فهرست مطالب

کتاب مهر - پیاپی 16 (بهار 1394)

فصلنامه کتاب مهر
پیاپی 16 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/14
  • تعداد عناوین: 5
|
  • محمدعلی شادزاد* صفحه 6
    رشد سریع فناوری، صنایع و زندگی انسان ها را با تغییرات فراوانی روبه رو کرده است. با گسترش اینترنت، گوشی های هوشمند، تبلت از یک طرف و استفاده روز افزون مردم از این ابزارها، فرصتی برای صنایع و بنگاه ها به وجود آمده است تا محصولات و خدمات خود را از این طریق به بهترین شکل عرضه کنند و به فروش برسانند.
    همان طور که می دانیم، صنعت نشر نیز از این موضوع مستثنا نبوده است. شرکت های فعال در حوزه نشر، فناوری را به خدمت گرفته و از آن برای سرویس دهی به مشتریان خود بهره گرفته اند. در دهه اخیر، پیشرفت صنعت نشر در استفاده از فناوری بسیار خوب و چشمگیر بوده است. امروزه فروشگاه های اینترنتی کتاب، کتاب الکترونیک، کتاب گویا، کتاب چند رسانه ای، کتاب تعاملی، و دستگاه های کتاب خوان برای اهالی فرهنگ و خوانندگان کتاب آشنا هستند و این خدمات با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده است.
    با توجه به پتانسیل بالای صنعت نشر و گردش مالی مقبول این صنعت، بنگاه های اقتصادی فراوانی در خارج و داخل کشور در عرصه صنعت نشر الکترونیک مشغول به فعالیت اند.
    کلیدواژگان: کتاب الکترونیک، کتاب گویا، کتاب تعاملی، دستگاه کتاب خوان، فروشگاه اینترنتی
  • مصطفی رضایی*، وجیهه رضایی، سمیه رضایی صفحه 38
    دانش، در جایگاه مهم ترین جنبه رقابتی، سازمان را بهره ور می سازد تا از محصولات و خدمات رقابتی رها شود. از پایه های افزایش بهره وری مدیریت دانش چابک بودن موثر آن است. توسعه و گستردگی ادبیات در حوزه مدیریت دانش و چابکی سازمانی اهمیت این دو مقوله را نشان می دهد. روش تحقیق این پژوهش کتابخانه ای و میدانی است. در این مقاله، سعی می شود شکلی از همگرایی این دو را در صنعت نشر، از این نظر که ابعاد آن ها بسیار با یکدیگر ارتباط دارند، بیازماییم و استدلال کنیم که چابکی سازمانی زمانی حاصل می شود که مدیریت دانش از همه نظر در حالت تعادل باشد. مراکز چاپ و نشر شهرستان زاهدان را مرکز مطالعه قرار داده و وضعیت چابکی و مدیریت دانش آن را ارزیابی می کنیم.
    کلیدواژگان: چابکی، مدیریت دانش، صنعت نشر و انتشارات استان سیستان و بلوچستان
  • خدیجه مرادی*، رویا برادر صفحه 84
    هدف از پژوهش حاضر تبیین دو سیاست از سیاست های هشت گانه نهاد کتابخانه های عمومی در الگوی سایبرنتیک است. ابتدا مولفه های مختلف الگوی سایبرنتیک با تحلیل و بررسی پژوهش های مرتبط شناسایی شد، سپس با توجه به اهداف و وظایف نهاد کتابخانه های عمومی کشور به منزله یک سازمان آموزشی و دو محور کلیدی سیاست های هشت گانه آن، امکان به کارگیری الگوی مدیریت سایبرنتیک در این نهاد بررسی شد. این دو محور کلیدی کتابخانه محوری و کتابدارمحوری است که در این پژوهش به تطبیق آن ها با مولفه های الگوی مدیریت سایبرنتیک پرداخته می شود. روش پژوهش تحلیل مفهومی بود. نتایج پژوهش نشان داد که این دو محور هم پوشانی زیادی با بسیاری از مولفه های الگوی سایبرنتیک دارد. در پایان پژوهش نیز، براساس نتایج تطبیق صورت گرفته، پیشنهادهایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: الگوی سایبرنتیک، سیاست هشت گانه، نهاد کتابخانه های عمومی
  • سهیلا بورقانی فراهانی، مصطفی رضایی صفحه 108
    امروزه توجه به هنجارها، ارزش ها، و جنبه های اخلاقی از موضوعات بسیار پراهمیت در سازمان های مختلف است. این هنجارها و ارزش ها از چالش های دیرینه ارتباط جمعی محسوب می شوند. نوع رسانه، مخاطبان آن، حوزه انتشار پیام آن، اهداف، کانال، سازمان، و همه عناصر و مولفه هایی که به وسایل ارتباط جمعی مرتبط اند هر یک به نوعی با واژه های یادشده و چگونگی تشخیص، تطبیق، و اجرای آن ها درگیرند.
    هدف این مقاله کمک به خبرنگاران و روزنامه نگاران و همچنین اصحاب رسانه در توجه بیشتر به موضوع اخلاق در ارائه اخبار و رساندن اطلاعات به مخاطبان است. روش استفاده شده در این مقاله مطالعه کتابخانه ای است و می خواهد به کمک مطالعه منابع مختلف و به روز بهترین راهکارها را در زمینه اخلاق حرفه ای به سازمان های رسانه ای پیشنهاد دهد.
    در پایان به این نتیجه رسیده ایم که رعایت اخلاق حرفه ای در سازمان لازم و ضروری است تا سازمان از یک سو جامعه را دچار تعارض نکند و از سوی دیگر، با اتخاذ تصمیمات منطقی و خردمندانه، منافع بلندمدت خود را تضمین کند.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، سازمان های رسانه ای، مسئولیت اجتماعی