فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 106، امرداد 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 106، امرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محبوبه تاجیک *، امیر رشیدلمیر، رضا عطارزاده حسینی صفحات 411-419
    مقدمه
    فولیستاتین با نقشی که در تنظیم سنتز بافت چربی ایفا می نماید، می تواند مانع از افزایش حجم سلول های چربی در بدن شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین هوازی و رژیم های کاهش وزن بر سطح فولیستاتین سرم در زنان می باشد.
    روش بررسی
    39 زن با میانگین سنی 6/ 3±43/ 39 سال به طور تصادفی به چهار گروه تجربی تمرین هوازی(10نفر)، رژیم کاهش وزن پلکانی(10نفر)، تمرین هوازی و رژیم پلکانی(10نفر) و رژیم کاهش وزن کم کالری(9 نفر) تقسیم شدند. در طول هشت هفته، گروه تمرین هوازی با سه روز تمرین در هفته، گروه رژیم پلکانی با کاهش کالری دریافتی از 20 تا 40%(بصورت پلکانی)، گروه تمرین و رژیم پلکانی با سه روز در هفته تمرین هوازی به همراه رژیم پلکانی و گروه رژیم کم کالری با کاهش 40% و یکنواخت کالری برنامه را اجرا نمودند. قبل و بعد از برنامه، متغیر های تحقیق اندازه گیری و از طریق آزمون تی همبسته، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون های تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سطوح سرمی فولیستاتین در گروه های تمرین هوازی(18/ 0±67/1،17/ 0±86/ 1)، رژیم پلکانی(21/ 0±5/ 1، 17/ 0±6/ 1) و تمرین + رژیم پلکانی(17/ 0±55/ 1، 15/ 0±7/ 1) به ترتیب افزایش (05/ 0>p) و در گروه کم کالری، (16/ 0±47/ 1، 11/ 0±36/ 1) به طور معنی داری کاهش یافت(05/ 0>p).
    نتیجه گیری
    روش کاهش وزن تمرین هوازی به همراه رژیم پلکانی با افزایش میزان فولیستاتین سرم و تحریک فرآیند کاتابولیک توده چربی بدن موجب کاهش وزن مناسب و در عین حال موجب عدم تحلیل توده بدون چربی بدن می گردد.
    کلیدواژگان: فولیستاین، تمرین هوازی، ر ژیم پلکانی
  • سمیه صالحی شمیران، مهر انگیز صدوقی، همایون صدرایی، غلامرضا کاکا* صفحات 420-431
    پیش زمینه و هدف
    سلول های بنیادی مشتق از چربی (ADSCs) سلول های چند استعدادی هستند که قابلیت تمایز به سلول های استئوژنیک را دارند. از داربست های کیتوسان و ژلاتین که ساختاری تخریب پذیر وزیست سازگار دارند جهت ترمیم بافت ها استفاده میشوند. این تحقیق به بررسی ترمیم نقص استخوان با استفاده از غشاء ژلاتین- کیتوسان و سلول های ADSCs در موش صحرایی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    60 سر موش صحرائی نر بالغ درشش گروه مساوی قرار گرفتند. 1- گروه نرمال که دارای استخوان سالم و دست نخورده بوده و برای مقایسه ی بیومکانیک مورد استفاده قرار گرفته اند، 2- گروه نرمال فورامن که پس از خارج کردن استخوان فمور از بدن حیوان با ایجاد نقص استخوانی مشابه گروه های تجربی تحت تست بیومکانیک قرار گرفت، 3- گروه شاهد که بعد از ایجاد نقص استخوانی هیچگونه درمانی دریافت نکردند. 4- گروه شم که بعد از ایجاد نقص استخوان محیط کشت در محل آسیب تزریق شد. 5- گروه ژلاتین – کیتوسان که از غشاء در محل آسیب استخوانی استفاده شد. 6- گروه سلول که پیوند سلول های ADSC در محل آسیب انجام شد.
    نتایج
    بررسی های رادیوگرافی نشان داد که هیچگونه اختلاف معنی داری میان گروه های شاهد و شم وجود نداشت گرچه رادیواپاسیتی محل آسیب استخوان در گروه های غشاء و سلول در مقایسه با گروه شاهد مختصری افزایش داشت. یافته های حاصل از آزمون بیومکانیک نشان داد که میانگین حداکثر مقاومت استخوان در گروه های درمانی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری نشان نداد ولی در مقایسه با گروه نرمال فورامن افزایش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که استفاده از داربست غشاء ژلاتین – کیتوسان و پیوند سلول های ADSC جهت ترمیم نقص استخوانی موثر باشد.
    کلیدواژگان: سلول های ADSC، غشاء کیتوسان، ژلاتین، پیوند سلول، ترمیم استخوان، موش صحرایی
  • میثم ابطحی فروشانی *، سعید نفیسی، هادی اسمعیلی گورچین قلعه، بهمن منصوری مطلق صفحات 432-439
    مقدمه
    تری فلورالین از جمله علف کش های دارای کاربرد گسترده بوده که مانع از انجام صحیح تقسیمات سلولی در ریشه گیاهان می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تری فلورالین بر سیستم ایمنی موش های سوری متعاقب چالش با پادگن گویچه های سرخ گوسفند (SRBC: Ship Red Blood Cell) است.
    روش بررسی
    جامعه مورد مطالعه شامل 14 موش سوری نر بود که در دو گروه مساوی به طور تصادفی قرار گرفتند و با پادتن (SRBC: Ship Red Blood Cell) ایمونیزه شدند. موش های گروه تیمار از ابتدای مطالعه به مدت دو هفته، روزانه 50 میلی گرم بر کیلوگرم خوراکی تری فلورالین(یک صدم LD50 خوراکی) را دریافت نمودند.
    نتایج
    نتایج به دست آمده حاکی از کاهش معنی دار تیتر پادتن ضد SRBC در سرم موش های گروه تیمار، هم زمان با کاهش معنی دار شدت واکنش ازدیاد حساسیت تاخیری(DTH: Delayed-type Hypersensitivity) است. به علاوه، میزان قابلیت انفجار تنفسی در بین سلول های فاگوسیت کننده و همچنین میزان تکثیر لنفوسیت های موجود در جمعیت سلول های طحالی در کنار شاخص وزن طحال در گروه تیمار در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه حاضر، به نظر می رسد که دریافت تری فلورالین، حتی در مقادیر اندک نیز منجر به مهار بسیاری از عملکردهای سیستم ایمنی می گردد.
    کلیدواژگان: تری فلورالین، ایمنی هومورال، ایمنی سلولی
  • مهنوش فاطمی *، علی نوری صفحات 440-451
    مقدمه
    نانوذرات نقره به دلیل خواص ضدمیکروبی نیرومندشان ازتجاری ترین نانو ذرات می باشند مطالعات حیوانی اخیرا نشان داده اند که نانو ذرات نقره می توانند از مادران به نوزادانشان از طریق شیر مادر انتقال یابد اما اطلاعات درباره سمیت این نانو ذرات بر روی ارگان های مختلف طی مراحل حساس رشد و نمو محدود است. در این تحقیق ما اثر نانو ذرات نقره بر روی کبد در حال تکوین نوزادان موش صحرایی پس از مواجهه مادری با این نانو ذرات(طی دوره شیردهی) بررسی شده است.
    روش بررسی
    مادران شیرده(30 موش صحرایی) به دو گروه تقسیم شدند. گروه های تیمار و کنترل به روش درون گوارشی به ترتیب نانو ذرات(mg/kg BW25) و آب بدون یون(از اولین تا دوازدهمین روز شیردهی) دریافت کردند. نوزادان کشته شده و کبد آنها جمع آوری شد. تعدادی از کبدها برش گیری و با هماتوکسیلین و آئوزین رنگ آمیزی شدند. غلظت مالون دی آلدهید، گلوتاتیون، فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و میزان نقره در کبد نوزادان به ترتیب با استفاده از آزمون اسپکتروفتومتری و آنالیز القایی همراه طیف سنجی جرمی پلاسما تعیین گردید.
    نتایج
    افزایش معنی داری در سطوح مالون دی آلدهید و نقره(p<0.001)، و کاهش مشخصی در فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز (01/ 0>p) و غلظت گلوتاتیون(05/ 0>p) در کبد نوزادان گروه تیمار نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. آزمون هیستوپاتولوژیکی نیز اتساع و پرخونی سینوزوئیدها و دژنراسیون چربی در کبد نوزادان گروه تیمار را نشان داد.
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند که مواجهه با نانوذرات نقره در دوره شیردهی ممکن است سمیت را در کبد نوزادان القاء کند. گرچه آزمایشات زیادی در این زمینه نیاز است.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، کبد، شیردهی، موش صحرایی
  • الهه مظفری *، عباس دوستی، رضا نعمتی، مصطفی فغانی، مرتضی مخلوعی صفحات 452-463
    مقدمه
    میگرن یک سر درد ناتوان کننده رایج با حملات درد برگشت پذیر است که با تغییرات موقتی قطر رگ های خونی سر ارتباط دارد بر اساس تقسیم بندی جهانی جامعه بین المللی سردرد، مبتلایان به میگرن به دو گروه عمده با اورا و بدون اورا دسته بندی می شوند. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژنتیکی C OX-2-765G →C و خطر ابتلا به میگرن در دو گروه بیمار و کنترل انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه DNA مربوط به بافت خونی 100 بیمار میگرنی و 100 فرد سالم استخراج و خالص سازی گردید. با استفاده از پرایمر اختصاصی COX-2-765G→C (rs20417) در فرآیند PCR، ناحیه مورد نظر ژن COX-2 تکثیر داده شد. سپس با به کار گیری روش RFLP و آنزیم محدود گر Aci I، هضم آنزیمی صورت گرفت و داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ های COX-2-765 CC،COX-2-765 GC به طور معنی داری در بیماران نسبت گروه کنترل بالاتر است.
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسمCox-2-765G→C می تواند خطر ابتلا به میگرن را افزایش دهد. با این وجود لازم است مطالعات بیشتری بر روی نمونه های گسترده تر با نژادهای مختلف در دیگر مناطق دنیا صورت گیرد تا نقش واریانت های ژن COX-2 در پیشبرد بیماری میگرن مشخص شود.
    کلیدواژگان: میگرن، ژنتیک، پلی مورفیسم، ژنCOX، 2
  • محمدحسین پور قرا، علیرضا طالبی *، حسین نهنگی، مرتضی انوری، فاطمه صادقیان، آرش یونس نیا، مرتضی محمد زاده صفحات 464-475
    مقدمه
    داربست بافتی دارای وظایف و اعمال مشابه ماتریکس خارج سلولی بوده و جزء مهمی در تکنیک های مهندسی بافت محسوب می گردد. PLLA یکی از داربست هایی است که در این زمینه استفاده می شود. PLLA در این مطالعه به صورت غشای نانو متخلخل می باشد. هدف از این مطالعه بررسی زیست سازگاری و تاثیر غشای نانو متخلخل PLLA بر روی تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی می باشد.
    روش بررسی
    غشای نانو متخلخل PLLA به وسیله فرایند جدایی فازی تهیه شد و برای شناسایی نوع پلیمرهای بکار رفته در ساختمان آن از آزمون FTIR استفاده شد. سپس سلول های مزانشیمی پالپ دندان بر روی نانو غشاء و همزمان در محیط عاری از نانو غشاء کشت داده شد. اندازه گیری حیات و تکثیر سلول ها پس از چسبیدن سلول ها به کف پلیت در یک دوره دو هفته ای با استفاده از آزمون MTT در روزهای پنجم، هفتم و نهم و همچنین اولترا استراکچر و میزان چسبندگی سلول های مزانشیمی بر روی این غشاء با استفاده از میکرسکوپ الکترونی(SEM) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    توانایی زیست سازگاری غشای نانو مناسب بوده و سلول ها به خوبی به سطح غشاء چسبیده اند. قابلیت حیات سلول های مزانشیمی در گروه نانو مثبت به طور معنی داری (p<0/001) از گروه نانو منفی بیشتر بود. بیشترین تاثیرگذاری نانو غشاء بر میزان حیات سلولی در روز نهم و کمترین تاثیرگذاری در روز پنجم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نانو غشای PLLA به علت زیست تخریب پذیر بودن و عدم سمیت زایی، میزان چسبندگی و نیز تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی را افزایش می دهد و با گذشت زمان این فرایند تشدید می شود.
    کلیدواژگان: غشای نانو متخلخل PLLA، سلول های بنیادی مزانشیمی پالپ دندان، پالپ دندان
  • بهجت امیری *، مهدی محمدزاده صفحات 476-488
    مقدمه
    کروم ماده مغذی ضروری مورد نیاز برای متابولیسم گلوکز و چربی در افراد به خصوص افراد دیابتی است. تبدیل کروم فرم معدنی به آلی و افزایش جذب آن به دلیل اثر سینرژیک این دو ترکیب ضد دیابت (مخمر و کروم) اثرات درمانی بیشتری خواهد داشت. تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات آهن و مخمرغنی شده با کروم با ماهیت پروبیوتیکی بر فاکتورهای سرم خونی در رت نر دیابتی انجام گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی 49 موش نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 30±200 گرم به طور تصادفی به 7 گروه تقسیم و با استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. آماده سازی کروم زیستی با غنی سازی این ماده در مخمر تک سلولی، تغذیه با غلظت های مختلف آهن و مخمر با حل کردن در سرم فیزیولوژیکی و اسپری کردن در غذای رت ها و اندازه گیری فاکتورهای سرم خونی از جمله گلوکز به روش آنزیمی با دستگاه اتوآنالیزور صورت گرفت. میانگین داده های حاصله با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه ANOVA و تست توکی مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در میزان قند خون، کلسترول، تری گلیسیرید،LDL و افزایش معنی داری در HDL رت های تیمار شده با کروم زیستی و ترکیب آهن با کروم زیستی مشاهده شد. همچنین تیمار با آهن نیز موجب افزایش معنی دار میزان قند خون، کلسترول، تری گلیسیرید،LDL و کاهش معنی دار HDL در رت های دیابتی نر شد(p <0.05).
    نتیجه گیری
    مخمر غنی شده با کروم با ماهیت پروبیوتیکی موجب تغییرات مطلوب میزان گلوکز و لیپیدها و تیمار با آهن موجب افزایش میزان گلوکز و سبب ایجاد تغییرات نامطلوب در لیپیدهای سرم خون در موش های دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، استرپتوزوتوسین، مخمر، کروم، فاکتورهای خونی، رت
  • محمد عاشوری *، غلامعلی افروز، علی اکبر ارجمندنیا، معصومه پورمحمدرضای تجریشی، باقر غباری بناب صفحات 489-500
    مقدمه
    کم توانی هوشی می تواند تمام جنبه های زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و از سویی دیگر، اجرای برنامه های آموزشی والدگری نتایج موثری را به همراه دارد. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی برنامه والدگری مثبت بر خودکارآمدی والدینی و تعامل مادر-کودک دارای کم توانی هوشی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. 40 نفر از مادران دانش آموزان دارای کم توانی هوشی به روش نمونه گیری تصادفی ساده از مدارس استثنایی شهرستان های تهران انتخاب شدند. مادران به طور تصادفی به دو گروه 20 نفری(گروه آزمایش و کنترل) تقسیم شدند. گروه آزمایش در 10 جلسه آموزشی والدگری مثبت(هفته ای 2 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه) شرکت کردند، در حالی که به گروه کنترل هیچ آموزشی ارائه نشد. ابزار پژوهش شامل مقیاس خودکارآمدی و مقیاس رابطه والد-کودک بود. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از در نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد که گروه آزمایش و کنترل حداقل در یکی از مقیاس های خودکارآمدی والدینی یا تعامل والد کودک به طور معنی دار با یکدیگر تفاوت دارند. همچنین، آموزش برنامه والدگری مثبت بر خودکارآمدی والدینی و تعامل والد کودک اثر مثبت و معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    برنامه والدگری مثبت بر خودکارآمدی والدینی و تعامل مادر با کودک دارای کم توانی هوشی موثر است. با توجه به این که تقویت مهارت های والدگری منجر به افزایش خودکارآمدی والدینی و تعامل مادر با کودک می شود، برنامه ریزی جهت آموزش برنامه والدگری مثبت به مادران کودکان دارای کم توانی هوشی اهمیت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: برنامه والدگری مثبت، خودکارآمدی، تعامل مادر، کودک، کم توانی هوشی
  • فائزه ابوالقاسم زاده، همایون علاقه مند، هادی خادم، رضا جودی* صفحات 501-507
    مقدمه
    آمالگام دندانی یک ماده ترمیمی پر طرفدار است. هدف از این مطالعه بررسی علل تعویض ترمیم های آمالگام در مراجعین به بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی بابل طی سال های تحصیلی 93-1392 است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی سن، جنس، نوع اکلوژن DMF، وجود پارافانکشن، نوع دندان، کلاس ترمیم و دلیل جایگزینی ترمیم آمالگام در بیماران مراجعه کننده به بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی بابل طی سال های تحصیلی 93-1392 ثبت شد. داده های به دست آمده توسط تست آماری توصیفی بررسی شد.
    نتایج
    از بین 263 بیمار بررسی شده، 81 نفر مرد(8/ 30%) و 182 نفر زن(2/ 69%) بودند. بیشتر بیماران سن بین 40-30 سال(2 /42%) و اکلوژن کلاس1(4/ 92%) داشتند. میانگین DMF2/4 ±9/7 بود. مولر پایین شایع ترین دندان جهت تعویص ترمیم آمالگام و بروز پوسیدگی ثانویه بود. دلیل اصلی تعویض ترمیم آمالگام پوسیدگی ثانویه بود. شایع ترین کلاس جهت تعویض ترمیم آمالگام ترمیم های کلاس 2 بود. پوسیدگی ثانویه در ترمیم های کلاس 2 MO/DO شایع تر بود.25 مورد(6/ 44%) از کل موارد دارای پوسیدگی ثانویه بودند.
    نتیجه گیری
    شایع ترین دلیل تعویض، ترمیم، پوسیدگی ثانویه بود که بیشتر در ترمیم های کلاس 2 دیده شد.
    کلیدواژگان: ترمیم، جایگزینی، آمالگام
  • رقیه داوودی، صدیقه اسمعیل زاده بهابادی، شهلا نجفی، مهتا مظاهری* صفحات 508-518
    مقدمه
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان های زنان در سراسر جهان است. تلاش های زیادی به منظور درمان سرطان پستان صورت گرفته که از آن جمله می توان به روش هایی چون جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی اشاره کرد. اثربخشی بالینی شیمی درمانی به واسطه اثرات جانبی، سمیت و مقاومت دارویی محدود شده است. بنابراین، علاقه رو به رشدی برای استفاده از گیاهان به عنوان یک منبع امیدوار کننده از درمان با داروهای جدید ضد سرطان و با کارایی بیشتر وجود دارد. هندوانه ابوجهل دارای اثرات سیتوتوکسیک و ضد سرطانی است ولی با این وجود، مکانیسم مولکولی اثر هندوانه ابوجهل در بروز مرگ سلولی سلول های سرطانی مشخص نیست.
    روش بررسی
    در این پژوهش آزمایشگاهی، اثر عصاره هیدروالکلی میوه هندوانه ابوجهل بر زنده مانی و بیان ژن کاسپاز 3 در سلول های سرطان پستان7 MCF- بررسی شد. بدین منظور سلول های سرطان پستان رده7 MCF- کشت شده و توسط عصاره هیدروالکلی میوه هندوانه ابوجهل(با غلظت های مختلف)، به مدت 24، 48و 72 ساعت تیمار شدند. تاثیر عصاره بر زنده مانی سلول ها توسط رنگ آمیزی تریپان بلو ارزیابی شد. در ادامه استخراج RNA انجام و پس از ساخت cDNA برای سنجش میزان بیان ژن کاسپاز 3، Real-Time PCR انجام شد.
    نتایج
    این پژوهش نشان داد که با افزایش غلظت و زمان، زنده مانی سلول ها کاهش قابل ملاحظه و معنی داری نسبت به نمونه های کنترل داشته اند و همچنین نتایج Real-Time PCR نشان داد که بیان ژن کاسپاز 3 در زمان های 48 و 72 ساعت به طور معنی داری نسبت به نمونه کنترل افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی میوه هندوانه ابوجهل قادر به از بین بردن سلول های سرطانی 7MCF- است که این می تواند ناشی از افزایش بیان ژن کاسپاز 3 نسبت به نمونه های شاهد باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، هندوانه ابوجهل، کاسپاز 3
|
  • M. Tajik *, A. Rashidlamir, R. Attarzadeh Hosseini Pages 411-419
    Introduction
    Follistatin can prohibit adipocyte hypertrophy through its role in regulating the synthesis of adipose tissue. Therefore, the aim of this study was to investigate the impact of aerobic exercises and weight-loss diet on serum follistatin level in inactive middle-aged women.
    Methods
    39 women with an average age of 39.43±3.6 were randomly divided into four experimental groups including: aerobic, step-by-step weight loss diet(n=10), aerobics followed by step-by-step weight loss diet (n=10) and low calorie weight lose(n=10). During eight weeks: the aerobic group exercised three days a week, the step-by-step weight loss group lowered the calorie intake by 20-40% gradually, the third group did aerobic exercise simultaneously keeping step-by-step weight loss diet three times a week, and the fourth group performed their plan by lowering the calorie intake by 40% in a steady way. Moreover, the study variables were measured before and after the interventionand, the study data were statistically analyzed utilizing paired samples t-test and one-way Anova test.
    Results
    Serum Follistatin levels significantly increased(p<0.05) in the groups of aerobics(1.86±0.17, 1.67±0.18), step-by-step weight lose diet(1.6±0.17, 1.5±0.21), and aerobics+ step-by-step diet(1.7±0.15, 1.55±0.17), respectively, whereas in the low calorie group, the level of serum follistatin(1.36±0.11, 1.47±0.16) significantly decreased(p<0.05).
    Conclusion
    The method of aerobic excercise along with the step-by-step diet can lead to achieving a healthy weight loss by increasing follistatin level and stimulating the catabolic process of body fal mass. Moreover, it may cause no ersion of fat free mass.
    Keywords: Aerobic training, Body composition, Follistatin, Step, by, step
  • S. Salehy Shemiran, M. Sadooghi, H. Sadraie, Gr Kaka* Pages 420-431
    Background and
    Purpose
    Adipose - drived stem cells are multipotent cells that capable to diffrentiate in to osteogenic cells. On the other hand, the scaffold of chitosan and gelatin are biodegradable and compatible used for tissue repair. This study evaluated the repair of femoral bone defect using adipose-derived stem cells on gelatin – chitosan membrane in adult Albino Wistar rats by radiographic and biomechanical tests.
    Materials And Methods
    In this study, sixty male adult rats were equally divided into six groups. 1)Normal group) that received no treatment and bone intact and is only used to compare the biomechanics, 2(Normal Foramen group) femoral bone were removed from the animal body, and were then created bone defect similar to the experimental groups for biomechanic testing, 3 (control group) received no treatment after bone defect. 4 (sham group) after bone defect, the culture medium was injected at the site of bone defect. 5 (gelatin - chitosan group) that gelatin - chitosan membrane was used in to bone defect. Group 6 that transplanted ADSCs in to bone defect.
    Results
    Radiograph bone opacity increased in chitosan – gelatin, cell and cell with chitosan - gelatin groups compared to control group but this difference was not significant. Biomechanical results of bone showed mean Fmax was increased in treatment groups compared to control group however the difference was not significant but compared with the normal foramen group significantly increased.
    Conclusion
    It seems that scaffold of chitosan - gelatin membrane and ADSC cell transplantation appears to be effective in repair of bone defect.
    Keywords: ADSCs, Chitosan–Gelatin membrane, Cell transplantation, Bone Repair, Rat
  • M. Abtahi Froushani *, S. Nafisi, H. Esmaili Gorchin Ghale, B. Mansori Motlagh Pages 432-439
    Introduction
    Trifluralin is a widely-used herbicide that inhibits proper cell proliferation in the root of plants. Therefore, the present study was conducted in order to investigate the effects of trifluralin on immune system of the NMRI mice challenged with sheep red blood cells(SRBCs).
    Methods
    The study population consisted of 14 male NMRI mice randomly catagorized into two equal groups and then were immunized with SRBC. The mice in the treatment group received trifluralin (5omg/kg orally-0.01 LD50) per day from the beginning of the study,which continued for 2 weeks.
    Results
    The results of the current study indicated a significant decrease in the levels of anti-SRBC antibody and simultaneously a significant decrease in the delayed type of hypersensitivity(DTH) in the treatment group compared to the control group. Furthermore, the level of respiratory burst of phagocytic cells, the lymphocyte proliferation index of splenocytes, as well as the spleen weight index significantly decreased in the treatment group compared to the control group.
    Conclusion
    The study findings revealed that trifluralin even in the low dose may lead to a significant suppression in regard with many aspects of the immune system.
    Keywords: Cellular immunity, Humoral immunity, Trifluralin
  • M. Fatemi *, A. Noori Pages 440-451
    Background
    Silver nanoparticles lie within the most commercialized nanoparticles due to their strong antimicrobial properties. Animal studies have recently indicated that silver nanoparticles can be transfered from mothers to their pups via the maternal milk. However, there seems to be scant information in regard with the toxicity of these nanoparticles on various organs within sensitive developmental stages. Hence, this study aimed to investigate the effect of silver nanoparticles on the developing liver of rat pups after maternal exposure(during lactation) to these nanoparticles.
    Methods
    The lactating mothers(30 rats) were divided into two groups. The treatment and control groups orally recieved nano particles(25 mg/kg BW) and deionized water(from 1st to 12th days of lactation), respectively. The pups were killed and their livers were collected, some of which were sliced and stained with Hematoxylin and Eosin. The concentration of Malondialdehyde, Glutathione, Glutathione peroxidase activity and silver level of the pup's livers were determined utilizing spectrophotometric assay and inductively coupled plasma mass spectrometry analysis, respectively.
    Results
    The study results demonstrated a significant increase in malondialdehyde and silver levels(p<0.001)as well as a significant decrease in Glutathione peroxidase activity(p<0.01) and Glutathione concentration(p<0.05) of the pup's livers in the treatment group compared with those of the control group. Moreover, histopathological examination indicated sinusoidal dilatation and congestion as well as fatty degeneration in the pup's livers of the treated group.
    Conclusion
    The study findings proposed that exposure to silver nanoparticles during lactation may induce toxicity in the liver of the pups, though further experiments are required in this field.
    Keywords: Lactation, Liver, Silver nanoparticles, Rat
  • E. Mozaffari *, A. Doosti, R. Nemati, M. Faghani, M. Makhlooei Pages 452-463
    Introduction
    Migraine is a common debilitating headache with reversible pain attacks associated with temporal changes in the diameter of head blood vessels. According to the International Classification for the Headache Society, migraineurs are divided into two main categories: migraine with aura and migraine without aura. The present study aimed to investigate the association between COX-2-765G →C genetic polymorphism and the risk of migraine.
    Methods
    In this study, genomic DNAs related to the blood tissues of 100 migraine patients and 100 controls were extracted and purified. The expected region of COX-2 gene was amplified utilizing the appropriative COX-2-765G→C (rs20417) primer in the PCR process. Then, the enzyme digestion was performed using RFLP manner and Aci I restriction enzyme. Moreover, the SPSS software (version 20) was applied in order to analyze the study data.
    Results
    The study results revealed that the frequency of the COX-2-765CC and COX-2-765CG genotypes in migraine cases were significantly higher than those of controls.
    Conclusion
    The study findings demonstrated that COX-2-765G→C polymorphism can increase the risk of migraine susceptibility. However, further studies are necessitated to be conducted on larger samples in different nations in other parts of the world in order to assess the role of COX-2 gene variants in the migraine development.
    Keywords: Cox, 2 gene, Genetic, Migraine, Polymorphism
  • Mh Porghara, Ar Talebi *, H. Nahangi, M. Anvari, F. Sadeghian, A. Yonesnia, M. Mohammadzadeh Pages 464-475
    Introduction
    Scaffold has therole of the extracellular matrix in regulating cell survival and it is an important component in tissue engineering techniques. One of the scaffolds that was used in this field, was PLLA (poly L-lactic acid) which was usually prepared by electro spinning method. The purpose of this study was to evaluate the biocompatibility of nano-porous PLLA membrane on proliferation of mesenchymal stem cells.
    Method
    PLLA nano-porous membranes were prepared by phase separation process. To identify the type of polymer used in its construction, FTIR analysis was performed. Then, dental pulp mesenchymal cells were cultured on a nano-membrane and nano-membrane-free environments, simultaneously. After attachment of the cells on the bottom of the plate, the biocompatibility and cell proliferation was assessed in a two-week period using MTT test on the fifth, seventh and ninth days of cell culture. The ultra-structure and adhesion of mesenchymal cells on the membrane were evaluated using scaning electron microscopy(SEM).
    Result
    Nano Membrane potential had good biocompatibility and the cells had penetrated into the surface membranes properly. The viability of mesenchymal cells cultured on nano-membranes were significantly higher than the control group. The highest effect of nano-membrane on cell viability was seen on the ninth day and the lowest effect was seen on the fifth day.
    Conclusion
    Due to the biodegradable and non-toxic properties of nano PLLA membrane, it could increase the adhesion and proliferation of mesenchymal stem cells and these effects will exacerbated over time.
    Keywords: PLLA nano, porous membranes, Mesenchymal stem cells, Proliferation
  • B. Amiri*, M. Mohammadzadeh Pages 476-488
    Background
    Chrome is regarded as an essential nutrient required for glucose and lipid metabolism, specifically in diabetic patients. Converting mineral form of chromium to organic as well as increasing its absorption seem to have more fruitful therapeutic effects due to the synergistic effect of these two anti-diabetes compounds(yeast and chromium). Therefore, the present study aimed to evaluate the effects of iron and chromium-enriched yeast with a probiotic nature on blood factors in diabetic male rats.
    Methods
    In this laboratory experiment, 49 Wistar male rats weighed 30±200 were randomly divided into 7 groups and then were induced with diabetes via an intra-peritoneal injection of streptozotocin. Organic chrome was prepared via chromium enrichment in yeast cells, food treatment by dissolving the yeast and iron of different concentrations in physiological serum, which was sprayed in the rats’ food. Furthermore, blood factors such as glucose were measured applying enzymatic method via an auto analyzer. The study data were analyzed utilizing one-way ANOVA and Tukey tests.
    Results
    The results of the current study revealed a significant reduction in blood glucose, cholesterol, triglycerides, and LDL, though a significant increase was observed in HDL of the male rats treated with iron as well as with iron and organic-chromium combination. Moreover, it was demonstrated that iron diet could significantly increase the blood glucose, cholesterol, triglycerides, LDL, whereas it simultaneously decreased HDL in diabetic male rats(p <0.05).
    Conclusion
    The study findings revealed that yeast enriched with probiotic-derived chromium can lead to appropriate changes in blood glucose, and serum lipids in diabetic rats. Moreover, treatment with iron increases glucose levels and causes undesirable changes in blood serum lipids of diabetic rats.
    Keywords: Blood factors, Chromium, Diabetes, Rat, Streptozotocin, Yeast
  • M. Ashori *, Gha Afrooz, Aa Arjmandnia, M. Pormohammadreza, Tajrishi, B. Ghobari, Bonab Pages 489-500
    Introduction
    Intellectual disability can affect all aspects of an individual's life. On the other hand, applying parenting educational programs has been associated with effective outcomes. Therefore, the present study aimed to assess the effectiveness of positive parenting program(Triple-P) on parental self-efficacy and mother-child interaction in children suffering from the intellectual disability.
    Methods
    In the present study, pre-test, post-test design with a control group was used. Forty mothers of children suffering from intellectual disability were randomly selected from exceptional schools of Tehran province. They were randomly divided into experimental and control groups(20 per group). The former group participated in 10 training sessions of positive parenting program(twice a week; each session lasted 60 minutes), whereas the latter group did not receive any specific training. The study data were gathered via parenting self-agency measure and parent-child relationship scale. Moreover, the data were analyzed using SPSS software(version 22) via multiple analysis of covariance.
    Results
    The study results revealed a significant difference between experimental and control group at least in one of the scales of the parental self-adequacy or mother-child interaction. Furthermore, positive parental program training demonstrated a significant positive effect on parental self-efficacy and mother-child interaction.
    Conclusion
    The findings of the present study proposed that as enhancing parenting skills leads to an increase in parental self-efficacy as well as mother-child interaction within children suffering from the intellectual disability, it seems essential to plan training the positive parenting program for mothers of such children.
    Keywords: Intellectual disability, Mother, child interaction, Positive parenting program, Self, efficacy
  • F. Abolghasemzade, H. Alaghehmand, H. Khadem, R. Judi* Pages 501-507
    Introduction
    Dental amalgam is regarded as a popular restorative material. The purpose of this study is to investigate the reasons of replacing amalgam restorations in patients referring to Babol dental school within 2013-2014.
    Methods
    In this analytic-descriptive study, age, sex, type of occlusion DMF, existence of parafunction, as well as type of tooth, restoration class and reason of amalgam restoration replacement were recorded in patients referred to the Babol dental school during 2013-2014. Furthermore, the study data were analyzed using descriptive statistical analysis.
    Results
    Within 263 patients, there were 81(30.8%) men and 182(69.2%) women. Most patients aged 30-40(42.2%), and were reported to suffer from class Ι dental occlusion(92.4%).The mean DMF was 9.7±2.4. Lower molars were demonstrated as the most frequent teeth group for replacing amalgam restorations as well as causing secondary caries. Furthermore, secondary caries involved the major causes of amalgam restoration replacement. The most prevalent class for amalgam restoration replacement was class II restorations. It should be noted that secondary caries were most prevalent within class II MO / DO(25 cases(44.6%)).
    Conclusion
    The study findings revealed that the most common cause of the restoration replacement involved the secondary caries which was most observed in the Class II restorations.
    Keywords: Amalgam, Replacement, Restoration
  • R. Davoodi, S. Esmailzadeh Bahabadi, Sh Najafi, M. Mazaheri* Pages 508-518
    Introduction
    Breast cancer is regarded as one of the most common female cancers in the world. Many efforts have been made to treat the breast cancer, among which surgery, radiation, and chemotherapy can be mentioned. There is an increasing interest regarding using herbal preparations as a promising source of new anti-cancer drugs because of their safety profile and efficient pharmaceutical potentials. Since citrullus colocynthis proposes some cytotoxic effects against cancer, the present study aimed to explore the effect of hydro alcoholic extract of C. colocynthis fruit on the viability and expression level of Caspase-3 in MCF-7 cell line.
    Methods
    In this laboratory study, the MCF-7 breast cancer cells were treated by different concentrations of Citrullus Colocynthis ethanol extract for 24, 48 and 72 h. The extract effect on cell viability was assessed by trypan blue staining. The RNA extraction was performed, and after the construction of cDNA, expression of Caspase 3 was analyzed via Real-Time PCR.
    Results
    The obtained results revealed a noticeable dose and time dependent reduction in viability of C. colocynthis in the treatment group compared to the control samples. Moreover Real-Time PCR results demonstrated that the expression of Caspase3 gene at 48 and 72 hours after extract treatment significantly increased compared to the control cells.
    Conclusion
    It can be concluded that citrullus colocynthis fruit extract can destroy cancer MCF-7 cells, which is resulted from an increase in caspase 3 gene expression.
    Keywords: Breast cancer, Caspase3, Citrullus colocynthis