فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:19 Issue: 5, 2016

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:19 Issue: 5, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/10/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده صابره سماواتی، مهناز هادی زاده، محمد عابدی، مهران کیانی راد صفحات 4-9
    زمینه
    گزارش هایی مبنی بر خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد سرطانی و فعالیت حشره کشی اسانس گونه های مختلف اکالیپتوس وجود دارد. بیش تر اسانس های گیاهی قبل از آزمایش، در حلال های قطبی یا غیرقطبی حل می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر سمیت حلال های مختلف و اسانس اکالیپتوس بر روی سلول های طبیعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال های 1392 و 1393 در پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران انجام شد. حلال های مورد بررسی اتانل، پروپیلن گلیکول، دی کلرومتان و دی متیل سولفوکسید بودند. سلول های فیبروبلاست در پلیت های 96 خانه ای کشت داده شدند و 24 ساعت پس از گرم خانه گذاری در 37 درجه سانتی گراد، با غلظت های مختلف حلال ها یا اسانس اکالیپتوس (05/0 تا 1 میلی گرم بر میلی لیتر) تیمار شدند. میزان بقای سلولی توسط رنگ سنجی تترازولیوم تعیین شد. داده ها با آزمون آماری تی و واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    اتانل و پروپیلن گلیکول %1 کم ترین اثر سمی را بر علیه سلول های فیبروبلاست داشتند. در حالی که دی متیل سولفوکسید %10 با کاهش بقای سلولی به %47، بیش ترین سمیت را نشان داد. غلظت های بالاتر از 05/0 میلی گرم بر میلی لیتر اسانس اکالیپتوس نیز باعث القای مرگ سلول های فیبروبلاست شد ند.
    نتیجه گیری
    برای کاربرد بالینی اسانس اکالیپتوس، استفاده از حلال و غلظت مناسب آن جهت جلوگیری از اثرات سمی ضروری است.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس، حلال ها، فیبروبلاست ها
  • لیلا کریمی کاشف، سید امیر فرزام، فرزاد رجایی صفحات 10-16
    زمینه
    بررسی اثرات تنش در مدل های حیوانی ممکن است بتواند راهی برای درمان های بالینی یا جلوگیری از اثرات تنش در انسان پیشنهاد کند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثرات تنش مزمن چندگانه بر روی تخمدان موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در سال 1393 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین بر روی 18 سر موش صحرایی ماده و بالغ از نژاد ویستار انجام شد که به صورت تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه تنش به مدت 10 روز در معرض تنش های مختلف به صورت محرومیت غذایی، محرومیت آب، بی حرکتی در دمای 4 درجه، شنای اجباری و منزوی شدن قرار گرفتند، در حالی که موش های گروه شاهد بدون هیچ اختلالی در قفس های خود نگه داری شدند. پس از مدت مورد نظر، موش ها بی هوش، تخمدان آن ها جدا و وزن و نمونه هایی از تخمدان پس از رنگ آمیزی برای مطالعه با میکروسکوپ نوری آماده شد. تعداد و قطر جسم زرد، تعداد فولیکول های حفره ای و پیش حفره ای با برنامه نرم افزاری Image Too l تعیین و داده ها با آزمون تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تعداد و قطر جسم زرد کاهش معنی داری را در گروه های تحت تنش نسبت به شاهد نشان داد (001/0>P و 015/0>P). میانگین تعداد فولیکول های حفره ای و پیش حفره ای تخمدان نیز در گروه های تحت تنش در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان داد(001/0>P و 001/0>P)
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد تنش مزمن چندگانه با کاهش تعداد و قطر جسم زرد و تعداد فولیکول های حفره ای و پیش حفره ای می تواند اثرات منفی بر تخمدان موش صحرایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: محرومیت غذایی، موش های صحرایی، جسم زرد، فولیکول تخمدانی
  • حامد علی زاده پهلوانی، فرهاد دریانوش*، محمد شرافتی مقدم، بهنام کشتکار حسام آبادی صفحات 17-23
    زمینه

    هورمون های آپلین و امنتین از بافت چربی ترشح می شوند و بر سوخت و ساز بدن تاثیر گذار هستند.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین اثر شدت های مختلف فعالیت هوازی طولانی مدت بر سطوح پلاسمایی آپلین و امنتین در موش های ماده انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی در سال 1393 بر روی 60 سر موش ماده 2 ماهه نژاد اسپراگوداولی در آزمایشگاه حیوانات دانشگاه شیراز انجام شد. جهت متغیرها از 15 سر موش گروه پیش آزمون خون گیری به عمل آمد. موش های باقی مانده به سه گروه پس آزمون برحسب سرعت تردمیل (12، 14 و 16 متر بر دقیقه) تقسیم شدند. پس از یک جلسه دویدن به مدت 45 دقیقه بر روی تردمیل مخصوص موش ها، خون گیری از آن ها انجام شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس دو عاملی تحلیل شدند.

    یافته ها

    تفاوت آماری معنی داری بین سطوح پلاسمایی آپلین و امنتین در سه گروه پس آزمون مشاهده نشد. اما این تفاوت بین گروه های پیش آزمون و پس آزمون از نظر آماری معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد پاسخ آدیپوکین ها (آپلین و امنتین) به فعالیت های ورزشی (تک جلسه ای) یکسان نیست و ترشح هر کدام در یک آستانه خاص (شدت و مدت) از فعالیت ورزشی رخ می دهد.

    کلیدواژگان: ورزش، آدیپوکین ها، آپلین، امنتین
  • سلمان محمدی، راهبه شاکرحسینی، سید رضاراست منش، کوروش جعفریان، زهره امیری، فرزانه جهانگیر صفحات 24-31
    زمینه
    مطالعه ها نشان داده اند مصرف ملاتونین می تواند باعث کاهش وزن و درصد توده چربی بدن شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر مکمل یاری خوراکی ملاتونین بر وزن و درصد توده چربی بدن افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی در سال 1392 در تهران بر روی 38 فرد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی درجه یک انجام شد (8 نفر مرد و 30 نفر زن) که در دو گروه ملاتونین و دارونما قرار گرفتند. طول دوره مداخله دوازده هفته و دوز روزانه ملاتونین 3 میلی گرم بود. داده ها با آزمون های آماری تحلیل واریانس در اندازه گیری های مکرر و تی زوجی تحلیل شدند.
    یافته ها
    وزن و نمایه توده بدن در هر دو گروه مورد مطالعه در کل دوره به طور معنی داری کاهش یافت، اما این کاهش تنها در شش هفته اول معنی دار بود. درصد توده چربی بدن در انتهای مطالعه تنها در گروه ملاتونین تفاوت معنی داری با مقادیر آغازین داشت. سطح بزاقی ملاتونین در پایان هفته دوازدهم در هیچ یک از دو گروه تغییرات معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد مصرف روزانه 3 میلی گرم ملاتونین کاهش معنی داری در وزن و نمایه توده بدنی ایجاد نمی کند، اما درصد توده چربی بدن را کاهش می دهد. برای نتیجه گیری قطعی به مطالعه های بیش تری نیاز است.
    کلیدواژگان: ملاتونین، اضافه وزن، چاقی، نمایه توده بدنی
  • حسین پارسا، مسعود صمیمی فر * صفحات 32-37
    زمینه

    با توجه به نیمه عمر کوتاه هورمون پاراتیروئید (PTH)، اندازه گیری آن به روش سریع حین عمل جراحی (بلافاصله بعد از خروج آدنوم) جهت تشخیص و ارزیابی کفایت نسج برداشته شده و نیز کاهش موارد جراحی مجدد یا وسیع تر مفید است.

    هدف

    مطالعه به منظور مقایسه سطح هورمون پاراتیروئید قبل و بعد از جراحی پاراتیروئیدکتومی با نتایج حاصل از فروزن انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تحلیلی در سال1392 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. تعداد 25 بیمار مبتلا به پرکاری اولیه پاراتیروئید مطالعه شدند که جهت درمان و عمل جراحی پاراتیروئیدکتومی به بخش جراحی بیمارستان ولایت قزوین ارجاع شده بودند. سطح سرمی هورمون پاراتیروئید پیش از عمل و 10 دقیقه پس از برداشتن آدنوم اندازه گیری و با نتایج نمونه جراحی که حین عمل جهت فروزن ارسال شده بود، مقایسه گردید. داده ها با آزمون آماری تی جفتی تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سطح هورمون پاراتیروئید قبل از عمل 5/68 ± 222 و 10 دقیقه بعد از برداشتن آدنوم 7/57 ± 56 بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. این نتایج با نتایج فروزن همخوانی داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد روش فروزن جهت ارزیابی عمل و کاهش وسعت ناحیه عمل جراحی روش مناسبی باشد.

    کلیدواژگان: برش های فروزن، هورمون پاراتیروئید، پاراتیروئیدکتومی
  • آنیتا آوانی، شبنم جلیل القدر، آمنه باریکانی، امیر جوادی، سکینه شب بیدار، مریم جوادی صفحات 38-44
    زمینه
    خواب ناکافی یا با کیفیت پایین یادگیری، حافظه و عملکرد افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب اختلال های رفتاری می شود. از عوامل مطرح بر کیفیت خواب، تماشای تلویزیون، استفاده از رایانه، دست یابی به اینترنت، بازی های رایانه ای و دریافت کافئین است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده از بازی های رایانه ای و دریافت کافئین با کیفیت خواب در نوجوانان ساکن مینودر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 90-1389 بر روی 319 نوجوان10 تا 18 ساله انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. اطلاعات جمعیتی، مدت زمان تماشای تلویزیون و انجام بازی های رایانه ای و همچنین پرسش نامه های بسامد خوراک و کیفیت خواب BEARS جمع آوری شدند. داده ها با آزمون های آماری کای دو، رگرسیون لجستیک و آنالیز واریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سن نوجوانان مورد مطالعه 43/2 ± 15سال بود. از بین 319 نوجوان مورد بررسی، تعداد 162 نفر (8/50 درصد) دختر و 157 نفر (2/49 درصد) پسر بودند. از نظر مدت زمان تماشای تلویزیون یا ویدئو بین دختران و پسران تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد، اما از نظر مدت زمان انجام بازی های رایانه ای یا ویدئویی در یک روز بین دو جنس تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. همبستگی مثبتی بین کیفیت خواب نوجوانان با تماشای تلویزیون یا ویدئو، انجام بازی های رایانه ای یا ویدئویی و دریافت کافئین در روز مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد ارتباطی بین کیفیت خواب با تماشای تلویزیون، انجام بازی های رایانه ای و دریافت کافئین وجود ندارد.
    کلیدواژگان: خواب، کافئین، بازی های ویدئویی، نوجوان
  • بهاران رنجبر امیدی، آزاذه ذاکرزاده، سپیده عرب، شهریار افشارتبار، فهیمه نوری صفحات 45-51
    زمینه
    لبخند یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده جذابیت فرد است و در روحیه فرد و تاثیر وی بر اطرافیان نقش بسزایی دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی رضایت از لبخند و شاخص های مرتبط با آن در دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال تحصیلی 93-1392 بر روی 80 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشکده دندان پزشکی قزوین انجام شد. تصویر رقمی از قسمت لبخند افراد تهیه و زیبایی لبخند توسط سه نفر از اعضای هیات علمی بخش های ترمیمی و ارتودنسی بر مبنای مقیاس مشابه بصری ارزیابی شد. همچنین میزان رضایت از لبخند توسط خود دانشجویان آزمایش شونده ارزیابی گردید. متغیرهای مربوط به شاخص های نسبت خط لبخند، نسبت باکال کوریدور و نسبت قرینگی توسط نرم افزار فتوشاپ CS5 اندازه گیری و داده ها با آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین کلی زیبایی لبخند دانشجویان پسر و دختر براساس نظر متخصصین به ترتیب 5/10 ± 59 و 4/9 ± 71 از 100 امتیاز بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت. میانگین کلی رضایت از لبخند دانشجویان پسر و دختر براساس خوداظهاری به ترتیب % 8/7 ± 7/73 و %9/17 ± 4/72 بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت. بین دانشجویان پسر و دختر از نظر نسبت خط لبخند تفاوت معنی داری وجود داشت، ولی در مورد نسبت باکال کوریدور و نسبت قرینگی بین دو جنس، تفاوت معنی دار نبود. همبستگی بین نسبت خط لبخند با زیبایی لبخند دانشجویان براساس نظر متخصصین معنی دار و مثبت بود. در بین شاخص های مورفومتریک، تنها نسبت خط لبخند با رضایت از لبخند پسرها ارتباط معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    همبستگی بین نسبت خط لبخند با رضایت از لبخند دانشجویان نشان دهنده قابلیت بالای این شاخص مورفومتریک در ارزیابی رضایت از لبخند است.
    کلیدواژگان: لبخند، زیبایی لبخند، دندان پزشکی زیبایی
  • مهری مولایی، ستاره جانی، نادر حاجلو صفحات 52-60
    زمینه
    شناسایی عوامل روان شناختی دخیل در ایجاد مشکلات متعدد روحی و روانی ایجاد شده در بیماران مبتلا به سرطان بسیار مهم است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نقش ناگویی خلقی در پیش بینی نشانگان آسیب شناختی بیماران مبتلا به سرطان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه همبستگی در سال 1393 بر روی 102 بیمار مبتلا به سرطان شهر اردبیل انجام شد که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس ناگویی خلقی (FTAS-20) و پرسش نامه نشانگان اختلال روانی (SCL-25) بود. داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان تحلیل شدند.
    یافته ها
    با تحلیل همبستگی، بین ناگویی خلقی و تمامی نشانگان آسیب شناختی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. با تحلیل رگرسیون ناگویی خلقی قادر به پیش بینی معنی دار تمامی نشانگان آسیب شناختی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد ناگویی خلقی قادر به تبیین معنی دار نشانگان آسیب شناختی است. لذا توجه بیش تر به مولفه های روان شناختی بیماران مبتلا به سرطان و ارایه راهکارهای درمانی مناسب می تواند در کاهش رنج روانی آن ها موثر باشد
    کلیدواژگان: خلق، سرطان ها، تنش روان شناختی، روان شناسی
  • محمد صیاد نصیری، حسین مژدهی پناه صفحات 61-65
    وزوزگوش ضربان دار از انتشار صداهای مرتبط با جریان خون به گوش داخلی ناشی می شود و با ضربان قلب همزمانی دارد. اگرچه درصد ناچیزی از کل موارد وزوزگوش به صورت ضربان دار است، اما این علامت در اغلب اوقات نشانه ای از یک بیماری جدی در سیستم اعصاب مرکزی می باشد. متاسفانه این علامت در اغلب موارد توسط معاینه گر به درستی ارزیابی نمی شود که به تشخیص دیرهنگام آسیب شناسی زمینه ای آن در مغز منجر خواهد شد. در این مقاله بیماری معرفی می شود که به مدت دو سال به دلیل وزوزگوش مراجعه های پزشکی متعدد داشته و در نهایت یافته های معاینه فیزیکی و تصویربرداری، به تشخیص ناهنجاری عروقی مغزی منجر شده است.
    کلیدواژگان: وزوزگوش ضربان دار، سمع برویی، ناهنجاری عروقی مغز
  • مهران علیجان زاده، سمیه امیریان، عباس نیک نامی صفحات 66-70
    هدف این مطالعه تحلیلی تعیین رابطه احساس امنیت اجتماعی در زنان سرپرست خانوار شهر قزوین با برخی عوامل جمعیتی در سال 1393 بود. پرسش نامه استاندارد احساس امنیت اجتماعی با روش مصاحبه توسط پرسش گر آموزش دیده برای 310 نفر از زنان سرپرست خانوار تکمیل شد که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. میانگین امنیت ارتباطی در زنان سرپرست خانوار 13/2 و امنیت عاطفی، جانی و مالی به ترتیب 71/2، 54/2 و 27/2 بود. میانگین احساس امنیت اجتماعی در زنان سرپرست خانوار41/2 و بین میزان درآمد زنان سرپرست خانوار، تعداد افراد تحت تکفل، تحصیلات زنان سرپرست خانوار با احساس امنیت اجتماعی رابطه معنی دار برقرار بود. ارایه مشاوره رایگان جهت ارتقای امنیت ارتباطی و ایجاد شغل های متناسب با رفع نیازهای مالی زنان در ارتقای احساس امنیت اجتماعی آن ها موثر به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: زنان سرپرست خانوار، امنیت اجتماعی، رفاه اجتماعی
|
  • S. Samavati, M. Hadizadeh, M. Abedi, M. Kiani Rad Pages 4-9
    Background
    There are reports that essential oils of different species of eucalyptus have special properties including anti-bacterial, antiviral, anticancer and insecticidal activities. Most of plant essential oils are dissolved in polar or non-polar solvents before examination.
    Objective
    The aim of this study was to determine the cytotoxic effects of different solvents and essential oil of eucalyptus on human fibroblast cells.
    Methods
    This experimental study was performed in the Institute of Biotechnology affiliated to Iranian Research Organization for Science and Technology during 2013-2014. The studied solvents were including ethanol, propylene glycol, dichloromethane, and dimethyl sulfoxide. Fibroblast cells were seeded in 96-well plates. After 24 h incubation at 37ºC, the cells were treated with different concentrations of the solvents or essential oil of eucalyptus (0.05-1 mg/ml). The viability of the cells was determined by the colorimetric MTT assay. Data were analyzed using T-test and One-way ANOVA.
    Findings
    The lowest cytotoxic effect against fibroblast cells was related to 1% ethanol and propylene glycol, while the highest cytotoxic effect was related to 10% dimethyl sulfoxide that decreased cell survival by 47%. Essential oil of eucalyptus also induced fibroblast cell death at concentrations higher than 0.05 mg/ml.
    Conclusion
    For clinical application of essential oil of eucalyptus, using solvent with appropriate concentration is necessary to prevent its cytotoxic effects.
    Keywords: Eucalyptus, Solvents, Fibroblasts
  • L. Karimi, Kashef, Sa. Farzam, F. Rajaei Pages 10-16
    Background
    Investigating effects of stress in animal models may suggest clinical treatments or prevention protocols for effects of stress in humans.
    Objective
    The aim of this study was to determine the histological effects of chronic multiple stress on rat ovary.
    Methods
    This experimental study was conducted in 18 adult female Wistar rats that were randomly divided into two equal groups in Qazvin University of Medical Sciences during 2014. The mice were exposed to different stress including food deprivation, water deprivation, immobility at 4 º c, forced swimming, and isolation for 10 days in the under stress group while the mice in the control group were kept in their cages without any intervention. After the intervention period, the mice were anesthesized, the ovary of the animals were removed and weighed, and the ovary samples were prepared for light microscopic study. The number and diameter of corpus luteum, and the number of antral and preantral follicles were determined using Image Tool software. Data were analyzed using T-test.
    Findings
    The mean number and diameter of corpus luteum significantly reduced in the under stress group compared to the control group. The mean number of antral and preantral follicles significantly reduced in the under stress group compared to the control group.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that chronic multiple stress can have negative effects on rat ovary by reducing the diameter and number of corpus luteum and the number of antral and preantral follicles.
    Keywords: Food Deprivation, Rats, Corpus Luteum, Ovarian Follicle
  • H. Alizadeh Palavani, F. Daryanoosh, M. Sherafati Moghadam, B. Behnam Keshtkar Hesam Abadi Pages 17-23
    Background

    Apelin and omentin are adipose tissue-secreted hormones and affect the metabolism.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effects of long-term aerobic activity with different intensities on plasma levels of apelin and omentin in female rats.

    Methods

    This experimental study was conducted on 60 Sprague-Dawley female rats (2 -month-old) in laboratory affiliated to Shiraz University of Medical Sciences during 2014. Blood samples were taken from15 rats in the pre-test group to measure the variables of interest. The remaining rats were divided into three groups based on treadmill speed (12, 14, and 16m/min). After a single 45-min session of treadmill running, blood samples were taken. Data were analyzed using two-way ANOVA.

    Findings

    The plasma levels of apelin and omentin were not significantly different between the three post-test groups. But the difference between the pre-test group and the post-test groups was statistically significant.

    Conclusion

    With regards to the results, adipokines response (apelin and omentin) to a single-session exercise is not the same and the secretion of each one occurs at a specific intensity and duration threshold of sports activity.

    Keywords: Exercise, Adipokines, Apelin, Omentin
  • S. Mohammadi, R. Shakerhosseini, Sayyed R. Rastmanesh, K. Jafarian, Z. Amiri, F. Jahangir Pages 24-31
    Background
    Studies have shown that melatonin consumption can decrease weight and body fat mass percentage.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of melatonin supplementation on weight and body fat mass percentage in overweight or obese people.
    Methods
    This clinical trial was carried out on 38 overweight or class-I obese adults (8 men and 30 women) in Tehran in 2013. Subjects were allocated to melatonin or placebo groups. The intervention period was 12 weeks and 3 mg/day melatonin was administered. Data were analyzed using repeated measure ANOVA and paired T-test.
    Findings
    Weight and body mass index was significantly decreased in both groups in the study period, but these changes were only significant in the first six weeks of the study. Body fat mass percentage was significantly decreased in the melatonin group. Salivary melatonin level was not significantly different in both groups after the study period.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that supplementation with 3 mg/day melatonin does not make a significant decrease in weight and body mass index, but decrease body fat mass percentage. More investigations are required to confirm the findings.
    Keywords: Melatonin, Overweight, Obesity, Body mass Index
  • H. Parsa, M. Samimifar Pages 32-37
    Background

    Due to the short half-life of parathyroid hormone (PTH), intra-operative quick PTH measurement (immediately after removal of adenoma) is beneficial to identify and evaluate the adequacy of tissue removal and to reduce reoperation and more extensive surgery.

    Objective

    The aim of this study was to compare pre-and postoperative parathyroid hormone levels with frozen section during parathyroidectomy.

    Methods

    This analytical study was conducted on 25 patients with primary hyperparathyroidism referred to Velayat Hospital in Qazvin for parathyroidectomy during 2013. Serum PTH levels were measured before surgery and 10 minutes after surgical removal of adenomas and the results were compared with the results of frozen section during surgery. Data were analyzed using paired T-test.

    Findings

    Mean PTH level was 222±68.5 before surgery and was 56±57.7 after removal of the adenomas. The difference was statistically significant. These results were consistent with the results of frozen section.

    Conclusion

    With regards to the results, it seems that frozen section technique is an appropriate method to assess the surgery and to reduce the extent of surgery.

    Keywords: Frozen Sections, Parathyroid Hormone, Parathyroidectomy
  • A. Avani, Sh. Jalilolghadr, A. Barikani, A. Javadi, S. Shabbidar, M. Javadi Pages 38-44
    Background
    Insufficient sleep or poor sleep quality affect learning, memory and performance and cause behavioral disorders. Watching television (TV), using computer and internet, playing computer games, and caffeine intake are of factors affecting sleep quality.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association of sleep quality with watching TV, computer games and caffeine intake in adolescents of Minoodar district, Qazvin.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 319 adolescents (10 to 18 years old) that were selected by multistage cluster random sampling method during 2010-2011. Demographic data and data on duration of playing computer games and watching TV were collected. Food frequency questionnaire and BEARS questionnaire were completed. Data were analyzed using Chi-square test, logistic regression analysis and ANOVA.
    Findings
    Mean age was15±2.43 years. Of 319 adolescents, 162 (50.8%) were female. The duration of watching TV or video was not significantly different between boys and girls. The duration of playing computer or video games was statistically different between boys and girls. There was no correlation between sleep quality and duration of watching TV or videos in a day, duration of playing computer or video games in a day, and caffeine intake in adolescents.
    Conclusions
    With regards to the results, it seems that there is no association between sleep quality and watching TV, playing computer games and caffeine intake.
    Keywords: Sleep, Caffeine, Video Games, Adolescent
  • B. Ranjbar Omidi, A. Zakerzadeh, S. Arab, Sh. Afshartabar, F. Nouri Pages 45-51
    Background
    Smile is one of the most important factors determining the attractiveness of a person and has an important role in his mood and influence on others.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the smile satisfaction and its related indicators in the students of School of Dentistry affiliated to Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross sectional study was conducted on 80 students of School of Dentistry in Qazvin during 2013-2014. Digital photograph was provided from students’ smile. Smile esthetics of pictures was evaluated by three faculty members of restorative and orthodontics departments based on visual analogue scale. Smile satisfaction was evaluated by the students. Smile line ratio, buccal corridor ratio and symmetric ratio were measured by Photo shop CS5 software. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient.
    Findings
    Mean smile esthetics score was 59 ± 10.5 and 71 ± 9.4 in male and female students, respectively and the difference was statistically significant. Mean self-reported smile satisfaction was 73.7 ± 7.8% and 72.4 ± 17.9% in male and female students, respectively and the difference was not statistically significant. Smile line ratio was significantly different between male and female students, but the differences in buccal corridor ratio and symmetric ratio was not statistically significant. There was positive significant correlation between smile line ratio and smile esthetics score. Among the morphometric indices, only smile line ratio had significant correlation with smile satisfaction in male students.
    Conclusion
    The correlation between smile line ratio and smile satisfaction indicates the high capability of this morphometric index for evaluating smile satisfaction.
    Keywords: Smiling, Esthetics Smile, Dental Esthetics
  • M. Mowlaie, S. Jani, N. Hajloo Pages 52-60
    Background
    Identifying the psychological factors involved in psychological problems of patients with cancer is very important.
    Objective
    The aim of this study was to determine the role of alexithymia in predicting psychological symptoms in patients with cancer.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 102 patients with cancer selected by convenience sampling method in Ardabil during 2014. The measurement tools were the Persian version of Toronto Alexithymia Scale (TAS-20) and the Hopkins Symptom Checklist-25 (SCL-25). Data were analyzed using Pearson's correlation coefficient and regression analysis.
    Findings
    There was significantly positive correlation between alexithymia and all psychological symptoms. In regression analysis, alexithymia was predictor of all psychological symptoms.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that alexithymia is able to predict psychological symptoms. Therefore, paying more attention to psychological determinants in patients with cancer and providing appropriate treatment strategies can be effective to alleviate the mental suffering.
    Keywords: Affect, Neoplasms, Psychological Stress, Psychology
  • M. Sayadnasiri, H. Mozhdehipanah Pages 61-65
    Pulsatile tinnitus is the result of blood flow related sounds transmitted to the inner ear and coincides with heartbeat. Although pulsatile tinnitus is a rare entity, this symptom is most often indicative of a serious underlying disease in central nervous system. Unfortunately, this symptom is often not properly assessed by clinician that leads to delayed diagnosis of underlying brain pathology. In this report, a patient is presented with chief complaint of tinnitus that had many medical visits for 2 years. Finally, a cerebral vascular malformation was diagnosed with regards to physical examination and neuroimaging findings.
    Keywords: Tinnitus, Bruit, Central Nervous System Vascular Malformations
  • M. Alijanzadeh, S. Amiriyan, A. Niknami Pages 66-70
    The aim of this analytical study was to investigate the association of social security feeling and Demographic factors in women heading households of Qazvin in 2014. The study subjects were 310 women heads of households selected by random sampling method. Data were collected through a standardized questionnaire for social security feeling. Mean communication security score was 2.13. Mean emotional, physical, and financial security scores were 2.71, 2.54, and 2.27, respectively. Mean social security score was 2.41 in women heading households. The association of heads’ income, family size, and heads’ education level with social security feeling was statistically significant. It seems that providing free consultation is effective to increase communication security in women heading households and providing job opportunities appropriate for their financial needs is effective to promote social security feeling.
    Keywords: Female heading households, Social Security, Social Welfare