انحلال فشاری، ندولهای انیدریتی، آشفتگی زیستی و انحلال در نمودارهای تصویرگر شناسایی شدند. این بررسی نشان می دهد که در اکثر موارد انطباق خوبی بین نتایج حاصل از نمودار تصویرگر، مقاطع نازک، نمونه های مغزه و نمودارهای چاه پیمایی وجود دارد.

    کلیدواژگان: سازند دالان، نمودار ریزتصویرگر سازند (FMI)، رخساره های رسوبی، محیط رسوبی، ساخت رسوبی، فرآیندهای دیاژنزی
|
  • Mahboobeh Omidvar, Hamzeh Mehrabi, Fereshteh Sajjadi Pages 158-177

    Carbonate successions of the Sarvak Formation (Late Albian? To Mid-Turonian) together with the carbonate of the Ilam Formation formed the second important hydrocarbon reservoirs in SW Iran and Persian Gulf. Facies analyses were carried out on the upper parts of the Sarvak Formation in western part of the Ahwaz Oilfield (AZ-63 well) to interpret depositional environment. Lithologically، the upper part of Sarvak Formation is composed of clean to argillaceous limestones، which have been partly dolomitized in some intervals. Based on this study، 15 microfacies were identified that are grouped into 6 facies associations، deposited in a homoclinal ramp-like carbonate platform in the studied well. Facies distribution is also investigated in the suggested depositional model using the frequency pie-diagram. Biotratigraphic studies were carried out on microfossils of the Sarvak Formation and resulted in presentation of three biozones including Nezzazata-Alveolinid assemblage zone (Cenomanian)، Rudist debris zone (Cenomanian-Turonian) and Moncharmontia apenninica-Nezzazatinella-Dicyclina assemblage zone (Turonian). These are closely correlated with the biozonation scheme of Wynd (1965).

    Keywords: Sarvak Formation, microfacies, biozone, frequency analysis, Ahwaz Oilfield
  • Hasan Bagheri, Farhad Khoshbakht, Leila Fazli Pages 178-195
    Electro-facies is a unit of the vertical sediments sequence on the wire-line logs that can be differentiated from the upper and lower units. For detection of the electro-facies interval in Kangan and upper Dalan formations in south Pars Gas Field، wire-line log and core data analysis (wells A، B، C and D) were used. Note، only core data analysis in well A were available. First، thin-Sections study core plugs from this well resulted in the identification of 12 micro-facies and 7 sedimentary environment. For recognition of electro-fasies based on these data، clustering method and core data were used to categories their homogenization of data. In this study، Rock-Types (R-T) that have similar reservoir characteristics were identified using porosity/permeability cross plot from core data; therefore based on these data، 6 Rock-Type were identified. After classification of Rock-Types and micro-facies from the core data، MRGC models of these facies were identified from the wire-line logs in well A. Optimized model in well A were applied in the wells B، C and D to recognized electro-fasies in these wells with no-core data. Average petro-physical properties of each facies in different wells were compared for quality controls of predicted facies. Also facies of 4 wells were correlated to see if they are comparable. As a result، 6 electro-facies were identified with different petro-physical characteristics and the poorest reservoir quality belong to the facies (1) with dominant anhydrite lithology and the best quality reservoir belong to the facies (6) with the dominant dolomite and limetone with grainstone textue. Due to the high accuracy of the results، the suggested model can be used in other wells in this field.
    Keywords: Electro, facies, sedimentary facies, clustering, MRGC method, wire, line logs
  • Esmat Bahramirad, Reza Aharipour Pages 196-207
    Dalichai Formation at the Rey-Abad section (northeast Shahroud) along the principal road of the Mayamey-Jajarm has a thickness of 166 meters. In this section، Middle to Upper Jurassic carbonate rocks are well exposed and is typically composed of massive to medium-bedded limestones with thin shale interbeds. In the studied area and most places of this region، the lower boundary of Dalichai Formation with Shemshak Formation is covered، but in some locations، this boundary is exposed. The upper boundary with Lar Formation is not seen. Detailed fieldwork and study of 42 thin sections، using microscope، are done for identification of facies and sedimentary environment of the Dalichai Formation in the Rey-Abad section. The results of study lead to identification of 11microfacies، groups into 3 carbonate facies (A، B and C)، deposited in tidal flat، lagoon and shoal environments. The microfacies studies pointed to a shallow marine environment. On the bases of facies analysis، the carbonate sediments of the Dalichai Formation are formed in a carbonate platform of the ramp type.
    Keywords: Dalichai Formation, Rey, Abad, Middle, Upper Jurassic, ramp carbonate platform, marine environment
  • Farah Jalili, Fatemeh Hadavi, Marziyeh Notghi Moghaddam Pages 208-217

    For biostratigraphic studies، based on calcareous nannofossils، a thickness of 480 meters of Cretaceous deposits in Shushud section (North Birjand) has been measured and sampled. The studied section is composed of shale، marl، marine sandstone and sandy limestone. The shale and marl units were more suitable for sampling. According to taxonomical studies، 10 genera and 25 species in Shushud section were identified and photographed. Based on identified calcareous nannofossils in the studied section، CC20-CC26 biozones from Sissingh (1977) biozonation were suggested، and based on determined biozones، the age of the studied sequence in this section is Late early Campanian- Late late Maastrichtian. Based on low diversity and abundance of species، it can be concluded that environmental conditions in this basin were not good for the life of the calcareous nannoplanktons، as well as digenesis caused low to medium nannofossils preservation.

    Keywords: Biostratigraphy, Cretaceous, Calcareous Nannofossils, Shushud, Birjand
  • Behnam Rahimi, Farzin Ghaemi Pages 218-235
    Binaloud Mountains formed during collision of Iran and Turan plate in the Late Triassic time and caused shortening of the sedimentary cover because of Cimmerian and Alpine orogeny. The thrust sheets with different generations formed as a results of the Binalood and Alborz fold- thrust belts. Northeast of Iran that was already south coast of the divergent margin of the Paleothetys Ocean at this time، has become a marine foreland basin as a result of this colliding and bending of lithosphere. Stratigraphical column of foreland basin usually is made up of a few upward coarsening and shallowing sequences that each of them represents a step loading and removal times of the lithosphere beneath the basin. The first generation of thrust faults began with thrusting of Mashhad sheet (Paleothetys remnants) over the Shemshak Formation that is syn-orogenic with Cimmerian orogeny. As a result of erosion of mountains، large amounts of siliciclastic deposits transported to foreland basin in southern parts and the Middle Jurassic conglomerate and sandstone layers of Aghonj formation and siliciclastic beds of Ferizee are deposited. These sequences show upward coarsening and thickening with flow direction to the south. Alpine movements began during the Mid-Cretaceous time، and caused the formation of the second generation thrusts of Binalud fold-thrust belt، uplift، erosion and transport of siliciclastic material with upward coarsening and thickening (Foreland basin) of Paleogene. These sequences represent depositions in different parts of the alluvial fans with movement towards the south. Third generation thrusting related to Late Alpine movements caused regression of sea water to the south and creation of lagoon in foreland basin. Evaporate sediments at the base of Neogene clastic sequence is the result of such a process. Uplift of the foreland basin deposits due to new thrusting activity and erosion of them caused transportation of large amounts of siliciclastic sediments into the foreland basin and creating upward coarsening and thickening sequence of Neogene to the present.
    Keywords: Tectonic, sedimentation, Binalud, foreland basin, thrust
  • Nasrollah Abbasi Pages 236-243
    Two polygonal biogenic sedimentary rare structures of Koilosoma (Hitchcock 1858) have been found due to neoichnology of the Abhar-rud river fluvial sediments، northwest Iran. One of them is polygon holes، with about one square meter area. Polygons are same in size and depth، and are hexagonal in shape. They have distinct boundaries like the honeycomb. This sample is like the reported specimens from United States of America and may be referred to tadpole nests or holes. Other specimen is similar to later in shape، arrangement and size، but has been found with its trace-makers، Nemacheilus sp. Cobitidae fishes. All fish had same arrangement in holes، heading upstream current and each hole was occupied by one fish. It seems that holes are feeding structures، and produced during axial undulatory movements by fish school.
    Keywords: Sedimentary structure, Neoichnology, Abhar, rud, trace fossil, Koilosoma, Benjaminichnus
  • Raheleh Aghighi, Asadollah Mahboubi*, Seyed Reza Moussavi Harami, Mohammad Khanehbad Pages 244-267

    The Aitamir Formation (Albian- Cenomanian) in the Kopet- Dagh Basin consists of fine to medium grained sandstone، siltstone، shale and limestone. Its lower contact with the Sanganeh Formation is gradual and its upper contact with The Abderaz Formation is unconformable. Field and petrographic studies of the Aitamir Formation in Artenj and Ghorghoreh sections، located in Bazangan area- east of Kopet- Dagh Basin، led to identification of 3 facies association consisting of sandstone، mudrocks and limestone. Based on this study، they were deposited in marine، shoreface، barrier and Lagoon environments. Five depositional sequences in Artenj section and four depositional sequences in Ghorghoreh section were identified based on field observations، facies and sequence stratigraphic analysis. In studied sections، the sequence boundary of the first depositional sequence is in the Sanganeh Formation and upper boundary of the last sequence with the Abderaz Formation is type 1 but the rests are type 2 (SB2). The transgressive parasequences (TST) including a predominance of deep facies and regressive parasequences (HST) contains shallow facies parasequens. Interpretive sea level curve of studied sections are relatively comparable with the world wide curve. However، some differences could be occurred due to regional events.

    Keywords: Depositional environment, sequenc stratigraphy, Aitamir, Albian, Cenomanian
  • Maryam Mansouri Hafshejani, Hossain Rahimpour, Bonab, Vahid Tavakoli Pages 268-286

    Primary sedimentary and secondary structural and diagenetic processes are responsible for heterogeneity in carbonate reservoirs and recognition of these factors is very essential subject in modeling these reservoirs. Image logs are very useful for identification of structures and small scale sedimentary features. In this research، using image analysis of Formation Microimager log (FMI) in a drilled well in Dalan Formation، 7 patterns including: 1- band pattern، 2- spot pattern، 3- fracture pattern، 4- drilling induced fracture، 5- cross bedding pattern، 6- block pattern and 7- stylolite pattern are proposed. These patterns were compared with thin sections and core samples. Finally، with combining the FMI results، analyzed by JmicroVision (v. 1. 27) software، with thin sections and core samples of the different facies used to separate the grain supported from mud supported facies. Also among the various diagenetic processes، pressure solution، nodular anhydrite، bioturbation and dissolution were identified in image logs. This study shows that in most cases there is a good synchrony between the results of image logs، thin sections، core samples and well logs.

    Keywords: Dalan Formation, Fullbore Formation Micro Imager (FMI), sedimentary facies, sedimentary environment, sedimentary structure, diagenetic processes