فهرست مطالب

علمی پژوهان - سال دوازدهم شماره 2 (زمستان 1392)

مجله علمی پژوهان
سال دوازدهم شماره 2 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا خلیلیان، آرزو کرمپوریان، محمدرضا توکلی صفحات 1-7
    مقدمه و اهداف
    درمان چهار دارویی در ایران توسط بسیاری از پزشکان به عنوان درمان خط اول در ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری مورد استفاده قرار می گیرد. اما میزان مقاومت گزارش شده به این رژیم در نقاط مختلف کشور اثر بخشی این رژیم را با تردید مواجه ساخته است. این مطالعه با هدف تعیین اثر بخشی این رژیم در ریشه کنی عفونت هلیکوباکتر پیلوری دربیماران همدانی انجام شد.
    روش کار
    این تحقیق یک کارآزمایی بالینی کنترل نشده بود که بر روی 100 بیمار اثبات شده هلیکوباکتر پیلوری انجام شد.این بیماران در ابتدا به مدت 2 هفته تحت درمان با رژیم چهار دارویی قرار گرفتند و سپس به مدت یک ماه تحت درمان با امپرازول قرار گرفتند. ریشه کنی موفق به صورت تست منفی اوره با کربن 13 تعریف شد.
    نتایج
    میانگین سن افراد 11.78±38 سال بود. 57% بیماران مرد بودند. میزان ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری 80% بود. ریشه کنی ارتباط معنی داری با سن- جنس- علائم بالینی و یافته های آندوسکوپی نداشت.
    نتیجه گیری
    درمان چهار دارویی در بیمارانی همدانی موثر است و هنوز می توان به عنوان خط اول درمان هلیکوباکتر پیلوری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رژیم چهار دارویی، هلیکوباکتر پیلوری
  • سعدی شریفی، لاله لاجوردی، محمد علی نظری، مصطفی قربانی صفحات 8-17
    مقدمه و هدف
    سکته مغزی آسیب های مختلفی در زمینه درک و شناخت ایجاد می کند. رفع مشکلات شناختی فرد به دلیل تاثیر بر عملکرد فرد، اهمیت بالایی دارد. آسیب شناختی بعد از سکته مغزی تا حد زیادی مربوط به مشکلاتی است که فرآیند حافظه کاری را تحت تاثیر قرار می دهد. برنامه نوروفیدبک از طریق تنظیم ناهنجاری های امواج مغزی، عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر آموزش نورو فیدبک بر حافظه بیماران سکته مغزی می باشد.
    روش کار
    این پژوهش، از نوع مطالعات تک آزمودنی روی دو گروه بیمار، طی 18 جلسه اجرا شد. طرح مورد استفاده در این پژوهش از نوع A-B، با گروه کنترل است که در آن نتایج حاصل از مداخلات فاز B با مرحله ارزیابی/ خط پایه (فازA) مقایسه شد و همچنین نتایج فاز پایه و درمان در دو گروه آزمون و کنترل با هم مقایسه شد. در این مداخله گروه کنترل فقط مداخلات کاردرمانی مبتنی بر شناخت و گروه آزمون علاوه بر این، نوروفیدبک را هم در یافت کردند. تغییرات ایجاد شده در حافظه دو گروه با استفاده از دو خرده آزمون از تست CANTAB مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    بر اساس داده های به دست آمده از آزمون آماری دی کوهن، اندازه اثر درمان حاصل در هر دو خرده آزمون دامنه حافظه و حافظه کاری فضایی به ترتیب برای گروه آزمون (38/2 و87/3) و گروه کنترل(73/0 و63/1) می باشد، همچنین تغییرات گروه آزمون در دو خرده آزمون دامنه حافظه و حافظه کاری فضایی (3/1 و3/17) بالاتراز گروه کنترل (25/0 و8/3) بوده است.
    نتیجه گیری
    اگرچه گروه آزمون بالاتر از گروه کنترل هستند، اما برای اینکه از نوروفیدبک بتوان در کنار توانبخشی شناختی وکاردرمانی مبتنی بر شناخت به عنوان درمان مکمل بهره گرفت، نیازمند مطالعات بیشتر است.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، سکته مغزی، عملکرد شناختی، حافظه کاری
  • رسول یوسفی مشعوف، رسول اسماعیلی، احمد رمضانی صفحات 18-27
    مقدمه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی آلودگی میکروبی دستگاه های بیومیکروسکوپ چشمی Slit-lamp موجود در مرکز چشم پزشکی بیمارستان فرشچیان همدان و ارزیابی قدرت اثر بخشی ضد عفونی کننده های رایج بر روی باکتری های جدا شده از دستگاه های مورد مطالعه بود.
    روش کار
    این مطالعه بصورت توصیفی- مقطعی بوده که در مجموع 400 نمونه در دو گروه قبل و بعد از ضدعفونی (هر گروه شامل 200 نمونه) بصورت تصادفی ساده از تجهیزات و دستگاه های بیومیکروسکوپ چشمی تهیه شده و مورد مقایسه قرار گرفت. نمونه ها بر روی محیط آگار خوندار کشت داده شده و سپس با استفاده از تست های افتراقی و بیوشیمیایی تشخیص داده شدند. مواد ضد عفونی کننده مورد استفاده عبارت بودند از: هیپو کلریت سدیم 1% و کلر هگزیدین 1% که بر روی دو باکتری جدا شده از دستگاه ها (استافیلوکوک اپیدرمیدیس و کورینه باکتریوم دیفتروئید) مورد آزمایش قرار گرفتند.
    نتایج
    از مجموع 200 نمونه کشت داده شده از دستگاه های مورد آزمایش قبل از ضد عفونی، 174 مورد کشت مثبت بدست آمد. بنابراین درصد آلودگی قبل از ضدعفونی برابر با 87% بود. پس از ضدعفونی نیز، از مجموع 200 نمونه کشت داده شده، 84 نمونه (42%) مثبت گردید که نشانگر تفاوت معنی دار (P<0.001) و تاثیر مواد ضد عفونی کننده در کاهش آلودگی دستگاه ها بود. شایعترین باکتری جدا شده از دستگاه های مورد آزمایش عبارت بودند از: استافیلوکوک اپیدرمیدیس، میکرو کوکوس، باسیلوس سوبتیلیس و کورینه باکتریوم دیفتروئید. ضدعفونی کننده های هیپوکلریت سدیم در 90% و کلرهگزیدین در 50% موارد بر روی استافیلوکوک اپیدرمیدیس قوی الاثر بوده در حالیکه بر روی کورینه باکتریوم دیفتروئید هیپوکلریت سدیم در 8/81% و کلرهگزیدین در 4/45% موارد بر روی این باکتری قوی الاثر بودند (P<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دستگاه های بیومیکروسکوپ چشمی قبل از ضد عفونی آلودگی میکروبی نسبتا بالایی داشته که پس از ضد عفونی بطور قابل ملاحظه ای از آن کاسته شده است (P<0.001). اثر بخشی ضد عفونی کنندگی هیپوکلریت سدیم در مجموع موثرتر از کلرهگزیدین بود.
    کلیدواژگان: ضدعفونی کننده ها، آلودگی باکتریایی، Slit، lamp، هیپو کلریت سدیم، کلر هگزیدین
  • بهمن رماوندی، حلیمه بهروزی، نسرین پرنیانی صفحات 28-36
    مقدمه و هدف
    از مشکلات قابل ملاحظه ای که بشر در سالهای اخیر با آن مواجه بوده تولید و دفع بی رویه مواد زائد در محیط زیست است. این امر بدون توجه به مقوله بازیافت و استفاده مجدد از مواد بازیافتی، علاوه بر هدر رفت سرمایه های ملی باعث از بین رفتن منابع طبیعی و ایجاد صدمات جبران ناپذیری بر محیط زیست می شود. در این تحقیق، بررسی وضعیت کنونی بازیافت و موانع آن و سرانه تولید زباله برای هر شهروند بوشهری و جنبه های اقتصادی و زیست محیطی بازیافت در شهر بوشهر مد نظر قرار گرفته است.
    روش کار
    جمع آوری اطلاعات در خصوص پسماند شهر بوشهر از طریق مصاحبه حضوری با مسئولین سازمان بازیافت، مشاهدات میدانی و مطالعه مقالات مروری صورت گرفته است.
    نتایج
    با توجه به جمعیت 150000 نفری شهر بوشهر میزان سرانه تولید زباله هر شهروند به طور متوسط 600 گرم در روز برآورد شده است. زباله جمع آوری شده در سال 91 به طور متوسط 33000 تن بوده است که 71% آن آلی و قابل کمپوست و 29% آن غیرآلی ولی قابل بازیافت می باشد. تنها 1/2% پسماند شهر بوشهر بازیافت می شود و بیش از 97% دیگر آن به صورت غیربهداشتی دفن می شود.
    نتیجه گیری
    نرخ پایین بازیافت پسماند در شهر بوشهر به دلیل عدم آگاهی بخش صنعتی از امتیازات استفاده از مواد اولیه بازیافتی، ضعف در تفکیک از مبدا پسماند و ناشناخته ماندن مزایای بازیافت برای مردم و مسئولین است. با بازنگری وضعیت موجود، اطلاع رسانی و آموزش و استفاده از تجهیزات مکانیکی پیشرفته می توان از فوائد اقتصادی و زیست محیطی بازیافت بهره مند شد.
    کلیدواژگان: بازیافت، پسماند، بوشهر، سرانه پسماند
  • امیرحسین مقصود، علی پورمحمدی، سید مصطفی حسینی ذیجود، غفور توکلی، محسن کولیوند صفحات 37-46
    مقدمه و هدف
    بیماری لیشمانیوز جلدی یکی از معضلات بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله کشور ایران می باشد. از این رو بررسی شیوع و شناسایی کانون های جدید این بیماری در مناطق مختلف ایران امری ضروری می نماید. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع بیماری لیشمانیوز جلدی در شهرستان پاکدشت در سال 1391 انجام گرفت.
    روش کار
    مطالعه حاضر بر روی 32 بیمار مبتلا به لیشمانیوز جلدی (خشک و مرطوب) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی موجود در شهرستان پاکدشت در سال 1391 انجام شد. به منظور بررسی بیماری، پارامتر هایی همچون ماه های بروز در سال مورد مطالعه، سابقه مسافرت بیماران به مناطق آلوده در طی مدت زمان قبل از بروز بیماری، شغل، سن، جنس، محل آناتومیک ضایعه در بدن بیماران، تعداد زخم، جنس و نوع ضایعه از لحاظ مرطوب، خشک مد نظر قرار گرفت.
    نتایج
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش بیشترین میزان ابتلا در ماه های مهر (15/53 درصد) و شهریور (75/18 درصد) دیده شد. اکثر بیماران سابقه مسافرت به مناطق آلوده را داشته اند، بطوریکه که 75/43 درصد بیماران سابقه مسافرت به سبزوار را طی مدت زمان قبل از بروز بیماری داشتند. بیشترین تعداد مبتلایان به لیشمانیوز جلدی زنان خانه دار (34 درصد)، کودکان (87/21 درصد) و رانندگان (6/15 درصد) بودند. و همچنین 62/90 درصد ضایعات معاینه شده از نوع مرطوب بود..
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله به نظر می رسد که شهرستان پاکدشت کانون بیماری لیشمانیوز جلدی نبوده و بیماری در طی مسافرت بیماران به شهرهای کانون بیماری همچون سبزوار صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: شیوع، لیشمانیوز جلدی، پاکدشت
  • هیمن مرادی سردره، مهدی حاتمی، زهرا طاووسی راد، مهشید محمدیان، صادق زارعی صفحات 47-54
    مقدمه و هدف
    کلسیم (Ca) فراوانترین عنصر در بدن انسان می باشد. تقریبا 2 درصد از وزن بدن یک فرد را این عنصر تشکیل می دهد. عنصر Ca نقش های متعددی را در موجودات دارا می باشد. از طرفی، منگنز عنصری کمیاب و ضروری است که در ساختمان برخی متالوآنزیم ها یافت می شود. کمبود منگنز در انسان به ندرت دیده می شود، در حالیکه مسمومیت با آن در موارد متعددی گزارش شده است. از آنجائیکه تداخل جذب روده ای این دو عنصر قادر است فرآیندهایی از قبیل تشکیل استخوان و رشد و نمو را تحت تاثیر قرار دهد باعث کاهش چشمگیری در آنها می گردد، لذا در این تحقیق تاثیر و ارتباط تداخلی جذب روده ای کلسیم و منگنز بررسی شد.
    روش کار
    در این پژوهش، ارتباط روده ای کلسیم و منگنز بوسیله تکنیک Everted Gut Sac (E.G.S) بررسی شده است. برای انجام این تکنیک رتها را به مدت 24ساعت در حالت ناشتا نگهداری و سپس روده به طور کامل از بدن موش خارج شد. پس از انتخاب قطعات روده با طول مناسب، روده را وارونه کرده و مراحل مختلف تحقیق در بافر کربس- رینگر – فسفات انجام شد.
    نتایج
    انکوباسیون E.G.S در بافر کربس- رینگر – فسفات محتوی Ca یا Mn و یا هر دو عنصر (برحسب مرحله آزمایش) نشان داد که جذب هر دو عنصر در دقیقه 30 انکوباسیون کامل می شود. جذب روده ای یون های مذکور یک فرآیند وابسته به غلظت می باشد و حداکثر جذب روده ای کلسیم و منگنز به ترتیب 5/1 و 85/1 میلی مولار به دست آمد. در همین رابطه نشان داده شد که حضور منگنز باعث کاهش جذب روده ای کلسیم به مقدار 20 درصد می شود. نتایج دیگر این تحقیق نشان داد که دو فاکتور سیترات و گلوکز، جذب روده ای منگنز و کلسیم را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهند.
    نتیجه گیری
    اطلاعات به دست آمده از تحقیق حاضر نشان می دهد که دو عنصر کلسیم و منگنز می توانند در جذب روده ای یکدیگر تداخل نمایند.
    کلیدواژگان: منگنز، کلسیم، جذب روده ای منگنز، جذب روده ای کلسیم، تداخل جذب
  • هما مذهب دار قشقایی، مصطفی حسینی ذیجود، محمد زاهدی اصل صفحات 55-63
    مقدمه و هدف
    سلامت روانی نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمدی هر جامعه ایفا می کند. از آنجایی که در فرایند رشد و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع، نیروی انسانی نقش اساسی و تعیین کننده دارد و از طرفی دانشجویان از اقشار مستعد و برگزیده جامعه و سازندگان فردای هر کشور هستند، ارزیابی سلامت روانی آنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با سلامت روان دانشجویان از جمله حمایت اجتماعی، پایگاه اجتماعی و مهارت های اجتماعی در سال تحصیلی 90 1389 در دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی انجام گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال تحصیلی 1390-1389 در میان دانشجویان (300 نفر) مقطع لیسانس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی انجام شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد 28 سوالی سلامت عمومی (GHQ-28) که در برگیرنده 4 مقیاس علائم جسمانی، اضطراب و اختلال خواب، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی شدید است و همچنین پرسشنامه محقق ساخته حاوی متغیرهای حمایت اجتماعی، مهارت های اجتماعی، پایگاه اجتماعی و اطلاعات دموگرافیک استفاده گردید.
    نتایج
    طبق نتایج پژوهش حاضر، 3/53% (160 نفر) دانشجویان بر اساس معیارهای GHQ مشکوک به اختلال روانی هستند. یافته ها نشان داد که افسردگی در مردان بطور معنی داری بالاتر از زنان است. نتایج همبستگی حمایت اجتماعی، مهارت اجتماعی و پایگاه اجتماعی با سلامت روان دانشجویان، بیانگر وجود رابطه مثبت و معنی دار بین میزان مهارت اجتماعی و حمایت اجتماعی با سلامت روانی است.
    نتیجه گیری
    گستره مشکلات روان شناختی در میان دانشجویان متنوع بوده و متاثر از عوامل مختلف می باشد. یافته های این پژوهش دلالت بر این دارد که بیش از نیمی از دانشجویان مورد مطالعه مشکوک به اختلال روانی بوده و نیازمند خدمات بهداشت روان می باشند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، حمایت اجتماعی، مهارت های اجتماعی، پایگاه اجتماعی، دانشجویان
  • بهزاد ایمنی، لیلا نظری، لیلا مجیدی، میترا زندیه، محمود تعجبی صفحات 64-74
    مقدمه و هدف
    مواجهه با خشونت در محیط کار به عنوان عامل خطری تهدیدکننده برای سلامتی کارکنان محسوب می شود. کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی به ویژه پرستاران بیشتر از سایر کارکنان در معرض خطر تهدید، خشونت فیزیکی و کلامی قرار می گیرند. لذا هدف از این مطالعه بررسی علل و راهکارهای خشونت در محیط کار پرستاران شاغل در اورژانس بیمارستانهای منتخب آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه کلیه پرستاران شاغل در اورژانس بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان (52نفر) در سال 1391 مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد شده مربوط به خشونت محل کار در واحدهای سلامت، مشتمل بر 4 بخش (اطلاعات جمعیت شناختی، تهدید، خشونت فیزیکی و کلامی) بود که توسط پرستاران تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS v.16 استفاده شد.
    نتایج
    96% پرستاران در طول دوره کاری خود مورد خشونت قرار گرفته بودند. خشونت علیه پرستاران مرد بیشتر از پرستاران زن بوده است. همچنین بیشترین عامل خشونت علیه پرستاران، خشونت کلامی بوده و بیشترین علت و عامل محرک بروز خشونت شلوغی و ازدحام در ایستگاه پرستاری بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد در این مطالعه میزان خشونت علیه پرستاران بالا بوده و بیشترین میزان خشونت علیه پرستاران، خشونت کلامی بوده است. لذا جهت به حداقل رساندن خشونت در محیط بیمارستان بایستی از سوی مسئولان امر، راهبردهای پیشگرانه مناسب، اجرای مدیریت صحیح، اقدامات محافظت کننده مناسب و آموزش همگانی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: خشونت، محیط کار، پرستاران، اورژانس
  • سلمان خزایی، مختار سهیلی زاد، بهزاد غلامعلیئی، نسترن آهنگران، سمیه خزایی صفحات 75-83
    مقدمه و هدف
    شاخص (YPLL) Years of Potential Life Lost در اولویت بندی مداخلات بهداشتی حائز اهمیت است. این شاخص به مرگ افراد جوان وزن بیشتری می دهد. با این شاخص می توان علل عمده مرگ زودرس در اثر عوامل مختلف را محاسبه و با جوامع دیگر نیز مقایسه نمود.
    روش کار
    این مطالعه مبتنی بر جمعیت بر پایه اطلاعات میرایی سال 1390 تویسرکان انجام شد. داده های میرایی که قبلا از گواهینامه های فوت استخراج و در قالب چک لیست توسط مراکز بهداشتی درمانی به مرکز بهداشت شهرستان ارسال می گردد جمع آوری و وارد نرم افزار مربوطه شد. برای محاسبه YPLL از نرم افزار استاندارد سازمان جهانی بهداشت استفاده شد.
    نتایج
    پس از خارج نمودن کدهای پوچ تعداد 707 مورد مرگ و میر آنالیز شد. میزان میرایی کل جمعیت 7/6 به ازاء 1000 نفر جمعیت بود و به ازاء 1000 نفر جمعیت، مجموع 2/122 سال عمر به دلیل مرگ زودرس از دست رفته بود. بیماری های قلبی و عروقی، سوانح و حوادث و بیماری های تنفسی به ترتیب در جایگاه اول تا سوم YLL قرار دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که علل اصلی مرگ زودرس در تویسرکان را بیماری های غیر واگیر به خود اختصاص می دهند، تغییر در الگوی علل اصلی مرگ از بیماری های واگیر به غیر واگیر در سطح شهرستان مشهود است.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، سال های بالقوه از دست رفته زندگی، بار بیماری ها
|
  • Alireza Khalilian, Arezoo Karampourian, Mohamadreza Tavakoli Pages 1-7
    Background And Objectives
    Four-drugs treatment included of Bismuth–Omperazole–Metronidazole and Amoxicillin have been used as first line treatment for Helicobacter Pylori eradication by many of physician in Iran. However, there is an uncertainty for effectiveness of the regime on patients of Hamadan with the resistance rate of this regime reported in different parts of the country. Present study attempt to evaluate the effectiveness of this regime as first line treatment of H. Pylori in patients of Hamadan..
    Method
    There are 100 patients with recognized H.pylori infection who could terminate this study. At first, these patients treated by four-drugs regime for 2 weeks, then they treated with Omprazole for 1 month. Successful eradication was determined as negative Urease Test with Carbon 13.
    Results
    The average of individual ages was 38±11.78 years old. 57% of patients were men. The eradication rate of H.pylori was 80% and the eradication had no significant correlation with the age, gender, clinical symptoms and endoscopic findings.
    Conclusion
    Four-drugs treatment included of Omperazole-Metronidazole-Amoxicillin and Bismuth is effective in patients of Hamadan and still could be applicable in H.pylori treatment as the first line treatment.
    Keywords: four, drug treatment regime, Helicobacter Pylori
  • Sadi Sharifi, Laleh Lajverdi, Mohamadali Nazari, Mostafa Ghorbani Pages 8-17
    Background And Objectives
    Different perceptual and cognitive impairments occure after stroke. Beacause cognitive impairments after stroke can affect activity af daily living, identifion and improvement of this problems is very impotant. Cognitive problems after stroke can be as a result of in working memory impairments. Neurofeedback training can regulate brain waves and this action can affect cognitive function. This study we tried examine and copare effect of Neurofeedback training on memory in stroke patients.
    Method
    This study used single-system design with control group in sample with four patients. In study results of B phase (therapy phase) comared with A phase (baseline). Any improvement of memory in two groups evaluated with CANTAB test.
    Results
    Regarding the data, effect size of the therapy in two groups analysed with cohen d test. Effect size in spatial span (ssp) and spatial working memory (SWM) for test Group was(2/38 and 3/87) and for control group was(0/73 and 1/63). The changes mean in ssp and swm for test group was (1.3 and 17/2) and for control group was (0/25 and 3/8).
    Conclusions
    Regarding the results, may use neurofeedback training with occupational therapy as a complementary therapy.
    Keywords: neurofeedback, stroke, cognition, working memory
  • Rasoul Yosefimashouf, Rasoul Esmaeeli, Ahmad Ramazani Pages 18-27
    Background And Objectives
    The aim of this study is the evaluation of bacterial contamination of Slit-lamps in Eye Centers of Farshchian Hospital and assessment of the current disinfectants on isolated bacteria from apparatuses.
    Methods
    In a cross-sectional study, 400 samples were collected from different parts of Slit-lamps (200 samples before and 200 samples after disinfection). The samples were cultured on Blood agar by sterile cotton swabs. A smear was also prepared for gram staining, then by differential and biochemical test identify and diagnosis microbial agents. The efficacy of two disinfectants (Sodium hypochlorite and Chlorohexidine) on Staphilococus epidermidis and Corynebacterium diphteroides by disk diffusion method were evaluated. Data was gathered through a questionnaire and analyzed by SPSS software (V:10) and T-test.
    Results
    The rate of slit-lamp's microbial contamination before and after disinfection was 87% and 42% respectively, that showed significant decrease after disinfection (p<0.001). The most frequent bacteria that isolated from apparatuses were Micrococi, Staphilococus epidermidis and Corynebacterium diphteroides. The disinfectants of Sodium hypochlorite in 90% and Chlorohexidine in 50% had strong efficacy on Staphilococus epidermidis, whereas for Corynebacterium diphteroides were 81/1% and 45/4%, respectively (P<0.05).
    Conclusion
    Our results showed that the ophtalmic biomicroscopy apparatuses)Slit-lamp(before disinfection have had the high rate of contamination, that have reduced in microbial clonization significantly, after disinfection (P<0.001). The efficacy of Sodium hypochlorite was stronger than Chlorohexidine.
    Keywords: Disinfectants, Bacterial contamination, Slit, lamp, Sodium hypochlorite, Chlorohexidine
  • Bahman Ramavandi, Halimeh Behrouzi, Nasrin Parniani Pages 28-36
    Background And Objectives
    A significant problem that mankind has faced in recent years with its production and indiscriminate disposal of solid waste in the environment. This applies regardless of the issue of recycling and reuses of recycled materials, in addition to the national capital loss the loss of natural resources and environmental damage is irreparable. In this study, the current situation and the obstacles to recycling and solid waste production per capita for each Bushehr citizen, and environmental and economic aspects of solid waste recycling are taken into consideration.
    Method
    We collected data through interviews with officials from the solid waste recycling organization of Bushehr, field observations and study of review articles has been conducted.
    Results
    with respect to the population of Bushehr city, 150000 people, the generation of solid waste per capita is estimated to average 600 grams per day. An average of 33,000 tons of solid waste in year 91 was collection in which 71% of solid waste was of organic and compostable and 29% of it was inorganic but recyclable. Only 2.1% of solid waste in Bushehr was recycled and more than 98% of it was unsanitary landfilled.
    Conclusions
    Low rate of solid waste recycling in Bushehr is due to a lack of information of the recycled materials advantages, weaknesses in source separation of solid waste and unknown of recycling benefits to the public and the authorities. With reviewing of current status, information, education and the use of advanced mechanical equipment can use the economic and environmental benefits of recycling.
    Keywords: Recyclin, Solid waste, Bushehr, Per capita solid waste
  • Amirhosein Maghsoud, Ali Pourmohamadi, Mostafa Hoseinizijvad, Ghafour Tavakoli, Mohsen Kolivand Pages 37-46
    Background And Objectives
    Cutaneous Leishmaniasis disease is one of the health problems in tropic and semi tropic regions like Iran. So therefore, this is so necessary to study the prevalence and identify the new focus of this disease in different region of Iran. This study was conducted to survey prevalence of Cutaneous Leishmaniasis in Pakdasht County in 2012.
    Methods
    In the present study, 32 Cutaneous Leishmaniasis's patients (dry and moisture) that look up to pakdasht center of health service were investigated in 2012. For studding this disease, some parameters were noticed such as outbreak months, history of Patients tripe to the polluted area before outbreak of disease, job, the anatomic local of sore in patient's body, the number of sores, sex and type of sore (dry and moisture).
    Results
    Based on the result of this survey, majority rate of affection in September was 53.15% and in August was 18.75%. Most of the patients have a historical trip to the polluted area, As 43.75% of patients, before illness outbreak, have a historical trip to the polluted area. The maximum patients were housewives (34%), infants (21.87) and drivers (15.6), also 90.62% of patients have moisture sores.
    Conclusions
    The results showed that Pakdasht County was not the focus of cutaneous leishmaniasis and this disease appear during patient's trip to the polluted area such as Sabzevar.
    Keywords: Prevalence, Cutaneous Leishmaniasis, Pakdasht
  • Pages 47-54
    Background And Objectives
    calcium is the most abundant mineral in the body, making up nearly 2% of total body weight. This element has several roles in organisms. Manganese is an essential trace element which is taken part in the structure of some metal enzymes. There is a little evidence for deficiency of manganese in human, whereas its toxicity has been reported in several cases. Since, calcium interference with intestinal absorption of manganese can influences processes such as bone formation and growth, thus in the present project, this matter has been investigated.
    Methods
    In this study interrelationship between calcium and manganese intestinal absorption by everted gut sac technique, has been studied. Animals were fasted 24h prior to the experiments and small intestine was removed. The intestine cut into adequate pieces and the segments were everted. The everted gut sacs were suspended in kerebs- ringer – phosphate medium.
    Results
    incubation of freshly prepared E.G.S in kerebs ringer phosphate (KRP) medium PH 7.4 containing either calcium or manganese showed that incubation time. The absorption of metal Ions is a dose dependent process and maximum absorption carried out in the presence of 1.50 or 1.85 mM of calcium or manganese respectively. Addition of calcium to reaction mixture reduced manganese absorption by 35 percent. Whereas manganese decreased calcium absorption by approximately 20 %. The effects of citrate and glucose on intestinal absorption of calcium and manganese have been investigated here.
    Conclusion
    the data of present study indicate that calcium and manganese can interference each other intestinal absorption.
    Keywords: Manganese, Calcium, Manganese Intestinal Absorption, Calcium Intestinal Absorption
  • Homa Mazhabdar, Mostafa Hoseini, Mohammad Zahediasl Pages 55-63
    Background And Objectives
    Mental health plays an important role in ensuring the dynamism and efficiency of any community. Since human resources has crucial role in the cultural, social and economical development of communities, students also is the brilliant segments of society and creators of future of each country so, assess their mental health is of utmost importance. The aim of the present study is the investigation of social factors like social support, social status and social skills associated with students mental health in social sciences faculty of Allameh Tabatabai University in 2010-2011.
    Method
    This cross-sectional study was conducted among the B.A. students (n, 300) in social sciences faculty of Allameh Tabatabai University in 2010-2011. Data were collected using a standardized questionnaire GHQ-28 includes 4 scale somatic symptoms, anxiety and insomnia, social dysfunction and severe depression and also the new questionnaire containing the variables of social support, social skills, social status and demographic data. Statistical analysis was performed using χ2, t-test, ANOVA and correlation coefficient.
    Results
    In this study, 300 students (218 girls) were examined, the average age of the participants was 21.95 (2.9) years and 10.7% of the respondents were married. According to the current results, 53.3 % (n, 160) was suspiciously recognized to have mental disorder based on the GHQ. Results showed that depression was significantly higher in men than women. Association analysis indicates a positive and significant relationship between social support and social skills with students mental health. But there was not proven relationship between the social status and students mental health.
    Conclusion
    There is diverse range of psychological problems among students and is influenced by cultural, social, economical and family factors as well as new conditions of life (university) and Adjustment concerns with new conditions. The current findings imply that more than half of the students in the study were suspected to mental disorders and mental health services are needed.
    Keywords: Mental Health, social support, social skills, social status, Students
  • Behzad Imani, Leila Nazari, Leila Majidi, Mitra Zandieh, Mahmoud Tajobi Pages 64-74
    Background And Objectives
    Violence in the workplace is a risk factor threatening the health of workers. Health care workers - especially nurses and health care workers are at risk from other threats, physical violence and verbal are.
    Methods
    In this study, all nurses working in the emergency departments of hospitals selected by the University of Medical Sciences (n=52) in 1391 studied groups. Means of collecting standardized questionnaire concerning violence in the workplace in units of health, including Section 4 (data demographics, threats of physical violence and verbal) that was completed by nurses. Results of statistical analysis and analytical tests (x 2 and Fisher’s exact test) were used in the software SPSS v.16.
    Results
    Nineteen and six percent of nurses had been violated during the course of their work. Violence against male nurses than female nurses was. The highest cause of violence against nurses, violence, and verbal violence is the most common cause of hypo nursing station was overcrowded.
    Conclusion
    This study demonstrates the high level of violence against nurses and most of the violence against nurses, violence is verbal. Therefore to minimize violence in the hospital environment should be responsible for demulcent strategies, performance management; Protective measures should be considered and appropriate public education.
    Keywords: violence, workplace, nurses, emergency
  • Salman Khazaei, Mokhtar Soheilizad, Behzad Gholamaliei, Nastaran Ahangaran, Somayeh Khazaei Pages 75-83
    Background And Objectives
    YPLL index is important in prioritizing health interventions. This index gives more weight to death of the younger people. Using this index one can calculate major causes of premature death and compare them with other societies. This study is aimed at determining the main causes of premature deaths in Toyserkan.
    Methods
    The study population based on the 2011 mortality data was Tuyserkan. Mortality data from death certificates, that had already been extracted and entered into the software, were collected. The standard World Health Organization software was used to calculate YPLL.
    Results
    After removing the empty code number, 707 deaths were analyzed. Total mortality rate was 6.7 per 1,000 people. And per 1,000 people, a total of 122.2 years of life was lost due to premature death. Except those aged 30-39 years and 70-79 years, in all age groups the YLL rates in women were higher than in men. Cardiovascular diseases, accidents, respiratory illnesses are placed first to third in the YLL respectively.
    Conclusion
    The results showed that non-communicable diseases are the main cause of premature death in Tuyserkan while changing patterns of communicable diseases to non-communicable diseases as the leading cause of deaths in the city are seen.
    Keywords: Mortality, years of potential life lost, Burden of disease