فهرست مطالب

Jorjani Biomedicine Journal
Volume:2 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/09/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صدیقه مقسمی، نضال آژ، ترانه استکی، پروین میرمیران * صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    زنان باردار یا شیرده و کودکان دو گروه جمعیتی آسیب پذیر نسبت به کمبودهای تغذیه ای هستند. هدف از مطالعه حاضر مروری بر وضعیت تغذیه ای زنان شیرده، به عنوان یکی از حلقه های اصلی زنجیره عوامل موثر بر سلامت نسل و جامعه، بررسی برنامه های تغذیه ای حمایتی موجود در ایران و ارائه راهکارهایی در این راستا است.
    روش بررسی
    مطالعه مروری حاضر در فروردین ماه 1393 انجام شده است. کلیه مقالات مرتبط بدون محدودیت زمانی در پایگاه های ایران مدکس و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و Pub med مورد بررسی قرار گرفتند. پس از بررسی خلاصه مقالات، 15 مقاله فارسی و 13 مقاله انگلیسی مورد بررسی کامل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیقات موجود درباره وضعیت تغذیه ای زنان شیرده حاکی از کمبودها یا الگوی نامناسب تغذیه ای زنان شیرده است. گرچه در تدوین استراتژی های تغذیه ای، زنان باردار یا شیرده و کودکان غالبا به یک اندازه مورد توجه اند اما در عمل زنان هدف برنامه های سلامت و تغذیه برای بهبود رشد جنین یا کودک بوده و توجه کمی به نیازهای تغذیه ای و سلامت خود آنها شده است. تغذیه زنان شیرده فراموش شده و تمرکز صرف بر تغذیه زنان در دوره پره ناتال به معنی نادیده انگاشتن مشکل پایه ای تر تغذیه زنان در سراسر زندگی شان می باشد.
    نتیجه گیری
    اتخاذ رویکردی کل نگر به سلامت و تغذیه زنان به جای رویکرد سنتی که منحصرا بر دوره خاصی از زندگی تاکید دارد، منجر به ارتقا و تضمین سلامت زنان و نسل آینده خواهد شد.
    کلیدواژگان: تغذیه، شیردهی، سلامت زنان، سیاستگذاری، ایران، مقاله مروری
  • نجمه آهنگری، مرجان مسعودی، علی اکبر پورصادق، عبدالعظیم نجاتی زاده * صفحات 11-18
    زمینه و هدف
    ناشنوایی شایع ترین اختلال حسی در انسان است که از هتروژنی بالایی برخوردار می باشد. در میان انواع گوناگون ناشنوایی، ناشنوایی عیرسندرمی با وراثت مغلوب اتوزومی (ARNSHL) به عنوان 80 درصد از موارد ناشنوایی پیش از تکلم مادرزادی به حساب می آید. هدف از این مطالعه بررسی پیوستگی ژنتیکی لوکوس DFNB4 در خانواده های ناشنوای هرمزگانی می باشد.
    روش بررسی
    10 خانواده بزرگ ناشنوا در استان هرمزگان انتخاب شدند. از هر شجره یک فرد مبتلا انتخاب شده و توالی ژن GJB2 از نظر جهش های ناحیه کدکننده به روش تعیین توالی بررسی شد. STR مارکرهای لوکوس DFNB4 در خانواده هایی که فاقد جهش GJB2 بودند با روش PCR تکثیر شدند و پس از تعیین نوع الل مورد تجزیه و تحلیل پیوستگی قرارگرفتند.
    یافته ها
    در 1 خانواده از 10 خانواده مورد مطالعه جهش GJB2 مشاهده شد. 9 خانواده دیگر وارد مطالعات پیوستگی شدند که هیچ موردی از پیوستگی به لوکوس فوق در این خانواده ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به دلیل ناهمگنی زیاد لوکوس های مرتبط در ARNSHL، ممکنست عوامل دیگری در علت ناشنوایی خانواده های فاقد جهش های ژن GJB2 و لوکوس مورد مطالعه دخیل باشند. از این رو مطالعه بر روی لوکوس های دیگر و خانواده های بیشتر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پیوستگی ژنتیکی، لوکوس ژنتیکی، ناشنوایی، ژن GJB2، لوکوس DFNB4
  • اسمعیل قهرمانی، افشین ملکی، سمیه غفوری، نسرین فیضی، شهرام صادقی * صفحات 19-24
    زمینه و هدف
    کشتارگاه های دام یکی از مراکز تولید فاضلاب با بار آلودگی بالا می باشد که در صورت عدم تصفیه ی مناسب می تواند باعث آلودگی فراوان محیطی شود. بنابراین قبل از ورود به محیط باید به روش مناسب تصقیه گردد. آگاهی از نحوه عملکرد این سیستم ها باعث کمک کردن به رفع نقص ها و افزایش راندمان آن ها می شود. لذا هدف از این مطالعه تعیین کارایی تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه صنعتی شهر سنندج در سال 1391 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی می باشد که در آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سنندج در سال 91 در مدت سه ماه به انجام رسید. هر هفته یک بار آزمایشات اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی (BOD) و مواد جامد معلق (TSS) و جمعا 24 بار نمونه برداری از ورودی وخروجی تصفیه خانه به صورت لحظه ای صورت گرفت. آزمایشات بر اساس آخرین روش ارائه شده در کتاب استاندارد متد (آزمایشات آب و فاضلاب) بر روی آن انجام شد و در پایان نیز با استفاده از نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل داده ها صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین COD وBOD وTSS ورودی به تصفیه خانه به ترتیب 61±96/2036، 220± 5/1216، 147±12/791 میلی گرم بر لیتر و میانگین خروجی آن ها از تصفیه خانه به ترتیب17±71/747، 8 ±5/517، 8± 51/306، میلی گرم بر لیتر و میانگین کل راندمان حذف برای هر یک از این پارامترها به ترتیب3± 29/63 درصد، 2 ± 45/57 درصد، 5 ± 25/61 درصد محاسبه شده است.
    نتیجه گیری
    کیفیت پساب خروجی از تصفیه خانه ی کشتارگاه دام سنندج در همه ی ماه ها مطابق استانداردهای دفع پساب نبوده و در کل کارایی این تصفیه خانه در حذف آلاینده ها مطلوب نمی باشد لذا باید با استفاده از راهکارهای مناسب راندمان آن را بالا برد.
    کلیدواژگان: لجن فعال، کشتارگاه، تصفیه فاضلاب، سنندج
  • عیسی غلامپور عزیزی، مولود گرجی، بیژن نوری، سمانه روحی * صفحات 25-32
    زمینه و هدف
    سیترینین مایکوتوکسین تولید شده توسط قارچ های رشته ای توکسین زا می باشد. مخمر ساکارومایسس سرویزیه دارای توانایی متصل کردن مایکوتوکسین ها به دیواره سلولی خود و در نتیجه کاهش سمیت آن است. هدف از این مطالعه تعیین میزان سم قارچی سیترینین و کاهش این سم قارچی در آرد گندم به وسیله ساکارومایسس سرویزیه می باشد.
    روش بررسی
    در این تحقیق 15 نمونه آرد گندم به صورت تصادفی ساده از نانوایی های شهرستان بابل جمع آوری شدند. میزان آلودگی به سیترینین در نمونه ها توسط روش اای ر اندازه گیری و ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم افزوده شد. میزان آلودگی سیترینین در نمونه ها برای بار دوم نیز اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری نرم افزار آماری SPSS نسخه 18، آزمون کلموگرف-اسمیرنوف و تی زوجی استفاده شد. سطح معنی داری برای کلیه آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیشترین و کمترین غلظت این سم در نمونه های مورد بررسی به ترتیب ppb 5/35 و 1/1 و بعد از تاثیر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم به ترتیب ppb 30 و 8/0 بودند. نتایج آماری نشان داد که افزودن ساکارومایسس سرویزیه باعث کاهش غلظت سیترینین در نمونه های آرد شد (05/0> P).
    نتیجه گیری
    جهت کاهش مواد مختلف آلوده کننده نان مانند مایکوتوکسین ها، می توان از روش های بیولوژیکی که کم هزینه تر و بی خطر می باشند استفاده نمود.
    کلیدواژگان: مخمر، ساکارومایسس سرویزیه، سیترینین، آرد گندم
  • زهرا مشتاق عشق، علی اکبر آقایی نژاد *، اکرم پیمان، عارف امیر خانی، فخرالدین تقی نژاد، علی اکبر شیخی صفحات 33-41
    زمینه و هدف
    فرسودگی شغلی یکی از عمده ترین پیامدهای اجتناب ناپذیر استرس شغلی است. کارکنان حرفه خدمات اجتماعی از اولین منتخبین فرسودگی شغلی محسوب می شوند، این پژوهش با هدف تعیین ارتباط استرس شغلی با فرسودگی شغلی در کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی به انجام رسیده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 206 نفر از کلیه کارکنان پیش بیمارستانی شاغل در 44 پایگاه اورژانس استان گلستان در سال 92-1391 وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات توسط پرسشنامه خودساخته استرس شغلی پرستاران و فرسودگی شغلی ماسلاچ (Maslach) جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS نسخه 16و با استفاده از آماره های توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون، آزمون ANOVA، T-Test و آزمون تعقیبی توکی بررسی شدند.
    یافته ها
    117 نفر (5/75 درصد) تنیدگی متوسط به بالایی داشتند که عوامل سازمانی (05/6± 62/21) با میانگین نمره از 100 (51/65) بالاترین نمره استرس زایی و عوامل فیزیکی (43/3± 44/10)، شغلی (12/1± 12/37) و گروهی (12/1± 54/10) به ترتیب رتبه های بعدی را کسب نمودند. 7/76 درصد، فرسودگی شغلی متوسط به بالایی را تجربه کردند. بین استرس شغلی با سن (02/0=P) و نوع استخدام (048/0=P) و بین فرسودگی شغلی با میزان تحصیلات (028/0=P) تفاوت معنی داری وجود داشت و در سطح کلی بین استرس شغلی با فرسودگی شغلی همبستگی معنی دار مشاهده شد (335/0=r، 001/0>P).
    نتیجه گیری
    کارکنان اورژانس در محیط پر استرسی فعالیت نموده که منجر به فرسودگی شغلی در آنها شده لذا شناخت منابع استرس و راه کارهای رویارویی با آن ها بالاخص در بعد سازمانی (مدیریتی) می تواند به کاهش فرسودگی شغلی کمک نماید.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، فرسودگی شغلی، اورژانس پیش بیمارستانی
  • علیرضا حیدری *، محمد جواد کبیر، اشرفی بابازاده گشتی، ناهید جعفری، منصوره لطفی، محمد آریایی، محمدرضا هنرور، محمدعلی پورعباسی، مریم ایری صفحات 42-49
    زمینه و هدف
    رضایت شغلی باعث افزایش بهره وری و تعهد فرد نسبت به سازمان، تضمین سلامت فیزیکی و ذهنی فرد، رضایت از زندگی و تسریع در آموزش مهارت های جدید شغلی می گردد. عدم رضایت شغلی موجب کم کاری، غیبت، استعفاء، بازنشستگی زودرس و ناراحتی های جسمی و روحی می گردد. هدف از انجام این مطالعه تعیین وضعیت رضایت شغلی بهورزان استان گلستان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 1275 بهورز شاغل در خانه های بهداشت استان گلستان در سال 1391 به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمعآوری داده ها پرسشنامه رضایت شغلی Herzberg بود. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS در سطح معنی داری 05/0و آزمون های آماری ANOVA و t-Test آنالیز شد.
    یافته ها
    رضایت شغلی کلی در سطح نسبتا ناراضی قرار گرفت. میزان رضایت شغلی در حیطه های عوامل نگهدارنده و حمایتی کارکنان و توجه به توان بالقوه و تجربه افراد در اعطای مسئولیت در سطح ناراضی، در حیطه های ارتباطات سازمانی، پیشرفت شغلی، حقوق و مزایا، چالشی بودن شغل و مدیریت، در سطح نسبتا ناراضی و در حیطه مقبولیت اجتماعی در سطح نسبتا راضی بود. رضایت شغلی با سابقه کاری (049/0=P) و شهرستان محل خدمت (001/0=P) از نظر آماری ارتباط معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به وضعیت نامناسب رضایت شغلی، باید مداخلات موثری جهت بهبود ارتباطات سازمانی، پیشرفت شغلی، حقوق و مزایا، مقبولیت اجتماعی، عوامل نگهدارنده و حمایتی کارکنان، مدیریت، چالشی بودن شغل، توجه به توان و تجربه در اعطای مسئولیت صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، بهورز، خانه بهداشت، استان گلستان، مدل هرزبرگ
  • سید کمال الدین میرکریمی *، محمد آریایی، عزیز کامران، حسن فرید صفحات 50-58
    زمینه و هدف
    خود مراقبتی به معنی توانمند سازی افراد برای مدیریت شرایط خاص مانند ناخوشی، بیماری های مزمن و داشتن کنترل بیشتر بر زندگی می باشد. زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض عوامل خطر تهدید کننده سلامتی مانند چاقی و اضافه وزن و... می باشند، لذا مطالعه حاضر به منظور تعیین آگاهی، نگرش و رفتار زنان در خصوص عوامل تعیین کننده انجام خودمراقبتی در شهر گرگان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 420 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری گرگان، از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ایوارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای استاندارد خود مراقبتی عمومی جمع آوری گردید. اطلاعاتی از قبیل موانع و تسهیل کننده های رفتار خودمراقبتی، دانش، تمایل به انجام رفتار خود مراقبتی، افراد مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 با استفاده آزمون های آماره های توصیفی و آزمون های تحلیلی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 2/12±07/33 سال بود. 49 درصد (206 نفر) آگاهی مطلوبی در مورد خود مراقبتی داشتند، 4/36 درصد (152 نفر) برای انجام خود مراقبتی تمایل داشتند و 8/21 درصد (92 نفر) فعالیت های مرتبط با خود مراقبتی را انجام می دادند. رابطه معنی داری بین دانش و انجام خود مراقبتی (0001/0=P)، نگرش و انجام خود مراقبتی (0001/0=P) و بین دانش و رفتار وجود داشت (0001/0=P).
    نتیجه گیری
    مداخلات آموزشی مناسب جهت افزایش آگاهی زنان باید مد نظر قرار گرفته و نگرش شرکت کنندگان نیز باید با استفاده از تکنیک های تغییر نگرش مانند مصاحبه عمیق مورد ارزیابی قرار گیرد. متعاقبا به دنبال آن، بهبود عملکرد نیز رخ دهد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، عوامل تعیین کننده، خود مراقبتی
  • فاطمه باقری *، حکیمه علیزاده مجد، زهرا مهربخش، مجید زیارتبان صفحات 68-59
    زمینه و هدف
    پیش بینی وضعیت سلامت نوزادان دربدو تولد و همچنین شناسایی عوامل تاثیر گذار بر آن از اهمیت زیادی برخوردار است. روش های متفاوتی برای این پیش بینی وجود دارد. در این مطالعه با استفاده از الگوریتم های درخت تصمیم به کشف مدل ها و الگوهای موثر پرداخته شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 1668 زایمان در سه بیمارستان شهدا، امیدی و مهر شهرستان بهشهر انجام شد. متغیرهای جنسیت، وزن و رتبه تولد نوزاد، سن، سابقه بیماری، بیماری دوران بارداری، نوع زایمان، علت سزارین، سن حاملگی، گروه خونی، شغل، فشار خون و محل زندگی مادر، نسبت فامیلی پدر و مادر، گروه به عنوان متغیر های پیش بینی کننده روش دسته بندی درخت تصمیم و همچنین وضعیت سلامت نوزاد هنگام تولد به عنوان متغیر دو وضعیتی وابسته مورد استفاده قرار گرفتند. تمامی متغیرها در خوشه بندی و قواعد تلازمی نیز استفاده شدند. پیش بینی با 4 الگوریتم درخت تصمیم انجام و با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    در روش خوشه بندی، تعداد بهینه خوشه ها با استفاده از اندازه گیری شاخص Dunn، هشت خوشه تعیین شد. در میان الگوریتم های اجرا شده ی CART، QUEST، CHAID و C5.0، الگوریتم C5.0 با نرخ تشخیص 94.44 درصد، به عنوان بهترین الگوریتم شناسایی شد. با پیاده سازی الگوریتم Apriori نیز قواعد تلازمی استخراج شدند که با در نظر گرفتن حد آستانه برای پشتیبان (Support) و اطمینان (Confidence)، قواعد قوی استخراج شدند. در میان ویژگی ها، سن حاملگی با بیش ترین تاثیر و وزن نوزاد و علت سزارین از جمله ویژگی های با اهمیت زیاد در پیش بینی بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تفسیر ساده درخت تصمیم و قابل فهم بودن قوانین استخراج شده از آن برای (اغلب افراد) متخصصین و همچنین زنان باردار، می توان در سطوح مختلف از آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: داده کاوی، خوشه بندی، درخت تصمیم، قواعد تلازم، وضعیت سلامت نوزادان
  • سید علیرضا گلشنی * صفحات 71-69
    راه اندازی دو فصلنامه علمی پژوهشی حکیم سید اسماعیل جرجانی در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان به فال نیک گرفته می شود. در این مقاله سعی شده تا از نگاهی تاریخی به زندگی و زادگاه واقعی حکیم فرزانه سید اسماعیل جرجانی پرداخته شود. امید است تا با این بررسی باعث غنای مجله علمی پژوهشی وزین حکیم سید اسماعیل جرجانی گردد و پژوهشگران قدر و منزلت حکیمان و پزشکان ایرانی را بدانند.
    کلیدواژگان: سید اسماعیل جرجانی، گرگانج، خوارزم
|
  • Sedigheh Moghasemi, Nezal Ajh, Taraneh Estaki, Parvin Mirmiran * Pages 1-10
    Background and Objective
    Pregnant or lactating women and children are the two population group most vulnerable to nutritional deficiencies. The aim of this study was to review the nutritional status of lactating women، as one of the main loops of the chain of effective factors on health of the generation and society، assessing the supportive nutrition programs in Iran and to provide solutions in this regard.
    Method
    This review was conducted in April 2014. All related articles on the databases of IranMedex، SID (Scientific Information database) and PubMed were investigated with no time limit. After reviewing the abstracts، 15 Persian articles and 13 English articles were fully reviewed.
    Results
    The results of the few available studies on the nutritional status of lactating women indicate deficiencies or inappropriate nutritional patterns among lactating women. Although in formulation of nutritional strategies، pregnant or lactating women and children often receive equal attention، women are practically the target of nutrition and health programs to improve the growth of the fetus and little attention have been paid to their health and nutritional needs. Nutrition of lactating women have been forgotten and solely focus on prenatal nutrition of women means ignoring the more fundamental nutritional problem in women throughout their lives.
    Conclusion
    Implementing a holistic approach to health and nutrition of women instead of the traditional approach، which focuses solely on a particular period of life، leads to health promotion and ensuring the health of women and the next generation.
    Keywords: Nutrition, Breastfeeding, Women\'s Health, Policy, Iran, review article
  • Najmeh Ahangari, Marjan Masoudi, Aliakbar Poursadegh, Abdolazim Nejatizadeh * Pages 11-18
    Background and Objective
    Deafness is the most common sensory disorder in humans which is highly heterogeneous. Among its various types، autosomal recessive non-syndromic hearing loss (ARNSHL) is responsible for 80% of pre-speech congenital cases of hearing loss. The purpose of this study was to investigate the genetic linkage of DFNB4 locus in hearing impaired families in Hormozgan.
    Method
    Ten deaf large families in the Hormozgan province were selected. A hearing impaired person was selected from each family tree and sequence of the GJB2 gene in regards of coding regions'' mutations was investigated using sequencing method. STR markers of DFNB4 locus in families with no mutation in GJB2 were amplified using PCR and after determining the type alleles، they were analyzed for linkage.
    Results
    In one among the ten studied families، GJB2 mutation was observed. The nine other families were entered for linkage studies and no linkage was found in the said families.
    Conclusion
    Due to the high heterogeneity of loci associated with ARNSHL، other factors may be involved in the cause of deafness in families، without mutations in the GJB2 gene and the investigated locus. Therefore it is recommended to study other loci and more families in this matter.
    Keywords: Genetic Linkage, Genetic Locus, Hearing Loss, GJB2 Gene, DFNB Locus
  • Esmael Ghahremani, Afshin Maleki, Somayeh Ghafouri, Nasrin Feyzi, Shahram Sadeghi * Pages 19-24
    Background and Objective
    Cattle Slaughterhouses are one of the main centers of wastewater producing facilities with high pollution load، which in the absence of proper treatment can cause a lot of environmental pollution. The aim of this study was to determine the effectiveness of Industrial slaughterhouse wastewater treatment plant in the city of Sanandaj in 2012.
    Method
    This is a cross-sectional study which was conducted in the laboratory of faculty of health، university of medical sciences in Sanandaj in the year 2012 for three months. Weekly tests of chemical oxygen demand (COD)، biochemical oxygen demand (BOD) and total suspended solids (TSS) and in total 24 times sampling of input and output for the treatment plant was performed instantly. The experiments were based on the latest proposed method in the book of standard method (the Examination of Water and Wastewater) and at the end، Microsoft EXCEL software was used for data analysis.
    Results
    The average COD، BOD and TSS entering the plant were 2036. 69 ± 61، 1216. 5 ± 220 and 791. 12 ± 147 milligrams per liter and their average output from the plant were 747. 71 ± 17، 517. 5 ± 8 and 306. 51 ± 8 milligrams per liter and the total average of removal efficiency for each of these parameters were 63. 29 ± 3 percent، 57. 45 ± 2 percent and 61. 25 ± 5 percentage respectively.
    Conclusion
    The quality of output effluent from treatment plant of cattle slaughterhouse in Sanandaj، in almost all months was not according to effluent disposal standards and generally، the efficiency of this treatment plant is not desirable in removal of contaminants. Therefore، its efficiency should be improved by using appropriate methods.
    Keywords: Active Sludge, Slaughterhouse, Wastewater Treatment, Sanandaj
  • Isa Gholampour Azizi, Molood Gorj, Bijhan Nouri, Samaneh Rouhi * Pages 25-32
    Background and Objective
    Citrinin mycotoxin is produced by filamentous toxin producing fungi. Saccharomyces cerevisiae yeast has the ability to bind mycotoxins to its cell wall and thus reduce its toxicity. The aim of this study was to determine the amount of Citrinin mycotoxin and its reduction in wheat flour by Saccharomyces cerevisiae.
    Method
    In this study، 15 samples of wheat flour were randomly collected from the bakeries in the city of Babol. The amount of Citrinin contamination in samples was assessed by direct competitive ELISA measurement and then Saccharomyces cerevisiae was added to wheat flour. The amount of Citrinin contamination in the samples was measured by direct competetive ELISA for a second time. SPSS software (version 18)، Kolmogrov-Smirnov test and paired t-test was used for statistical analysis of data. The significance level for all tests was considered less than 0. 05.
    Results
    The highest and lowest concentration of this toxin in the studied samples were 35. 5 and 1. 1 ppb respectively، and after the effect of Saccharomyces cerevisiae on wheat flour، 0. 8 and 30 ppb respectively. The statistical results showed that the addition of Saccharomyces cerevisiae decreased the amount of Citrinin in flour samples (P<0. 05).
    Conclusion
    Bread is among the most important and necessary food. To reduce its contaminating materials such as mycotoxins، less expensive and safe biological methods can be used.
    Keywords: Yeast, Saccharomyces Cerevisiae, Citrinin, Wheat Flour
  • Zahra Moshtagh Eshgh, Ali Akbar Aghaeinezhad *, Akram Peyman, Aref Amirkhani, Fakhredin Taghinejad, Ali Akbar Sheikhi Pages 33-41
    Background and Objective
    Job burnout is one of the inevitable consequences of occupational stress. Professional staff of social services are the first candidates of burnout، therefore this study was aimed to determine the relationship between occupational stresses with job burnout in pre-hospital emergency staff.
    Method
    In this cross-sectional study، 206 employees، working in 44 pre-hospital emergency bases in Golestan province were enrolled in years 2011-12. Information was obtained by occupational stress questionnaire and Maslach Burnout and then using descriptive statistics، Pearson correlation coefficient test، ANOVA، T-Test and Tukey tests the data were analyzed in SPSS software.
    Results
    117 individuals (75. 5 percent) had moderate to high stress. Organizational factors (21. 62 ± 6. 05) with a mean score from 100 (65. 51) had the highest score in causing stress and physical factors (10. 44 ± 3. 43)، occupational (37. 12 ± 1. 12) and group factors (10. 54 ± 1. 12) were second and third respectively. Among all the subjects، 76. 6% had experienced moderate to high burnout. There was a significant statistical difference between job stress and age (P=0. 02)، type of employment (P=0. 048) and between burnout and education (P=0. 028) in the overall level of job stress and burnout significant correlation was observed (r=0. 335، P<0. 001).
    Conclusion
    Emergency staffs work in a stressful environment، which leads to burnout، thus identifying stressors and ways to overcome these factors، especially in the corporate (management) dimension can help reduce burnout.
    Keywords: Occupational Stress, Burnout, Pre, Hospital Emergency
  • Alireza Heydari *, Mohammad Javad Kabir, Ashrafi Babazadeh Gashti, Nahid Jafari, Mansoureh Lotfi, Mohammad Aryaei, Mohammad Reza Honarvar, Mohammad Ali Pourabasi, Maryam Iri Pages 42-49
    Background and Objective
    Job satisfaction Increases individual efficiency and commitment to the organization، ensuring the physical and mental health، life satisfaction and accelerate the learning of new skills on the job. The aim of this study was to determine the status of health professionals› satisfaction in the Golestan province.
    Method
    In this cross- sectional study، 1،275 health workers of Health centers in the Golestan province in the year 1391 were participated using the census method. Data was collected using Herzberg job satisfaction questionnaire. The data were analyzed using SPSS software، ANOVA and t-Test at the significant level of 0. 05.
    Results
    Job satisfaction in terms of staff maintenance and support and given the potential and experience of individuals in granting liability were at dissatisfied level، In terms of corporate communications، career development، salary and benefits، challenges and job management، at relatively dissatisfied and from the aspect of social acceptance level was at relatively satisfied. Job satisfaction was significantly associated with work experience (P=0. 049)، ethnicity (P=0. 009) and city of service location (P=0. 001).
    Conclusion
    Due to poor job satisfaction levels، effective actions should be taken to improve organizational communication، career development، salary and benefits، social acceptance، staff maintenance and support، management، Job challenges، and granting responsibilities based on the ability and experience of the individuals.
    Keywords: Job Satisfaction, Health Workers, Health Centers, Golestan Province, Herzberg Model
  • Seyyed Kamaloddin Mirkarimi *, Mohammad Aryaie, Aziz Kamran, Hasan Farid Pages 50-58
    Background and Objective
    Self-care means enabling individuals to manage special circumstances، such as illness، chronic diseases and having more control over life. Women are more susceptible to serious health risks such as obesity and overweight compared to men، therefore this study was conducted in the city of Gorgan to determine the knowledge، attitude and behavior of women regarding the self-care behavior.
    Method
    In this descriptive- analytical study، 420 women referred to health centers of Gorgan were recruited through cluster random sampling. Data were collected using the standard general self-care questionnaire. Information such as barriers and facilitators of self-care behavior، knowledge، desire and performing self-care behaviors of individuals were evaluated. Data were then analyzed using descriptive statistics and analytical tests in SPSS software (version16).
    Results
    The mean age of samples was 33. 07 ± 12. 2 years. Among all the tested individuals، 49% (n=206) had a satisfactory knowledge about Self-care، 36. 4% (n=152) had a tendency to perform self-care and 21. 8 percent (n=92) were performing self-care related activities. There was a significant relationship between knowledge and performing self-care (P= 0. 0001)، attitudes and performing self-care (P=0. 0001) and between knowledge and behavior (P=0. 0001).
    Conclusion
    Due to the relative knowledge، attitude and unfavorable performance of individuals، appropriate educational interventions are recommended to increase knowledge. Moreover the awareness and attitude of the participants should also be changed using attitude change techniques such as in-depth interviews and subsequently its improvements will occur.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Determining Factors, Self, Care
  • Fatemeh Bagheri *, Hakimeh Alizadeh Majd, Zahra Mehrbakhsh, Majid Ziaratban Pages 68-59
    Background and Objective
    Prediction of health status in newborns and also identification of its affecting factors is of the utmost importance. There are different ways of prediction. In this study، effective models and patterns have been studied using decision tree algorithm.
    Method
    This study was conducted on 1،668 childbirths in three hospitals of Shohada، Omidi and Mehr in city of Behshahr. Variables such as baby''s gender، birth weight، birth order، maternal age، maternal history of illness، gestational diseases، type of delivery، reason of caesarean section، maternal age، family relationship of father and mother، mother''s blood type، mother''s occupation and blood pressure and place of residence were chosen as predictive factors of decision tree categorization method. The health status of the baby was used as a dependent dual-mode variable. All variables were used in clustering and correlation rules. Prediction was done and then compared using 4 decision-tree algorithms.
    Results
    In the clustering method، the optimal number of clusters was determined as 8، using the Dunn index measurement. Among all the implemented algorithms of CART، QUEST، CHAID and C5. 0، C5. 0 algorithm with detection rate of 94. 44% was identified as the best algorithm. By implementing the Apriori algorithm، strong correlation rules were extracted with regard to the threshold for Support and Confidence. Among the characteristics، maternal age، birth weight and reason of caesarean section with the highest impacts were found as the most important factors in the prediction.
    Conclusion
    Due to the simple interpretation of the decision tree and understandability of the extracted rules derived from it، this model can be used for (most individuals) professionals and pregnant women at different levels.
    Keywords: Data Mining, Clustering, Decision Trees, Correlation Rules, Health Status of Babies
  • Seyyed Alireza Golshani * Pages 71-69
    Launching of the Quarterly Journal of Hakim Seyyed Ismael Jorjani in Golestan University of Medical Sciences and Health Services is appreciated. In this article، it has been tried to address the true life and birthplace of Hakim Seyyed Ismael Jorjani from a historical perspective. It is hoped that this review will enrich this respected scientific journal so that researchers honor and appreciate Iranian scholars and physicians.
    Keywords: Seyyed Ismael Jurjani, Urgench, Kharazm