فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و هشتم شماره 5 (پیاپی 138، امرداد 1394)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و هشتم شماره 5 (پیاپی 138، امرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • زهرا داودی، نرگس زاهد صفحات 230-236
    مقدمه
    با توجه به شیوع روز افزون دیابت تیپ دو در سراسر جهان و اینکه عامل اصلی ESRD بیماری دیابت می باشد؛ مشخص کردن پاتوژنز عوارض کلیوی در بیماران دیابتی به خصوص در مراحل اولیه جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری از اهمیت بسزایی برخورداراست. این مطالعه با هدف مقایسه سطح ADMA و CRP در بیماران دیابتی نوع دو با و بدون آلبومینوری انجام شد.
    روش کار
    دراین مطالعه توصیفی مقطعی که در بیمارستان ولیعصر در سال 1392 انجام شد. 80 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو در دو گروه دارای آلبومینوری و بدون آلبومینوری وارد مطالعه شدند. سطوح ADMA و CRP در همه بیماران.و، FBS HbA1C و کراتینین سرم اندازه گیری شد. اطلاعات با آزمون های تی، من ویتنی، پیرسون، اسمیر نوف کلوگروف و SPSS بررسی شد.
    نتایج
    در این مطالعه، سطح CRP در گروه آلبومینوری بیشتر از گروه بدون آلبومینوری بود اختلاف آنها به لحاظ آماری معنی داری بود. و ارتباط سطح CRP و ADMA در 2 گروه براساس سطوح مختلف CRP (5/3CRP) انجام شد.در گروه آلبومینوری سطح ADMA هم در سطح پایین CRP (5/3>CRP) و هم در سطح بالای CRP (5/3
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط مثبت میان ADMA با CRP در گروه بدون آلبومینوری و افزایش سطح ADMA مطابق با شرایطHigh CRP در گروه بدون آلبومینوری می توان نتیجه گرفت که ارتباط بین مارکرهای التهابی و دیس فانکشن اندوتلیال نقش مهم التهاب مزمن زمینه ای را در پاتوژنز عوارض میکرو واسکولار کلیوی در شروع نفروپاتی مطرح می کند و عدم تفاوت سطح ADMA در گروه آلبومینوری چه در سطح پایین یا بالای التهاب نشان می دهد که زمانی که آلبومینوری ایجاد می شود عوامل دیگری غیر از مسیر التهاب و CRP در پاتوژنز آن مشارکت دارد.
    کلیدواژگان: آلبومینوری، دیابت نوع دو، ) ADMAT (Aysmetric Dimethylarginine، ) C، Reactive Protein
  • زهره موسوی، جواد مظلوم خراسانی *، محمد تقی شاکری، زهرا مظلوم خراسانی صفحات 237-242
    مقدمه

    بیماریدیابت دارای عوارض زیادی است. متفورمین در بیماران دیابتی به طور گسترده مصرف می شود که عوارضی همچون کاهش ویتامینB12 و افزایش هموسیستئین دارد.افزایش هموسیستئین می تواند ریسک بیماری های قلبی عروقی را بالا ببرد.درمان با اسیدفولیک از این افزایش جلوگیری کرده و باعث افزایش ویتامین B12 نیز می شود.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمای بالینی در بیمارستان امام رضا مشهد در سال 1390 الی 1391انجام شد.تعداد 45 بیمار مبتلا به دیابت تیپ2 تحت درمان با متفورمین به دو گروه اسیدفولیک و پلاسبو تقسیم شدند.24 بیمار روزانه 1میلی گرم اسیدفولیک برای مدت 3ماه دریافت کردند. 21 بیمار دیگر پلاسبو دریافت کردند. بیماران با 60GFR > وارد مطالعه شدند. جهت هر بیمار آزمایشات پایه هموسیستئین، B12، CBC وبیوشیمی چک شد و بعد از درمان سطوح B12، هموسیستئین و CBC مجددا چک شده و تاثیرات دارو مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های تی و کای اسکوئر بررسی و تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    در گروه اسیدفولیک هموسیستئین از 8/12 به4/12 بعد درمان تقلیل یافت (6/0- =p) ویتامین B12 از 87/244 به 54/285 افزایش داشت (025/0=p). درمان با اسیدفولیک تاثیر معنی داری بر هموگلوبین و (پلاکت) (بیماران نداشت. اما WBCدر این گروه دچار کاهش از27/7 به62/6 (005/0=p) شده بود. همچنین MCV نیز افزایش داشت که از 64/86 به 81/88 رسیده بود (002/0=p). در گروه پلاسبو افزایش هموسیستئین از 4/14 به 1/17 وجود داشت (007/0=p) و B12 از 8/211 به04/187 کاهش داشت. (063/0=p) در این گروه نیز تغییر معنی داری بر WBC، MCVو Platlete بیماران مشاهده نشد. اما هموگلوبین از94/14 به 72/14 کاهش داشت (36/0=p).

    نتیجه گیری

    درمان با اسیدفولیک در بیماران دیابتی تحت درمان با متفورمین باعث جلوگیری از افزایش هموسیستئین می شود. این درمان سطوح ویتامین B12 را نیز افزایش می دهد. در این طرح افرادی که اسیدفولیک دریافت میکردند نسبت به گروه پلاسبو کاهش در هموسیستئین و افزایش درB12 داشتند بنابراین شایسته است در این بیماران مورد مصرف قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اسیدفولیک، دیابت، متفورمین، ویتامینB12، هموسیستئین
  • داور رضایی منش، سجاد احمدی زاد، خسرو ابراهیم صفحات 243-251
    مقدمه
    اختلال در هموستازیس خون، تجمع بیش از حد و فقدان عملکرد پلاکتی با بروز و پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی مرتبط هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی پاسخ شاخص های پلاکتی به یک جلسه فعالیت شبیه سازی شده فوتبال در بازیکنان حرفه ای بود.
    روش کار
    این مطالعه به صورت نیمه تجربی بر 10 نفر از بازیکنان حرفه ای با میانگین سنی (5 ± 21) سال اجرا شد. آزمودنی ها در دو جلسه مجزا برای اجرای پروتکل ورزشی و جلسه کنترل به آزمایشگاه فیزیولوژی ورزش مراجعه کردند. پروتکل اجرایی یک جلسه فعالیت شبیه سازی شده فوتبال بود که به مدت 46 دقیقه و 11 ثانیه بر روی تردمیل اجرا گردید. از هر آزمودنی در سه نوبت (قبل، بلافاصله و 30 دقیقه بعد از اجرا) خون گیری به عمل آمد. برای مقایسه میانگین پارامترها از تحلیل واریانس مکرر 3 × 2 در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS و ازمون تی زوجی بررسی شد.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تفاوت معناداری بین پاسخ تعداد پلاکت ها (0001/0=P)، متوسط حجم پلاکتی (001/0=P) و % پلاکتی (004/0=P) وجود دارد. اما در پاسخ پهنای توزیع پلاکتی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    از آنجا که پلاکت ها نقش بسیار مهم و محوری در هموستاز خون در افراد سالم و بیمار دارند، فعالیت حاد هوازی شدید باعث افزایش تعداد پلاکت ها، متوسط حجم پلاکتی و % پلاکت ها می گردد. به همین دلیل و بر اثر تجمع پلاکتی ممکن است انسداد شریانی ناشی از ترومبوز افزایش یابد.
    کلیدواژگان: پهنای توزیع پلاکتی(PDW) %، پلاکت ها (PCT)، تعداد پلاکت ها (PLT)، متوسط حجم پلاکتی (MPV)
  • محمد جواد مجاهدی، مریم حامی، محمد تقی شاکری، محمدحسین حسنی، میترا احدی صفحات 252-257
    مقدمه
    پرفشاری خون یکی از مهمترین مشکلات بهداشت عمومی است که خطر بیماری های قلبی عروقی را زیاد می کند. بروز پرفشاری خون در همه ی رده های سنی شامل جوانان در حال ازدیاد است. در برخی مطالعات بیان شده است سطح و نوع فشار خون در جوانان در جمعیت های مختلف متفاوت است. این مطالعه به بررسی شیوع پرفشاری خون در جوانان ساکن مشهد [M.KH.R.1] در سالهای 1389 تا 1390می پردازد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی از سال 1389-1390 در مشهد انجام شد. آنالیز توصیفی مبتنی بر جمعیت در 3612 مرد و زن 29-20 ساله که به سه مرکز پزشکی جهت ارزیابی های قبل از ازدواج مراجعه کرده بودند انجام شد. فشار خون در تمامی آنها اندازه گیری شد و کسانی که فشار خون بالا داشتند مجددا دو هفته بعد فشار خونشان اندازه گیری شد. در ادامه پروتکل استاندارد تعیین پرفشاری خون شامل مانیتورینگ سیار 24ساعته، شرح حال کامل و تست های آزمایشگاهی برای آنها اجرا شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS، آزمون های کای اسکوئر، تی، پیرسون بررسی شد.
    نتایج
    شیوع پرفشاری خون 4/1% (نفر49) در ویزیت اولیه بود. تنها 1% (35نفر) در ویزیت دوم پرفشاری خونشان تایید شد. مانیتورینگ سیار 24ساعته مشخص کرد 40% بیماران ویزیت دوم (14نفر) فشار خون روپوش سفید داشتند. از بین عوامل خطر، میزان فشار خون با چاقی، مصرف الکل و سیگار ارتباط معنی دار داشت (05/0>p)، ولی ارتباطی بین میزان فشار خون و الگوی خواب، میزان مصرف چای و قهوه و حتی سابقه فامیلی فشارخون به دست نیامد(05/0نتیجه گیری
    اگرچه شیوع پرفشاری خون نسبت به سنین بالاتر کمتر است اما این آمار بیانگر اهمیت تشخیص زودرس فشار خون در جوانان است که نیازمند انجام غربالگری مناسب در افراد با عوامل خطر مانند چاقی است.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون، جوانان، شیوع
  • فاطمه فلاح، حسین گودرزی، فریبا لاهورپور، مژگان بنده پور صفحات 258-262
    مقدمه
    تیفوئید یکی از وسیع ترین بیماری های باکتریایی در جهان است. ناقلین بدون علامت مخزن اصلی انتشار تیفوئید محسوب می شوند. هدف از مطالعه حاضر غربالگری و شناسایی سالمونلا تیفی های جداشده در ناقلین بدون علامت می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی از سال 1392-1393 در تهران انجام شد. 200 نمونه مدفوع از افراد دخیل در تهیه و توزیع کنندگان مواد غذایی جمع آوری و ازنظر میکروبشناسی و آزمایشهای بیوشیمیایی و روش مولکولی nested-PCR قرار گرفتند.
    نتایج
    از 200 نفر افراد شرکت کننده در مطالعه 171(85%) مردو 29 نفر (15%) زن بودند. نتایج کشت مدفوع نشان دهنده رشد فلور نرمال روده بودند و رشد از نظر سالمونلا تیفی مشاهده نشد و یک نمونه در روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (nested-PCR)از نظر وجود ژن کپسولی سالمونلا تیفی ((Viمثبت بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به بهبود شرایط بهداشتی جامعه و شیوع بسیار پایین ناقلین تیفوئید پیشنهاد می شود سایر مسایل بهداشتی مورد توجه قرارگیرد.
    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی، ناقلین، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • فرزانه محمدی، غلامرضا خادمی، منور افضل آقایی، محمد سعید ساسان صفحات 263-269
    مقدمه
    مصرف بی رویه آنتی بیوتیکهای وسیع الطیف در ICU یک معضل جهانی است. هدف از انجام این طرح، راه اندازی مدیریت مصرف آنتی بیوتیکی (با تاکیید بر وانکومایسین و کارباپنم ها)در ICU بیمارستان کودکان دکتر شیخ بوده است، و هدف فرعی، بررسی تاثیر این مدیریت بر میزان مصرف آنتی بیوتیک، طول مدت بستری و میزان مرگ بود.
    روش کار
    این یک مطالعه مداخله ای کنترل شده است که در دومرحله انجام شد. در فاز پیش عملیاتی ارگانیسم های عامل عفونت خون و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها تعیین شد و بر این اساس دستورالعمل کاربرد وانکومایسین و کارباپنم ها در ICU تدوین گردید. در فاز اجرایی، در طول 3 ماه پرونده بیماران(روز در میان) بررسی می شد و براساس دستورالعمل، توصیه لازم در رابطه با آنتی بیوتیک به پزشک مسئول بیمار ارائه می شد. در انتها تاثیر سه ماه مدیریت، با(یک ماه)دوره کنترل مقایسه شد. داده ها با آزمون های آماری من وینی و فیشر تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در طول سه ماه اعمال مدیریت مصرف آنتی بیوتیک، 1676 روز بیمار و در طول یک ماه کنترل، 673 روز بیمار، مورد بررسی و ثبت اطلاعات قرار گرفت. با اعمال مدیریت، تعداد روزهای مصرف وانکومایسین از 294 روز به 178 روز به ازای 1000 روز بیمار طی دوران مداخله کاهش یافت (001/0=p). تعداد روزهای مصرف کارباپنم از 433 روز به 193 روز به ازای 1000روز بیمار طی دوران مداخله کاهش یافت (001/0=p). متوسط طول اقامت بیماران از 4/11 روز به 4/8 روز طی دوران مداخله کاهش یافت (06/0=p). میزان مرگ و میر از 2/10% به %7 طی دوران مداخله کاهش یافت (4/0=p).
    نتیجه گیری
    در شرایط ICU بیمارستان دکتر شیخ، مدیریت مصرف وانکو مایسین و کارباپنم ها به روش بررسی دستور های آنتی بیوتیکی و ارائه بازخوراند به پزشک مسئول، تاثیر بسیار مطلوبی در کاهش مصرف آنتی بیوتیک دارد.
    کلیدواژگان: ایمی پنم، کودکان، مدیریت آنتی بیوتیکی، و انکومایسین، مروپنم
  • مسعود ثقفی، مریم صاحباری، شیما نبوی، معصومه سالاری، سیده زهرا میرفیضی، زهرا رضایی یزدی، محمدحسن جوکار صفحات 270-275
    مقدمه
    سارکوئیدوز یک بیماری گرانولوماتوز چندعضوی با علت ناشناخته است که ارگانهای مختلف را با شیوع متفاوت درگیر میکند. سندرم لوفگرن از اشکال سارکوئیدوز حاد به شکل آرتریت،اریتم ندوزوم و آدنوپاتی ناف ریه است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی آینده نگر که در سال های 1389-1392 در درمانگاه های روماتولوژی مشهد انجام شد، 100 بیمار مبتلا به سارکوئیدوز حاد که تشخیص آنها توسط روماتولوژیست اثبات شده بود توسط پرسشنامه و مصاحبه حضوری مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    فراوانی بیماری در زنان بیشتر از مردان و متوسط سن بین 40-50 سال بود. 93 % دارای سیر حاد بیماری و 7 % سیر مزمن و تشخیص بافتی داشتند. 91 مورد آرتریت حاد داشتند که 64 مورد سندروم لوفگرن تشخیص داده شدند. از 93 بیمار سارکوئیدوز حاد 67 نفر (72%) در ابتدای بیماری اریتم ندوزوم، 10 نفر (8/10%) یووئیت و 41 نفر (1/44%) علائم سرشتی همراه داشتند. 2 نفر سابقه مثبت خانوادگی برای سارکوئیدوز و 94% رادیوگرافی ریه غیر طبیعی داشتند. ESR بالا از یافته های شایع آزمایشگاهی بود و سلولهای خونی تغییر خاصی نداشت.
    نتیجه گیری
    دراین بررسی که در مرکز تحقیقات روماتولوژی انجام شد شایعترین تظاهر بیماران سارکوئیدوز آرتریت مچ پا همراه با اریتم ندوزوم بود. افزایش ESR یافته مهم بود و شمارش سلول های خونی تغییری نداشت.
    کلیدواژگان: آرتریت، اریتم ندوزوم، سارکوئیدوز
  • جهانبخش هاشمی، مهران هیراد فر، محمد علی کیانیفر، علی اکبر بهرامی فر صفحات 276-282
    مقدمه
    در این مطالعه، تنگی های مری کودکان با بلع باریم به روش های استاندارد و اصلاح شده با آندوسکوپی مورد مقایسه و ارزشیابی قرار داه شد. نتایج به دست آمده با مطالعه آماری و جداول تنظیم شده بر حسب مثبت و منفی کاذب و واقعی ارائه شده است. این نتایج نشان دهنده این است که روش بلع باریم اصلاح شده در مراکز کوچک و دور افتاده با صرف حد اقل هزینه قابلیت جایگزینی با روش بلع باریم استاندارد و آندوسکوپی را داراست.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی از 1382 تا 1389 که 5 سال بصورت رتروسپکتیو و2سال بصورت پروسپکتیو در بیماران مراجعه کننده به بیمارستانهای دکتر شیخ و قائم مشهد انجام شده است، دقت ارزشیابی تشخیصی در 126 کودک کمتر از 7 سال با علائم تنگی مری با روش بلع باریم مری و نوع اصلاح شده آن با آندوسکوپی ارزیابی شد. کودکان با علائم بالینی تنگی مری توسط همکاران معرفی شدند. نتایج آن بر حسب نوع و محل تنگی. میزان فراوانی برحسب سن و جنس اعلام شد.
    ارتباط بین دو روش تشخیصی مطالعه باریم و باریم اصلاح شده و آندوسکوپی با استفاده از آزمون کای- دو و نسبت شانس و فاصله اطمینان 95% برای هر کدام از روش ها برآورد گردید. تمامی تجزیه و تحلیل توسط نرم افزار SPSS انجام شد و سطح معنا داری 05/0 در نظر گرفته شد. حساسیت و ویژگی و سایر شاخص های تشخیصی آزمون محاسبه شد.
    نتایج
    باتوجه به بررسی انجام شده مطالعه بلع باریم با روش استاندارد و اصلاح شده در مقایسه با آندوسکوپی به عنوان روش استاندارد طلایی اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بلع باریم و بلع باریم اصلاح شده بدون استفاده از فلورسکو پی یک روش غیر تهاجمی ساده با حداقل اشعه و مقرون به صرفه نسبت به آندوسکوپی است، این روش در مراکز رادیولوژی با حداقل امکانات(یک تخت و تیوپ)) قابل انجام است.
    کلیدواژگان: آندوسکوپی مری کودکان، بلع باریم مری، بلع باریم اصلاح شده، تنگی های مری
  • گزارش مورد
  • فاطمه همایی، پروانه دهقان، محمد کاوه، امیرحسین جعفریان، سودابه شهید ثالث، علی عمادی طرقبه صفحات 283-288
    مقدمه
    کارسینوم اپیتلیال میوا پیتلیال یک سرطان نادر غدد بزاقی پاروتید است. احتمال متاستاز دوردست بسیار نادر و کمتر از 5% است. با توجه به نادر بودن وتعداد محدود موارد گزارش شده، این مورد گزارش میشود.
    معرفی بیمار: بیمار خانم 66 ساله ای است که با تشخیص توده پاروتید 8سال قبل تحت جراحی قرار گرفت و درمان ادجوانت خاصی برای بیمار انجام نشد.در پیگیری انجام شده حدود 8سال بعد در در سیتی اسکن،توده های متعدد ریوی وجود داشت، که با توجه به علایم تنفسی مختصر، سن و پرفورمنس بیمار اقدام درمانی انجام نشد وبیمار در حال حاضر تحت پیگیری قرار دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به رشد آهسته متاستازکارسینوم اپیتلیال میو اپیتلیال پاروتید به ریه شاید بتوان در بیماران بی علامت، پیگیری را بدون انجام اقدام درمانی تا زمان علامت دار شدن بیماری مد نظر قرار داد.
    کلیدواژگان: غده بزاقی پاروتید، کارسینوم اپیتلیال میو اپیتلیال
  • |
    • Zahra Davoodi, Narges Zahed Pages 230-236
      Objectives
      Many studies have shown that microalbuminuria is a strong and independent predictor of progressive kidney disease, cardiovascular events and all-cause mortality and morbidity in diabetic Patients, ADMA has been implicated as a possible modulator of inducible NOs during inflammation, In addition, it is reported that high serum levels of C-reactive protein (CRP) is a novel cardiovascular risk factor that impairs endothelial function. The aim of this study was to evaluate the relationship between ADMA, hs- CRP and albuminuria in Type 2 Diabetic Patients.
      Methods
      _This is a cross sectional study on 80 patients with type II diabetes who were normally distributed in two groups: those with albuminuria and those without albuminuria. For all patients, levels of ADMA, CRPand serum levels of fasting blood sugar (FBS), HbA1C, and creatinine were measured.
      Results
      _hs-CRP was significantly higher in group with albuminuria than without albuminuria (p<0.05); age and sex-adjusted ADMA values were significantly (p<0.05) correlated with hs-CRP(r=./35) and GFR (r=./39)in normoalbuminuric group. We evaluated The relationship between ADMA and CRP levels in the two groups with and without albuminuria at different CRP levels (cut point:3.5mg/dl); In the albuminuric group, the ADMA level was high at both low CRP (CRP<3.5) and high CRP (CRP>3.5) conditions. in the normoalbuminuric group, ADMA level was low at low CRP conditions but high at high CRP conditions; in the other words, ADMA level increased parallel with the CRP level.
      Conclusion
      positive correlation between hs-CRP and ADMA in normoalbuminuric group and the difference of ADMA levels between albuminuric and normoalbuminuric groups were only significant at low inflammatory state; suggested thatADMA could contribute to development of albuminuria possibly via independent hs- CRP.
      Keywords: Asymmetric Dimethylarginine_C_Reactive Protein_Type 2 Diabetes_Albuminuria
    • Zohre Moosavi, Javad Mazloum Khorasani, Mohammad Taghi Shakeri, Zahra Mazloum Khorasani Pages 237-242
      Introduction

      Diabetes has so many complications. Metformin is widely used in diabetics that have complications like reduction of Vit B12 and increasing the homocysteine. High levels of homocysteine can be a risk factor for cardiovascular disorders. Complementary therapy with folic acid can prevent homocysteine increament. Also this medicine can increase the vit B12. Method and

      Method

      A total of45 patients with typeⅡdiabetes that were on metformin devided into two groups: Folic acid & Placebo. 24patients received 1mg folic acid per day for three months and 21 patients as a witness received placebo. This patients intered in the study if had GFR> 60. We checked CBC, Vit B12, Homocysteine & Biochemistary at the base and after treatment the levels of Homocysteine, Vit B12 and CBC were checked again and the drug effects were examined.

      Results

      In folic acid group Homocysteine decreased from 12.8 to12.4 (P = - 0.6)and average of Vit B12 levels increased from 244.87 to285.54 (P = 0.025). In this group we had reduction in WBC from 7.27 to6.62 (P=0.005) and increase in MCV from 86.64 to 88.81 (P= 0.002). Treatment with folic acid didn’t have significant effect on, Hemoglobin, & Platelets. In placebo group homocysteine increased from 14.4 to 17.1 (P= 0.007) and Vit B12 decreased from 211.8 to 187.04 (P = 0.063). Also, in this group there was no significant change in WBC, MCV & plateletes. But we had reduction in hemoglobin level form 14.94 to 14.72 in this group. (P = 0.036)

      Conclusion

      Complementary treatment with folic acid in patients with typeⅡ diabetes that are on metformin can prevent increasing Homocysteine levels. Also, this treatment can increase B12 levels. Therefore, it is useful to use folic acid for these patients.

    • Davood Rezaeimanesh, Sajjad Ahmadizad, Khosro Ebrahim Pages 243-251
      Introduction
      Disorders in the blood’s hemostatic system, the excessive platelet aggregation and a lack of proper platelet functioning are connected to the occurrences and advances in cardiovascular disease.. Thus, the current study focused on evaluating the platelet index response of professional soccer players to a simulated soccer training session.
      Material And Method
      The participants of this study were 10 professional soccer players with an average age of (21±5). The subjects were present at a sports physiology lab to perform the sports protocol and control sessions in two separate periods. The applied protocol consisted of a 46 minutes and 11 seconds of simulated soccer session performed on a treadmill. During each session, the blood samples were taken from the participants (before, precisely after and 30 minutes after the activity). To compare the average parameters, an ANOVA with repeated measures 3×2 was used at P<0.05.
      Results
      The statistical analysis showed significant differences in PLT (p=0.0001), MVP (p=0.001) and PCT (p=0.004), while no significant difference observed in the PDW.
      Conclusion
      Because platelets have a pivotal role in the hemostasis of blood in healthy and ill people, intense aerobic exercise leads to an increase in the platelet count, the mean platelet volume and plateletcrit. Because of this and due to the platelet aggregation, obstruction resulting from thrombosis can increase.Acknowledgments: This article is sponsored by Shahid Beheshti University in Tehran, and there is no conflict of interest.
      Keywords: mean platelet volume (MPV), Platelet count (PLT), platelet distribution width (PDW), plateletcrit (PCT)
    • Mohammad Javad Mojahedi, Maryam Hami, Mohammad Taghi Shakeri, Mohammad Hosein Hasani, Mitra Ahadi Pages 252-257
      Introduction Hypertension is one of the main public health problems and is associated with increased risk of cardiovascular diseases. The incidence of hypertension is growing in all age groups including younger people.Studies have been reported various pattern of hypertension among adolescents in different populations. So we tried to find prevalence [M.KH.R.1] of hypertension in young adults in north-east of IRAN during2010-2011.
      Methods
      Population-based descriptive analysis was done in 3612 people between 20-29 years old who were coming to medical centers for pre-marriage routine evaluation in Mashhad. Blood pressure was monitored in all of them, and patients with high blood pressure controlled again after two weeks. In follow a standard protocol for assessing elevated blood pressure consisted of 24-hour ambulatory monitoring; and biochemical laboratory tests were performed for all subjects with elevated blood pressure.
      Results
      Prevalence of high blood pressure was 1.4% (49) at the first visit that hypertension confirmed only in 1% (35) of patients at the next evaluation. Twenty-four-hours ambulatory monitoring revealed white coat hypertension in 40% (14) of them. There was significant association between blood pressure and body mass index (BMI), alcohol abuse, and smoking (P<0.05), but we didn’t find any correlation between sleep pattern,amount of daily tea and coffee drinking and family history of hypertension and blood pressure (P>0.05).
      Conclusion
      While the prevalence of hypertension was low in young adults compared to older age groups, it remained important to detect patients earlier, as behavioral improvement may help them for better control of blood pressure and survival.
      Keywords: Hypertension, Young, Prevalence
    • Fatemeh Fallah, Hossein Godarzi, Fariba Lahoorpour, Mojgan Bandehpour Pages 258-262
      Objective
      One of the most wide spread of all bacterial diseases in the world is Typhoid. Asymptomatic carriers are the main source of typhoid. Thereby the present investigation aimed at screening and identification of S.typhi isolates from typhoid asymptomatic carriers.
      Material And Methods
      A total of 200 stool samples were collected from food stuff producers and distributors,, culture characterization,biochemical tests and nested-PCR were done.
      Results
      Among 200 food stuff producers and distributors, 171(85%) were males and 29(15%(were Females. Stool culture results indicated the growth of normal flora but no growth of S.typhi were seen.In nested PCR technique one of the 200 samples was positive for the S.Typhi capsular gene(Vi gene).
      Conclusion
      Due to the improvement of health status of country and the low typhoid carriers, it is recommended that efforts should be focused on other hygienic issues.
      Keywords: Carrier State, Polymerase Chain Reaction, Salmonella Typhi
    • Farzaneh Mohammadi, Gholamreza Khademi, Monavar Afzalaghaee, Mohammad Saeed Sasan Pages 263-269
      Introduction
      The inappropriate use of Broad- Spectrum antimicrobials in ICUs is a universal problem. The main goal of this study was to implement antibiotic stewardship program (ABS) concentrated on vancomycin and carbapenems, in ICU of Sheikh hospital. As an accessory purpose we also looked for the effect of ABS on the rate of antibiotic (AB) administration, length of hospital stay and mortality
      Material And Methods
      This study was performed in 2 stages, at the first phase; we determined the causes of nosocomial sepsis and their AB resistance pattern in the ICU, and then according to those findings a guideline for administration of vancomycin and carbapenems was performed. In the second stage the files of ICU patients were reviewed every other day (for 3 months), and recommendations about the compatibility of the prescriptions with the guideline were given to the responsible doctor. At the end, we compared the effects of the intervention with one month of prospective record of AB prescriptions without any recommendation.
      Results
      We recorded 1676 and 673 patient/days during 3 month of ABS and 1 month of control. During ABS period, vancomycin use decreased from 294 to 178 for 1000 patient/days (P=0.001), carbapenems administration changed from 433 to 193 for 1000 patient/ days (P=0.001), the LHS decreased from 11.4 to 8.4 days (P=0.06) and mortality rate decreased from 10.2% to 7% (P=0.4).
      Conclusion
      In a situation like Dr Sheikh ICU, implementation of ABS for vancomycin and carbapenems hasafavorable effect on AB usage rate.
      Keywords: Antibiotic Stewardship, Children, Meropenem, Vancomycin, Imipenem
    • Masoud Saghafi, Maryam Sahebari, Shima Nabavi, Masoumeh Salari, Seyede Zahra Mirfeizi, Zahra Rezaeiyazdi, Mohammad Hassan Jokar Pages 270-275
      Introduction
      sarcoidosis is a multiorgan granulomatosis disease with unknown origin. Lofgren syndrome is an acute form of it that consists of ankle periarthritis, erythema nodosum and bilateral hilar adenopathy.Patients &
      Method
      in this study we evaluated 100 participants whose sarcoidosis confirmed clinical and paraclinical data. All participants answered to a general questionnaire regarding disease manifestations and epidemiologic data.
      Results
      acute sarcoidosis was more common in females than males (71% vs 29%) and most commonly occured in the age of 40-50 year. Among those patients, 93% had acute course of disease, 91% presented with arthritis. 67% developed erythema nodusom,10% uveitis. and 41% constitutional symptoms. Positive family history of sarcoidosis was found in 2% of them. Moreover a Abnormal chest radiography (para-hilar lymphadenopathy) was found in 94% of patients. ESR was increased in most of patients but the blood cell count remained unchanged.
      Conclusion
      The most common presentations of sarcoidosis in its acute subtype were ankle peri-arthritis and erythema nodosum. The most paraclinical finding was para-hilar lymphadenopathy. Elevated ESR was also significant.
      Keywords: Arthritis, Erythema Nodosum, Sarcoidosis
    • Jahanbakhsh Hashemi, Mehran Hiradfar, Mohamadali Kiyanifar, Aliakbar Bahramifar Pages 276-282
      Introduction
      In this research we studied esophageal strictures in children comparing endoscopic. Results with Barium study.
      Method
      The aim of the study is to assess and compare the diagnostic accurucy of both methids. 126 children with symptoms of esophageal stricture have been investigated with barium study and modified barium swallow technique and endoscopy. Their results described in terms of location and type of stenosis and age frequency distribution. After that, the result has been compared with endoscopy method result as the gold standard method. The relationship between the two diagnostic methods was assessed using chi-square test. The odds ratio and 95% confidence intervals were estimated for each of the methods. Diagnostic sensitivity and specificity of the test was calculated. All analysis was performed using SPSS version 12 and the significance level was set at 0.05.
      Results
      The results showed that barium swallow and modified barium study are the best and safe and available modalities in all radiology centers with simple equipment and cost effective in comparison with endoscopy in diagnosis of esophageal stenosis in pediatrics.
      Conclusion
      Modified Barium study did not show a significant difference compared with the endoscopic technique, is also easier in smaller centers with less radiation compared to standard methods can be done.
      Keywords: Esophageal Stenosis, Diagnosis, Modified Barium, Pediatric
    • Fatemeh Homaee, Parvaneh Dehghan, Mohammad Kaveh, Amir Hosein Jafarian, Soodabeh Shahidsales, Ali Emadi Torghabeh Pages 283-288
      Epithelial myoepithelial carcinoma (EMC) is a rare cancer of the parotid glands. The probability of distant recurrence is rare and less than 5%. This case is reported, regarding to the rare occurrence.
      Case Presentation
      A 66-year-old woman presented with diagnosis of parotid gland tumor that has been operated for8 years ago. No adjuvant therapy was perscribed. In follow-up evaluations 8 years later, CT scan showed numerous pulmonary masses. According to, few respiratory signs, age and performance of the patient did not receive any treatment and just has evaluated in every follow up visit.
      Conclusion
      According to slow-growing nature of metastasis form EMC of parotid to lung lobes may follow up of asymptomatic patients may be considered, unless any sings may be re.
      Keywords: Epithelial Myoepithelial Carcinoma, Parotid gland