فهرست مطالب

نشریه صنایع الکترونیک
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 18، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم زارع زاده*، محمد علی دوستاری، الهام زارع زاده صفحه 5
    تجارت الکترونیک نتیجه گسترش و جهانی شدن فناوری اطلاعات، در تمام عرصه های زندگی بشری است. حفظ امنیت داده ها و حریم خصوصی افراد، نقش مهمی در تقویت تجارت الکترونیک ایفا می کنند. فناوری بیومتریک، به عنوان راه حلی برای تصدیق هویت افراد در تراکنش های تجارت الکترونیک به کار می رود. اما سرقت اطلاعات بیومتریک به عنوان مسئله چالش برانگیز، مطرح است. ارسال داده محرمانه به همراه اثرانگشت، می تواند از چنین وضعیتی خودداری کند. در این مقاله ابتدا به کمک رمزنگاری RSA و دیفی-هلمن، داده محرمانه، رمز شده و در تصویر اثرانگشت، پنهان نگاری شده است. سپس با به کارگیری الگوریتم SIFT، به استخراج نقاط متناظر در دو مجموعه داده تصاویر اثرانگشت حاصل از پنهان نگاری و تصویر اولیه، خواهیم پرداخت تا میزان کارایی این توصیفگر در تطابق اثرانگشت بررسی گردد. نتایج نشان داده اند که الگوریتم SIFT، به ترتیب به میزان 88/23 درصد و96/15 درصد تطابق صحیح، داشته است. بنابراین با پنهان نگاری داده محرمانه در اثرانگشت، علاوه بر اینکه دسترسی افراد مجاز به اطلاعات بیومتریک فراهم می شود، کیفیت تصاویر مربوطه نیز تغییر چندانی نخواهد کرد.
    کلیدواژگان: بیومتریک، اثر انگشت، SIFT، تجارت الکترونیک
  • فاطمه نفر*، حسین شمسی صفحه 13
    در این مقاله یک سامانه RFID فعال و امن در فرکانس 2.4GHz طراحی و پیاده سازی شده است.این سامانه مطابق با استاندارد IEEE802.15.4 و با هدف کنترل بی سیم تردد وسایط نقلیه توسعه یافته است به طوری که قابلیت اجرای شش عملیات بی سیم و کارامد را داراست. در مرکز کنترل، از طریق ارتباط سریال بازخوان (RFID Reader) با PC و با استفاده از یک واسط کاربر مبتنی بر ویندوز، تردد وسایط نقلیه تا شعاع 60 متری بازخوان تحت کنترل کاربر درآمده است. با فشردن یک دکمه در محیط گرافیکی واسط، در مدت 31msec شناسایی بی سیم 8 وسیله نقلیه به انجام رسیده و شماره پلاک آنها به رویت کاربر می رسد. در توسعه این واسط، از ایده لایه بندی و انتزاع استفاده شده است. معماری چند لایه در قیاس با معماری یکپارچه، از مزایایی چون قابلیت گسترش و کاهش انتشار خطا برخوردار است و پیاده سازی با راهبرد شئ گرا موجب تسهیل توسعه، حفظ امنیت اطلاعات و تسریع در خطا یابی و بروز رسانی شده است.
    کلیدواژگان: سامانه شناسایی با استفاده از امواج رادیویی، راهبرد شئ گرا، معماری چند لایه، واسط کاربر
  • پویا حاجبی*، سید محمدتقی المدرسی صفحه 27
    سامانه های کنترل از طریق شبکه برای کنترل یک فرآیند از راه دور و از طریق شبکه های داده مخابراتی به کار می روند. دو چالش بسیار مهم در این سامانه ها، تاخیر زمانی تصادفی و از دست رفتن بسته در شبکه مخابراتی می باشد. کنترل گرهای منطق فازی به خاطر ماهیت غیرخطی شان می تواند گزینه خوبی برای کنترل کردن فرآیند باشد. در این مقاله یک کنترل گر منطق فازی ارائه شده است که توسط یک سامانه غیرخطی دیگر یعنی یک شبکه عصبی با تاخیرهای زمانی تطبیق می یابد. جدول قوانین کنترل گر فازی بر اساس یک رابطه غیرخطی مبتنی بر تاخیر تخمینی شبکه، می چرخد. مقدار چرخش توسط شبکه عصبی محاسبه می گردد. علی رغم کارهای مشابه دیگر که از مدل برنولی برای بررسی از دست رفتن بسته استفاده می شود و تنها می تواند از دست رفتن بسته را به صورت یکنواخت مدل نماید، در این مقاله از مدل فرآیند مارکف استفاده می شود تا بتوان اثر از دست رفتن بسته ها را به طور متوالی بر روی عملکرد کنترل گر پیشنهادی بررسی نمود. مقایسه نتایج شبیه سازی نشان می دهد در تاخیرهای حدود 600 میلی ثانیه و در شرایطی که از دست رفتن بسته به صورت متوالی با نرخ 70 درصد رخ می دهد، شاخص عملکرد کنترل گر پیشنهادی نسبت به شاخص عملکردهای پیشگوگر اسمیت و کنترل گر منطق فازی معمولی به ترتیب حدود 3 و 7 برابر بهتر شده است.
    کلیدواژگان: ز دست رفتن بسته، تاخیر زمانی شبکه، زنجیر مارکف، سامانه های کنترل از طریق شبکه، کنترل گر تطبیقی منطق فازی
  • اکرم خوشخویی*، مهرزاد نصیریان صفحه 45
    در این مقاله نتایج شبیه سازی ردیابی موشک ماهواره بر به روش مونوپالس با فرض سیستم مونوپالس دامنه-دامنه ارائه شده است که در واقع به تعیین موقعیت آنتن جهت ردیابی دقیق موشک ماهواره بر با این روش می پردازد. هدف فرضی در این مقاله دارای مانور است و مسیر حرکت در طی ردیابی تغییر میکند در نتیجه احتمال بروز خطا نسبت به اهدافی مانند ماهواره که دارای مسیر ثابت است و در کارهای مشابه قبلی مورد بررسی قرار گرفته بیشتر میباشد. پس از در اختیار قرار گرفتن داده های مسیر فرضی موشک ماهواره بر، آفست موقعیت آنتن با این مسیر در هر لحظه به عنوان ورودی به الگوریتم مونوپالس داده می شود و این آفست با روش ارایه شده اصلاح میشود؛ نتایج شبیه سازی عملکرد خوب این روش در ردگیری ماهواره بر را نشان میدهد.
    کلیدواژگان: آنتن، ردیابی خودکار، ماهواره بر، مونوپالس
  • مریم رحمتی*، علی محمودی، علیرضا عرفانیان صفحه 55
    در این مقاله، روشی مبتنی بر بینایی برای افزایش دقت تخمین وضعیت بالگردهای بدون سرنشین در فاز فرود ارائه می شود. در الگوریتم پایه، با مقایسه یک تصویر مرجع از علامت فرود با تصاویر حاصل از دوربین نصب شده در بالگرد و با استفاده از تکنیک SIFT به انطباق ویژگی های متناظر در تصاویر پرداخته می شود و تخمین وضعیت بالگرد نسبت به علامت فرود برمبنای تجزیه ماتریس هموگرافی صورت می گیرد. با ارزیابی حساسیت دقت تخمین وضعیت در این الگوریتم نسبت به عوامل مختلف، اهمیت تاثیر توزیع مکانی ویژگی ها نشان داده شده و بر همین اساس، تکنیکی برای انتخاب مناسبترین ویژگی ها در مرحله استخراج ماتریس هموگرافی پیشنهاد می شود. علاوه بر آن، شکل مناسبی برای علامت فرود طراحی شده که ویژگی های آن ذاتا دارای توزیع مکانی مناسب می باشند. تکنیک پیشنهادی در محیط مطلب پیاده سازی شده و برای ارزیابی آن، سناریوهای مختلفی در محیط VRMLایجاد شده و از تصاویر محیط واقعی نیز استفاده می شود. نتایج پیاده سازی الگوریتم پیشنهادی بر روی تصاویر تولید شده از الگوهای مختلف فرود نشان دهنده بهبود خطای تخمین وضعیت تا 30 درصد می باشد.
    کلیدواژگان: بالگرد بدون سرنشین، فرود خودکار، تخمین وضعیت، هموگرافی، SIFT
  • محمد اسحاق میرزاپور *، سید محمد جواد رضوی، سید حسین محسنی ارمکی صفحه 65
    در این مقاله، روش جدیدی برای تثبیت تغییرات مرکز فاز آنتنهای متناوب لگاریتمی، بر مبنای اصلاح تغییرات فاز جریان تحریک المانهای آنتن ارائه شده است. به منظور تصدیق این روش، آنتن فوق پهن باند متناوب لگاریتمی سطحی برای پوشش باندهای L و (S (1-4GHzبا 12 المان طراحی گردید. برای خطی سازی تغییرات فاز جریان تحریک المانهای آنتن، انواع ساختارهای ریزنوار ناقص و خطوط ریزنوار پیچدار، مورد بررسی قرار گرفته و ساختار ریزنوار پیچدار به عنوان بهترین ساختار، با بالاترین محدوده دینامیکی در ایجاد تغییر فاز بر مبنای فواصل محدود بین المانها و تطبیق امپدانس آنتن، مورد استفاده قرار گرفت. آنتن اصلاح شده نهایی، تنها با 6 ساختار ریزنوار پیچدار، طراحی و ساخته شد. نتایج شبیه سازی و اندازه گیری نشان داد که تغییرات مرکز فاز این آنتن بدون تغییر در ابعاد آن، اصلاح گردیده و الگوهای تشعشعی در دو حالت، از تطابق مناسبی برخوردار می باشند. بعلاوه، پاسخ تلفات انعکاسی آنتن حاکی از 4/5 گیگاهرتز، پهنای باند 10dB- می باشد.
    کلیدواژگان: مرکز فاز، آنتن متناوب لگاریتمی، آنتن فوق پهن باند، ساختارهای ریزنوار تغییردهنده فاز
  • محمد رزاقی*، محمد سیفی لاله صفحه 73
    در این مقاله اتصال سری پنج تشدید کننده ریز حلقه جهت ایجاد فیلتری نوری با مشخصه های مناسب با روش تحلیلی SFG مبتنی بر قاعده میسون شبیه سازی شده است. فیلتر طراحی شده، نسبت به فیلتر های سه و چهار حلقه ای رایج، دارای خصوصیات بهبود یافته ای است. از آن جمله می توان به بهبود ضریب شکل پاسخ فرکانسی، بازه طیفی آزاد و نرخ حذف تشدیدهای بینابینی آن اشاره کرد. همانطور که نشان داده خواهد شد توسط اتصال سری 5 ریزحلقه مشابه، فیلتر را می توان بگونه ای طراحی کرد که به ضریب شکل پاسخ 0.84 و بازه طیفی آزاد 100 گیگاهرتز دست یافت. جهت افزایش بازه طیفی آزاد می توان از اتصال سری 5 ریز حلقه غیر یکسان استفاده کرد. با استفاده از این ساختار میتوان فیلتری با ضریب شکل پاسخ 0.8، پهنای فرکانسی بسیار باریک و بازه طیفی آزادی 1000 گیگاهرتزی طراحی کرد.
    کلیدواژگان: تشدید کننده ریزحلقه، فیلتر تمام نوری، اثر ورنیر، بازه طیفی آزاد، شبکه DWDM، روش SFG
  • غلامرضا باقریان*، سید محمد جواد رضوی، حسین خالقی بیزکی صفحه 85
    در این مقاله دو روش برای تخمین جهت سیگنال های باند باریک و همبسته ارائه می شود. محاسبات ساده، دقت بالا برای سیگنال به نویز های پایین و نیاز به تعداد عناصر کم در آنتن گیرنده از ویژگی های بارز این روش نسبت به روش های متداول می باشد. همچنین این روش ها را می توان برای الگوریتم های معروفی چون MUSIC، Root-MUSIC، ESPRIT که مختص تخمین جهت سیگنال های باند باریک ناهمبسته می باشند، برای سیگنال های همبسته نیز به کار برد. اساس کار در روش های ارائه شده محاسبه میانگین بردارهای همبستگی متقابل بین سیگنال دریافتی عناصر در زیر آرایه ها و یک عنصر خارج از آن است. دراین مقاله به کمک نرم افزار MATLAB ویژگی روش های پیشنهادی با FBSS و FOSS و QFBSS مقایسه و تائید شده است.
    کلیدواژگان: تکنیک پیشرو، پسرو، تکنیک پیشرو، جهت ورود سیگنال، سیگنالهای همبسته، سیگنالهای باند باریک، روش زیر فضایی
|
  • Page 5
    E-commerce is outcome of the development and globalization of information technology in all areas of human life. Data security and privacy play an important role in e-commerce. Biometric technology as a solution can be used for authentication in e-commerce transactions. But the theft of biometric information such as fingerprint is a challenging problem. Sending a confidential data with the fingerprint image can avoid this situation. In this paper, the RSA algorithm and the Diffie-Helman algorithm are used to encrypt the confidential data. Then the encrypted date is hidden in a fingerprint image. SIFT algorithm is applied to extract corresponding points in the two data sets from the original images and Stego image (already information embedded image) and performance of this descriptor in fingerprint matching is investigated. Results showed the SIFTalgorithm matched 88.23% and 96.15%, by applying the RSA algorithm and Diffie-Helman algorithm, respectively. Therefore, the steganography of a confidential data in the fingerprint image provides access of the authorized people to biometric information and the quality of fingerprint image does not change.
    Keywords: Biometric E commerce._SIFT algorithm_Fingerprint
  • Page 13
    In this paper, a novel secure active RFID system at 2.4 GHz is designed and implemented for vehicle tracking applications, which is compatible with IEEE 802.15.4 standard. In this system, a windows based user interface is developed to do vehicle tracking. By clicking on a button in this graphical user interface, 8 vehicles presented in the surroundings (not far than 60 m from RFID reader) are identified within 31 msec. In the development of this software, both the layering and abstraction ideas are utilized, leading to the extensibility and error propagation reduction of the software. Besides, implementation by the object oriented approach has resulted in the simplicity of the development, data security and acceleration in debugging and updating.
    Keywords: RFID, Object Oriented Development, User Interface, Multi, Layer Architecture
  • Page 27
    Networked Control Systems (NCSs) are used to control a remote process via data communication network. Two major drawbacks in these systems are network time delay and network packet loss. Fuzzy logic controllers due to their nonlinear inherent could be a good solution choice for controlling processes. In this paper, fuzzy logic controller can be adapted using a nonlinear system such as neural network. Fuzzy logic controller rules table rotates based on a nonlinear relation of network time delay estimation. The value of rotation was calculated using a neural network. Unlike some other similar works, this paper uses Markov chain to model packet loss instead of Bernoulli modeling. This method has the advantage of considering packet loss events consecutively. Simulation results show that if the network time delay is about 600 ms, then in the case that packet loss occurs consecutively with rate of 70%, the index of proposed controller performance is improved about 3 and 7 times in comparison with performance index of Smith predictor and fuzzy logic controller, respectively.
    Keywords: Adaptive Fuzzy Logic Controller, Networked Control Systems., Network Packet Loss, Network Time Delay, Markov Chain
  • Page 45
    This paper presents simulation results of satellite launch vehicle tracking with Monopulse Track method. Monopulse system is Amplitude-Amplitude. In other words, position determination of antenna for satellite launch vehicle precise tracking with monopulse method is done. Target has maneuvered in the paper and trajectory changes during the tracking; Consequently probability of error is more than targets such as satellite that have steady orbit; These targets surveyed in the similar previous works. At the first, we have the data of supposed trajectory of satellite launch vehicle. The amount of offset of antenna's position with the trajectory is indicator of prime error antenna tracking which that is the input of monopulse algorithm and the offset is corrected with the proposed method. Simulation results demonstrate good performance of the proposed method for satellite launch vehicle tracking.
    Keywords: Autotracking, Antenna, Satellite launch vehicle, Monopulse
  • Page 55
    In this study, a vision-based algorithm for landing unmanned helicopter is developed to increase the accuracy of pose estimation. In the current algorithm, the reference image of helipad has been matched with the image acquired by the UAV mounted camera using SIFT technique to associate between the corresponding feature points of these two images. Then, the corresponding features are used to estimate the pose of the helicopter relative to the helipad using decomposition of Homography matrix. Applying a sensitivity analysis to pose estimation accuracy, we found the important role of spatial distribution of features. So, a method is suggested for choosing the best features in Homography matrix extraction. Moreover, a proper landmark is designed for helipad such as its features have an inherently appropriate local distribution. This method is assessed implementation in MATLAB software via the real images and different scenarios designed in VRML environment are used. The results of proposed algorithm on produced images from different landmarks, improved the pose estimation error about 30 percent.
    Keywords: SIFT, Homography, Unmanned Helicopter, Pose Estimation, Autolanding
  • Page 65
    Proposed is a novel method for stabilizing phase center location variation (PCLV) of Log periodic antennas based on modifying excitation current phase (ECPh). To validate this technique, an ultra wideband planar log-periodic dipole array antenna (PLPDA) was designed for operating in L and S bands (1-4GHz) with 12 dipoles. Defected microstrip structure (DMS) and microstrip meander structure (MMS) investigated for ECPh linearization and so, MMS was used to modify ECPh as the best structure with highest dynamic range based on limited length between adjacent elements and antenna impedance matching. Finally, modified PLPDA (MPLPDA) was designed and fabricated with 6 MMS structures without any changes in antenna dimensions. Measurement and simulation results show that radiation patterns of both antennas have a good conformity while the PCLV of MPLPDA is stabilized. Moreover, MPLPDA has a -10dB bandwidth of 4.5 GHz.
    Keywords: microstrip phase shifter, ultra wideband antenna, log, periodic antenna, Phase center
  • Page 73
    In this article we designed and simulated a serially coupled quintuple microring resonator for building optical filters with desirable characteristics. For modeling this filter SFG method is used. Proposed filter has improved features in compare to common triple and quadruple ring resonator. It is shown that with this design, desired filter spectrum response shape coefficient and its free spectral range is increased while its interstitial resonance is decreased. It is depicted that using five similar mirroring resonator shape factor coefficient of 0.84, FSR of 100 GHz are achievable for the designed filter. For increasing the FSR, Vernier ring resonators is proposed. It is illustrated that by designing the 5 serially coupled Vernier rings with optimum parameters the narrow band filter can be achieved with FSR of 1000 GHz and shape factor coefficient of 0.8.
    Keywords: Vernier effect, All Optical Filter, DWDM Networks, SFG Method, Ring Resonator, Free Spectral Range
  • Page 85
    In this paper two methods are presented for DOA estimation of narrow band and coherent signals. Advantages of this method with compare to another methods are Simple calculation, highly accurate for low signal-to-noise-ratio (SNR) and low requirement sensor array. this method is used for coherent signal and also it can used for know algorithms such as MUSIC, Root-MUSIC, ESPRIT which just applied for DOA estimation of narrow band and noncoherent signals. main purpose in the presented methods is calculation of mean cross correlation vectors between receiver signals on sensor array and out of them. In this paper have been compared the presented method to FBSS and FOSS method together by Matlab.
    Keywords: Direction of arrival signal, Coherent signal, Subspace method, Narrow band signal