فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 67، تیر و امرداد 1394)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 67، تیر و امرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم قضایی، فخری تاجیک زاده، راضیه صادقی، لیلی رمضان ساعتچی صفحات 159-163
    مقدمه
    درد، تجربه ی حسی ناخوش آیندی است که در برابر آسیب جسمی واقعی یا بالقوه به وجود می آید. ورزش، یکی از عوامل تاثیرگذار بر درد است. هدف پژوهش حاضر، مقایسه ی ادراک شدت درد، راهبردهای مقابله با درد و خودکارآمدی درد در زنان ورزشکار و غیر ورزشکار است.
    روش کار
    اینمطالعه به روش علی–مقایسه ای بر روی 60 نفر زن ورزشکار حرفه ای و 60 نفر زن غیر ورزشکار از دانشجویان سال تحصیلی 93-1392، دانشگاه شیراز صورت گرفته که به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش پرسش نامه ی درد مک گیل، خودکارآمدی درد و راهبردهای مقابله با درد بوده اند. داده ها از طریق آمار توصیفی، آزمون لوین و تحلیل واریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که زنان ورزشکار نسبت به زنان غیر ورزشکار ادراک درد پایین تر (003/0=P) و خودکارآمدی درد بالاتری (001/0P<) دارند. به علاوه این زنان از راهبردهای مقابله ی توجه برگردانی، تفسیر مجدد از درد، نادیده انگاشتن، امیدواری یا دعا، گفتگو با خود و افزایش فعالیت به میزان بیشتری (001/0P<) استفاده می کنند. این در حالی است که زنان ورزشکار کمتر از زنان غیر ورزشکار به فاجعه آفرینی درد (003/0=P) می پردازند.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایجاین پژوهش، ورزش بر تجربه ی ادراک درد، خودکارآمدی درد و استفاده از راهبردهای مقابله با درد در زنان، موثر است.
    کلیدواژگان: ادراک درد، خودکارآمدی، درد، ورزش
  • عباس ابوالقاسمی، جهانگیر کرمی، مجتبی بختی، محمد جواد بگیان کوله مرز صفحات 164-171
    مقدمه
    افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی در تمام فرهنگ ها است.افسردگی، ترکیبی از احساس غمگینی، تنهایی، تحریک پذیری، بی ارزشی و ناامیدی را به همراه دارد و محققان، به طور مکرر از ارتباط بین سرشت و منش با افسردگی حمایت کرده اند. هدف پژوهش حاضر، مقایسه ی ابعاد سرشت و منش در بیماران افسرده و افراد بهنجار بود.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش مقطعی در سال 1391، تمام مبتلایان به افسردگی اساسی در دامنه ی سنی 3024 سال مراجعه کننده به مراکز بالینی شهر اردبیل و جامعه ی بهنجار افراد غیر افسرده بودند. آزمودنی ها 70 فرد مبتلا به افسردگی اساسی و 61 نفر بهنجار بودند که پرسش نامه های جمعیت شناختی، افسردگی بک و سرشت و منش کلونینجر را تکمیل کردند. اطلاعات با آزمون های تحلیل واریانس چند متغیری و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    افراد افسرده نسبت به گروه بهنجار، به طور معنی داری از نوجویی، آسیب پرهیزی و خودفراروی بیشتر و همکاری، خودراهبری و پشتکار کمتری برخوردارند (001/0>P). هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که 34 درصد از واریانس علایم افسردگی توسط ابعاد سرشت و منش پیش بینی می شود.
    نتیجه گیری
    بین سرشت و منش با افسردگی، رابطه ی معنی داری وجود دارد و ابعاد سرشت و منش از متغیرهای تاثیرگذار در شدت نشانه های افسردگی است.
    کلیدواژگان: افسردگی، بهنجار، سرشت، منش
  • نیلوفر مهدوی هزاوه، مرجان فریدونی مهر، یوسف سمنانی، شاهرخ سردارپور گودرزی، آذر پیردهقان * صفحات 172-177
    مقدمه

    شواهد زیادی مبنی بر هم ابتلایی اختلال وسواسی-جبری در بیماران با اختلال دوقطبی موجود می باشد. لذا این طرح با هدف تعیین رابطه ی شدت فازهای مانیا ومختلط اختلال دوقطبی باشدت علایم وسواسی-جبری در هم ابتلایی این دو اختلال انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه ی توصیفی در سال 1390، 30 بیمار بیمارستان های امام حسین (ع) و طالقانی تهران که با تشخیص اختلال دوقطبی نوع یک (در فاز مانیا و مختلط) بستری شده بودند، با کمک مصاحبه ی بالینی ساختاریافته جهت بررسی اختلالات محور یک در DSM-IV (SCID-I) از نظراختلال وسواسی-جبری بررسی و در صورت تایید تشخیص وارد مطالعه شدند. پرسش نامه ی مانیای یونگ، مقیاس افسردگی هامیلتون، مقیاس یل-براون و چک لیست اطلاعات جمعیت شناختی در مورد تمام بیماران تکمیل شد. شدت فازهای مانیا ومختلط و نیز شدت علایم وسواسی-جبری در هفته ی اول بستری، زمان ترخیص از بیمارستان و یک ماه بعد از ترخیص، ارزیابی شدند. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از آزمون های آماری مانند آمار توصیفی، اندازه گیری مکرر، آزمون تی، ویلکاکسون و همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه ی 19 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بین شدت علایم وسواسی-جبری و نمره افسردگی هامیلتون در زمان بستری و ترخیص، تنها در فاز مختلط ارتباط معنی داری بود (به ترتیب 005/0= Pو 029/0=P).

    نتیجه گیری

    ارتباط معنی دار شدت علایم وسواسی-جبری با جزء افسردگی فاز مختلط اختلال دوقطبی، می تواند مبنی بر ارتباط بیشتر شدت وسواس با اپیزودها یا علایم افسردگی اختلال دوقطبی باشد که این یافته می تواند در بیماران دچار این هم ابتلایی پیشنهادکننده ی راهکارهای درمانی مناسب تر باشد.

    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، اختلال وسواسی، جبری، هم ابتلایی
  • افضل اکبری بلوطبنگان، سیاوش طالع پسند صفحات 178-185
    مقدمه
    قلدری در مدرسه، یکی از معضلات عمده ی نظام های آموزش و پرورش در سراسر جهان می باشد و بررسی خصوصیات روان سنجی این سازه حایز اهمیت است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر رواسازی مقیاس قلدری در دانش آموزان ابتدایی بود.
    روش کار
    در این پژوهش تعداد 607 نفر از دانش آموزان مدارس ابتدایی سمنان در سال تحصیلی 93-1392 به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و به ابزارهای پژوهش شامل مقیاس قلدری ایلی نوی و پرسش نامه ی انگیزش تحصیلی هارتر پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی، ضریب آلفای کرونباخ، همبستگی پیرسون، نرم افزار SPSS نسخه ی 22 و LISREL 54/8 استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی، همبستگی سئوال-نمره ی کل و تحلیل اعتبار برای بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس قلدری ایلی نوی اجرا شد. هم چنین، تحلیل عاملی تاییدی برای بررسی مدل اندازه گیری و ساختار روابط درونی گویه ها اجرا شد. اعتبار مقیاس قلدری ایلی نوی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس 87/0، و خرده مقیاس های قربانی 71/0، قلدری 77/0 و نزاع 76/0 به دست آمد که همگی رضایت بخش بودند.
    نتیجه گیری
    نسخه ی فارسی پرسش نامه ی قلدری ایلی نوی در جامعه ی دانش آموزان از خصوصیات روان سنجی قابل قبولی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری معتبر در پژوهش های روان شناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اعتبار، روایی، قلدری، مقیاس
  • محمد امینایی، رسول روشن چسلی، محمدرضا شعیری، فاطمه محرری صفحات 186-191
    مقدمه
    اختلالات اضطرابی از شایع ترین مشکلات در بین کودکان می باشد که می تواند به مشکلات کارکردی منجر شود. اکثر مطالعات نشانگر همپوشی بالای اختلالات اضطرابی کودک و خانواده وی بوده اند. هدف مطالعه ی حاضر، مقایسه ی بین سبک های والدگری و خودکارآمدی والدگری مادران کودکان مضطرب و غیر مضطرب بوده است.
    روش کار
    در این تحقیق علی-مقایسه ای در سال 1392 110کودک (55 کودک مبتلا به اضطراب و 55 کودک غیر مبتلا به اضطراب) به همراه مادران شان شرکت کردند. کودکان مضطرب از طریق نمونه گیری در دسترس و کودکان غیر مضطرب بر اساس همتاسازی متغیرهای جمعیت شناختی با گروه مضطرب از مدارس ابتدایی شهر مشهد انتخاب شدند. مادران کودکان، پرسش نامه های سبک های والدگری، خودکارآمدی والدگری و اطلاعات جمعیت شناختی را تکمیل نمودند. مقایسه ی نتایج دو گروه با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تعارض و سردرگمی مادران کودکان مضطرب به طور معنی داری بالاتر از تعارض و سردرگمی مادران گروه شاهد (001/0P<) و پاسخ دهی، دسترسی و حساسیت مادران کودکان مضطرب به شکل معنی داری پایین تر از مادران کودکان گروه شاهد (001/0P<) است. هم چنین مادران کودکان مضطرب سطوح پایین تر خودکارآمدی والدینی را در مقایسه با مادران کودکان غیر مضطرب نشان دادند (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشانگر ارتباط اضطراب کودکان با برخی از عوامل والدگری مثل سبک های والدگری و خودکارآامدی والدگری بوده است. بنابر این شایسته است در ارزیابی و درمان کودکان مضطرب و هم چنین پیشگیری به برخی از عوامل والدینی توجه شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، خودکارآمدی، کودکان، والدگری
  • سید سپهر هاشمیان، شادی شایان، آسیه امیدوار، مرتضی مدرس غروی صفحات 192-196
    مقدمه
    انسان در طول تاریخ، به منظور استحکام و بقای نسل، نیازمند برقراری رابطه ی جنسی بوده و سازگاری در روابط جنسی و تناسب و تعادل آن، از ضرورت های خوشبختی و موفقیت در زندگی زناشویی به حساب می آید. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی پیش بینی رضایت جنسی زنان شاغل در دانشگاه های فردوسی مشهد و شیراز بر اساس طرح واره های ناسازگار اولیه است.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش پس رویدادی شامل زنان شاغل محیط های دانشگاهی بوده و نمونه ی آماری آن را زنان شاغل در دانشگاه های فردوسی مشهد و شیراز تشکیل دادند. نمونه گیری پژوهش به صورت در دسترس بود. این مطالعه در بازه ی زمانی اردیبهشت تا تیر 1393 انجام گرفت. در مجموع 127 شرکت کننده (28 تا 41 سال) وارد طرح شدند که پس از جمع آوری تعداد پرسش نامه های تکمیل شده، اطلاعات 95 شرکت کننده تحلیل آماری گردید. به منظور جمع آوری داده ها، از پرسش نامه های طرح واره های ناسازگار یانگ و رضایت جنسی لیندابرگ و کرسی استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از روش رگرسیون چندگانه ی مدل گام به گام و نرم افزار SPSS نسخه ی 17 انجام شد.
    یافته ها
    از بین طرح واره های ناسازگار اولیه، چهار طرح واره ی محرومیت هیجانی، بی اعتمادی، ترک شدن و نقص، به ترتیب از زیاد به کم، دارای سهم معنی دار در پیش بینی متغیر رضایت جنسی زنان بودند (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان گفت چهار طرح واره ی محرومیت هیجانی، بی اعتمادی، ترک شدن و نقص در حوزه ی کلی طرح واره های بریدگی و طرد، شکل می گیرند و این حوزه خود می تواند از عوامل زیربنایی تشکیل دهنده ی رضایت جنسی باشد و می توان با مداخله در متغیرهای این حوزه، سطح رضایت جنسی را ارتقا داد.
    کلیدواژگان: رضایت جنسی، زنان، طرح واره
  • مونا هاشم زاده، فاطمه محرری، عاطفه سلطانی فر صفحات 197-201
    مقدمه
    اختلالات طیف اوتیسم (ASD) گروهی از اختلالات عصبی-تکاملی با منشا ژنتیکی-محیطی هستند. اخیرا کمبود ویتامین D به عنوان یک عامل خطر محتمل در پیدایش ASD در نظر گرفته شده است لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان سرمی ویتامین D در کودکان مبتلا به این اختلال و مقایسه ی آن با کودکان سالم انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه ی مورد-شاهدی در سال 1393، 13 کودک 12-3 ساله ی مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان ابن سینای مشهد که بر اساس مصاحبه ی بالینی طبق معیارهای چهارمین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی و روان پزشک فوق تخصص کودک و نوجوان، دارای نمره ی آزمون سنجش اوتیسم کودکی بالاتر از 30 بوده و تشخیص اختلالات طیف اوتیسم (با رد سایر اختلالات روانی محور یک) دریافت کرده بودند، به عنوان گروه آزمون انتخاب و در گروه های خفیف-متوسط و شدید قرار گرفتند. 14 کودک سالم بدون بیماری طبی یا روان پزشکی که از نظر سن و جنس با گروه آزمون، یکسان سازی شده بودند به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. سپس سنجش سطوح سرمی ویتامین D به روش الایزا در هر دو گروه انجام و داده ها با نرم افزار SPSS، آمار توصیفی، آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، آزمون من-ویتنی و پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانه ی متغیر میزان ویتامین D در گروه بیماران 0/13 (فاصله ی بین چارکی 5/19-6/9) و در گروه شاهد 0/12 بود (فاصله ی بین چارکی 2/13-9/4) ولی این تفاوت معنی دار نمی باشد (350/0=P). هم چنین میزان سرمی ویتامین D با شدت اختلال اوتیسم نیز رابطه ی معنی داری نشان نداده است (534/0=P).
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج این مطالعه، میزان سرمی ویتامین D در کودکان مبتلا به اوتیسم و سالم بدون تفاوت معنی دار می باشد و میزان این ویتامین با شدت اختلال اوتیسم نیز رابطه ی معنی داری نشان نداده است.
    کلیدواژگان: اختلالات طیف اوتیسم، کمبود، ویتامین D
  • بررسی عملکرد جنسی و رضایت مندی زناشویی در زنان با و بدون سابقه ی زایمان
    الهه پوراکبران، سید امیر امین یزدی صفحات 202-208
    مقدمه
    رابطه ی جنسی، کششی طبیعی در فضای مناسب خانواده است که پذیرش و احساس رضایت از آن در حفظ نظام خانوادگی موثر است اما به دنبال زایمان به خاطر شرایط خاص این دوران، رفتار جنسی دچار تغییراتی می شود. با توجه به شیوع مشکلات جنسی و ارتباط آن با تولد فرزند در زنانی که برای اولین بار مادر شدن را تجربه می کنند این پژوهش با هدف بررسی عملکرد جنسی و رضایت مندی زناشویی در زنان نخست زا و زنان بدون فرزند انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی، 120 نفر از زنان متاهل (60 نفر دارای فرزند و60 نفر بدون فرزند) در محدوده ی سنی 30-20 سال با روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان مراجعین به مراکز بهداشتی و مطب های متخصص زنان و زایمان شهر مشهد در سال 1388 انتخاب شدند. نمونه ها پرسش نامه های رضایت زناشویی اینریچ و رضایت جنسی و مشخصات جمعیت شناختی را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار SPSS و آمار توصیفی، مجذور خی و آنووا تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد زنانی که هنوز تجربه ی بارداری و زایمان را پشت سر نگذاشته اند از عملکرد جنسی بهتر (017/0=P) و رضایت مندی زناشویی بالاتر برخوردار بوده اند (005/0=P). هم چنین نمره ی میانگین عملکرد جنسی در زنان بدون فرزند 6/3 و برای زنان دارای فرزند 3/3 است.
    نتیجه گیری
    زنان متاهل بدون تجربه ی زایمان، میانگین نمره ی رضایت جنسی و رضایت مندی زناشویی بالاتری نسبت به زنانی که زایمان را تجربه کرده اند به دست آورده اند و این امر نشان ده نده ی نقش عامل جنسی بر عامل جنسی بر رضایت زناشویی و لزوم توجه به مشکلات جنسی در دوره ی پس از زایمان است.
    کلیدواژگان: رضایت مندی جنسی، رضایت مندی زناشویی، زنان، زایمان
|
  • Maryam Ghazaie, Fakhri Tajikzadeh, Razieh Sadeghi, Lili Ramezan Saatchi Pages 159-163
    Introduction
    Pain is an unpleasant sensory experience which occurs in actual or potential physical harm. Exercise is one of the factors affecting pain. The aim of this study is comparison of pain perception, coping strategies with pain and self efficacy of pain in athletes and non-athletes women.
    Materials And Methods
    Ex post facto method was used on 60 female professional athletes and 60 non-athletes women from students of academic year 2013-14 of Shiraz University who were selected through multi-stage random sampling. The instrument was McGill pain, coping strategies with pain and self efficacy of pain questionnaire. The findings were analyzed through descriptive statistic, Leven Test Multivariate variance analysis using SPSS version 16.
    Results
    Results showed that female athletes in comparison with non-athletes women have lower pain perception (P=0.003) and high self efficacy of pain (P<0.001). In addition, these women used coping strategies of distraction, reinterpreting the pain, ignoring, hoping or praying, self talking and increase of activity more than others (P<0.001) while female athletes exaggerated their pain less than non-athletes women (P=0.003).
    Conclusion
    This research indicated that exercise affected on pain perception experience, self-efficacy of pain and use of coping strategies with pain among women.
    Keywords: Exercise, Pain, Pain perception, Self, efficacy
  • Abbas Abolghasemi, Jahangir Karami, Mojtaba Bakhti, Mohmmad Javad Bagiyan Kulemarez Pages 164-171
    Introduction
    Depression is one the most common mental disorders in all the cultures. Depression is a combination of feelings of sadness, loneliness, irritability, worthlessness, hopelessness. Researchers repeatedly have supported the association between dimensions of temperament and character with depressive disorder. The aim of the current study was to evaluate and compares dimensions of temperament and characterin individuals with and without depressive disorder.
    Materials And Methods
    The statistical population of this cross-sectional study in 2011 included all individuals with major depressive disorder aged 24-30 who were referred to clinical center in Ardabil city, as well as the normal population of non-depressive individuals. Participants were 70 persons with major depressive, and 61 non-depressive persons. They were asked to complete demographic questionnaires, Beck depression inventory, and Cloningers temperament and character inventory. The data were analyzed by MANOVA and T multivariate regression using SPSS software version 16.
    Results
    Depressive individuals have significantly of novelty seeking, harm avoidance and self–transcendence; while, the patients had lower scores mean of persistence, cooperativeness and self-directedness than non-anxious group (P<0.001). Also, multiple regression analysis results showed that dimensions of temperament and character significantly explain 34 percents of the variance of depressive individuals.
    Conclusion
    It was a significant relationship between temperament and character. Also, the findings suggest that dimensions of temperament and character are variables that influence the severity of depression symptoms.
    Keywords: Character, Depression, Normal, Temperament
  • Niloufar Mahdavi Hazaveh, Marjan Freidoonimehr, Yousef Semnani, Shahrokh Sardar Pour Goodarzi, Azar Pirdehghan Pages 172-177
    Introduction

    There is much evidence regarding the comorbidity of obsessive-compulsive disorder (OCD) and bipolar disorder (BD). Therefore, this study was done to elucidate the correlation between severity of mixed and manic phases of BD and severity of obsessive-compulsive symptoms in comorbidity of these two disorders.

    Materials And Methods

    In this descriptive study, 30 patients admitted in mixed or manic episodes of bipolar disorder type I in Taleghani and Imam Hossein Hospitals in Tehran in 2011, were evaluated with SCID-I for OCD and if OCD were confirmed, the patients were included in this study. Then Young Mania Rating Scale, Hamilton Rating Scale for Depression, Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale and demographic questionnaires were completed for all these patients. The severity of mixed and manic phases and also severity of obsessive-compulsive symptoms in the first week of admission, at the time of discharge and one month after discharge were evaluated. Data were analyzed using descriptive statistics, repeated measure, t- test, Wilcoxon, and Pearson correlation by SPSS.19 software.

    Results

    Significant statistical correlation between severity of obsessive-compulsive symptoms and Hamilton Rating Scale for Depression during admission and at the time of discharge was observed only in mixed phase (respectively P=0.005 and P=0.029).

    Conclusion

    Significant correlation between severity of obsessive-compulsive symptoms and depressive component of mixed phase of bipolar disorder can show the stronger correlation between severity of obsessive compulsive disorder and depressive symptoms or depressive episodes of bipolar disorder. This could help us setting appropriate treatment strategies.

    Keywords: Bipolar disorder, Comorbidity, Obsessive compulsive disorder
  • Afzal Akbari Balootbangan, Siavash Talepasand Pages 178-185
    Introduction
    Bullying in school is one of the major problems in education systems around the world and assessment of the psychometric properties of this concept is important. Therefore, the aim of this study was to validate the Illinos bullying scale in primary school students.
    Materials And Methods
    In this study, 607 students of Semnan were selected through stratified sampling method in the academic year 2013-14 in Semnan. Research instruments included Illinois bullying scale and Harter’s motivation questionnaire. For data analysis, factor analysis method, Cronbach's alpha coefficients, and Pearson correlations were done using SPSS-22 and LISREL 8.54.
    Results
    Exploratory factor analysis, item-total correlation, and reliability analyses were undertaken to assess the psychometric properties of the Illinois bullying scale. In addition, confirmatory factor analysis was administered to assess the measurement model and internal relations construct of items. Cronbach's alpha coefficients were 0.87 for the total scale, 0.71 for victims, 0.77 for bullying, and 0.76 for the fighting subscales; all of which were satisfactory.
    Conclusion
    The Persian version of Illinois bullying scale has acceptable psychometric properties and can be used as a reliable and valid instrument in psychological research.
    Keywords: Bullying, Reliability, Scale, Validity
  • Mohammad Aminayi, Rasool Roshan Chesli, Mohammad Reza Shairi, Fatemeh Moharreri Pages 186-191
    Introduction
    Anxiety disorders are one of the most prevalent mental problems in children and could lead to major dysfunctions. Most family studies have found a large overlap between anxiety disorders in children and their family members. This study aimed to examine the relationship between parenting style and parenting self-efficacy in mothers of anxious and non-anxious children.
    Materials And Methods
    This is a causal-comparative study, done in 2013. The sample consisted of 110 children and their mothers (55 in experimental and 55 in control groups). Anxious children were selected through convenience sampling and non-anxious children were matched and selected based on demographic variables of the experimental group from elementary schools of Mashhad. Inventories of quality of mother-child relationship scale, parenting self-efficacy, Child Behavior Checklist (CBCL) of Achenbach System and demographic characteristics were used. Data analyzed by SPSS software, descriptive statistics and independent t-test was used for data analysis.
    Results
    Findings indicated that mothers of anxious children had significantly higher levels of conflict than mothers in the control group (P<0.001). They also showed significantly lower levels of accessibility, warmth, responsiveness, and self-efficacy in relation to their children (P<0.001).
    Conclusion
    Findings of this study indicated that anxiety in children is strongly associated with parenting styles and parenting self-efficacy. Therefore, it is suggested that parenting factors should be considered in the evaluation, treatment, and prevention of anxiety in children.
    Keywords: Anxiety, Children, Parenting, Self, efficacy
  • Seyed Sepehr Hashemian, Shadi Shayan, Asiyeh Omidvar, Morteza Modarres Gharavi Pages 192-196
    Introduction
    Due to its basic role in the reproduction of the species, sexual relationship has always been a vital issue throughout the history, and it plays a major role in any happy and successful marital relationship. The aim of this study was to investigate the relationship between sexual satisfaction in working women in Mashhad Ferdowsi University and Shiraz University based on the maladaptive schemas.
    Materials And Methods
    The statistical community of this ex-post research includeswomen working in Ferdowsi and Shiraz universities. Two questionnaires of early maladaptive schemas and marital satisfaction questionnaire were randomly given to 127 women working in Ferdowsi and Shiraz universities during May to July of 2014 and selected by simple random sampling through ex-post facto investigation. 95 participants met the inclusion criteria and consisted of women aged 28 to 41 years old. Research results analyses were conducted through multiple regression step models by SPSS software17.
    Results
    According to the early maladaptive schemas, four schemas including emotional deprivation, mistrust, abandonment, and defectiveness have a significant role in the prediction of sexual satisfaction in women (P=0.001).
    Conclusion
    Based on findings we can estimate that four schemas including emotional deprivation, mistrust, abandonment, and defectiveness in the disconnection and rejection domain have a significant relationship with sexual satisfaction and through any intervention on manipulating each factor, we can improve sexual satisfaction.
    Keywords: Schema, Sexual satisfaction, Women
  • Mona Hashemzadeh, Fatemeh Moharreri, Atefeh Soltanifar Pages 197-201
    Introduction
    Autism Spectrum Disorder (ASD) is a group of neuro-developmental disorders with a genetic/environmental origin. Recently, vitamin D deficiency is considered as a possible risk factor in ASD development. This study aims to compare the vitamin D serum level in children with and without autism spectrum disorder.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 13 children (3 to 12 years old) referred to the outpatient clinic of Ibn-e-Sina psychiatric hospital in Mashhad in 2014 who received the diagnosis of ASD based on clinical interview according to DSM-IV by child and adolescent psychiatrist and score ≥30 in Childhood Autism Rating Scale were selected as the case group. Other axis I psychiatric disorders were ruled out. These children were divided into mild, moderate, and severe groups. 14 normal children without any medical or psychiatric disorders who were matched in age and sex with ASD children were selected as control group. Vitamin D serum levels were measured in the two groups through ELIZA technique. Data were analyzed by SPSS software, through descriptive statistics, Kolmogrov-Smirnov, Mann-Whitney and Pearson tests.
    Results
    The mean vitamin D level in case group was 13.00 (distance between quartile: 9.6-19.5) and in control group was 12.00 (distance between quartile: 4.9-13.2). The difference between the two groups was not significant (P=0.350). Also, vitamin D serum levels had no significant relationship with the severity of ASD (P=0.534).
    Conclusion
    Based on the results, the serum levels of vitamin D in children with and without ASD have not any significant difference and the level of this vitamin has not significant relation with the severity of ASD.
    Keywords: Autism spectrum disorder, Deficiency, Vitamin D
  • A study of sexual functioning and marital satisfaction in women with and without history of labor
    Elaheh Pourakbaran, Seyyed Amir Amin Yazdi Pages 202-208
    Introduction
    Sexual relationship is a natural attraction in a fitting family environment and its acceptance and satisfaction is necessary in maintaining the family system. Following the birth of a child, sexual behavior changes due to the certain circumstances of this period. Due to the prevalence of sexual problems and its relationship with the birth of the first child in women who experience motherhood for the first time first, this study aimed to assess the sexual functioning and marital satisfaction in primipar women and women without history of labor.
    Materials And Methods
    In this descriptive study,120 married women (60 women with children and 60 women without children); ages ranging between 20-30 years were selected through simple-randomized convenience sampling among who referred the health centers and obstetrics and gynecologists offices in Mashhad, 2009. The participants fulfilled the Enrich Marital Satisfaction, sexual satisfaction and demographic form. Data were analyzed by SPSS software, through descriptive statistics, chi-square and ANOVA tests.
    Results
    Findings showed that women who had not yet experienced pregnancy and childbirth, had better sexual function (P=0.017) and higher marital satisfaction (P=0.005). Mean sexual function score in women without children was 3.6 and for women with children was 3.3.
    Conclusion
    The results suggest that married women without children have higher mean scores of sexual satisfaction and higher marital satisfaction than women who have experienced childbirth. This shows the key-role of sexual functioning in marital satisfaction and necessity of sexual problems in women after childbirth.
    Keywords: Labor, Marital satisfaction, Sexual satisfaction, Women