فهرست مطالب

زن در فرهنگ و هنر (پژوهش زنان) - سال ششم شماره 3 (پاییز 1393)

فصلنامه زن در فرهنگ و هنر (پژوهش زنان)
سال ششم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یاسر رستگار، احسان آقابابایی صفحات 297-312
    امروزه نقش مخاطب در تفسیر کالاها و محصولات فرهنگی، از جمله فیلم های سینمایی، بسیار اساسی است. از این رو، کشف شیوه معنادهی و خوانش مخاطبان می تواند ما را به جهان اجتماعی در پس این تفسیرها نزدیک کند. زنان از جمله مخاطبانی اند که با داشتن پیشینه ها و تجربه های فرهنگی و نسلی مختلف می توانند خوانش متفاوتی از فیلم ها داشته باشند. مقاله حاضر نیز، مبتنی بر پارادایم تفسیری، قصد دارد بدین سوال پاسخ دهد که مخاطبان زن در دو نسل متفاوت به چه شیوه ای فیلم دو زن را معنا می کنند. روش شناسی به کار رفته در این پژوهش با رویکرد تفسیری و مبتنی بر روش مصاحبه گروهی بوده است. برای اجرای این کار، دو گروه از زنان در دو نسل 2030 ساله و 4555 ساله به شیوه ای هدفمند انتخاب شدند و با آنان در قالب دو گروه مجزا مصاحبه به عمل آمد. تحلیل تفسیری داده ها حکایت از خوانش متفاوت دو نسل زنان مطالعه شده درباره ویژگی های شخصیتی و سرنوشت شخصیت های فیلم در سطح متنی و همچنین در باب مفاهیمی چون مردسالاری و همذات پنداری در سطح فرامتنی داشته است.شباهت میان دو نسل مذکور نیز به معنادهی بر مبنای تقابل سنت و مدرنیته و فهم رخدادها بر اساس این دوگانه، مربوط می شود.
    کلیدواژگان: تفسیر مخاطب، خوانش نسلی، زنان، سینمای ایران، فیلم دو زن
  • شهلا باقری، ناهید سلیمی صفحات 313-326
    مقاله حاضر با بررسی مبانی اندیشه ای جریان های فکری فرهنگی ایران پس از انقلاب اسلامی، به تبیین رابطه هریک با حقوق زن پرداخته است. سوال اصلی آن است که با کدامین معیار می توان تصویری از فضای نظری جامعه ایران به دست داد و همبستگی میان جریان های اجتماعی با حوزه های حقوقی را بیان کرد. در بخش نظری، رابطه جریان های اجتماعی با مطالبات حقوقی، نظریه های مکتب «واقع گرایی اجتماعی» ملاک قرار گرفته است که به همبستگی تحولات اجتماعی با تحولات حقوقی اعتقاد دارد و اینکه این همبستگی اثرپذیری قواعد حقوقی از افکار و اعتقادات افراد دخیل در آن و پویایی حقوق را نشان می دهد. در بخش جریان شناسی نیز، چرایی و چگونگی تقسیم بندی جریان ها، برحسب دین محوری و رابطه آن ها با سنت و مدرنیته است. این پژوهش مبتنی بر روش تحلیلی استدلالی و نتایج یافته ها حاکی از آن است که در نظام اسلامی ایران، که حقوق از شریعت دینی استنباط می شود، موضع گیری در برابر این امر، دو رویکرد کلی «دینی» را که حقوق اسلامی را به حق می دانند و «غیردینی» که اساس تبعیض در حقوق را دینی بودن آن می داند به وجود می آورد. در گام بعدی، موضع گیری ها در زیرمجموعه این دو رویکرد به سنت و مدرنیته، خرده جریان های سنت گرا، تمدن گرا، و روشنفکری دینی را در بخش دینی و روشنفکری سکولار و معاند را در بخش غیردینی ایجاد می کند، که عملکرد هریک در برابر تحولات اجتماعی و زمینه اعتقادی جامعه، حقوق متفاوتی را برای زنان طلب می کند.
    کلیدواژگان: جامعه شناسی حقوق، جریان های فکری، فرهنگی، حقوق زن، واقع گرایی اجتماعی
  • احمد محمدپور، مهدی رضایی، گلاله برنا صفحات 327-344
    این مقاله به بررسی کیفی تغییرات سبک زندگی در کردستان ایران شهر مریوان و پیوند آن با صورت بندی هویتی در میان زنان آن شهر می پردازد. مناطق مرزی شهرستان مریوان به دلیل موقعیت جغرافیایی و سیاسی اقتصادی خاص درگیر رشد اقتصادی فزاینده و بحران های فرهنگی خاص ناشی از آن شده است؛ به گونه ای که شکل جدیدی از سبک زندگی و صورت بندی هویتی در این شهر آغاز شده و پیوسته در حال گسترش است. مطالعه حاضر درصدد است به منابع، مجاری، فرایند، و پیامدهای تغییرات در سبک زندگی و شکل بندی هویتی جدید در میان زنان این شهر بپردازد. روش شناسی این مطالعه کیفی است و در آن از روش اتنوگرافی و نظریه زمینه ای برای گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. با 53 نفر از زنان و دختران این شهر مصاحبه های عمیقی انجام شده است. نمونه گیری با روش هدفمند اکتشافی و زنجیره ای انجام گرفته است. یافته های تحقیق حکایت از گسترش فزاینده تغییرات در ابعاد گوناگون سبک زندگی و هویتی مشارکت کننده ها دارد که در اکثر موارد با ساختار فرهنگی عام و سنتی و ارزش ها و هنجارهای شهر مریوان در تضادی بنیادین و همه جانبه است. بر اساس روش نظریه زمینه ای با تحلیل داده های متنی مصاحبه ها و برخی یافته های مشاهده ای، مجموعه ای از مقولات به منزله شرایط بسترساز تغییرات سبک زندگی، تعاملات شکل گرفته در این بستر و پیامدهای ناشی از آن ها استخراج شده اند که درنهایت به یک مقوله هسته با عنوان هویت تنش زا ختم شده است.
    کلیدواژگان: زنان، سبک زندگی، شهرستان مریوان، صورت بندی هویتی نوین، نظریه زمینه ای، هویت تنش زا
  • مریم فلاحی، سید رضافلاح چای، اقبال زارعی صفحات 345-360
    هدف پژوهش حاضر مقایسه انتظارات و هدف از ازدواج زنان و دختران شهر شیراز بود. تعداد 180 شرکت کننده (90 زن و 90 دختر) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش مصاحبه ساختار یافته و مقیاس نگرش و انتظار ازدواج (MAES) در نظر گرفته شد. آزمودنی ها پرسشنامه جمعیت شناختی، مقیاس نگرش، و انتظار از ازدواج (36 سوالی) را کامل کردند. برای تحلیل داده از روش توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمونt و کای دو استفاده شد. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین انتظارات از ازدواج زنان و دختران وجود داشت (P <0.05). یافته ها تفاوت معناداری بین دو گروه در سه خرده مقیاس اصلی انتظارات، قصد ازدواج، نگرش کلی به ازدواج، و انتظار از ازدواج را نشان داد. در خرده مقیاس های فرعی، تفاوت معناداری بین نگرش منفی به ازدواج، ترس/ شک و تردید و عشق در زنان و دختران وجود داشت. اما تفاوت معناداری در سایر خرده مقیاس ها از قبیل احترام، اعتماد، مسائل مالی، معنا، و صمیمیت جسمانی مشاهده نشد. همچنین، از نظر هدف از ازدواج بین اهداف با انگیزه عاطفی، مذهبی، اجتماعی فرهنگی، اقتصادی، و ایده آل گرایانه تفاوت معنا داری (P <0.01) مشاهده شد، اما بین اهداف جنسی تفاوت معنادار نبود. نتیجه کلی این مطالعه بیانگر این است که زنان نسبت به دختران انتظارات بالاتری از ازدواج داشتند و هدف از ازدواج زنان و دختران متفاوت بود.
    کلیدواژگان: انتظارات از ازدواج، دختران، زنان، هدف از ازدواج
  • عزت ملاابراهیمی، علی صباغیان * صفحات 361-376

    در نقد جامعه شناختی رمان، ارتباط ساختار و محتوای داستان با وضعیت و دگرگونی های جامعه و محیطی که در آن متولد شده بررسی می شود و چگونگی انعکاس و بازنمایی هنرمندانه جامعه در جهان تخیلی اثر ادبی، نقد و تحلیل می شود. نویسندگان در این مقاله، بر پایه چارچوب نقد جامعه شناسی، به بررسی آثار نویسنده مشهور الجزایری، خانم احلام مستغانمی، پرداخته اند. با آنکه وی نویسنده ای رمانتیک است، در قالب رمانتیسم جامعه گرا در آثار خود به تبیین اوضاع فرهنگی و اجتماعی کشورش می پردازد. او از مسائلی چون حقوق زنان، فقر فرهنگی، تقابل سنت و مدرنیته و نابسامانی های اجتماعی سخن می گوید و زخم ها و جراحت هایی را که از رهگذر استعمار بر پیکره جامعه وارد شده، واکاوی و تشریح می کند. از یافته های این پژوهش، که به روشی توصیفی تحلیلی تدوین شده، برمی آید که نویسنده توانسته است روزنه ای جدید برای شناخت زوایای مختلف اشغال الجزایر، جنگ های آزادی بخش این کشور، پیامدهای استعمار و عقب ماندگی جوامع عربی در برابر چشمان مخاطب بگشاید. اما، در عین حال، تلاش دارد با کاربرد لحنی احساسی، پایبندی خود به مکتب رمانتیسم را حفظ کند. با وجود این، هرچند آثار وی رنگ و بوی انتقادی به خود گرفته است، با رئالیسم اجتماعی تفاوت معناداری دارد.

    کلیدواژگان: احلام مستغانمی، الجزایر، رمان، نقد ادبی، نقد جامعه شناسی
  • کمال الدین نیکنامی، رضا قاسمی، رضوان رضایی صفحات 377-389
    مطالعه نقوش موجود بر مهرها و اثرمهرها می تواند زوایای تاریکی از تاریخ اجتماعی دوران سلوکی و اشکانی را پدیدار کند. از سوی دیگر، تحلیل موقعیت های فردی و اجتماعی اشخاص یا گروه های اجتماعی به منظور درک روابط پیچیده آنان با افراد یا سایر گروه ها یا به منظور درک روابط بر هم کنشی میان آنان جایگاه ویژه ای را در مطالعات تاریخی به خود اختصاص داده است که از آن میان تحلیل موقعیت های زنان نیز توجه خاصی را به خود جلب کرده است. در مقاله پیش رو، تعداد 53 مهر و اثرمهر با نقوش مختلف زنان از نقاط گوناگون سرزمین های سلوکی و اشکانی تبیین و تحلیل شده اند. تصاویر زنان روی آثار مذکور از نظر سبک و نقش مایه شیوه های متفاوت و ترکیبی دارند و شامل تصاویر الهه های یونانی، زنان در حال انجام دادن کارهای گوناگون و فعالیت های اجتماعی و روزمره بوده که از آن میان نقوش الهه های یونانی بیشتر موضوعات مهرها و اثرمهر های این دوره را به خود اختصاص داده اند. نمونه های مطالعه شده از مراکزی چون اروک، تل کدش، سلوکیه کران دجله، نسا، شوش، و صالح داوود خوزستان به دست آمده اند. نوشتار حاضر ضمن تحلیل نقوش ذکر شده، به نحوه نقش آفرینی زنان در ساختارهای اداری، سیاسی، و اجتماعی سلوکیان و اشکانیان می پردازد. از مشهورترین نقش مایه های مهرها و اثرمهرها نیز باید به الهه های آفرودیت، تیکه، آتنا، و نیکه اشاره کرد. همچنین، باید اظهار داشت که استفاده از نقوش زنان در دوره سلوکی بیشتر رایج بوده و بر مهرهای دوره اشکانی، به غیر از سه مورد، به ندرت از تصویر زنان استفاده شده است.
    کلیدواژگان: الهه های یونانی، دوره سلوکی و اشکانی، زن، مهر و اثر مهر، نقش مایه
  • الهه شهراد صفحات 391-408
    با ظهور مغولان (ایلخانان) در ایران، هنر مصورسازی کتاب به طور رسمی شکل گرفت و از این دوران به بعد این هنر مسیر شکوفایی را پیمود. شاهنامه بزرگ مغولی (دموت)، شاهکار نگارگری عهد ایلخانی، به منزله نخستین نسخه مصور درباری در دوران ابوسعید بهادر خان، در تبریز تصویرسازی شد و پس از آن به تدریج دیگر شاهنامه های مصور به وجود آمد. حضور چشمگیر زنان در نگاره های این نسخه، یکی از نکات متمایز این شاهنامه است. این مقاله مبتنی بر این فرضیه است که میزان و نحوه حضور زنان در این شاهنامه با جایگاه و شرایط اجتماعی زنان در عهد ایلخانی مرتبط است. در این راستا، شناخت ابعاد اجتماعی شاهنامه بزرگ و به طور اخص نقش و جایگاه زنان در نگاره ها هدف اصلی پژوهش است و نگارنده با رویکرد جامعه شناسانه در پی کشف نحوه بازتاب جامعه در اثر هنری است. در این زمینه، 52 نگاره از این شاهنامه با روش تحلیلی توصیفی بررسی شده و ابزار تحلیل، نظریه بازتاب در جامعه شناسی هنر است. بنا بر یافته های تحقیق، همان طور که زنان در عهد ایلخانی از جایگاه و منزلت استثنایی در تاریخ ایران برخوردارند، به گونه ای که این دوران را عصر برابری مرد و زن می دانند، زنان در نگاره ها نیز به صورت چشمگیر و متمایزی دیده می شوند. این حضور در صحنه هایی با مضامین درباری پررنگ تر است و نوع حضور زنان در نگاره ها با نحوه زندگی ایشان منطبق است. بدین ترتیب، بار دیگر مشخص می شود که اثر هنری به منزله فرآورده ای اجتماعی ارزش ها و باورهای زمان را با خود همراه دارد.
    کلیدواژگان: رویکرد بازتاب، زن در نگاره، شاهنامه بزرگ مغولی، عهد ایلخانی
  • سجاد اوجاقلو، عباس مرادی، ابراهیم قاسمی، جمال ارشدی صفحات 409-425
    مطالعه تغییرات نسلی «ارزش فرزند» و رفتار فرزندآوری در بین زنان پیش و پس از انقلاب اسلامی، موضوع مقاله حاضر است. نسل های مختلف زنان در ایران، بر اساس تجربه زیسته مشترک، نگرش و برداشت متفاوت و گاه متضاد از معنا و مفهوم فرزند و فرزندآوری دارند. روش تحقیق، پیمایشی و از نوع مقطعی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است. جمعیت آماری شامل پنج نسل از زنان شهر زنجان است که از هر نسل 100 نفر انتخاب شده و در مجموع 500 نفر حجم نمونه این تحقیق را تشکیل داده اند. روش نمونه گیری خوشه ایدومرحله ای به شیوه PPS است. در یافته های تحقیق، تفاوت میانگین نمره ارزش فرزند و رفتار فرزندآوری، در بین نسل های مطالعه شده، به لحاظ آماری معنادار است. پایین ترین سطح ارزش فرزند در بین نسل زنان سال های 1371 تا 1374 و بالاترین سطح مربوط به نسل زنان سال های قبل از 1342 است. فردگرایی با ارزش فرزندآوری رابطه منفی و معکوس دارد. دینداری و ارزش فرزندآوری رابطه مثبت و مستقیمی دارند و تاثیر تجربه جهانی شدن بر ارزش فرزند، در نسل متولدان 1358 تا 1367 شدیدتر از سایر نسل هاست. تفاوت تغییر رفتار فرزندآوری بین زنان نسل های مختلف در ایران با توجه به تجربه تاریخی، زیستی، و آگاهی نسلی متفاوت هر یک از نسل ها، همراه با تضاد ساختی و نسلی قابل تبیین است و تغییرات نسلی ارزش فرزند، هم از لحاظ ذهنی و تاریخی و هم از لحاظ عینی و ساختی، قابل بررسی است. تجربه جهانی شدن زنان در کنار افزایش آگاهی و انتظارات و دگرگونی در نقش و موقعیت آنان پس از انقلاب اسلامی، در برداشت و ارزیابی آنان از ارزش فرزند و رفتار فرزندآوری تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: ارزش های خانواده، ارزش فرزند، انقلاب اسلامی، تجربه جهانی شدن، دینداری، شهر زنجان، فرزندآوری، نسل
|
  • Yaser Rastgar, Ehsan Aqababaee Pages 297-312
    Nowadays، the audience has a key role in the interpretation of cultural products including movies. Thus، discovering how the audience make sense of and interpret things can lead us to the social world underlying such interpretations. Women are the like of audience who could have different readings based on their cultural and generational experiences and background. Based on the interpretive paradigm، the present study aims to address the question: how would the female audience of two different generations interpret the movie Two Women? The study adopted an interpretive paradigm based on group interview as the research strategy. To this end، two groups of women of two different generations including 20-30 and 45-55 year olds were selected purposively as the participants and were interviewed in two distinct groups. The interpretive analysis of the data revealed two different readings by the two different generations in terms of personality traits and the fate of the film characters at the textual level and in terms of such concepts as patriarchy and identifying with characters at the contextual level. However، the two groups converged in terms of their meaning making based on the conflict between tradition and modernity and the interpretation of events based on this dilemma.
    Keywords: Generational Reading, Interpretation of Audience, women, Movie Two Women, Cinema of Iran
  • Shahla Baqeri, Nahid Salimi Pages 313-326
    This survey investigates on votes, ideologies and goals of Iran cultural-intellectual currents after the Islamic Revolution in order to describe their scale and type impacts on women rights in Iran. The problem of the research is with which criteria or basis of what divider can present a picture of theoretical space of Iranian society in one hand, and on the other hand, how can imagine correlations between social currents and legal areas, too. In order to attain these objects, in first section a theoretical explanation for relationship between social currents and legal demands basis of social realism approach along with viewpoints of scholars which believe to correlation between social evolutions and legal developments. They believe this correlation shows impressions of legal rules from ideas of people and currents in a dynamic manner. In second section, in this dissertation, Iran cultural-intellectual currents after the Islamic Revolution currents have been grouped in terms of respect to religion and their relation with tradition and modernity within an analytical-logical method. The results indicate that in the Islamic republic of Iran, which rights and laws derive and inference from Sharia, opinion about this matter creates two general approaches; religious and non-religious, which agreeing with Islamic rights and stand in the face of it attempting to eliminate the religion from legislation. In following, their attitudes to tradition and modernity are the basis for the grouping to Traditionalism, Civilizationalism, Religious Intellectualism, and Mixed Intellectualism in religious approach and to Secular Intellectualism and Political Intellectualism in non-religious approach, each of which of these sub-currents performances and behaviors against the social evolutions and religious context of the society, make and determine different levels and types of women rights.
    Keywords: Cultural, Intellectual Currents, Law Sociology, Intellectualism, Women Right, Typology
  • Ahmad Mohammadpoor, Mehdi Rezaei, Golaleh Borna Pages 327-344
    This paper is a qualitative study on life style changes in Iranian Kurdistan- Mariwan City. It tries to connect these changes to identity formation of women in this city. Mariwan as a boarder city, due to its geographic, political and economic situation has encountered to an unexpected economic growth and lots of cultural transformations. Because of that, new life style as well as new formation of identity has emerged. This study examines the sources, processes and ramifications of these socioeconomic changes, as well as their impacts on women identity. Methodologically, this research is a qualitative study based in ethnography approach. Grounded theory has been employed for collecting and analyzing data. Based on purposive explorative sampling method, 53 in-depth interviews have been conducted with women-married and single. Findings show an extensive socioeconomic changes in women's life style. These changes mostly are in conflict with local socio-cultural values and norms. Based on analyzed transcribed interviews and some observational material, several categories as conditional, interactive and consequent categories have been extracted. Finally "Tense Identity" has emerged as core category of this study.
    Keywords: Life style, Women Modern identity, Tense Identity, Mariwan, Grounded theory
  • Maryam Fallahi, Sayed Reza Fallahchai, Eghbal Zareie Pages 345-360
    The aim of this study was to compare the expectations and purpose of marriage of women and girls in Shiraz. In this study, 180 participants (90 women and 90 girls) were selected to participate from the available population. The instruments to collect data were questionnaires and a structured interview. The participants completed the Socio-Demographic Characteristics Form and the Marital Attitude and Expectation Scale (36-item). To analyze the data, independent t-test and chi square were used. The analysis revealed statistically significant differences between groups in marital expectations and its three main subscales, Intent to Marry, General Attitudes towards Marriage, and Aspects of Marriage. In sub-scales, the difference between married women and single girls in negative attitudes toward marriage, fear/doubts and love was significant. However, significant differences in the other subscales such as respect, trust, finances, meaning and physical intimacy werent found. Moreover, significant differences were found in the purpose of marriage of women and girls, in emotional, religious, sociocultural, financial, and idealistic purposes (P <0.01), but the difference wasnt significant in sexual purpose. The overall result of this study suggests that women tend to have higher expectations for marriage than girls and the married women and girl's purposes of marriage were different.
    Keywords: marital expectations, purpose of marriage, women, girls
  • Ezzat Molla Ebrahimi, Ali Sabbaghian Pages 361-376

    In sociological review of novels, the connection between structure and content of the story is be checking by considering the conditions and changes in society and environment that it created in. and the modality of artistic showing and reviewing the society in format of the fiction world of the Literary work is going to be Reviewed and Analyzed. in this article, The writers are doing a research based on the sociological review method in works of the famous novel writer woman in Algeria, “ahlam mosteghanemi”. As a writer, she is romantic, but she deals social and cultural situation in her country in Community-oriented romanticism. She deals many issues as women rights, Cultural poverty, social instability and conflict between tradition and modernity, and also describes the wounds and injuries that occurred for the society through the colonialism.As the simples of results from this Descriptive- Analytical research, we can understand that she could open a horizon to knowing different angels of Occupation of Algeria, liberation wars at this country, results of colonization and mustiness of Arab Communities. She also tries to keep her obligation to romanticism, using an Emotional tone. By the way, Although her works have a critic tone, but those have many differences Compared to realism method.

    Keywords: ahlam mosteghanemi, sociological review, novel, Algeria, Criticism
  • Kamal Aldin Niknami, Reza Ghasemi, Rezvan Rezaei Pages 377-389
    The Study of seals and seal impressions can make clear the dark corners of the social history of the Seleucid and Parthian. On the other hand, the analysis of personal and social position of individuals or groups for understanding the complicated relationship between human with others people or groups, also for the understanding of interactional relationships has gained special attention in historical researches. Among above mentioned topics, the position of women has attracted particular attention. In this paper 53 seal and seal-impressions of women with different designs from different parts of the Seleucid and Parthian lands are explained and analyzed. Pictures of women on the seals differ in style and motif that include images of Greek women doing various chores and social activities, of which the Greek goddesses comprise more seals impressions in this period. Samples from study centers such as Arook, Tel Kadesh, Seleucian karan Dejle, Nesa, Shoosh and Saleh Davood of Khuzestan were obtained. This article analyzes the designs, also the role and activity of women in administrative, political and social structures of Seleucid and Parthian. The most famous motifs of seals and seal-impressions include Aphrodite, Tike and Athena goddesses. It should also be noted that using women in designs were more common in the Seleucid era where as in Parthian periods other than three seals, rarely the image of women were used.
    Keywords: Seleucid, Parthian periods, Seal, Seal impression, Motif, Greek goddesses, woman
  • Elahe Shahrad Pages 391-408
    With the advent of Ilkhan (Mongols) in Iran, the art of illustrating book officially formed and from this period onward this art prospered. Great Mongolian shahnameh, the painting masterpiece of Ilkhanid era, was illustrated in Tabriz as the first courtly illustrated edition during the time of Abu Saed Bahadorkhan; gradually afterward other illustrated edition of Shahnaneh came into being.The purpose of this paper is to recognize the social dimension of the great Shahnameh, and in particular the role and place of women is in the pictures. Author by using Sociological approach seeks to explore how art has reflected society.In this regard, 52 pictures of this Shahnameh analyzed by analytic- descriptive method. Analysis tool is reflection theory in sociology of art.According to findings of research, as women in Il Khanid era have kept special position and standing in history of Iran so that it's known as equality of men and women, also women are seen impressively and distinctively in pictures. These appearances in scenes with curtly themes are highlighted and the way of women's appearance in pictures is consistent with their life style.Thus, once more it's clear that the art work as a product of social values and beliefs are associated with their time.
    Keywords: Great Mongolian Shahnameh, Woman in painting, Reflection approach, Il Khanid Era
  • Sajjad Ojaghlo, Abas Moradi, Ebrahim Ghasemi, Jamal Arshadi Pages 409-425
    This article investigates generational changes of child value and childbearing behavior among women befor and after Islamic Revoloution of Iran. Different generations of Iranian women, based on their shared common life experiences, have various and sometimes contrasting attitudes and perceptions towards the meaning and concept of child and childbearing. This research is cross-sectional and survey based and the data are collected using questionnaire. Research population included five generations of Zanjani women. The 500 woman- sample consisted of 100 women from ach generation. Two-stage sampling, based on PPS method, was used in this research.. Findings showed that the score value means differences for child and childbearing among studied generations were statistically significant. The lowest rate of child value was related to women between 1992 and 1995 and the highest rate belonged to women before 1963. There was a reverse and negative relationship between individualism and childbearing. A positive and direct relationship is observed between religiosity and childbearing. The effect of globalization on child value among generation of 1979-1988 is stronger than other generations. Based on different historical and biological experiences and awareness of each generation as well as generational and structural conflict, changes in childbearing behavior cane be explaned. i.e. uneven and unequal distribution of opportunities, resources, and facilities among generations, the can be explained. Accordingly, generationla changes of child value both historically and mentally as well as structurally and objectively can be explained. Women's experiences in terms of globalization in addition to their awareness and expectations improvement as well as changes in their roles and positions after Islamic Revolution in Iran have influenced their perceptions and evaluations of child and childbearing value.
    Keywords: child value, childbearing, generation, Zanjan, Isllamic Revoloution